Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Barba... principiu de credință?
Pagina 8 din 17 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Deconectat RE: Barba
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
7877. Postat la 02/02/2011 20:28 - 5204z3h2m
Frate Vasile barba n-are cumva păr te întreb?,eu nu port barba ca să fiu actor nu am aceste calități de actor,port barbă pentru- că așa găsesc scris fratele meu,cît privește lungimea bărbii nu cred că poate atinge barba mea acei 40 de cm,dacă ai cumva dovezi că nu trebuie îngrijită barba atunci dă-mi dovezi în acest sens,poate că nu am cunoștință.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: BARBA
fullban5
7881. Postat la 02/02/2011 20:44 - 5204z2h46m
Frate ce inseamna ingrijita 'sa tio speli so dai cu undelemn dar cind noi o taiem de un centimentru asta este fudulia si mindria asa inteleg eu frate eu nu oblig pe nimei so lase lunga dar nu sint deacord cu un centrimentru ,fiecare sa faca cum il indeamna inima.
MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTII

Mesia sa fie in inimile noastre
Dani
7883. Postat la 02/02/2011 20:55 - 5204z2h35m
Frate Vasile poți să-mi dovedești biblic că este fudulie,vreau să ne întărim nu să ne certăm,dovezi biblice vreau l-a ce susți fratele meu,nu ai cum să-mi cunoști inima,eu nu mă văd fudul dacă mă întrețin.

Frate Vasile și cei ce au barbă de 40 de cm și-o aranjează te asigur eu,am stat de vorba cu mulți bărboși și mai toți se aranjează și ei au păcat fratele meu?.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Aurelc
7893. Postat la 03/02/2011 12:40 - 5203z10h50m
vasile_geana2000 a scris:
Frate ce inseamna ingrijita 'sa tio speli so dai cu undelemn dar cind noi o taiem de un centimentru asta este fudulia si mindria asa inteleg eu frate eu nu oblig pe nimei so lase lunga dar nu sint deacord cu un centrimentru ,fiecare sa faca cum il indeamna inima.
MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTII
Frate Vasile, eu din câte versete biblice îmi amintesc, se interzice să ne radem barba sau colțurile bărbii. Și deasemenea s-a amintit că nu e voie să lași părul să crească în voie... Dacă e nevoie, vom posta și acele pasaje, dar eu cred că se cunosc.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: BARBA
fullban5
8040. Postat la 06/02/2011 18:40 - 5200z4h50m
Frate ovidiu acuma satana ,nu mai vine cu rasul, acuma vine cu foarfeca si ti-o taie, n-are nevoie de brici el stie cum sa vie ca stie biblia de sase mii de ani el o venit cu cuvintul ca este scris la MESIA, dar MESIA ia raspuns ca este scris sa nu ispitesti pe YHCWE ELHOIMUL TAU
MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTI

Mesia sa fie in inimile noastre
Lucia
8508. Postat la 16/02/2011 18:53 - 5190z4h37m
Va voi da un verset in care un tanar crestin si-a ras barba, intrebarea mea este urmatoarea:
De ce a facut acest lucru, daca nu era permis?
14.Faraon a trimis sa cheme pe Iosif. L-au scos in graba din temnita. El s-a ras, si-a schimbat hainele si a intrat la faraon. Geneza 41:14

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
8515. Postat la 16/02/2011 20:27 - 5190z3h3m
14. trimitind Faraon, au chemat pre Iosif,
si-l scoasara pre dansul din temnita si-l rasera
si schimbara imbracamintea lui, si au venit
la Faraon.,

,/// Biblia de la blaj 1795/// si in alte Biblii apare ca a fost ras . Deci Iosif fiind evreu nu cred ca a voit sa faca acest lucru , vedem ca a fost ras de slujitorii lui faraon smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Aurelc
8517. Postat la 16/02/2011 21:31 - 5190z1h59m
Soră Lucia, pentru a putea lămuri întrebarea ce ați pus-o aș menționa următoarele:
1. Un tânăr crestin = un tânăr care trăiește conform normelor creștinismului, care au fost instalalte de Domnul Christos.. Deci Iosif nu era un tânăr creștin ci mai degrabă un tânăr descendent din Avraam, și din care urma să se nască o parte din poporul israel.

2. Și eu cred tot așa cum confirmă citatul postat de fratele "costy" că Iosif a fost ras, nu că s-a ras el din proprie inițiativă. Aș vrea să nu uităm că în acea situație, Iosif se afla în cea mai joasă poziție socială cunoscută în acea vreme: era străin, era rob și era și pușcăriaș... Doar nu vă închipuiți că ar fi avut tupeul să aibă pretenții... să nu fie ras, sau mai știu eu ce pretenții ar fi putut invoca?

3. Să nu uităm deasemenea că faraonii, regii și împărații, mai ales din acele vremuri erau considerați zei, și deci înaintea zeilor nu mergeai numai cum ți se cerea ( în mod paradoxal, astăzi fiecare pretinde că merge înaintea unui Dumnezeu viu așa cum vrea, dar înaintea unui zeu, dacă nu mergeai cum se cuvenea, erai omorât pt. profanarea celor sfinte.
Apoi când mergeai înaintea lui faraon, în calitate de rob, nici măcar nu aveai voia să ridici fața din pământ. Dacă îți ridicai privirea din pămând și-l priveai pe faraon sau împărat în ochi, și nu intervenea el să te scape, erai omorât... Deci, de unde să aibă el îndrăzneală să pună condiții că vrea să rămână bărbos, din moment ce toți egiptenii erau bărbieriți și foarte posibil pentru ei ( de fapt cam ca și în zilele noastre, că tot așa suntem și noi adesea priviți) cei ce purtau barbă să fie considerați cine știe cum?...

Deci eu nu găsesc o regulă în bărbieritul lui Iosif acolo, ci o excepție de la regulă... Pentru că în rest văd că el purta barbă câtă vreme a fost în închisoare și acolo și-a dobândit un oarecare statut ca să poată să se descurce cât de cât.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
8530. Postat la 17/02/2011 10:22 - 5189z13h8m
Sigur a fost obligat, avand in vedere de ce era in inchisoare. A refuzat "invitatia" la curvie, nu? Ce era Lege, a ramas Lege. Barba nu era Lege. Daniel si prietenii lui vor fi fost si ei rasi. Dar in ce priveste inchinarea, n-au dat inapoi. Inchinarea era Lege.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
8538. Postat la 17/02/2011 17:48 - 5189z5h42m
Valentina a scris:

Sigur a fost obligat, avand in vedere de ce era in inchisoare. A refuzat "invitatia" la curvie, nu? Ce era Lege, a ramas Lege. Barba nu era Lege. Daniel si prietenii lui vor fi fost si ei rasi. Dar in ce priveste inchinarea, n-au dat inapoi. Inchinarea era Lege.

Sora Valentina am ramas surprins de afirmatia dumneavoastra precum ca barba nu este lege sau porunca ,vreau sa aduc argumente biblice ca este lege si cu privire la barba si totodata am sa aduc argumente ca patriarhi nostri au purtat barba ca sa implineasca aceasta porunca a Domnului.

Levetic19:27. Să nu vă tăiați rotund colțurile părului, și să nu-ți razi colțurile bărbii

5. Preoții să nu-și facă un loc pleșuv în cap, pentru un mort, să nu-și radă colțurile bărbii, și să nu-și facă tăieturi în carne.
6. Să fie sfinți pentru Dumnezeul lor, și să nu necinstească Numele Dumnezeului lor; căci ei aduc Domnului jertfele mistuite de foc, mâncarea Dumnezeului lor: de aceea să fie sfinți.

In Israel era o rusine să fi fara barba iar cei ce au fost bajocorti de alti nici nu erau primiti in tabara.

Atunci Hanun a luat pe slujitorii lui David, le-a ras barba pe jumătate, și le-a tăiat hainele pe jumătate până la coapse. Apoi le-a dat drumul.
2 Samuel 10:5 David, înștiințat de lucrul acesta, a trimis niște oameni înaintea lor, căci oamenii aceia erau foarte batjocoriți; și împăratul a spus să le spună: "Rămâneți la Ierihon până vă va crește barba, și pe urmă să vă întoarceți."

David, căruia au venit și i-au dat de știre despre cele întâmplate cu oamenii aceștia, a trimis niște oameni înaintea lor, căci li se făcuse mare rușine; și împăratul a trimis să le spună: "Rămâneți la Ierihon până vă va crește barba, și apoi să vă întoarceți."

Un alt aspect ce am remarcat din scriptura,este acela ca, era si o mandrie pentru ei purtatul barbi.

2. Este ca untdelemnul de preț, care, turnat pe capul lui, se pogoară pe barbă, pe barba lui Aaron, se pogoară pe marginea veșmintelor lui.

fullban10
8539. Postat la 17/02/2011 18:07 - 5189z5h23m
Si apa de gelozie era o lege. Se mai foloseste azi apa de gelozie? Si sa mai dau exemple? Dar despre barba se spune ca sa o purtati vesnic?.

Am dat acest exemplu, si stiti ca sunt mult mai multe, pentru a compara Legea cu legea.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Dani
8543. Postat la 17/02/2011 18:36 - 5189z4h54m
Sora Valentina aici discutam subiectul Barba si nu apa geloziei,daca doriti sa discutam acest subiect vă rog sa deschideti o sectiune cu acest subiect.

Dacă vom purta vesnic dece nu,nu este o rusine ca sa porti barba, sora draga nu vreau sa mediatizez acest subiect ,fiecare cum este incredintat,nu punem sarcini pe nimeni,dragostea fata de Dumnezeu este cea mai mare porunca .

Nica Schirod
8544. Postat la 17/02/2011 19:02 - 5189z4h29m
Shalom, soră Valentina și restul de frați și surori.

Sigur, cred că mă credeți, nu voi învinovăți s-au dezvinovăți pe cine-va, nici pe cei cu barbă, nici pe cei fără barbă.
Daar, cei care au barbă, se pare că au argumente m-ai solide și eu aș înclina să le dau dreptate, pentru că vin cu scris, pe când cei care nu î-și lasă barba să crească, au un singur argument, pe care, mi l-a adus cine-va aici pe portal, cam așa dădea de înțeles; de ce îmi tai unghiile, de ce nu le las să crească, doar și pe ele tot Creatorul le-a făcut, ca și părul de pe barbă.
Îndrăznesc să postez un verset din Sfânta Scriptură, apoi voi pune câte-va întrebări, bine-înțeles cu permisiunea dumneavoastră.
1 Ioan 2:6. Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.

Am rugămintea să nu discutăm despre haine aici.
1. Caracterul nostru, ar trebui să semene cu a Lui ?
2. Trăirea noastră, în general, ar trebui să semene cu a Lui ?
3. Dar corpul nostru ?
Sper că nu am supărat pe cine-va.
Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban2
10121. Postat la 05/04/2011 18:03 - 5142z6h27m
cind am inteles credinta data sfintilor o data pentru todeauna ; am inceput a cerceta cu deamanuntul chiar si acest subect BARBA
In engleza ceia ce la romini se numeste barba ;se numeste chin
dar parul care creste pe chin se numeste beard(barba)
asa ca nu este nici o neintelegere a ce ,de fapt este barba
pe linga asta in ISAIA 50 v6; profetia mesianica a lui Yahshua (Isus)
...si obrajii celor ce-mi smulgeau BARBA...deci ca barba sa fie smulsa de pe obraji
trebue sa aiba ceva lungime , nu ? ca sa poata fi apucata si smulsa?
nu cred ca Yahsuah a purtat barba de un centimetru
La mine ,cind ma trag nepoti de barba ...trag ca au de ce ...daca asi avea-o
doar de un centi ; ce ar trage; dar nu fac o lege ..fiecare decide lungimea

Nikky
11650. Postat la 01/06/2011 09:46 - 5085z14h44m
ENCICLOPEDIA IUDAISMULUI

BARBÃ

Interdicþia totalã sau parþialã a bãrbieritului se întemeiazã pe un verset biblic: r0;Sã nu vã tundeþi rotund marginea capului vostru, nici sã îndepãrtaþi marginile bãrbii voastrer1; (Lev. 19, 27). Reluatã ºi explicitatã de legea oralã, aceastã dublã regulã constã, pe de-o parte, în interdicþia de a-ºi rade perciunii (peiot), adicã r0;marginile capuluir1;, ºi pe de altã parte, în interdicþia de a îndepãrta r0;marginile bãrbiir1; care sunt în numãr de cinci: douã pe fiecare obraz ºi una în bãrbie (Raºi la Lev. 19, 27).

În ceea ce priveºte perciunii sau pãrul de pe tâmple, legea prescrie sã fie lãsaþi sã creascã pânã la nivelul mandibulei ºi fixeazã lungimea lor minimã la cantitatea de pãr care poate fi apucatã între douã degete. Mulþi evrei ortodocºi nu-ºi tund niciodatã perciunii, care le atârnã de o parte ºi de alta a feþei ori sunt suficient de lungi pentru a fi daþi dupã urechi. Este interesant de notat originea oarecum diferitã a portului de peiot la evreii din Yemen. Portul, impus de un suveran yemenit ca un simplu mijloc de a-i diferenþia pe evrei de musulmani, a devenit treptat un titlu de mândrie pentru comunitatea evreiascã.

Legea oralã considerã cã interdicþia de a-ºi rade r0;colþurile bãrbiir1;, care în versetul respectiv (Lev. 21, 5) se referã strict la preoþi (cohanim, descendenþii lui Aaron), este valabilã pentru toþi evreii. Legea precizeazã însã cã opreliºtea de a se bãrbieri are în vedere numai cazul în care lama intrã în contact direct cu pielea. Se permite aºadar utilizarea aparatelor de ras electrice (ale cãror lame nu ating direct faþa) ºi a loþiunilor de epilat. Cu toate acestea, mulþi evrei practicanþi socotesc portul bãrbii ca obligatoriu, pe de o parte, ca normã transmisã de tradiþia evreiascã ºi, pe de altã parte, ca obicei ancestral, consacrat în timp.

Calendarul evreiesc conþine o serie de perioade în care este interzis sã te tunzi sau sã te razi. Cum tunsul ºi bãrbieritul sunt considerate munci, ambele sunt interzise de ªabat ºi de sãrbãtori. De asemenea, evreii practicanþi evitã sã se radã în timpul Omerului, adicã în cele 49 de zile dintre Pesah ºi ªavuot, precum ºi în cele trei sãptãmâni dintre 17 Tamuz ºi 9 Av (în privinþa acestei ultime perioade, tradiþia sefardã diferã de cea aºchenazãsmiley.

În fine, o persoanã în doliu nu trebuie sã se radã timp de 30 de zile de la înmormântare (sau chiar 11-12 luni în caz de deces al unui pãrinte). Unele autoritãþi rabinice permit totuºi tunsul ºi bãrbieritul în perioada Omerului, ca ºi în ajunul sãrbãtorilor ºi de ªabat, ca o manierã de a cinsti aceste zile sfinte.
Hadassa
13392. Postat la 28/08/2011 22:08 - 4997z2h22m
Si eu sunt de parere ca fratii ar trebuii sa poarte barba asa cum scrie in Biblie si nu inteleg din ce motive unii nu isi lasa barba sa creasca. Care este suportul biblic la teoriei lor?
Nica Schirod
13397. Postat la 28/08/2011 22:53 - 4997z1h37m
Și tot multă Pace.

Cu permisiunea dumneavoastră, îmi permit luxul să fac o mică glumă, dar dacă o veți cântări bine - bine, s-ar putea să fie ceva foarte serios și adevărat în gluma asta.

Omul a fost făcut după un prototip, el are păr pe barbă, nu din întâmplare:
Genesa 1: 27. Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut.

Iar femeia tot la fel, ea nu are păr pe barbă, că așa a fost făcută de Dumnezeu.
Acuma eu cred că cei care își rad barba, iubesc atât de mult ajutorul potrivit, adică femeia, încât aleg să se asemene cu femeia, că no, nu au obraz de femeie după barberit?
Vă rog să o luați ca pe o glumă și nimic mai mult !!!

Acuma îi nevoie și de mai multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Hadassa
13445. Postat la 30/08/2011 20:00 - 4995z4h30m
Frate Nica,se pare ca eveti simnul umorului foarte bine dezvoltat.Asta nu o spun dintr-un gand rau .Cu mult respect .smiley
abdon
13485. Postat la 31/08/2011 21:48 - 4994z2h42m
Consider, sau cred ca atat timp cat poarta femeia, adica sora batic, sa poarte si barbatul, barba. Cred ca am cam exagerat cu purtatul barbii, incercam sa accentuam pe unele, si le lasam pe altele, altele mai de valoare, cum ar fi pace, sau unitatea, deocamdata nu pot zice ca degeaba purtam barbi, dar daca nu e unitate ..., trebuie deschise rubrici mai accentuate pe ce ne lipsesc, nu pe teme cu ce avem.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

cautatorul
13486. Postat la 01/09/2011 05:44 - 4993z18h46m
Duna ziua

Bine ai spus Abdon . Am privit cat zel se pune pe formele exterioare imbracaminte , batic , barba e bine . Dar cred ca ar trebui sa punen accent si pe viata launtrica , interiorul , inima , forul launtric al omului . Nu fomele exterioare ne mantuiesc ci viata launtrica , ce e in inima noastra ne poate aduce pieirea sau salvarea . Ce avem in inima noastra se va manifesta in afara in exterior ca; imbracamintea si toate celelalte etc. Cine se imbraca intr-un fel , poarta batic , barba , pt Domnul o face , Cine se imbraca intr-un fel , poarta batic , barba pt Domnul n-o face . In ambele situati fiecare slujeste pe Domnul in situati , locuri si culturi diferite . Sa ne ferim de a judeca ci sa ne ingaduim uni pe alti . Romani 14 ne invata aceasta ingaduinta crestina .
Cu respect
Pagina 8 din 17 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164725 vizite unice Powered by PHP-Fusion