Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 5 din 6 << < 2 3 4 5 6 >
Deconectat RE: Duhul Sfânt
Estera1
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12456. Postat la 03/07/2011 18:51 - 5053z5h28m
Fratele Nica a intrebat? ce este Duhul SFANT? cum se primeste?

Ca sa primim Duhul sfant trebuie sa ne nastem din nou,din apa si din duh.
Trebuie sa cunoastem pe Elohim, toti sa fim una in Mesia,totdeauna sa spunem adevarul, trebuie sa fim chibzuiti in tot ce facem, in vorbire, in felul cum ne imbracam, sa sti sa te rogi pentru frati si sa-i multumesti Domnului pentru ei, sa poti ierta din toata inima pe cel ce ti-a gresit, sa ti credinta adevarata si sa nu uitam ca trupul nostru este templul Duhului sfant .1.Corinteni.cap.6.vers.19.
Si un lucru important care te va umple cu D uhul sfant este pazirea poruncilor lui Elohim.

Multa pace de la cel ce poate da pacea.
fullban10
12459. Postat la 03/07/2011 19:26 - 5053z4h53m
Estera. Sunt încredințată că nu poți face ceea ce tu ai scris, fără Duhul Sfânt care te călăuzește pe drumul către apa botezului. Păi nici nu te-ai fi gândit la batez dacă Duhul Sfânt nu era peste tine și nu te îndemna.
Duhul Sfânt te conduce spre cei care-ți fac cunoscut adevărul, sau aduce oameni care special vin la tine să-ți vorbească de Isus, Duhul Sfânt pregătește inima să primești Cuvântul, și încet încet și zi de zi credința în Domnul Isus ți se arată din ce în ce mai clar și te trezești cu dorința arzătoarea de-a încheia un legământ prin botez cu Dumnezeu.
Nu ai cum să intri în apa botezului dacă nu ai fi fost călăuzită de Duhul Sfânt. După botez trebuie să-L menții mereu în inima ta, să-I asculți vocea așa cum ai făcut-o până la botez.
Duhul Sfănt te cercetează. El face primul pas.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Estera1
12480. Postat la 04/07/2011 19:54 - 5052z4h25m
Am gasit scris in Apocalipsa cap.5 in vers.6 despre cele sapte duhuri ale lui Elohim, care din aceste sapte duhuri nu sunt sfinte?
Parerea mea este ca Duhul sfant este=cu Duhul adevarului.
In psalmul 119 vers.151 este scris, dar tu esti aproape Doamne, si toate poruncile tale sunt adevarul.In ev.dupa Ioan cap.14 cu vers.17.
Mesia vorbeste lamurit despre Duhul adevarului, iar in vers.21 este scris cine are poruncile mele si le pazeste acela ma iubeste.
In concluzie cine iubeste si pazeste poruncile lui Elohim are Duhul Sfant.

Multa pace de la cel ce poate da pacea.
Aurelc
14667. Postat la 08/10/2011 16:43 - 4956z7h36m
Remus a scris: "Dacă nu ai Duhul Sfânt nu ajungi în Rai?
Vreau să îmi dați trimiteri din Biblie și răspuns

De exemplu ne-am putea folosi de următorul verset:
Citat VDC Romani 8:9  Voi însă nu mai Sunteți pământești, ci duhovnicești, dacă Duhul lui Dumnezeu locuiește într-adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

Deci răspunsul este: cine nu are Duhul Sfânt nu este al Domnului și deci nu va intra în Rai. E ok răspunsul acesta ?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
14673. Postat la 08/10/2011 18:48 - 4956z5h31m
Și tâlharul de pe cruce?

Nica Schirod
14682. Postat la 08/10/2011 21:33 - 4956z2h45m
Pace.

Soră Valentina, ai iutat să specifici; acest tâlhar cu cât timp după ce s-a pogorât Duhul Sfânt la ziua Cincizecimii a fost răstignit pe cruce, ăsta era cel mai important lucru și chiar pe ăsta lai lăsat deoparte, și uite așa răstălmăcim Scripturile. te rog specifică și acest amănunt.

Dar să rămână Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
14689. Postat la 08/10/2011 22:37 - 4956z1h41m
Și ziceți că Duhul Sfânt, NU ERA, înainte de cincizecime? Abia la cincizecime a luat ființă? (Oare iar n-am citit bine?.)

emanolake
14694. Postat la 09/10/2011 00:18 - 4956z0h1m
Și ziceți că Duhul Sfânt, NU ERA, înainte de cincizecime?

Duhul sfint sora valentina era de la inceputul creatiei a pamantului geneza1/2
Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric, și Duhul lui Dumnezeu Se mișca pe deasupra apelor. Legatura de comunicare inainte intre Dumnezeu si oameni dupa cate am observat a fost mai mult cu ingeri care Domnul ai instinta sau ai avertiza pe oameni de anumite scopuri ce se petreceau in timpul acela, pe parcusul timpului gasim pe Iosif care avea visuri si putea sa le stalmaceasca. Și faraon a zis slujitorilor săi: rAm putea noi oare să găsim un om ca acesta, care să aibă în el Duhul lui Dumnezeu?
Dupa o perioada apare Moise: Domnul S-a coborât în nor și a vorbit lui Moise; a luat din Duhul care era peste el și L-a pus peste cei șaptezeci de bătrâni. Și, de îndată ce Duhul S-a așezat peste ei, au început să prorocească; dar după aceea n-au mai prorocit, si dupa Moise au venit alti la rind plini cu Duhul sfint si facind lucrarile Domnului cum era si ilie si elisei si alti etc. Deci in concluzie Valentina Duhul Domnului era de la inceput dar e o problema si asta e mare ca si pe timpul acela erau proroci mincinosi,vazatori mincinosi ce aveau duhuri inselatoare iar Duhul Domnului peste care era acela era un om de vaza, asculta de Domnul si se temea de El, nu era inpotrivitor cuvintului si facea exact ce cerea Domnul si avem exemple clare pe Isaia, Ieremia, Ezechiel etc. care Domnul le zicea sa faca anumite lucruri si dupa ce faceau asa era prorocia. Problema e ca pe timpurile acelea erau mai multi proroci si cu daruri de vedeni sau visuri si sa le stalmaceasca. Acuma prin harul Domnului care El sia dat viata pentru noi si pentru intreaga lume si ne-a rascumparat prin singele sau si ne-a facut si pe noi poporul sau si ne-a altoit in maslinu cel bun ca-ci eram cu toti fara drept de cetatenie in israel si acuma sintem prin jertfa sa minunata a dat tuturora din Duhul sau.
Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi și va fi în voi.

Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit și vă va descoperi lucrurile viitoare.

Acuma este problema mare cine are Duhul Domnului si este calauzit in tot adevarul? daca multi se inpotrivesc voi lui Dumnezeu si nu inplinesc cuvintul sau, oare nu cumva sint duhuri cum erau si in vechime ale prorocilor mincinosi care si ia facut baal si in zilele noastre sa desfinteze frumos Legea Domnului care este Duhovniceasca?

Temelia cuvântului Tău este adevărul, și toate legile Tale cele drepte sunt veșnice.
Dreptatea Ta este o dreptate veșnică, și Legea Ta este adevărul.
Tu disprețuiești pe toți cei ce se depărtează de orânduirile Tale, căci înșelătoria lor este zadarnică.
Lucrările mâinilor Lui sunt credincioșie și dreptate; toate poruncile Lui sunt adevărate,întărite pentru veșnicie, făcute cu credincioșie și neprihănire.
fullban10
14701. Postat la 09/10/2011 07:35 - 4955z16h44m
Aurelc, a zis că cine nu are Duh Sfânt nu va intra în rai. Eu am întrebat, deci nici tâlharul de pe cruce? ( asta a vrut să comunice postarea mea), iar dumitale scrii că nu se coborâse încă Duhul Sfânt.
Dodii?

Nica Schirod
14706. Postat la 09/10/2011 09:31 - 4955z14h48m
Pace.

Da dodii: Pentru că dacă vă veți uita la postările mele de la alte rubrici despre Duhul Sfânt, la care chiar tu ai spus că puneai semne de întrebare la acest capitol, iar după ce am postat eu acolo o discuție te ai liniștit.
Dar pentru liniștea ta sufletească mai zic odată: Duhul Lui Dumnezeu, ținea sub control pământul când încă era acoperit de ape și nu era încă nici o suflare de viață pe el și dacă vrei dovezi îți mai aduc sute, că Duhul Lui Dumnezeu era până la venirea Domnului Hristos, iată o simplă dovadă:
Luca 1: 35. Îngerul i-a răspuns: "Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, și puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naște din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.

Poftim, deci Duhul Sfânt înainte de a fi răstignit Domnul Hristos, coordona lucrările Lui Dumnezeu, cu privire la tot ce se petrecea pe pământ.
Acuma noi trăim în prezent, nu în trecut, nu comentez despre tâlhar, dacă Isus i-a zis, că va fi în rai, sigur va fi, dar Isus a mai zis ceva important, care unii dintre noi nu vreau să ia în seamă și nu știu de ce; iată ce mai zice Isus:

Ioan 14: 15. Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.
16. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.); care să rămână cu voi în veac;
17. și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.

F.Ap. 1: 4. Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aștepte acolo făgăduința Tatălui, "pe care", le-a zis El, "ați auzit-o de la Mine.
5. Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veți fi botezați cu Duhul Sfânt."

Luca 2: 1. În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
2. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei.
3. Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei, și s-au așezat câte una pe fiecare din ei.
4. Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, ... .

Deci trăind în prezent, nu știu dacă se va mai putea avea mântuire ca tâlharul, mai ales dacă disprețuim Sărbătorile Domnului și evenimentele împlinite în ele.
Ăsta este răspunsul meu.

Dar să rămâie măcar Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

fullban10
14708. Postat la 09/10/2011 11:50 - 4955z12h28m
Pentru că nu trăim în trecut ci trăim în prezent, trebuie să facem ce ni s-a zis să facem. Trecutul L-a dezamăgit ( ce-aș mai fi putut să-ți fac?) și urmează lucrarea Duhului Sfânt, de data aceasta în inimă : duh și adevăr. Nu sărbători, nu pelerinaje, nu clădiri. Credința împletită cu fapte, până acolo încât caracterul nostru să reflecte caracterul Lui.

Nica Schirod
14711. Postat la 09/10/2011 14:21 - 4955z9h57m
Soră Valentina, nu cred caracterul Lui Dumnezeu este să disprețuiești promisiunea Domnului Hristos, că va trimite un alt Mângâitor și nici să desființezi sărbătorile Domnului care sunt veșnice, cred că știi ce înseamnă sărbătoare și dacă nu știi îți spun eu; înseamnă comemorarea unui eveniment, așa scrie în; Dicționarul Explicativ al limbii Române.

Eu mai degrabă cred în lucrarea Duhului Sfânt, decât să cred în docrina; că dacă am păcătuit, mai pot să iau un botez, și încă mai unul și cam până la șapte botezuri, știu un caz concret în care o femeie care nu credea nici în lucrarea Duhului Sfânt și nici nu vroia să audă da sărbători, în schimb a ajuns performanța de a i se face 11 botezuri în apă din care 4 cu derogare, 7 sunt admise, numai să nu fie două într-un an.

Nu cred nici în ruptul capului că aceste botezuri s-au făcut sub călăuzirea Duhului Sfânt, probabil asta este cauza că unii luptă cu atâta înverșunare împotriva Duhului sfânt care s-a dat după înălțarea Domnului Isus, că dacă ar crede în el nu ar putea să facă decât un singur botez. Iată una din aroganțe:
am împresia că degeaba v-am învățat , Hristos este sfârșitul Legii, sau alte și alte texte.

Eu cred că ar fi corect din partea noastră, la subiectele la care tot împroșcați cu noroi, iar noi le considerăm SACRE, să vă ignorăm, fără a mai răspunde la provocări, dându-vă material să vă bateți joc de noi, și zic:
Dumnezeu să îmbrace cu dublă măsură din Duhul Sfânt pe cei ce cred.

Aurelc
14731. Postat la 09/10/2011 21:30 - 4955z2h48m
Frate Nică, mă tem că mai bine ar fi să nu vă pierdeți răbdarea și să vă creați rele pentru provocările altor utilizatori la adresa mea. Vă mulțumesc pentru intenție dar să fiți atent să nu greșiți. Până la urmă provocarea aceasta mi-a fost adresată mie...
valentina a scris:Aurelc, a zis că cine nu are Duh Sfânt nu va intra în rai. Eu am întrebat, deci nici tâlharul de pe cruce? ( asta a vrut să comunice postarea mea)

Soră Valentina, o întrebare așa directă pentru dumneatale: ce zici, tâlharul de pe cruce a avut Duhul Sfânt sau nu? Și dacă l-a avut, argumentează cu Biblia; dacă nu, iarăși argumentează.
Mulțumesc.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
emanolake
14740. Postat la 10/10/2011 12:54 - 4954z11h24m
Interpetari sint multe in privinta Duhului Sfint, dar ca urmare in mare parte noi trebuie sa intelegem ca rolul duhului sfint care este Duhul lui Elohim este de a ne calauzi in adevar cel ce asculta si inplineste voia Tatalui acela va merge in rai,talharul de pe cruce nu a avut Duhul ci a fost calauzit de duhul sa-l recunoasca pe Domnul ca Fiu si sa se recunoasca el insusi ca asi merita osinda pentru faptele sale rele pe cind a zis celuilalt ca Domnul nu a gresit cu nimica. De acea si in Ioan 4/23,24, ca sa fi al Domnului trebuie sa fi in duh si adevar fara duh nu poti ajunge la Domnul ca te ratacesti, el este care te calauzeste in tot adevarul adica in toata scriptura si nu numai in jumatate cum cred uni ca e numai Noul Testament ci in toata scriptura fiecare carte din biblie se leaga una de alta e ca un lant de puternic adica mai multe inele care se unesc si fac un lant.
fullban10
14746. Postat la 10/10/2011 16:07 - 4954z8h11m
Nu a avut Duh Sfânt, deoarece faptele lui erau faptele firi pământești. Dar, atârnat acolo pe cruce, Duhul l-a cercetat și gura lui a dat mărturie.
Sutașul care a recunoscut și el că Cel de pe cruce cu adevărat era Hristos, la fel nu avea Duh Sfânt în el, dar când a fost cercetat de Duhul, a dat mărturie. Lucrurile acestea se petrec în fracțiuni de secundă. Omul ori primește, ori respinge. De aceea rugăciunea noastră să fie: Doamne, iată-mă.

Nica Schirod
15696. Postat la 19/12/2011 15:49 - 4884z7h29m
Mă gândesc că s-a făcut liniște, ar mai trebui să aibă toți cei ce scriu și responsabilitatea că prin ce scriu. fie impulsionează, fie stagnează lucrarea Domnului, pentru că eu chiar cred că ce scriu și Domnul scrie în cartea de aducere aminte.
A-ș dorii să mai propun o discuție în cadru acestui topic foarte interesant și vital în viața credincioșilor, așa că postez un verset pe marginea căruia să se așeze discuția noastră:

1 Corinteni 6:19. Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi, și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri?

Ce mult doresc să văd asemenea persoane, și ce rari sunt asemanea exemplare.
Acuma recent, asistam la o discuție între niște persoane care de fapt sunt parte la ce credem noi, ca să nu spun mai detailat și discuția era despre o soră văduvă care merge cică cam rar la adunare, o persoană o acuza în lipsă, dar nu numai pe ea ci și pe frații care aveau un cuvânt în adunarea lor, și vehemența era până într-acolo că; dacă mai este lăsată sau pusă sora văduvă să cânte o cântare, pesoana noastră recalcitrantă zicea că nu mai merge ea la adunare, sigur mie mia stricat toată buna dispoziție și de atunci îmi tot pun întrebări.

Întebarea dar și nedumerirea mea este; ce zice Duhul sfânt, cum este pentru persoana în cauză Duhul Sfânt, cum se simpțește Duhul sfânt în asemenea persoană și cum ar trebui să arate o persoană care este Templul Duhului Sfânt?

Lucia
15702. Postat la 19/12/2011 19:35 - 4884z3h44m
Frate Nica, dupa cum vad eu, sunt mai multe intrebari in nedumerirea aceasta, le voi lua pe rand.

1.Ce zice Duhul Sfant?
,,Astfel, deci, ca niste alesi ai lui Dumnezeu,sfinti si prea iubiti , imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare.Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul.Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi, Dar mai presus de toate imbracati-va cu dragoste, care este legatura desavarsirii."(Coloseni 3 :12-14)
2.Cum este pentru aceasta persoana Duhul Sfant?

Absent, pus deoparte, pentru ca daca ar fi prezent sau lasat sa lucreze in inima ei, aceasta persoana ar fi imbracata cu roadele de mai sus si ar fi in stare sa ingaduie pe aceasta vaduva cu toata absenta ei sa cante o cantare.

3.Cum se simte Duhul Sfant in aceasta persoana?

Intristat, prin permiterea raului in inima si in viata lui(Efeseni 4:29-32)si stins prin o continua neascultare.(1Tes.5.19)

4.Cum trebuie sa arate o persoana care este Templu Duhului Sfant?

Mai intai pentru a deveni un Templu a Duhului Sfant, trebuie sa renuntam la autoritatea si puterea eu-lui nostru si lasarea puterii si autoritatii Lui in in inima si viata noastra, trebuie sa avem o dorinta si vointa constanta de a inlatura tot ceea ce-L intristeaza sau ceea ce Il impedica sa lucreze si sa corecteze viata noastra.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
15705. Postat la 19/12/2011 20:50 - 4884z2h29m
2 Imparati 2:14. a luat mantaua, căreia îi dăduse Ilie drumul, și a lovit apele cu ea, și a zis: "Unde este acum Domnul, Dumnezeul lui Ilie?"........ .

Întreb; am deptul să zic și eu ca Elisei despre Duhul Sfânt? Și chiar întreb: Unde este acum Duhul Sfânt de pe vremea lui Petru, a lui Anania și Safira?
Pe mine chiar mă interesează ca Duhul Sfânt să fie coordonatorul vieții mele și din cauza asta muți dintre fr. noștrii sunt puțin stingeriți pentu felul cum văd eu lucrurile.
Oare să fie valabil versetul acesta pe care-l citești acum?

Eclesiastul 1:9. Ce a fost, va mai fi, și ce s-a făcut, se va mai face; nu este nimic nou sub soare.

Poate că mă înșel, dar tare mi-e frcă, - că nu că nu mă înșel: Că majoritatea sincerității de astăzi care îi caracterizează pe foarte mulți, seamănă din păcate zdrobitor de mult cu sinceritatea lui Anania și a Safirei.

Întrebare: Dacă Duhul Sfânt, ar lucra astăzi, așa cum a lucrat cu Anania, ce s-ar întâmpla ?

russtefan78
15712. Postat la 19/12/2011 22:25 - 4884z0h53m
Am auzit un frate în predică spunând că Duhul Sfânt este înger.
Voi ce părere aveți, are dreptate sau nu?

Aduți aminte de ziua a șaptea ca să o sfințești ...
Lucia
15724. Postat la 20/12/2011 14:55 - 4883z8h23m
Draga russtefan 78, sa vedem daca fratele care a spus ca Duhul Sfant este inger are dreptate.

Va trebui sa vedem ce este de fapt Duhul Sfant, si ce este un inger?

1.Duhul Sfant sau ,,Duhul lui Dumnezeu Se misca pe deasupra apelor"(Gen.1:1,2)
Deci, dupa cum vedem este Puterea creatoare a lui Dumnezeu...,,Iti trimiti Tu suflarea : ele sunt zidite..."(Ps.104:30)

Aici voi scrie;
2.Auto-descrierea unui inger atunci cand Apostolul Ioan a vrut sa i se inchine:
Fereste-te sa faci una ca aceasta !Eu sunt rob impreuna cu tine si cu frati tai..."
Singura diferenta dintre noi este ca ei au trupuri ceresti, nemuritoare.

Cred ca confuzia care a facut-o fratele acela este cand a citit urmatorul verset:,,El face din ingerii Sai duhuri..."care este cu totul altceva.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pagina 5 din 6 << < 2 3 4 5 6 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164652 vizite unice Powered by PHP-Fusion