1 Corinteni 11:1 Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos. ////Ma indoiesc ca Apostolul Pavel sa nu fii avut barba
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
vioshony a scris:
Cu ce sa iesim noi in evidenta?
Asta-i scopul de fapt sa iesim in evidenta?
citeste roadele Duhului Sfant-incearca sa iesi in evidenta prin existenta acelor roade in viata ta si sigur vei reusi sa iesi in evidenta.
Pacea Domnului Isus
Poi draga vad ca te-ai aprins putin , a fost doar o parere ce spui tu cu roadele Duhului sunt in interior , binenteles ca asteas cele mai importante dar daca femeia poarta batic , barbatul cum al cunosti de la 100 m ca-i Crestin? ca sa ma intelegi mai bine ca prima oara ma-i inteles gresit . Multa Pace si Domnul ISUS sa te binecuvinteze
Inca ceva fratee unde ideea ca trebuie sa cunosti pe cineva de la 100 m ca este crestin sau nu?
Sau de unde ideea ca daca are barba este crestin?
Inseamna ca toti solistii de muzica rock sunt crestini, ca aia au barba nu gluma.
Ar fi bine daca s-ar masura crestinismul dupa lungimea barbii.
Cred ca mi-as lasa-o de un metru.
Dumnezeu cu tine
1 Corinteni 11:1 Călcați pe urmele mele, întrucât și eu calc pe urmele lui Hristos. ////Ma indoiesc ca Apostolul Pavel sa nu fii avut barba
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Deconectat
RE: Barba
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7291. Postat la 23/01/2011 21:40 - 5214z1h11m
Oare ce-o sa patesc ca ma bag intre voi? Poate sa-mi rade-ti...........barba!
Frate Nica uite ce scrie in Eclesiastul : ............ca tot ce face Dumnezeu dainuieste in veci, si la ceea ce face El nu mai este nimic de adaugat si nimic de scazut...............
La Lege si la marturie. Da. Dainuieste in veci, nu se adauga si nu se scade?
Dar la barba, perciuni, clopotei si ciucurei, batic si alte cele. Sa fim seriosi.
nimic de adaugat:
- ca mireasa sa poarte rochie alba, mirele costum, sa mearga la Starea Civila si apoi la preot sau pastor?.
- sa se imbrace ce-i ce primesc botezul in haine albe?
- bisericile sa aiba scaune sau banci ?
- femeile sa poarte sutien si noi toti chiloti?
- sa invatam soferia si mersul pe bicicleta ?
- sa mergem cu trenul si cu avionul?
Si poti sa mai adaugi sute si mii din cele ce le avem azi , au fost adaugate si n-au fost create de Dumnezeu. Dumnezeu a dat intelepciunea si oameni au facut. La fel cum Tanarul Isus, facea usi care nu mai dainuiesc azi, si nici Sodoma si Gomora nu mai ard astazi, si focul vesnic nu va arde vesnic.
De aceia suntem indemnati sa fim intelepti.
Se mai pun fetelor veriga in nas, lantisoare la maini, le duci in cortul mamei , si gata ti-e sotie?
Asa si cu barba, cu baticul, cu parul, cu pantaloni, cu verigheta. Dainuieste, e adaugat sau scazut?
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: Barba
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7297. Postat la 23/01/2011 23:34 - 5213z23h17m
In zilele acestea care au trecut datorita Domnului care el nea purtat de grija si nea binecuvintat un frate a avut o rapire de duh si ingerul Domnului ia aratat doua lucruri care pe mine mau remarcat si un timp mam simntit vinovat pentru starea in care ma aflasem si ma bucur foarte mult cand Domnul vorbeste fie prin semn sau vedenie sau vis sau cuvint ca sa luam aminte la cea ce facem si cum trebuie sa umblam.
Fratele a marturisit ca a fost dus intrun loc unde era o masa mare si lunga, la masa erau multe persoane dar nu se vedeau capetele ca sa se vada cine sint din cauza lumini si stralucirea care era pe capul lor dar erau cu toti inbracati in alb si ia zis ingerul la frate ai vezi pe ei tu cum te vei infatisa inaintea Domnului si vei sta la masa daca tai din barba. Iar a doua la dus in biserica si ia aratat pe frati cu care se bucura si da slava Domnului ce fac ca toti asi aranjau barbile si le tundeau sa arata cat mai frumos si bine, si ia zis ingerul asa ceva Domnului nui place ca omul sa fie asa, ci sa fie cum trebuie sa fie si placut Domnului caci Domnul cea creat na creat sa nu fie bine ci sa fie frumos caci sinteti dupa chipul si asemanarea sa.
Cind am auzit aceste cuvinte care lea marturisit am plans si un timp am fost intristat pentru ca cu citeva zile de a se intampla cu fratele si de ce ia fost aratat lui a fost ca el trebuia sa se prezinte pentru un loc de munca si inainte de asta se aranjase barba pentru ca sa arate bine, eu am avut aceas poveste ca el in aceas saptamana mam aranjat ca sa arat si eu bine si raspunsul a fost nul ca nici lui si nici mie nu sa deschis poarta de a lucra si ca sambata sa aud ca alt frate ia mai zis lui ca al tot enerva unele fire de la barba ca sint prea lungi si ca nui place si sa aranjat si el si cind nea marturisit in privinta barbi mam simntit mustrat si intristat pentru ca asa e omul se inpiedica de un fir si cauta sa fie pentru oameni frumos si nu pentru Domnul si de multe ori cerem la Domnul si strigam la el Doamne ajutane si nu primim nici un raspuns de la El din ce cauza, din cauza noastra ca noi nul ascultam si nu umblam dupa cum el ne invata sa fim si de multe ori facem numai cum voim noi sa aratam bine oamenilor, pentru mine aceasta ami este o lectie si sa nu mai ma inpiedic de un fir ca daca sintem chemati la sfintenie si sintem sfinti trebuie sa aratatm ca sintem sfinti cum erau patriahi, apostoli si toti urmasi nostri care au murit pentru Domnul. De acea ori ce lucru trebuie facut sau stabilit ca sa fie pentru Domnul trebuie facut fie barba la barbati sau batic la femei sau in anumite lucruri trebuie din inima si cu dragoste sa fie facute caci tot ce este este de la El prin El sint toate lucrurile si pentru El sin facute ca numele lui sa fie proslavit. Stiu ca pentru multi este o piedica barba pentru alti nare nici un rol sau alti zic ca nui mantuie deloc, dar un lucru sa tinem minte ca cum a fost Isus asa sa fim si noi si sa aratam chipul sau minunat pe noi cum sa intamplat cu un frate de al nostru ca cand sa dus intro casa straina care nici nu avea nici o legatura cu crestini o femeie din lume ce era si batrana sa speriat de el si ia zis ca la vazut pe Isus adica prin el felul cum arata cu barba lunga si a dat dovada ca este o lumina si ori unde mere se vede o deosebire intre el si persoane.
Acuma sa ajuns in zilele de astazi ca oameni lui Dumnezeu adica crestini sa caute dovezi din biblie daca trebuie sau nu barba, nu cred ca la Domnul iar placea astfel de lucruri sa se caute de acea a si zis: Oare voi mai gasi credinta pe pamant? Nu cred nici eu din cauza stari care este si sensibilitatea oamenilor care sa ajuns sa nu mai faca voia Domnului si sa umble dupa lucrurile firi pamantesti.
vioshony a scris:
Vezi?de batic aminteste apostolul Pavel cand vorbeste de tinuta femeii in adunari ca este un semn al supunerii fata de barbat Iar barbatul sa fie cu capul descoperit,dar despre barba nu se pomeneste nicaeri.Pace
Frate vioshony,
Văd că ești împotriva purtării bărbii și argumentezi că în Noul testament nu scrie nicăieri să porți barbă, pe când de batic se pomenește și de aceea ar trebui - din cauză că este scris acolo. Subiectul amintit de apostolul Pavel cu privire la acoperirea capului la femei, se referă la portul femeii la rugăciune și nu neapărat portul femeii în general, și asta din cauza că erau ceva neânțelegeri cu privire la aceasta în biserica din Corint, iar Pavel a trebuit să le clarifice. Faptul că este menționat acolo în noul testament nu înseamnă neaparat căci este o continuare/ transcriere din vechiul testament și din cauza asta ar fi valabil și în noul testament, iar orice altceva care nu este amintit sau reamintit în "noul", nu ar mai fi valabil. De fapt în vechiul testament această "poruncă" cu portul baticului nici nu este menționată ca o poruncă, totusi ea se deduce din unele versete.
"Vechiul testament" și "noul testament" este o clasificare făcută de oameni, de teologiști și cei ce au pus cărțile Bibliei laolaltă să formeze această carte pe care azi noi o cunoaștem ca fiind Biblia. Mulți creștini se încurcă și rătăcesc din cauza catalogării în "vechiul" și "noul testament" crezând căci ce e în vechiul a fost, și nu mai e valabil, iar acum, numai ce e în "noul testament" este valabil. Trebuie să ne gândim căci fără "vechiul" nu ar fi fost "noul". Noi (în noul) sântem mlădițele, iar Israelul (vechiul) este rădăcina. Mlădițele/ramurile (noul) supraviețuiesc prin rădacină, de unde î-și trag seva. Când te-ai despărțit/tăiat de rădacină (vechiul) ți-ai "tăiat creanga de supt picioare" , nu mai ai cum să primești seva. Chiar și mântuitorul Isus spune în Matei 5 căci nu a venit să strice (să taie) "vechiul" ci să împlinească și a învățat și pe alții să nu îl strice (adeverind continuitatea vieții duhovnicești de la rădacină la mlădițe/ramuri).
17. Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. ...
19. Așa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, și va învăța pe oameni așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor; dar oricine le va păzi, și va învăța pe alții să le păzească, va fi chemat mare în Împărăția cerurilor.
Isus nu a putut să strice ceea ce El și Tatăl au "construit" împreună. Deci Isus nu se putea contrazice pe el însuși.
Sa ne gândim căci evenimentele descrise în Evanghelii s-au desfășurat în Israel, unde era poporul evreu (pe care Dumnezeu l-a ales să fie poporul Lui) și ei cunoșteau și practicau poruncile Lui cum le-au fost date. Nu mai era nevoie sa le fie reamintite/repetate în "noul" pentru căci ele erau cunoscute evreilor. Numai noi azi, care clasificăm cărțile Bibliei în "vechiul" și "noul" ținem morțiș că ce nu este din nou amintit în "noul" înseamnă caci nu mai e valabil.
Isus a venit să aducă o corectare în credința evreilor (din cauză căci mulți o luaseră razna în interpretarea cuvântului lui Dumnezeu) și să extindă șansa mântuirii tuturor oamenilor (din toate popoarele) prin jertfa Sa supremă. Nicidecum să desființeze "vechiul" așa cum cred și propovăduiesc mulți azi.
Purtarea bărbii este scrisă în Cuvântul Domnului și dată ca poruncă să nu o tai/razi. Acest aspect nu s-a schimbat în "noul".
Ți-aș recomanda să citești toate postările la acest subiect încă de la început ca să afli versetele de referință cu privire la purtatul bărbii in Biblie (ca să nu le mai repet aici) și postările unor frați, după aceea să te gândești dacă purtatul bărbii ar face parte doar din portul bărbaților de pe timpurile acelea, primare, sau mai mult de atât. De fapt, portul cu fața rasă vine de la romani/păgâni și s-a transmis mai departe. Dar dacă ne uităm cum sunt descriși, pozați (pictați) cei mai mulți oameni de importanță din istorie, ai să-i găsești mai pe toți cu barbă
Ar fi mai bine să ne rugăm cu sinceritate ca Dumnezeu să ne lumineze în ceea ce nu cunoaștem sau suntem în clar (cu înțelegerea unor aspecte din Biblie), mai înainte ca să ne sculăm și să luptăm împotriva lor, căci s-ar putea să ne trezim căci luptăm împotriva lui Dumnezeu.
Domnul Dumnezeul lui Israel să te binecuvinteze, și să-ți dea o inimă sinceră pentru a-l căuta și sluji în toate. Pacea Domnului Isus.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
emanolake a scris:
In zilele acestea care au trecut datorita Domnului care el nea purtat de grija si nea binecuvintat un frate a avut o rapire de duh si ingerul Domnului ia aratat doua lucruri care pe mine mau remarcat si un timp mam simntit vinovat pentru starea in care ma aflasem si ma bucur foarte mult cand Domnul vorbeste fie prin semn sau vedenie sau vis sau cuvint ca sa luam aminte la cea ce facem si cum trebuie sa umblam.
Fratele a marturisit ca a fost dus intrun loc unde era o masa mare si lunga, la masa erau multe persoane dar nu se vedeau capetele ca sa se vada cine sint din cauza lumini si stralucirea care era pe capul lor dar erau cu toti inbracati in alb si ia zis ingerul la frate ai vezi pe ei tu cum te vei infatisa inaintea Domnului si vei sta la masa daca tai din barba. Iar a doua la dus in biserica si ia aratat pe frati cu care se bucura si da slava Domnului ce fac ca toti asi aranjau barbile si le tundeau sa arata cat mai frumos si bine, si ia zis ingerul asa ceva Domnului nui place ca omul sa fie asa, ci sa fie cum trebuie sa fie si placut Domnului caci Domnul cea creat na creat sa nu fie bine ci sa fie frumos caci sinteti dupa chipul si asemanarea sa.
Cind am auzit aceste cuvinte care lea marturisit am plans si un timp am fost intristat pentru ca cu citeva zile de a se intampla cu fratele si de ce ia fost aratat lui a fost ca el trebuia sa se prezinte pentru un loc de munca si inainte de asta se aranjase barba pentru ca sa arate bine, eu am avut aceas poveste ca el in aceas saptamana mam aranjat ca sa arat si eu bine si raspunsul a fost nul ca nici lui si nici mie nu sa deschis poarta de a lucra si ca sambata sa aud ca alt frate ia mai zis lui ca al tot enerva unele fire de la barba ca sint prea lungi si ca nui place si sa aranjat si el si cind nea marturisit in privinta barbi mam simntit mustrat si intristat pentru ca asa e omul se inpiedica de un fir si cauta sa fie pentru oameni frumos si nu pentru Domnul si de multe ori cerem la Domnul si strigam la el Doamne ajutane si nu primim nici un raspuns de la El din ce cauza, din cauza noastra ca noi nul ascultam si nu umblam dupa cum el ne invata sa fim si de multe ori facem numai cum voim noi sa aratam bine oamenilor, pentru mine aceasta ami este o lectie si sa nu mai ma inpiedic de un fir ca daca sintem chemati la sfintenie si sintem sfinti trebuie sa aratatm ca sintem sfinti cum erau patriahi, apostoli si toti urmasi nostri care au murit pentru Domnul. De acea ori ce lucru trebuie facut sau stabilit ca sa fie pentru Domnul trebuie facut fie barba la barbati sau batic la femei sau in anumite lucruri trebuie din inima si cu dragoste sa fie facute caci tot ce este este de la El prin El sint toate lucrurile si pentru El sin facute ca numele lui sa fie proslavit. Stiu ca pentru multi este o piedica barba pentru alti nare nici un rol sau alti zic ca nui mantuie deloc, dar un lucru sa tinem minte ca cum a fost Isus asa sa fim si noi si sa aratam chipul sau minunat pe noi cum sa intamplat cu un frate de al nostru ca cand sa dus intro casa straina care nici nu avea nici o legatura cu crestini o femeie din lume ce era si batrana sa speriat de el si ia zis ca la vazut pe Isus adica prin el felul cum arata cu barba lunga si a dat dovada ca este o lumina si ori unde mere se vede o deosebire intre el si persoane.
Acuma sa ajuns in zilele de astazi ca oameni lui Dumnezeu adica crestini sa caute dovezi din biblie daca trebuie sau nu barba, nu cred ca la Domnul iar placea astfel de lucruri sa se caute de acea a si zis: Oare voi mai gasi credinta pe pamant? Nu cred nici eu din cauza stari care este si sensibilitatea oamenilor care sa ajuns sa nu mai faca voia Domnului si sa umble dupa lucrurile firi pamantesti.
Ooo frate !!! Adica tie ti se pare gresit sa cercetam scripturile ?dar tocmai scriptura reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu,si de aia ne-a fost lasata ca sa o cercetam si sa o implinim.
in tesaloniceni spune: cercetati toate lucrurile si luati numai ce-i bun.,sau trebuie sa credem orbeste fara sa cercetam?
Eu nu spun ca ii gresit sa porti barba,dar spun ca este gresit sa spui ca este o conditie mantuitoare.
Domnul cu voi
vioshony a scris:
Vezi?de batic aminteste apostolul Pavel cand vorbeste de tinuta femeii in adunari ca este un semn al supunerii fata de barbat Iar barbatul sa fie cu capul descoperit,dar despre barba nu se pomeneste nicaeri.Pace
Frate vioshony,
Văd că ești împotriva purtării bărbii și argumentezi că în Noul testament nu scrie nicăieri să porți barbă, pe când de batic se pomenește și de aceea ar trebui - din cauză că este scris acolo. Subiectul amintit de apostolul Pavel cu privire la acoperirea capului la femei, se referă la portul femeii la rugăciune și nu neapărat portul femeii în general, și asta din cauza că erau ceva neânțelegeri cu privire la aceasta în biserica din Corint, iar Pavel a trebuit să le clarifice. Faptul că este menționat acolo în noul testament nu înseamnă neaparat căci este o continuare/ transcriere din vechiul testament și din cauza asta ar fi valabil și în noul testament, iar orice altceva care nu este amintit sau reamintit în "noul", nu ar mai fi valabil. De fapt în vechiul testament această "poruncă" cu portul baticului nici nu este menționată ca o poruncă, totusi ea se deduce din unele versete.
"Vechiul testament" și "noul testament" este o clasificare făcută de oameni, de teologiști și cei ce au pus cărțile Bibliei laolaltă să formeze această carte pe care azi noi o cunoaștem ca fiind Biblia. Mulți creștini se încurcă și rătăcesc din cauza catalogării în "vechiul" și "noul testament" crezând căci ce e în vechiul a fost, și nu mai e valabil, iar acum, numai ce e în "noul testament" este valabil. Trebuie să ne gândim căci fără "vechiul" nu ar fi fost "noul". Noi (în noul) sântem mlădițele, iar Israelul (vechiul) este rădăcina. Mlădițele/ramurile (noul) supraviețuiesc prin rădacină, de unde î-și trag seva. Când te-ai despărțit/tăiat de rădacină (vechiul) ți-ai "tăiat creanga de supt picioare" , nu mai ai cum să primești seva. Chiar și mântuitorul Isus spune în Matei 5 căci nu a venit să strice (să taie) "vechiul" ci să împlinească și a învățat și pe alții să nu îl strice (adeverind continuitatea vieții duhovnicești de la rădacină la mlădițe/ramuri).
17. Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. ...
19. Așa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, și va învăța pe oameni așa, va fi chemat cel mai mic în Împărăția cerurilor; dar oricine le va păzi, și va învăța pe alții să le păzească, va fi chemat mare în Împărăția cerurilor.
Isus nu a putut să strice ceea ce El și Tatăl au "construit" împreună. Deci Isus nu se putea contrazice pe el însuși.
Sa ne gândim căci evenimentele descrise în Evanghelii s-au desfășurat în Israel, unde era poporul evreu (pe care Dumnezeu l-a ales să fie poporul Lui) și ei cunoșteau și practicau poruncile Lui cum le-au fost date. Nu mai era nevoie sa le fie reamintite/repetate în "noul" pentru căci ele erau cunoscute evreilor. Numai noi azi, care clasificăm cărțile Bibliei în "vechiul" și "noul" ținem morțiș că ce nu este din nou amintit în "noul" înseamnă caci nu mai e valabil.
Isus a venit să aducă o corectare în credința evreilor (din cauză căci mulți o luaseră razna în interpretarea cuvântului lui Dumnezeu) și să extindă șansa mântuirii tuturor oamenilor (din toate popoarele) prin jertfa Sa supremă. Nicidecum să desființeze "vechiul" așa cum cred și propovăduiesc mulți azi.
Purtarea bărbii este scrisă în Cuvântul Domnului și dată ca poruncă să nu o tai/razi. Acest aspect nu s-a schimbat în "noul".
Ți-aș recomanda să citești toate postările la acest subiect încă de la început ca să afli versetele de referință cu privire la purtatul bărbii in Biblie (ca să nu le mai repet aici) și postările unor frați, după aceea să te gândești dacă purtatul bărbii ar face parte doar din portul bărbaților de pe timpurile acelea, primare, sau mai mult de atât. De fapt, portul cu fața rasă vine de la romani/păgâni și s-a transmis mai departe. Dar dacă ne uităm cum sunt descriși, pozați (pictați) cei mai mulți oameni de importanță din istorie, ai să-i găsești mai pe toți cu barbă
Ar fi mai bine să ne rugăm cu sinceritate ca Dumnezeu să ne lumineze în ceea ce nu cunoaștem sau suntem în clar (cu înțelegerea unor aspecte din Biblie), mai înainte ca să ne sculăm și să luptăm împotriva lor, căci s-ar putea să ne trezim căci luptăm împotriva lui Dumnezeu.
Domnul Dumnezeul lui Israel să te binecuvinteze, și să-ți dea o inimă sinceră pentru a-l căuta și sluji în toate. Pacea Domnului Isus.
atunci cred ca porti si ciucuri la haine, ca asa scrie in vechiul testament- Dumnezeu este acelasi ieri azi si in veci si probabil ai si perciuni de aia lungi ca la evrei si iti mai trebuie si o palarie .
Eu totusi va rog sa fiti mai calculati.
Pace
Noi te rugam sa nu ne cataloghezi ca si calculati sau nu.Calculat este acela care studiaza si nu se sperie daca aude ceva nou.Domnul Isus a purtat barba, dupa porunca Domnului.Raderea barbii este un obicei pagan care nu place Domnului.Nu te grabii sa tragi concluzii pripite.Cu stima, Avram.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Este greu sa faci pe un om sa inteleaga cand el o tine tare ca el detine ADEVARUL suprem , ce putem sa facem este sa ne rugam pentru totii oameni ca Domnul sa ne lumineze rugamintea mea frate vioshoni cum am citat si mai sus, ca spuneai cu ce sa esi in evidenta sa se vada si in postarile tale daca zici ca avem Roadele Duhului, Sa lasam judecata ca nu ne apartine noua , nu considera aceasta afirmatie ca o mustrare ci ca un sfat Domnul cu tine .
Si nu uita frate draga am vz ca ei Poporul Evreu in deras ati recomand sa citecti ROMANI 11 sa vz cine suntem noi impreuna cu tine si cine sunt EII
Frate voishony, eu nu cred că s-a supărat vre-unul din cei de mai sus dar mi se pare că ai întrecut puțin limita regulamentului privitor la atacul la persoană. Și dacă ai fi făcut-o măcar cu ceva temeinic, cu bază biblică, dar ai luat un lucru așa, superficial, prin comparație. Dragule, poruncile lui Dumnezeu nu se păzesc prin comparație ci cu sfințenie -vezi psalm 119- ( adică de exemplu: dacă nu o pot ține pe una, înseamnă că nu mai trebuie ținută. Și dacă aceea ce n-o pot ține înseamnă că nici altele nu mai trebuie să le țin...) Asta nu cred că e o logică bună.
Dacă găsești ceva dovezi din Cuvânt în care Mântuitorul nu ar fi purtat barbă, sau ar fi spus că nu mai trebuie purtată, atunci e ok. Dar să spui cuiva că e calculat sau nu pe baza unei simple asocieri... nu cred că e o metodă de studiu biblic sau dezbatere biblică ce aduce roade bune.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
A spus cineva ca Domnul Isus nu a avut barba?Asta nu inseamna ca trebuie sa facem din purtarea barbii un principiu de credinta Asta ii logica voastra buna ?sa spui ca daca Domnul a purtat barba suntem obligati sa purtam si noi?
Imi pare rau dar eu ma delimitez de logica asta mai ales ca niciodata nu a poruncit acest lucru.Poruncile alea din vechiul testament erau pt evrei.
Vrei sa spui ca dumneata le tii pe toate?Ma cam indoiesc .Daca va place sa va lasati barba nu-i rau,dar nu faceti din asta un principiu de credinta numai prin faptul ca Domnul Isus a avut barba .Asta ii logica vostra care nu se potriveste cu a mea si de asta eu consider acest subiect incheiat
Cămilele lor vor fi de jaf, și mulțimea turmelor lor vor fi o pradă. Voi risipi în toate vânturile pe ei cei ce-și rad colțurile bărbii, și le voi aduce pieirea din toate părțile, - zice Domnul.
Obiceiul de a rade barba s-ar părea că este atribuit nu neamurilor!...ci păgânilor!
Cauza pentru care evreii nu și-au ras barba este desigur Tora pe care a dat-o Tatăl. Tatăl meu pământesc nu îmi cere să nu mint iar mai târziu să spună fratelui meu să mintă!
Se pare că ești de-acord că în perioada VT era necesar ca omul să poarte barbă! Întreb însă
1, Care este motivul pentru care în NT această cerință a Tatălui nu mai este valabilă?
2, Dacă nu mai este valabilă atunci ce aspect profetic-mesianic a avut barba și când și-a avut împlinirea desăvârșită în Yeșua ca Mesia?
3, Dacă nu a avut un aspetc profetic-mesianic și era o cerință strict pentru evrei atunci care era scopul acestei cerințe? Doar o povară pentru evrei? A fost Dumnezeul VT rău și a dat porunci apăsătoare iar Dumnezeul NT a venit și a ridicat jugul VT și acum avem un Dumnezeu bun?...cum spuneau gnosticii?
Referitor la barbă ca principiu Biblic consider că nici nu intră în discuție...principiul Biblic este ceea ce se găsește scris (despre barbă e clar scris) iar încredințarea este ceea ce se ...deduce (plin de exemple în creștinismul de astăzi...chiar și Sărbătorile Domnului (principii Biblice) au fost înlocuite cu sărbători puse de oameni (încredințări...)
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Of, iara si din nou, ajungem de la lasatul barbii la lasatul unghiilor ... , se vorbeste de regulament si despre atacul la persoana, nu vreau sa fie un atac la persoana, catre vioshony, doar cateva intrebari:
- Logica ta, e dupa Biblie, sau venita de la Duhul, sau de la tine, sau de la neamuri, sau de la pagani, sau ...?
- Arata-mi cu Noul Testament, ca in Biserica primara se folosea briciul, ca eu iti arat ca se folosea doar foarfeca !
- Pavel spune sa calcam pe urmele sale, dupa cum si el a calcat pe urmele Domnului, astfel , Ap Pavel a practicat si taierea imprejur, ce ai sa faci aici, daca trebuie si asta, nu numai barba?
- Daca poruncile din Vechiul Testament erau pentru evrei, si nu pentru tine, permite-mi sa te declar a fi un pericol public, deoarece tu dai frau liber curviei, hotiei, minciunii, poftei, neascultarii, profanarii lui Dumnezeu, idolatriei, muncii silnice, etc.
- Scuze , posibil sa fi un tinerel plin de ravna, cu studiu general, daca nu aduci dovezi concrete cu Cuvantul, nu te baga, nu vorbim din amintiri. Ai primit atatea dovezi Biblice, si tu ?
Auzi prietene?
Daca tu crezi ca asta ii important ce se folosea in biserica primara(briciul sau foarfeca)inseamna ca esti cam departe de ce doreste Dumnezeu de la tine
Cand am spus ca poruncile din vechiul testament erau numai pt evrei, poti fi sigur ca nu m-am referit la cele zece porunci scrise pe tablele legii ci m-am referit la acele porunci care ii vizau numai pe evrei si pe care Domnul Isus le-a desfiintat la cruce.Ai auzit de lagea ceremoniala? probabil ca nu. Asta a fost desfiintata la cruce.Prietene atot stiutor! Apostolul Pavel a practicat taierea imprejur ,dar atunci nu-l cunoscuse pe Domnul Isus ca mantuitor personal.Se comporta ca un evreu -exact cum va comportati voi.
Asa ca primiti-L pe Domnul in inima voastra si o sa vedeti ca barba nu mai are importanta.Voi tot imi pomeniti de avraam,Isaac si Iacov, dar de jertfa Domnului la cruce -nimic.Probabil sunteti paraleli cu subiectul asta .Pe voi va intereseaza barba.
Si vezi ca nu sunt chiar asa tinerel .s-ar putea sa fiu mai batran ca tine, dar asta conteaza mai putin.
Vă invit pe amândoi militanții de mai sus să vă gândiți la regulament ( sau să-l recitiți dacă l-ați și uitat) înainte să postați ceva. Dacă nu vă potoliți cu atacul la persoană, veți fi sancționați și tot ce e postat off-topic va fi șters. Cred că ne-am înțeles frățește.
vioshony, poate că încă nu ai observat, dar pe acest forum se discută tot felul de subiecte din Biblie, și sunt zeci de subiecte... În acest subiect se dezbate despre purtatul sau rasul bărbii. Nu ești obligat să postezi dacă crezi că nu poți argumenta ceva cu Biblia și fără să te legi de persoane. Tu fie nu te-ai uitat și în alte subiecte, fie vrei doar să lovești în cineva fără să te gândești că vrei să pari că te asemeni cu Hristos, însă el a zis printre altele în
Citat VDC:Matei 5:17 Să nu credeți că am venit să stric Legea. Am venit nu să stric ci să împlinesc.
De aici se poate deduce ușor că dacă Domnul Isus ar fi vrut să desființeze purtatul bărbii ar fi făcut-o așa cum citești despre cartea de despărțire la căsătorie, sau despre datinile evreiești care le permiteau evreilor să calce Poruncile lui Dumnezeu fără să se socotească vinovați, etc.
Domnul Isus a fost chiar foarte tranșant acolo unde a văzut abateri de la lege, pentru că a fost și rămâne întotdeauna " omul Legii" și al dreptății în antiteză cu "omul fărădelegii".
Nu știu de unde ai scos termenul de " lege ceremonială"... poate ne arăți ceva versete și eventual ce conține. Bineînțeles, nu aici ci la categoria " Lege" de pe forum.
Apoi, dimpotrivă dragul meu frate, abia după ce-l primești pe Domnul Isus în inimă începe să te intereseze și de lucrurile mai mărunte cum e purtatul bărbii, al baticului, al fustelor decente, al părului, al podoabelor, etc. Până atunci omul este firesc, și dă cu piciorul în tot ce e duhovnicesc, în lucruri profunde cum sunt Poruncile Domnului, și Legile Lui ce să mai zicem de aceste lucruri exterioare care nu sunt de așa mare importanță, dar care își au rolul lor ?
Și încă ceva off-topic. Dacă o să cauți pe forum și consideri că nu găsești la secțiunea "Mântuire" o discuție potrivită cu ceea ce te aștepți să se discute despre jertfa Domnului Isus, chiar te invit să o deschizi tu. Iar dacă nu știi unde să o deschizi, scrie-ne la "Chat" cum vrei să se numească subiectul discuției și o să-i găsim un loc potrivit. Fii binecuvântat.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Cred ca de data asta, stimata administratie, numai este atac la persoana.
este opinia mea, daca purtatul barbii ar fi fost anulata la cruce, cred ca noua barbatilor, ne-ar fi picat barba, adica , nu ne mai nasteam cu problema aceasta "genetica", ci eram spani.
Ce le stiti rastalmaci nu gluma!
N-am nimic cu nimeni, dar vad ca daca cineva nu este deacord cu voi il categorisiti ca atac la persoana.Frumoasa metoda!N-am cerut decat niste niste dovezi in sprijinul obligativitatii purtarii barbii ,iar voi ati venit cu niste versete care nu obliga la purtarea barbii decat doar presupuneri de a voastre:exaca a avut cutare si cutare barba atunci ma obliga si pe mine la purtarea barbii.Nu va pot impartasi felul de gandire.Cine i-a dat brici la Adam sau gillette la avram,isac si iacov.?...Asa se pune problema? Asta-i judecata sanatoasa?Pacat ca strecurati tantarul si inghititi camila...Barba... auzi...principiu de credinta/
Va rog linistiti-va fratilor. Nu va faceti suparare unii altora.
Constat ca multe din intrebarile unor oameni de pe acest portal, nu se pot rezolva intotdeauna prin acest tip de comunicare, adica postari scurte si fragmentate.
Cred ca ar fi bine ca la spatiul articole, sa fie postate articole care sa argumenteze pe larg o oarecare problema cum este si aceasta, si multe altele de pe acest portal.
Apoi cred ca intrebarea nu este pusa corect: ,,Barba principiu de credinta?" Aici cuvantul ,,credinta" poate avea multe intelesuri ... Poate cine a pus-o a vrut sa zica: ,,Barba conditie mantuitoare?" sau ,,Barba este o fapta a Credintei sau o fapta a Legii?" sau ,,Problema barbii sa fie inclusa in marturisirea de credinta?"sau ,,Barba semn al pocaintei?"
Va rog nu va suparati nici cei care sunteti PRO si nici cei CONTRA pentru interventia mea.
Observatie: Interventia mea nu reprezinta ca am si dat un raspuns. Fotografia mea este mai veche atunci cand am fost in Israel plimbandu-ma prin cetatea lui David. Deci va rog nu judecati pe om dupa infatisare, caci poate gresiti.
Nu cred ca fratele VIO a vrut intentionat sa va loveasca, ci mai mult sa fie informat. Din pacate raspunsurile au fost fragmentate si nu toate foarte bine argumentate. Argumentarile exista, insa trebuie rabdare, ca omu sa inteleaga si nicidecum sa fie devorat, vorba unui alt forumist.
Nu uitati: Suntem diferiti dar cu totii suntem frati! Din cate se obsearva acest portal NU este inca un portal al unei comunitati, ci este unul liber, de opinie si atitudine. De aceia va rog aveti ingaduinta si iubire cu toti fratii.
Fiti binecuvantati de Domnul !
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22