Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Natura Duhului Sfânt
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12945. Postat la 01/08/2011 20:28 - 5024z3h48m
Corneliu, aici se fac afirmații, dar nu se explică lucrurile care sunt afirmate.
E ușor să zici că Duhul Sfânt nu e Persoană. Dacă zici că nu-i, explică atunci ce este? Ce a trimis Tatăl pe pământ?
Am dat exemple de texte care dovedesc personalitatea Duhului Sfânt. Duhul iubește. Vântul, apa, uleiul, focul, adierea , inspirația divină, iubesc?
Explică te rog , tu, oricare ai fi, iubirea focului și-a vântului.
Argumentează plânsul cu suspine negrăite ale uleiului și-al adierii?
Sau demonstrează cum, dacă hulești împotriva unei inspirații divine, nu vei fi iertat în veac de veac?
Te va învăța vântul ce să spui, când vei fi dus în fața judecătorilor.
Apa poate dovedi lumea vinovată?
O persoană: învață, iubește, suspină și plânge. Vântul, apa, uleiul, focul, sunt reprezentări ale Duhului Sfânt.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Nica Schirod
12953. Postat la 01/08/2011 23:15 - 5024z1h2m
Șalom - Pace.

Am demonstrat mai sus că duhul, nu este o a doua persoană, nu este o clonă a dumneavoastră, . eu vă asigur că sunteți unicat, am denonstrat la rubrica "duhul omului" ce este de fapt duhul.
Ziceam mai sus că Duhul Lui YAHWE - Dumnezeu, este voia Lui și, acum văd că trebuie să mă explic:
Ucenicii au primit de două ori Duhul Sfânt, cam așa sar putea explica, dacă am vrea să încurcăm lucrurile, așa după cum se vede mai sus, că fac unii.

Acum voi posta câteva versete pentru o mai bună înțelegere.
Ioan 14: 15. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.); care să rămână cu voi în veac;
17. și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.

Ioan 15: 26. Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.
27. Și voi de asemenea veți mărturisi, pentru că ați fost cu Mine de la început.

F. Apostolilor 1: 4. Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aștepte acolo făgăduința Tatălui, "pe care", le-a zis El, "ați auzit-o de la Mine.
8. Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, și până la marginile pământului."

Asta este promisiunea făcută de Mesia chiar și înainte de înălțare, bine - bine, dar ce au primit aici:
Ioan 20: 21. Isus le-a zis din nou: "Pace vouă! Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi."
22. După aceste vorbe, a suflat peste ei, și le-a zis: "Luați Duh Sfânt!
23. Celor ce le veți ierta păcatele, vor fi iertate; și celor ce le veți ține vor fi ținute."

Ce vreți să ziceți că aici nu au primit Duhul Sfânt? Eu cred fără tăgadă că au primit !!! Atunci despre ce Duh Sfânt mai vorbea Yeșua - Isus, cu câte-va minute înainte de înălțare?

Prima concluzie: Aici ucenicii primesc, o misiune grea și specială și, puterea de a o aplica cu responsabilitate, fermitate și putere, după voia Lui Yahve - Dumnezeu, adică din momentul acela, ucenicii puteau să ierte pacate, sau să le țină și ce-a ce făceau ei în domeniu acesta, era veșnic, era valabil și în cer, nu se schimba.(Când a zis Isus, luați Duh Sfânt, nu a zis luați o persoană.)
Dar ucenicii mai primesc încă odată Duhul Sfânt, iată cum:
F. Apostolilor 1: 1. În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
2. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei.
3. Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei, și s-au așezat câte una pe fiecare din ei.
4. Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.

A doua concluzie: Dacă prima dată au primit aceea mare însărcinare de a lega și dezlega păcate, acum primesc a doua mare însărcinare, de a duce Cuvântul Domnului până la marginile pământului și prin ei a ajuns și până la noi, dar nici aici nu au primit o persoană distinctă, ci o putere!
Iată o mostră de dinainte de a primi puterea și, după aceea.
Înainte de a primi puterea: Luca 22: 54. După ce au pus mâna pe Isus, L-au dus și L-au băgat în casa marelui preot. Petru mergea după El de departe.
55. Au aprins un foc în mijlocul curții și au șezut jos. Petru s-a așezat și el printre ei.
56. O slujnică l-a văzut cum ședea la para focului, s-a uitat țintă la el, și a zis: "Și omul acesta era cu El."
57. Dar Petru s-a lepădat, și a zis: "Femeie, nu-L cunosc."
58. Peste puțin, l-a văzut un altul și a zis: "Și tu ești unul din oamenii aceia." Iar Petru a zis: "Omule, nu sunt dintre ei."
59. Cam după un ceas, un altul întărea același lucru, și zicea: "Nu mai încape îndoială că și omul acesta era cu El, căci este Galilean."
60. Petru a răspuns: "Omule, nu știu ce zici." Chiar în clipa aceea, pe când vorbea el încă, a cântat cocoșul.

Și după ce au primit puterea: F. Apostolilor 2; 14. Atunci Petru s-a sculat în picioare cu cei unsprezece, a ridicat glasul, și le-a zis: "Bărbați Iudei și voi toți cei care locuiți în Ierusalim, să știți lucrul acesta, și ascultați cuvintele mele!
22. Bărbați Israeliți, ascultați cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele și lucrările pline de putere, pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine știți;
23. pe Omul acesta, dat în mâinile voastre, după sfatul hotărât și după știința mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-ați răstignit și L-ați omorât prin mâna celor fărădelege.

Cred că am explicat destul de pe înțeles, dar dacă cine-va susține, că Duhul Sfânt este persoană distinctă, să facă bine să aducă argumente, nu vorbe, pentru că vorbele nu se pot prinde la dosar. (am glumit, dar și vb. serios.)

Deo-cam dată atât, dacă va fi nevoie voi mai aduce argumente, "pe curând".
Și multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
12959. Postat la 02/08/2011 12:09 - 5023z12h7m
Demonstrați-mi , biblic, cum o putere se poate întrista, plânge, iubi, și dacă unei puteri îi poți aduce hule, sau te poate învață ce să vorbești în fața judecătorului, iar eu vă voi scrie versete biblice în care Duhul Sfânt, ca persoană a stat de vorbă cu ucenicii.

Nica Schirod
12996. Postat la 03/08/2011 22:20 - 5022z1h57m
Multă Pace.

Da, voi demonstra cu multă plăcere, cum Duhul Sfânt plânge, se întristeză, iubește, ...., dar numai dacă îmi veți răspunde la o întrebare, așa cum credeți că îmi puteți explica, dar cer sinceritate și seriozitate, pentru că eu nu caut să pun întebări așa de dragul de a scrie.
Răspunzând-umi la acestă întrebare, voi putea fi mai ușor înțeles, vorbesc foarte sincer, în numele Domnului.

Întrebare: Cum și în ce poziție a stat (sau stă) Lazăr în sânul lui Avraam
și dacă mai era/este cine-va acolo cu el?

Aștept explicația cu multă nerăbdare și mulțumesc anticipat pentru înțelegere,
cu mult respect al vostru "Moșu Nică"

Și tot multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

ciprus
12999. Postat la 03/08/2011 23:57 - 5022z0h20m
Ceea ce cereti dvs valentina se poate demostra si istoric .
Doctrina trinitatii apare si implicit cea a persoanei duhului sfantau aparut abia in sec III iar incepand din secolul IV la conciliile religioase sa incercat sa se gaseasca o definitie si o explicatie cat mai elaborata a trinitatii, termen si doctrina necunoscuta de apostoli si primii crestini.

Universul fata de Pamanat este ca Pamantul fata de un atom !!!
Tata cat de mare esti !!!
fullban10
13007. Postat la 04/08/2011 13:29 - 5021z10h47m
Frate Nica, ma inveselesc atunci cand , dvs. puneti intrebari copilaresti. Ce pozitie sa aiba? Pozitia mortului, cu fata in sus si mainile pe piept, sau pe langa corp, depinde de obiceiul locului, infasurat in panza alba. Si cine mai e cu el? Daca era o groapa comuna erau destui.

Duhul Sfant plange si suspina, dar o putere poate sa faca acest lucru?
Sa citim impreuna Faptele apostolilor 15. Aici, Iacov vorbeste despre. o hotarare luata in ce priveste taierea sau nu imprejur a Neamurilor. Pavel, Barnaba, Iuda si Sila se duc, la fratii din Antiohia, cu o scrisoare, si prin viu grai sa le spuna hotararea. Interesant ce spune versetul 28: Caci s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua, sa nu mai punem peste voi nicio alta greutate decat ceea ce trebuie.
Nu vi se pare ca aici a fost un sfat, o dezbatere la care si-a dat acordul si Duhul Sfant? In sfatul lor , ei au primit acceptul de la Duhul Sfant, ca e nimerita aceasta hotarare de-a nu pune ".................greutati acelora dintre Neamuri care se intorc la Dumnezeu..............................."

Dvs. cum explicati acest verset? -s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua-

Lica
13008. Postat la 04/08/2011 14:27 - 5021z9h50m
Dvs. cum explicati acest verset? -s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua-

Dacă îmi îmi permiteți să vă ofer un răspuns aș dori să mergem în context (Consililul de la Ierusalim) unde mai sus tot în capitolul 15 găsim exact la ce se referă afirmația citată de dvs. și anume:

8. Și Dumnezeu, care cunoaște inimile, a mărturisit pentru ei, și le-a dat Duhul Sfânt ca și nouă.
9. N-a făcut nici o deosebire între noi și ei, întrucât le-a curățit inimile prin credință.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban10
13009. Postat la 04/08/2011 14:43 - 5021z9h34m
Pavel spune ca Dumnezeu care cunoaste inimile a dat si neamurilor Duh Sfant ca si noua.
Iar aici, Iacov spune ca Duhului Sfant , si lor, li s-a parut potrivit sa nu mai puna peste ei nici o greutate.

Nica Schirod
13011. Postat la 04/08/2011 17:14 - 5021z7h3m
Vă doresc multă Pace.

Ziceam, că dacă îmi veți răspunde la întrebarea mea, îmi va fi mai ușor să mă fac înțeles "dacă Duhul Sfânt este o persoană distinctă sau nu" dar am rămas stupefiat că dumneavoastră luați atât de grosolan în derâdere ce găsim scris în Sfânta Scriptură și, acum voi posta la ce mă refeream, când am întrebat:
Luca 16: 19. "Era un om bogat, care se îmbrăca în porfiră și in subțire; și în fiecare zi ducea o viață plină de veselie și strălucire.
20. La ușa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube.
21. Și dorea mult să se sature cu fărâmiturile, care cădeau de la masa bogatului; până și câinii veneau și-i lingeau bubele.
22. Cu vremea săracul a murit; și a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul, și l-au îngropat.
23. Pe când era el în Locuința morților, în chinuri, și-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, și pe Lazăr în sânul lui,
24. și a strigat: ,Părinte Avraame, fie-ți milă de mine, și trimite pe Lazăr să-și înmoaie vârful degetului în apă, și să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta.'
25. ,Fiule', i-a răspuns Avraam, ,adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu ești chinuit.

Pentru ultima oară, mă ocup să vă răspund, dar dacă ce scrie în Biblie sunt copilării, înseamnă că aveți alte interese și mai puțin ceva temeinic și sfânt.

Indiferent cum puneți problema, voi explica eu, întrebarea mea, dar și natura Duhului Sfânt, care pentru unii din păcate este o dilemă, iar alții, care cred fără tăgadă, ce s-a trasat la Conciliu da la Niceea și după aceea.

Merită să discutăm foarte serios despre natura Duhului Sfânt, dar cuvintele pe care le transformăm, în litere, în propoziții, am zis așa să vă spun de ce.
Când eram în clasa "întâia", învățătoarea ne-a învățat așa: O gândire spusă sau scrisă, se numește propoziție.
În Biblia Bogată la 1 Petru 4: 11, zice așa:
Dacă vorbește cineva, cuvintele lui să fie ca ale Lui Dumnezeu .... .

Și deocamdată să fie multă Pace.

fullban10
13018. Postat la 04/08/2011 20:42 - 5021z3h35m
Frate Nica,m-ai lăsat în ceață. Dvs. ați pus o întrebare.
Să înțeleg ca răspunsul este că săracul Lazăr stătea în sânul lui Avraam?
Frate, nu mă speria așa de rău, că-mi sare inima din piept! Doar nu crezi că bogatul și săracul făceau conversație de pe un mal al altuia de rai și iad?
Mai bine rămâneți la Duhul Sfânt este o putere,.............................. vă rog! Că acesta e o realitate mai bună decât că Lazăr și bogatul vorbesc cu Avraam.

Michael Roman
13044. Postat la 06/08/2011 12:37 - 5019z11h39m
Fratelui Ciprus, vizavi de postarea lui, 12999, din 04/08/2011:

Preaiubitule, dupa cum bine stii, premisele eronate nu duc la concluzii corecte, iar intrebarile puse gresit nu pot primi raspunsuri viabile.
Postarea ta poate beneficia de o corectare facută din doua puncte de vedere:

1: din punct de vedere ISTORIC, termenul Trinitate incepe sa fie folosit cel putin de prin anul 167, mai intai ca notiunea Trias. La conciliile ulterioare, de secol III-IV, notiunea era deja consacrat, nu conciliile l-au inventat!

2: din punctele de vedere TEOLOGIC si CULTURAL, rabinii evrei nu se framantau absolut deloc cu intrebari vizavi de Trinitate, ei gandeau holistic, nu fragmentar. Asadar, aceasta problema este FALSA, si nu poat eprimi un raspuns corect. Rabinii evrei se framantau cu o alta chestiune, foarte pregnanta: CUM POATE DUMNEZEU DEVENI OM SI RAMANE TOTUSI DUMNEZEU? Asadar, se framantau cu o alta doctrina majora, cea a Intruparii.

Posibil sa fi iesit din cadrul discutiei, dar ma gandeam ca poate-ti va fi utila postarea.
Spor la studii!smiley

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lucia
13047. Postat la 06/08/2011 17:49 - 5019z6h27m
Frate Roman, nu este atat de important sa stim data cand s-a introdus cuvantul trinitate, ci important este sa stim ca acest termen este inventat de oameni si ca Duhul Sfant nu este persoana ,ci Duh venit din Dumnezeu, cat despre intruparea Dumnezeirii este cu totul altceva, Fiul este oglindirea slavei lui Dumnezeu, dar nu Dumnezeu Tatal.
In postarea fratelui Ciprian despre care vorbiti nu vad intrebari.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
13050. Postat la 06/08/2011 19:34 - 5019z4h43m
Lucia. La textul pus în discuție la postarea 13009, sub ce formă a participat Duhul Sfânt?

Nica Schirod
13055. Postat la 07/08/2011 07:19 - 5018z16h58m
Să se găsească multă Pace în noi și printre noi.

Sora Valentina a scris: Frate Nica,m-ai lăsat în ceață. Dvs. ați pus o întrebare.
Să înțeleg ca răspunsul este că săracul Lazăr stătea în sânul lui Avraam?
Frate, nu mă speria așa de rău, că-mi sare inima din piept! Doar nu crezi că bogatul și săracul făceau conversație de pe un mal al altuia de rai și iad?

Soră scumpă, eu am întrebat, nu am avut nici o tentă de a lăsa să se înțeleagă ceva, v-am întrebat doar și ziceam; să îmi răspunde-ți nu evaziv, ci cum înțelege-i dumneavoastră, apoi vom putea să dezbatem mult mai temeinic și la obiect, dar și mult mai aproape de adevăr, despre natura Duhului Sfânt! Așa dar nu dați vina pe alt-cineva, atâta timp cât nu răspundeți la întrebare, eu nu vam întrebat care îi adevărul in întrebarea asta , vam rugat să îmi ziceți părerea dumneavoastră. așa că aștept să răspundeți la întrebare.
Cu mult respect: Moșu Nică.
Și să căutați să fie multă Pace în inima voastră.

fullban10
13057. Postat la 07/08/2011 07:40 - 5018z16h37m
La așa întrebare, așa răspuns.
Cum și în ce poziție a stat/stă Lazăr în sânul lui Avraam? Ce poți răspunde?
dacă mai era /este cineva acolo cu el? Ce poți să spui?

Acestea sunt întrebări care-ți produc infarct, nu vă supărați.
Nu văd legătura cu Duhul Sfânt și natura Lui.
Și credeți că răspunsul meu, e batjocoritor? Măcar eu l-am scris, nu știu cum au reacționat ceilalți. Dacă vrem răspunsuri, să punem întrebări adevărate, nu cu subînțelesuri.

Nica Schirod
13060. Postat la 07/08/2011 11:42 - 5018z12h34m
Și .... Pace.

Ei sora Valentina, cei-lalți care au citit întrebarea mea, nu se aruncă cu capul înainte ca alții, ci așteaptă liniștiți, să vadă ce o să iasă din toate încurcăturile astea, mă așteptam să îmi răspundeți simplu, pentru că este foarte simplu de răspuns și dacă dumneavoastră nu ați știut, iată răspunsul:
Marcu 4:33 Isus le vestea Cuvântul prin multe pilde de felul acesta, după cum erau ei în stare să-L priceapă.

Era o pildă ca multe altele pe care le-a spus Mântuitorul, cât a fost aici în chip de om, nu o realitate, ci pentru ca ei să poată înțelege, Domnul Hristos, ca să fiu pe înțelesul dumneavoastră, le-a vorbit și așa.
De ce am pus eu această întrebare aici și ce legătură are cu topicul - Duhul Sfânt?, este pentru a putea înțelege mai ușor dezbaterea, dar și înțelesul.
A venit vremea să vă răspund la întrebările puse mult mai sus, iată întrebările:
Valentina a scris: 12959. Postat la 02/08/2011 14:09 - 4z20h45m Citează
Demonstrați-mi , biblic, cum o putere se poate întrista, plânge, iubi, și dacă unei puteri îi poți aduce hule, sau te poate învață ce să vorbești în fața judecătorului, iar eu vă voi scrie versete biblice în care Duhul Sfânt, ca persoană a stat de vorbă cu ucenicii.

Dacă credeți că Duhul Sfânt, pentru că cine-va îl hulește, El se întristeză și plânde, sau iubește, ..., atunci vă compătimesc.
Așa cum Domnul Hristos pentru ca ei să poată înțelege, a folosit multe pilde, tot așa și Pavel, ca să se poată înțelege mai bine, a spus așa.
Dar are și un sâmbure de adevăr în expunerea lui Pavel, că Duhul Sfânt se întristează, iubește, plânge, poate să fie înădușit, asta se întâmplă numai dacă El locuiește în noi, iar noi am greșit, am făcut ce nu trebuia, atunci când te pui pe genunchi, și cred că vi s-a întâmplat, îți aduci aminte de ce ai făcut, de te simți trist, îți vine să plângi, te simpți chiar bolnav, dacă insistă cineva să îi spui ce ai, de multe ori am auzit expresia "mă doare sufletul", da aici este foarte adevărat, că se întristează, plânge, etc. dar mai bine bucurăte că Domnul ți-a descoperit,"taina mânturii" ca să nu lucrez eu sau tu fără Lege.
Eu am mai scris, mult mai sus, ce scriu din nou acuma, poate, poate, ..., de fapt despre care Duh vorbim aici? Hai să sortăm:
Apocalipsa 5: 6. Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii, și între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat, și avea șapte coarne și șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.

Care dintre acestea Duhuri nu este Sfânt?, despre care din acestea vorbim noi aici că este de fapt Duhul Sfânt?, care plînge, ......., care din acestea sunt persoane distincte?, și care nu?, sau poate toate sunt?, sau poate nici unul?
Luca 8:10 El le-a răspuns: "Vouă v-a fost dat să cunoașteți tainele Împărăției lui Dumnezeu, dar celorlalți li se vorbește în pilde, ca ,măcar că văd, să nu vadă, și măcar că aud, să nu înțeleagă."

Eu vreau să înțeleg, dar tu ori cine ai fi, n-ai vrea?, dacă da, atunci hai să mergem pe cărarea întrebărilor și răspunsurilor date cu Sfânta Scriptură/Evanghelie și să nu ne depărtăm de temelia pocăinței:
Marcu 1: 15. El zicea: "S-a împlinit vremea, și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă, și credeți în Evanghelie."

Eu voi crede numa-i și numa-i, ce este scris în Scriptură, nu macar unde și macar prin cine și, hai să o luăm cu începutul: Duhul Sfânt despre care vorbim cu atâta foc și pară, de unde vine și unde își are locul în noi,dar și cum ne învață ce trebuie să facem și ce trebuie să nu facem.
Un om/persoană, care merge/zice că merge, pe calea credinței, care a fost dată, odată pentru totdeauna, poate să facă voia lui Dumnezeu, fără să fie învățat de Duhul Sfînt?, poate să facă deosebire între lucruri, ce este bun și ce nu este bun fără să fie învățat de duhul Sfânt?, eu zic că nu poate!
Hai să vedem cum învață Duhul Sfânt, cum ne învață și pe noi Duhul Sfânt:
Romani 2: 17. Tu, care te numești Iudeu, care te reazemi pe o Lege, care te lauzi cu Dumnezeul tău,
18. care cunoști voia Lui, care știi să faci deosebire între lucruri, pentru că ești învățat de Lege;
19. tu, care te măgulești că ești călăuza orbilor, lumina celor ce sunt în întuneric,
20. povățuitorul celor fără minte, învățătorul celor neștiutori, pentru că în Lege ai dreptarul cunoștinței depline și al adevărului;

Să ne învețe Duhul Sfânt, ce trebuie să facem și ce nu trebuie să facem, prin Orândueli; Porunci și Legea Lui Dumnezeu? Veți zice bine-bine, noi suntem Templul Duhului Sgfânt și că el trebuie să locuiască in inima noastră și de acolo să ne învețe, foarte adevărat, că așa găsim scris:
Evrei 8: 10. Dar iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor și le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, și ei vor fi poporul Meu.
11. Și nu vor mai învăța fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicând: ,Cunoaște pe Domnul!' Căci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei.

Iată că Legea își are locul în inimă și în minte, nu numai în inimă, pentru că sfaturile, îndemnurile, învățăturile se fac prin minte și tot prin minte se iau deciziile, dar de unde vine Legea?, unii zic că au fost date lui Moise pe munte, alții zic că Legea a fost mai dinainte, ia să vedem de unde vine Legea, de pe munte sau din altă parte:
Isaia 51:4. Ia aminte spre Mine, dar, poporul Meu, pleacă urechea spre Mine, neamul Meu! Căci din Mine va ieși Legea, și voi pune Legea Mea lumină popoarelor.

Eu cred că Dumnezeu, stă de vorbă cu omul prin sfânta scriptură, prin prisma Legilor, Poruncilor și rânduielilor Lui:
2 Timotei 3:16. Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire,

Cât despre umplerea cu Duhul Sfânt, care este alt topic, dar care este mai necesară ca oxigenul pentru viață, care unii nu cred în ea, iar alții o prețuiesc și bine fac că a fost, este și va fi necesară pentru propășirea poporului Domnului, prin darurile pe care le primește dacă stăruie, cere și dorește să fie umplut și eu zic: Domnul să ne umple, să ne îmbrace cu dublă măsură din Duhul Său și, să dea în adunările noastre daruri sfinte măcar că unii le disprețuiesc!

Vă doresc multă Liniște și Pace, la toți care iubiți Duhul Domnului, în orice formă ar fi El.

fullban10
13063. Postat la 07/08/2011 13:30 - 5018z10h46m
Aici nu ne potrivim. De multe ori ne-ați cerut să răspundem scurt și la subiect. E foarte alambicat răspunsul dvs. Ce ziceți de întrebare și răspuns?:
1-Ce a trimis, Domnul Isus de la Tatăl pe pământ? Un duh?

Nica Schirod
13064. Postat la 07/08/2011 13:56 - 5018z10h21m
Trebuie multă Pace.

Soră Valentina, poate acu veți înțelege, eu sper.
Faptele apostolilor 1:8. Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, și până la marginile pământului."

fullban10
13066. Postat la 07/08/2011 15:01 - 5018z9h16m
Nu , pentru că Duhul Sfânt a pogorât pe pământ și ca porumbel, și acestea sunt manifestări ale Duhului Sfânt.

Lucia
13114. Postat la 11/08/2011 18:30 - 5014z5h47m
Ar fi necesar la acest subiect atat de sensibil sa venim in rugaciune si sinceri sa cerem Lumina.
Daca Duhul Sfant este persoana , va rog sa mi-o descrieti , ce trebuie sa cuprinda aceasta?
Eu sunt o persoana si sunt formata din TRUP si DUH...iar eu stiu ca duhul nu este persoana ci el sta intr-un trup, ceia ce consider ca Duhul Sfant este DUH care vine din Dumnezeu Tatal.
El poate patrunde in trupuri , om , porumbel si chiar magarita.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pagina 3 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164643 vizite unice Powered by PHP-Fusion