Moderator5 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8624. Postat la 21/02/2011 10:49 - 5185z13h8m
Vă rog să nu mai scrieți pe lângă subiect că o să vi se șteargă postările... Aici se vorbește de DARURILE DUHULUI SFĂNT.
Va rog fiți mai atenți și expliciți ce postați.
Frate Avodah, acum am citit postarea dvs. si o sa va raspund cu toata placerea.
Duhul Sfant va poate insoti, poate fi deasupra dvs. este f.bine acest lucru, insa cel mai minunat lucru este sa locuiasca in inima Dvs. sa fiti Templu Duhului Sfant, ce ati marturisit, este un lucru deosebit, rugati-va sa va umple, sa il simtiti inauntrul dvs.Veti trai bucurii de nedescris, veti experimenta bucurii Divine,Domnul sa va binecuvinteze!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Expresia ,,Botezati cu Duhul Sfant", apare doar in 7 pasaje din biblie, dupa cum urmeaza: Matei 3:11; Marcu 1:8; Luca 3:16; Ioan 1:33; F.A 1:4,5; F.A 11:15-17; si 1Corinteni 12:12,13. In versetele de mai sus este redata declaratia lui Ioan Botezatorul despre Isus. Fara a defini sau a explica ce este botezul cu Duh Sfant, el precizeaza doar ca Domnul Isus este Cel care face acest botez.
Botezul cu Duh Sfant este scufundarea sau afundarea in oglindirea Slavei caracterului lui Dumnezeu. In acest proces sfant, Domnul Isus este botezatorul, Duhul Sfant este substanta in care esti scufundat (F.A 1:5; 2:2-4), iar credinciosul pocait este persoana botezata (F.A 2:38,39)
Prin urmare, atunci cand un suflet este botezat in Duhul Sfant, acesta devine madular si este adaugat trupului lui Hristos.
Definitia Botezului in Duh poate fi in felul urmator: lucrarea (procesul) de transformare a unei persoane din afara trupului lui Hristos, ca madular in trupul lui Hristos.
Cine a fost botezat in Duhul Sfant devine frate cu Hristos, este stramutat in Imparatia lui Dumnezeu. Botezul cu Duh Sfant este lucrarea de transformare a unei persoane din om pierdut in om salvat, din copil al lui Satan, in copil al lui Dumnezeu, dintr-o persoana lipsita de Hristos, intr-un madular viu al lui Hristos.
DE RETINUT:
- termenii: ,,NASTERE DIN DUH" si ,,BOTEZUL CU DH. SFANT" , au intelesuri diferite, insa manifestarea lor este foarte asemanatoare, deosebindu-se doar de intensitatea manifestarilor.
- termenii: ,,ROADE ALE DH. SFANT" si ,,DARURI ALE DH. SFANT", au intelesuri diferite, insa ele lucreaza in stransa legatura una cu cealalta.
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Darurile Duhului Sfânt
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19665. Postat la 20/09/2012 18:07 - 4608z6h50m
Vă salut cu multă Pace Sfântă și adevărată.
Soră Lucică, la rubrica "Samuel sau altcineva" ai scris câteva rânduri, care pe mine m-a zdruncinat, acuma ai datoria să te explici, dacă consideri că nu ai datoria, atunci eu te rog f.f. frumos, fă-mă să înțeleg, mai cu lux de amănunte.
Lucica a scris:
Stii ce ma mira pe mine?
Faptul ca azi lucrarea Duhului Sfant este atribuita puterii intunericului, desi este in cadrul adunarilor lui Dumnezeu, iar acel mediu ocult, este vazut ca venit de la Dumnezeu.
Există așa ceva prin adunările noastre?
Mulțumesc anticipat pentru înțelegere.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Pace sfanta, frate Nica, si bine te-am regasit pe portal.
Daca vrei sa-ti explic, trebuie mai intai sa-mi explici dumneata ce te-a zdruncinat in expunerea mea, ce ai inteles din ea?
Expunerea ta sora Lucia si pe mine m-a miscat ,asa că nu mă mir de zdruncinarea fratelui nostru Nică .
Tu spui un adevar mare in expunerea ta ,doar ca ai scris prea putin.
Dragii mei, mi-ar placea ca fiecare in parte sa fie mai intai sincer cu el insusi si cu cei din jur, numai asa poate iesi la suprafata Adevarul Adevarat.
El ne poate misca , ne poate zdruncina, dar important este sa ne patrunda in inimii...si sa aduca rod in vietile noastre.
Eu am fost sincera si am spus ca ma mira faptul ca desi, scrie destul de CLAR, ca Saul a fost parasit de Dumnezeu si nu i-a vorbit nici prin VISE, nici prin PROROCI, sa ma las inclinata sa cred ca intr-un mediu OCULT, care este o uraciune ar putea sa vorbeasca Dumnezeu( Samuel).
Ceea ce am mai spus, este ca in unele ADUNARI, mediul dumnezeiesc, nu se accepta(nu se crede) puterea supranaturala a Duhului Sfant, nici darurile lui vizibile,( a prorociei si a vorbirii in limbi...)mai mult, sunt vazute ca venind de la Penticostali (sau de la cel rau), nu de la Cincizecime, din Biblie.
In Noul Testament de la infiintarea Bisericii, Dumnezeu a trimis Duhul Sfant sa umple orice faptura, sa le transforme si sa-i aduca la desavarsire, sa-i uneasca ca madulare in trupul lui Hristos si prin Darurile Lui sa zideasca Biserica, iar roadele lui sa dovedeasca acest lucru.
Nu vreau sa ma opresc numai la darul vorbirii in limbi, pentru ca este atat de contestat, incat ma intreb , unde ne este credinta?
Fratilor, este unicul dar personal, nu zideste biserica , ci pe noi insine, ne ajuta sa ne rugam prin Duhul si sa ne apropiem de Dumnezeu, nu se manifesta de la amvoane, insa il lasi sa se prezinte la rugaciunea in comun, unde vecinul se roaga si el...sau singur in camaruta ta.
"Caci FAGADUINTA aceasta este pentru voi , pentru copii vostri si pentru TOTI ce sunt DEPARTE acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru."(Fapte 2:39)
Darurile Duhului Sfant sunt supranaturale, insa se deosebesc total de manifestarile celui rau prin faptul ca unesc, zidesc, intaresc, mangaie, descopera, aduc roada in noi si desavarsire, dar cel mai bun lucru este dragostea care o implementeaza in cei ce cred in manifestarile Duhului Sfant si le lasa la lucru in viata si biserica lor.
Minunat !
Cata nevoie avem de darururile Duhului Sfant in adunarile noastre ,care ne uneste in iubire fara de margini pe noi toti ,ca apoi sa ne simtim in siguranta si binecuvantati de El .
El da din Darurile Lui fiecaruia dupa puterea lui si nu ii pare rau de darul dat ,deoarece darurile Lui lucreaza in noi si pentru binele si mangaierea tuturora care le cauta cu insetare.
Mare este puterea Lui ,fi binecuvantata sora mea Lucia.
Pedro V a scris:
Bine, am și eu un citat pentru voi...
Citat: Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci, pentru el, sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentruca trebuiesc judecate duhovniceste. (1Cor.2:14)
Cineva spunea undeva , urmatoarele cu privire la omul firesc....
Scriptura spune că...Omul Duhovnicesc poate să JUDECE totul și el însăși nu poate fi Judecat.
Denotă de aici , că Omul Firesc este opozitul Omului duhovnicesc,deci(viceversa).
De ce omul firesc nu poate să judece? ..îi lipseste judecata ,discernămîntul?
Shaul (Pavel) ne spune în;Romani 2 versetul 18 ...Care cunoști Voia lui YaHVeH care sti sa faci deosebire intre lucruri pentru -că ești învățat de LEGE.
Si veretul 20 ,spune :Pentru că în LEGE (Torah) ai DREPTARUL cunoștinței depline a Adevărului.
Un vîrf al sîmbatarilor din California spunea cînd a fost întrebat, care este omul firesc?
Cel ce nu vorbește în limbi și nu prorocește este firesc!
Ce zice Scriptura dar?
Citind textul din 1 Cor 3 v 1-9. este.... cel ce nu poate suferi Cuvîntul despre Neprihănire.
Omul firesc spiritualizează totul ...pentru el totul este în înțeles duhovnicesc ...deșii , habar nu are ce este a fi duhovnicesc.
................
Concluzia mea este ca nu toti vorbesc in limbi ..dupa cum este scris :1 Corinteni 12:30 Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?
Sau :1 Corinteni 14:23 Deci, dacă s-ar aduna toată Adunarea la un loc, și toți ar vorbi în alte limbi, și ar intra și de cei fără daruri, sau necredincioși, n-ar zice ei că sunteți nebuni?
Mai exact , toate lucrurile sunt cu oranduiala in adunarea credinciosilor si fiecaruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
Si anume in 1Corinteni cap.11:8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9. altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.
11. Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește.
Intodeauna am fost interesata de darul acesta :deosebirea duhurilor,pentru ca ,daca un om nu cauta sa vada de unde vine intelepciune, cunostiinta , credinta,tamaduirea, puterea de facerea minuniilor,prorocia,vorbirea in alte limbi ,talmacirea sau traducerea ...s.m.d,nu poate avea certitudinea ca acestea vin de la Duhul Adevarului,pe care oamenii firesti nu-L au si nici nu-L pot primii,pentru ca firea se lupta impotriva Duhului si Duhul impotriva firii.
Si acest dar al Duhului Sfânt este al saptelea in contextul de mai sus.
1-Intelepciune.
2-Cunostiinta.
3-Credinta.
4-Tamaduire.
5-Puterea de facere a minunilor.
6-Prorocia. 7-Deosebirea Duhurilor.
8-Felurite limbi.
9-Talmacirea limbilor.
Acestea sunt darurile care zidesc intreaga Adunare.
Draga mea Lavi, de la Cincizecime darul Duhului Sfant este dat de Dumnezeu printr-o manifestare vizibila( darul vorbirii in limbi) tocmai pentru a indeparta orice dubii si indoieli cu privire la Duhul Sfant.
Fara un semn ca acesta, oricine ar putea sa spuna ca a primit Duhul Sfant.
Citeste si ai sa vezi ca cei care au primit Duhul Sfant, au primit darul vorbirii in limbi...cu toate controversele si necredinta de azi, sta scris ca ori de cate ori se cobora Duhul Sfant, cei botezati in El vorbeau in limbi si proroceau, exemplu la casa lui Corneliu, Duhul Sfant a fost identificat prin manifestarea vorbirii in limbi, mai mult, acceptarea neamurilor in randul fratilor evrei care credeau in Hristos s-a facut pe baza acestor manifestari.
Sustin fara nici o indoiala ca si azi manifestarea aceasta(vorbirea in limbi) dovedeste ca am primit Duhul Sfant.
Sora Lucia sunt de acord cu tine , insa , scriptura ne arata clar ca trebuiesc cercetate aceste limbi , prin urmare , Shaul mai spune in 1 Corinteni 14 :5 :
,,Acum as dorii ca voi toti sa vorbiti in limbi ,dar prefer sa profetiti (prorociti).
De fapt , cine proroceste este mai mare decat cel care vorbeste in limbi,in afara de cazul ca traduce ,pentru ca adunarea sa primeasca zidire.''
As avea o intrebare ;De ce , cel care proroceste este mai mare decat cel care vorbeste in alte limbi?
Bine...se explica ca , in afara de cel care traduce...
Insa , astept un raspuns in acest caz.
Din cate am mai studiat si eu problema vorbirii in limbi ,este clar , ca acest semn s-a datorat faptului unei lucrari internationale de marturie pe care Yașua a incredintat-o ucenicilor lui,comform (Fapte 1 cu 8 ;2 :1-11;Matei28:19)....Pana si Matei 28 cu 19 este mult mai clar tradus asa:,,Duceți-vă și faceți ucenici din toate popoarele și botezul lor să fie în Numele Meu.''
Avand o baza mult mai clara tinand cont de alte texte biblice,(asta ca o paranteza)..si sa nu ne abatem de la subiect.
Fata de traducerea traditionala Cornielescu ,acelasi verest:,, Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.''
Referitor la Fapte 2 de la 1 la 11 as dorii sa subliniez din traducerea pe care o am ..anume ,in versetul 4
,, Și toți s-a umplut de Duh Sfînt și au început să vorbească cu limbile, care le dădea Duhul să vorbească.
Fata de traducerea Cornielescu ,acelasi verset:
,,Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
Deci , este ceva diferenta ?
In 1 Ioan 4 :1 scrie:
:1. Preaiubiților, să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la יהוה (YaHVeH);căci în lume au ieșit mulți proroci mincinoși.
Si nu doar vorbirea in limbi ci si invatatura ,credinta , sau manufestarile duhurilor,vezi cum spune , sa cercetati 'duhurile' ... ?
Deci,scriptura ne da unda verde sa cercetam aceste limbi ca sa vedem din ce sursa provin avem aceasta datorie, inca foarte mare.
Alt exemplu:Matei 7 :21-23 :
,,21. Nu oricine-Mi zice: ,,Stăpîne, Stăpîne!'' va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu
care este în ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: ,,Stăpîne, Stăpîne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău?
Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?''
23. Atunci le voi spune curat: ,,Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fără de Lege.''
2 Corinteni 11 :14
,,14. Și nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.
15. Nu este mare lucru, dar, dacă și slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfîrșitul lor va fi după faptele lor.
In secolul I adunarile trebuiau sa limiteze 'vorbirea in limbi' la doua sau trei persoane in cadrul fiecarei adunari; vorbirea trebuia sa aibe loc ,,pe rand'' si daca nu era prezent nici un interpret care sa traduca cele spuse ,atunci respectivii 'vorbitori in limbi'trebuiau sa pastreze tacerea .
1Corinteni 14 :27,28 ,,27. Dacă sunt unii care vorbesc în altă limbă, să vorbească numai cîte doi sau cel mult trei, fiecare la rînd;și unul să tălmăcească.
28. Dacă nu este cine să tălmăcească, să tacă în Adunare și să-și vorbească numai lui însuși și lui יהוה (YaHVeH).
Asa se petrece in zilele noastre ,prin adunarile actuale?
Cine cunoaste mai multe sa confirme.
Multumesc pentru implicare.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24246. Postat la 31/07/2013 15:34 - 4294z9h23m
In secolul I adunarile trebuiau sa limiteze 'vorbirea in limbi' la doua sau trei persoane in cadrul fiecarei adunari; vorbirea trebuia sa aibe loc ,,pe rand'' si daca nu era prezent nici un interpret care sa traduca cele spuse ,atunci respectivii 'vorbitori in limbi'trebuiau sa pastreze tacerea .
1Corinteni 14 :27,28 ,,27. Dacă sunt unii care vorbesc în altă limbă, să vorbească numai cîte doi sau cel mult trei, fiecare la rînd;și unul să tălmăcească.
28. Dacă nu este cine să tălmăcească, să tacă în Adunare și să-și vorbească numai lui însuși și lui יהוה (YaHVeH).
Am sa incerc sa ma explic in termeni cat mai clari, cu privire la DARUL VORBIRII IN LIMBI.
In primul rand, vad in felul in care se vorbeste despre DARURILE DUHULUI SFANT, multa necredinta, posibil din cauza faptului ca au ca sursa SUPRANATURALUL, adica fac parte din lumea de sus...
Necredinta poate veni si din cauza fricii, de a nu confunda lucrurile si sa nu ne trezim inselati.
Insa, nu putem nega faptul ca Duhul Sfant se face vizibil prin darurile Sale, aceste manifestari dovedesc ca exista in noi.
Din punctul meu de vedere DARUL VORBIRII IN LIMBI este singurul dar pe care il poate primi fiecare dintre noi si am sa explic de ce?
Fiecare dintre noi va trebui sa AVEM UN SEMN dupa care ne putem verifica daca il detinem sau nu.
Apoi, ca sa detii un dar mai mare sau mai de pret trebuie sa detii minimul de cunostinte, sa ai puterea care iti mareste credinta, te transforma in mod personal la toate nivelurile, minte, trup si duh(duhul omului).
Ca sa detii o diploma , mai intai trebuie sa studiezi, ca sa predai, va trebui mai intai sa inveti tu, ai anumite niveluri de trecut, GENERALA, LICEU, FACULTATE...NU?
In credinta noastra, ca sa detii DARURILE CARE ZIDESC BISERICA, mai intai trebuie sa fii tu ZIDIT, cum?
Darul vorbirii in limbi este un DAR PERSONAL care ne zideste in mod particular, este o haina care ne schimba viata la toate nivelurile, ne conduce, ne da intelepciune cand studiem Biblia, ne invata sa ne rugam, cum sa ne purtam cu cei din jur, ne mangaie, ne incurajeaza si ne calauzeste in tot adevarul.
Modul in care se interpreteaza lucrurile azi la cei care nu cred in aceasta manifestare, este acela ca nu trebuie sa-i dai drumul in adunare, sunt de acord cu acest lucru, un predicator poate vorbi romaneste, pentru ca daca ar da drumul la vorbirea in limbi nu l-ar intelege nimeni, asta nu inseamna ca nu trebuie sa-l detii in mod personal.
Vorbirea in limbi este de doua tipuri,"in limbi ingeresti si pamantesti", poti predica intr-o limba straina pamanteasca, daca vrea Dumnezeu prin acest dar, aici ma repet, sotul meu intr-o adunare de la Roma de egipteni a predicat prin acest dar in limba lor la peste 300 de persoane, el nu stia ce zice , dar cei ce il ascultau si-au dat seama ca Dumnezeu le vorbea, au izbucnit cu totii in Aleluia si mareau pe Dumnezeu.
Deasemeni, la rugaciunea in comun sau privata, putem sa ne folosim de acest dar ca sa dam slava lui Dumnezeu.
Urmand exemplul lui Pavel putem sa ne rugam in limbi ceresti si pamantesti prin acest dar.
Eu l-am numit un dar personal, pentru ca toti cei care au primit Duhul Sfant, aceasta putere s-a facut vizibila prin aceasta manifestare.
Acest dar ne zideste pe noi insine, pe cand CELELALTE ZIDESC BISERICA.
Ca sa putem ZIDI va trebui mai intai sa detinem DARUL care ne prelucreaza la nivel personal, ca apoi sa fim in stare sa detinem celelalte daruri care ZIDESC la nivel de Biserica
Frumoasa TERMINATIA ultimului verset Valentina, ..."sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu."
Nimeni nu poate sa nege ca acest dar nu exista!
Deconectat
24249. Postat la 31/07/2013 18:47 - 4294z6h10m
Dacă sunt unii care vorbesc în altă limbă, să vorbească numai cîte doi sau cel mult trei, fiecare la rînd;și unul să tălmăcească.
Tu ai scris;
Deasemeni, la rugaciunea in comun sau privata, putem sa ne folosim de acest dar ca sa dam slava lui Dumnezeu.
Urmand exemplul lui Pavel putem sa ne rugam in limbi ceresti si pamantesti prin acest dar.
Acest text este uitat.
Unde este translatorul, traducatorul, talmacitorul?
Tu, personal, ai talmacitor? In ideea ca ............"sa-si vorbeasca numai lui insusi si lui Dumnezeu.", ma gandesc ca nu ai nevoie. Oricum poate dezvolti subiectul acesta , straniu pentru mine sau pentru multi care nu-l inteleg asa cum il intelegi tu.
Valentina, daca scopul intrebarilor tale este sincer inaintea lui Dumnezeu, cu siguranta vei intelege, daca nu vei ramane in ceata...
Consider ca acest subiect este foarte delicat si vreau sa vin cu Cuvantul pentru a explica darul VORBIRII IN LIMBI.
Spicuiri din cap.14 , din1 Corinteni:
"...cine vorbeste in limbi nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu, caci nimeni nu-l intelege si in duh el spune taine."
Deci, prin acest dar, iata ce facem!
"Cine vorbeste in limbi se ZIDESTE pe sine insusi, dar cine PROROCESTE ZIDESTE BISERICA."(acest lucru am explicat si in postarea de mai sus)
Iata indemnul lui Pavel:
"As dori ca TOTI sa vorbiti in limbi, dar mai ales sa prorociti."
Tu, Valentina, mai ei in considerare acest indemn?
Tot in capitolul 14 explica de ce nu este nevoie sa se dea drumul in adunari la vorbirea in limbi.
Apoi, mai spune:
"Fiindca, daca ma rog intr-o limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod."
Ai putea Valentina sa-mi explici, ce inseamna "mintea mea este fara rod"?
Tot contextul capitolului 14 explica necesitatea talmacirii in mod public a limbilor, pentru ca aici se refera la toti cei care ieseau si PREDICAU, acestia erau dornici de a vorbi si slavi pe Dumnezeu prin darul acesta, insa dupa cum vedem El ne zideste personal, pe cand in adunare se duce o lucrare de zidire a mai multor persoane prin celelate daruri ale Duhului...
Si inchei cu un INDEMN SPECIAL pentru tine sora Valentina, un indemn biblic:
"Astfel, deci, fratilor, RAVNITI DUPA PROROCIE, FARA SA IMPEDICATI VORBIREA IN LIMBI."
Ce zici Valentina, ravnesti tu, dupa aceste daruri?
Pavel spune ca el VORBEA IN LIMBI MAI MULT CA TOTI, de ce Valentina, si unde?
Deconectat
24253. Postat la 01/08/2013 04:38 - 4293z20h20m
Cu strangere de inima am raspuns mesajului tau , banuind ca voi starni reactii vehemente. Dar daca nu intrebam ramaneam fara raspunsul tau de mai sus.
Trebuie sa intelegi ca pentru mine e stranie vorbire in limbi. Imi imaginez ca ai tot timpul talmacitorul cu tine ca sa talmaceasca cele vorbite de tine. Si fiecare din cei care vorbesc in limbi cunoscute doar de ingeri si Dumnezeu , au un talmacitor cu ei. Pavel era categoric in privinta celor care vorbeau in limbi in fata celor care nu-i intelegeau. El le-a spus sa taca daca nu au talmacitor.
In ideea aceasta am intrat in dialog cu tine. Nu insist , deoarece este relatia ta cu Dumnezeu, nu cunosc cum este primita in cer, si de aceea ma retrag pentru a nu tulbura ape.
Valentina, ar fi fost frumos sa-mi raspunzi la intrebari.
Darul talmacirii exista in adunarile lui Dumnezeu, pentru ca sta scris in Biblie acest lucru, nu este obligatoriu sa ai si darul talmacirii, ci daca nu este nimeni sa TALMACEASCA , in adunare sa taca.
Terminatia versetului tau adus in discutie spune urmatorul lucru:
"...SA-SI VORBEASCA NUMAI LUI INSUSI SI LUI DUMNEZEU."
Deci, vorbirea in limbi nu este impiedicata, ci totul are o RANDUIALA in adunare.
Duhul Sfant a fost punctul de plecare a adunarilor lui Dumnezeu, prin El implinim Legea lui Dumnezeu, prin propriile forte nu vom reusi niciodata sa ne traim viata in Hristos.
Aceasta comoara ne desavarseste prin roadele aduse in noi, iar viata noastra este sub tutela acestui Mangaietor.
Relatia noastra cu Dumnezeu se face prin Hristos si cu ajutorul Duhului Sfant, care ne desavarseste viata si ne indruma pe calea cea buna.
Singura sansa de a deveni oamenii lui Dumnezeu este sa ne lasam CALAUZITI IN TOT ADEVARUL DE EL.
Duhul Sfant este o certitudine , El a venit peste Mantuitor in chip de porumbel, tocmai pentru a fi crezut, a venit in mod vizibil la Cincizecime prin limbi de foc, tocmai pentru a fi crezut...a zguduit casa din loc, numai ca sa-l credem, se prezinta la fiecare din cei cel cred prin darul vorbirii, tocmai ca sa fim convinsi de prezenta Lui.
Valentina, certitudinea ca si NEAMURILE AU CAPATAT INDURARE ESTE ACESTA:
"Toti cei credinceosi CIRCUMCIZIEI (evreii) care venisera cu Petru au ramas uimiti cand au vazut ca DARUL DUHULUI SFANT s-a revarsat si peste CELELALTE POPOARE;
caci ii auzeau VORBIND IN ALTE LIMBI si marind pe Dumnezeu."
Draga mea, dupa cum vezi Duhul sfant se face prezent prin acest dar, ca o confirmare a prezentei Lui, ca nu-l cred multi, inseamna ca este foarte grav, doar prin aceasta putere vom putea implini Cuvantul.
Iar faptul ca acest dar confirma prezenta Duhului Sfant in noi, o spune si Petru mai departe:
"Se poate opri apa ca sa nu fie BOTEZATI acestia (neamurile) care au primit DUHUL SFANT ca si noi?"
Aici este confirmarea!Cine crede, crede!|(versete din Fap.Apost. cap.10)
Valentina, sta scris foarte clar cum s-au manifestat cei care au primit Duhul Sfant, prin darul VORBIRII IN LIMBI.
Cuvantul mai explica prin ce se prezinta Duhul Sfant in noi:
"Si, cum am inceput sa vorbesc, Duhul Sfant a cazut si peste ei ..."
"Si mi-am adus aminte de cuvintele Domnului, CUM A ZIS:
Ioan a botezat cu APA, dar voi veti fi BOTEZATI CU DUHUL SFANT."
Aici se vede deosebirea dintre cele DOUA BOTEZURI...
"Deci, daca Dumnezeu le-a dat acelasi DAR (vorbirea in limbi)ca si noua care am CREZUT IN DOMNUL ISUS, cine eram eu ca sa-L pot opri pe Dumnezeu?"
Valentina, Duhul Sfant isi face prezenta in tine, in mine printr-un singur DAR, ca apoi sa desavarseasca faptura noastra ca sa lucram spre folosul celorlalti prin celelalte daruri.(versete din FAPTE cap.11)
Deconectat
24257. Postat la 01/08/2013 18:27 - 4293z6h31m
Observ ca ma incurajezi sa merg mai departe, dar tare mi-e tema ca o sa te manii.
Exemplele date de tine si-au avut folosul in timpul acela deoarece era o urgenta. Foarte multa lume, dintre neamuri trebuia sa primeasca mesajul jertfei lui Hristos. Astazi cand Biblia este tradusa in mii de limbi, cand radio si Tv-ul transmite in toate colturile lumii in mii de limbi. Cand in biserica ta toti cei ce te-nconjoara vorbesc aceasi limba ca tine, care e rolul tau sa-ncepi sa vorbesti in limbi? De ce vorbesti in limbi ? Cui vorbesti in limbi? Pe cine zidesti? Fratii si surorile vorbesc aceasi limba? Nu. Sora de langa tine vorbeste si ea intr-o limba pe care tu nu o cunosti, si nici ea nu intelege ce vorbesti tu. Nici n-aveti cum, deoarece fiecare se-ntrece sa vorbeasca . Pentru cine vorbesti in limbi? Inteleg , daca langa tine ar fi un bosiman sau un eschimos caruia ai primit misiunea sa-i vorbesti de Isus. Asta as intelege.
Dar daca lucrul acesta il faci in camaruta ta, aceasta este doar intre tine si Dumnezeu , iar aici eu tac.
Cam asta e dilema mea privitoare la vorbirea in limbi, si Dumnezeu i-a dat , lui Pavel, intelepciunea sa precizeze ca cine nu are talmacitor SA TACA.
Valentina, ca sa continui ar fi trebuit sa-mi raspunzi la intrebari sau macar sa vi cu argument biblic in favoarea parerii tale, pentru ca Biblia declara ca:
"...cine VORBESTE IN LIMBI nu vorbeste OAMENILOR, ci lui Dumnezeu pentru ca nimeni nu-l intelege si in duh el spune taine."
Vezi bine ca acest dar lucreaza la fiecare fiinta in parte , caci Biblia declara ca cine vorbeste in limbi se ZIDESTE PE SINE INSUSI.
De aceea sustin cu tarie ca darul acesta este SEMN pentru noi ca detinem Duhul Sfant, altfel oricine ar putea sa spuna ca il are , dar cum poate demonstra acest lucru?
Daca neamurile nu-l primeau, cei circumcinsi nu-i acceptau ca frati in randurile lor...dar VAZAND aceasta manifestare , nu au mai zis nimic.