Domnul Isus pana la botez nu face nici o minune. Dupa pogorarea Duhului Sfant, infaptuieste minuni, prin puterea pe care a primit-o de la Tatal si care fost data toata in cer si pe pamant.
acuma despre roada Duhului Sfant ( care se manifesta in tine si inspre ceilalti " din inima ta vor curge rauri de apa vie":
-dragostea : daca am ajuns sa o pun pe soacra mea mai presus de mine(pe care aproape am urat-o ), daca am inteles cat am gresit ridicandu-ma, daca am ajuns sa las de la mine, sa uit de mine si ceea ce vrea eu, sa-i pun mai presus pe altii, fara nici o stradanie, eu zic ca e puterea lui Dumnezeu;
-pacea : daca cu un sot bolnav de cancer in ultima faza, eu am pace , pentru ca am mers inaintea Tatalui meu din ceruri si Tatal meu stie problema mea si stie si cum s-o rezolve si eu am pace si toata biserica se mira de ce eu sunt un om fericit in furtuna in care ma aflu, dac nu e puterea lui Dumnezeu nu stiu ce-ar putea fi
-bucuria : aici nu mai e cazul sa descriu. patria mea e tot mai aproape. cand a venit Imparatia lui Dumnezeu in inima mea, pentru mine a venit sfarsitul lumii. sunt bucuroasa pentru ca stiu ca ma asteapta o lume mult mai buna in care Tatal meu e lumina mea si ceea ce am suferit in viata asta nici nu-mi voi mai aminti;
-indelunga rabdare : L-am cunoscut pe Domnul meu pe 29 oct.2003, iar sotul meu inca asteapta "sa-mi treaca", dar eu lumeste nu-i pot explica ca nu mai pot fi ca inainte, pentru ca m-am nascut "de sus" , dar Domnul imi va da rabdarea sa-mi duc crucea pana la capat. " celui ce va birui..."
-credinciosia : sunt eu un om credincios ? pentru mine mersul lucrurilor si al vietii era sa invat bine ca sa-mi gasesc un serviciu cat mai bun, un sot pe placul meu, haine cat mai frumoase , eram plini de aur , faceam cadouri numai de aur cunostintelor, sa-mi aranjez toate lucrurile si casa dupa gustul meu, baietii sa-i educ si sa urmeze scoli cat mai bune si in tot vartejul asta m-am oprit intr-un cabinet medical , in care se punea un diagnostic de cancer (altul decat al sotului) si stiam ca trebuiam sa-i vorbesc bunicului meu despre Dumnezeu, pentru mantuirea sufletului sau, dar ce stiam sa-i spun cand nici eu nu stiam nimic?
si asa a inceput marea mea calatorie inspre tara Canaan-ului , cu Domnul de mana.
deci, sunt eu credincioasa? nicidecum , Domnul este credincios.
cat despre cele 7 duhuri, pot sa spun ca :frica de Domnul e inceputul intelepciunii. de aici a inceput totul si vreau sa spun ca traiesc cu adevarat de cand L-am cunoscut pe Dumnezeu.
deci, puterea lui Dumnezeu se manifesta in noi, atat cat ne-ncredem in El, atat cat Il lasam sa lucreze, cat despre mine, as vrea sa ma ajute Domnul sa ajung ca Enoh si Domnul sa spuna din ceruri , uite sora X traieste ca si in cer, s-o luam acasa!
sa ne ajute Domnul Dumnezeul nostru sa ne lasam modelati de El si sa-L lasam sa ne calauzeasca caci a Lui este intelepciunea.
Deconectat
RE: Duhul Sfânt
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11003. Postat la 11/05/2011 19:40 - 5106z4h38m
Nikky! Dumnezeu să te binecuvânteze.
Poate dă, totuși, cineva o explicație la Matei 12; 31,32, chiar dacă, eu, sunt "persoană" non grata.
Draga Valentina, desi nu doresc sa influientez in nici un fel discursul fratelui Roman, ma incumet sa-ti dau o explicatie :
,,Ganditi-va, cu cat mai aspra pedeapsa se va cuveni celui care a calcat in picioare pe Fiul lui Dumnezeu, a nesocotit sangele legamantului cu care a fost sfintit si a insultat Duhul harului."(Evrei 10:29)
Draga mea, ce este Duhul harului?
Instantaneu cand respingi pe Isus, respingi Duhul harului din El.Deci hulesti Duhul Sfant din El.(sa nu uitam, El a venit in trup, insa zamislit de la Duhul Sfant)
Iti voi mai da o explicatie:
,,Oameni tari la cerbice, necircumcisi cu inima si cu urechile!voi todeauna va impotriviti Duhului Sfant, ca parintii vostri , asa faceti si voi.
Pe care dintre proroci nu i-au persecutat parintii vostri?Au omorat pe cei care vesteau mai dinainte venirea Celui Drept..."
Cred ca explicatia biblica este destul de clara, atunci cand nu credeau ce spuneau acesti proroci prin Duhul Sfant despre Mesia era HULA impotriva Duhului Sfant , ba mai mult ii omorau, nu lupta numai cu omul, prorocul, ci cu Duhul Sfant din el.
Poate asa iti dai seama ce este DUHUL SFANT, acea putere de la Dumnezeu, care nu se vede ,dar se simte...ca vajaitul unui vant puternic...care a insotit proroci si care locuieste in noi acum, ti se pare ca o persoana poate locui in alta persoana?(fizic vorbind)
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
11021. Postat la 12/05/2011 16:01 - 5105z8h17m
Am impresia că nu ai citit deloc postarea ( 10866) în care din Matei 12; 31,32 se vede clar că acolo sunt două Persoane:
1- Isus
2- Duhul Sfânt
Aceasta era cerința postării la care ai răspuns pe lângă.
Dacă scriem de Persoane în persoane, facem numai să nu ținem cont de multele versete din Biblie: Tatăl era în Fiul, Fiul era în Tatăl, Isus în ucenici, Isus în mine și-n oricine-L dorește (rugăciunea creștinului)
Nu trebuie să ai corp ca să fi o persoană. Apocalipsa 6; 9-11: acolo sunt persoane, suflete conștiente că Dumnezeu este adevărat, sfânt. Conștienți că au fost martirizați și că judecata intârzie, care vorbesc, strigă, au fost îmbrăcate și li s-au spus să mai aștepte.
Dar se vede că orice explicație se aduce, nu este primită, deoarece uni nu vor să primească cuvântul scris, ci țin cerbul de coarne și zic că-i ciută.
Draga Valentina din versetul pe care il voi posta , te rog sa-mi spui unde este Duhul Sfant, daca ar fi o persoana , nu ar trebui sa il gasim in Cetatea Sfanta?
,,Nu va fi nimic vrednic de blestem acolo.Scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului vor fi in ea.Robii Lui Ii vor sluji.Ei vor vedea fata lui Dumnezeu si Numele Lui va fi pe fruntile lor..."(Apoc.22:3-5).
Un alt verset:
,,Pamantul era pustiu si gol ;peste fata adancului de ape era intuneric si Duhul lui Dumnezeu se misca deasupra apelor."(Genesa 1:2)
Te rog sa-mi explici cele doua versete.
Cat despre Fiul era in Tatal, Isus in noi, Tocmai aici este secretul cum se poate acest lucru?
Prin Duhul Sfant, aici este cheia si puterea de a intelege.
In postarea 10088 scrii:,,Cand e necesar Duhul Sfant , e Duh si devine si trup."Te contrazici singura, acum nu mai este trup?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Frate Michael nu eu sustin ci scriptura ne relateaza acest lucru. Ioan, ne spune :"
YHWH este Duh
"
Zaharia 3 :9 vorbeste de 7 ochi, care ii regasim in Apoc5:6 insa de data aceasta Mielul este reprezentat cu
sapte ochi , care sunt cele 7 Duhuri ale lui Elohim,trimise in tot pamantul
Acelasi Duh il gasim peste Yahushua,si din acelasi Duh a fost pus si peste noi .
Vs 13 din 1 Ioan 4 ne spune aceasta :
Cunoaștem că rămânem în El și că El rămâne în noi prin faptul că ne-a dat din Duhul Său
Cuvantul " din" este cheia .
In felul acesta Tatal este in Fiul , pentru ca impartasesc acelasi duh, si din acest duh ne-a dat si noua.
Nu este ingrozitor nimic, ci trebuie doar sa intelegi. Tatal L-a trimis pe Fiul in lume, iar dupa aceea Fiul a trimis din Duhul Tatalui peste ucenici, nu a trimis pe Tatal cum tu ai ridiculizat.
Tatal e duh , ca atare nu este intr-un singur loc .
Peste Mesia gasim cele 7 duhuri, insa peste oameni ,ca ori fi unul ,sau 3 sau 7 ,El este cel in masura.
Gasim ca unii au avut parte de masuri mai mari ,cum ar fi Elisei ( 2 Regi 2 :9)iar altii nu.
Frate Michael , vorbind de Consecinte si eu am crezut in trinitate , ca doar m-am nascut si crescut in acest concept.
Insa tot mai multi frati s-au debarasat de acest concept , de frica consecintei , la care concluzie am ajuns si eu.
O aproape intreaga lume crestina crede in acest concept, aceaiasi lume crestina care s-au debarasat de Shabbat, Sarbatori, macaruri curate , si alte porunci ale torei.
Sa fie ei cei gresiti in aproape tot ce tine de Tora, si sa aiba dreptate la acest aspect a Duhului Sfant, care promite ca ne calauzeste spre adevar?
Ce adevar promoveaza ei, ca doar de acolo a-ti iesit si dmv.nu demult am inteles.
Stramta e calea si putin o gasesc si umbla pe ea.
Conceptia trinitatii nu este una ingusta ci una foarte, foarte larga si acceptata de catre majoritatea celor ce ignora instructiunile Sale, cea ce imi da si acest aspect de gandit .
Dar nu aceasta este cauza care m-a facut sa imi scimb crezul.
Frate Michael daca Pavel credea ca si dmv, ca Duhul Sfant este o a 3-a persona divina , i-ar fi dat parte de aceiasi onoare ce o da Tatalui si Fiului in atatea randuri.
Mi se pare lipsa de respect si ignoranta totala catre a 3-a persoana divina din partea lui Pavel in multe din salutarile sale, daca el credea asa ceva:
Efeseni 6:23
Pace fraților, și dragoste împreună cu credința, din partea lui Dumnezeu Tatăl, și din partea Domnului Isus Hristos!
Filipeni 1:2
.
Har vouă și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos!
Coloseni 1:2
către sfinții și frații credincioși în Hristos, care sunt în Colose: Har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos.
1Tesal.1:1
1. Pavel, Silvan și Timotei, către Biserica Tesalonicenilor, care este în Dumnezeu Tatăl și în Domnul Isus Hristos: Har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos
Si exemplele pot continua. Nu iti da de gandit absenta din saluturile lui , celei de a 3-a persoane?
Daca era odata sau de doua ori , insa aproape in fiecare salut al sau emite a sugera o a 3-a persoana divina .
Daca intradevar trebuia sa intelegem ca Duhul sfant este si el o persoana distincta , cum este Yahshua ,ar fi primit onoarea cuvenita de catre Pavel si saluturile Sale ar fi fost putin diferite .
Catre Timotei probabil ar fi trebuit sa-i spuna cam asa: Căci este un singur Dumnezeu și doi mijlocitori între Dumnezeu și oameni: Omul Isus Cristos, si Duhul Sfant
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
11047. Postat la 13/05/2011 07:39 - 5104z16h39m
Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar;
oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.
Chiar dacă nu-L înțelegi, nu-L găsești în salutul lui Pavel sau Petru, nu te lăsa condus de aparențe. Duhul este deplin. A fost din veșnicii, e pe pământ acum, trimis special pentru , călăuzire, lumină, conducere în citirea Bibliei, șlefuire, corectare, mângâiere, vindecare, va fi în veșnicii.
Lucia, nu Îl găsești pe Duhul Sfânt în Apocalipsa, deoarece El este pe pământ, pentru mine, pentru tine și pentru toți cei Cel doresc.
Soră Valentina, dacă credeți o asemenea teorie că Duhul Sfânt în momentul când e pe pământ, nu mai e și în cer, v-ași recomanda să vă revizuiți principiile de credință că ceva nu este în regulă... și eventual un pasaj biblic pentru meditație vă recomand.
Citat VDC: Psalm 139:7. Unde mă voi duce departe de Duhul Tău, și unde voi fugi departe de Fața Ta?
8. Dacă mă voi sui în cer, Tu ești acolo; dacă mă voi culca în locuința morților, iată-Te și acolo;
9. Dacă voi lua aripile zorilor, și mă voi duce să locuiesc la marginea mării,
10. și acolo mâna Ta mă va călăuzi, și dreapta Ta mă va apuca.
11. Dacă voi zice: "Cel puțin întunericul mă va acoperi, - și se va face noapte lumina dimprejurul meu!"
12. Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea strălucește ca ziua, și întunericul ca lumina.
În Matei 12 nu e vorba de persoane Divine ci de lucrarea pe care o făcea Fiul omului adică Domnul Isus și lucrarea pe care o făcea Dumnezeu prin Duhul Sfânt și prin Fiul Său.
Cu alte cuvinte El a spus: Dacă mă huliți pe mine ca om, puteți fi iertați, dar dacă huliți lucrarea pe care o fac prin Duhul Sfânt, nu aveți cum să fiți iertați. E foarte logic și inteligibil, Nu înțeleg de ce vi se pare așa de complicat de înțeles.. O să postez mai jos pasajul pentru o înțelegere mai bună.
Citat VDC: Matei 12:18. "Iată Robul Meu, pe care L-am ales, Preaiubitul Meu, în care sufletul Meu își găsește plăcerea. Voi pune Duhul Meu peste El, și va vesti Neamurilor judecata.
19. El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Și nimeni nu-I va auzi glasul pe ulițe.
20. Nu va frânge o trestie ruptă, și nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata.
21. Și Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui."
22. Atunci I-au adus un îndrăcit orb și mut; și Isus l-a tămăduit, așa că mutul vorbea și vedea.
23. Toate noroadele, mirate, ziceau: "Nu cumva este acesta Fiul lui David?"
24. Când au auzit Fariseii lucrul acesta, au zis: "Omul acesta nu scoate dracii decât cu Beelzebul, domnul dracilor!"
25. Isus, care le cunoștea gândurile, le-a zis: "Orice împărăție dezbinată împotriva ei însăși, este pustiită; și orice cetate sau casă, dezbinată împotriva ei însăși, nu poate dăinui.
26. Dacă Satana scoate afară pe Satana, este dezbinat; deci, cum poate dăinui împărăția lui?
27. Și dacă Eu scot afară dracii cu ajutorul lui Beelzebul, fiii voștri cu cine-i scot? De aceea ei vor fi judecătorii voștri.
28. Dar dacă Eu scot afară dracii cu Duhul lui Dumnezeu, atunci Împărăția lui Dumnezeu a venit peste voi.
29. Sau, cum poate cineva să intre în casa celui tare, și să-i jefuiască gospodăria, dacă n-a legat mai întâi pe cel tare? Numai atunci îi va jefui casa.
30. Cine nu este cu Mine, este împotriva Mea, și cine nu strânge cu Mine, risipește.
31. De aceea vă spun: Orice păcat și orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată.
32. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.
Versetul 28 arată clar că în discuție era adusă lucrarea pe care El o făcea nu ceea ce crezi dumneata, o persoană divină. Dacă ei huleau faptul că Mântuitorul lucrează prin Duhul lui Dumnezeu, nu aveau cum să ajungă să fie iertați, pentru că iertarea se primește numai în urma acceptării lucrării Mântuitorului care se face prin Duhul lui Dumnezeu și nu hulind-o.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11049. Postat la 13/05/2011 12:07 - 5104z12h12m
Buna ziua
1 : Apoc .5:6 Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii, și între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat, și avea șapte coarne și șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.
Apoc 4 .5 Din scaunul de domnie ieșeau fulgere, glasuri și tunete. Înaintea scaunului de domnie ardeau șapte lămpi de foc, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu.
Apocalipsa 4.5 aduce o clarificare , o completare la Apocalipsa 5 .9 cei 7ochi ; sunt cele 7 Duhuri ; Cine sunt Duhuri ?sunt cele 7 lampi ,ne duce inapoi la cortul lui Moise la acel sfesnic care ardea necontenit .
In Zaharia face aceiasi referire la Sfesnicul din cortul construit de Moise .
Zaharia 3:9 Căci iată că numai spre piatra aceasta pe care am pus-o înaintea lui Iosua, sunt îndreptați șapte ochi; iată, Eu Însumi voi săpa ce trebuie săpat pe ea, zice Domnul oștirilor; și într-o singură zi, voi înlătura nelegiuirea țării acesteia.
Zaharia 4:10 Căci cine disprețuiește ziua începuturilor slabe? Acești șapte vor privi cu bucurie cumpăna în mâna lui Zorobabel. Acești șapte sunt ochii Domnului, care cutreieră tot pământul.
Zaharia 4:2 El m-a întrebat: Ce vezi? Eu am răspuns: M-am uitat și iată că este un sfeșnic cu totul de aur, și deasupra lui un vas cu untdelemn și pe el șapte candele, cu șapte țevi pentru candelele care sunt în vârful sfeșnicului.
Acești șapte sunt ochii lui Iehova alergând încoace și încolo pe tot pământulr1;. Referirea este fără îndoială la acela șapte candele (v. 2). Ele sunt aici un simbol al atotștiinței și omniprezenței divine. rCel ce păzește pe Israelr1; nici nu dormitează, nici nu doarme (Psalmi 121,4). De pe marele Lui tron de sus, El supraveghează treburile pământului și realizează planurile voii Sale. Nimic nu scapă luării Lui aminte .
mai reprezintă puterea Duhului Sfânt spre a lumina biserica (Zaharia 4,2-6; Apocalipsa 4,5)
2 : Referitor la 1 Ioan 4 .13 r0; ne-a dat din Duhul Sau r0; pai nu am primit arvuna Duhului si am fost pecetluiti toti care am crezut in Isus Domnul nostru Efeseni 1 .13-14 . Ne-a dat din Duhul Sau adica arvuna dar trebuie sa crestem sa ne dezvoltam, sa crestem la statura de oameni maturi , din stadiul de prunci in Hristos.
Salututurile au fost trimese celor ce au fost nascuti din nou si care trebuiau sa creasca in cele urate de Pavel ,sa creasca in Harul Domnului Hristos , sa creasca in credinta , sa creasca in cunostinta dar cum ? In salut este amintit Tatal si Domnul Isus , Duhul Sfant nu e amintit de ce ? Chiar intentionat pt. ca Pavel stia era convins ca Duhul Sfant a fost dat , era in ei (arvuna )El avea sa ii ajute sa creasca prin Duhul .De fapt urarea era o rugaciune adresata Tatalui ca Duhul sa faca sa creasca sa dezvolte aceste daruri (haruri )in ei .Permiteti cateva cuvinte ale mele salutul Duhului Sfant ne este rostit in fiecare zi in fiecare moment ne vorbeste in diferite feluri ne calauteste ne mangiie r30;r30;
Viața, moartea și învierea lui Hristos aduseseră un nou sens ambelor formule vechi de salut. rHarr1; era acum cunoscut ca iubirea răscumpărătoare a lui Dumnezeu în Hristos (vezi 2Tim 1,9). rPacer1; era acum pacea cu Dumnezeu prin răscumpărare (Rom 5,1). Cu acest înțeles creștin, rhar și pacer1; a devenit salutul obișnuit al lui Pavel în toate epistolele lui (2Cor 1,3; 2Cor 1,2; Gal 1,3; Efes, 1,2; Filip 1,2; Col 1,2; 1Tes 1,1; 2Tes 1,2; Fil 3; cf. 1Tim 1,2; 2âtim 1,2, Tit 1,4). Petru și Ioan au folosit și ei formule de salut asemănătoare (1Pet 1,2; 2Pet 1,2; 2 Ioan 3; Apoc 1,4).
Dumnezeu, Tatăl nostru. Ca și Creator, Dumnezeu este Tatăl tuturor oamenilor (Fapte 17,28.29), dar mai ales al creștinilor, care au fost născuți din Dumnezeu (Ioan 1,12.13; 1 Ioan 5,1; cf. 1 Ioan 3,1.2), care au fost adoptați în familia Lui (Rom 8,15) și care devin asemenea Lui (Mat 5,43-48).
Salutarea lui Pavel de fapt este o rugăciune ca Dumnezeu să acorde har și pace credincioșilor din Roma. Astfel, în toate epistolele lui, salutările sunt mai mult decât o amabilitate trecătoare. Ele au fost transformate de iubirea creștină într-o rugăciune pentru binecuvântări cerești.
3 : Da este un singur Mijlocitor intre Dumnezeu si oameni Domnul Isus Hristos
Dar in Romani 8 .26 Și tot astfel și Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu știm cum trebuie să ne rugăm. Dar însuși Duhul mijlocește pentru noi cu suspine negrăite.
E lucrarea Duhului Sfânt de a ne îndemna la rugăciune, de a ne învăța ce să spunem și chiar de a vorbi prin noi (vezi Mat. 10,19.20; Rom. 8,15; Gal. 4,6
Dumnezeu cunoaște dorințele pe care Duhul Sfânt le insuflă inimii noastre. El nu are nevoie ca aceste emoții adânci să fie exprimate în cuvinte. El nu are nevoie de elocvența graiului pentru a-L determina să asculte. El înțelege dorurile neliniștite ale inimii și e gata să ajute și să binecuvânteze.
Pe langa cine mijloceste Duhul Sfant ? Cat timp va fi cu noi ?
Mijlocește. [rface mijlocirer1;, KJV]. Gr. entugchano (vezi vers. 26). Duhul Sfânt este un alt rMângâietorr1; (parakletos; vezi Ioan 14,16), Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; care mijlocește din partea lui Dumnezeu pe lângă noi,
Pe langa cine mijloceste Domnul Isus Hristos ?
după cum Hristos este rMijlocitorulr1; [avocatul] (parakletos) nostru la Tatăl (1 Ioan 2,1). Copilașilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiți. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.
La Tatăl. Aici cuvântul rlar1; este traducerea lui pros, același cuvânt grec care este folosit în cap. 1,2 și la Ioan 1,1.2. El arată legătura strânsă dintre Mijlocitor și Tatăl. Mijlocitorul stă chiar în prezența lui Dumnezeu, fiind egal cu El de la Ioan 1,1; Evrei 7,25).
Mijlocitor. [rAvocatr1;, KJV]. Parakletos este folosit în Noul Testament numai de către apostolul Ioan. În Evanghelie cuvântul acesta se referă la Duhul Sfânt; aici, prin specificarea făcută de Ioan, se referă la Fiul, în lucrarea Sa de mântuire. Este clar deci că scriitorul consideră că atât Fiul cât și Duhul îndeplinesc slujba de parakletos. Traducerea rmijlocitorr1; sau rmediatorr1; pare aici preferabilă celei de ravocatr1; (KJV).
Doresc sa studiem nu sa ne certam. Scuzati ca am scris atat de mult .
Ca respect
Deconectat
11052. Postat la 13/05/2011 14:38 - 5104z9h40m
Duhul Sfânt, e pe pământ, și oriunde e chemat. Când te-apleci asupra Bibliei, nu ceri Duh Sfânt pentru călăuzire? Când îți îndrepți pașii către adunare, nu ceri Duh Sfânt ca să-ți deschidă inima să primești învățătura dată prin solul lui Dumnezeu? Când te duci la neamuri să le spui despre dragostea lui Isus, nu ceri Duh Sfânt ca să te învețe ce să vorbești?
În timpul Apocalipsei, mai mult, Duhul Sfânt e la lucru, fiind acolo unde sfinții lui Dumnezeu sunt înconjurați de îngerii răi, ocrotindu-i
Se va ridica odată cu ridicarea harului.
Aurelc, cum le așezi, tu, ca să-ți iasă pasiența!
Eu Îl rog pe Domnul Isus să-ți de-a Duh Sfât ca să te lămurească.
Nu eu , ci doar El, poate să șlefuiască piatra ca să se potrivescă in zidul templului.
Valentina, explicatia ta nu este logica.
Duhul Sfant a insuflat toata Apocalipsa, la orice pas se gaseste vorbindu-se despre El in aceasta carte. Iar Apocalipsa este pe pamant.Sincer...te impotmolesti in cele mai simple lucruri.
Daca ai vrut sa spui in Cetate , Duhul Sfant exista in Dumnezeu-Tatal, iar El are trup ceresc...se spune ca Ii vom vedea FATA.Duhul Sfant nu este redat in saluturile lui Pavel pentru ca El nu este separat de Tatal, ci trimis de acesta in tot Universul, oriunde...este condus de Dumnezeu, cum s-ar spune dirijat.
Ai spus: Duhul Sfant poate fi cand vrea si duh si trup.
Nu este logic deloc, Duhul este Duh, El poate sa intre intr-un trup, sa locuiasca acolo, dar propiul Sau trup este Dumnezeu- Tatal.Domnul isi trimite Duhul peste tot, este forta activa prin care lucreaza.
Frate Ovidiu , ne place mult expunerea ta.
valentina a scris:
Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar;
oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.
Chiar dacă nu-L înțelegi, nu-L găsești în salutul lui Pavel sau Petru, nu te lăsa condus de aparențe. Duhul este deplin. A fost din veșnicii, e pe pământ acum, trimis special pentru , călăuzire, lumină, conducere în citirea Bibliei, șlefuire, corectare, mângâiere, vindecare, va fi în veșnicii.
Sora Valentina eu nu am vorbit impotriva Duhului Sfant la fel cum nici Pavel nu s-a gasit vinovat ca nu a inclus Duhul Sfant in saluturile respective.
Eu cred ca-l inteleg la fel cum Pavel l-a inteles ca fiind mangaietorul si calauzitorul nostru fara de care nu am fi gasit adevarul in care umblam in ziua de azi.
Ce am vrut sa subliniez prin citatele ce le-am postat, este evidenta foarte clara ca Pavel nu a considerat Duhul Sfant o a 3-a persoana divina , din moment ce nu l-a inclus in salutarile sale .
Este inexplicabil daca intradevar Pavel ar fi crezut Duhul Sfant ca o a 3-a persoana divina sa nu-l includa in salutarile sale.
2 Tes 1
2. Har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Isus Hristos!
De ce nu si de la Duhul Sfant ?
Pentru ca Duhul Sfant este parte din Tatal , el nu este o alta persoana divina.
Simplu .
Altfel cu certitudine Pavel l-ar fi inclus si pe El, in salutul sau , ca sa stim si noi ca mai este o persoana pe langa Tatal si Fiul, dar nu a facut-o.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11067. Postat la 14/05/2011 10:00 - 5103z14h19m
Shalom, chaverim!
Dragii mei, citind si recitind postarile voastre, va spun că argumentele si contra-argumentele pe care le aduceti fiecare dintre voi sunt vrednice de a fi luate in seama si merita toata atentia!!!
...În acelasi timp, cred că dacă tot luăm versete care de pe unde, suntem în pericolul de a "fușeri" subiectul, or discutia asta e prea importanta pentru a nu o trata cu tot respectul cuvenit.
...În consecință, eu am o propunere metodologică:
pentru ca sa dăm subiectului atentia cuvenita si mintii noastre posibilitatea de a invata sistematizat si nu haotic, eu as propune o metodologie de studiu si dezbateri prin care sa alocam o luna de zilepneumatologiei Pentateuhului. Adică, spus mai puțin pretențios, să citim, să postăm și să dăm o scurtă explicatie versetelor care Il vizează pe Duhul Sfânt, adica relatia Lui cu Tatăl, personalitatea si activitatea Sa numai din Cartea lui Moise! Fără aluzii la alte cărți din Biblie, fără polemică, fără aluzii la background-ul spiritual al fiecăruia dintre noi.
Făcând asta, la finalul lunii cred că am avea un spațiu de discuții și dezbateri mult mai restrâns, dar și mult mai precis, și am putea cristaliza măcar niste fundamente. Sigur, s-ar putea și mai mult, adică s-ar putea chiar ca, la un moment dat, să ajungem la o pneumatologie a Pentateuhului comună tuturor.
Fie că se va întâmpla așa, fie că nu, cred că toții participanții la acest debate , cum ar zice englezii, vor avea parte de câștig și profit duhovnicesc.
...Fie ca Duhul lui Elohim să gliseze peste noi toți așa cum aluneca pe deasupra apelor in Genesa 1:2!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Frate Roman, ce va face sa oscilati in ceea ce spuneti?
1.Sistematic vorbind, in postarea 10996 dupa spusele dvs. niciunul din noi pana in acel moment nu aveam dreptate cu privire la Duhul Sfant, mai mult, unii din noi eram virusati...ca pana la urma, va dati seama ca argumentele noastre merita sa fie luate in seama, desi dupa parerea mea ,fiecare din noi ne-am sustinut in continuare acelasi punct de vedere.Este bine sa studiem, dar ca sa intelegem, este onorabil sa ne raspundeti la intrebari, asta se numeste relatie demna , profesor-elev.
Deci, mai intai va trebui sa terminam LECTIA din postarea10996:
Eu v-am pus cateva intrebari la care nu mi-ati raspuns , asa ca, daca dvs. nu aduceti argumente la ceea ce afirmati, cum putem continua?
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11216. Postat la 20/05/2011 09:11 - 5097z15h7m
Shalom!
1: Sora Lucia, ti-as fi dat un reply mai grabnic, dar am fost deconectat de la internet. Inrobirea omului contemporan este legarea lui de glie prin intermediul facturilor (achitabile, sau ne-, echitabile sau ne-).
2: Oscilare?... Daca ai citi cu atentie postarile mele, ai descoperi ca nu am scris nici o clipa ca dau dreptate opiniilor pe care le-am contestat inainte! Faptul ca argumentele respective merita atentie intra intr-o alta analiza discursiva.
3: Relatia profesor-elev?... Nu spun ca ea exista, nu spun ca ea nu exista, depinde care sunt persoanele pe care le vizeaza. Eu sunt invatatorul Fundatiei MESIANIC, si dau invatatura prin intermediul ei acolo unde sunt invitat... Grupul in mijlocul caruia slujesc ma recunoaste ca atare, dadeam invatatura in adunare inainte de a fi fost ordinat, in anul 2000.
(Desigur, sunt si cazuri in care unii, chiar lideri bisericesti, imi spun ca ma vor invita in adunarea lor, sa le slujesc, si apoi se fac ca ploua...) Nu am afirmat ca as fi invatatorul forumistilor...
3: In ce sectiune se afla postarea 10996? Nu stiu cum s-o gasesc...
Binecuvantari tuturor!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Despre botezul cu Duhul Sfint in Noul Testament este foarte variata.
Sint folosite opt verbe,dupa cum urmeaza:A,a boteza cu Duhul Sfint Luca cap 3v16, Fapte cap 1v5 11v16,B a umple cu Duhul Sfint sau plini de Duhul Sfint Fapte cap 2 v4,4v8,6v3-5,7v55,9v17,11v24 13v9,52: Efeseni cap 5v18:
C a fi imbracat cu putere de sus Luca cap 24v49: D a cadea peste Fapte cap 2v17,18 ,33 cap 10v44 cap 11v15:F a veni peste Fapte cap1v8 19v6: G a primi Fapte cap 2v38 8v15 ,17 10v47 19v2 H a da Luca cap 11v13
Primi trei termeni sunt folositi metaforic a,b,c, urmatori trei descriu modul in care Duhul isi face prezenta si efectele Duhului asupra celor care il primesc d,e,f,iar ultimi doi descriu actiunea omului g,si actiunea lui Elohim h,in trasmiterea Duhului in Fapte cap 4v31 exspresea s-au umplut de Duhul Sfint utilizata de Luca pentru a descrie exprienta imputernicirii ucenicilor in Ziua Cincizecimii apare din nou : Dupa ce sa rugat ei s-au cutremurat locul unde era adunati toti sau umplut de Duhul Sfint si vesteau Cuvintul lui Elohim cu indrasneala Relatarea acestui eveniment se aseamana cu cea a coboriri Duhului Sfint in Ziua Cincizecimi in cel putin doua aspecte in ambele cazuri umplerea cu Duhul Sfint a fost insotita de manifestari supranaturale exstyerioare si a avut loc pe fondul unei stari de rugaciune
Efectul umpleri este de asemenea ,acelas in ambele cazuri provaduirea cu indrasneala a cuvintului in Noul Testament pe intelesul tuturor Fapte cap 1v8Dar dupa ce va veni Duhul Sfint asupra voastra , voi veti primi puterea sa predicati cu mare efect despre moartea si invierea mea oamenilor din Ierusalim,de prin toata Iudeia din Samarea si chiar celor de la marginele pamintului acuma se naste o intrebare
Ce au primit ucenice ?
Si cu ce dar putea sa predice pina la marginile pamintului? peste Ucenici a suflat Mesia Duhul Sfint inaite de cinzecime
Am sa va spun cum putem afla ADEVARUL despre Duhul Sfant:
-Numai prin experienta personala cu aceasta Putere divina poti cunoaste adevarul pe dinlauntru, adica numai lasandu-L sa patrunda in tine ,gasesti adevarul-ADEVARAT, altfel risti sa devii un spectator care zici ca stii, dar nu intelegi pentru ca nu l-ai gustat.
Sora Lucie nu corespunde cu biblia Duhul sfint nu se gusta nu e mincare e putere unde ai gasit scris dam si mie versetul unde scrie numa vecini gusta nu cunva sa gusti ceva strain aceasta putere numai Elohim o poate da
,,Caci cei ce au fost luminati odata, si au GUSTAT darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant..."(Evrei 6-4)
Deconectat
11390. Postat la 25/05/2011 09:13 - 5092z15h6m
Să ne aducem aminte de puterea Duhului Sfânt.
Reconstruirea Templului a fost adusă la îndeplinire prin puterea Sa: Zaharia 4; 6-10
...........lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, - zice Domnul oștirilor.