se ai pace frate pedro v tot ce ai scris ie bun dar? putini care sunt care sunt se au aciasta arvune caci aciasta arvune nu se primeste asa usor cum cred multi se pezesti legile si poruncile si ai duhul svant tre se sterui? se poti primi arvuna duhului svant din cate cred ieu.. da cei ce cred ca pot se primiasca alfel ie triaba lor bar. dar iau cred ca tre se sterui se poti primi ceva. daca cineva nu cere nu primeste. din cate am citit ieu. dar ie mai important se nu aducem hula an potriva duhului svan caci DUNEZEU NU LASE NE PEDEPSIT pe cel ce aduce hule
Duhul Sfant in Biblie sa primit prin:
-staruinta
-punerea mainilor
-in timpul vorbiri Evangheliei.
Si in TOATE a fost insotita de vorbirea in limbi.
Sa schimbat DUhul Sfant?
Cel a lui DUmnezeu NU,cel al oamenilor,da,dupa ideile lor firesti.
Sa nu creda cineva ca pe Dumnezeu il inseala si crede ce vrea,cum vrea si ia cum ii place lui,cat mai fireste ,desi ne batem cu pumnul in piept.
Este o inselare a crede ca daca cineva zice prin pazirea poruncilor are DUhul Sfant,si NIMENI NU POATE ZICE CA PAZESTE PORUNCILE SUA CUVANTUL fara a avea Darurile si sa staruie dupa Ele,fiindca In CORINTENI 12,14,SI ALTE II CLAR DESPRE DUHUL SFANT.
Deci sa faceti uitate poruncile sau ca tinem Cuvantul fara a pune in aplicare si umblarea dupa Daruri si dovedirea puteri,fiindca Evanghelia nu este de obarsie omeneasca ci este puterea lui Dumnezeu.
Roada DUhului este una si Darurile DUhului Sfant alta.
Si luati exemplu clar de la Nicodim,si nu cred ca noi ne putem compara cu el in ce priveste Legea,dar Hristos ia zis CLAR : nastere din nou,apa si Duh.AMIN.
Cine are ochi de vazut ,sa ia aminte.
Numai Bine
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
RE: Darurile Duhului Sfânt
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6125. Postat la 22/12/2010 21:23 - 5246z2h26m
Pedro V a scris:
sa aveti Pace.
NU exista BOTEZ al Duhului Sfant fara vorbire in limbi.
NU EXISTA IN BIBLIE ASA CEVA.
NU EXISTA DAR AL DUHULUI SFANT FARA botezul DUhului Sfant si fara VORBIRE IN LIMBI.
Ai putea sa dovedesti ceea ce spui?
11Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește
28Și Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, prooroci; al treilea, învățători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor, și vorbirii în felurite limbi.
29Oare toți sunt apostoli? Toți sunt prooroci? Toți sunt învățători? Toți sunt făcători de minuni?
30Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?
31Umblați dar după darurile cele mai bune. Și vă voi arăta o cale nespus mai bună.
Frate Pedro, eu cred poate mai mult decat tine in puterea Duhului sfant,dar nu cred ca pentru a avea Duhul sfant, trebuie neaparat sa vorbesti in limbi, acesta e doar un dar al Duhului sfant.
Studiaza putin versetele de mai sus ca sa intelegi ce vreau sa spun.
Nu inteleg de ce va legati atat de mult de acest dar , sunt altele mult mai folositoare, nu ca nu am avea nevoie si de acesta, dar altele ne-ar ajuta mai mult in zilele noastre
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Cum sa visezi la Darurile DUhului Sfant fara botezul Duhului Sfant? Fara a avea puterea DUhului care vine doar cand ai primit botezul Duhului SFANT in tine si nu doar a fi calauzit.
Oricum ti-am zis avem clar caci cine zice ca ii calauzit trebuie sa umble dupa Daruri,Botez cu DUhul Sfant etc,deci pana nu credem si traim dupa Toata Biblia ,nu putem vorbi ca tinem Credinta Sfintilor.
Si toti s-au umplut de Duh SfantSI au inceput sa vorbeasca in alte limbi, dupa cum le dadea Duhul sa vorbeasca. (Fapt.2:4)
44. Pe cand rostea Petru cuvintele acestea, S-a coborat Duhul Sfant peste toti cei ce ascultau Cuvantul.
Caci ii auzeau vorbind in limbi si marind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis: (Fapt.10:46)
Cand si-a pus Pavel mainile peste ei, Duhul Sfant S-a coborat peste ei, si vorbeau in alte limbi si proroceau. (Fapt.19:6)
Ce Daruri a dat DUhul Sfant la tine in biserica?
Cand a randuit DUmnezeu la tine in biserica apostoli,prooroci, invatatori, pastori, evanghelisti, darul minunilor?DUMNEZEU NUMAI PRIN DUHUL SFANT LUCREAZA SI VORBESTE PE PAMANT.
Hai ca nu toti prorocesc,vorbesc in limbi,scot draci,etc DAR MACAR UNUL DIN FIECARE TREBUIE SA EXISTA IN BISERICA,sau cel putin 1,2 daruri si pe urma vin si celelalte.
TU ce Daruri ai in biserica?Cate staruinte ati facut dupa DUhul Sfant?
Fratele meu eu nu zic la nimeni cat crede si cat nu crede,pentru ca Isus Hristos ne cunoaste pe amandoi,dar hai sa vedem ce zice Cuvantul ca vor face cei care vor crede : Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi; (Marc.16:17)
CREDINTA SE DOVEDESTE CU FAPTA si nu cu vorba.
Biblia arata clar si zice despre semnul vorbiri in limbi atunci cand au fost botezati cu Duhul Sfant ,si ti-am dat cu sta scris,eu ce sa mai zic cand Biblia vorbeste clar?AMIN.
Nu stiu cum se face ca atat de bine le-am randuit Darurile de le-am scos afara din majoritatea bisericilor,si asta sigur nu este lucrare din Dumnezeu sau Isus Hristos.
Sa ai Pace
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
SEMNUL DUHULUI SFANT ESTE VORBIREA IN LIMBI,ne pare rau,toti au vorbit,si toti vor vorbi in LIMBI,ESTE UN DAR PERSONAL care ne zideste pe noi insine,fara el nu se poate!!!!!!!!!!!!!!!Cine nu crede este treaba lui,eu ma bucur ca il am,doar e scris,ca sa-L AI TREBUIE SA-L CREZI,deci,voi INTRA IN IMPARATIE,ESTE O CONDITIE!!!!!!!!!!!!!Domnul sa ne lumineze pe toti!
Cum poti avea un dar mai mare,cand nu-l crezi pe cel mai mic,dar care te intareste SPIRITUL PE TINE INSUTI?Face legatura cu cerul.NU POTI FI MATEMATICIAN FARA CUNOSTINTELE MINORE ALE ACESTEI MATERII.Asa cu Duhul,cum poti ZIDI BISERICA,cand nu esti mai intai ZIDIT tu?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
SEMNUL DUHULUI SFANT ESTE VORBIREA IN LIMBI,ne pare rau,toti au vorbit,si toti vor vorbi in LIMBI
Sora Lucia , versetele de mai jos spun contrariul, ca nu toti vorbesc in LIMBI, asa cum nu toti talmacesc, asa cum nu toti prorocesc, etc:
29Oare toți sunt apostoli? Toți sunt prooroci? Toți sunt învățători? Toți sunt făcători de minuni?
30Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?
31Umblați dar după darurile cele mai bune. Și vă voi arăta o cale nespus mai bună.
Intradevar deseori apare coborarea duhului sfant insotita de acest dar , din cauza ca in Ierusalim erau atatea neamuri cum gasim in Fapte 2, si acestia au fost atinsi de faptul ca auzeau fiecare in limba lor materna Cuvantul.
Insa in Romania , unde toti vorbim romaneste , chiar si unguri si tiganii ne inteleg, nu vad care ar fi problema ca Duhul Sfant sa se pogoare insotit de prorocie de exemplu in loc de vorbirea in limbi , care nu este chiar necesara de cele mai multe ori, pentru ca nu prea avem musafiri starini prin bisericile noastre .
Eu nu inteleg cum voi nu puteti intelege aceste versete:
4. Sunt felurite daruri, dar este același Duh;
5. sunt felurite slujbe, dar este același Domn;
6. sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți.
7. Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9. altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.
11. Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește.
Daca da cum voieste, si unuia ii da darul tamaduirilor, sau puterea sa faca minuni, si altuia ii da vorbirea in limbi, cum ajungeti voi sa intelegeti ca celui ce i s-a dat puterea sa faca minuni , nu poate sa aiba acest dar fara vorbirea in limbi.
Unde scrie asa ceva in cuvant?
Cuvantul spune ca nu toti vorbesc in alte limbi.
In scriptura avem aceasta fagaduinta facuta pentru noi , cei de acum :
Fapte 2:
39. Căci făgăduința aceasta este pentru voi, pentru copiii voștri, și pentru toți cei ce sunt departe acum, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru."
si anume:
38. "Pocăiți-vă", le-a zis Petru, "și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.
Va rugam celor ce cred ca doar cei ce au vorbirea in limbi ,au Duhul Sfant ,sa nu incerce a distortiona aceasta fagaduinta, si a diminua puterea Duhului Sfant ce o au alti frati care nu au neaparat acest dar al vorbiri in limbi.
Nimeni nu poate zice :Yahshua este Domnul decat prin Duhul Sfant
Plinatatea Duhul Sfant este acea dupa care trebuie sa staruim , si darurile acestuia, insa nu poti spune despre un om ce si-a predat viata lui Yahshua, ca nu are Duhul Sfant, pentru ca Cuvantul spune altfel.
Duhul Sfant ce se afla deja in el l-a lamurit despre aceast lucru.
Ucenici faceu tamaduiri si miracole condusi de acelasi Duh ,care da la altii vorbirea in limbi ,inainte de revarsarea plinatati Duhului Sfant peste ei.
Astfel poti sa ai darul vindecari inainte de darul vorbirii in limbi, si nu este neaparat necesar sa ai vorbirea in limbi, pentru ca unuia i se darul prorociei, altuia darul vorbirii in limbi, etc. Daca trebuia neaparat sa ai darul vorbirii in limbi, nu ar fi spus ca unuia ii da cutare, altuia cutare, ci ar fi spus pe langa vorbirea in limbi, unuia i se va da darul prorociei, altuia tamaduirilor, etc. Insa nu scrie asa ceva, si va rog nu mai subestimati pe fratii vostri care si ei ca si voi se bucura prin Duhul Sfant de aceleasi bucurii ca si voi .
Ca nu or fi avand acest dar minunat al vorbirii in alte limbi,este ok, sa se roage sa-l primeasca, si poate ei au fost inzestrati cu alte daruri.
Cel mai bun prieten al meu , un frate mesianic, in Numele lui Mesia a vindecat pe o persoana care umbla in carja, si acea persoana nu a mai avut nevoie de carja.Sunt o gramada de martori oculari, care au fost de fata.
Acest frate nu are darul vorbirii in limbi. Acum voi vreti sa-mi spuneti ca nu poate sa aiba darul tamaduirii,sau nu are Duhul Sfant, daca nu vorbeste neaparat in limbi,?
Mi se pare ridicol ce sustineti, insa inteleg ca fiecare are dreptul la o parere, si sper ca putem merge pe acelasi drum, chiar daca avem pareri diferite.
Frate Avodah,daca parerile noastre vi se par RIDICOLE,unde este dispretul?
Si daca VORBIREA IN LIMBI ,nu o credeti,care este SEMNUL CA AI PRIMIT DUHUL SFANT?Nu este LOGIC ca toti il au?La Ioan 7 cu 39 Sspune ca DUHUL SFANT,nu era pana la CINZECIME.Cititi referintele.
In tot Vechiul Testament credinciosii nu aveau Duhul SFANT,El se cobora cu anumite ocazii.Din postarea dvs.versetul 30Toti au darul tamaduirilor?Toti vorbesc in limbi.In mod normal,ar fi trebuit spus:Toti au darul VORBIRII?dar spune:TOTI VORBESC IN LIMBI?Care nu-i tot una,REGULA era sa vorbeasca UNUL SI ALTUL SA TALMACEASCA.Cei ce au DUHUL SFANT trebuie sa aiba SEMNUL CU CARE POATE DOVEDI,adica VORBIREA IN LIMBI.
Frate Avodah,daca nu credeti VORBIREA,NU CREDETI NICI DUHUL SFANT,ACEASTA VORBIRE nu este un dar mare,dar cu El avem DOVADA primirii DUHULUI SFANT in noi.Este adevarat ca UCENICII au facut miracole,dar Isus I-a INPUTERNICIT SA FACA ACESTE LUCRURI in numele LUI.Sa nu uitam ca inaintea INALTARI s-a spus:va voi trimite un ALT Mangaietor.ALT semnifica ca pana atunci ISUS era Mangaietor.Deci frate Avodah,STARUIE,VORBESTE IN LIMBI SI VEI CUNOASTE ASTFEL CA L-AI PRIMIT.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6144. Postat la 23/12/2010 16:39 - 5245z7h10m
Lucia! Si noi ceilalti? In groapa pieiri cu noi?
In Biblie scrie ca ceea ce ni se cere este ca sa fim numiti sfintii Lui, : e un duh smerit si-o inima curata.
Unde scrie ca trebuie neparat sa vorbesc in limbi? Nu ma lasa sa pier in intuneric. Lumineaza-ma, ca sa nu ti se ceara sangele meu din mana ta.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
6146. Postat la 23/12/2010 17:20 - 5245z6h29m
Lucia a scris:
,ca sa-L AI TREBUIE SA-L CREZI,deci,voi INTRA IN IMPARATIE,ESTE O CONDITIE!!!!!!!!!!!!!Domnul sa ne lumineze pe toti!
Cum poti avea un dar mai mare,cand nu-l crezi pe cel mai mic,dar care te ...
Fratele avodah, a dat o explicatie pe intelesul tuturor, si cred ca puteti intelege si voi.
Dragii mei, vad ca sunteti plini de ravna pentru acest dar, Dumnezeu sa va umple de Duhul sfant si de vorbire in alte limbi.
Cred ca m-ati inteles gresit, eu nu am spus niciodata ca nu cred in darul Duhului sfant de vorbire in alte limbi, dar ceea ce se petrece pe teren si prin biserici legat de acest dar, e strigator la cer, e bataie de joc la adresa lui Dumnezeu, un turn babel.Vorbesc celeasi cuvinte necunoscute de fiecare data si talmacesc tot altceva, se manifesta violent pe cand duhul lui Dumnezeu este plin de blandete si bunatate... (nu ma refer la ceea ce ati primit voi pentru ca nu cunosc, vorbesc de alte biserici, in general de la alte confesiuni religioase, dar si printre noi sunt asemenea exemple).
Vorbirea in limbi, este un semn pentru cei necredinciosi, adica pentru ca celor necredinciosi sa li se vorbeasca pe limba lor cuvantul vietii, dar nu intr-o limba pe care ei sa nu o inteleaga, asta nu foloseste la nimic.
Cum se poate face din acest dar o conditie la Viata Vesnica eu nu inteleg?
Isus ne spune clar de cateva ori care este conditia: "Daca vrei sa intri in viata pazeste poruncile", si in urma pazirii vine si mangaietorul Duhul sfant cu darurile lui, si care da fiecaruia dupa meritele lui.
Daca Duhul sfant e prezent la noi in adunare? Bineanteles ca este, el ne calauzeste in tot adevarul cu puterea si darurile sale cele atat de minunate...
Sa aveti pace fratilor dar ? Nu mai stiu ce se cred ca parerile sunt multe dar eu cred in ISUS HRISTOS ca omeni ca frati spun azi una dar maine se schimba si spun alta dar ISUS HRISTOSieste statornic. ce aspus este svant si scrie cine se increde in omul pamantesc este blestemat si asa puteti spune ce vreti ca da acum numai cred nimic ce spuneti daca nu aveti documentare BIBLICA. sa aveti pace si cine se supara nu este al lui HRISTOS. amin
Ca sa vedeti ca ceea ce expun este conform cuvantului,va rog sa cititi referintele biblice.
Da,TOTI vor trebui sa aiba DARUL VORBIRII IN ALTE LIMBI,SEMN CA A-TI PRIMIT DUHUL SFANT.Fapte cap.10,intoarcerea lui Corneliu la Dumnezeu.
Daca credem in Duhul Sfant,va trebui sa avem o atitudine corecta fata de El,este renuntarea la puterea si autoritatea noastra si lasarea puterii si autoritatii Lui in viata si in lucrare,dorinta sincera de a inlatura tot ceea ce-L intristeaza sau ceea ce impedica puterea Lui.Efes.4.31
Este o CONDITIE SUPREMA pentru a intra in IMPARATIA CERULUI,Lui Nicodim i s-a spus acest lucru,Ioan 3.3-6.
Desi spune atat de clar Biblia,din cauza necredintei Duhul Sfant sta si asteapta sa se deschida inimi si sa se coboare ca la Cinzecime.
Deconectat
6151. Postat la 23/12/2010 20:13 - 5245z3h36m
Am citit, si uite ce am inteles:
-
Fapte 10 "...darul Duhului Sfânt s-a vărsat..."
,
deci darul Duhului sfant de vorbire in limbi s-a varsat peste ei.
Nu inseamna ca acesta e semnul, Duhul sfant a venit peste oameni si prin alte daruri de exemplu de prorocie, de deosebire a duhurilor...
-Ioan 3:3-6"...dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu."
deci, trebuie sa ma nasc din apa si din Duh, nu neaparat din vorbire in alte limbi.
Ce duh au primit acesti oameni daca nu Duhul Sfant? Num 11:25
Domnul S-a pogorât în nor, și a vorbit lui Moise; a luat din duhul care era peste el, și l-a pus peste cei șaptezeci de bătrâni. Și de îndată ce duhul s-a așezat peste ei, au început să prorocească; dar după aceea n-au mai prorocit.
29. Moise i-a răspuns: "Ești gelos pentru mine? Să dea Dumnezeu ca tot poporul Domnului să fie alcătuit din prooroci, și Domnul să-Și pună Duhul Lui peste ei!"
Si iarasi in Fapte 2
Ci aceasta este ce a fost spus prin proorocul Ioel:
17. "În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voștri și fetele voastre vor prooroci, tinerii voștri vor avea vedenii, și bătrânii voștri vor visa visuri!
18. Da, chiar și peste robii Mei și peste roabele Mele voi turna, în zilele acelea, din Duhul Meu, și vor prooroci.
Textul nu aminteste darul vorbirii in limbi, la turnarea Duhului,
In scriptura eu inca nu am intalnit sa zica ca semnul ca ai Duhul sfant este neaparat vorbirea in limbi.
In Marcu 16:17 spune "Iata semnele",ca si cum ar fi vorba de mai multe adica unul va avea cutare dar, alt frate un altul.etc
Iată semnele care vor însoți pe cei ce vor crede: în Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi în limbi noi;
18. vor lua în mână șerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi, și bolnavii se vor însănătoșa."
Cum sa nu mi se para ridicol, cand daca va spun ca un frate, a pus mainile peste o bolnava si s-a insanatosat, in Numele Lui ,si fratele nu are darul vorbirii in limbi, iar voi disconsiderati acesta un semn valid ca Duhul Sfant se afla peste aceasta persoana, din cauza ca nu are si darul vorbirii in limbi.
Inteleg ca spuneti ca ,toti ,cei ce mor avand credinta in Yahshua, nu vor putea intra in Imparatie daca le lipseste darul vorbirii in limbi, ciar daca acesti oameni au avut alte daruri , ca cel al vindecarii, al invataturii, etc.
a)In Vechiul Testament(exemplele tale)Duhul Sfant venea PESTE cine voia El,nu ramanea sa locuiasca in persoane,nu ai sa gasesti nicaeri despre VORBIREA IN LIMBI acolo.
b ) In Noul Testament incepand de la CINZECIME,Duhul Sfant s-a coborat peste TOTI ce erau adunati,iar cand a intrat sa locuiasca in ucenici,acestia s-au MANIFESTAT(puterea era vizibila)prin VORBIREA IN LIMBI,semn a prezentei SUPRANATURALA pentru cei ce nu credeau.Repet,acest DAR este dovada ca Duhul Sfant este in noi,LOCUIESTE in noi si devenim TEMPLU DUHULUI SFANT.Este un DAR PERSONAL pentru fiecare din noi care ne mangaie,indreapta,calauzeste,intr-un cuvant,NE ZIDESTE.Nu suntem in vremurile vechi,ci azi prin Isus avem un minunat DAR,acela care ne CALAUZESTE IN TOT ADEVARUL.
Spune-mi adevarul frate Avodah,daca nu sustii VORBIREA IN LIMBI.Se pare ca nu crezi nici DUHUL SFANT,pentru ca El nu se face prezent decat prin DARUL VORBIRII,dupa ce esti desavarsit prin acest DAR,poti primi dupa credinta oricare alt DAR.Nu stiu despre care frate vorbesti,eu vorbesc cu BIBLIA,si este o diferenta ca DUHULsa fie PESTE sau-CU TINE(ALATURI)-sau-IN TINE(PLIN,LOCUIND IN TINE).
In Vechiul Testament Duhul Sfant SE COBORA OCAZIONAL,azi avem bucuria sa-L avem in noi pana la venirea DOMNULUI.
O ultima intrebare:CE FEL DE FECIOARE SUNTEM NOI?
Si nu uita sa-mi dai raspuns la intrebarea:Cum s-a MANIFESTAT DUHUL SFANT peste cei prezenti la CINZECIME?
Sora mi-ati cerut exemplu Biblic si v-am dat. In vechime s-au facut prorocii, vindecari , minuni, asa mai sporadic, si doar o mana de oameni de-a lungul anilor, insa a fost acelasi Duh Sfant care este peste tine si peste mine, insa in Mesia acum acest Duh , nu mai este sporadic , ci este peste toti cei ce credin El , si manifestarile lui dupa cum vedem pe timpurile apostolilor , a fost la o scara mare, din cauza acestei puteri dezlantuite de catre Mesia , la fel cred ca este valabil si pentru noi astazi daca staruim dupa aceste daruri diferite ale aceluiasi Duh.
Acest duh se manifesta in functie de nevoile biserici, si in functie de nevoile imprejurarilor.
Atunci la cinzecime si in alte ocazii, imprejurarile au fost de astfel de nevoie a vorbirii in alte limbi, pentru acea multime de neamuri din diferite tari, a auzii Cuvantul, si a experimenta acesta putere.
Cred in darul Vorbirii in Limbi, insa nu cred ca a intra Imparatie depinde de acest dar, pentru ca nu scrie asa ceva in scriptura.
Cred in Duhul Sfant ca este primit de catre orice om care s-a pocait si si-a predat viata Mantuitorului.
38. "Pocăiți-vă", le-a zis Petru, "și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.
Cred ca plinatatea Duhului Sfant se poate obtine prin staruirea dupa aceste daruri, pe care Duhul Sau le imparte dupa cum vroieste.
Cred ca vine vremea cand credinciosii din ziua de azi, vor incepe a umbla tot mai mult in aceste daruri, asa cum ele s-au manifestat pe vremea apostolilor.
Suntem fecioare intelepte atat timp cat nu stingem Duhul.
Va rog nu ne considerati lipsiti de Duhul Sfant prin faptul ca nu impartasim ca si voi acelasi dar.
Credetine ,datorita acestui duh sfant suntem azi in aceasta credinta, si nu prin puterile proprii.
Va rugam nu claditi astfel de ziduri , si cercetati duhul si veti realiza ca suntem manati de acelasi duh, si voi ce aveti acest dar si noi cei care nu il avem.
Frate AVODAH,va respect din toata inima mea,nu pot desconsidera pe nimeni daca nu crede ca mine,pentru ca daca este ceva bun in mine nu este de la mine ,ci a Domnului.
As vrea sa priviti la referinta pe care ati postat-o???????????????????
"...........apoi veti primi DARUL Sfantului Duh.,,
DARUL acesta este VORBIREA IN LIMBI,mergeti la primii crestinii....rugati-va sincer,nu cred ca cineva sincer nu va vedea ca Duhul Sfant este reprezentat de acest DAR al VORBIRII,Este PECETEA.SEMNUL,doar pentru o clipa puneti-va intrebarea: Oare,nu-i asa?
Am fost vindecata de cancer,in timpul acela nu ma puteam ruga...dar simteam i- nauntrul meu ca cineva se ruga fara ca eu sa deschid gura....ceva divin care ma mangaia si imi dadea putere sa merg mai departe!
exemplele dvs.sunt din Biblie,dar inainte de Hristos,noi traim dupa,va rog sa-mi spuneti cum s-a MANIFESTAT DUHUL SFANT ,cand a fost turnat peste primii crestinii care au crezut in ISUS?
Sora vreau sa te intreb ce duh era peste prorocii vechiului testamet in biblie nu exista ocazional este da si nu acelas duh avea si hristos 1petru cap1v 11 12 ei cercetau sa vada ce vremuri si ce imprejurari avea in vedere duhul lui hristos. care era in ei,cind vestea mai dinainte patimile lui hristos si slava de care avea sa fie urmate.lor le-a fost descoperit ca nu pentru ei insusi si pentru voi spuneau ei aceate lucruri pe care vi le-a vestit acum cei ce au provaduit evanghelia prin duhul sfint trimis din cer si in care chiar ingerii doresc sa priveasca . de ce bateti moneda numai pe darul vorbiri si nu vorbiti de darul vindecari, darul talmaciri al limbilor,darul deosebirea duhurilor si sunt alte daruri mai importante ca darul vorbiri in linbi. aceasta este doftrina penticostala care ati venit din toate confectiunile de credinta cu bagaje si idei si nu va-ti dezbracat de omul vechi .pe calea aceasta strimta matei cap7v 13-14-15 v21 nu oricine imi zice doamne doamne va intra in imparatiea cerului,si cel ce face voia tatalui meu ,multi imi vor zice in ziua aceea doamne n-am proorocit in numele tau?n-am scos noi draci in numele tau?atunci le voi spune curat:miciodata nu v-am cunoscut:departativa de la mine voi toti care lucrati fara de lege poti vorbi si-n alta limba caci tot nu te cunoaste.orisice calcare de cuvint este calcare de lege.romani cap1 v 18 minia lui dumnezeu se descopere din cer impotriva pricarui necinstiri a lui dumnezeu si impotriva oricarui nelegiuiri ai oamenilor care inabusa adevarul in nelegiuirea lor . romani cap2 v 20 povatuitorul celui fara minte.invatatorul celor nestiutori.pentru ca in lege ai dreptarul cunostintei depline si-al adevarului.din cauza asta va gidele urechile cind frati va dau documente din legea din vechiul testament. 2timotei cap 4 v 3,4.pe calea cea strimta sunt putini nu multi cum vor frati cine vrea multimme este loc pe calea cea larga cu tot ce puteti duce . scris sora aratami unde scrie sa staruiesti dupa duhul sfint eu am gasit scris 1corinteni cap14 v 1 '' urmariti dragostea umblati si dupa darurile duhovnicesti''v 4,5,6 v 12pana la 20
Frate Emanuele,nu am spus ca nu este acelasi Duh,am spus ca in vechime Duhul nu locuia in oameni ca acum,ci El cobora ocazional.
Sustin atat de mult Vorbirea in limbi,ca sa fac sa se inteleaga ca oricine a primit Duhul se poate verifica ca locuieste in el prin acest DAR,nu cred ca ar supara pe cineva ,sta scris in Fapte,tot inFapte cap.1.14 scrie: "Toti acestia STARUIAU cu un gand in rugaciune,,bineinteles ca ucenicii erau adunati cu un scop,sa primeasca Duhul.
Nu sunt penticostala,tin Legile si Poruncile lui Dumnezeu,tin sarbaturile si credinta in Isus.Va respect punctul de vedere.Domnul sa ne binecuvinteze!
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
6172. Postat la 24/12/2010 19:17 - 5244z4h32m
1 Corinteni 12
1În ce privește darurile duhovnicești, fraților, nu voiesc să fiți în necunoștință.
4Sunt felurite daruri, dar este același Duh;
5sunt felurite slujbe, dar este același Domn;
6sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți.
7Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.
11Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește.
1 Corinteni 13
1Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești, și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
Galateni 5
15Dar dacă vă mușcați și vă mâncați unii pe alții, luați seama să nu fiți nimiciți unii de alții.
16Zic dar: umblați cârmuiți de Duhul, și nu împliniți poftele firii pământești.
17Căci firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul împotriva firii pământești: sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteți face tot ce voiți.
22Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia,
23blândețea, înfrânarea poftelor
25Dacă trăim Duhul, să și umblăm prin Duhul.
26Să nu umblăm după o slavă deșartă, întărâtându-ne unii pe alții, și pizmuindu-ne unii pe alții.