Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7476. Postat la 28/01/2011 10:24 - 5209z13h27m
Shalom, și Adonai să fie cu voi.
ASTA ESTE PĂREREA MEA ȘI NU MAI MULT. ȘI NU AM PRETENȚIA , CA VOI SĂ CREDEȚI AȘA !!!.
Ziceam în postrea anerioară că pentru a înțelege acest interesant fenomen, dar foarte controversat ,, hula împotriva Duhului Sfânt ,, nu împotriva darurilor Duhului Sfânt, ci împotriva Duhului Sfâht, trebuie să o luăm cu sfârșitul, și sfârșitul este aici: Apoc. 20 cu 11 în jos.
11. Apoi am văzut un scaun de domnie mare și alb, și pe Cel ce ședea pe el. Pământul și cerul au fugit dinaintea Lui, și nu s-a mai găsit loc pentru ele.
12. Și am văzut pe morți, mari și mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Niște cărți au fost deschise. Și a fost deschisă o altă carte, care este cartea vieții. Și morții au fost judecați după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărțile acelea.
13. Marea a dat înapoi pe morții care erau în ea; Moartea și Locuința morților au dat înapoi pe morții care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui.
14. Și Moartea și Locuința morților au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
15. Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieții, a fost aruncat în iazul de foc.
Acuma, de aici vom pleca, până vom ajunge acolo, de unde pleacă cei mai mulți , să rezolve acest mister.
Sigur că toți se gândesc cu groază, când va trebui să stăm înaintea scunului de judecata a lui Hristos: 2 Cor. 5 cu 10.
10. Căci toți trebuie să ne înfățișăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-și primească răsplata după binele sau răul, pe care-l va fi făcut când trăia în trup.
Pentru răsplată, tebuie să treci pe la scaunul de judecată, a lui Hristos, unii aici se judecă ei înșiși pe ei, prin Duhul lui Hristos, alții odată cu lumea, dar despre asta puțin mai târziu., acuma să vedm ce zic cei judecați, și să vedem ce zice Cel ce judecă: Matei cap.7
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
23. Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege."
Aici nu zice că ați lucrat, de fapt ei atunci nu mai puteau face nici bine nici rău, acolo găsim că le zice; lucrați fără (de) lege, eo înțeleg că spune celor ce sunt încă în trup ,,, lucrează,,, deci nouă care trăim, acum.
De ce îi atât de necesară Legea?, doară noi suntem mântuiți prin har, prin jertfa scumpă a lui Yahshua (Isus), de ce nu se ține cont de lucrările care ei spun că lea făcut? De ce?, ne spune Yahshua (Isus) în Mat. 7 . 21.
21. Nu orișicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
No acuma-i acum, voia Tatălui care este în ceruri, de unde o știm noi, asta-i cea mai grea problemă, nui grea dacă nu te interesează unde-ți vei petrece veșnicia, dar dacă o iei pas cu pas uite unde ajungi: Rom. 2 cu 17.
17. Tu, care te numești Iudeu, care te reazemi pe o Lege, care te lauzi cu Dumnezeul tău,
18. care cunoști voia Lui, care știi să faci deosebire între lucruri, pentru că ești învățat de Lege;
Deci voia Tatălui! Și să faci deosebire între ce îi este plăcut Lui Yahweh (Dumnezei) Tatăl, și ce nui este plăcut, se găsește în lege, de asta, noi trebuie să ne decidem, lucrăm cu Lege sau fără Lege.
Mai departe o să găsim, că Legea o să decidă tentru viața noastră veșnică.
Tot în Romani 2 . 11 pînă la 13.
11.Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere fața omului.
12. Toți cei ce au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; și toți cei ce au păcătuit având lege, vor fi judecați după lege.
13. Pentru că nu cei ce aud Legea, sunt neprihăniți înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea aceasta, vor fi socotiți neprihăniți.
Întrebarea este, câți din cei ce păcătuiesc fără Lege vor fi mântuiți?
Nu există nici un om care să nu păcătuiască, dar dacă Legea este împlinită în noi, imediat vezi că ceva nu corespunde, te judeci, chiar dacă vrei să zici ceva cu privire la vb. în limbi, s-au prorocie, Rom. 8. 4 și 7.
4. pentru ca porunca Legii să fie împlinită în noi, care trăim nu după îndemnurile firii pământești, ci după îndemnurile Duhului.
7. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, și nici nu poate să se supună.
De ce trebuie împlinită în noi Legea, de ce această pretenție Isaia 51. 4.
4. Ia aminte spre Mine, dar, poporul Meu, pleacă urechea spre Mine, neamul Meu! Căci din Mine va ieși Legea, și voi pune Legea Mea lumină popoarelor.
Deci Legea are adresă fixă iasă din Yahweh (Dumnezeu), și tebuie să intre împlinirea Ei în noi,(ieșită din Dumnezeu și intrată în noi).
Mă grăbesc să scurtez discuțiile mele pe forum, că am fost criticat, de unii că lungesc prea mult, și nu concluzionez într-o singură postare.
Deci mă grăbesc să pun punct, dar ca să întelegem totuși ce am expus până aici, Yahshua (Isus) în Ioan 14, promite, că va trimite Duhul Adevărului. În Ps. 119, vers. 142 și 151, yice așa:
142. Dreptatea Ta este o dreptate veșnică, și Legea Ta este adevărul.
151. Dar Tu ești aproape, Doamne, și toate poruncile Tale sunt adevărul.
CONCLUZIE: Hula împotriva Duhului Sfînt, este negarea, călcarea, desființarea, și învătătura dată altora că LEGEA și PORUNCILE nu mai sunt valabile. Eu în asta văd hulă.
În ce privește, Vorbirea în Limbi,și Prorociile, este cu totul altceva.
Dacă mai vreți să vedeți părerea mea mai departe în această problemă, întrebați-mă, dar cu duhul blîndeții, și eu cu mult drag, vă voi răspunde, dar numai ce știu, și nimic mai mult.
ATENȚIE !!! Este părerea mea!!! Nimic mai mult.
Shalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
RE: Hula împotriva Duhului Sfânt
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7480. Postat la 28/01/2011 13:14 - 5209z10h36m
CONCLUZIE: Hula împotriva Duhului Sfînt, este negarea, călcarea, desființarea, și învătătura dată altora că LEGEA și PORUNCILE nu mai sunt valabile. Eu în asta văd hulă.
AMIN frate nicaschirod. ADONAI sa ne binecuvinteze si sa ne dea un duh de înțelepciune și de pricepere, duh de sfat și de tărie, duh de cunoștință și de frică de Domnul.
Hula impotriva Duhului Sfant este si va fi batjocora la adresa acestei puteri,orice alta hula adresata Legii,chiar si Fiului vor fi iertate,numai hula impotriva Puterii Duhului nu va fi iertata,cum puteti crede ca hula impotriva Duhului este aceiasi cu batjocorirea Legii,cand cei care huleau erau invatatorii acesteia?Hula este cand primesti aceasta putere ,gusti din Ea si apoi o tagaduiesti,hula este atunci cand o persoana proroceste si tu spui ca are un duh rau,hula este cand o persoana este eliberata si tu spui ca la eliberat Satana,eu nu vorbesc de fratii penticostali,de cei ce nu au LEGEA lui Dumnezeu,ci de noi sambatarii,cu legi porunci si randuieli,sarbatori,poate ca asa nu mai privim in gradina vecinului.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
NICASCHIROD - nu te cunosc dar in aceasta invatatura sintem calauziti de celasi DUH - MAY THE BLESSING OF YAHWEH BE OVER YOU acesta este un puternic argument inpotriva uneltirilor satanei - nu carnea si singele tia descoperit asta ci Tatal Yahweh binecuvintat sa fie in veci
Iata de ce imi sustin acest punct de vedere cu privire la Hula impotriva Duhului Sfant,frate Nica.
1.Pentru ca Duhul Sfant este o parte din dumnezeire inconfundabila,deci,cand se spune Duh Sfant,nu poate fi confundat cu nimic altceva,este o PUTERE,nu este nici un alt lucru,nici Lege,nici porunci,nici sarbatori,acestea sunt date pentru noi ca un indreptar,ca o constitutie dupa care vom trai.Duhul Sfant era peste intinderea de ape...Duhul Sfant este puterea care se cobora peste prorocii V,Testament,este puterea ce L-a insotit pe Isus si cu care facea semne si minuni,lucru care ma face sa cred si din spusele Mantuitorului: ca,orice hula se iarta,chiar si hula impotriva Lui,El CALEA,JERTFA,va dati seama!Numai hula impotriva Puteri Duhului Sfant,nu se iarta!De ce oare?Nu vedeti cata necredinta cu privire la Duhul Sfant si manifestarile Lui?De ce aceasta teama in biserici?De unde vine ea si nu vedeti ca cei mai multi i-L scoate afara din adunari,lasand loc certurilor si desbinarilor,se vrea UNITATE la nivel national si cei mai multi se impotrivesc,de ce?Pentru ca daca ar fi Duhul,El ne va indemna la unitate!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
7543. Postat la 29/01/2011 20:47 - 5208z3h4m
Shalom și Adonai (Domnul) cu voi !!!
Sora Lucia a scris.Iata de ce imi sustin acest punct de vedere cu privire la Hula impotriva Duhului Sfant,frate Nica.
1.Pentru ca Duhul Sfant este o parte din dumnezeire inconfundabila,deci,cand se spune Duh Sfant,nu poate fi confundat cu nimic altceva,este o PUTERE,nu este nici un alt lucru,nici Lege,nici porunci,nici sarbatori
Soră Lucică, mă văd silit ca te să dojenesc puțin, nu știu , ca un tată s-au ca un bunic, dar tu ia-o așa cum cum o aplic eu, cu mult respect și cu o dragoste sfântă.
No acuma ținete bine! Soră Lucică. am citit de trei ori ce ai scris, și ști ce am văzut, o mare amestecătură, dintr-un punct de vedere, zici cum zic și eu,( și aici o să mă explic mai târziu) din alt punct de vedere, te contrazici singură, ultima parte care ai postat-o , eu nu am discutat nimic despre această temă.
Eu de când susțin că Duhul Sfânt este o PUTERE, uite că eu voi cita câte-va versete, și apoi căutăm pe teren, PUTEREA ACEASTA, bine? Fapte. Ap. 5:1...5.
1. Dar un om, numit Anania, a vândut o moșioară, cu nevasta sa Safira,
2. și a oprit o parte din preț, cu știrea nevestei lui; apoi a adus partea cealaltă, și a pus-o la picioarele apostolilor.
3. Petru i-a zis: "Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt, și să ascunzi o parte din prețul moșioarei?
4. Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Și, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu prețul ei? Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta? N-ai mințit pe oameni, ci pe Dumnezeu."
5. Anania, când a auzit cuvintele acestea, a căzut jos, și și-a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toți cei ce ascultau aceste lucruri.
Onorați cititori, dacă ar veni Petru care a primit această putere, in adunările noastre
și ar întreba, câți ați călcat Porunca a noua?, câți ar mai rămănea ?.
Duhul Sfânt din Porunca a noua,(prin Porunca a noua) are această mare putere, în cazul de fața, nu a mințit pe om , ci pe YHWH (Dumnezeu), pentru că Porunca Legii să fie împlinită în noi, ca prin ascultare să avem viață, dar dacă Porunca Legii o călcăm în noi ne aduce moartea!
Dacă nu te am supărat tare, și eu cred că nu, atunci dacă vrei să mă mai întrebi și despre celelalte părți pe care le am enumerat din postarea ta, întreabă-mă defalcat, câte una pe rând, nu toate odată și eu cu mare drag, voi răspunde.
În ce privește, Vorbirea în Limbi și Prorocia, eu sunt un susținător, nu un demolator.
Dar acestea să fie cu adevărat, Darurile Duhului Sfânt.
Voi ruga pe administratori să îmi puie ID-ul meu ca să putem vb. și în particular.
Mai departe Îl rog pe marele Yahshua (Isus), dacă team rănit, să atingă mâna lui Sfântă pe ace-ia rană și să o vindece.
Shalom și Psalmul 20: 1......20.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Domnul sa va binecuvinteze fr. Nica pentru indemnuri sintem calauziti de acelasi Duh si as dori ca toti sa fie calauziti de acelasi Duh in a pune mare pret pe legea lui DUMNEZEU MESIA sa fie in inimile noastre fr. marcel
Deconectat
7546. Postat la 29/01/2011 21:10 - 5208z2h41m
Fr. Marcy, vă mulțumesc din inimă pentru încurajări, și zic: Yahweh să vă ocrotescă și să vă păzească de tot ce este rău.
Mă bucur nespus de mult că YHWH, are oameni care susțin ADEVĂRUL.
Shalom și să fiți binecvântați
Frate Nica,nu ma supar,am invatat in timp ca dragostea adevarata sta in primul rand in iubirea vrasmasilor,iar Dvs.imi sunteti un frate,asa ca stati linistit in aceasta privinta!
Concluzia Dvs. m-a facut sa va exprim inca o data parerea mea,apoi sincer vreau sa invat si va rog frumos sa-mi spuneti,in ce consta amestecatura din postarea mea?
Deconectat
7718. Postat la 31/01/2011 12:14 - 5206z11h36m
Shalom la toți!!!
Soră Lucică, acma văd că nu ești supărăcioasă, și asta e foarte bine, acuma îmi voi da cu părerea, și va rog să țineți cont, este părerea mea, eu așa înțeleg (NU IMPUN CĂ AȘA TREBUIE SĂ CREADĂ TOȚI) și iată cum văd eu:
Marcu 1:15. El zicea: "S-a împlinit vremea, și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă, și credeți în Evanghelie.
Eu susțin da ani de zile că Duhul Sfânt constă într-o MARE PUTERE, așa cum am citat mai sus, eu cred în Evanghelie, și citind în Evanghelie uite ce am găsit:
F. Ap.1:8. Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, și până la marginile pământului
Nu asta susținem amândoi?, dar nici restul nu cred că zic altceva, dar eu cred și susțin din toată inima, această putere este condiționată, nu ori-cum.
Ioan 14:15. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.); care să rămână cu voi în veac;
Eu cred în Evanghelie, că puterea o dă Tatăl, dar prin păzirea pouncilor, asta zice Evanghelia, eu a-ș putea zice ceva în plus?
Evanghelia zice că această PUTERE, MÂNGÂIETOR, DUH SFÂNT, Evanghelia îi dă un nume, explică ce este, de fapt.
Ioan 14:17. și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.
Acuma nu ar trebui să zicem cel puțin ca Pilat?
Ioan 18:38. Pilat I-a zis: "Ce este adevărul?"
Evanghelia ne lămurește ce aste adevărul. Ps. 119: 142 și 151.
142. Dreptatea Ta este o dreptate veșnică, și Legea Ta este adevărul.
151. Dar Tu ești aproape, Doamne, și toate poruncile Tale sunt adevărul.
Ioan 16:13. Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, și vă va descoperi lucrurile viitoare.
Cred că o să mă întrebați; ucenicii țineau Legea și păzeau pouncile, după Ps.119 ei aveau adevărul, da așa-i, dar Duhul Adevărului, rebuia să îi învețe chiar și pe ei, tot adevărul, ca și pe Israrlul de astăzi care este poporul lui YHWH (Dumnezeu), și suntem și noi, altoiți între ei, nu în locul lor, unii dintre ei au găsit tot adevărul cu privire la Yahshua (Isus), și fac tot ce pot ca să afle și celalți tot adevărul.
deci ucenicii după ce au primit această putere, au avut că sarcină ca să ducă acest adevăr (tot adevărul) până la marginile pământului.
Sigur, că în Ziua Cincizecimii, când s-a pogorât această Putere, au vorbit in Limbi.
Aici nimeni nu poate să comenteze, aici îi AMEN.
Dar sincer, acuma nu mă fac că nu înțeleg, eu chiar nu știu cum se înțelege corect ce spune Pavel, și vă rog să postați această dilemă pentru mine.1 Cor.12:4 până la11 și 28 până la 30.
4. Sunt felurite daruri, dar este același Duh;
5. sunt felurite slujbe, dar este același Domn;
6. sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți.
7. Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9. altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.
11. Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește. ȘI.
28. Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
29. Oare toți sunt apostoli? Toți sunt prooroci? Toți sunt învățători? Toți sunt făcători de minuni?
30. Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?
Eu înțeleg exact cum spune Evanghelia, NU TOȚI, unuia să vb în Limbi, tălăcirea Limbilor, altiuia prorocia, altuia deosebirea duhurilor. Oare toți.........?.
Acuma CONCLUZIE, nu pentru voi, așa înțeleg eu de aici. Cei ce păzesc Legea și Poruncile lui YHWH (Dumnezeu), adică. Shabatul, Sărbătorile și rânduielile din Sărbători, trebuie să aibă câte cel puțin un Dar din cele enumerate de la duhul sfânt.
mai departe răspund cu drg la întrebări.
Shalom, să fie în toata ființa noastră!!!
U .N MESIA sa-te binecuvinteze, Pentru parerea D .V, sintem calauziti dea celas DUH ca pina acuma le amesteca ,acuma sint in ordine.
MESIA SA NE LUMINEZE
La postarea lui Simbatarul( de ce a parasit forumul?? ca la colt n-a fost ??)
Un frate spunea ca intr-o biserica, un prooroc a proorocit: Poporule daca vei asculta de mine, voi lucra cu tine ca in filme! Normal ca pe tineri i-a bufnit rasul. Proorcul la a doua rugaciune a spus: Poporule de atatea ori mi-ai gresit si eu te-am iertat, si eu am gresit odata si tuuuu!
astia sint vadit proroci mincinosi...dar sint o alta categorie ;tot mincinosi
care zic ; IL CUNOSC.. dar nu pazesc poruncile lui ...si biblia ai numeste MINCINOSI(1ioan 2 v4 )
Pentru mine ,chiar daca un proroc ar trece prin cimitir si in urma lui ar sari morti din morminte ..tot nu -l cred; Daca nu tine LEGILE ,PORUNCILE ,RINDUELILE...
Văd că de vreo câteva postări s-a sărit cu totul de la subiect. Sword of god a încercat o revenire dar a făcut-o numai pe jumătate. Cu permisiunea lui și a voastră ceilalți aș continua ideea expusă de el și aș aduce-o la subiectul pe care-l discutăm aici.
Așadar, așa cum spunea și el, că proorocii mincinoși uneori pot spune lucruri adevărate dar ei tot prooroci mincinoși rămân . Eu aș completa cu ideea care ne aduce la subiect: personal cred că cea mai vădită dovadă de hulă împotriva Duhului Sfânt este atunci când un așa zis prooroc rostește o proorocie de la el și pretinde că este de fapt de la Duhul Domnului.
În rest, mai sunt și alte motive prin care s-ar putea explica hula împotriva Duhului Sfânt și multe dintre ele au fost expuse în paginile anterioare. Cert este că dacă unii consideră hulă a Duhului Sfânt faptul că cineva se pocăiește la anumite denominațiuni și încă mai calcă anumite porunci, eu nu subscriu neaparat. Pentru că acei oameni câtă vreme au har de la Domnul mai pot asculta vocea Duhului Sfânt din Scripturi și se pot pocăi de acele fapte, trecând la păzirea Poruncilor.
Dar când cineva îndrăznește să vorbească de la el și spune "Așa vorbește Domnul" nu știu ce șanse de iertare mai are. Judecați voi singuri.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Un alt lucru pe care as vrea sa-l adaug la ceia ce a scris Ovidiu este faptul ca acesti oameni nu au frica de Dumnezeu, pentru ca daca ar avea nu si-ar permite sa vorbeasca in Numele Domnului, si mai mult decat atat acesti oameni nu vor avea fapte (roade)Prin felul lor de expunere si vorba ,mai devreme sau mai tarziu vor fi descoperiti.Ce ma doare , este faptul ca din cauza unora ca ei , nu se mai crede nici un dar al Duhului Sfant si atunci Satana are castig prin faptul ca Bisericile devin reci,moarte sau cum se mai spune:fara frau!Ce trebuie sa facem in aceste cazuri?
Am ramas de ceva timp in urma, asteptand noi explicatii la acest subiect, insa nimic!
Deconectat
15478. Postat la 07/12/2011 17:32 - 4896z6h18m
Cu multă Pace, încerc eu să sparg gheața.
In discuția pe care vreau să o fac, adică explicația pe care încerc să o dau după mintea mea și după practica trăită, în decurs de aproximativ 60 de ani, de când am putut să deosebesc lucrurile: 1. Ce am văzut. 2. Ce am simpțit. 3. Ce am dedus și. 4. Care ar trebui să fie realitatea.
Eu de la etatea de 6 - 7 ani, am fost dus la stăruințe, nopți de vege, și cunosc foarte bine și doctrină și practică, despre ce nu se crede și despre ce nici nu se vrea discutat de cătră unii, și care este motivul că s-a ajuns aici.
1. Am văzut cum înainte de stăruință erau învățați ce să zică, cum să strige. 2. După ce vorbeau în limbi, simpțeau o mare bucurie, împlinire, stisfacție, siguranță că Dumnezeu i-a botezat cu Duhul Sfânt. 3. Am dedus că nu toți erau sinceri, unul pe care îl cunosc destul de bine, înainte de a merge la stăruință, bea o bere ca să aibă curaj, dar am întâlnit și aomeni sinceri care în timp ce se ruga, au început să vorbească în limbi și și-au pus mâna la gură să se oprescă, au început să plângă și să zică că nu au fost pregătiți pentru ca să primească Duhul Sfânt. 4. Realitatea este că noi nu vrem, sau nu putem să deosebim ce este veritabil de ce este fals.
Sigur aici fiind vorba despre darul de descoperire (proorocie) din cauza proorocilor mincinoși falși, care sun susținuți de cei ce merg la ei tot falși, care fac de toate ca să zic așa, și li se distribuie proorocii super când merg la acești așa zis prooroci, oamenii sinceri când văd asta, și ce ar trebui să mai zică?
Sunt de acord și compătimesc pe cei ce folosesc vorba înțeleaptă din popor; cine s-a fript cu borș de barabule, suflă și în iaurd! Bine, bine, sufli, dar asta nu înseamnă că trebuie să arunci și ce este bun, și ce este rău la un loc, aici este nenorocirea. Hai să zicem răului, rău și binelui, bine.
Deocam dată cam atât, să nu vă plictisesc și dacă nu voi fi luat tare peste picior, îmi voi mai da cu părerea, ce ar trebui să facem ca să nu fim împotriva voiei Lui Dumnezeu, care a trasat o cărare dreaptă șin domeniul acesta.
Dacă va fi multă Pace, vom reuși să-i dăm de capăt.
As putea adauga,ideea ca,orice neascultare,tot ce te face neascultator de Dumnezeu,orice calcare de Lege,calcarea in amanunt al Adevarului,a literei de Lege,este mai mult sau mai putin o hula impotriva Duhului Sfant.Mai mult decat atat nu stiu cear mai putea fi o hula.In lumea,sunt doua clase de oameni,credinciosi si necredinciosi.Cei credinciosi nu hulesc,dar ceilalti da.A huli inseamna,a nu fi ascultator,a nu da ascultare,sfaturilor,indemnurilor,mustrarilor Duhului.Si de cate ori hulim noi pe Duhul intro zi?Si totusi avem har,si cat avem har,aveam posibilitatea sa cerem pocainta de la Dumnezeu.Dar cand staruim in neascultare zi de zi,ajungem la capatul harului,Duhul te paraseste,iar hula pe care ai aduso zi de zi,prin sfidarea ta,a tuturor apelurilor Duhului,va ramane scrisa in dreptul numelui tau,iar pentru faptul ca in timpul de har,cat se tinea judecata,nu ai dorit sa fi judecat,si prin har iertat,hotararea a fost luata,si fara tine iar sentinta este irevocabila. Cu respect.
Crede,roaga-te si lucreaza!
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
15538. Postat la 13/12/2011 19:30 - 4890z4h20m
Ce inseamna " hula " ?
Deconectat
15541. Postat la 13/12/2011 20:22 - 4890z3h28m
Vă salut în Numele Domnului cu multă Pace Sfântă.
Dragă Căutătorule, eu știu că ști mai mult ca mine ce înseamnă "hula" dar invidiez felul tău de-a fi, de-a produce interes, și pentru asta înainte de a explica ce înseamnă -hulă- îți doresc din toată inima; înțelepciune pe care ți-o dat-o Dumnezeu și tu o folosești cu atâta dibăcie, să toarne peste tine și mai multă, adică măsură dublă.
Acuma iată explicația:
HÚL//Ă1 ~e f. 1) Vorbă jignitoare; ofensă; injurie. 2) Act de profanare a unui lucru sau a unei ființe, considerate sfinte sau demne de respect deosebit; sacrilegiu. /<sl. hula
Si care este plata celor care aduc HULA impotriva Duhului Sfant?
Nu este mai bine sa nu comentam nimic pe marginea acestei puteri si sa-L rugam pe Dumnezeu sa ne dea darul deosebirii duhurilor?