i1 ioan 2 v 22-23; acela este ANTICRISTUL care tagadueste pe Tatal si pe Fiul
Tatal este numit Dumnezeu si fiul este numit dumnezeu - niciodata duhul sfint
(evrei 1 v5-9 )
arata-mi in biblie in orice traducere vrei tu ;un singur loc unde Duhul Sfint e numit Dumnezeu si eu ma fac triniterian
daca nu poti lasa-te tu de minciuna asta
Deconectat
RE: Duhul Sfânt
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10260. Postat la 12/04/2011 18:38 - 5135z5h54m
Si chiar ai s-o faci??
- Faptele Apostolilor 5;9 ..cum de v-ati inteles intre voi sa ispititi pe Duhul Domnului?
- Duhul Sfant ; purcede de la Dumnezeu.
Din referintele de mai sus reiese ca Duhul Sfant vine de la Tatal-Dumnezeu,
deci este Duhul Domnului si nicidecum un Dumnezeu separat de Tatal, ci face parte din El.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia a scris:
Frate Ovidiu, poti sa-mi argumentezi cu Biblia sustinerea ta cu privire la :,,duh, suflet si trup"?
Soră Lucia, unele dintre explicații la capitolul amintit de d-voastră mai sus mi-am amintit că le-am postat la subiectul: Sufletul- veșnic sau nu? de la Întrebări și Răspunsuri biblice. Vă postez aici un link: http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=16&thread_id=89&rowstart=0 Aici nu pot posta pentru că ar fi înafara subiectului, deci o explicație în plus la cle scrise pe acolo, și care nu cred că am punctat-o încă vă voi mai scrie acolo.
Căutătorule, cred că nu ai înțeles nimic din ce am spus eu în postarea de mai sus... Am vrut să subliniez faptul că un om e alcătuit din mai multe părți ( duh, suflet și trup) și că dacă duhul lui Pavel la un moment dat scrie că a fost cu cei din Corint împreună, nu înseamnă că Pavel era un individ și duhul lui Pavel era un alt individ sau o altă ființă. E vorba de mai multe componente din care este formată o ființă umană. La fel deci, atunci când se vorbește despre Duhul Domnului sau Duhul Sfânt, nu e vorba de altceva decât de una din părțile componente ale Domnului Dumnezeu. Dumnezeu însuși este Duh spune Domnul Isus și cine se închină Lui trebuie s ă o facă în duh și în adevăr. Și dacă Duhul Său poate fi simțit și primit, Fața Domnului nu o poate vedea un om muritor și să trăiască. Așa scrie la mine în Biblie. Sunt deasemenea conștient că noi vorbim despre lucrurile acestea ca și cum ar dialoga două furnici despre teoria relativității sau ceva de mii de ori mai complex... Dar am încercat să-mi expun părerea după cele ce le înțeleg din Scripturi.
Cu respect deosebit
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10286. Postat la 13/04/2011 11:46 - 5134z12h46m
Buna ziua
sword of god nu mi-ai raspuns la intrebare unde sta scris in biblie ca cei ce cred in Sfanta Treime sunt antricristi ? In 1 Ioan numeste anticristi pe ci ce neaga pe Tatal si Fiul . Dragule de unde ai scos tu ca eu neg pe Dumnezeu Tatal si pe Dumnezeu Fiul ,din contra prin Dumnezeu Duhul Sfant cinstesc , respect pe Tatal si pe Fiul .
Nu e nevoie sa te faci trinitarian , nimeni nu tia cerut asa ceva noi aici discutam subiecte biblice atat. Cu privire la covingeri Duhul Sfant ne conduce in tot adevarul ,daca dorim sa-L acceptam ca conducator. El nu se lasa condus ci noi trebuie sa ne lasam condusi de El .
Iata doar un verset care scrie negru pe alb cum il numeste Sfintii Apostoli pe Duhul Sfant.
Pe cine a mintit Anania ? Pe Duhul Sfant ,o putere nu poate fi mintita ci doar o persoana.
Fapte 5:3 Petru i-a zis: Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt, și să ascunzi o parte din prețul moșioarei?
Cine e acest Duh Sfant si pe care sfinti apostoli il numesc,Cum ? Dumnezeu .
Fapte 5:4 Dacă n-o vindeai, nu rămânea ea a ta? Și, după ce ai vândut-o, nu puteai să faci ce vrei cu prețul ei? Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta? N-ai mințit pe oameni, ci pe Dumnezeu.
Iarasi scriu aici nu ne duelam pe Dumnezeu ne spunem opiinile .Fiecare individ va fi invatat , condus de Dumnezeu Duhul in masura in care omul permite sau accepta acest Duh al Adevarului
pentru ca sintem la subectul Duhul Sfint ;nu vreau sa ma mai inplic la trinitate desi sint legate ; ce am inteles din Scripturi Duhul Sfint este puterea activa a lui Elohim care se manifesta activ in Tatal si In Fiul si in Copii lui Elohim
Yahshua a suflat peste ucenici (ioan 20 v22) si a zis LUATI DUH SFINT
suflarea lui Yahshua este Duh Sfint ; si in ucenici a intrat duhul lui Yahsuah
aratami tu mie un singur verset un de Duhul Sfint este numit Dumnezeu?
nu vreau speculati ; binenteles tu susti al treilea dumnezeu
asta e inchinare la idoli
Porunca spune precis -sa nu ai alti Dumnezeii...
Istoricul crestinismului adevarat ...nu cel catolic sau ortodox releva
doar un singur Dumnezeu...citeste istoria nazarineana
si vei vedea ce credeau cu adevarat (credinciosi in Yahsuah)in raport cu Scripturile ...eu nu sint Nazarinean dar accept adevarul biblic istoric despre credinta data Sfintilor si adevarul Despre Duhul sfint
Yahweh = singurul Dumnezeu adevarat (ioan 17 v3)
yahshuah = Dumnezeu si mintuitor(tit 2 v13)
Duhul Sfint niciodaTA NUMIT DUMNEZEU
CEIA CE SUSTI ESTE IDOLATREIE CHIAR DACA NU ACCEPTI
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10333. Postat la 15/04/2011 08:57 - 5132z15h34m
Buna ziua
sword of god Mi-ai cerut verset biblic ca sa specifice ca Duhul Sfant e Dumnezeu ti-am dat dar nu l-ai citit . Fapte 5:3 Petru i-a zis: Anania, pentru ce ți-a umplut Satana inima ca să minți pe Duhul Sfânt, și să ascunzi o parte din prețul moșioarei?
Cine e acest Duh Sfant si pe care sfinti apostoli il numesc,Cum ? Dumnezeu .
Fapte 5:4 Cum s-a putut naște un astfel de gând în inima ta?N_AI MINTIT PE OAMENI ,CI PE DUMNEZEU .
Scrie negru pe alb ca Duhul Sfant e Dumnezeu.
Eu nu sustin al treilea Dumnezeu cum spui tu. Eczista un singur Dumnezeu cum spune Scriptura .Dar tot Scriptura spune ca Duhul Sfant este Dumnezeu inpreuna cu Tatal si Fiul si acesti trei sunt una .
Consider ca fara venirea Mangaietorului jertfa Domnului Hristos nu ar fi fost atat de mareata cum este . Cred in continuare ca aceasta minunata lucrare a Duhului Sfant nu este experimentata de credinciosi . De ce ? Haide-ti sa aprofundam putin importanta si valoarea acestei persoane a Duhului Sfant.
E irelevant exemplul din Fapte cap 5 prin care vrei să deduci că Duhul Sfânt ar fi o persoană, pentru că tocmai din acest motiv am postat exemplul cu Elisei și Ghehazi și duhul lui Elisei. Din moment ce Ghehazi a mințit duhul lui Elisei ( care practic fusese prezent când acesta a primit darurile din mâna sirienilor) l-a mințit pe Elisei însuși. Deci cine minte Duhul Sfânt, îl minte pe Dumnezeu însuși, pentru că Duhul Sfânt este Duhul lui Dumnezeu. Ce e chiar așa de greu de înțeles un adevăr atât de simplu? Altfel, am putea spune că duhul lui Elisei era o altă persoană decât Elisei însuși, ceea ce iese din orice învățătură argumentată cu Biblia...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
aurelc asta e adoua oara cind cadem de acord ; la postarea 10336 ,daca ar fi
sa dau note ai avea-o pe cea maxima ; corect si bine evidentiat ;ce poate fi mai simplu ...fi binecuvintat de Elohim
Deconectat
10671. Postat la 30/04/2011 14:29 - 5117z10h2m
Din Ioan 15 versetul 26 aflăm că Duhul Sfânt este un Altul, o parte a Dumnezeirii.
Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite dela Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.
Ioan 16; 13-15:
Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, și vă va descoperi lucrurile viitoare. El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu, și vă va descoperi. Tot ce are Tatăl, este al Meu; deaceea am zis va lua din ce este al Meu, și vă va descoperi.
Despre Duhul Sfânt citim că este veșnic, așa cum este Tatăl, așa cum este și Fiul.
Ioan 14; 16,17: (necorporal)
Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentrucă nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi cu voi.
Să nu confundăm personalitatea cu corporalitatea
Matei 12; 31,32:
De aceia vă spun. orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.
Duhul Sfânt, nu-I Isus
Duhul Sfănt, nu-I Tatăl
Duhul și Mireasa zic , vino
Persoanele Dumnezeirii pot coopera, au dragoste.
Acestea sunt Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.
aurelc- va lua de la Mine și vă va descoperi
ce zici?
Frate ,Ovidiu ai dreptate ca Duhul nu poate minti pe ELOHIM, acuma hai sa vedem ce inseamna DUHUL LUI ELOHIM ISAIA cap 31 v3 termenul duhului sfant apare doar de trei ori in Vechiul Testament
Ps 51 v11 ISAIA cap63 v10
Insa expresia Duhului Lui Elohim apare mult mai frecvent cuvantul Ruah fiind folosit pentru Duhul lui Elohim de 136 de ori de ex Gen cap1v2 Exod 31v3 Ps104 v30 Iov 33v4 Gen 6v3 Ps139v7-10 Ezec 36v26,27 MICA 3V8
Ruah ca Duh a lui Elohim poate avea o gama larga de sensuri Suflarea lui Elohim poate fi un vant puternic Isaia 40v7 59v19 Num 11v31
Cine a crezut Duhul lui Yahwe si cine L-a luminat cu sfaturile lui Isaia 40v13 in cele mai multe cazuri atit contextul cat si analogia cu texte din Noul Testament indica faptul ca Ruahul este Duhul Sfant
Utilizarea numelui Elohim pentru Dumnezeu in naratiunile care trateaza despre Creatie este un argument in plus ca Duhul Sfint s-a implicat in actul creatie .Termenul Elohim este ilocuit de regula cu Dumnezeu. Cu toate ca este un plural, intotdeauna verbele utilizate inpreuna cu acest cuvint iau forma la singular. Numele pular pentru Dvinitatea . Elohim apare in Geneza cap 1v1 iar Duhul Sfint este metionat in versetul urmator.
Atat pluralitatea numelui cat si proximitatea metiunii Duhului si a activitatii Sale indica cu claritate faptul ca Duhul Sfint a fost activ in creatie
Rolul Duhului Sfint in crearea omului este revelat chiar din primul text biblic ca privirea la aceasta act in Geneza cap 2v7 Duhul apare implicat ca agent al crearii: Elohim a facut pe om din tarina pamintului,i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut asfel un suflet viu in Iov cap 33v4 Suflarea lui Elohim este identificata cu DUHUL LUI ELOHIM : DUHUL Lui Elohim m-a facut, si suflarea celui Prea Înalt imi da viata
Participarea DUHULUI Sfint in creatie poate fi dedus si din pluralul folosit in Geneza cap 1 v26,27 Sa facem om dupa chipul Nostru. Iovcap 34v14
Elihu arata ca daca Elohim Si-ar lua inapoi Duhul si suflarea , tot ce este carne ar pieri deodata si
Faraon recunoaste ca Duhul lui Elohim este in Iosif:
Am putea noi oare sa gasim un om ca acesta care sa aiba in el Duhului lui Elohim?....Elohim ti-a facut de cunoscut toate acestea lucruri , nu este niminea care sa fie atit de priceput si atit de intelept ca tine Gen cap 41v38,39
Pentru ca Iosif ,posedaraea Duhul Sfint inseamna inteleptiunea si o capacitate de a vedea lucrurile sprituale .
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10864. Postat la 09/05/2011 01:14 - 5108z23h18m
Shalom, chaverim!
Nu prea am inteles...
Deci, Ruach Elohim, sau Duhul lui Dumnezeu, este o putere operativa, asa cum spune Fullban2 (alias Iedidia, alias Sword of God?...) in postarea 10158?...
Sau este una din părțile componente ale Domnului Dumnezeu, asa cum spune Aurelc in postarea 10274? (Frate Aurelc, impartaseste-ne, te rog, care sunt celelalte parti componente ale Domnului Dumnezeu?...)
O alta nedumerire personala: chiar dacă Duhul Sfânt ar fi o Persoană divină, distinctă de Tatal si de Fiul, sau ar fi o putere operativă sau o parte componenta a Domnului Dumnezeu, Dumnezeu-Tatăl poate fi separat de Duhul Sfânt?...
Fraților, se-aud pașii lui Mesia!...
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
10866. Postat la 09/05/2011 06:09 - 5108z18h22m
Atunci explică Matei 12; 31, 32. E clar că acolo e vorba de două Persoane. Unuia, dacă-I greșești te iartă, Celuilalt dacă-I greșești, nu mai există cale de întoarcere. Deci Duhul Sfânt este separat de Tatăl.
orice spun oamenii impotriva Fiului, vor fi iertate, asa spune Domnul Isus.
si iata hula impotriva Duhului Sfant, despre care se vorbeste in doua locuri si inseamna ca omul se pune in locul lui Dumnezeu .
Ioan 10:33
Iudeii I-au răspuns: rNu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă și pentru că Tu, care ești un om, Te faci Dumnezeu.r1;
ex: am fost ortodoxa( ma rog, prin nastere, nu practica), cand mergeam la spovedanie, preotul, care este om, iarta pacatele in locul lui Dumnezeu, ceea ce este o hula impotriva Duhului Sfant. Numai Dumnezeu iarta pacatele, asa cum vedem mai jos.
Marcu 2:7
rCum vorbește Omul acesta astfel? Hulește! Cine poate să ierte păcatele decât numai Dumnezeu?r1;
ceea ce am spus mai sus. Domnul Isus arata care este hula impotriva Duhului Sfant, care nu va fi iertata. de ce _ pentru ca omul se crede Dumnezeu.
ar mai fi un aspect : creatia. am vazut clonarile care se fac si care este tot o hula. omul creaza . Numai Domnul Dumnezeu poate da viata.
astea sunt de neiertat. dar ce se spune impotriva Fiului , se iarta. inainte de a-Si da duhul, El cere iertare Tatalui pentru cei ce L-au omorat.
mai luam un ex: marotii lui Iehova cred in Fiul ??musulmanii? nu.
daca ajung sa Il cunoasca pe Mesia , vor fi ei iertati pentru necredinta de dinainte? DA.
diavolul Il cunoaste pe Fiul lui Dumnezeu ?Da. faptul ca doar Il cunoaste, il mantuieste, dac el vrea sa fie in locul lui Dumnezeu. Nu, pentru ca huleste impotriva Duhului lui Dumnezeu, vrea sa fie ca CelPreaInalt.
, datorita prezentei Duhului lui Yahwe in el DeLa construirea Cortului era nevoie de revelatia divina si de abilitatile speciale din partea celor care conduceau lucrarea de facerea cortului EXOD25-31 in acest scop, Duhul Sfint care i-a inplut pe Betaleel si Oholiab,ia inzestrat cu inteleptiunie si pricepere si stinta pentru tot felul de lucruriExodcap 31v3 35v31 cit si cu darul de a-i invata pe altii Exod35v34
Dar nu numai cei doi au fost inzestrati de Duhul Sfint cu capacitati deosebite.
Duhul sfint si conducatori lui Israil.in perioada Vechiului Testament,Duhul Sfint s-a manifestat cu precadere prin conducatori poporului IASRAIL. Faptul ca Moisa conducea poporul prin Duhul lui Yahwe(ruah yhwh) este transparent pe tot pacursul Pentateuhului, dar este esprimat clar in Numeri cap 11 si Isaiacap 63 v7-14 toate rolulile de conducere pe care l-a avut Moisa ca judecator,datator al legeii,proc, milocitor facator de minuni au fost indeplinite cu suces ,datorita prezentei Duhul lui Yahwe in el De o inputernicire din partea Duhului a avut nevoie si cei saptezeci de batrini ai lui Israil care la ajutat pe Moisa sa conduca poporul Numeri cap 11v16-29
Elohim pus acelas Duh care era si peste Moisa ,faptul care era pus in evindenta prin faptul ca cei saptezeci de batrini au inceput sa poroceasca
Acesta este primul text in Sfinta Scriptura care sublineaza aspectele relevante si esenteale cu privirea la imputernicirea facuta de Duhul Sfint:1
In primul rind,riese din text faptul ca lucrarea lui Elohim se poate infaptui numai de persoane imputernicite de Duhul Sfint 2 in adolia rind textul arata ca Duhul Sfint nu este o prerogativa a conducatorilor de functie ai poporului, ci este la indamina tuturor celor care sint activi in lucrarea lui Yahwe 3in al treia rind testul arata ca coborirea Duhului lui Yahwe peste oameni este insotit de manifestari supranaturale, in cazul de fata manifestarea
Despre Iosua, sucesorul lui Moisa, se afirma in cartea Deutronom ca a fost plin de duhul inteleptiuni caci Moisa isi pusese minile peste le Deut cap34v9
Este foarte inportant sa retinem ca Iosua a posedat Duhul inainte de momentul selectarii lui pentru sluji in rolul de conducator al poporului.inseamna ca duhul inteleptiunii pe care l-a primit la investirea lui in lucrare nu a fost Duhul Sfint, ci un dar suplimentar, o inzestrare de natura sprituala, prin care a fost abilitat sa conduca poporul.Duhul Sfint nu a fost inplicat in viata poporului Isdrael doar prin faptul ca a lucrat in viata conducatorilor sai ci si prin faptul ca Seimpotrivesc oricaruialt duh potrivnic planurilor lui Yahwe ci Israellul. in Zahria cap 4 v6,7Yahwe spune:Lucrul acvesta nu se face nici prin putere nici prin tarie ci prin Duhul meu zice yahwe al ostirilor Atunci cind slujutori lui Yahwe sunt sub putere Duhului nici o putere nu poate impedica planurile lui Yahwe cu poporul sau
Prin Duhul Sfint ,prorocul Isaia cap 61 v1-2 a anuntat faptul ca intro zi Duhul lui Yahwe se va odicni peste Mesia si il va unge sa predece Evanchielia celor saraci sa vindece pe cei cu inima zdrobita , sa vestesc robilor de razboi slobozenia si sa proclam anul de indurare alYahwe.
Aceasta profetie s-a implinit la botezul lui Yesua, cind Duhul S-a coborit peste El pentru a-L imputernici pentru misunia pe care o inagura cu acea ocazie Matei cap 3 v16 Luca cap 4 v18,19 Ioel, pe alta parte, proroceste ca in zilile din urma Yahwe Isi va turna Duhul Sau peste tot poporul Ioel cap 2 v28 tineri si batrini barbati si femei , bogati si saraci .prorocia s-a inplinit in Ziua Cincizecimi, asa cum a afirmat Petru in Fapte cap 2 v17 Tot Petrul spune ca revelatia Duhului va cotinua dincolo de Ziu Cincizecime Fapte cap 2 v39 Dorinta lui Moisa ca Yahwe sa-si puie Duhul Sau peste tot poporul si profeti Ioel cu privire la o vreme cind Yahwe Isi va turna Duhul peste orice faptura s-au implinit in Ziua Cincizecime cind sa coborit peste prima grup de crestini
Frate Michael cu privire la nedumerirea dmv. asi vrea sa postez cateva versete din Psalm 139:
1. Doamne, Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști,
2. știi când stau jos și când mă scol, și de departe îmi pătrunzi gândul.
3. Știi când umblu și când mă culc, și cunoști toate căile mele.
4. Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, și Tu, Doamne, îl și cunoști în totul.
5. Tu mă înconjori pe dinapoi și pe dinainte, și-Ți pui mâna peste mine.
6. O știință atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde.
7. Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, și unde voi fugi departe de Fața Ta?
8. Dacă mă voi sui în cer, Tu ești acolo; dacă mă voi culca în locuința morților, iată-Te și acolo;
Din versetele acestea eu inteleg ca Duhul Sau ,sau Fata Sa , sau ochii Sai sau urechile Sale ,sau picioarele Sale , etc, adica tot ce se poate spune despre YHWH ca il formeaza, este pretutindeni , si in acelasi timp ,peste toata creatia Sa.
Prin alte cuvinte , nu putem spune ca Ochii Sai actioneaza individual de Elohim -Tatal, la fel consider ca Duhul Sau ,face parte din coplexul divin cel numim YHWH, si nu poate opera separat .
Daca citim cu atentie 1 Ioan 4 putem vedea cum "a avea Duhul lui Elohim inseamna a a fi in Elohim"
El ramane in noi prin faptul ca ne-a dat din Duhul Sau.
El si Duhul Sau, intercaleaza ca unul si acelasi. YHVH este Duh.
Conceptul "Duhul Sfant"se cunostea si de catre autorul Psalmului de mai sus , insa cand psalmistul se refera la Duhul Sau cand spune "Unde ma voi duce departe de Duhul Tau"se referea la Elohim -Tatal , si nu la o alta persoana divina.
Consider ca si noi ar trebuii sa ramanem la acelasi concepte, sa nu ne gasim in afara voii Sale.
Daca Pavel le-ar fi spus Bereenilor in Fapte 17 :11, ca Duhul Sfant cel auzit de prin vechime este de fapt o alta persoana divina, care poate opera separat, desii in acord cu Tatal, ei ar fi cautat in Tanakh, cum faceau la celelate aspecte si acolo nu l-ar fi gasit explicat in felul acesta.
Nu prea am inteles...
Deci, Ruach Elohim, sau Duhul lui Dumnezeu, este o putere operativa, asa cum spune Fullban2 (alias Iedidia, alias Sword of God?...) in postarea 10158?...
Sau este una din părțile componente ale Domnului Dumnezeu, asa cum spune Aurelc in postarea 10274? (Frate Aurelc, impartaseste-ne, te rog, care sunt celelalte parti componente ale Domnului Dumnezeu?...)
O alta nedumerire personala: chiar dacă Duhul Sfânt ar fi o Persoană divină, distinctă de Tatal si de Fiul, sau ar fi o putere operativă sau o parte componenta a Domnului Dumnezeu, Dumnezeu-Tatăl poate fi separat de Duhul Sfânt?...
Câteva precizări:
Fullban2 e contul celui care postat pe numele sword of god dar a primit Full Ban. Celălalt, Fullban1 e al lui Iedidia.
Frate Michael, ap. Pavel îl sfătuiește pe Timotei în a doua sa Epistolă la cap. 2:
Citat VDC: v. 23. Ferește-te de întrebările nebune și nefolositoare, căci știi că dau naștere la certuri.
Frate Michael, sper să nu mă înțelegi greșit că nu aș vrea să crezi te cataloghez ca fiind nebun sau altcumva pentru că uneori și mie îmi mai trec prin minte asemenea întrebări dar pentru mine cele 2 întrebări de mai sus par să iasă din sfera normalului.
La întrebarea direct adresată mie, am găsit prin cap 1 din Genesa că Domnul Dumnezeu l-a făcut pe om dupăp chipul și asemănarea Sa. Acum e diferită opinia fiecăruia la ce se referă acel verset, dar ar putea fi comună dacă ne gândim că Adam nu era numai pământ sau numai materie divină ci avea mai multe componente. Restul de detalii nu cred că își au locul la acest subiect oricum.
La a doua întrebare... no coment
, cum poate fi Tatal separat de Duhul Sfant_?
cand baiatul meu cel mic, de 6 ani a pus intrebarea despre Sfanta Treime, despre Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant si daca sunt 3 Dumnezei in cer , i-am explicat asa, dupa priceperea pe care mi-a dat Domnul Dumnezeu:
Petrisor este :
-tatal tau
-sotul meu
-fiul soacrei mele
este un singur Petrisor care se manifesta pentru fiecare membru al familiei dupa cum vrea sau dupa cum merita fiecare.
Isaia 11:1
Apoi o Odraslă va ieși din tulpina lui Isai, și un Vlăstar va da din rădăcinile lui. Isaia 11:2 Duhul Domnului Se va odihni peste El, duh de înțelepciune și de pricepere, duh de sfat și de tărie, duh de cunoștință și de frică de Domnul.
Apocalipsa 3:1
Îngerului Bisericii din Sardes scrie-i: rIată ce zice Cel ce are cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Apocalipsa 4:5
Din scaunul de domnie ieșeau fulgere, glasuri și tunete. Înaintea scaunului de domnie ardeau șapte lămpi de foc, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu.
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10996. Postat la 11/05/2011 17:03 - 5106z7h29m
Shalom, chaverim!
Dragii mei, prețuiesc râvna voastră întru deslușirea Scripturii și străduințele sincere pe care cred că le depuneți pentru a trăi curat, așa cum vrea Dumnezeu. Dar, în același timp, unde Biblia nu vă dă dreptate nu vă pot da dreptate nici eu. Dacă, în timp, voi ajunge să cred așa cum teologhisiți voi, mă voi pocăi în sac și cenușă, și o voi face în public, după cum tot în public mi-am exprimat și opiniile.
Frate Avodah, la un moment dat susțineai aici pe forum că YHWH (baruch-Hu!) are șapte Duhuri. Invocai Apocalipsa 3:1 și 4:5 și declarai că în Isaia 11:2 nu e vorba despre UN Duh, care are șase atribute, ci e vorba despre șapte Duhuri. Deci, in "complexul divin cel numim YHWH", cum spui la postarea 10940, exista totusi, Tatal, Fiul si cele Șapte Duhuri Sfinte, sau exista un singur Duh, Duhul Sfânt?... "A a avea Duhul lui Elohim", ca se te mai citez inseamna a avea toate cele șapte Duhuri Sfinte, sau a avea un singur Duh?...
Frate Aurelc:
1: multumesc pentru precizarile referitoare la identitatea Fullban-ilor;
2: desigur, exista intrebari nebune si nefolositoare. Daca am actualiza, am putea vorbi si depre comentarii forumistice care nu au nimic de-a face cu cuvintele Scripturii, de genul "părților componente" ale Dumnezeirii. O asemenea formulare complet neizbutită nu am auzit nici la oamenii din lume.
...Oricum, intrebările mele nu pot da naștere certurilor, întrucât pentru o ceartă este nevoie de doi oameni certăreți, și eu nu sunt unul dintre ei.
Am să te rog să recitești, totuși, cu atenție, postarea mea 10864: acolo am inserat două postări mai vechi, prima a lui Fullban 2, a doua a ta. Întrebarea despre separarea Duhului Sfânt de Tatăl este unul dintre corolarele care au urmat logic postărilor voastre...
Am zis "LOGIC" si nu "TEOLOGIC", intrucat dacă am vorbi din pdv teologic, aș semnala erori majore (ca să nu le denumesc altfel...) in teologhisirea voastră.
Mai concret, dacă Duhul Sfânt este o Persoană DISTINCTĂ de Dumnezeu Tatăl, atunci Iisus Îl poate ruga pe Tatăl să ne dea un alt mângâietor (ții minte, probabil, ce scriam despre heteros, adica de natură diferită și allos, de aceeași natură, adică Duhul Sfânt, deși nu este Iisus, are aceeași natură ca a Lui...)
Dacă Duhul Sfânt este "Elohim -Tatal, si nu... o alta persoana divina", așa cum scrie fratele Avodah in postarea 10940, atunci este îngrozitor, ar însemna că Tatăl L-a trimis pe Fiul în lume (Io. 3:34, etc), iar după aceea Fiul L-a trimis pe Tatăl (Io. 15:26, 16:7, etc)!
Mai rău, în Io. 14:26, Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, este trimis în Numele lui Iisus de Tatăl... care Se trimite pe Sine! Adică, Tatăl purcede din Tatăl?...
Atunci textul din Rom. 8:26,27 ar trebui citit că Tatăl Se roagă și mijlocește pentru sfinți după voia Tatălui?...
Dacă, însă, Duhul Sfânt este o "parte componentă" a lui Dumnezeu, sau o putere operativă, cum zic Martorii lui Iehova și unii dintre forumiști, virusați de Martori, consecințele sunt și mai îngrozitoare: o parte componentă sau o putere se roagă pentru mine, o putere (impersonală?...) mă dovedește vinovat în ceea ce privește păcatul, neprihănirea și judecata (Io. 16:8)?...
Sau II Corinteni 13:14: cine ar putea avea părtășie cu o putere? Dar părtășia cu Duhul Sfânt este posibilă și de dorit, nu ca să am EU Duhul Sfânt, ci ca Duhul Sfânt SĂ MĂ AIBĂ PE MINE!...
Iar dacă Duhul Sfânt este doar puterea lui Dumnezeu, atunci Luca 4:14, unde scrie că Isus era plin de puterea Duhului, trebuie citit că Isus era plin DE PUTEREA PUTERII OPERATIVE... Sau, mai dezastruos, că Isus era plin de puterea UNEI PĂRȚI COMPONENTE A LUI DUMNEZEU...
Fapte 10:38, unde scrie că "Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt și cu putere pe Isus din Nazaret" trebuie citit fie: "Dumnezeu a uns CU PUTEREA OPERATIVĂ ȘI CU PUTERE pe Isus din Nazaret", sau "Dumnezeu a uns cu O PARTE COMPONENTĂ A SA ȘI CU Duhul Sfânt pe Isus din Nazaret"...
Și încă tot nu ați răspuns întrebărilor pertinente ale sorei Valentina și ale Căutătorului, din postările anterioare...
Așa că, dragii mei, haidem să gândim foarte bine și amănunțit CONSECINȚELE pe care pot avea comentariile noastre... Nu vă lăsați duși de ce zic unii și alții care vorbesc ce li se pare LOR corect... Nu uitați, consecințele sunt veșnice!
Sunteți de-acord să procedăm exegetic și sistematizat?...
Scumpii mei, harul Domnului Isus Hristos, și dragostea lui Dumnezeu, și ÎMPĂRTĂȘIREA DUHULUI SFÂNT să fie cu voi cu toți! Amin.
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Frate Roman, si dvs. vorbiti ce vi se pare corect si mai cu seama ati comentat parerile cu privire la unii si la altii , mi sa parut interesant cu cei virusati. Va rugam pe dvs. sa ne expuneti concret parerea despre Duhul Sfant.
1.Este o persoana distincta?
2.O putere(operativa)?
3.O parte componenta?
4.Este Dumnezeu?(aceste elemente le-am luat din expunerea dvs.)
Puteti raspunde nu , daca nu este niciuna, si apoi ne spuneti cum vedeti dvs,Va multumesc.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.