Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Barba... principiu de credință?
Pagina 7 din 17 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Deconectat RE: Barba
vioshony
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7339. Postat la 24/01/2011 21:39 - 5213z1h51m
Da frate Dinu.
Imi place cum ai pus problema.In sfarsit o gandire dupa voia lui Dumnezeu.Sa stii ca astept si eu o ex plicatie mai documentata despre purtarea barbii din partea moderatorilor.
multa pace
lnedelea
7341. Postat la 24/01/2011 21:56 - 5213z1h33m
Pentru cei care doresc "bază teologică" în privința bărbii găsesc în postările cu nr. 79, 903 de la acest subiect (prima pagină).

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Nica Schirod
7343. Postat la 24/01/2011 22:14 - 5213z1h16m
Domnul să ne dea lumină prin Duhul Sfânt.

Fr. vioshony, de ce v-ați supărat așa de tare? Cine va obligat să lăsați barba să crească și să nu o rade-ți? Cui trebuie să îi dați raportul, și o să vă pedepsească pentru că nu ai reușit să încurcați lucrurile aici pe forum? Aș putea să mai pun încă multe întrebări, dar mă opresc aici cu întrbările, am să dau două citate , din Sfânta Scriptură, unul din Vechiul Testament, și unul din Noul testament .

Exod 33:
12. Moise a zis Domnului: "Iată, Tu îmi zici: ,Du pe poporul acesta!' Și nu-mi arăți pe cine vei trimite cu mine. Însă, Tu ai zis: ,Eu te cunosc pe nume, și ai căpătat trecere înaintea Mea!'
13. Acum, dacă am căpătat trecere înaintea Ta, arată-mi căile Tale; atunci Te voi cunoaște, și voi avea trecere înaintea Ta. Și gândește-Te că neamul aceasta este poporul Tău!"
14. Domnul a răspuns: "Voi merge Eu însumi cu tine, și îți voi da odihnă."
15. Moise i-a zis: "Dacă nu mergi Tu însuți cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.
16. Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?"

Și 1 Ioan 2:
6. Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.

Aici îi vorba de trăit, dacă trăirea noastră nu se va asemăna cu felul cum a trăit Isus, atunci suntem pierduți.
Noi aici nu expunem cu gândul ca să obligăm pe cine-va să-și lasă barbă, ci să împărtșim frățește din cunoștințele și părerile fiecăruia, cu gândul ca să facem voia Tatălui care este in ceruri, și cu îngăduința dv. voi mai cita un fragment tot din Noul Testament. Citatul este din Matei 7:
21. Nu orișicine-Mi zice: "Doamne, Doamne!" va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: "Doamne, Doamne! N-am prorocit noi în Numele Tău? N-am scos noi draci în Numele Tău? Și n-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?"
23. Atunci le voi spune curat: "Niciodată nu v-am cunoscut; depărtați-vă de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege."

Pentru că noi nu vrem cu nici un chip să auzim spunânuni-se acest verdict, încercăm nu să strecurăm țânțarul și să înghițim cămila, ci suntem în egală măsură atenți atât la cămilă cât și la țânțar:
Și asta o facem gândindune la Marele Isus Hristos, care a murit în locul nostru, atunci când eram păgâni, și prin îndurarea Lui, am murit pentru El in ce privește lumea, și obiceiurile ei, și să trăim cum a tăit El.
Este foarte adevătat că avem poate încă destule de pus la punct, și pentru aceasta ne sfătuim, chiar și la subiectil de mai sus.
Acuma vă rog să nu vă supărați pe mine , că am vb. cu mult respect.
Dar dacă mai insista-ți cu apostrofările s-ar putea să vă spun câte ceva mai de la obraz, dar cred că a fost numai un accident. Vă mulțumesc ptr. înțelegere.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Aurelc
7350. Postat la 24/01/2011 23:05 - 5213z0h24m
vioshony a scris:Ce le stiti rastalmaci nu gluma!
N-am nimic cu nimeni, dar vad ca daca cineva nu este deacord cu voi il categorisiti ca atac la persoana.Frumoasa metoda!N-am cerut decat niste niste dovezi in sprijinul obligativitatii purtarii barbii ,iar voi ati venit cu niste versete care nu obliga la purtarea barbii decat doar presupuneri de a voastre:exaca a avut cutare si cutare barba atunci ma obliga si pe mine la purtarea barbii.Nu va pot impartasi felul de gandire.Cine i-a dat brici la Adam sau gillette la avram,isac si iacov.?...Asa se pune problema? Asta-i judecata sanatoasa?Pacat ca strecurati tantarul si inghititi camila...Barba... auzi...principiu de credinta/
Dragă frate vioshony... nu ți se pare că intri în discuție la un subiect la care s-au scris deja 7 pagini a câte 20 de postări fiecare, și te legi de cele mai recente postări, în care se mai discută deja aspecte mai tangențiale la subiect deoarece în peste 100 de postări s-au cam scris multe dovezi mai solide... Mi se pare că nu le-ai citit și acum ai pretenția să-ți mai fie aduse încă odată toate dovezile biblice pentru interzicerea rasului bărbii sau confirmarea exemplelor din Biblie că oamenii sfinți ai lui Dumnezeu, (inclusiv profeție despre Domnul Isus Hristos) au purtat barbă? Dacă te interesează ceva dovezi biblice la acest capitol, începe și citește ce s-a scris deja la subiect ca să nu mai fie nevoie să se repete mereu și mereu aceleași citate, ci eventual discuția să poată continua cu lucruri care încă nu au fost spuse. Tocmai am văzut că ți-a mai recomandat cineva asta. Succes la citit și să ne spui pe urmă dacă scrie în Biblie ce și cum trebuie făcut la capitolul barbă.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
vioshony
7381. Postat la 25/01/2011 19:29 - 5212z4h1m
Da frate. Ai dreptate,dar numai in parte.S-au scris intradevar 7 pagini a cate 20 postari fiecare si alte nustiu cate asa zise dovezi despre barba,dar din pacate acestea sunt fara continut.Daca ma intereseaza ceva dovezi biblice nu o sa mai apelez la explicatiile voastre, pt ca voi o tineti pe-a voastra si mai mult nimic. Cel mai bun lucru ar fi sa-mi dezactivati contul si am avea de castigat amandoi
Cu stima
EU
Dani
7382. Postat la 25/01/2011 19:59 - 5212z3h30m
Vioshony a scris:

Da frate. Ai dreptate,dar numai in parte.S-au scris intradevar 7 pagini a cate 20 postari fiecare si alte nustiu cate asa zise dovezi despre barba,dar din pacate acestea sunt fara continut.Daca ma intereseaza ceva dovezi biblice nu o sa mai apelez la explicatiile voastre, pt ca voi o tineti pe-a voastra si mai mult nimic. Cel mai bun lucru ar fi sa-mi dezactivati contul si am avea de castigat amandoi
Cu stima

Frate Vioshony este doar o părere de a ta că s-a scris in parte,și chiar dacă ai primi toate dovezile cu privire la barbă tot nu ai crede,pentru ca ti-e rusine să porți chipul lui Dumnezeu:

Geneza 1:27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu;

Efeseni 4:24 și să vă îmbrăcați în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul.

Deci dacă doresti să cunosti adevărul atunci vei observa că nu s-a scris in parte.Pentru mine este o onoare să port barbă și îi multumesc lui Dumnezeu că m-a facut- o făptura asa de minunată,dar spre rusinea multor creștini spun lucrul acesta ca nu vor sa fie cum i-a facut Dumnezeu,prin raderea bărbi îl necinstesc pe Dumnezeu.

Ne bucurăm frate că esti printre noi pe forum și nu dorim ca să pleci ,dar pănă la urmă decizia îți apartine,dar să pleci așa de repede de la noi,imi pun intrebare cu ce scop ai venit totuși printre noi,ca să cauți adevărul sau să provoci tensiuni in sănul forumului.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
costy
7385. Postat la 25/01/2011 20:27 - 5212z3h3m
Deci dacă doresti să cunosti adevărul atunci vei observa că nu s-a scris in parte.Pentru mine este o onoare să port barbă și îi multumesc lui Dumnezeu că m-a facut- o făptura asa de minunată,dar spre rusinea multor creștini spun lucrul acesta ca nu vor sa fie cum i-a facut Dumnezeu,prin raderea bărbi îl necinstesc pe Dumnezeu.

Domnul sa te binecuvinteze frt.dany mi-a placut aceste randuri si eu de la inceput am spus ca sunt de acord cu portul barbii , eu recunosc ca nu port cum trebuie, dar cu ajutorul Domnului intr-o zii sa pot tine si eu .smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
vioshony
7386. Postat la 25/01/2011 20:28 - 5212z3h1m
Prin raderea barbii il necinstesti pe Dumnezeu?
Eu credeam ca ii invers.Daca apari inaintea lui Dumnezeu aranjat,frezat,tuns,barberit eu zic ca il cinstesti prin prezenta ta mai ales in casa Lui,in loc sa apari ca dupa inundatii.
La voi ii imposibil de gasit adevarul.Asta de care vorbiti ii adevarul vostru si numai al vostru.Imi [pare rau ca voi credeti ca am venit sa provoc tensiuni,dar pur si simplu nu pot fi de-acord cu acest fel de judecata,si sunt obligat sa-mi spun punctul de vedere chiar daca voua nu va place.Hai sa ne iutam la marii predicatori atat de la noi cat si din strainatate.Oare astia de ce nu-si lasa barba?or fi chiar atat de nestiutori si voi atat de destepti?
Sa fim seriosi.Ar fi fost mai corect din partea voastra sa spuneti ca purtati barba ,ca sa va deosebiti de restul lumii,ca asta-i oranduirea in cadrul cultului din care faceti parte,si sa nu afirmati ca cei ce n-au barba il necinstesc pe Dumnezeu.
costy
7387. Postat la 25/01/2011 20:39 - 5212z2h50m
Frt cateodata este bine sa stii cand sa incepi , dar sa sti sa si te opresti am inteles punctul tau de vedere Domnul sa te binecuvinteze , nu te mai necaji nu uita ca prin asfel de postarii insusi tu te osandesti singur pentru ca stii ca judecata nu este a noastra ci a Domnului ISUS , daca vrei sa ne impartasesti alte lucruri inspre zidirea noastra a fiecaruia este bine , nu vom putea niciodata prin cuvintarile noastre sa schimbam viata altuia pentru ca nu este datoria noastra ci doar indemnandu-l sau sfatuindu-l Domnul este care face totul in INIMA si MINTEA noastra a Lui sai fie Slava in veci de veci AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
abdon
7396. Postat la 25/01/2011 23:06 - 5212z0h23m
Ma uit la unii din afara "cultului" nostru, unu de la fratele Shony Viorel, din Oradea, cred ca chiar din Beius, la Vladimir Pustan, http://www.flickr.com/photos/studiosfara/2667208453/,

Iacob Coman http://www.iacobcoman.ro/documents/about.html

Vasilica Croitor http://www.evz.ro/detalii/stiri/penticostalii-isi-arata-fratii-colaboratori-905407.html, conduce mai multe biserici penticostale din sud-estul țării și este vicepreședintele Comitetului Regional Constanța

Si apropo, de a intra inaintea lui Dumnezeu, ras, si frizat, ..., dar barberit, Cuvantul arata ca e o scarba pentru El.
Aurelc
7397. Postat la 25/01/2011 23:34 - 5211z23h55m
vioshony a scris:Hai sa ne iutam la marii predicatori atat de la noi cat si din strainatate.Oare astia de ce nu-si lasa barba?or fi chiar atat de nestiutori si voi atat de destepti?
Frate, din citatul ce l-ai scris mai sus deduc ideea că nu ai argumente biblice nici care să poruncească rasul bărbii, nici care măcar să-l permită și deci ai fost nevoit să recurgi la oameni pe care să-i dai exemplu. Ok, putem analiza și așa acest aspect, cu toate că Biblia e net superioară spuselor sau faptelor unui om. Cred că ești deacord cu mine.

Dar ca răspuns la ceea ce ai spus, aș vrea să-ți spun de ce nu au predicatorii voștri barbă. Dacă vei citi în istoria bisericii, sau vei întreba pe oameni care au prins vremurile în care se forma în România de exemplu penticostalismul, (că eu mă gândesc că la predicatorii din această credință ai făcut referire în mod special, nu la călugării care poartă barbă sau la menoniți sau la alții care o poartă) aș vrea să-ți spun că am vorbit cu frați care fie au fost penticostali acum câteva decenii fie au avut a face cu penti, și mi-au spus că pe acele vremuri erau mai mulți și printre penti care purtau barbă. Dar a apărut o problemă... a venit vremea când s-a alcătuit cultul penticostal, și de atunci este interzis prin doctrina penticostală să poarte barbă. Deci, predicatorii de care vorbești și dacă ar ști că e rău să-ți razi barba, tot și-o rad ca să nu se pună rău cu cultul și să fie exmatriculați... Fr. Vladimir Pustan este o excepție, și oricum, până ce a devenit celebru a fost foarte detestat. Probabil încă mai este de către cei care știu doctrina și vor să aibă ce să-i bage de vină...
Domnul să te binecuvânteze și dacă vrei, putem studia Biblia împreună, nu felul cum se poartă niște oameni , noi sau alții.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Dani
7409. Postat la 26/01/2011 11:13 - 5211z12h16m
Vioshony a scris:

Prin raderea barbii il necinstesti pe Dumnezeu?
Eu credeam ca ii invers.Daca apari inaintea lui Dumnezeu aranjat,frezat,tuns,barberit eu zic ca il cinstesti prin prezenta ta mai ales in casa Lui,in loc sa apari ca dupa inundatii.

Frate vioshony din cite știu faci parte dintr-o biserică care pune accent pe lucrarea duhului sfănt,un om care are duhul sfănt nu poate să scoată astfel de cuvinte,la care inundați te referi frate?ce a creat Dumnezeu tu inunzi cu rautate,interesant dar știu mulți proroci penticostali care prorocesc barba ,ei de ce duh sunt mănați,tot inundați sunt și ei,mai sunt uni frați penticostali care poartă barbă ei tot inundați sunt,mă rog Domnului să-ți deschidă ochi ca să nu te impotrivești unui adevar care este scris.

Noi nu propovăduim barba in bisericile noastre,fiecare cum este încredințat așa face,avem mulți frați in bisericile noastre fără barbă ,nu ne poticnim în ei ,nici nu-i facem că sunt inundați,îi respectăm cu dragoste ca și pe tine frate.

Iartă-mă dacă crezi că am greșit cu ceva înaintea ta, scopul nostru este de a cauta impreună adevărul, nu ca să ne aruncăm vorbe grele ceia ce lui Dumnezeu nu-i place.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lucia
7420. Postat la 26/01/2011 19:42 - 5211z3h47m
Frate Vishony,te rog nu te supara.Uite,noi suntem SAMBATARI si avem destule pareri contrdictorii,incercam intr-un fel sau altul sa ne sustinem parerea,dar incercam sa intretinem o atmosfera de dragoste,noi nu putem sa convingem daca in noi este rautate sau dispretuim pe cei ce nu ne sustin parerile,ba din contra,aici ne putem verifica daca intradevar dragostea lui Dumnezeu exista in noi si putem ierta,crede-ma si cei inundati au nevoie de Isus si iubirea lui.Cu barba sau fara barba,zic eu,dragostea convinge,Sa ai pace!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Dani
7432. Postat la 26/01/2011 21:08 - 5211z2h21m
Frumoase cuvinte soră Lucia Domnul să te binecuvinteze,pentru găndurile de pace .

Așai soră inundați neinundați toți avem nevoie de Isus,dragostea e mai mare decit barba pănă la urmăsmiley

costy
7783. Postat la 01/02/2011 17:35 - 5205z5h55m
Chiar zilele trecute m-am lovit de acest subiect in studiul Bibliei in IEREMIA Cap .25.

15. Căci așa mi-a vorbit Domnul, Dumnezeul lui Israel: "Ia din mâna Mea, acest potir plin cu vinul mâniei Mele și dă-l să bea toate neamurile la care te voi trimite.
16. Vor bea, și se vor ameți și vor fi ca niște nebuni, la vederea sabiei, pe care o voi trimite în mijlocul lor!
17. Eu am luat potirul din mâna Domnului, și l-am dat să-l bea toate neamurile la care mă trimitea Domnul:
18. Ierusalimului și cetăților lui Iuda, împăraților și căpeteniilor sale, ca să le prefacă în dărâmături, într-un pustiu, să-i facă de batjocură și de blestem, cum se vede lucrul acesta astăzi;
19. lui Faraon, împăratul Egiptului, slujitorilor lui, căpeteniilor lui, și tot poporului lui;
20. la toată Arabia, tuturor împăraților țării Uț, tuturor împăraților țării Filistenilor, Ascalonului, Gazei, Ecronului, și celor ce au mai rămas din Asdod;
21. Edomului, Moabului, și copiilor lui Amon;
22. tuturor împăraților Tirului, tuturor împăraților Sidonului, și împăraților ostroavelor care sunt dincolo de mare;
23. Dedanului, Temei, Buzului, și tuturor celor ce își rad colțurile bărbii,

Deconectat RE: BARBA
fullban5
7803. Postat la 01/02/2011 21:01 - 5205z2h29m
Frate sa nu razi ai dat versetul .dar sa to tunzi este verset?
Ca vad frati de 10 20 de ani si o au deun centrimentu este biblic?

Mesia sa fie in inimile noastre
costy
7806. Postat la 01/02/2011 21:09 - 5205z2h21m
vasile_geana2000 a scris:

1.NU
2.NU(decizia apartine fiecaruia , Domnul se ne lumineze pe totii)

Dani
7835. Postat la 02/02/2011 10:06 - 5204z13h24m
vasile_geana2000 a scris:

Ezechel:44;20. Nu-și vor rade capul, dar nici nu vor lăsa părul să crească în voie; ci vor trebui să-și taie părul.

Asta e parea mea frate ca trebuie sa avem o igienă in toate.

Deconectat RE: BARBA
fullban5
7874. Postat la 02/02/2011 20:13 - 5204z3h16m
Frate Dany specifica parul de pe cap sa-u parul de pe barba?
inteleg eciena nici ckiar asa astea sint inprumutate ,de la actori.
MESIA nu are nevoie de actori am vazut si eu un singur frate in biserica care merg ca tine biblic .era egienic aea 40 centrimetri barba si avea 26 anii este din MARAMURES : ALA DA FRATE POCAIT ESTE ESEMPLUL PENTRU TOTII SI PENTRU MINE .MESIA SAL BINECUVINTEZE.
MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTII

Mesia sa fie in inimile noastre
Lica
7875. Postat la 02/02/2011 20:23 - 5204z3h7m
Levetic 19:27

Să nu vă tăiați rotund colțurile părului, și să nu-ți razi colțurile bărbii.

RAZI

H7843
שׁחת
sham0;chath
shaw-khath'
A primitive root; to decay, that is, (causatively) ruin (literally or figuratively): - batter, cast off, corrupt (-er, thing), destroy (-er, -uction), lose, mar, perish, spill, spoiler, X utterly, waste (-r).

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Pagina 7 din 17 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164721 vizite unice Powered by PHP-Fusion