Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 14 din 17 << < 11 12 13 14 15 16 17 >
Deconectat RE: Darurile Duhului Sfânt
CorneliuS
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8373. Postat la 12/02/2011 20:29 - 5194z3h12m
În felul acesta, chiar nu am ce sa comentez pentru ca e problema fiecarei persoane in parte, dar cand se manifesta in public avem datoria sa cercetam orice lucrare, in special cum se manifesta si sursa de unde provine (parerea mea).

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Pedro V
8412. Postat la 13/02/2011 14:57 - 5193z8h44m
Aurelc a scris:
Pedro V a scris:
Ce Daruri ale DUhului Sfant aveti in biserica?
Există vre-un catalog în care trebuie trecuți cei ce au asemenea daruri sau cum să înțeleg această întreare?

Le-a enumerat cineva prin Biblie care dintre daruri erau sau care nu erau în vreo adunare?
Pavel spunea că abia aștepta să se întâlnească cu credincioșii să le dea vreun dar duhovnicesc, și în altă parte l-a lăsat bolnav pe un frate și coleg de lucru. Deci bag de seamă că Duhul Sfânt dă daruri cui vrea și lucrează când și prin cine vrea. Dacă știi vreo regulă, aș fi curios să ne-o spui și nouă.

Sa ai Pace frate Ovidiu.

Exista mai multe versete si eu iti scriu doar cateva.
Trageti voi concluziile.

1-Si Dumnezeu a randuit in Biserica, intai, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, invatatori; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tamaduirilor, ajutorarilor, carmuirilor si vorbirii in felurite limbi. (1Cor.12:28

2-Biserica se bucura de pace in toata Iudeea, Galileea si Samaria, se intarea sufleteste si umbla in frica Domnului; si, cu ajutorul Duhului Sfant, se inmultea. (Fapt.9:31)

3- Tot asa si voi, fiindca ravniti dupa daruri duhovnicesti, sa cautati sa le aveti din belsug, in vederea zidirii sufletesti a Bisericii. (1Cor.14:12)
Umblati, dar, dupa darurile cele mai bune. Si va voi arata o cale nespus mai buna. (1Cor.12:31)
Urmariti dragostea. Umblati si dupa darurile duhovnicesti, dar mai ales sa prorociti. (1Cor.14:1)

4- Cand nu este nicio descoperire dumnezeiasca, poporul este fara frau; dar ferice de poporul care pazeste Legea! - (Prov.29:18)

5- Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer!" (Luc.11:13)

Numai Bine

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
ciprus
8417. Postat la 13/02/2011 17:09 - 5193z6h33m
"EU VORBESC IN LIMBI MAI MUL DECAT VOI TOTI " 1Cor 14:18

Raspuns

Pavel era apostolul neamurilor, trimis de Dumnezeu spre popoarele cu limbi

straine, adica altele decat ebraica.

Prin aceasta chemare speciala pe care o avea, prin numeroasele lui calatorii,

munca lui neincetata si noile lui contacte, Pavel, cu buna stiinta, vorbea si in limbi

mai mult ca ceilalti.

Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
Pedro V
8418. Postat la 13/02/2011 17:48 - 5193z5h53m
Frate Cipri raspunsul nu este in Biblie.

In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
ciprus
8427. Postat la 13/02/2011 22:59 - 5193z0h42m
Frate Pedro mi se pare ca intri in flagrant direct cu cel putin doua chestiuni :

1. Fapte 2:11 "...îi auzim vorbind in limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu ."

- se pare ca este cineva care ar intelege altfel ar fi chiar grav daca in darul limbilor nu ar fi niciodata o limba omeneasca (pe care clar cei care o vorbesc o si inteleg)

2.Situatia de pe teren frate Pedro este exat invers . Toate vorbirile in limbi din bisericile unde sa practica se adreseaza oamenilor nicidecum lui Dumnezeu.

Nu te mai grabi cu raspunsurile frate pedro.smiley

Aurelc
8429. Postat la 13/02/2011 23:53 - 5192z23h48m
Frate pedro, dragule, eu am citit postarea ta, ca răspuns la ce scrisese CorneliuS. Și tu l-ai întrebat " Ce daruri ale Duhului Sfânt aveți în biserică?" Și de aceea te-am întrebat eu dacă există vreo condică unde sunt notați cei ce au daruri într-o biserică, pentru că în Biblie nu am citit să fie o asemenea condică sau catalog cum am scris eu acolo. Ca să scrie ceva de genul: "în biserica "x" sunt dinaceia cu darurile Duhului Sfânt cutare și cutare..." Eu cred că Dumnezeu prin Duhul Sfânt lucrează așa cum dorește, și când e nevoie în adunare de un dar îl va dărui celui care îl merită. Și degeaba a primit cineva un dar, că totuși Duhul Sfânt lucrează numai atunci când e voia Sa, nu când vrea omul. Uneori omul poate să piardă darul dacă nu stă lângă Dumnezeu, și ceilalți să aibă impresia că-l mai are. De aceea apare de multe ori și multă lucrare de imitație, ca ceilalți să creadă că ei încă mai au ceva din Duhul Sfânt. Părerea mea, desigur...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
8439. Postat la 14/02/2011 08:30 - 5192z15h11m
ciprus a scris:
Frate Pedro mi se pare ca intri in flagrant direct cu cel putin doua chestiuni :

1. Fapte 2:11 "...îi auzim vorbind in limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu ."

- se pare ca este cineva care ar intelege altfel ar fi chiar grav daca in darul limbilor nu ar fi niciodata o limba omeneasca (pe care clar cei care o vorbesc o si inteleg)

2.Situatia de pe teren frate Pedro este exat invers . Toate vorbirile in limbi din bisericile unde sa practica se adreseaza oamenilor nicidecum lui Dumnezeu.

Nu te mai grabi cu raspunsurile frate pedro.smiley

Sa ai Pace frate Cipri.

1-Bine zici oamenii din faptele apostolilor cap2 ii AUZEAU,dar nu lor le erau adresate cuvintele ci lui Dumnezeu asa cum spune si in corinteni.
Pentru apostoli vorbirea in limbi era dovada ca sa coborat Duhul Sfant care le-a fost promis si pentru neamurile de acolo era semnul de deosebire intrei ei si apostoli,si Isus Hristos isi intarea fagaduinta..
Nici macar nu sa pus vreodata problema sa nu fie si limba omeneasca .
Dar cuvintele vin de la Dumnezeu,date de El,nu invatate de tine.
A intelege oamenii ce vorbesti in limbi este una si a te adresa lor este alta.
Cuvintele cui erau adresate de catre apostoli?Pe cine laudau? Cuvinte la adresa cui aveau?Erau pentru Dumnezeu clar,si nu este nici o contradictie intre corinteni si faptele apostolilor.

2-Nu stiu pe ce terenuri mergi tu.
Eu in biseirici am vazut asa: vorbire in limbi si altcineva talmacea ,in acelasi timp ,legatura clara prin DUhul Sfant,si cercetare mare in SIon,cand vei vedea atunci vei intelege.
Si in biseirici sa mai vazut asa: cand vorbea in limbi i se adresa direct unei persoane care cunoastea limba in care vorbea respectivul.
In biserici sa mai vazut asasmileyuhul Sfant il ajuta in rugaciune si suspina pentru persoana respectiva ,care avea o problema in familie.
SI mai sunt prea multe altele.

Tu de unde sti cui se adreseaza vorbirea in biserici?
Cine vorbeste in alta limba se zideste pe sine insusi; dar cine proroceste zideste sufleteste Biserica. (1Cor.14:4)
Iar in Sion Dumnezeu lasa vorbire corecta,clara ,iar tu daca ai darul talmaciri o vei traduce,iar daca ai sti limba in care vorbeste ,vei intelege.
Cei mai multi nu mai au nevoie sa se zideasca nici pe sine si nici biserica.

Si atunci hai sa ne rugam lui ISUS Hristos sa lase Darurile in Sion,asta numai daca crezi in puterea DUhului Sfant.

sa ai Pace

Nica Schirod
8441. Postat la 14/02/2011 09:20 - 5192z14h22m
Shalom.

Vă rog foarte frumos să dezbate-ți puțin ca să înțeleg și eu: De câte ori au primit ucenicii darul Duhului Sfânt?
Vă mulțumesc foarte frumos, cu respect; moșu Nică.
Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
8458. Postat la 14/02/2011 19:40 - 5192z4h1m
Frate Nica, te rugam sa te explici, ce vrei sa spui cu intrebarea aceasta, pentruca ce au scris fratii mai sus am inteles.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
8459. Postat la 14/02/2011 20:32 - 5192z3h10m
Shalom.

Am îmtrebat simplu, cum să m-ai explic, dacă aș explica eu, nu ar m-ai fi întrbare.
De câte ori au primit Darul Duhului Sfânt, ucenicii?
Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
8556. Postat la 18/02/2011 19:46 - 5188z3h55m
Frate Nica, daca va referiti la faptul ca Domnul Isus a suflat Duhul Sfant peste ucenici si Le-a spus : Luati Duhul Sfant, si asta va face sa credeti ca ei deja au primit Duhul Sfant, eu cred ca Isus este conducta prin care primim Duhul Sfant, insa Dumnezeu-Tatal este rezervorul, altfel nu ar fi spus ca va ruga pe Tatal sa trimita Mangaietorul care va ramane cu ei in veac, apoi nu ar fi indemnat apostolii sa astepte pana v-a revarsa Darul Duhului Sfant, Puterea. Din postarile dvs. se intelege ca apostolii erau deja botezati cu Duhul Sfant. Am asteptat sa explicati intrebarea,pentru a nu gresi, insa apostolii, ca toti ceilalti la Cinzecime au primit Darul Duhului Sfant. Daca vreti sa spuneti ca ucenicii aveau Duhul Sfant inca inainte de Cinzecime, nu va contrazic, insa din cate am citit eu Duhul Sfant pana la Cinzecime, cobora peste, de la Cinzecime, ne-a umplut,a ramas in noi, facandu-ne Templu Duhului Sfant. Asta este diferenta, si semnul ca El este in noi este Vorbirea in limbi. (parerea mea)

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
avodah
8560. Postat la 19/02/2011 03:36 - 5187z20h5m
Numai ca in Cuvant gasim ca oameni au fost umpluti cu Duh Sfant si inainte de Cinzecime :
Ex: 35 :31
L-a umplut cu Duhul lui Dumnezeu, duh de înțelepciune, pricepere, și știință, pentru tot felul de lucrări

Ex 31:3.
L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înțelepciune, pricepere, și știință pentru tot felul de lucrări,

Luca 1:67.
Zaharia, tatăl lui, s-a umplut de Duhul Sfânt, a prorocit, și a zis:

Cat despre semnul , mentionat de dmv. asi vreau sa postez cateva versete :
Marcu 16
15. Apoi le-a zis: "Duceți-vă în toată lumea, și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.
16. Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osândit.
17. Iată semnele care vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18. vor lua în mână șerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoșa."
19. Domnul Isus, după ce a vorbit cu ei, S-a înălțat la cer, și a șezut la dreapta lui Dumnezeu.
20. Iar ei au plecat și au propovăduit pretutindeni. Domnul lucra împreună cu ei, și întărea Cuvântul prin semnele, care-l însoțeau. Amin.

Intr-o situatie de emergenta, m-am rugat in Numele Lui cu credinta ,si am cerut ca El sa vindece situatia respectiva care era critica , si instantaneu situatia s-a reglementat.Slava Numeleui Sau. smiley.
Intr-o alta situatie eram la un park, si fara sa ne dam seama ne-am asezat langa un indracit, pe o banca , care l-a inceput vorbea singur ,pe urma cand ne-a auzit ca vorbeam din scriptura cu inca 2 oameni, a inceput sa tipe si sa strige , repetand numele unei vrajitoare recunoscuta de unul din acei oameni. A inceput sa tipe la noi asa de tare incat m-a cuprins frica, si am vrut sa ne lu-am talpasita, insa o voce inauntru -l meu m-a indemnat , in loc sa fug , sa ma rog.
Si am inceput sa ma rog ,in timp ce acesta persoana tipa la noi, in Numele Lui Yahshua, El sa preia controlul situatiei, iar diavolul sa fie infrant.
Nu am terminat cuvintele si aceasta persoana a luat-o la fuga . AleluYAH.

Spune-mi te rog, crezi ca acestea , nu sunt evidente ca acest Duh se afla si peste cei ce fac astfel de semne si nu neaparat vorbesc in alte limbi?

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
viorica
8569. Postat la 19/02/2011 18:19 - 5187z5h22m
Pedro V a scris:

1-Bine zici oamenii din faptele apostolilor cap2 ii AUZEAU,dar nu lor le erau adresate cuvintele ci lui Dumnezeu asa cum spune si in corinteni.
Pentru apostoli vorbirea in limbi era dovada ca sa coborat Duhul Sfant care le-a fost promis si pentru neamurile de acolo era semnul de deosebire intrei ei si apostoli,si Isus Hristos isi intarea fagaduinta..
Cuvintele cui erau adresate de catre apostoli?Pe cine laudau? Cuvinte la adresa cui aveau?Erau pentru Dumnezeu clar,si nu este nici o contradictie intre corinteni si faptele apostolilor.

sa ai Pace

mai frate pe mine mai bagat in ceata, numi vine sa cred ochilor ce-ai scris smiley

sau sunt grea de cap si nu inteleg io bine sau nu am citit bine din carte ,

1. În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
2. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei.
3. Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei, și s-au așezat câte una pe fiecare din ei.
4. Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
5. Și se aflau atunci în Ierusalim Iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.
6. Când s-a auzit sunetul acela, mulțimea s-a adunat și a rămas încremenită; pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui.
7. Toți se mirau, se minunau, și ziceau unii către alții: "Toți aceștia care vorbesc, nu sunt Galileeni?
8. Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți, Mezi, Elamiți, locuitori din Mesopotamia, Iudea, Capadocia, Pont, Asia,
10. Frigia, Pamfilia, Egipt, părțile Libiei dinspre Cirena, oaspeți din Roma, Iudei sau prozeliți,
11. Cretani și Arabi, îi auzim vorbind în limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!"

lucruri minunate ale lui Dumnezeu ... CUI scrie clar in ver.8,9,10 si 11 si vorbeau limbi omenesti eu asta am citit
Nica Schirod
8571. Postat la 19/02/2011 20:53 - 5187z2h48m
Shalom la toți cei ce au loc pentru acestă salutare.

Soră Lucică, și restul care crede-ți că merită dezbătut acest subiect.
Pe unde-va mi se pare că duhul meu si cu duhul dumneavoastră, nu au motive de război, pentru că poziția mea nu este una de extremă, ci mai degrabă de mijloc, mi-ar face plăcere să discutăm în particular cu dumneavoastră acest amănunt.
Eu cred că ambele extreme sunt periculoase, din cauză că și unii și alții aruncă, cu judecăți și pronunțări, de pildă, cei ce vorbesc în alte limbi acuză pe cei ce nu vorbesc, spunând că nu au Duhul Sfânt, iar cei ce nu vorbesc în alte limbi susțin contrariu.
Acuma eu îmi permit luxul, bineînțeles cu permisiunea dumneavoastră să spun că, la întrebarea mea de mai sus, așa este, soră Lucia ai intuit bine, asta am întrebat și ai răspuns destul de satisfăcător, dar vreau să merg mai departe cu întrebarea de mai sus.
Aș avea rugămintea că dacă Adonai (Domnul) vă va pune pe inimă să răspunde-ți la întrebările mele, răspunsurile să fie susținute și de câte un verset din Sfânta Scriptură.

1. Dacă astăzi, (acuma) mai este valabil acel fel de a primi Darul Duhului Ffânt cum au primit ucenicii când Yahshua (Isus) a suflat peste ei...... .
a. dacă da, de ce ?
b. Dacă nu, de ce ?

2. Dacă cei ce sărbătoresc sărbătoarea Cincizecimii (pogorârea Duhului Sfânt) la timpul hotărât, și zic că au Duhul sfânt, dar nu vorbesc în alte limbi mint s-au spun adevărul.
a. Dacă mint, argument.
b, Dacă spun adevărul, argument.

3. Dacă toți trebuie să vorbească în alte limbi.
a. Dacă da, argument.
2. dacă nu, argument.

Eu cred că, toți cei ce au primit darul Duhului Sfânt sunt călăuziți de El și la urma urmei, trebuie să se ajungă la un numitor comun, fără extreme, fără acuzații, și să se zică cam așa:
Faptele Apostolilor 3: 4.Petru, ca și Ioan, s-a uitat țintă la el, și a zis: "Uită-te la noi!"

Deci va trebui când-va, să fim unii ca și ceilalți și să nu mai fie deosebire.

Shalon și Adonai să facă așa cum am scris ultimul rând.

ciprus
8575. Postat la 20/02/2011 02:40 - 5186z21h2m
Frate Pedro iarasi trebuie sa specific 2 neintelegeri din partea ta.

1. La sarbatoarea Cinzecimii din Fapte 2 nu era nici un "neamuri" eru numa evrei
Fapte 2:5 "Și se aflau atunci în Ierusalim Iudei din toate neamurile... si doar este de inteles ce med sau mesopotamian ar strabate nush cati km pt nush ce sarbatoare a evreilor.

2.Frate Pedro te rog fi mai atent ce se intampla pe teren. Am spus si ma repet .Toate vorbirile in limbi ce au loc in momentul de fata indiferent in ce biserica toate se adreseaza oamenilor nicidecum lui Dumnezeu ceea ce intra in opozitie absoluta cu textul din Corinteni .
Deci sa vorbeste in limbi si traducerea la respespectiva vorbire iy este adresata unui frate sau unei surori sau copil sau orcine altcineva ceea ce asa cum am spus este in contradictie cu invatatura Scripturii "... caci cine vorbeste in limbi nu vorbeste oamenilor".

Shalom

Pedro V
8577. Postat la 20/02/2011 07:40 - 5186z16h1m
viorica a scris:
Pedro V a scris:

sa ai Pace

mai frate pe mine mai bagat in ceata, numi vine sa cred ochilor ce-ai scris smiley

sau sunt grea de cap si nu inteleg io bine sau nu am citit bine din carte ,

1. În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
2. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei.
3. Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei, și s-au așezat câte una pe fiecare din ei.
4. Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
5. Și se aflau atunci în Ierusalim Iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.
6. Când s-a auzit sunetul acela, mulțimea s-a adunat și a rămas încremenită; pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui.
7. Toți se mirau, se minunau, și ziceau unii către alții: "Toți aceștia care vorbesc, nu sunt Galileeni?
8. Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți, Mezi, Elamiți, locuitori din Mesopotamia, Iudea, Capadocia, Pont, Asia,
10. Frigia, Pamfilia, Egipt, părțile Libiei dinspre Cirena, oaspeți din Roma, Iudei sau prozeliți,
11. Cretani și Arabi, îi auzim vorbind în limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!"

lucruri minunate ale lui Dumnezeu ... CUI scrie clar in ver.8,9,10 si 11 si vorbeau limbi omenesti eu asta am citit

Sa ai Pace.

Te rog numai sa citesti bine.
Eu nu am zis ca NU vorbeau limbi omenesti si nici nu scrie asta.

Faptele Apostolilor 2:11. cretani si arabi, ii auzim vorbind in limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!"
Caci ii auzeau vorbind in limbi si marind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis: (Fapt.10:46)
In adevar, cine vorbeste in alta limba nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; caci nimeni nu-l intelege si, cu duhul, el spune taine. (1Cor.14:2)

Scrie clar ca oameni ii AUZEAU ,lucrurile minunate ale lui Dumnezeu pe care l;e rosteau,dar apostoli ii laudau pe Dumnezeu pentru lucrarile Sale,si era clar ca oameni care intelegeau ,aveau parte de ele,pentru ca zice clar Duhul Sfant va descoperi Adevarul,si acesta sta in TOT ce este dumnezeire.

Tu cand te rogi: Doamne iti multumesc pentru apa,sanatate,natura aceasta minunata,painea cea de taote ziele,si acestea sunt tot lucruri minunate ale lui Dumnezeu ,la cine ii spui si maresti?
Oameni te aud ,daca nu sunt surzi,dar tu nu ai treaba cu ei.
Asa era si acolo ei laudau pe Dumnezeu ,dar oameni ii auzeau,si asta era si diferenta intre cei botezati cu Duhul Sfant si restu.
Aici implinindu-se cuvantulsmileyrin urmare, limbile sunt un semn nu pentru cei credinciosi, ci pentru cei necredinciosi. Prorocia, dimpotriva, este un semn nu pentru cei necredinciosi, ci pentru cei credinciosi. (1Cor.14:22)

Sunt multe feluri de limbi in lume, totusi niciuna din ele nu este fara sunete intelese. (1Cor.14:10)

Asa se mira astazi ,ca si atunci,foarte multi cand aud vorbire in limbi,proorocie,si celelalte Daruri ale Duhului.

Numai Bine

ciprus a scris:
Frate Pedro iarasi trebuie sa specific 2 neintelegeri din partea ta.

1. La sarbatoarea Cinzecimii din Fapte 2 nu era nici un "neamuri" eru numa evrei
Fapte 2:5 "Și se aflau atunci în Ierusalim Iudei din toate neamurile... si doar este de inteles ce med sau mesopotamian ar strabate nush cati km pt nush ce sarbatoare a evreilor.

2.Frate Pedro te rog fi mai atent ce se intampla pe teren. Am spus si ma repet .Toate vorbirile in limbi ce au loc in momentul de fata indiferent in ce biserica toate se adreseaza oamenilor nicidecum lui Dumnezeu ceea ce intra in opozitie absoluta cu textul din Corinteni .
Deci sa vorbeste in limbi si traducerea la respespectiva vorbire iy este adresata unui frate sau unei surori sau copil sau orcine altcineva ceea ce asa cum am spus este in contradictie cu invatatura Scripturii "... caci cine vorbeste in limbi nu vorbeste oamenilor".

Shalom

sa ai Pace frate Cipri

1. Hai sa vedem cum scrie in BIblie despre oamenii care erau acolo.

Faptele Apostolilor 2:5. Si se aflau atunci in Ierusalim iudei,( II O VIRGULA AICI CARE NU TREBUIA SA FIE DACA ERAU DOAR EVREI DINTRE NEAMURI) oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.
8. Cum, dar, ii auzim vorbind fiecaruia din noi in limba noastra, in care ne-am nascut?
Poate esti tu evreu din familie,DAR SCRIE CA VORBEAU IN LIMBA CARE SAU NASCUT.,
10. Frigia, Pamfilia, Egipt, partile Libiei dinspre Cirena, oaspeti din Roma, iudei sau prozeliti,
Spune OASPETII DIN ROMA,Prozelitii,astia nu cred ca erau evrei.
Si mai sunt in BIblie date versete cand oamenii dintre neamuri sau urcat la Ierusalim la sarbatorile DOmnului, un ex fiindca Famenul etiopian.

2. Eu as vrea ,la fel ca si Pavel,ca TOTI din biserici care vorbesc in limbi sa aiba si talmacirea limbii,insa sunt mai putini care sa aiba si talmacirea.
Cei care vorbesc in limbi fara sa talmacesca la cine vorbesc? Si cu cine vorbesc?

Si acuma hai sa revenim la cei care si talmacesc oamenilor si vedem ca ii BIBLICA si aceasta.

As dori ca toti sa vorbiti in alte limbi, dar mai ales sa prorociti. Cine proroceste este mai mare decat cine vorbeste in alte limbi; afara numai daca talmaceste aceste limbi, pentru ca sa capete Biserica ZIDIRE sufleteasca. (1Cor.14:5)
De aceea, cine vorbeste in alta limba sa se roage sa aiba si darul s-o talmaceasca. (1Cor.14:13)

sa ai Pace

sa ai Pace frate Nica.
Ati intrebat mai sus de cate ori au primit ucenici Duhul Sfant.

Dupa aceste vorbe, a suflat peste ei si le-a zis: "Luati Duh Sfant! (Ioan.20:22)
Si toti s-au umplut de Duh Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le dadea Duhul sa vorbeasca. (Fapt.2:4)
Dupa ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunati; toti s-au umplut de Duhul Sfant si vesteau Cuvantul lui Dumnezeu cu indrazneala. (Fapt.4:31)
Si daca ne bagam si la versetele in care zice fiti plini de Duh ,atunci intelegem ca trebuie sa staruim in rugaciune,post,sa fim plini de putere tot timpul.

Cum sa nu fi plin de putere cand este Isus Hristos cu tine?
Apostoli cand au fost cu Isus ,au avut putere datorita ca El era cu ei,dar atunci NU au fost botezati cu Duhul Sfant,pentru caci contrazice faptele apostolilor 1:5.
Asa cum un prunc cand este mic merge cu bicicleta atata timp cat il impinge cineva din spate,desi el are ceva putere in corpul sau,dar nu necesara,asa era si cu apostoli,aveau puterea cat timp era Isus Hristos cu ei.
Dar spune clar in Fapte Apostolilor 1:5 . Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant.
Sunt cuvintele lui Isus Hristos.
Mai sunt si alte versete sigur in Ioan unde spune ca va voi lasa un alt Mangaietor,care va fi cu voi si in voi,insa LUMEA nu il poate primi.

sa ai Pace

nicaschirod a scris:
Shalom la toți cei ce au loc pentru acestă salutare.

1. Dacă astăzi, (acuma) mai este valabil acel fel de a primi Darul Duhului Ffânt cum au primit ucenicii când Yahshua (Isus) a suflat peste ei...... .
a. dacă da, de ce ?
b. Dacă nu, de ce ?

2. Dacă cei ce sărbătoresc sărbătoarea Cincizecimii (pogorârea Duhului Sfânt) la timpul hotărât, și zic că au Duhul sfânt, dar nu vorbesc în alte limbi mint s-au spun adevărul.
a. Dacă mint, argument.
b, Dacă spun adevărul, argument.

3. Dacă toți trebuie să vorbească în alte limbi.
a. Dacă da, argument.
2. dacă nu, argument.

Eu cred că, toți cei ce au primit darul Duhului Sfânt sunt călăuziți de El și la urma urmei, trebuie să se ajungă la un numitor comun, fără extreme, fără acuzații, și să se zică cam așa:
Faptele Apostolilor 3: 4.Petru, ca și Ioan, s-a uitat țintă la el, și a zis: "Uită-te la noi!"

Deci va trebui când-va, să fim unii ca și ceilalți și să nu mai fie deosebire.

Shalon și Adonai să facă așa cum am scris ultimul rând.

1. Da este valabil si astazi sa primesti Duhul Sfant cand sufla Isus Hristos peste noi.
INSA: apostoli atunci nu au au fost botezati cu Duhul Sfant ci la Cinzecime(fapte apost 1:5).
SI astazi Isus Hristos NU este in trup langa noi,si o sa iti de-a puterea doar daca O cerem ca si apostolii,daca o credem, daca ne rugam ,postim,traim sfintenia,SI ATUNCI CLAR CA VA REVARSA SI PESTE NOI PUTEREA DUHULUI.

2. Cele mai multe biserici SE INVART in jurul textului din Faptele Apostolilor cap 2,la sarbatoarea Cinezcimi,pentru ca LIPSESTE DOVADA Duhului Sfant.
Dar cei care tin astazi sarbatoarea Cinezcimi fac si ei la fel ca cei in Faptele Apostolilor?Cred,staruie,astepta,doresc,se roaga dupa aceasta fagaduinta?
Putem sa zicem ce vrem si sa credem ce dorim,BIblia ramane cum scrie,si ii destul de clara pentru cine vrea sa inteleaga.

3. Da toti care au primit Duhul Sfant zice Biblia ca au vorbit in limbi.
Si Pavel zice in 1 Corinteni 12:30 oare toti vorbesc in alte limbi?
NU vorbesc toti,doar cei botezati clar.
Nu vorbesc toti pentru NU sunt toti credinciosi ,si cred BIblia,sau mai bine zis sa o puna in practica.
Cine ii din lume NU primeste Duhul Sfant ,spune Isus Hristos.
si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi. (Ioan.14:17)

!!!Ovidiu scuze ca am postat atatea comentari una dupa alta,dara nu stau pe net atata!!!

sa aveti Pace

Nica Schirod
8582. Postat la 20/02/2011 09:36 - 5186z14h5m
Să fie Shalom (Pace) peste toți cei ce folosesc acest portal și .... peste tot în lune.

Dorința mea ar fi / este, să nu mai fie această încrâncenare pe ceva ce nu este al nostru, adică Darul Duhului Sfânt, de și normal atunci când primim ceva în dar de la cineva este al nostru, numai că aici este cu totul alt-ceva.

Am citit cu atenție răspunsul la intrebările mele de mai sus cu multă răbdare că de.... sunt pensionar și responsabil cu timpul liber și a fost într-un fel de toate felurile și m-am minunat / speriat de răspuns.

Întrebările mele au fost foarte simple și răspunsurile am așteptat să fie tot atât de simple, ca să le poată înțelege și un moș de aproape 70 de ani, adică eu, nai aștept să aud / văd și alte răspunsuri mai liniștite.

Frate Petrică te rog să citești cu atenție, mai ales cel de pe ultima postare a ta, s-ar putea să te minunezi și tu ce ai scris, cu permisiunea conducerii portalului, repostez o bucățică din răspuns tău.
Nu vorbesc toti pentru NU sunt toti credinciosi ,si cred BIblia,sau mai bine zis sa o puna in practica.

Să catalogezi așa pe cineva care păzește Legea, Poruncile și Rânduielile lui Yahveh (Dumnezeu), chiar mă doare ! Sincer mă doare!

Să umple Adonai cu Shalom inimile noastre.

Pedro V
8583. Postat la 20/02/2011 10:52 - 5186z12h49m
Frate Nica unde am scris despre cineva care pazeste Poruncile Randuielile lui DUmnezeu in postarea nr 3?

Intrebarea dumneavoastra era:
3. Dacă toți trebuie să vorbească în alte limbi
.

Iar raspunsul postat:
era urmatorul

3. Da toti care au primit Duhul Sfant zice Biblia ca au vorbit in limbi.
Si Pavel zice in 1 Corinteni 12:30 oare toti vorbesc in alte limbi?
si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi. (Ioan.14:17)

Sa nu cred BIblia? Schimb cuvantul in locul vreunui frate?
Credeti ca cineva implineste Randuielile lui DUmnezeu fara sa creada,umble dupa Darurile DUhului Sfant?NICI VORBA.
Biblia ii clar cu lucrarea Duhului Sfant si noi ne intoarcem dupa oameni firesti?
Uni sau lepadat ce Credinta Sfintilor si acuma ii luam cu toate invataturile nebiblice si filosofice?
TOATA BIBLIA ESTE O PORUNCa,asa ca sa lasam Adevarul cum ii scris.

sa ai Pace

CorneliuS
8588. Postat la 20/02/2011 13:53 - 5186z9h49m
Frate Petrica, daca ar fi asa cum spui :" Da toti care au primit Duhul Sfant zice Biblia ca au vorbit in limbi", de ce nu i se da o importanta mai mare acestui dar in scriptura?. El este plasat in rand cu celelalte 9 si nu se face nici o diferenta intre ele, ceea ce denota ca toate sunt la fel de importante si nu este unul mai presus de celalalt.

Prin faptul ca noi oamenii dam o astfel de importanta darului vorbirii in limbi, celelalte daruri, raman mai putin importante sau chiar nici nu mai sunt luate in seama (daca avem vorbirea in limbi).

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Lucia
8592. Postat la 20/02/2011 15:17 - 5186z8h25m
Toate Darurile Duhului Sfant sunt importante, iar Darul vorbirii in limbi este pus pe ultimul loc, desi El este primul dar pe care il primim atunci cand suntem umpluti de puterea Duhului Sfant, Cuvantul declara ca proorocul este mai mare decat cel care vorbeste in limbi, doar daca acesta are darul talmacirii il poate egala. Darul vorbirii este atat de discutat din cauza ca toti trebuie sa il detina, pe cand celelalte nu. Este ca o haina ,ai primit Duhul Sfant ,instantaneu se coboara acest dar peste tine si este vizibil prin acest SEMN-HAINA-VORBIRE IN ALTE LIMBI.Nu dispretuiesc pe nimeni, trebuie sa intelegeti ca aici ne sustinem punctele noastre de vedere.

Pagina 14 din 17 << < 11 12 13 14 15 16 17 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164814 vizite unice Powered by PHP-Fusion