sambataru a scris:
Trăim într-o lume care se numește a fi Creștină. Care se pretinde ca a fi călăuzită de Duhul Sfânt.
Dar problema este că Acesta, pe cei care i călăuzește, li se văd roadele, și pentru cine are roade, primește daruri de la Dânsul.
Întrebări:
Cine este călăuzit de Duhul, se cunoaște? După ce?
Darurile Duhului, mai dă El și astăzi așa ceva, sau s-a iîcheiat acest măreț capitol? Cui i se dau aceste daruri?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Frate Sambatare . Nu inteleg postarea ta daca e in referire la ce ti-am scris aici , sau nu am inteles eu?
avodah a scris:
Frate Sambatare. Imi pare rau daca am inteles gresit pozitia ta fata de Legea sfanta data de Tatal atotstiutor.
Numesti calea aceasta "Dictatura Legii"???
Nu stiu cat de placuti vom fi in fata Lui cu astfel de vorbe?
Mie unul imi place si tanjesc zi si noapte dupa Legea Lui. Eu cred ca ea a fost data tocmai sa ne arate dragostea Lui fata de noi , si prin ea noi ne aratam dragostea noastra fata de El daca o cautam , si dragostea noastra fata de aproapele nostru daca le respectam.
Nimic din cea a zis Tatal ceresc nu este de lepadat sau sa gandim ca El a incercat , dar ups. nu a resusit!
Toata Legea e dreapta si buna , singura lege a jerfelor a fost o umbra a cea ce avea sa vina adica Mielul ,care prin singele lui fara pacat , a putut sa impace intreaga lume cu Facatorul ei , de la caderea lui Adam prin care toti am fost condamnati.
Evrei 10 explica exact ce El a inlocuit, Legea jerfelor. Nimic mai mult.
Ne-a impacat prin sangele lui cu Tatal, si trimes acel mangaitor Duhul Sfant , ca sa ne circumcida inimile, si sa avem acum legile si poruncile in fundul inimii noastre.
Noul legamant.
IeremYah 31 :31
Iată, vin zile, zice Yhwh, când voi face cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legământ nou.
32Nu ca legământul, pe care l-am încheiat cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână, să-i scot din țara Egiptului, legământ, pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soț asupra lor, zice Yhwh."
33"Ci iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după zilele acelea, zice Yhwh: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Elohimul lor, iar ei vor fi poporul Meu.
34Nici unul nu va mai învăța pe aproapele, sau pe fratele său, zicând: "Cunoaște pe Yhwh!" Ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Yhwh; căci le voi ierta nelegiuirea, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.
Oare de care Legi vorbeste Yhwh aici?si cand exact a iertat El nelegiuirea oamenilor?
Acelesi Legi drepte si sfinte, si acelesi porunci le pune acum in inima noastra
1 Ioan2:2
El(Yahushua) este jerfa de ispasire pentru pacatele noastre;si nu numai pentru ale noastre ,ci pentru ale intregei lumi.
3 Si prin acesta stim ca Il cunoastem daca pazim poruncile Lui .
4 Cine zice :''Il cunosc si nu pazeste poruncile Lui , este un mincinos, si adevarul este in el.
5. Dar cine pazeste Cuvantul Lui , in el dragostea lui Yhwh a ajuns desavarsita;
Eu cred cu toata inima caci aceste Legi duc la acesta dragoste , si tanjesc dupa ea. In Legea Lui sufletul meu isi gaseste placerea.
Sper ca toti sa ajungem sa vedem cat de minunate sunt Legile Lui si Caile Lui .
Aici gasim cheia- DRAGOSTEA DESAVARSITA- O GASIM IN LEGEA LUI.
1 Ioan 5:3
Caci dragostea de Yhwh sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele
Dragostea desavarsita o gasim in Domnul nostru Isus Hristos!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
sambataru a scris:
Dragostea desavarsita o gasim in Domnul nostru Isus Hristos!
Eu nu contest cea ce tu ai spus dar mi se pare ca tu contesti cea ce am scris eu:
1Ioan2 :5
Dar cine pazeste Cuvantul Lui , in el dragostea lui Yhwh a ajuns desavarsita;
Frate eu unul doresc sa fac parte din aceea ramasita care este amintita in Apoc.12 :17
Care pazesc poruncile lui YHWH si tin marturia lui Yahushua .
Sunt sigur ca si tu in inima ta iti doresti acelasi lucru.
Daca nu vrei sa te incadrezi si in prima parte adica sa pazesti poruncile tatalui, sar putea sa ajungem printre aceia la care tot El Yahushua le spune in Matei 7:21
Nu orisicine -Mi zice : ''Doamne , Doamne '' va intra in Imparatia cerurilor , ci celce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
Ma intreb oare unde gasim voia Tatalui . El este acela care a dat legile , care exprima detailat voia LUi .
Yahushua inaite de a patimi s-a rugat daca este cu putinta sa treaca paharul acesta de la El. Dar pe urma a spus nu voia Mea ci voia Ta.
A ascultat de cuvantul Tatalui.Prin aceasta sa implinit ce ai spus tu : Dragostea desavarsita.Daca nu ar fi ascultat de Tatal nu ar fi fost desavarsit.
Aceasta ramane si datoria noastra.
Raman la cele spuse de Pavel :
Daca prin unitatea care se face pe plan national, pare a fi o Roada a Duhului Sfant, cred ca nu peste mult timp, se vor vedea si Daruri ale Lui.
Domnul sa lucreze, si nu numai cu vorbirea in limbi, ci cu toate darurile Sale.
Pasajul din Romani 12:3-8,ne ofera o lista de daruri spirituale.( 1 Corinteni 12:8-10; 12:28; 12:29-30;Efeseni 4:11)
Marele pericol in a fi folositi de catre Duhul Sfant in slujba unuia dintre darurile Sale,este acela de a incepe sa ne imaginam ca exista ceva special in legatura cu noi din cauza ca suntem folositi.De aceea este foarte important ca orice credincios sa-si aprecieze cumpatat (realist) propria persoana si darul sau,recunoscand ca masura credintei pe care o are fiecre este distribuita sau data de Dumnezeu.
Cand ne referim la slujire,nu avem dreptul sa alegem ceea ce ne-ar place sa facem sau ce functie dorim sa implinim in Trup . Afirmatia : "Nu voi M-ati ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi" , nu se refera la mantuire,ci la alegerea celor 12 apostoli pentru o instruire si o slujire speciala.
In loc sa ne inaltam pe noi insine,trebuie sa recunoastem ca diferitele daruri spirituale constituie expresi ale harului gratuit a lui Dumnezeu dat noua.
Ceea ce se spune despre darul prorocului(,prorocirea,)in functie de masura de credinta,s-ar putea foarte bine aplica la toate celelelte daruri mentionate.
Daca vom face pasi prin propriile noastre eforturi in credinta pe care o avem,vom cadea.
Prorocia este tratata mai pe larg in 1 Corinteni capitolele 12-14
Lucrarea diaconilor,in aceasta lucrara este nevoie darul Duhului Sfant pentru ca aceasta functie sa nu devina o simpla functie superficiala,ci o slujba adevarata.
Invatatorul trebuie sa se dedice darului predarii.Aceasta inseamna ca este nevoie de Duhul Sfant daca dorim ca acest dar sa aduca o intelegere corecta.
Imbarbatarea ,care include incurajarea profetica,are nevoie de darul Duhului care sa provoace inima,cunostinta si vointa.(1 Corinteni 14:3)
Ar mai fi darnicia,pentru implinirea nevoilor ,trebuie facuta cu simplitate (Fapte 4:36-37;5:1-3)
Carmuirea, care are de-a face cu orice fel de administrare sau supraveghere.
A arata indurare sau a face fapte bune.
Acestea trebuie facute cu bucurie,adica,nici din obligatie,ci darul Duhului Sfant din inima ta, te face sa te simti bucuros ca le faci.
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos!
Frate Emanuele,ce au facut ucenicii de la inaltarea DOMNULUI ISUS?
La F,Apostolilor cap.1-14,spune:Toti acestia"STARUIAU,,cu un gand in rugaciune,impreuna cu femeile si cu Maria,mama lui Isus,si cu fratii sai.
Cum STARUIAU?
CU UN GAND!!!!!!!!!!!!!!
La fel facem si noi.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Sora lucia eu nu stiu cum faceti voi dar am intrebat: ucenicii asa au facut? Dar fratii nostrii de ce nu fac la fel ca ei? Am auzit ca fratii isi aleg cate un candidat si urla la urechea lui pana il surzeste, altii canta. Nu cuva fratii nostri isi bat joc de Duhul Sfint.... pana a venit proprietarul si ia scos afara. Eu sunt de acord cum s-au rugat ucenicii, cum a facut pavel si petru, daca faceti staruinte asa ca ei va rog chemati-ma si pe mine sint deacord sa staruesc asa ca ei.
Nu stiu la ce frati te referi frate Emanuele,Eu am primit Duhul Sfant la o rugaciune,nu staruinta,sotul meu in somn.Dar,nu ma poticnesc in cei ce se roaga cu glas tare sau striga,ti s-a intamplat vreodata sa doresti ceva din toata inima si sa te trezesti ca strigi sa ti se ofere acel ceva?
Este adevarat ca Domnul aude,insa stii CUVANTUL unde spune:Striga catre Domnul!
Apoi trebuie sa intelegi cuvantul STARUINTA:atunci cand crezi ca poti primii ceva valoros fara sa platesti nimic,te ighesui,ceri,insisti si daca vezi ca cel de langa tine a primit DARUL,iti doresti cu si mai multa ardoare,si te trezesti ca strigi:Stapane,da-mi si mie!Dai navala,te ridici in picioare,inalti mainile crezand ca esti mai aproape de cer,de Stapan.Aici intervine CREDINTA,vezi prin ochii ei cerul deschis,TRONUL..... iar pe ISUS aplecandu-SE si oferindu-ti VORBIREA IN LIMBI.PENTRU CEI CE NU CRED ESTE O NEBUNIE,sau o BETIE cum la Cinzecime spuneau cei ce nu cunosteau.Emanuele,ca si AVRAM roaga-te,cu siguranta iti va arata DRUMUL.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Mi-ai scris un mesajul acesta:''frate pedro de ce amesteci duhul sfhint cu darurile duhului sfhin. eu vreau sa te intreb ce ne invata duhul sfint sa facem?cum se manefesta duhul sfhint in vekiul testamet''
Esti botezat cu Duhul Sfant?
Ce vrei sa spui ca amestec cu Darurile DUhului Sfant.
Cand au primit botezul Duhul Sfant,IN TOATE CAZURILE AU VORBIT IN LIMBI straine.De ce nu credeti si incercati rastalmaciri?
Asa ca te intreb: esti botezat cu DUhul Sfant?
Uite ce zice Vechiul: Dupa aceea voi turna Duhul Meu peste orice faptura; fiii si fiicele voastre vor proroci, batranii vostri vor visa vise, si tinerii vostri vor avea vedenii. (Ioel.2:28)
Isaia 28:11. Ei bine! Prin niste oameni cu buze balbaitoare si cu vorbirea straina va vorbi poporului acestuia, Domnul.
12. El ii zicea: "Iata odihna; lasati pe cel ostenit sa se odihneasca; iata locul de odihna!" Dar ei n-au vrut sa asculte,
Si sunt o multime de versete,dar degeaba citim daca nu credem si nu le dovedim.
Ce vrei sa zici cu staruintele?
Daca restu fratilor nu fac staruinte bune,raspunde-mi sincer si la subiect:cate staruinte ei facut tu?
Nu am vazut staruinte cu urlete la ureche,si am vazut DUhul Sfant ca sa coborat in timpul rugaciuni si au inceput sa vb in limbi straine,Slava Domnului,ca el nu lucreaza dupa necredinta celor mai multi care nu cred.
Atatea randuieli firesti ati facut ,de l-ati scos pe DUhul Sfant din majoritatea bisericilor,dar suntem Credinta Sfintilor,NEVER.
Sti cine ii scoate afara pe cei care striga la DOmnul?OMUL FIRESC,totdeauna ii gadila rugaciunea si Duhul Sfant.
Omul strain de Duhul Sfant vorbeste contra si iii deranjat de manifestarile DUhului,dar Biblia spune clar asta si vedem exemple clare: cand David dansa,de Isus au zis ca are drac,oameni care se laudau cu Legea ca si astazi,dar nu stiu nici ce spun nici ce sustin.
Asa ca hai inapoi la Credinta Sfintilor,ca nu cumva sa ne ratacim singuri,crezand ca tinem ceva,dar de fapt nu tinem si nu credem dupa Biblie.
Sa aveti Pace
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Eu cand ma gandesc la staruinta ma gandesc ca si aceasta trebuie sa reprezinte pe Yahshua, si aceasta trebuie sa reprezinte Imparatia Sa.
Ma deranjeaza putin formele intalnite pe alocuri la rugaciunile de staruinta, si ma gandesc daca acestea reprezinta Imparatia Sa.
Imparatia Sa este pace si nu navala sau imbulzire, nu stiu daca stigate repetate reprezinta Imparatia Sa.
Ma rog Tatalui sa ma corecteze daca inteleg gresit.
In ultima vreme un grupulet mic de oameni am inceput a starui pentru plinatatea Duhului Sfant si in revarsarea Sa ,a darurilor Duhului Sfant.
Intradevar la sambatari este nevoie de staruinti a Duhului Sfant sa fie revarsat peste noi.
Nu sunt de acord ca dovada Duhului Sfant sunt neaprat vorbirile in limbi.
Frate Avodah conteaza ce spui tu sau eu?>
Conteaza ce spune Biblia,si hai sa vedem ce spune Biblia ca au patit oameni cand sa revarsat DUhul Sfant.
Si toti s-au umplut de Duh Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le dadea Duhul sa vorbeasca. (Fapt.2:4)
44. Pe cand rostea Petru cuvintele acestea, S-a coborat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul.
Caci ii auzeau vorbind in limbi si marind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis: (Fapt.10:46)
Cand si-a pus Pavel mainile peste ei, Duhul Sfant S-a coborat peste ei, si vorbeau in alte limbi si proroceau. (Fapt.19:6)
Sa vorbim ce spune BIblia,nu ce am vrea noi sa scrie.
Daca noi nu avem ,nu inseamna ca nu este asa cum spune Scriptura.
Roada ii Roada,si Darul Duhului Sfant ii Dar si se manifesta asa cum ii scris destul de clar pentru cine vrea sa inteleaga.
Legat de rugaciune,este o prostie cine crede sau are impresia ca se fac staruintele doar repetand la cuvinte,cel putin io nu am vazut dinastea ,si nu am fost la putine staruinte.
CE ZICI FRATE AVODAH CACI HRISTOS SA DUs IN GRADINA GHETISMANI si a spus aceleasi cuvinte de 3 ori?
Noi zicem ca stim ce trebuie facut,DAR CAND PUNEM IN PRACTICA STARUINTA DUPA DUHUL SFANT?
Fiindca noi tinem Sarbatoarea Cinzecimi ,dar majoritatea doar navigheaza in jurul Faptelor Apostolilor cap 2,fiindca lipseste in biserica,si sunt basme basme basme de demult.
Din cauza oamenilor firesti,am scos pe DUhul Sfant din biserici,si sa ne fie rusine MARE MARE MARE, ca am aplecat urechea la ce spune tata,badea Ion si Gheoghe si nu ce spune Isus Hristos in Cuvant.
Daca nu ne trezim acuma sa fim umpluti de DUhul Sfant,sa NU VISAM la Imparatia Cerurilor,fiindca nu poti canta , ruga,bucura daca nu am si fost ca ei.
Sa ne intoarcem cu toti la Cuvant de vrem sa fim cu Acela care a dat Cuvantul.
Sa aveti Pace
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Frate Pedro versetele ce le-ai postat intradevar arata ca la coborarea Duhului Sfant unii oameni au vorbit in alte limbi, iar alti au prorocit.
Insa tot in scriptura spune :1Cor 12:4
4. Sunt felurite daruri, dar este același Duh;
7. Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9. altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.
11. Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește.
Arata clar ca nu toti trebuie sa aiba neaparat vorbirea in limbi , ca dovada ca are Duhul Sfant.
Pe urma Pavel spune ca doreste sa alergam dupa cele mai bune, iar despre vorbire in limbi spune:
14:19. Dar în Biserică, voiesc mai bine să spun cinci cuvinte înțelese, ca să învăț și pe alții, decât să spun zece mii de cuvinte în altă limbă
.
Daca nu ai darul Talmacirii, nu prea se zideste Biserica, si Pavel nu prea recomanda vorbirea in limbi in Biserica , pentru ca nu o zideste cu nimic:
27. Dacă sunt unii, care vorbesc în altă limbă, să vorbească numai câte doi sau cel mult trei, fiecare la rând: și unul să tălmăcească.
28. Dacă nu este cine să tălmăcească, să tacă în Biserică, și să-și vorbească numai lui însuși și lui Dumnezeu.
Insa nu stiu cat se respecta in ziua de azi aceste reguli?
Eu inteleg ca vorbirea in limbi este unul dintre darurile Duhului , si nu este unul dintre cele mai importante din spusele lui Pavel.
Spre exemplu darul Tamaduirii zideste o biserica , pe cand darul vorbirii in limbi , fara talmacire nu o zideste, ci zideste doar pe cel ce vorbeste.
12:28
28. Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
29. Oare toți sunt apostoli? Toți sunt prooroci? Toți sunt învățători? Toți sunt făcători de minuni?
30. Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?
31. Umblați dar după darurile cele mai bune. Și vă voi arăta o cale nespus mai bună.
Eu nu rastalmacesc ce spune Pavel ,insa el pune darul vorbirii in limbi pe ultimul loc , asa cum Elohim a randuit intai , doi , trei ....si ne indeamna sa umblam dupa cele mai bune,de unde ideia ca vorbirea in limbi este semnul?
Oare toti vorbesc in alte limbi
? Nu ci unii sunt invatatori, alti tamaduitori, proroci, etc
Cuvantul spune , nu eu....
In Fapte capitolul 10 ,vedem ca prejudecata lui Petru era asa de mare incat Domnul a trebuit sa sa-i dea de trei ori o vedenie pentru a -l determina sa asculte de vocea Duhului Sfant si sa mearga acasa la un sutasi roman(Fapte 10:16,19).
In timp ce Petru predica,Duhul Sfant S-a pogorat peste intregul grup de prieteni si rude ale lui Corneliu,cei ce se aflau cu Petru au fost uimiti,deoarece"au vazut ca darul Duhului Sfant s-a revarsat peste neamuri" (10:45).
DOVADA CARE I-A CONVINS A FOST ACEEA CA"II AUZEAU VORBIND IN LIMBI SI MARIND PE DUMNEZEU".
Cei prezenti au stiut ca ei au fost umpluti ,nu prin marturia lor,ci prin marturia Duhului Sfant prin ei,au vorbit in alte limbii si L-au preamarit pe Dumnezeu(exact ca in Fapte 2:4,11)
Este evident ca dovada convingatoare a fost vorbirea in alte limbi.
Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos!
Inainte a ati raspunde la ce ai scris ,am doar o intrebare. 1.)Esti botezat cu DUhul Sfant? Ai vorbit in limbi ca TOTI care au fost botezati cu DUhul Sfant in BIblie?
Si dupaia iti raspund la ce ai scris,fiindca pana la Darurile DUhului Sfant se afla botezul Duhului .
Si 2.)Ai Darurile Duhului Sfant in biserica/adunare?
Si asta ii valabila pentru toti.CATE DARURI AVETI IN BISERICA?
Ca sa iti pot raspunde si eu la ce ai scris,sa stiu daca ai asa multe Daruri in biserica incat trebuie sa faci randuiala,si ii asa dezordine prin manifestarea lor.
Sa ai Pace
Sora Symy poti sa ai Duhul Sfant,sa faci vindecari in Numele Lui Yahshua ,care este unul din darurile a acestui Duh, fara sa fi vorbit niciodata in limbi?
La Cinzecime cand au primit Duhul Sfant,ca semn a primirii Lui a fost DARUL VORBIRII IN ALTE LIMBI si toti l-au primit.
Cred ca ar trebui sa se faca diferenta intre:
1.A fi cercetat de Duhul Sfant (te infiori,dar este peste tine),ca exemplu:cand un necredincios asculta Cuvantul ,este cercetat de Duhul Sfant si inima se deschide,il sensibilizeaza.
2.A fi umplut de Duhul Sfant ,inseamna ,ca locuieste in tine (1 Corinteni 3:16),iar darul VORBIRII IN ALTE LIMBI este semnul ca suntem BOTEZATI CU DUHUL SFANT.
Deci,dupa parerea mea darul vindecarii nu il poti avea fara Duhul Sfant.
Deconectat
RE: Darurile Duhului Sfânt
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6116. Postat la 22/12/2010 19:16 - 5246z6h54m
symy a scris:
3:16),iar darul VORBIRII IN ALTE LIMBI este semnul ca suntem BOTEZATI CU DUHUL SFANT.
Deci,dupa parerea mea darul vindecarii nu il poti avea fara Duhul Sfant.
Sora symy, vorbirea in limbi este doar un simplu dar al Duhului sfant, nu e semnul botezului cu Duhul sfant, nu inteleg de ce credeti asa, tot asa ar poate fi si darul de vindecare.
Ucenici, au primit vorbirea in limbi, au si vindecat, au si facut deosebire intre duhuri si tot asa cred ca le puteau avea si pe celelalte daruri.
Daca cineva are darul de a deosebi duhuri care dupa parerea mea este cel mai folositor, si nu vorbeste in limbi nu inseamna ca nu e botezat cu Duhul sfant.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
venirea duhului a fost insotita de.marturi alei prezenti divine. aceste marturi au :un sunet_virtejul unui vint.fapte2.2 care a unplut casa unde erau adunati ucenici. si limbi de foc.care au fost vazute inpartinduse pintre ei si s-au asezat cite una pe fiecare dintre ei fapte 2.3 si dupa afost darul vorbire in limbi pentruca acolo erau din 20 de natiuni si fiecare au inteles in liba lui unde scrie ca daca nu ai darul vorbire nu ai duhl sfint ca vreau sa invat si eu acuma esplicatim numeri cap 11 v25.26.29 oavut duhul sfint sau nu caci nu au vorbit in alta liba vorbirea in alta liba este dar prima duhul sfint ne obliga sa pazim toate legele si poruncile lui si dupa aceia cind ne vom ruga mesia ne va da
NU exista BOTEZ al Duhului Sfant fara vorbire in limbi.
NU EXISTA IN BIBLIE ASA CEVA.
Lasati semnele exterioare(Duhul se manifesta cum vrea) care sau petrecut la Cinzecime,ci vedeti ce sa intamplat in interiorul oamenilor cand sa coborat Duhul Sfant peste ei si in ei,peste casa lui Corneliu,peste efesenii,AU INCEPUT SA VORBEASCA IN LIMBI STRAINE.
NU EXISTA DAR AL DUHULUI SFANT FARA botezul DUhului Sfant si fara VORBIRE IN LIMBI.
Prin urmare, limbile sunt un semn nu pentru cei credinciosi, ci pentru cei necredinciosi. Prorocia, dimpotriva, este un semn nu pentru cei necredinciosi, ci pentru cei credinciosi. (1Cor.14:22)
Scrie clar ca limbile SUNT UN SEMN ,pentru cei necredinciosi,FIINDCA PENTRU CREDINCIOSI II CEVA NORMAL,CEVA CARE NU II SURPRINDE,CEVA CARE ERA PROMIS prin Ioel.
Si vedem ca necredinciosi au ramas surprinsi cand au inceput sa vorbesca in limbi,ziceau ca sunt nebuni(ca si astazi), pentru ei era semnul deosebiri primiri boteului DUhului Sfant ,pentru ca botezul Duhului Sfant LUMEA NU IL POATE PRIMI,nici intelege,nici avea.
Asa ca haideti sa chemam inapoi pe Duhul Sfant pe care l-au intristat ,l-am scos din biserici,o multime de biserici sunt de plans,sa vedem daca mai se poate face ceva,fiindca am ajuns rau ,noi care ne numim doar cu numele ca tinem Credinta SFintilor,dar puterea lor ,mie rusine sa ne comparam in cele mai multe biserici.
Ce usor vorbiti cu gura caci vorbirea in limbi este un simplu Dar,insa acest simplu Dar lipseste in cele mai multe,ce sa mai zicem de celelate Daruri,sau ca in majoritatea nu exista botezul cu DUhul Sfant,chiar nu va dati seama cum vorbiti despre DUhul Sfant?
Tu sti ce inseamna sa te rogi prin DUhul Sfant?Sti ce insemna sa te rogi prin limba Duhului Sfant?
Inseamna sa te ajute DUhul in slabicunea rugaciuni,dar poate voi stiti prea bine sa va rugati la Isus Hristos si nu aveti nevoie de cuvinte prin DUhul Sfant,nu aveti nevoie sa puneti pe fuga duhurile celui rau prin DUhul Domnului.
MARE GRIJA CE VORBITI DESPRE LUCRAREA DUHULUI SFANT.
Cate Daruri aveti in biserica ?
Sa aveti Pace