Deconectat |
Descoperiri personale date prin Duhul Sfânt |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2234. Postat la 21/02/2010 17:23 - 5550z5h18m |
|
|
Am deschis acest subiect pentru cei care au o descoperire personală pe care Duhul Sfânt le-a făcut-o de cunoscut și vor să ne-o împărtășească și nouă.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
RE: Descoperiri personale date prin Duhul Sfânt |
lnedelea (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2284. Postat la 26/02/2010 12:47 - 5545z9h55m |
|
|
Vă mulțumesc ca ați împărtășit această descoperire pentru zidirea, sfătuirea și mângăierea noastră, deoarece acesta este scopul evidențiat prin 1 Corinteni 14:3 Cine prorocește, dimpotrivă, vorbește oamenilor, spre zidire, sfătuire și mângâiere.
"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2 |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2610. Postat la 21/03/2010 08:03 - 5522z14h39m |
|
|
Frate eu va stiu mai generos la cuvinte. Va rog sa explicati ce ati scris altfel....ficerare intelege ce vrea. Eu stiu cam ce inseamna un vector si pot spune si ca ai dreptate dar si ca te inseli. Astept sa spui explicatia ta...si sa vad din ce unghi privesti lucrurile.
Cu tot respectul va intreb: Cum va descoperit Duhul Sfant ca Legea este un vector? Nu este o descoperire personala sau descoperire logica de asemanare?
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
2616. Postat la 21/03/2010 11:01 - 5522z11h40m |
|
|
Observ ca totusi ai ales o definitie....copiata 
La prima vedere Legea ar putea fi asemanata cu un vector insa vectorul are niste valori bine conturate. Iar lungimea vectorului este precisa la fel ca toate celelalte caracteristici pe cand Legea nu prea o putem masura 
Am inteles..citind postarile despre Lege ai facut aceasta legatura...te-am intrebat pentru ca ai postat afirmatia la "Descoperiri personale date prin Duhul Sfânt" prin care eu inteleg putin diferit.... 
|
Deconectat |
2618. Postat la 21/03/2010 12:13 - 5522z10h29m |
|
|
Frate nu am spus ca ati folosit o definitie copiata ca un atac! 
Lucrul cu care ma pot obisnui mai greu la dvs este ca obisnuiti sa spuneti ca Duhul Sfant va descopera unele lucruri (de fapt folositi expresia la fiecare lucru sustinut)...Despre vector ati spus ca ati descoprit legatura de fapt citind postarile noastre ceea ce poate fi diferit fata de o revelatie de la Duhul Sfant...mai ales ca si eu citind aceleasi postari as putea sa spun ca Duhul Sfand mi-a descoperit ca exista mari diferente intre Lege si vector (este doar un exemplu)...ar insemna asta ca este alt duh sfant? sau ca de fapt a fost doar o incredintare personala? E o intrebare retorica mai degraba... Personal consider ca nu putem atribui intelegerea noastra intotdeauna ca fiind descoperirea Duhului Sfant! Sper sa nu va suparati pe mine pentru ca v-am atras atentia! 
|
Deconectat |
2621. Postat la 21/03/2010 14:16 - 5522z8h25m |
|
|
Slava Domnului nostru! 
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2623. Postat la 21/03/2010 14:37 - 5522z8h5m |
|
|
?????????????? uite asa pot sa va cunosc. V-am mai spus ca parca va jucati ?.
Si Domnul pe toate le stie !. Si plange pentru mine si tine : ce-as mai fi putut sa-ti fac ???????
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
2624. Postat la 21/03/2010 14:45 - 5522z7h56m |
|
|
Să revenim la subiect!
Descoperiri personale date prin Duhul Sfânt
|
Deconectat |
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2625. Postat la 21/03/2010 19:27 - 5522z3h15m |
|
|
Doua intrebari? Una, oare toate descoperirile sint de un singur Duh sau de mai multe Duhuri????
A doua? Duhul poate fi inpotriva cuvantului Domnului??? |
|
Deconectat |
2652. Postat la 24/03/2010 22:36 - 5519z0h5m |
|
|
Mă mir că treceți așa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă Evanghelie.
Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură și voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos.
Dar, chiar dacă noi înșine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!
Cum am mai spus, o spun și acum: dacă vă propovăduiește cineva o Evanghelie deosebită de aceea pe care ați primit-o, să fie anatema!
Dupa cate se intelege noi trebuie sa acultam de cuvantul Domnului si nu de Duhuri inselatoare, pentru ca de multe ori multi au vedeni sau zic ca asa le-a vorbit Duhul sa faca si nu este dupa cuvantul Domnului. Am observat ca pe tema descoperirilor a multor frati sa ajuns la o cunostinta incat fiecare adunare este deosebita de alta, de acea foarte mare grija cum urmam cuvantul Domnului si cum al inplinim ca in urmatori ani se va ajunge de la o adunare sa fie 10 adunari.. |
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2655. Postat la 25/03/2010 01:33 - 5518z21h8m |
|
|
Asa este frate Manu , diavolul nu evita nici o posibilitate de a aduce dezbinare si neadevar.
Si bineinteles nici la acest capitol nu se lasa mai prejos, in unele cazuri putem vedea de la o posta, iar in altele lucreaza foarte subtil.
Acest caz din urma trebuie sa avem grija .
Eu unul sunt foarte precaut mai ales cand o persoana vine din alta turma cu unul din aceste daruri si se integreaza in turma noastra.
Eu cred in lumea spirituala si nu cred ca o persoana impartasindu-se sa zic jumate din viata lui la un cult oarecare , din acestea cari predica exact impotriva poruncilor , sa nu fi mostenit anumite duhuri .
Cand persoana respectiva ni se alatura fara a i se face o ungere si o curatire a oricarei intinaciune spirituala, de orice forma ar fi ea , atunci binemersi aduce bagajul cu ea.
Mesia si ucenici cand efectuau vindecari deseori scotaeu si duhurile necurate din ei.
Lupta noastra e una spirituala , si trebuie sa constientizam acest lucru de fiecare data cand avem o discutie cu o persoana de alt crez sau cand intram intr-o alta biserica ,sau cand cineva ni se alatura de la alta biserica.
In acelasi timp nici nu vrem sa oprim duhul sa lucreze. Ci dimpotriva trebuie sa aspiram spre a judeca lucrurile la nivel spiritual tot timpul.
Ce Mesia provaduim noi? Unul viu nu, care a zis ca va locui in noi si noi in El. Cand intra cineva la noi in adunare ar trbui sa fie coplesit de acest spirirt.Dar pentru aceasta noi trebuie sa fim duhovnicesti nu firesti.
Trebuie sa o lasam mai moale cu religia si sa tanjim sa intelegem lucrurile la nivel spiritual.
Trebuie sa tanjim sa se vada in bisricile noastre aceleasi daruri care se vedeau printre cei de pe vremea apostolilor.
Daca cineva are un vis sau o vedenie sa nu ii fie jena sa o spuna la frati de frica ca va fi desconsiderat.
Am gasit ca Tatal ne vorbeste prin visuri, si ne da instiintari dar oameni nu iau seama.
Iov 33:14
YHVH vorbește însă, când într-un fel, când într-altul. dar omul nu ia seama.
15. El vorbește prin visuri, prin vedenii de noapte, când oamenii sunt cufundați într-un somn adânc, când dorm în patul lor.
16. Atunci El le dă înștiințări, și le întipărește învățăturile Lui,
Din totdeauna au existat pareri diferite, la diferite aspecte.
Nici evreii care nu au Noul Legamant nu sunt scutiti, desi ni se pare ca ar trebui sa fie mai simplu la ei , din cauz ca nu au decat Torah si profetii.
Dar daca pui 2 Rabini impreuna sa discute un subiect de obicei o sa ai 3 pareri 
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
2673. Postat la 26/03/2010 18:48 - 5517z3h54m |
|
|
Ari îndraznesc să te completez (nu să te contrazi pentru că știu că ști deja ce am să spun dar ți-a scăpat din vedere) în legătură cu mărturia pe baza a 2-3 versete pentru marturia existentei unei călăuziri a Duhului Sfânt. Ceea ce vreau să spun este că pe baza a doar 2-3 vrsete din Scriptură se poate ajunge la erezii foarte ușor și eu nu cred că cele 2-3 versete se pot interpreta sau pune în paralel cu 2-3 martori....
Este doar o completare....nu neaparat o contradicție
|
Deconectat |
2676. Postat la 26/03/2010 19:16 - 5517z3h26m |
|
|
Sunt martori in adevar insa nu se poate aplica regula martorilor fizici ma refeream...2-3 versete este mult prea putin. Pace!
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2738. Postat la 05/04/2010 12:41 - 5507z11h1m |
|
|
emanolake a scris:
Doua intrebari? Una, oare toate descoperirile sint de un singur Duh sau de mai multe Duhuri????
A doua? Duhul poate fi inpotriva cuvantului Domnului???
La prima intrebare este evident ca descoperirile pot veni din mai multe parti dar totusi un singur duh este care descopera tainele inimi asa ca datoria noastra este de a asculta sfatul lui Isus care zice in matei:7.15:Dar păziți-vă* de falșii profeți,
care** vin la voi în haine de
oi, dar pe dinăuntru sunt lupir4;
răpitori. După* roadele lor îi veți
cunoaște; oare se culeg struguri
din spini sau smochine din mărăcini?
Astfel, orice* pom bun face
roade bune, dar pomul răua face
roade rele. Un pom bun nu poate
să facă roade rele, nici un pom
răua să facă roade bune. Orice*
pom care nu face rod bun este tăiat
și aruncat în foc. Astfel, după roadele lor îi veți cunoaște.
Pentru a doua intrebare:
Orice împărăție dezbinată împotriva
ei însăși este pustiită; și orice
cetate sau casă dezbinată împotriva
ei însăși nu va dăinui.
Și, dacă Satan scoate afară pe
Satan, el este dezbinat împotriva
lui însuși; deci cum va dăinui
împărăția lui? Și, dacă Eu scot
demonii prin Beelzebulc, fiii
voștri prin cine-i scot? De aceea,
ei vor fi judecătorii voștri. Dar,
dacă Eu scot demonii prin Duhul
lui Dumnezeu, atunci Împărăția*
lui Dumnezeu a venit peste voi. |
|
Deconectat |
2747. Postat la 05/04/2010 23:15 - 5507z0h26m |
|
|
Uneori unele persoane nu iau in considerare descoperirile Duhului Sfant cea ce ma intristeaza este faptul ca multi cer semne de la Domnul si Domnul le vorbeste si nu iau seama la cea ce Domnul le zice.Sa intamplat cazuri ca la unele staruinte dupa Duhul Sfant sa fie prezente si persoane din alte clase de religi si la multi li sa-u descoperit sa se indrepte de pe calea sa sa tina sabatul si sarbatorile Domnului altceva na cerut Domnul sa faca si aicia majoritatea sau poticnit si nau luat ascultare merg normal in credinta care o are si cred ca ei sint perfecti inaintea Domnului. Stiu ca nimenea nu este perfect dar cand vorbeste Domnul trebuie sa inplinim cea ce ne zice caci ascultarea de Domnul face mult, dar cel ce nu asculta acela va merge in ratacire, ami aduc aminte de o intamplare care sa petrecut cu multi ani in urma in orasul meu si am inteles un lucru ca uneori sa facem cea ce ne cere Dumnezeu si sa nu ne punem nadejdea in oameni, Vai de cei ce rostesc hotărâri nelegiuite și de cei ce scriu porunci nedrepte. Așa vorbește Domnul: Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor și își abate inima de la Domnu!
Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul! |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2784. Postat la 08/04/2010 13:28 - 5504z10h13m |
|
|
FRATILOR CITITI CORINTENI :CAP.13 SI 14 SI VETI VEDEA CA LUCRAREA DUHULUI SFÂNT NU ESTE ASA CUM UNI CRED ATAT DE USOR DE INTELES ,DACA CITIM CAP: 14 .DIN CORINTENI VOM OBSERVA CA UNI MAI MULT SE LAUDA CU ACEASTA LUCRARE IN LOC SA O PUNĂ IN PRACTICA SI DE ACEA MULTI RAMAN CHIAR SI DE RUSINE FATA DE BISERICA.ESTE ADEVARAT CA NIMENI NU ARE DREPTUL SA DARAME ACEASTA LUCRARE CINE O DARAMA INSEAMNA CA NU ARE DUHUL LUI DUMNEZEU SI TOTODATA ESTE LIPSIT SI DE DARURILE DUHULUI SFĂNT UN ASTFEL DE OM.TREBUIE SA CREDEM IN ACEASTA LUCRARE SI SA O SUSTINEM IN RUGACIUNILE NOASTRE.(AVEM NEVOIE DE PROROCI ADEVARATATI IN BISERICA CARE SA RIDICE BISERICA SPIRITUAL,DAR TOT PAVEL NE INDEMNĂ SA FIM PRECAUTI SI SA CERCETĂM PE CEI CARE ZIC CA AU DUH SFINT DAR DEFAPT EI NU RESPECTA RANDUIALA PE CARE PAVEL A INSTITUIT-O IN BISERICA PRIMARA.
Citat:Corinteni14:37. Dacă crede cineva că este prooroc sau însuflat de Dumnezeu, să înțeleagă că ce vă scriu eu, este o poruncă a Domnului.
38 Și dacă cineva nu înțelege, să nu înțeleagă!
39 Astfel, deci, fraților, rîvniți după proorocire, fără să împiedicați vorbirea în alte limbi.
40 Dar toate să se facă în chip cuviincios și cu rânduială. |
|
Deconectat |
2789. Postat la 08/04/2010 18:20 - 5504z5h21m |
|
|
14. Vezi că Dumnezeu vorbește când într-un fel, când într-alt fel, dar omul nu ia aminte.
15. Și anume, El vorbește în vis, în vedeniile nopții, atunci când somnul se lasă peste oameni și când ei dorm în așternutul lor.
16. Atunci El dă înștiințări oamenilor și-i cutremură cu arătările Sale.
17. Ca să întoarcă pe om de la cele rele și să-l ferească de mândrie
18. Ca să-i ferească sufletul de prăpastie și viața lui de calea mormântului; |
|
Deconectat |
2791. Postat la 08/04/2010 18:28 - 5504z5h14m |
|
|
" Vinerea trecuta, dimineata, chiar inainte de a ma trezi, mi-a fost prezentata o scena foarte impresionanta. Mi se parea ca m-am desteptat din somn, dar nu eram acasa la mine. Am vazut pe fereastra un incendiu teribil. Mingi mari de foc cadeau peste case si, din aceste mingi, zburau sageti de foc in toate directiile. Focurile aprinse erau imposibil de tinut sub control si multe locuri erau distruse. Groaza oamenilor era de nedescris. Dupa un timp, m-am trezit si m-am regasit acasa la mine " E.W. scria in 1906
"Am vazut o minge imensa de foc, cazand printre cladiri frumoase si provocand distrugerea lor intr-o clipa. Am auzit pe cineva spunand : Noi am stiut ca judecatile lui Dumnezeu vor veni asupra pamantului, dar nu am crezut ca vor veni asa de curand ". Altii cu voci muribunde, spuneau : " Voi ati stiut !. de ce nu ne-ati spus si noua ?. Noi n-am stiut ". E.W. scria in 1909
Si abia la 11 septembrie 2001 s-a adeverit . Si ziarele de-atunci scriau ca oamenii strigau: voi ati stiut, noua de ce nu ne-ati spus? .
Sa nu crezi, sa te-ndoiesti ?.
Asa vom striga si noi : ati stiut, de ce nu n-ati spus ?.
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2797. Postat la 08/04/2010 20:19 - 5504z3h23m |
|
|
Valentina trebuie sa intelegi ca noi nu putem primi asa cum tu primesti acestea.
Cum am spus noi nu putem concepe ca doar cele 10 porunci au ramas . Atunci orice asa numit proroc care nu se conformeaza scripturilor in totalmente avem greutati mari de al considera in primul rand proroc .
Ezec 7 26 Ei cer vedenii prorocilor;dar preotii nu mai cunosc Legea
Cea ce E. W. a scris sunt chesti general valabile .
Spre exemplu gasim in ezechel ca vorbeste de grindina de foc in vremurile din urma. Daca aceste lucruri s-ar intampla maine spre exemplu adv. ar spune din nou ca E. W. a scris in 1906 despre acestea, si tot asa...
Cum am mai spus ea nu a pazit sarbatorile si alte porunci , ca atare nu poate fi proroc a lui YHWH.
Daca tu crezi ca ea este poti sa tii pentru tine dar trebuie sa respecti si pozitia noastra , adica sa nu inpingi ceva pe gatul altora daca ei nu-l doresc
Sper sa ma fi inteles.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
2801. Postat la 09/04/2010 09:46 - 5503z13h56m |
|
|
Bine.
Si eu citesc ce scrieti voi si nu mi s-a oprit nimic in gat.
Cititi , cercetati , auziti si vedeti, dar alegeti ce este bun, dupa incredintarea pe care ati primito. Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite..................................
|