Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Deconectat RE: Roada Duhului Sfânt
Estera1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
15725. Postat la 20/12/2011 17:20 - 4883z6h29m
Rabdrea este cea mai puternica arma a ispitei,cel rabdator poate pastra cu adevarat pacea.Unde este rabdare acolo este IUBIRE.
As vrea sa scriu putin despre NERABDARE.
Nerabdarea ar trebui eliminata din viata omului credincios,din adunare prin pastrarea partasiei cu cei blanzi si smeriti. Inainte de a face ori ce fapta, inainte de a supara pe fratele nostru prin jigniri,batjocora... exista in mintea omului o faza de gandire.Ce sa fac ? sa tac ori sa spun. Se lupta in mintea noastra doua puteri una buna cealalta rea,ca sa biruim trebuie INDELUNGA RABDARE. Rugaciunea si postul este o cale pentru eliminarea din inima noastra a nerabdarii.Omul intr-o izbucnire a supararii a maniei este impins sa jigneasca dar este bine sa ne oprim inainte de a se ajunge in aceasta stare. Sa nu fim ca mormintele in afara cu flori iar inauntru cu oseminte.Avem nevoie in aceste situatii de curatire a inimi si a mintii.

Cand barca ta fragila,pluteste pe marea batuta de furtuna,si valuri mari izbesc in ea, cand sufla vantul tare si zici ca nu mai poti apeleaza frate,sora,la cel mai mare dar ,numit ,,INDELUNGA RABDARE"

Multa pace de la CEL ce poate da pacea.
russtefan78
15728. Postat la 20/12/2011 17:51 - 4883z5h58m
Sora Estera. Roada Duhului Sfint gasimin GALATENI 5 si incepind cu versetele16 in jos,ce cuprinde,faptele firi pamintesti si duhul

Aduți aminte de ziua a șaptea ca să o sfințești ...
emanolake
15730. Postat la 20/12/2011 18:45 - 4883z5h3m
Stefan cu toti stim unde este scris roadele duhului sfint dar ce nu stim cu toti ce si cum se caracterizeaza ele este frumos ce a adus in evidenta sora estera despre nerabdare deoarece sint mai multe despre ea si e bine ca sa le caracterizam pe fiecare roada ca sa stim ce avem de facut....smiley
Lucia
15731. Postat la 20/12/2011 19:46 - 4883z4h2m
Pentru noi toti care suntem uneori ,,nerabdatori" sa mai aflam cate ceva despre Roadele Duhului Sfant, sa discutam despre PACE, ce ziceti frate emanolache?
Sincer, este foarte bine sa le discutam aici, dar si mai bine sa le punem sa rodeasca in vietile noastre!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emanolake
15765. Postat la 21/12/2011 18:30 - 4882z5h19m
Domnul sa va binecuvinteze din Sion pe toti.....da este frumos ca de inceput sora sa incepem de a analiza si ce vrea sa ne invete cuvintele Domnului prin roadele duhului sfint care Domnul sa ne umple de ele in inimile noastre si cum zice si Domnul nostru...
Ioan 14:27
Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.

Pacea este o roada care are un rol foarte important prin pace avem credinta deplina de a crede lucrurile care nu se vad si care ne da o mare putere de a sluji pe Domnul si ne invata sa fim si tari in nadejde.....Romani 15:13
Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria și pacea pe care o dă credința, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiți tari în nădejde!

Apostolu Pavel ne indruma si vrea sa ne explice in epistola sa pentru evrei ca sa... Urmăriți pacea cu toți și sfințirea, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul. Luați seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, și mulți să fie întinați de ea.

De oarece nu numai ca este si o roada a duhului sfint ci face parte ca si o roada a neprihaniri pacea care ne ofera odihna si linistea pe vecie cei e o traiesc si umbla in pace...Isaia 32:17,18
Lucrarea neprihănirii va fi pacea; roada neprihănirii: odihna și liniștea pe vecie.Poporul meu va locui în locuința păcii, în case fără grijă și în adăposturi liniștite.

Daca ascultam de poruncile Domnului atuncia putem trai in pace si in urma acesta El ne binecuvinteaza cu binecuvintarile sale minunate si sintem fericiti.....Așa vorbește Domnul, Răscumpărătorul tău, Sfântul lui Israel: Eu, Domnul Dumnezeul tău, te învăț ce este de folos și te călăuzesc pe calea pe care trebuie să mergi! O! de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un râu, și fericirea ta, ca valurile mării. Sămânța ta ar fi fost ca nisipul, și roadele pântecelui tău, ca boabele de nisip; numele tău n-ar fi fost șters și nimicit înaintea Mea.

Ar fi multe de explicat despre pace care este un rod minunat care Domnul ni la oferit ca sa traim in pace si nu in razboi sau cum lasa oameni ei zic ca fac pace insa pacea care o fac ajunge razboi pentru putere de a conduce lumea, dar Domnul ne invata clar sa si traim in pace, in dragoste si iubire chiar daca urmarim saluturile din epistole la urma se tranzmite cuvintul de PACE...
Harul, îndurarea și pacea să fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatăl și din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatălui, în adevăr și în dragoste!

Cuvintul PACE se poate descrie sub multe forme minunate care cuvintul nil descrie si ne invata cum so avem si sa o traim in inimele noastre, cum sa umblam in pace si cum se manifesta pacea, Psalmu 85 este foarte minunat si aduce in ea niste insusiri care vorbeste de pace......smiley
Nica Schirod
15766. Postat la 21/12/2011 18:30 - 4882z5h19m
Îmi place tare mult Pacea și dați-mi voie să mă explic:
Îmi place și doresc să fie Pace ître granițile poporului Lui Dumnezeu Israel! Doresc Pace pe tera, doresc Pace în România, doresc Pace în adunările noastre, doresc Pace în familiile noastre și nu în cele din urmă Pace în ființele noastre.
Dacă vom căuta Pacea și dacă Dumnezeul Păcii ne dă Pacea nu cum o dau oamenii atunci să știți un seecret; chiar dacă ești sărac, în sufletul tău este atâta bogăție și liniște după care mulți bogați firești lincezesc .

Postez o bucățică de verset și pe marginea lui fac o micuță discuție:
Psalmii 28:3. ......., care vorbesc de pace aproapelui lor și, când colo, au răutate în inimă.

Din bucățica asta de verset, înțeleg că pacea se aplică în două feluri, și anume:
1. Pacea creștinilor și;
2. Pacea credincioșilor.
Despre Pacea creștinilor, voi vorbi foarte puțin, avem răspunsul in versetul de mai sus și cam peste tot se cam vede asta.
Dar despre o Pace care este una dintere roadele Duhului Sfânt și care cred în credința dată sfinților odată pentru totdeauna, voi pune și o bucățică de suflet în a spune ce simpt eu.

Dacă se întâmplă ca din greșeală să supăr pe cineva, mă îmbolnăvesc pur și simplu, numi mai tihnește nimic, nu mai pot vorbi nici cu soția mea, sunt bolnav, pentru că pleacă Pacea și încă un amănunt; Pacea este pusă în citatul din Scriptură cam înspre mijloc, dacă ar fi după mine, eu a-ș pune-o ultima și ce-a mai impotrantă pentru sănătatea spirituală, dar și pentru sănătatea trupească.

Dacă sunt un om serios, atunci trebuie să simpt, că dacă îmi lipsește una din celelalte roade, nu am dreptul să mă erijej în a fi omul care are Pace și mai cred că Pacea este coroana roadelor Duhului Sfânt.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
emylas
15772. Postat la 21/12/2011 21:33 - 4882z2h16m
Pai bine,Mosule Nica,care e dieferenta,dintre un crestin,si un credincios?Va sa zica crestin,e cel ce crede in Hristos,iar cel credincios,e omul popular,ca oricare,din lumea asta,ce crede,dar crede in orice.Si el ofera pace,cat nu stai in calea lui.Ramane in pace,cat nu il tulbura vreo incercare,vreun ghinion.Nui asa?

Crede,roaga-te si lucreaza!
Nica Schirod
15781. Postat la 22/12/2011 09:29 - 4881z14h20m
Draul meu Emil, am răspuns pe larg, pe înțelesul tău la Chat, dar voi lămuri și aici. Tu iei lucrurile exact invers, eu îți spun și cred că în asentimentul meu sunt toți, că nu poți să desființezi Porunca Lui Dumnezei în folosul datinei sub masca de creștin, s-ă faci exact ce face lumea în privința sărbătorilor, apoi să spui că marea putere a Duhului Sfânt te călăuzește și ai dragostea care este una din-tre roadele Duhului Sfânt, pentru că punctul principal de încercare dacă cine-va are dragoste, constă în păzirea Poruncilor Lui Dumnezeu.

Și vreau să mai deschid această discuție și întreb; chiar credeți că cei care desființează frumos, (în numele Domnului Isus) poruncile lui Dumnezeu, poate să aibă Pacea?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
15789. Postat la 22/12/2011 12:45 - 4881z11h4m
Si eu vreau sa vorbesc despre PACE, insa inainte de toate vreau sa subliniez un lucru;
Pacea trebuie s-o vedem de unde vine, de la lume sau de la Dumnezeu, daca nu stim sa deosebim adevarata roada a Duhului Sfant, s-ar putea sa ne inselam amarnic.
,,Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea..."(Ioan 14:27)
Eu voi vorbi despre pacea data de Isus, deci de roada Duhului Sfant...
,,Si pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus."(Filip.4:7)

El este Calea Pacii(Luca 1:79)
Daca ne hranim din pacea sfanta vom sti care este adevarata pace, cea care ne-o dorim cu totii in inimi, in familii, in relatiile cu oamenii, cu fratii din biserica.
Pacea lui Hristos vine prin credinta, ne face sa lasam toate problemele in bratul Sau, in incercari avem nadejde, in boli avem un Medic, atunci cand suntem in lipsuri stim ca se ingrijeste Tata...cand vrasmasii ne prigonesc , noi ne bucuram, deci daca putem birui frica, tulburarea , rautatea, framantarile, nesiguranta, ingrijorarile din inimile noastre, cu siguranta pacea isi va gasi locul in ea.
Nu putem aduce pacea in familiile noastre, in societate, in biserici daca pacea nu exista mai intai in noi.Ea emana parfum ceresc...
Adevarata pace se manifesta printr-un duh linistit si o incredere deplina in Dumnezeu.
Fara ea celelalte roade nu se pot dezvolta, este ca un pamant fertil in care crestem spiritual.
Ma opresc aici cu o ultima intrebare:
Cum este pacea lumii?

Prin postarea mea cred ca am raspuns si la intrebarea fratelui Nica.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
15808. Postat la 22/12/2011 17:14 - 4881z6h35m
Aduc câteva argumente despre pacea lumii:

Ieremia 9:8. Limba lor este o săgeată ucigătoare, nu spun decât minciuni; cu gura vorbesc aproapelui lor de pace, și în fundul inimii îi întind curse.

Psalmii 28:3. Nu mă lua de pe pământ împreună cu cei răi și cu oamenii nelegiuiți, care vorbesc de pace aproapelui lor și, când colo, au răutate în inimă.

Isaia 57:21. "Cei răi n-au pace" zice Dumnezeul meu. -

Lucia
15941. Postat la 26/12/2011 11:19 - 4877z12h29m
Iata pacea lumii, oamenii zic:
,,Nu am pace pana nu ma razbun!";
,,Nu am liniste pana nu-i intorc raul pe care mi l-a facut!"
,,Nu am somn pana nu primesc banii ."
,,Ma enervez cand ma corecteaza cineva...nu suport mustrarea , asa ca nu am pace pana nu-l prind si pe el cu mata in sac!"
,,Ma linistesc cand ii voi spune vreo doua, ca sa ma tina minte!"
,,Voi gasi pacea doar daca am un post inalt!"
,,Ma framant pentru ca nu sunt respectat, si o sa ma linistesc cand il voi jigni si eu!"
Si lista poate continua...insa la baza acestei paci este raul din aceasta lume.

Estera1
15945. Postat la 26/12/2011 13:59 - 4877z9h50m
In postarea 15766. fratele Nica a vorbit de doua feluri de PACE.

Pacea crestinului si pacea credinciosului.

Vreau sa scriu putin despre pacea credinciosului.
In Ioan cap.14.vers.27.scrie: Va las pacea,va dau pacea mea.Nu v-o dau cum o da lumea.
Credinciosul trebuie sa caute pacea si sa se umple cu ea.
Departeaza-te de rau,si fa binele;cauta pacea si alearga dupa ea! PS.34vers14.
Pacea nu are de a face cu cel de langa tine,cu evenimentele inconjuratoare sau cu stresul vietii cotidiene. Ea izvoraste din launtrul omului este roada Duhului daruita de DUMNEZEU.
PACEA este ca un rau care inunda sufletul,duhul si mintea,iar omul care are roada DUHULUI,PACEA,este un om impacat cu tot ce vine peste el stiind ca mana buna a Mintuitorului ingaduie doar ce este benefic pentru el.
Credinciosul trebuie sa traiasca in pace cu toata lumea,sa aiba dragoste pentru ei,dar cand este vorba de partasii pacatoase el trebuie sa plece,sa fuga si sa ramana credincios lui DUMNEZEU.
Daca nu este pace celelalte sunt de prisos.
PACEA este curatirea mintii,BLANDETEA sufletului si DULCEATA inimii.

Nica Schirod
15948. Postat la 26/12/2011 20:49 - 4877z3h0m
Mă rog Domnului să binecuvinteze pe Estera 1 și pe Lucia, pentru explicarea celor două feluri de pace, acuma a-ș propune încă un reper de măsurare, pentru noi care scriem mai des aici, dar să nu credeți că nu am cei șapte ani de acasă, sigur îi am, dar câte odată citesc cu amar, pentru că v-am spus, urăsc de moarte nedreptetea și aruncatul de vorbe, așa că propun dacă aveți curajul, ce-a ce nu cred, s-ă spuneți , dacă roada explicată de Estera 1 , a Duhului Sfânt - Dragostea are rădăcină în inima voastră, sau face concutență cu pacea explicată de Lucia, care nu vine de sus.

Odată un doctor trebuia să îmi taie o pungă cu lichid la o mână și mi-a zis așa; prietene nui plăcut da-i necesar.

Estera1
16283. Postat la 07/01/2012 21:29 - 4865z2h19m
Au mai rămas câteva roade a Duhului Sfânt și aș vrea să vorbim puțin despre:Înfrânarea poftelor.
Înfrânarea poftelor înseamnă a avea control sau autoritate asupra propriilor dorințe și pasiuni, aceasta presupunând curăție, castitate, totul să fie ținut sub control.

Stăpânirea de sine ne ajută să experimentăm, DRAGOSTEA, BUCURIA și PACEA, roade a Duhului Sfânt care îmi dă harul să nu fac nimic în firea pământească cum ar fi: supărare, mânie, iuțime, asprime, vorbe rele și minciună. Stăpânirea de sine ne ajută să nu fim leneși, neroditori și egoiști.
Stăpânirea de sine ne implica stăpânirea dorințelor a poftelor, pasiunilor, impulsurilor a tot ce este fizic, a tot ce vedem, auzim, atingem, gândim sau tânjim.

Este o bătălie continua între fire și duh,stăpânirea de sine este abilitatea de a spune, NU" firii pământești
Trebuie să fim controlați de DUHUL SFÂNT dar să ne și autocontrolam dacă vrem că roadele Duhului Sfânt să înflorească în viața noastră.
Nica Schirod
16292. Postat la 08/01/2012 09:31 - 4864z14h18m
Dați-mi voie să fac un comentariu despre "înfrânarea poftelor" la care sigur nu va-ți gândit.
Am observat că între porunca X-a și înfrânarea poftelor, este o diferență aproape mare.
Porunca îmi zice să nu poftești, aici nu mai încape derogare, nu am ce să înfrânez, ca să înfrânez trebuie să am la ce să pun frână, dar hai să vedem despre ce se zice că trebuie să înfrânez.

Eu găsesc că pofta și cu dorința, sunt rude foarte apropiate și după o analiză mai aprofundată, se pare că este una și aceia-și, și acuma hai să analizăm: Sincer; nu dorești ca rugăciunea ta să fie ascultată? Nu dorești să fii cu adevărat copilul Lui Dumnezeu? Nu dorești să fii un pocăit veritabil? Nu dorești să fii un lucrător destoinic în ogorul Evangheliei și lista ar putea continua.

Acuma încă un amănunt care va trebui comentat, dar mai întâi amănuntul, dacă dorințele care le-am arătat mai sus și la prima vedere sunt foarte bune, le-am trata prin teoria; hei-rup, și asta ar fi rudă foarte apropiată cu; excesul de zel, dar și asta este cam unul și acela-și lucru, poate greșesc, dar poare nu. Aș mai putea aduce încă multe argumente cuibărite și găsite prin adunări de pocăiți, dar să trecem la partea a ll-a.

Și acuma scurte concluzii: Porunca X-a este literă de Evanghelie și este AMEN. nu este ce înfrâna în ce privește călcarea Poruncii/Legii, dar gândițivă câte răni se fac prin excesul de zel, câți nu au căzut de la pocăință din cauză că un frate sau un prezbiter, sau un comitet, au făcut exces de zel, nu credeți că excesul de zel ar trebui înfrânat, pentru că modelul care ar trebui săl urmăm cu atenție a făcut așa: 18. "Iată Robul Meu, pe care L-am ales, Preaiubitul Meu, în care sufletul Meu își găsește plăcerea. Voi pune Duhul Meu peste El, și va vesti Neamurilor judecata.
19. El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Și nimeni nu-I va auzi glasul pe ulițe.
20. Nu va frânge o trestie ruptă, și nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Matei 12.

Și dacă va fi nevoie voi continua.

Estera1
16842. Postat la 10/02/2012 15:24 - 4831z8h25m
Nu sa vorbit despre roada Duhului ,,Bucuria".
In Ioan cap.16.vers.20. scrie: Adevarat,adevarat va spun ca,voi veti plange si,va veti tangui,iar lumea se va bucura;va veti intrista,dar intristarea voastra se va preface in bucurie.

-Despre ce bucurie este vorba?

-Despre bucuria fireasca,omeneasca?

Eu cred ca nici vorba de asa ceva, Domnul Isus vorbeste aici despre bucuria care vrea sa rodeasca in inimile ucenicilor,iar astazi sa rodeasca in inimile noastre.
Aceasta bucurie nu este de obarsie omeneasca,fireasca si nu are nici o legatura cu viata noastra cotidiana (de zi cu zi) este bucuria cereasca semanata prin Duhul Sfant.
In Filipeni cap.4.vers.4.scrie:Bucurati-va totdeauna in Domnul ! Iara;zic:Bucurati-va!
Bucuria rodeste in dragoste,supunere,ascultare,niciodata nu manifesta in afara acestora.
Bucuria te face sa ramai tare pe stanca,chear atunci cand furtunile vietii bat napraznic in tine,tu nu te clatini nici in necazuri asa ne invata apostolul Pavel,, ne bucuram chear in necazurile noastre" Romani.cap.5.vers.3.

In viata credinciosului se lupta doua puteri care sunt in conflict permanent si anume:
-Firea pamanteasca -cu roadele ei.
-Duhul Sfant cu roadele lui.
Noi nu putem fi si firesti si duhovnicesti.
Nu putem fi in timpul saptamani firesti iar cand mergem la casa Domnului duhovnicesti
Bucuria este darul lui Dumnezeu pentru cei credinciosi.
Prin incredere si ascultare de Cel ce ne-a creat,acest dar poate fi implinit in noi.

Nica Schirod
16902. Postat la 13/02/2012 10:44 - 4828z13h5m
Multă Pace.

Voi încerca să creionez Bucuria așa cum o simt și o văd eu.
În primul rând ar trebui să ne bucurăm prin bucuria mântuirii, că am căpătat trecere înaintea Lui Dumnezeu și nu ne-a lăsat să bâjbâim pe ici pe colo, vorba cântării cu acest titlu, să ne bucurăm că ochii minții au fost unși cu alifia sfântă și văd clar lucrurile, să ne bucurăm că nu mai desființăm în numele Lui Isus Hristos, Legea și poruncile Lui Dumnezeu cum făceam înainte și aș putea să continui cu motivele de bucurie, dar voi puteți să continuați plini de Bucurie.

Acuma să împărtășesc cu voi bucuria mea și cea spirituală și cea fizică și cea materială.
- Bucuria mea spirituală, o parte din ea am arătat-o mai sus, dar eu mă bucur în toate Sărbătorile Domnului că pot să merg la casa de rugăciune, să mă închin înaintea Lui și știu că El mă va sfinți, pentru că întotdeauna ce a promis a împlinit.
- Bucuria fizică, pentru mine odată cu trecerea anilor este tot mai mare, voi cei tineri încă nu ați avut prilejul să gustați din ea, dar ascultați pe moșul și vă veți minuna.
Când eram tânăr credeam că este normal să sar din pat, să alerg, să muncesc cât de greu ar fi fost, să cred că tot ce zboară se mănâncă (vorba ceia) acuma sunt mult mai bucuros, dacă mă pot ridica din pat, dacă pot să mă port, dacă pot să mai lucrez câte ceva, că nu trebuie să întind mâna, că Dumnezeu îmi dă minte să știu să economisesc ca să nu duc lipsă și cu timp ce trece bucuria îi tot mai mare.

- Cea mai mare bucurie materială este că sunt foarte mulțumit de binecuvântările Domnului, prin faptul că el îmi poartă de grijă, că pot să lucrez la anii mei să nu depind de nimeni decât de El - Marele Coordonator a vieții și familiei mele, că pot să lucrez cu mâinile mele și să nu fiu nici dator la nimeni și nici să nu duc lipsă și pentru toate acestea, am o bucurie cât un munte.

Acuma dacă nu ați ajuns să aveți motive de bucurie ca mine, hai bucurați-vă măcar de bucuria mea și căutați motive de bucurie și veți vedea ce mare se va face acest izvor care prin acest Dar Al Duhului Sfânt va țâșni în bucuria și viața veșnică, iată un motiv întemeiat de bucurie!

Lucia
16905. Postat la 13/02/2012 14:32 - 4828z9h16m
Bucuria, o noua roada a Duhului Sfant...Insa si aici, ca si alte dati, voi spune ca se deosebeste de bucuria lumeasca.
Umblarea in Duhul ne poate umple de roada Bucuriei si aceasta merge mana in mana cu fericirea adevarata.
Poate ca nu veti intelege din prima ce vreau sa va spun, insa daca ve-ti medita , va ve-ti da seama ca am dreptate, bucuria lumii este condusa de fire, aceasta este satisfacuta prin placeri, bani, masini, lux , cat mai putini copii si cat mai multe vacante...
Bucuria venita de sus este cu mult mai profunda, ea reuseste sa aduca pace si fericire inimilor noastre nu numai in bunastare sau cand ne satisfacem trupurile de carne...
Puneti-va la incercare, sunteti plini de bucurie numai cand aveti bani in buzunare, cald in casa si hrana inbelsugata sau ea continua sa persiste si in lipsuri si nevoi?
Daca asa stau lucrurile inseamna ca umblati in Duhul si roada bucuriei va va face fericiti in orice circumstante ale vietii, chiar si in intristare inima va clocoti de fericire launtrica.
Am sa va dau un exemplu, cunosc o persoana care desi era in incercare mare spunea: ,,Stau de la foarte bine in sus , pentru ca inima mea este plina de El!"
Daca ve-ti lasa bucuria Duhului Sfant sa va inunde inima va ve-ti da seama : "Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura, ci pace si Bucurie in Duhul Sfant."(Romani 14:17)
Rugaciunea prin Duhul Sfant deschide cerul si inima se bucura si aduce lumina si sanatate trupului tau prin credinta in Mantuitorul.
O cantare in Duhul Sfant te poarta pe aripi de credinta, iti invaluie minte si inima si bucuria pe care o simti este de nedescris, te face sa-ti ridici mainile si sa strigi Ava, adica Tata, sa te simti protejat, luat in brate de o mana nevazuta care te poarta mai departe si-ti da curaj si incredere deplina in viitor.
As vrea sa va descriu aceasta bucure insa este ca un mister, nu o pot formula, pentru ca profunzimea simtamintelor nu poate fi exprimata in cuvinte pamantene, a incerca sa o descrii in termenii omenesti este ca si cum ai prinde vantul in maini.
Imi era foarte rau cand am ramas insarcinata cu prima fata (dupa trei baieti), am stat trei saptamani la pat, mama m-a dus la spital si acolo au decis sa intrerup sarcina, am luat fisa in mana ,am privit-o si am aruncat-o la cosul de gunoi...stiti ce m-a tinut atat de tare in acele momente?
Bucuria Duhului Sfant din mine, care imi umplea inima de bucurie spunandu-mi: Stai linistita, suferinta ta va fi rasplatita, e fata!
Si fata a fost, desi in acele momentele grele nu aveam nici o confirmare a gandului meu care venea de la Duhul Sfant.
Si in momentele cele mai dificile, cand se hotarase amputarea piciorului drept si cand nu aveam cuvinte sa ma rog, aveam momente cand Duhul Sfant se ruga pentru mine, involuntar de vointa mea si doar stateam si-L ascultam, poate unii dintre voi nu o sa ma credeti, pentru ca este greu de crezut, insa Duhul Sfant pentru mine este Mangaietorul care nu m-a lasat si m-a ajutat sa nu-mi pierd BUCURIA.

Lucia
22012. Postat la 11/03/2013 15:50 - 4436z7h59m
Doresc sa discutam din nou despre roadele Duhului pentru a constientiza ca fara ele suntem morti in pacatele noastre.
Uneori ne pierdem rabdarea pe drum...ca apoi pacea sa ne fie luata si cu ea bucuria .
Fratilor, daca rabdarea ne-o pierdem atat de repede, numai pentru faptul ca cel de langa noi nu ne accepta parerea, atunci unde ne este credinta?
Uitam ca Mantuitorul a murit pentru toti oamenii?
Putem noi oare convinge sau Duhul Sfant "strapunge inimile"si cerceteaza?
Adevar fara dragoste nu exista, ele sunt una si vin de la Dumnezeu!
Daca cineva nu-mi impartaseste parerea eu nu trebuie sa ma supar sa-l jignesc si sa-l cataloghez ratacit, nu am acest drept .

Trebuie sa ne ingaduim unul pe altul in dragoste, cresterea si maturizarea nu vin peste noapte, roadele mai intai sunt seminte, ca apoi sa rasara, sa creasca, sa infloreasca , ca apoi rodul mic, verde si acru sa creasca in timp, sa se maturizeze , sa prinda culoare si gust si sa devina un fruct dulce si parfumat.
Daca gradinarul nu stie cum sa lucreze, nu are rabdare, nu pune apa, nu sapa, nu pune ingrasamant, nu are dragoste pentru lucrul sau si doreste intr-o secunda toate sa devina mature nu este vrednic de lucrul lui.
Indelunga rabdare este o latura a caracterului crestin si el ca si celelalte se nasc din dragoste, jignirile de orice fel, dovedesc lipsa acesteia, mai mult irautatesc relatiile dintre noi.
Un om care jigneste nu poate sa devina invatator, sigur se gasesc ocazii cand se pierde rabdarea si jignim, insa trebuie sa ramana niste ocazii, nu o obisnuinta, trebuie sa ne indepartam cat de mult de aceste ocazii si sa devenim indelugi rabdatori, ingaduinta si iertarea sa ne insoteasca si sa intelegem ca "vorba dulce mult aduce".
Uneori viata pe care am avuto in trecut ne afecteaza viata prezenta, cei care au avut functii de conducere cred ca si viata in Hristos este la fel, "ordinul se executa, nu se discuta", aici, cu blandete si rabdare dovedim credinta, nu impunem ci convingem prin viata noastra, puterea de influienta a ceea ce spunem este viata noastra, Daca in caracterul unui om se oglindeste Hristos, ma pot baza ca ce-mi spune este adevarul, dar cum pot crede ca o persoana care nu respecta, care jigneste, impune, poate sa spuna un adevar?
Si inchei spunand ca poti sa fi foarte hotarat, poti sa ai toata ravna din lume, poti sa darui cat vrei, poti sa ai credinta incat sa muti muntii din loc, dar daca iti pierzi RABDAREA pe drum si cu ea "rasplata"(Canaanul ceresc), ce mai iti ramane?
INTELEPCIUNEA IL FACE PE OM RABDATOR!(Prov.19:11)
IAR DRAGOSTEA ESTE INDELUN RABDATOARE!

Pagina 3 din 3 < 1 2 3
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164870 vizite unice Powered by PHP-Fusion