Moderator5 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8847. Postat la 01/03/2011 15:50 - 5177z7h22m
Aici subiectul este "!Nașterea din Duhul Sfânt (botezul),,!!
Vă rugam nu vă abateți de la subiect,altfel Postările off-topic vor fi șterse!
Mulțumim pentru înțelegere!
Moderator
Deconectat
RE: Nașterea din Duhul Sfânt (botezul)
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8875. Postat la 02/03/2011 13:30 - 5176z9h42m
Shalom!
Daca as vrea sa fiu foarte chitibusar, as raspunde ca, in conformitate cu Galateni 5 Duhul Sfant RODESTE, iar firea pamanteasca FACE FAPTE, si ARE pofte si patimi... Deci, firea NU RODESTE simplu si fara efort, aducand fructele naturii Duhului, ci ...
Daca ramanem la vocabularul biblic, vom drumeți pe cararile Adevarului...
Calatorie placuta!
ERATA: Initial am scris "firea NU RODESTE simplu si fara efort, aducand fructele naturii Duhului". Exprimarea mea a fost defectuoasa, iertaciune, voiam sa scriu: "firea TRUDESTE, e un efort, o cazna, NU RODESTE simplu si fara efort, asa cum o face Duhul care aduce roadele enumerate si nu poate aduce altele, intrucat aceasta este natura Sa..."
Baruch ha-ba!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
8938. Postat la 04/03/2011 11:24 - 5174z11h47m
Buna ziua
I-mi place cum e pusa problma la acest subiect. Inspiratia Domnului Nica e fascinanta.
As incerca s-a sa explic cum inteleg3:9 Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuiește, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.. Rrealitatea vietii e ca,crestinii pacatuiesc si dupa ce au fost nascuti din nou.
Ce se intampla cand un crestin pacatuieste si se cerceteaza in lumina versetului de mai sus citat ? Vai nu sunt nascut din nou ,poate sa gandeasca el.
Sa nu disperam nu. O sa pacatuim si dupa ce santem nascuti din nou. De ce ?
O sa raspund direct si apoi o s-a ma explic. Pt ca nasterea din nou e un proces care crestere continu in viata noastra .Santem nascuti din nou prin Duhul Domnului prin credinta. Inseamna ca suntem niste bebelusi nou nascuti care trebuie sa crestem pana la statura de adulti. In acest proces de crestere ,inevitabil vor fi caderi e normal .Aceste caderi nu ne face urati sau rai in ochii Domnului. Cum priviti pe copilul dumneavoastra care in timp ca merge cade ?.......... Cu mult mai multa duiosie ne priveste pe noi Dumnezeu cand cadem. Aceasta caut eu sa il vad pe Dumnezeu asa cum e El in realitate si va indemn si pe dumneavoastra.
Eu inteleg epistoa1Ioan caun proces de crestere,
-" pentru că sămânța Lui rămâne în el " Samanta e principiul divin al vietii In Marcu 4:26 El a mai zis: Cu Împărăția lui Dumnezeu este ca atunci când aruncă un om sămânța în pământ;
4:27 fie că doarme noaptea, fie că stă treaz ziua: sămânța încolțește și crește fără să știe el cum.
4:28 Pământul rodește singur: întâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic;
4:29 și când este coaptă roada, pune îndată secera în ea, pentru că a venit secerișul.
Aceasta pilda ne arata mai clar acest proces de crestere": întâi un fir verde, apoi spic, după aceea grâu deplin în spic;"din aceasta pilda intelegem o crestere a vietii spirituale putin cate putin crestem cadem ne ridicam asa ne dezvoltam pana ajungem idealul "sa nu mai pacatuim' si dureaza o viata intreaga.
Atentie crestini nu cauteti la voi dovezi exterioare, roade ,fapte ceva deosebit.
Ce e nasterea ? E schimbarea gandirii inoirea mintii.
In Romani 8 Cuvantul umblare in alta traducere e tradus prin gindire.
Și gindirea după lucrurile firii pământești, este moarte, pe când gindirea după lucrurile Duhului este viață și pace.
CE ESTE ESTE NASCUT DIN CARNE ESTE CARNE( NOI TOTI SINTEM FIRESTE NASCUTI DIN CARNE ; DECI PAMINTESTI)SI CE ESTE NASCUT DIN DUH( YAHSHUAH A FOST FIRESTE NASCUT DIN DUH; DECI NU DIN NATURA UMANA)ESTE DUH(IOAN 3 V6)
Vintul sufla incotro vrea;si-i auzim vuetul,dar nu sti de unde vine si unde se duce( ioan 3 v8 )TOTASA ESTE CU ORICINE ESTE NASCUT DIN DUHUL
Yahshuah este cel nascut din Duhul;(...caci EU stiu deunde am venit, si unde ma duc)(ioan 8 v14)dar voi nu stiti de unde vin si unde ma duc(acelasi verset)ioan 9 v 30-aici este mirarea...ca voi nu stiti de unde este...(intocmai ca suflarea vintului) romani 8 v 22-dar stimcaci pina azi;toata FIREA(carnea)
suspina;si sufere durerile nasteri.Credinciosul traieste in firea paminteasca
si doreste sa fie desbracat de EA;dar nu este nascut din DUHUL
nasterea din Duhul se produceatunci(1 cor 15 v48-49 )(1 cor 15 v53)
Duhul lui Yahweh poate locui si in un templu de pamint(trupul nostru)
Ce este nascut din Duh este Duh- Duhul nu poate muri dar noi murim
Ce este carne; este peritor deci moare
Credinciosi pe pamint sint in starea embrionala(se desvolta in pintece)
simt durerile nasteri; nu sint inca Duh - vor fi la inviere(1 ioan 3 v2)
A spune ca esti nascut din Duhul e ceva prematur
A fi duhovnicesc ,e ceva diferit-- poate fi discutat in rubrica
Omul Duhovnicesc
8.,,Si cei ce sunt in firea pamanteasca nu pot sa placa lui Dumnezeu.
9.Voi insa nu sunteti in firea pamantesca, ci in Duhul, daca Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi.Dar daca n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui."(Romani 8:8-9)Aici, se adreseaza fratilor de pe vremea apostolilor, si noua acum, nu este o discutie profetica din viitor, dupa inviere.Apoi, logic vorbind, Isus ne spune ca trebuie sa ne nastem din Duhul pe acest pamant, pentru ca sa putem intra(transforma,zbura,invia) in Imparatie. Noi, suntem carne, iar firea pamanteasca este acea influienta pacatoasa care vine in mintea noastra si ne indeamna la rau, nu stiu, dar am sentimentul ca multi isi imagineza ca firea inseamna un trup stricat ,boala il poate strica, aici este vorba de doua influiente, negativa si pozitiva care duce o lupta intensa la nivelul mintii si inimii noastre pentru suprematie.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
SORA LUCIE MESIA sa te bine cuvinteze
cumne putem naste din DUHUL?
Fara sa ne nastem din apa ?
CA cineeste nascut din DUHUL,nu poate pacatui din ce cauza nu poate pacatui?
MESIA SA NE LUNINEZE PE TOTI
Am o întrbare care mă frământă, legată de acest topic, și o pun direct, iar răspunsul îl aștept tot atât de direct, nu cu două înțelesuri.
Se poate ca cine-va născut din Duhul Sfânt, să aducă roade din firea pământească?.
Shalom.
Iti voi raspunde Eu tot cu o intrebare: poate un om care nu este nascut din apa sa fie nascut din Duh si sa faca roadele Duhului?Multumesc,
findca un om care zice ca este nascut din Duh si face Roadele firi este firesc si n-a cunoscut nimic Duhovnicesc.
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Deconectat
9081. Postat la 07/03/2011 12:01 - 5171z11h10m
Shalom!
In conformitate cu gandirea evreiasca, nasterea din apa si din Duh este unul si acelasi lucru, Ioan 3 prezinta un paralelism sinonimic.
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Michael Roman a scris:
Shalom!
In conformitate cu gandirea evreiasca, nasterea din apa si din Duh este unul si acelasi lucru, Ioan 3 prezinta un paralelism sinonimic.
Frate Roman fi mai expicit cu Ioan 3.nu numai gindirea evreiasca si eu cam cred la fel caci nasterea din Apa si din Duh la ucenici sau produs cam in acelasi loc numai la uni frati se produce nasterea din Apa si dupa perioade de staruinta se produce nasterea din Duh total nescripturic,
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
9093. Postat la 07/03/2011 18:20 - 5171z4h52m
shalom! Fratele Marin Geana a scris:
Iti voi raspunde Eu tot cu o intrebare poate un on care nu este nascut din apa sa fie nascut din Duf si sa faca roadele Duhului.Multumesc.
finca un om care zice ca este nascut din Duh si face Roadele firi este firesc si na cunoscut nimic Duhovnicesc.
Mulțumesc frumos pentru răspuns și, răspund cu plăcere la întrebare.
Întrebarea pusă de mine, era că avem foarte mulți care nu încap în piele, fălindu-se că sunt născuți din Duhul Sfânt, adică născuți din nou, din apă și din Duh, iar în societate sunt roade aduse de firea pământescă, așteptam ca ei să răspundă la întrebare.
Încă odată mulțumesc pentru răspuns, dar rămâne încă destul de interesantă întrebarea ta și, răspunsul tău și, merită dezbătută cu atenție și interes, nu doar să zicem că ne interesează!
Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Dupa gandirea oamenilor vom esua , dar dupa gandirea Domnului niciodata.
In Faptele Apostolilor 19:5-6 spune:
,,Cand au auzit ei , au fost botezati in numele Domnului Isus.Cand si-a pus Pavel mainile peste ei, Duhul Sfant a venit peste ei si vorbeau in LIMBI si PROROCEAU."
Este destul de clar ca Botezul in apa nu este acelasi lucru cu Botezul cu Duhul Sfant.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
,,Daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus, iata ca toate lucrurile s-au facut noi.
Si toate aceste lucruri sunt de la Dumnezeu, care ne-a impacat prin Isus Hristos, si ne-a incredintat slujba impacarii." 2Corinteni 5:17,18
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
nicaschirod a scris:
Încă odată mulțumesc pentru răspuns, dar rămâne încă destul de interesantă întrebarea ta și, răspunsul tău și, merită dezbătută cu atenție și interes, nu doar să zicem că ne interesează!
Șhalom.
Totusi n-am primit raspuns la intrebarea mea.
Vreau sa o pun mai detaliat :
1- cum poate fi un om nascut din nou?
2- nasterea din apa cum poate fi facuta si unde?
3-când se produce nasterea din apa si dupa câte zile, luni, ani se produce nasterea din Duh?
Multumesc anticipat!
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
9395. Postat la 15/03/2011 09:06 - 5163z14h5m
Salom.
Cu ajutorul Lui Adonai (Domnului), voi incerca să discut despre aceste 3 întrebări la care, sunt zeci de păreri, o să îmi spun și părerea mea, fără a avea pretenția de a da răspunsul așteptat, sau singurul răspuns adevărat.
1. - Cum poate fi un om născut din nou?
Eu înțeleg, născut din nou, înseamnă alt om, nu în trup; în gândire, în credință, în caracter și-n fapte.
Mai înțeleg, că această naștere trebuie să o facem noi, nu alt-cine-va, bine-nțeles rugând-ul pe Tatăl Ceresc, să ne ajute prin Duhul Său să reușim.
Ioan 3: 3. Drept răspuns, Isus i-a zis: "Adevărat, adevărat îți spun că, dacă un om nu se naște din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu."
4. Nicodim I-a zis: "Cum se poate naște un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale, și să se nască?
2. - Nașterea din apă, cum poate fi făcută și unde?
Nașterea din apă, poate fi făcută atunci când sunt împlinite condițiile cerute:
Matei 3: 7. Dar când a văzut pe mulți din Farisei și din Saduchei că vin să primească botezul lui, le-a zis: "Pui de năpârci, cine v-a învățat să fugiți de mânia viitoare?
8. Faceți dar roade vrednice de pocăința voastră.
În ce privește unde, nimic mai simplu, îl avem pe famen ca model.
Faptele Ap. 8: 36. Pe când își urmau ei drumul, au dat peste o apă. Și famenul a zis: "Uite apă; ce mă împiedică să fiu botezat?"
3. - La această întrebare, am răspuns în parte, în cele două întrebări,nașterea din nou nu se poate face decât prin Duh, dar dacă întrebarea face referire la botezul cu Duhul Sfânt, sau la umplerea cu Duhul Sfânt, aici îi o altă discuție.
Eu așa văd lucrurile, este părerea mea și nimic mai mult, dacă ceva nu am fost în clar, Yahveh (Dumnezeu) să ne lumineze!
Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Tot incerci sa fugi de raspuns Frate Nica,stim ca Ioan le-a spus atât Fariseilor cât si Saducheilor despre Fapte.
Dar si Petru spune tot la fel pocaiti-va si apoi vine nasterea din APA
1]-Nasterea aceasta din apa in Numele cui au facut-o Apostoli atât Evreilor cât si Neamurilor intoarse la credinta in Jertfa lui Yesua
2]-acuma daca eu am o nastere din apa de la cu totul alta credinta sau gruparea la care am aderat o data fara legi,porunci,sarbatori.Gruparea nu era buna findca nu respecta cuvântul si am parasit-o venind la Lege Porunca si Sarbatoare bineânteles înpreuna cu credinta in Yesua sau a JERTFEI LUI.
Te intreb: daca Gruparea nu era buna .,nasterea este buna, valabila? Sper ca acum ai sa-mi raspunzi la subiect.
Frate Vasile Geana, am ramas datoare cu un raspuns la intrebarea :
Cum este posibil sa fii nascut din Duhul inainte de botezul in apa?
Frate , eu am experimentat acest lucru pe mine insami.
Aveam doar 14 ani si la o rugaciune a venit puterea Duhului Sfant si am inceput sa vorbesc in limbi.
Desi eram destul de mica acest lucru a facut ca pastorul sa ma boteze in apa.
La fel s-a intamplat si cu neamurile...au fost botezate cu Duhul Sfant, fapt ce a determinat sa nu se opreasca apa si pentru ei, intelegand astfel ca poarta mantuirii era deschisa si pentru celelalte popoare.
Sora Lucia Mesia sa te binecuvinteze de raspuns cine a primit puterea duhului sfănt trebuie neapărat să fie botezat în apă și cine sa născut din apa trebuie neaparat sa primeasca putera duhului sfănt nu după un an, nu este nicăieri să stăruiești, puterea se primește odată cu nașterea din apă apoi puterea duhului sfănt.
Mesia să ne lumineze pe toți.
Dragul meu, cel ce a fost nascut din Duh, va trebui sa ceara Botezul in apa, se poate sa fi nascut din duh, dar sa nu te lasi calauzit in tot adevarul si pana la apa sa ratacesti pe drum.Cazurile in care esti botezat prima data in Duhul sunt f.rare, iar acest lucru nu da o nota de superioritate celui care l-a primit...il primeste pentru ca crede, si atat,inima s-a deschis,Duhul a cobora insa va trebui sa se lase calauzit, daca nu Duhul pleaca, si in cel mai rau caz ,ii da un duh de ratacire ,va crede o minciuna si s-a terminat totul.
Botezul in apa este o conditie vitala , l-ai facut,insa nu este acelasi lucru cu botezul cu DUhul Sfant, nu am timp sa caut referinta in Biblie ,dar cred ca sii cand ucenicii mergeau au intalnit niste ucenici ai lui Ioan si i-a intrebat:ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut ?
Si ei raspunde:Nici nu am auzit ca este un Duh Sfant!
Deci dupa cum vezi la botezul in apa nu primesti Duhul Sfant,ci atunci cand il crezi vei cere acest lucru la Tatal prin Fiul si vei fi botezat cu Duhul Sfant.
Lucia a scris:
....,dar cred ca sii cand ucenicii mergeau au intalnit niste ucenici ai lui Ioan si i-a intrebat:ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut ?
Si ei raspunde:Nici nu am auzit ca este un Duh Sfant!
Deci dupa cum vezi la botezul in apa nu primesti Duhul Sfant,ci atunci cand il crezi vei cere acest lucru la Tatal prin Fiul si vei fi botezat cu Duhul Sfant.
Sora Lucia o sa incep cu sfirsitul,ai spus ca Pavel a intilnit citiva ucenici care nu auzise de Duhul Sfint si prin punerea miinilor au primit Duhul,Fapte 19 1-7. in vers,5 ei au fost botezati de Pavel in Numele Lui Yesua si dupa aceia sa pus miinile si au primit Duhul
Ai mai spus ca se poate sa fi nascut din duh si pina la Botez sa ratacesti pe drum, te intreb un om nascut din Duh se rataceste?
Deconectat
9504. Postat la 18/03/2011 15:04 - 5160z8h8m
Shalom!
Fratelui Geana (si tuturor celor interesati):
Iertaciune ca iti raspund doar acum, de-abia ce am vazut intrebarea fratiei tale.
Iti impartasesc, pe scurt, parerea mea vizavi de Ioan 3, nasterea din apa si din Duh.
Mai intai, trebuie sa fim intotdeana cu MARE LUARE AMINTE cine vorbeste. In contextul dat, vorbea Yeshua, un evreu, care a fost elenizat in Iisus, si a carui personalitate a fost atat de desfigurata de biserici de-a lungul veacurilor incat iti vine sa crezi ca Mesia era un barbat cu par lung, blondut, cu ochi albastri, si care, cand era copil, mergea la biserica in fiecare duminica...
Or, clar, evreii nu gandeau ca europenii, dintr-o sumedenie de motive, din care prezint doua: in primul rand, mentalitatea lor fusese modelata de relatia cu Dumnezeu si de Scriptura; in al doilea rand, ei aveau o anumita civilizatie, cultura, istorie si traiau intr-un areal geografic dat.
Ce vreau sa spun cu geografia asta este ca, la evrei, daca aveau apa si ploaie, pamantul rodea, deci aveau mancare si, implicit, viata. Adica, ploaia = viata.
In Scriptura exista de multe ori o paralela intre apa si Duhul Sfant, pentru ca daca apa dadea hrana fizica, Duhul satura sufletele. Sa retinem acest element, ne va fi util mai tarziu.
Pe de alta parte, evreii gandeau si scriau intr-o anumita forma tipic semitica, denumita "paralelism de gandire". Spatiul de postare nu ma lasa sa detaliez si sa vorbesc despre paralelismul sinonimic, antitetic si sintetic, prezent mai ales in rostirile poetice, dar iti dau o indicatie scurta: citeste Isaia 44:1-5 in forma de paralelism pe care am pus-o aici:
1:Ascultă acum, Iacove,
Robul Meu, Israele, pe care te-am ales!"
2Așa vorbește Domnul, care te-a făcut și întocmit,
Si care de la nașterea ta este sprijinul tău:
"Nu te teme de nimic, robul Meu Iacov, Israelul Meu, pe care l-am ales.
3Căci voi turna ape peste pământul însetat
Si râuri pe pământul uscat;
voi turna Duhul Meu peste sămânța ta,
Si binecuvântarea Mea peste odraslele tale,
4și vor răsări ca firele de iarbă între ape,
Ca sălciile lângă pârâurile de apă.
5Unul va zice: "Eu sunt al Domnului!"
Altul se va numi cu numele lui Iacov;
iar altul va scrie cu mâna lui: "Al Domnului sunt!"
Și va fi cinstit cu numele lui Israel."
Observa, rogu-te, similitudinea dintre apa si Duh, repetat in forma rauri/binecuvantare...
(Iar versetul 5 e o strofa de tipul a-b-a-b, adica Domn-Iacov-Domn-Israel...)
...Mai mult decat atat (si cu asta inchei postarea): multi citesc Ioan 7:37-39, dar vai, atat de putini il inteleg...
Acolo este repetata paralela "rauri de APA VIE = DUHUL". De ce a strigat Yeshua aceasta EXACT ATUNCI?... Simplu, pt ca de Praznicul Corturilor Marele preot trimitea doi rabini la scaldatoarea Siloam sa scoata apa care urma sa fie turnata peste altarul de arama, peste jertfelnic, ca semn al faptului ca s-au incheiat Praznicele din acel an, se termina Anul liturgic...
Cand rabinii mergeau si scoteau apa, ei rosteau cu voce tare Isaia 12:3:
"Veți scoate apă cu bucurie din izvoarele mântuirii!"
Cand reveneau la altar si turnau apa, poporul murmura Isaia 44:1-5, pe care l-am expus mai sus, si se rugau pentru ploaie, PLOAIE TIMPURIE SI PLOAIE TARZIE. Daca aveau ploaie si apa, aveau viata.
Si Mesia (baruch-Hu!) le striga: Vreti apa vietii?... EU va dau apa vietii, adica Duhul Sfant!...
Bazat pe aceste consideratii scurte, eu cred ca in Ioan 3 Mantuitorul vorbeste in paralelismul evreiesc, respectiv semitic.
Pe plan personal, frate drag, eu tot nadajduiesc ca voi tine un curs de Civilizatie si cultura iudaica, in care as putea prezenta gandirea semitica, precum si rostirile greu de inteles ale lui Yeshua... Atunci poate confratii vor intelege la ce face Mesia referire cand zice, de pilda, "ceasul acela nu-l stie nimeni, nici Fiul, ci numai Tatal..."
Iertaciune pentru ca am monopolizat spatiul si Shabbat shalom tuturor!