Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Duhul Sfânt- Roadele și Darurile Sale
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Mângâietorul.
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18159. Postat la 26/04/2012 08:17 - 4755z15h34m
Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Ioan 15:26 Când va veni Mângâietorul, pe care-L voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.
Ioan 16:7 Totuși, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.
Ioan 16:13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, și vă va descoperi lucrurile viitoare.
Ioan cap 14:16. Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.); care să rămână cu voi în veac;
17. și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.
18. Nu vă voi lăsa orfani, Mă voi întoarce la voi.

Daca nu ne va lasa orfani ,Cum se va intoarce la noi si in ce fel?
Si ce este de fapt Mangaietorul ?
Inteleg ca este aparator ,ajutor dar mai inteleg ca este si cel potrivit ,care ne va descoperii lucrurile viitoare ...cu privire la mantuire ,nu?

Puteti dezbate va rog in Numele Sfantului Lui Israel cele de mai sus ...,,sunt ochi si urechi''
Cu multumire ,sora voastra.

Deconectat RE: Mângâietorul.
Michael Roman
18160. Postat la 26/04/2012 10:51 - 4755z12h59m
Șalom, chaverim/ Pace, confrați de legământ!

Ce are de-a face Noe cu profetul Isaia?... Dar Isaia cu Ieremia?... Dar aceștia toți cu rabinii din țara Yisra'el cotropită de romani? Dar aceștia toți cu Mesia și cu Duhul Sfânt?...

...Oricât ar părea de greu de crezut, între toate acestea există niște fire întrețesute. În ceea ce-l privește pe Noe, îl lăsăm pentru discuția de la thread-ul Genesa 5, dar relația dintre Mesia și Duhul Sfânt, ca fiind infrastructura temei de față, poate fi abordată acum și aici.

Să facem un pas înapoi, ca și admiratorii picturilor, atunci când au în fața ochilor lor un tablou reușit, și privim puțin situația de ansamblu: capitolele 14-16 din Evanghelia după Ioan prezintă aspecte ale relației dintre Mesia și Duhul Sfânt, expun legături între cristologie și pneumatologie.
Legăturile expuse sunt mult prea multe pentru a fi elucidate într-o singură postare, așa că mă voi focaliza pe o rostire a lui Yeșua/Iisus:

Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (grecește: Paraclet, apărător, ajutor) care să rămână cu voi în veac...
Evanghelia după Ioan, 14:16.

Aici citim despre un ALT Mângâietor și rămânem puțin mirați: pentru a exista un ALTUL, trebuie să fie existat un PRIMUL, un INIȚIALUL... Sigur, cunoscătorii Scripturii ar sări imediat să spună "Păi e clar că Iisus e primul Mângâietor!"...dar dacă ar face asta, s-ar pripi! La o asemenea pripă, eu aș întreba scurt: "UNDE AFIRMĂ YEȘUA CĂ EL AR FI PRIMUL MÂNGÂIETOR?... Vă rog să-mi arătați cartea, capitolul și versetul, FĂRĂ deducții și conjecturi!..."

Nu, aici lucrurile trebuie lecturate din două puncte de vedere complementare: primul este cultura și civilizația evreiască (incluzând ceea ce afirmau rabinii despre Mesia), iar al doilea este textul în limba greacă. (Ani de zile am citit și am căutat să înțeleg Biblia și apoi să cunosc contextul în care au fost spuse lucrurile și săvârșite gesturile și acțiunile, dar mai târziu am înțeles că trebuie cunoscută mai întâi gândirea celor de-atunci și de-acolo și abia apoi tâlcuite cuvintele și gesturile lor... Dar aceasta este altă discuție, care ține de hermeneutică, știința și arta interpretării Scripturii...)

Revenind la gândirea evreiască:
Yeșua afirmă că Tatăl va trimite discipolilor Lui (de-atunci și de-acolo, în primul rând!) un alt Mângâietor, un alt Consolator. Termenul grecesc este Parakletos, Consolator. Însă când Yeșua vorbea cu discipolii Săi, El nu vorbea în greacă, ci în aramaică și probabil și în ebraică. Mângâietorul/Consolatorul se traduce în ebraică prin Menachem. Acest Menachem, spune Franz Delitzsch apud Schoettgen, este o desemnare sinagogică veche pentru Mesia. (Franz Delitzsch, Messianic Prophecies in Historical Succession, translated by Samuel Ives Curtiss, Wipf and Stock Publishers, Oregon, USA, 1997, p. 43.)

Glisând puțin spre gematria, matematica simbolică și mistică a evreilor, mai spunem doar că suma cifrelor care formează termenul menachem, Mângâietorul/Consolatorul, este 138 : MNChM, unde litera mem are valoarea numerică 40, nun = 50, khet = 8, mem = 40.
Aici cineva ar putea întreba: "Și ce dacă?..." Ei bine, coincidență sau nu, acest număr, 138, este și suma altor titluri care urmau să-i fie date Celui care avea să vină, de exemplu Țemach , Odrasla (Ier. 23:5; Zah. 6:12). Dar Țemach, pentru rabini, semnifica și Nețer, Vlăstarul din Isaia, 11:1, și Mașiyach, așa că, atunci când vorbeau despre Mesia, rabinii înțelegeau automat "Mesia, adică Menachem/Mângâietorul, Țemach/Odrasla și Nețer/Vlăstarul..."

Tâlcuirile nu se opresc aici. Data viitoare, be-ezrat ha-Șem/ cu ajutorul lui YHVH, vom vedea diferențele dintre termenii grecești allon și heteron, care sunt deosebit de importanți pentru a dezvălui modurile în care Acel "Alt Mângâietor/Consolator" urma să vină în Numele lui Mesia, reprezentându-L pe El, acționând ca El, având ceva din personalitatea Sa, poate chiar din natura Lui...

Până la o nouă postare, binecuvântări/berakhoth!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Lucia
18162. Postat la 26/04/2012 13:54 - 4755z9h57m
Frate Roman, eu nu ma pripesc...calm si linistit ca si rabinii care traduceau cuvantul Mesia in Mangaietor, deci El fiind primul, ma incumet sa spun ca alt Mangaetor este Duhul Sfant, Duhul adevarului, ungerea de sus...
Vezi tu, Mangaietorul stie deja felul de gandire de atunci si de acolo...
Apropo, unde scrie ca primul Mangaietor(ajutor, aparator) nu este Isus?

Aici cred ca lucrurile nu trebuie lecturate din mai multe puncte de vedere , ci trebuie judecate in mod duhovnicesc!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Michael Roman
18163. Postat la 26/04/2012 15:33 - 4755z8h18m
Soră Lucia, când scriam despre pripeală, nu mă refeream la tine. Dar dacă ai scris ca și cum te-ar fi vizat, cine sunt eu să te contrazic? smiley
Oricum, urmărind succesiunea postărilor mele și a răspunsurilor tale, mă așteptam la un feed-back grabnic de la tine, era un gest predictibil... smiley

Desigur, chiar și la o simplă lecturare a postării mele ar reieși că acel Alt Mângâietor este Duhul Sfânt. Eu scriam despre, citez: "relația dintre Mesia și Duhul Sfânt, ca fiind infrastructura temei de față", nu despre relația lui Mesia cu Sine Însuși (introspecție sau relație intrapersonală).

Ai întrebat "Apropo, unde scrie ca primul Mangaietor(ajutor, aparator) nu este Isus?"

Îmi aduci zâmbetul pe buze: adică, eu trebuie să demonstrez ceva ce nu există? Încearcă tu să demonstrezi că există, altfel discutăm despre fracturi de logică.

Te mai citez o dată: "Aici cred ca lucrurile nu trebuie lecturate din mai multe puncte de vedere , ci trebuie judecate in mod duhovnicesc!"
Ai dreptate, este exact ceea ce fac, așteptând și de la tine o judecată similară.

Berakhoth!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Lucia
18164. Postat la 26/04/2012 16:30 - 4755z7h21m
Nici nu am spus ca te refereai la mine, ci la cei ce cred ca mine, nu?
Frate Roman, din postarea ta am preluat intelegerea rabinica, atunci cand se vorbea despre MESIA, ei se duceau cu gandul la MANGAIETOR, de ce?

Noul Legamant implica pe Isus Hristos, numarul unu , iar cand acesta s-a inaltat a venit un alt Mangaietor, consider ca pentru apostoli, El era ajutor, aparator, insa cand a plecat aveau nevoie de un inlocuitor, un altul asemanator Lui ca sa ii insoteasca pana la revenirea in slava.
De ce ar fi trebuit sa spuna Isus ca El este primul Mangaietor, cand acest lucru este atat de clar?
Daca considerati ca nu am dreptate, explicati-mi va rog unde gresesc.
Eu sustin clar, Isus a fost primul Mangaietor!
Puteti sa-mi argumentati contrariul?Va rog!
Eu va pot argumenta:
Isus cand spune ucenicilor, va voi trimite un alt, este ca si cum as zice copiilor mei: Eu ma duc intr-o calatorie lunga, dar am sa va trimit o alta mama...nu sunt eu, dar ma inlocuie pe mine, ce logic pare, nu?
Ce spuneti, frate Roman?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Mângâietorul
fullban8
18171. Postat la 26/04/2012 22:09 - 4755z1h42m
Mă primiți și pe mine (soră Lucia și frate Mihail Roman) în această dezbatere?
Dacă ziceți da, vă mulțumesc și vă asigur respectul concepțiilor de moment; dacă ziceți nu, după Iacov 4.17: Deci cine știe să facă bine, și nu face, săvârșește un păcat!, vreau să vă spun că ce semănăm, aceea culegem! sau, ne încurcăm în propriile IȚE. Cu tot respectul pentru cei ce cred în TRINITATE, acesta este rezultatul împărțirii UNICULUI CREATOR MÂNTUITOR = UNICA ENTITATE CREATOARE, în trei persoane: Dumnezeu Tatăl (care este Duh - Ioan 4.24 - fără nume, deși Tatăl veșniciilor are Nume = YHVH), Dumnezeu Fiul (cu nume - Falsul Isus rezultat de schimbarea Sfântului Nume Yashuah = Eu sunt YHVH), și Dumnezeu Duhul Sfânt (duh = ?? persoană fără nume??).
Cum să judecăm fraților în lucrurile meșteșugit aranjate la Niceea și Trent, și date nouă în locul Sfintelor Evanghelii.. după Matei, ..după Marcu, ..după Luca (apropos Petru nu a scris niciodată - toată viața el a fost și a rămas analfabet).
Unul dintre versetele asupra cărora se insistă de către persoanele strict monoteisto-ariene, este pasajul din Deuteronom 6,4, tradus corect și ușor de interpretat, chiar și după originalul ebraic postbabilonian, piatra de temelie pentru fundamentalismul arian (formulat de preotul Arie) care a negat sfințenia lui Cristos (arian = denumire veche a indo-europenilor - actualii indo-iranieni, în opoziție cu politeiștii păgânismului afro-greco-romano-celto-siberian)!
Să citim întâi traducerea: Ascultă Israele: Domnul, Dumnezeul nostru este singurul Domn - și apoi același pasaj în ebraica netoaletată lingvistic: ȘEMA | ISRAEL: ADONAI | ELOHIM, ADONAI | EHAD; ȘEMA = ascultă de cineva, ascultă pe cineva; ADONAI = Domnul - ELOHIM = Dumnezei bărbați - pluralul dumnezeirii creatoare din Geneza 1,1; ECHAD = tradus prin ,singurul, denumește o.. pluralitate! Termenul Biblic utilizat pentru Singurul, este ,,echad - ehad,, , deosebit de ,,iachid - iahid,, care, ar defini unitatea-unicitatea absolută!
Varianta aramaică: ȘEMA | ISRAEL, SHADAY | YAHUSHUAH, HAMASHIAH | EHAD - Ascultă Israele: ATOTPUTERNICUL, este Mântuitorul, Singurul Uns! Cum am putea traduce cât mai corect pasajul de mai sus? Probabil..: Ascută Israele: Creatorul, este Mântuitorul, singura Entitate (instituție) abilitată din veșnicie.
Astfel, Unicul Mântuitor, Creatorul, rămâne Unic, și se manifestă (mângâie), prin Duhul Adevărului = PUTEREA, ÎNȚELEPCIUNEA și IUBIREA SA, nu ca persoane distincte și diferite; UNICA ENTITATE, UNA în trei NATURI (Viață, Materie și Duh), care nu se pot detașa între ele cum nici omul persoană - făcut asemenea Creatorului, nu se poate divide în alte trei persoane - nu se pot înlocui (substitui). Creatorul Mântuitor există, ființează.. în trei naturi intrinsec; nu poate coexista (Ioan 14.9). Cine va fi pentru a înțelege, cine nu va fi pentru a înțele, nu va înțelege dar, cine sunt eu să judec pe fratele sau sora mea - fiind dator să iubesc, eu vă iubesc pe toți, așa cum înțelege fiecare!
Cu dragoste frățească, Har și Pace Sfântă!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lucia
18175. Postat la 27/04/2012 09:51 - 4754z14h0m
Frate ELIAHU, si eu cred in UNICITATEA lui Dumnezeu-Tatal-YHVH care lucreaza prin Fiul-Yashvah-Hristos si Duhul Sfant, care nu este persoana, ci forta activa a Tatalui, Mangaietorul-Duhul adevarului!
Sa vedem ce spune fratele Roman.

Michael Roman
18188. Postat la 27/04/2012 21:00 - 4754z2h50m
Șabat șalom!

Continuăm cu examinarea semnificațiilor și a sensurilor sintagmei "alt Mângâietor", άλλον παράκλητον.
(Ev. după Ioan, 14:16.)

Aici ne ajută limba greacă, și nu puțin... În limba greacă a Noului Testament (scris, în general, în dialectul koine...) existau doi termeni diferiți pentru noțiunea "alt, altă": allos și heteros. (Acești termeni au fost preluați și de limba română, a se vedea, de pildă "alogen" și "eterogen".)
Cum se traduc ei?
Mai întâi, allos: el "exprimă diferență numerică și denotă un altul de același fel". Concret: nouăsprezece oameni albi și un negru. Negrul respectiv este allos în raport cu ceilalți. El are NATURĂ UMANĂ, are structură psiho-fizică umană, deci are gândire, voință, afecte, corp omenesc. Singurul lucru care-l distinge este pigmentul.
Apoi avem heteros: acesta exprimă "o diferență calitativă și denotă un altul de un fel sau sortiment diferit." Aici avem nouăsprezece oameni albi și o lămâie. Acest fruct nu are NATURA SAU ESENȚA UMANĂ, nu are formă umană, nu are absolut nimic din ceea ce este definitoriu pentru omenitate și nici la culoare nu prea seamănă cu oamenii, decât dacă vreunul dintre omuleții noștri nu s-a îmbolnăvit de icter.
(Citate preluate din W.E. Vine, An Expository Dictionary of New Testament Words, vol. II, Fleming H. Revell Company, Old Tappan, New Jersey, USA, ed. a 17-a, 1966, p. 60.)

Aplicat la text: Yeșua spune că Mângâietorul pe Care ÎL va trimite El de la Tatăl, și care PURCEDE de la Tatăl (fără a fi Tatăl și fără a fi Fiul...), acest Mângâietor, care este EL, va lua din ce este al lui Mesia și le va revela discipolilor. Duhul Sfânt este ALT Mângâietor, adică are natura lăuntrică sau esența personală (și nu impersonală...) a lui Mesia, fără a fi Mesia, dar după cum Mesia a fost Consolatorul (Primul Mângâietor), tot așa și Duhul va fi Consolator (Al doilea Mângâietor). Așadar, Duhul va fi "Persoană", nu forță activă, impersonală.

Berakhoth!

Lucia
18197. Postat la 28/04/2012 18:48 - 4753z5h2m
Pe mine nu ma ajuta nici limba greaca, pentru ca s-ar spune ca elenizez Evangheliile, nici ebraica , pentru ca nu o cunosc, nici dupa vorbe care nu sunt bazate pe Cuvantul lui Dumnezeu!
Saracul famen, daca ar citi aici, ar intra mai mult in ceata, ce frumos i-a descifrat Filip Scripturile, ce clar si Duhul Sfant ce minunat lucra in acele timpuri, incat l-a rapit dupa ce i-a dat botezul in apa.
Mangaietorul de vrem sa credem sau nu vine de la Dumnezeu, este Duh si nu persoana(o persoana ii trebuie si trup), iar izvorul Duhului Sfant este Dumnezeu...cum tot ce se vede este facut din lucruri care nu se vad, asa si cu Duhul Sfant, desi are toate calitatile unei persoane, este duh, adica ca un vant, ii auzim vuietul, ii simtim puterea, care poate sa fie ca o adiere blanda sau ca o putere ce misca casa din loc sau poate sa te rapeasca ca pe Filip, sau poate sa-ti vorbeasca in mod clar, prin vedenii, visuri, prorocii...
Nu il vedem, dar il simtim, si daca am spus caeste puterea activa a lui Dumnezeu, am spus-o bine ca de la inceputul inceputurilor si-a facut prezenta peste intinderea de ape.
Daca cineva crede ca Duhul Sfant este persoana distincta, sa-mi traduca mai intai cuvantul Duh, apoi sa-mi spuna daca noi putem patrunde descifrarea misterului gandirii Duhului Sfant?
Eu ca persoana nu am putut gandi decat in momentul intrepatrunderii celor doua elemente, pamant-duh...in schimb Duhul Sfant, desi nu are trup gandeste, insa inchei cu versetul acesta:"Oh, adancul bogatiei, intelepciunii si stiintei lui Dumnezeu!Cat de nepatrunse sunt judecatile Lui, si cat de neintelese sunt caile Lui!(Romani 11.33)

fullban8
18227. Postat la 29/04/2012 22:18 - 4752z1h33m
Cu toate încercările de a mă feri de contradicțiile (nesuferite de mine pentru caracteristica lor aleatoare = care depinde de o împrejurare viitoare nesigură) care pe lângă tendința de îngrădire a libertății au și una (tendință) de dezapreciere a părții care se susține singură, ducând la o luptă interminabilă și fără rezultat (mai ales când poate și ,,mândria,, își cere tributul - ca să nu vorbim și de starea laodiceeană de încredere patologic-epidemică în calitățile proprii), nu pot să nu combat (în cea mai umilă formă, doar în sensul de a dovedi falsitatea ori netemeinicia unei teze sau ideologii, indiferent de urmările în dreptul meu, cel puțin din simplu motiv de a fi o mărturie (încă vie), de a nu mă face părtaș ,,ÎNTUNERICULUI care oricum nu poate birui LUMINA (Ioan 1.5; Psalmii 43.3; Isaia 5.22).
Cu toate acestea, nu pot să nu recunosc mai înainte de orice ,,o vorbă ce mi se pare profetică - o SOLIE,, nemaiântâlnită și nemaiauzită de mine până acum, de mare profunzime duhovnicească - un amănunt prin care știu că vor fi păcăliți din nou evreii - Christul zis anticristul = AntiMesia; Papii = evrei, ultimul Papă (tot), cu numele de Petru, să fie din tribul lui Dan - eu mizam pe Dan și Efraim - Slăvit să fie Cel Veșnic Prea Înaltl
Privind la eforturile prin care noi oamenii mărginiți și smintiți de științele pe nedrept numite așa încercăm și credem că și reușim să descoperim Creația Celui ce este de NECUPRINS, și de NEÂNȚELES, altfel, și în afara CĂLĂUZIRII SALE DUHOVNICEȘTI prin care El Însuși ne-a descoperit-o, cu adevărat vedem ILARITATEA unui spectacol FILOLOGICO-FILOZOFIC din care, DUHUL ADEVĂRULUI cu atribut de MÂNGÂIETOR în Nemărginita Sa Putere, Înțelepciune și Iubire, mai scoate câte un suflet candid, ca Lucia, sau.. ca oricare altul care INSTINCTIV scutură din cap (în nădejdea din Psalmii 32.8), ca să scape de frâul sau zăbala religioasă (Psalmii 32.9).
Atâta timp cât căutăm Adevărul pe căile bătătorite (Ezechiel 34.17-23) de înșelătorii religioși (devenind părtași cu ei în analize etimologico-semantico-morfo-sintactice cu caracter de pânze de păianjen), oricât am fi de sinceri și de binevoitori, nu vom reuși, decât să ne facem victime ale adevăratelor EXERCIȚII de smintit MINȚILE epuizate deja de înșelătoriile NOUTESTAMENTALE care DIVID = ÎMPART pe UNICUL CREATOR MÂNTUITOR OMNIPREZENT VEȘNIC (nu coetern) OMNIPOTENT și OMNISCIENT (nu coegal) - minți epuizate spiritual, până aproape la stadiul din Daniel 12.7 (ultimile cuvinte).
Cu sentimentul de teamă (pentru mine) și de avertizare (pentru cei care consider că se hazardează în afirmații - cum făceam și poate mai fac și eu) evidențiez Matei 12.37: Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, și din cuvintele tale vei fi osândit r11; cunoscut în înțelepciunea populară prin: fiecare pasăre, după limba ei piere.
În această ordine de idei, ..dacă chiar crezi așa, exprimat public (citez: Duhul Sfânt este ALT Mângâietor, adică are natura lăuntrică sau esența personală (și nu impersonală...) a lui Mesia, fără a fi Mesia, dar după cum Mesia a fost Consolatorul (Primul Mângâietor), tot așa și Duhul va fi Consolator (Al doilea Mângâietor). Așadar, Duhul va fi "Persoană", nu forță activă, impersonală.), cu tot respectul frate Michael Roman, văd că așa cum ,,Primul Mângăietor,, (nicăieri specificat biblic decât prin deducție și comportament, dar UNANIM recunoscut ca RĂSCUMPĂRĂTOR VINDECĂTOR VENIT și MIJLOCITOR ÎNĂLȚAT) a fost scuipat, pălmuit și biciuit, (repet, cu respect, cu multă dragoste, și cu durere frățească), dumneata te iei la trăntă cu PERSOANA unui duh sfânt închipuit - dar cu DUHUL ADEVĂRULUI prin puterea căruia FIINȚĂM, nu vom putea decât să dăm cu pumnii în VÂNT (1Corinteni 9.26), spre propria nenorocire (personală), după Efeseni 4.30, și sincer mă doare ca o asemenea capacitate de om înzestrat (evident) să cadă la proba trecută de pescari (și necuscători de carte ca Petru - care nu a scris NICI UN CUVÂNT dar, s-a golit de sine - de puținul mai ușor de lepădat de cât oricare gunoi din bogățiile lumii acesteia)!
Văd că lepădarea de credință este aproape - și faptul că aceasta s-a urmărit la Niceea și la Trent, dovedește cu adevărat valoarea celor prin care a lucrat Cel Rău (cu adevărat oameni deștepți, în deșteptăciunea luciferică - Luca 16.8) personificând NEMĂRGINITUL asemenea MĂRGINITULUI - cuvântul-termenul PERSOANĂ, nu poate cuprinde NEMĂRGIREA ENTITĂȚII CREATOARE - apoi, dacă DUHUL care aparține ADEVĂRULUI (YHVH) este de aceeași natură (sfântă-duhovnicesc-eterică), nu poate fi de natură lăuntrică sau esență personală (asemenea lucrurilor materiale-ordinare-comune). NATURA SFÂNTĂ a DUHULUI nu poate fi o natură personală caracterizată de LIBERTATEA (aparținătoare, dar nu intrinsecă - mai repede complementară) duhovnicească sfântă (sau spirituală demonească) dată omului de la ,,facerea omului,, - omul nu a fost creat, ci făcut liber) - cînd LIBERTATEA, PUTEREA, ÎNȚELEPCIUNEA, IUBIREA și MINCIUNA (atribute ale câte unui duh.. de Înțelepciun, de iubire, de minciună) vor fi PERSOANE (cu viață, trup, și duh), atunci va fi și DUHUL SFÂNT PERSOANĂ.
Te rog să-mi ierți intervenția frate Michael dar o fac în dorința absolvirii ADEVĂRULUI, și nu a părerilor noastre! Puterea lui Scaraoschi (scânteia) este mare dar Cel ce la întocmit (ca și pe noi), este și mai mare - El este Cel ce a creat, a făcut, și a întocmit TOTUL, și pe noi care ne-a răscumpărat cu Mâna Sa întinsă, cu Braț puternic, și cu Sângele Său, El este STĂPÂNUL, El este SUVERANUL VEȘNICIILOR și SLAVA VEȘNICEI LUMINI - ALELUIAH!
Cu dragoste frățească, Har, și Pace sfântă cu binecuvântări!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Michael Roman
18233. Postat la 30/04/2012 00:27 - 4751z23h24m
Șalom, chaverim!

Soră Lucia, frate Eliahu777:

frățiile voastre cunoașteți ce înseamnă termenul "supunere", că este un concept biblic, care trebuie aplicat zilnic de orice credincios. Ultimele două postări ale fiecăruia dintre frățiile voastre nu demonstrează aceasta. Poate v-a scăpat din vedere și ați glisat spre alte discuții...
Vă adresez eu rugămintea să reveniți la tema de discuții stabilită de threadul de față, anume relația dintre "Mângâietorul", adică Duhul adevărului, și Mesia. Tema este circumscrisă în textul sacru, Evanghelia după Ioan, cap. 14-16.
Nu discutăm aici teologie istorică și filosofică, Hotărârile luate la Niceea sau Trento, dar dacă aveți în inimă această frământare (și empatizez cu dvs.) puteți deschide un thread unde doritorii vor interacționa.
În privința Trinității sau a naturii Duhului Sfânt există deja threaduri deschise.

În ce mă privește, discursul meu poate fi verificat pe Scriptură, cu dicționare și lexicoane de ebraică și greacă sau cu bibliografie. Eu nu țin să fiu pe placul cuiva, și nici nu-mi dau cu părerea cu rost și fără rost, pentru a totaliza peste 1000 de postări în mai puțin de 18 luni pe forum.

Berakhoth!

fullban8
18242. Postat la 30/04/2012 22:17 - 4751z1h34m
Da frate Michael Roman! Știu bine ce înseamnă supunerea, după o viață la un stăpân fără milă, de peste 10 ani de supunere în smerenie și umilință (fără să accept umilirea), după Luca 9.23, urmându-L zilnic pe Mântuitorul, în greutățile și necazurile îngăduite de El pentru prelucrarea mea dar, glisatul pe deasupra oceanului înșelătoriilor teologice, l-am adoptat ca un paralelism adjuvant, pentru judecarea cauzei în speță, pentru a înțelege mai bine, și mai ușor, cum s-a ajuns de la DUHUL ADEVĂRULUI SFÂNT la un MÂNGÂIETOR PERSOANĂ.
ORICE PERSOANĂ SIMTE și este SIMȚITĂ de orice altă ființă, prin 5 (cinci) simțuri în timp ce ORICE DUH este CONȘTIENTIZAT prin 9 până la 20 de simțuri - capacitățile fiziologice ale organismului uman care furnizează intrări de percepție.
În privința celor 1000 de postări în 18 luni, consider referința.. prea mică din partea unui om așa de mare, cam sarcastică (și astfel), indiferent la adresa cui a fost îndreptată, apreciez mai important rodul (scopul conținutului postărilor), decât frunzele (frumusețea și multitudinea noțiunilor interesante, apreciate, dar fără rezultat), asemenea predicilor recunoscute ca frumoase, din care nu s-a înțeles nimic.
Frate Michael - iartă-mi aprecierea evident meritată, pe care ți-o declar (nu ca o laudă deșartă omorâtoare) - ești un suflet dotat de Cer, pentru Cer, și cu siguranță.. cercetat de DUHUL lui YHVH - dacă ești (și poți fi) pe urmele lui Pavel, fi ca Pavel (Filipeni 3.8), cu Yashuah HaMashiah (Ioan 4.22) pe care noi zicem că Îl cunoaștem, dar nu știm cum ne cunoaște El pe noi, ca să putem înțelege SFINȚENIA DUHULUI, judecând NONSACRALITATEA MÂNGÂIETORULUI PERSOANĂ - la care mă exprim deschis, fără pretenția că EU dețin TOT ADEVĂRUL.
Mi-ai recomandat frățește.. citez: ,,TEXTUL SACRU, Evanghelia după Ioan 14.16,, pe care, dacă îl pun lângă Ioan 14.7-11 (cel puțin pentru mine), Ioan 14.16 este ,,o formulă hipnotică,, prin care, trebuie să închid ochii, și să înghit balastul teologiei Evangheliei după Ioan din limba leagănului idolatriei, la fel cu Galateni 3.13 (chiar dacă tratează alt subiect), de unde ,,oricine,, poate înțelege că.. ,,Blestemat este cel ce respectă legea, pentru că este scris, că blestemat este cel ce nu respectă legea,, - poate fi altceva decât un exercițiu de alienare (înnebunire, tâmpire) a unui suflet integru, în toate facultățile psihice și intelectuale? Indubitabil NU!
Așa este iubite frate Michael, și cu Ioan 14.9-16, nu numai 14.16! ÎNȘELĂTORIA DESPUIATĂ DE OCULTISMUL DEMONIC - MINCIUNA NUDĂ, sună cam așa: Eu (din București) îl rog pe tatăl meu (care este în mine, dar se află în Cluj), să trimită gândul meu = MÂNGÂIETORUL (din Cluj), care este la tatăl, care este în mine (în Cluj), în locul meu (în București), pentru că eu am să mă duc la tatăl meu, în care sunt eu.. la Cluj) - aceasta este în Ioan 14.9-16. Acesta este rezultatul dividerii-împărțirii UNICULUI, SFÂNT, SFÂNT, SFÂNT, în trei FALSURI!
Acesta este ADEVĂRUL recunoscut de cei puțini, dintre care, nu pot să cred că eu aș fi ultimul.
În încheiere, cu siguranță nu știți de ce vă spun aceste lucruri! Pentru că am convingerea, că în acest Forum, sunt suflete care vor trece de la 1Corinteni 3.2, la Evrei 5.12 și 13, pentru a putea primi un loc în Apocalipsa 20.4 (prima parte), printre care, aș dori mult să fie și fratele Michael, și.. toți care ne bucurăm în DUHUL ADEVĂRULUI LUI YHVH-YASHUAH HAMASHIAH!
La nunta Mielului, mai sunt multe locuri! Veniți.. cu haine de nuntă!
Se aud pașii lui Mesia!
Shalom uvraha!

cautatorul
20800. Postat la 09/12/2012 19:11 - 4528z3h40m
Buna seara

Vreau sa spun ca aproape la fiecare postare aproape toti amintim de Duhul Sfant .
Toti intelegem si evidentiem importanta si rolul Duhului Sfant . Mai mult toti crestini indiferent de cult spun ca fara Duhul Sfant nu suntem nascuti din nou , infiati si pecetlui r30;r30;..

Si Domnul Isus spune ca ; Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.

Cum suntem /ati fost condusi de Duhul Sfant ?
Cum ne conduce Duhul ?
Cum ne calauzeste / Cum ne-a calauzit Duhul in viata de zi cu zi ?

Pe mine ma intereseaza acest subiect , nu stiu daca si pe dumneavoastra .

Cu respect
Lucia
20836. Postat la 12/12/2012 16:33 - 4525z6h17m
Pe toti ar trebui sa ne intereseze acest Mangaietor, insa este foarte ciudat faptul ca foarte putini incearca sa escaladeze zidurile si piscurile acestui minunat "subiect".
Va-ti pus intrebarea, de ce?
Pentru ca acest taram implica mult supranaturalul, credinta in puterea lui Dumnezeu!
Este un subiect controversat de filozofii si invatatorii care se bazeaza pe materia lor cenusie, pe inteligenta si cunoasterea lor.
Omul care crede in calauzirea Mangaietorului se bazeaza pe intelepciunea de sus, pe dependenta Duhului Sfant care nu numai ca te invata si te calauzeste in adevar, ci te face sa traiesti adevarul in dragoste, sa vestesti Evanghelia prin acest Mangaietor care are cuvinte dulci, convingatoare pline de esenta si miez, care mustra constiinta pacatosului, si-l face sa-si dea seama de pacatosenia lui.
Multi considera ca mustrarea inseamna vorbe grele la adresa aproapelui, care nu conving, ci dezvaluie in persoana care mustra un caracter lipsit de dragoste.
Mustrarea Duhului vine din-nauntru in afara, El patrunde si constientizeaza cand gresesti si cum sa te indrepti, cel care convinge este plin de Duh, plin de roade, inaintea unei persoane blande, bune, plina de pace , si cel mai rau om tace, iar cand cuvintele curg pline de dragoste, inima impietrita se topeste, se rusineaza...Calitatile de care avem nevoie ca sa lucram impreuna si a duce marturie prin vietile noastre despre credinta nu sunt haruri obisnuite, ci ROADELE venite prin Duhul Sfant, singuri prin propriile forte nu vom putea infaptui nimic, trebuie sa intelegem ca Mangaitorul este trimis sa ne CALAUZEASCA, asta inseamna o viata cu El si prin El, dar cati cred in aceasta putere, cati o mai accepta ca tovaras de drum, cati??
Te mai simti mustrat cand jignesti, batjocoresti, cand inima ta este plina de rautate si ura, si pentru ce fratele meu, pentru ca nu mergi la fel ca mine, nu te imbraci la fel, nu mananci la fel, nu vorbesti aceiasi limba?
Dumnezeu are putere sa deschida inimi, sa le lumineze, dar nu forteaza, nu jigneste, ci prin Mngaietor se apropie usor, te cheama pe nume, te ridica, te mangaie, ba chiar te curata si-ti sterge lacrima, iti iarta pacatele prin Fiul, aratandu-ti ADEVARUL prin dragostea fara cusur!
Ca apoi inima ta sa simta bunatatea, bucuria si pacea prin acel MANGAIETOR, care iti sopteste:
Intoarce-te de la faptele tale rele si pocaieste-te!

cautatorul
21117. Postat la 03/01/2013 12:46 - 4503z10h5m
Buna ziua

Prin cea ce spuneti ma face si mai dornic de a cauta raspunsuri la intrebarile de mai jos . Va invit pe toti sa cercetam acest minunat si ravnit subiect . Nu am mai intrat pt ca in acest timp am cercetat si voi cerceta cu placere acet subiect .

Cum ne conduce Duhul ?

Cu respect
emanolake
21124. Postat la 04/01/2013 01:06 - 4502z21h45m
Cum ne conduce Duhul ?

Apocalipsa 13:9
Cine are urechi să audă!

Dupa cum pare Duhul Sfint are un rol de mare importante, fara el cum e o zicala esti pierdut in spatiu, multi in zilele de astazi nui mai dau importante, dar ramine o intrebare? De ce a adus in evidente Domnul ca e de folos sa ma duc? Vi-l voi trimite? Are sa va calauzeasca in tot adevarul? Va dovedi lumea vinovata in ce priveste; pacatul, neprihanirea,judecata? El ma va proslavi? Pare interesant capitolu 16 din ioan, sa nu aduc in evidente tot cea ce este scris in toata scriptura despre duhul sfint. Dar sa pricepen niste mici detali as incepe cu citeva verseturi, vedem in Apocalipsa cum incepe Duhul sa vorbeasca celor sapte biserici:

Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul. Domnul instinteaza prin duhul sfint, Domnul vorbeste bisericilor, Domnul intareste bisericile prin duhul sfint.

De aceea, cum zice Duhul Sfânt: Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile.

Domnul prin calatoria sa si pe unde era spunea in multe parti poporului: Dacă are cineva urechi de auzit, să audă.

Ce sa auda? Cuvintul.

Despre: Pacat, Neprihanire, Judecata

Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii.

Duhul este acela care dă viață, Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.

Galateni 6:8
Cine seamănă în firea lui pământească va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul va secera din Duhul viața veșnică.

1 Ioan 4:6
Noi însă suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ne ascultă; cine nu este din Dumnezeu nu ne ascultă. Prin aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii.

Matei 13:15
Căci inima acestui popor s-a împietrit; au ajuns tari de urechi, și-au închis ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înțeleagă cu inima, să se întoarcă la Dumnezeu, și să-i vindec.

Deci in comformitate am adus doar o mica parte de rol al duhului de a fi calauzit, de a auzi, de a cunoaste adevarul. Persoana care accepta si are dorinta de a fi calauzit de duhul ca sa nu mearga in ratacire are datoria de a se supune duhului adevarului, si sa traiasca dupa adevar.Trebuie sa fim mai atenti la cuvintul Domnului si sa nu ne inpotrivim Duhului.

Matei 13:43
Atunci cei neprihăniți vor străluci ca soarele în Împărăția Tatălui lor. Cine are urechi de auzit să audă.
cautatorul
21305. Postat la 17/01/2013 11:40 - 4489z11h10m
Buna ziua

Care a fost subiectul favorit al Domnului Hristos?

Hristos, Marele învățător a avut o infinită varietate de subiecte din care să aleagă, dar unul asupra căruia El a stăruit cel mai mult a fost înzestrarea cu Duhul Sfânt .
Spiritul Sfânt a fost cel mai mare dar din toate darurile pe care El îl putea cere de la Tatăl Său pentru exaltarea poporului Său. Spiritul Sfânt avea să fie dat ca un agent regenerator, iar fără acesta, sacrificiul lui Hristos ar fi fost nefolositor.

Ioan 14:17 și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.

Din acest verset biblic inteleg ca vorbeste de doua categorii si acestea sunt ; lumea si , apostoli , ( credinciosii ) .

Despre prima categorie spune ca ;

-Nu-L vede. Lumea este lipsită de percepție spirituală. Omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu 1 Corinteni 2,14 .

-Și nu-L cunoaște. Dacă ucenicii din Efes botezați rcu botezul lui Ioanr1; rnici măcar nu auziseră că ar fi un Duh Sfântr1; (Fapte 19,1-3), cu atât mai puțin lumea nu va avea nici o cunoștință despre El. Lumea nici nu a știut despre existența Lui și nici nu a recunoscut chemarea Lui la pocăință

Ioan spune 16:8 Și când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata.
Aici ne spune ca Duhul Sfant lucreaza cu aceasta categorie cu lumea . Sa o convinga de păcatul, neprihănirea și judecata.

Despre a doua categorie se spune ca ; voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi, și va fi în voi.
Expresia în voi scoate în evidență sălășluirea lăuntrică a Duhului în inima creștinilor în mod individual.

Cu ambele categorii Duhul Sfant lucreaza . Cu prima sa-I convinga de păcat , neprihănire și judecata. Cu a doua locuieste in ei si vor fi cu ei .

Mi-am pus urmatoarea intrebare pe care o adresez tuturor .
Am primit noi Duhul Sfânt ? Pe ce baza ? Trebuie facut ceva ?

Cu respect
Nica Schirod
21306. Postat la 17/01/2013 13:41 - 4489z9h10m
Căutătorule dragă, pui problemele mai dichisite decât restul și se pare că mergi cu ,,, curiozitățile cam pe cărarea pe care merg eu de o bucată bună de vreme, mi se pare cea mai sigură cărare, pentru că MÂNGÂIETORUL acesta despre care se face vorbire aici, este vital și dacă înțeleg eu bine, acest mângâietor este trimis în locul Mântuitorului Yahshua Ha Mashiach - Isus Hristos, având referință Biblică, dar să citim:

Ioan 14:16 Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor (Grecește: Paraclet, apărător, ajutor.); care să rămână cu voi în veac;

Dacă luăm în calcul așa sumar și zicem; Duhul Sfânt și credem că am rezolvat totul, atunci încurcătura este făcută din lăuntru, nu din afară și atunci încurcătura este foarte mare, ..... și ca să nu dau de bănuit că aș impune gândirea asta și la alții, spun apăsat *este părerea mea* pentru că dacă vorbim simplu, Duhul Sfânt și gata, atunci hai să mai clarificăm odată acest conținut:

"Îngerului Bisericii din Sardes, scrie-i: "Iată ce zice Cel ce are cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele: Apocalipsa 3:1.

Din scaunul de domnie ieșeau fulgere, glasuri și tunete. Înaintea scaunului de domnie ardeau șapte lămpi de foc, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu. Apocalipsa 4:5.

Și la mijloc, între scaunul de domnie și cele patru făpturi vii, și între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat, și avea șapte coarne și șapte ochi, care sunt cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul. Apocalipsa 5:6.

Și acum din nou întrebarea; care din cele șapte Duhuri Ale Lui Dumnezeu nu erau sfinte?
Nu cumva suntem îndreptățiți să susținem, că toate aceste Duhuri sunt sfinte!
Părerea mea, sincer vorbind, este că acest Mângâietor, pe care L-a trimis, Marele Preot veșnic prin Jertfa Sa, după ce a plecat acolo de unde a venit, este UN ceva care să Îi țină locul aici pe tera, până când va veni din nou și va face noul așezământ.

Mai departe eu cred că, acest Mângâietor, poate face uz, de toate cele șapte Duhuri, trimise aici pe tot/în tot pământul, așa că ar fi interesant, dacă am canaliza discuția, de a găsi și zice pe înțelesul tuturor, CARE ESTE ACEST MÂNGÂIETOR ??? ȘI CARE ESTE NUMELE LUI, nu numai așa sumar, parcă așa să ne descotorosim de răspundere și îi zicem pe fugă Duhul sfânt și gata.
Și în continuare mărturisesc, că; subscriu la întrebările de la urma puse de căutătorul:

Mi-am pus urmatoarea intrebare pe care o adresez tuturor .

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
cautatorul
21334. Postat la 19/01/2013 14:04 - 4487z8h47m
Buna ziua

Cu ambele categorii Duhul Sfant lucreaza . Cu lumea , Duhul adevarului lucreaza sa-I convinga de păcat , neprihănire și judecata. '' Pacat '' il numeste la singular nu spune pacate .

Care e pacatul lumii ?
Ioan 16:9 În ce privește păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine;

Dumnezeu a prevăzut numai un singur mijloc de mântuire și anume, credința în Isus Hristos Ioan 3,16; 18,36

Crezi ca Fiul lui Dumnezeu a murit a inviat si ca s-a inaltat la cer , ca jertfa lui a fost reala , perfecta totala si indeajuns ca sa fim mantuiti ? DA .

Pe aici am trecut toti indiferent de culoarea religioasa , si in aceasta categotie a lumii Duhul adevarului a lucrat in noi ca sa ne convinga , sa ne lumineze cu privire la salvare , mantuire .

A doua categorie '' locuieste in ei si vor fi cu ei ''. Versetul spune '' va fi '' vorbeste la timpul viitor .

In 16:7 Totuși, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite.

In acest verset Domnul Isus spune Vă este de folos. Sau '' este profitabil pentru voi'' . Moartea, învierea și înălțarea lui Hristos erau evenimente importante în realizarea planului de mântuire. Fără de acestea era Spiritului nu ar fi devenit o realitate. Plecarea Lui era în felul acesta spre folosul și binele ucenicilor. În trupul lui încarnat Isus nu ar fi putut să fie pretutindeni de față, dar prin mijlocirea Duhului, Isus putea fi cu fiecare din urmașii Săi totdeauna și în toate locurile .

Vă este de folos. Sau '' este profitabil pentru voi '' sa Ma duc . Ca sa vina Mangaietorul era absolut necesar ca sa plece Mantuitorul . După plecarea Sa aceasta urma să fie lucrarea specială a Duhului Ioan 16,8 .

Nu in urma zilelor de post ,sau a cererilor mele ,sau sa fi facut noi ceva am primit noi Duhul . Primirea Duhului de datoreaza ca Domnul Isus a fost inaltat , am cerut implinirea acestei fagaduinte si am crezut .

Acesta imi da o siguranta ca Duhul e cu noi si in noi daca nu s-a inaltat Domnul nu avem Duhul . Apoi am cerut si am crezut .

Dar ce inseamna sa credem ?

1 Ioan 5:10 Cine crede în Fiul lui Dumnezeu, are mărturisirea aceasta în el; cine nu crede pe Dumnezeu, Îl face mincinos, fiindcă nu crede mărturisirea, pe care a făcut-o Dumnezeu despre Fiul Său.

Cine crede. Adică cel care va crede mereu că Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Cel a cărui convingere este instabilă, trecătoare, nu poate să pretinde sau să infirme această făgăduință.

O credinta continua zilnica , nu doar atunci cand am primit pe Mantuitorul continua .

Va marturisesc ca nu stiu ce se intampla dar o pace si o bucurie inunda sufletul . Nu stiu ce se intampla dar sunt niste biruinte minunate care nu le pot explica . Nu stiu dar in minte iti vin niste ganduri puternice de infranare atunci cand suntem provocati . Numai cuvinte de lauda vin pe buze . La fel de cand cred ca sunt mantuit prin sangele Domnului Isus si pt ca suntem mantuiti a inviat Domnul am aceasta siguranta ca sunt mantuit nu a ceea ce facem noi , '' ci ca noi am fost mantuiti '' a inviat Domnul se intampla ceva ce nu pot sa explic . Va invite sa experimentam aceasta .

Va rog spuneti-va parerea . Sa invingem dusmanul nostru comun . De fapt e invins . Lauda Domnului Isus .

Cu respect
Lucia
21405. Postat la 24/01/2013 20:59 - 4482z1h51m
Mangaietorul este UNUL, Cel de la Cincizecime, insa modul de lucru cu noi este in mai multe feluri.
DUHUL SFANT:
1. CU NOI, adica atunci cand ne apropiem de Dumnezeu prin auzirea Cuvantului, El din afara te cerceteaza, te convinge de pacat , ramai strapuns, insa nu este destul!
2.IN NOI, este foarte important ca Mangaietorul sa patrunda in noi, pentru acest lucru trebuie sa staruim in ruga ca la Cincizecime, sa-I simti prezenta , sa-I simti manifestarea prin darurile supranaturale, sa simtim cum ne mustra cand gresim, cum ne mangaie in incercari, cum ne sprijina la necaz, si ne da putere, intelepciune si pricepere in toate lucrurile.
Ca sa fi sigur ca El este in tine cere darul vorbirii in limbi, este un dar personal, el te ajuta sa te rogi, sa canti, te indreapta si sprijineste, iti aduce bucurie si pace si te asigura ca Mangaetorul este cu tine, este ca un semn...eu am gresit, nu pot sa ma rog, insa Duhul mijloceste pentru mine, imi da certitudinea ca desi m-am poticnit, El asteapta sa ma indrept si chiar imi corecteaza imperfectiunile, ma zideste.Roadele Duhului Sfant incep sa infloreasca si chiar daca nu au ajuns la maturitate, nu sunt coapte am certitudinea ca Mangaietorul ma ajuta sa ma desavarsesc, ca apoi sa-mi dea daruri cu care sa zidesc biserica, daca nu sunt zidita eu, cum as putea sa zidesc biserica, o caramida moale, nu poate zidi, mai intai ma calesc, ma intaresc ca o stanca, ca dragostea din mine sa cimentuiasca, sa lege.
Nu poti avea darul tamaduirii daca mai intai nu se lucreaza la nivel personal, trebuie sa fim lumini, sa avem credinta si dragoste.
Ar fi multe de spus, insa cred ca ma opresc aici incercand intr-o alta postare sa vorbesc despre Duhul Sfant PESTE NOI.

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164477 vizite unice Powered by PHP-Fusion