Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 4 din 4 < 1 2 3 4
Deconectat RE: Natura Duhului Sfânt
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13115. Postat la 11/08/2011 22:08 - 5014z1h57m
Să fim plini de Pace de la Dumnezeu.

Soră Valentina, cu permisiunea dumneavoastră, vă pun câteva întrebări: Dacă Duhul despre care vorbiți, cum că este persoană distinctă, adică are un trup/corp mai postez pentru a "N" - oară, ce spune Biblia, despre Duhul Lui Dumnezeu.
Apocalipsa 1:4 Ioan, către cele șapte Biserici, care sunt în Asia: Har și pace vouă din partea Celui ce este, Celui ce era și Celui ce vine, și din partea celor șapte duhuri, care stau înaintea scaunului Său de domnie,
Apocalipsa 3:1 "Îngerului Bisericii din Sardes, scrie-i: "Iată ce zice Cel ce are cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: "Știu faptele tale: că îți merge numele că trăiești, dar ești mort.
Apocalipsa 4:5 Din scaunul de domnie ieșeau fulgere, glasuri și tunete. Înaintea scaunului de domnie ardeau șapte lămpi de foc, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu.
Apocalipsa 5:6 Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii, și între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat, și avea șapte coarne și șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.

Duhul Lui Dumnezeu, despre care vorbiți, este unul din cele șapte, sau mai este unul, al optu-lea și, dacă cele șapte toate sunt persoane distincte? Sau numai unu? Sau nici unul?
Aștept răspuns la obiect, fără gângăveli și nici miștocăreli, pentru că este un subiect prea inportant, ca să vorbim cu superficialitate. Eu acuma când scriu această postare, a venit la mine un frate, Adventist Reformist, și când a văzut ce scriu, mia zis: Că ei așa au învățat din scriirile Elenei Wite, că Duhul Sfânt este Persoană și ei nu au mai studiat alt cum. Când am discutat mai amănunțit, se tot întreba, de ce învață ei așa, că lucrurile stau cu totul altfel.

În partea malefică, tot despre șapte duhuri este vorba, vă rog să îmi ziceți și acestea sunt tot persoane distincte?
Matei 12:45 Atunci se duce și ia cu el alte șapte duhuri mai rele decât el: intră în casă, locuiesc acolo, și starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decât cea dintâi. Tocmai așa se va întâmpla și cu acest neam viclean."
Luca 11:26 Atunci se duce de mai ia cu el alte șapte duhuri, mai rele decât el; intră împreună în casă, se așează în ea, și starea de pe urmă a omului aceluia ajunge mai rea decât cea dintâi."

Așeptă răspuns cu nerăbdare, curiosul Moșu Niică.

Și ....., multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
13118. Postat la 12/08/2011 06:51 - 5013z17h13m
Eu am cam terminat toată "muniția" explicând Personalitatea Duhului Sfânt. Mi-e temă să nu fi făcut, tot scriind, unele afirmații care L-au întristat. De aceea mai bine mă retrag din discuție, și rămân să slujesc Dumnezeirea așa cum sunt eu încredințată. Fiecare ține la părerea lui, și de aici nu mai e decât un pas pănă la război. Mă mulțumesc că : dacă știe El, îmi este de ajuns.
Eu Îi mulțumesc Duhului Sfânt, de lucrarea care o face în mine. Nu-i ușor să cizelezi și să șlefuiesți piatra, brută și zgrunțuroasă, până devine de forma potrivită în zidul Templului! Mă las în mâna Șlefuitorului că e mai bine. Discuțiile acestea în contradictoriu, nu sunt productive și nici de folos. Iubitorilor certurilor de vorbe le este pregătit un loc, ( scrâșnirea dinților) în care nu vreau să ajung, și sper că nici dvs.
Observ că aveți și ajutoare în combaterea celor scrise de mine. E bine să avem ajutoare în răspândirea Evangheliei.
Urgența numărul unu însă, este că vine Isus și noi batem pasul pe loc.
Multă pace.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
13127. Postat la 12/08/2011 22:17 - 5013z1h48m
Daniel 7

9. Mă uitam la aceste lucruri, până când s-au așezat niște scaune de domnie. Și un Îmbătrânit de zile a șezut jos. Haina Lui era albă ca zăpada, și părul capului Lui era ca niște lână curată; scaunul Lui de domnie era ca niște flăcări de foc, și roțile Lui ca un foc aprins.
10. Un râu de foc curgea și ieșea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Îi slujeau, și de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea Lui. S-a ținut judecata și s-au deschis cărțile.
11. Eu mă uitam mereu, din pricina cuvintelor pline de trufie, pe care le rostea cornul acela: m-am uitat până când fiara a fost ucisă, și trupul ei a fost nimicit și aruncat în foc, ca să fie ars.
12. Și celelalte fiare au fost dezbrăcate de puterea lor, dar li s-a îngăduit o lungire a vieții până la o vreme și un ceas anumit.
13. M-am uitat în timpul vedeniilor mele de noapte, și iată că pe norii cerurilor a venit unul ca un fiu al omului; a înaintat spre Cel îmbătrânit de zile și a fost adus înaintea Lui.
14. I S-a dat stăpânire, slavă și putere împărătească, pentru ca să-i slujească toate popoarele, neamurile, și oamenii de toate limbile. Stăpânirea Lui este o stăpânire veșnică, și nu va trece nicidecum, și împărăția Lui nu va fi nimicită niciodată.

Daca intradevar Duhul Sfant ar fi o a 3-a persoana divina , cum de lipseste in vedenia lui Daniel
Evreii au stiut de Duhul lui Elohim , insa nu au stiut de el ca si o persoana.
1 cor 8:5
5. Căci chiar dacă ar fi așa numiți "dumnezei", fie în cer, fie pe pământ (cum și sunt în adevăr mulți "dumnezei" și mulți "domni" ) ;
6. totuși pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile și pentru care trăim și noi, și un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile și prin El și noi.
7. Dar nu toți au cunoștința aceasta....

Ioan 17 :3
3. Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.

Marcu 12
29. Isus i-a răspuns: "Cea dintâi este aceasta: ,Ascultă Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este un singur Domn;'
30. și: ,Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău, și cu toată puterea ta'; iată porunca dintâi.
31. Iar a doua este următoarea: ,Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.' Nu este altă poruncă mai mare decât acestea."
32. Cărturarul I-a zis: "Bine, Învățătorule. Adevărat ai zis că Dumnezeu este unul singur, că nu este altul afară de El,

YHWH Elohim este unul singur , dupa cuvintele mantuitorului si nu 3

In Apoc apare scaunul de domnie a lui YHVH si a l Mielului. Unde este scaunul de domnie a Duhului Sfant?

Apoc 22:3
3. Nu va mai fi nimic vrednic de blestem acolo. Scaunul de domnie al lui Dumnezeu și al Mielului vor fi în ea. Robii Lui Îi vor sluji.

Trebuie sa ne inchinam prin Duhul Sfant ,lui YHVH in numele lui Yahshua, dupa cum avem exemple prin scriptura

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban10
13129. Postat la 12/08/2011 23:34 - 5013z0h31m
Ferice va fi de voi când, din pricina Mea oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră

Eu am căzut pradă.
Cel ce iubește pe Duhul Sfânt, este un dușman al diavolului. Diavolul e un învins și distrugerea lui e aproape. De aceea caută să lovească pe copiii lui Dumnezeu.

Azi când am venit de la biserica, un agent al diavolului mi-a smuls geanta din mână și m-a trântit jos, distrugându-mi trei dinți. În geantă aveam Biblia, lecțiunea, cartea de cântări și zecimea. Cheile casei, abonamentul la autobuz și telefonul mobil. Am buza crăpată, dinții cazuți, și pompierii au venit, au urcat pe geam în casă pentru a-mi deschide ușa. În casă, mama dormea. Are 89 de ani și e suferindă după un atac cerebral. Sunt în viață și laud pe Dumnezeu. Duhul Sfânt este Prietenul meu, Călăuzitorul meu. El va îngriji de Cuvântul Domnului și de zecimea Lui. Și din cauza aceasta, eu, să nu slujesc Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt? Da, voi sluji. Și știi de ce ? Pentru că, am fost cumpărată cu sânge, sunt scrisă pe palmele Sale, și mă știe pe nume, nu sunt orfan, ci copil de Împărat.

avodah
13151. Postat la 14/08/2011 16:55 - 5011z7h10m
Sora Valentina , eu nu vreau sa va tulbur, insa imi amintesc ca nu de multa vreme vi s-a intamplat un incident asemanator, cand vi s-a furat pormoneul daca nu gresesc.
Eu va recomand sa va uitati la aceste lucruri si dintr-un alt ungi de vedere.
Oare de ce vi s-a intamplat acest lucru de doua ori si asa de aproape in timp?
Nu cumva YHVH incearca sa va atraga atentia cu privire la unele lucruri , in care poate dmv. nu va aflati in voia Sa?
Nu vreau sa par ca unul dintre acei prieteni ai lui Iov, insa mi se pare tare ciudat ca vi s-a intamplat acelasi lucru de doua ori in timp foarte scurt.

Mi-am amintit de Naomi , care a realizat dupa atatea nenorociri ca mana Celui Prea Inalt s-a atins impotriva ei.
Daca cititi cartea Rut veti intelege mai deslusit, eu o sa postez doar vs. in cauza:
1:13
..Eu sunt mult mai amărâtă decât voi, pentru că mâna Domnului s-a întins împotriva mea."

21. La plecare eram în belșug, și acum Domnul mă aduce înapoi cu mâinile goale. De ce să-mi mai ziceți Naomi, când Domnul S-a rostit împotriva mea, și Cel Atotputernic m-a întristat?"

Singurele exemple in scriptura le avem cum am mentionat anterior:
Trebuie sa ne inchinam prin Duhul Sfant ,lui YHVH in numele lui Yahshua
Orice alta forma este de la cel rau, dupa pareera mea ,pentru ca nu gasim alt mod de inchinare in scriptura.
Noua ni s-ar putea parea ca este Ok sa ne rugam Duhului Sfant, sau lui Yahshua Mesia , insa nu trebuie sa ne lasam influentati de ce credem noi ca este bine , ci trebuie sa ramanem la ce se gaseste in scripura , si la exemplele lasate acolo.
Sunt sigur ca sunteti foarte familiara cu vs 10 din Apoc .
10. Și m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: "Ferește-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună slujitor cu tine și cu frații tăi, care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!

Eu raman la sfatul acestui inger.
Ma rog lui YHWH Elohim , In numele lui Yahshua Mesia (demonstrand marturia si credinta in Yahshua) si aceasta o fac prin Duhul Sfant.

Scriptura ne spune ca nimeni nu il poate recunoaste pe Yahshua ca Domn si Mantuitor decat prin Duhul Sfant. 1 cor. 12:3
Simplu

fullban10
13156. Postat la 14/08/2011 19:20 - 5011z4h45m
Să nu crezi că Valentina nu s-a gândit la același lucru pe care l-ai specificat tu. De două ori, oare nu-i prea mult!. O dată am fost la o nuntă, a doua oară? Aș putea să cred că scriu unde nu trebuie, ce nu trebuie?. Dar cred că nu aceasta e rădăcina răului.
Și pentru că ai adus vorba de Naomi, nu vezi că cele ce i s-au întâmplat a fost ca Rut să nască pe Obed tatăl lui David?
Nu mă închin Duhului Sfânt, dar cred că El a fost Acela care a avut grijă de Biblia mea în care era plicul cu banii de zecime, de ochelarii mei care nu s-au spart ( miopie -5 cu lentilă specială), de oasele și viața mea. El e Mângâietorul trimis de Isus, care L-a cerut de la Tatăl, și care e cu cei ce-L iubesc pe Dumnezeu.
Nu crezi că diavolul urlă ca un leu și caută să lovească pe copiii lui Dumnezeu? Acestea sunt încercările prin care trece credinciosul: în lume veți avea multe necazuri. Cât trăim trecem prin încercările acestea cu capul sus lăudând pe Dumnezeu. Cad dinții ( azi mi-a mai căzut unul) nu-i nimic: mergem înainte Domnul e cu noi , niciodată-n luptă nu vom da 'napoi. Cum ne vom comporta când va veni prigoana plăgilor dacă azi tremurăm ? Nu Te las până nu mă vei binecuvânta, zice și azi Iacov, și eu odată cu el. Cum e Duhul Sfânt? deja am aflat: dacă Tatăl știe, îmi e de ajuns. De ce trebuie să știu eu? Eu doar trebuie să-L primesc!
Cât trebuie să știm ni s-a spus. Ce e peste? să fim politicoși si să așteptăm Împărăția cerurilor și vom vedea.
Mă bucur că ai găsit timp să scrii și să-ți spui părerea.
Multă pace!

avodah
13206. Postat la 17/08/2011 14:14 - 5008z9h50m
Sora Valentina ma bucur cav-ati schimbat parerea cu privire la inchinare.
Nu gasim nici macar un singur exemplu in scriptura , cineva sa se roage Duhului Sfant, si nici Mantuitorului.

In schimb gasim in mai multe locuri indemnurile apostolilor cu privire la acest aspect, si m-am gandit ca poate v-ar slujii ca reimprospatare:

Efeseni 5:
20. Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.

1Tes 5
18. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.

Coloseni 3
17. Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus, și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl.

Evrei 13:
15. Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui.

Cui trebuie sa aducem intotdeuna jertfe de lauda cu buzele noastre?

Intotdeuna lui Elohim Tatal , prin sangele lui Yahshua Mesia.

Poate parea un lucru bun in ochii nostri sa aducem astfel de jertfe lui Yahshua , sau pentru unii chiar Duhului Sfant, insa nu mai calcam pe urmele apostolilor , si s-ar putea sa facem un lucru care nu ne este ingaduit.

Haideti sa ramanem la ce se afla scris , caci doar asa vom putea tine piept celui siret.
Sa aveti pace!

cautatorul
13231. Postat la 18/08/2011 12:40 - 5007z11h25m
Buna ziua
Atitudinea acelui crestin amintit de domnul Nica e de compatimit . Ce e mai rau ca aceiasi atitudine posibil sa se gaseasca la multi crestini . Anume ca invatam , credem doar ce ne spune la biserica atat, nu cautam personal invatarura si credinta singuri in camaruta noastra . Nu mergem asemenea crestinilor din Bereea ce auzim la biserica sa verificam cu biblia acasa singuri sa stim ce sa credem personal . Asteptam ca alti (preotul , pastorul ) sa gandeasca sa creada pt . noi , noi doar sa primim . Cu aceasta atitudine sa nu asteptam sa fim in rai , in cer , mantuiti bazandune pe ce cred altii sau spun altii

Numarul sapte face parte dintr-o serie de câte șapte din Apocalipsa. Astfel, sunt șapte duhuri (v. 4), șapte sfeșnice (v. 12), șapte stele (v. 16), șapte lămpi de foc (cap. 4,5), o carte cu șapte peceți (cap. 5,1), cele șapte coarne și cei șapte ochi ai Mielului (cap. 5,6), șapte îngeri cu șapte trâmbițe (cap. 8,2), șapte tunete (cap. 10,4), un balaur cu șapte capete și șapte coroane (cap. 12,3), o fiară cu șapte capete (cap. 13,1), șapte îngeri având șapte potire ce conțin ultimele șapte plăgi (cap. 15,1.7) și fiara cu cele șapte capete, despre care se spune și că sunt șapte munți și șapte împărați (cap. 17,3.9.10). Repetarea numărului șapte cu referire la atât de multe simboluri diferite înseamnă faptul că și această cifră trebuie înțeleasă într-un sens simbolic. În toată Scriptura numărul șapte, atunci când e folosit simbolic, are în general sensul de plinătate, desăvârșire.

Sapte coarne. Sapte este un numar ce semnifica perfectiunea. Coarnele pot fi întelese ca simboluri ale puterii si gloriei (vezi Plân. 2:3). Astfel cele sapte coarne ale Mielului ar indica ca El este desavârsit în putere.
Sapte ochi. Un simbol al desavârsitei întelepciuni si inteligente. Acesti ochi sunt identificati cu cele sapte Duhuri ale lui Dumnezeu, cap. 1:4). În cap. 4:5 este folosit un simbol diferit, ''sapte lampi''
Trimise. Vezi Zah. 1:10; 6:5; Ioan 14:26; 15:26; 16:7; Gal. 4:6.

Acele versete din apocalipsa sunt simboluri ale Duhului Sfant, si ce e simbolic nu le putem intelege , lua ca literar .

Ganditiva ca ce a vazut Ioan in vedenie acele scene marete nu poate fi redat de limba umana , e prea saraca si a recurs la aceste simboluri .

Ia ganditi-va la acest verset Apocalipsa 5:6 Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii, și între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat, și avea șapte coarne și șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul.

Nu il putem lua adliteram un Miel cu sapte coarne , sapte ochi , e clar ca Mielul e un simbol al Domnului Isus dar nu putem sa credem ca ar avea sapte coarne , sapte ochi ci sunt niste simboluri ale puteri Lui . La fel cei sate ochi , cele sapte candele sunt un simbol al Duhului Sfant care vegheaza asupra intregului pamant , vedeti ce colaborare perfecta eczisa in cadrul dumnezeirii .

Cu respect
fullban10
13232. Postat la 18/08/2011 13:14 - 5007z10h51m
Și cineva scria că în Apocalipsa lipsește Duhul Sfânt!. Este, dar e în simboluri.

Nica Schirod
13236. Postat la 18/08/2011 20:45 - 5007z3h20m
Și multă Pace.

Valentina a promis: Eu am cam terminat toată "muniția" explicând Personalitatea Duhului Sfânt. Mi-e temă să nu fi făcut, tot scriind, unele afirmații care L-au întristat. De aceea mai bine mă retrag din discuție, și rămân să slujesc Dumnezeirea așa cum sunt eu încredințată. Fiecare ține la părerea lui, și de aici nu mai e decât un pas pănă la război. Mă mulțumesc că : dacă știe El, îmi este de ajuns.
Eu Îi mulțumesc Duhului Sfânt, de lucrarea care o face în mine. Nu-i ușor să cizelezi și să șlefuiesți piatra, brută și zgrunțuroasă, până devine de forma potrivită în zidul Templului! Mă las în mâna Șlefuitorului că e mai bine. Discuțiile acestea în contradictoriu, nu sunt productive și nici de folos. Iubitorilor certurilor de vorbe le este pregătit un loc, ( scrâșnirea dinților) în care nu vreau să ajung, și sper că nici dvs.
Observ că aveți și ajutoare în combaterea celor scrise de mine. E bine să avem ajutoare în răspândirea Evangheliei.
Urgența numărul unu însă, este că vine Isus și noi batem pasul pe loc.

Da al vostru să fie: DA și nu să fie: NU ........ !!!

Și tot multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
13238. Postat la 18/08/2011 22:17 - 5007z1h48m
Natura Duhului Sfant...? Natura sfanta, una dintre cele mai minunate puteri, o adiere din blanda briza cereasca care ne vindeca ranile unui trecut plin de framantari si ispite.
Duhul Sfant este boarea care imi invioreaza fiecare dimineata ,spunandu-mi: Inca un rasarit de soare...inca o zi iti sta in fata!
Duhul Sfant este Caldura din sufletul meu care imi da putere sa iert si sa iubesc la nesfarsit .
Duhul Sfant ma inalta pe culmi de credinta ca sa inteleg ca in inima mea , in vasul acesta de lut trebuie sa pastrez cu multa grija tezaurul dumnezeiesc, Duhul Sfant!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
13255. Postat la 19/08/2011 15:00 - 5006z9h5m
căutătorul caută, iar eu am confirmat că ce caută, a găsit. Să-mi fi călcat cuvântul?

Pagina 4 din 4 < 1 2 3 4
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164573 vizite unice Powered by PHP-Fusion