Cind Ziditorul l-a facut pe om "dupa chipul si asemanarea Lui", nici intr-un caz omul nu avea par pe fata.
Daca credeti acest lucru, inseamna ca cei ce-L deseneaza/picteaza pe Creator ca pe un batrin cu barba, picteaza bine!
Deconectat
RE: Barba
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13816. Postat la 13/09/2011 22:25 - 4981z2h8m
Ma faci sa inteleg ca ai fost alaturi de creator cand la facut pe om de sti ca omul nu avea par pe fata, sau avea? Iar barba e o podoaba e o diferenta intre par pe fata si o barba, inainte de aposta fi atent ce scri ca pentru ori ce cuvint vei fi tras la raspundere....
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13823. Postat la 14/09/2011 04:27 - 4980z20h6m
2 Tesaloniceni 3:16 Însuși Domnul păcii să vă dea totdeauna pacea în orice fel.
Fraților ați reușit să mă bagați în ceață, sunteți datori să mă scoateți !!!
Ștefan a zis: 13811. Postat la 14/09/2011. Cind Ziditorul l-a facut pe om "dupa chipul si asemanarea Lui", nici intr-un caz omul nu avea par pe fata.
Vreau argumente Biblice, mă interesează, asta chiar nu am auzit, dacă îi așa, domnilor frați bărboși, la frizer cu voi, pas alergător, fără comentarii !!!
Cred că atunci când voi muri, va fi din cauza curiozității, dar până atunci, avem nevoie mare de multă PACE.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Draga frate Manolache, imi cer iertare ca te-am deranjat.
Probabil ca vorbesc intr-un fel care atita nelinistea ce inca o avem in carne.
Dar sper ca sa fiu intr-un final, vindecat.
Eu personal, nici in ruptul capului nu cred ca Ziditorul l-a facut pe om, asa cum aratam acum.
Pentru ca rabi Saul zice multe despre acest lucru, iar eu cred ca omul mintuit, va arata atunci, asa cum a fost el creat de Creator.
Eu cred ca atunci cind a fost terminata Creatia, toate au fost foarte bune, inclusiv Adam. Nu cred ca a mai lasat Creatorul ceva de perfectionat la om, pentru sfirsitul istoriei pacatului.
Frate Nica, eu nu am zis "la tuns cu voi".
Am zis un lucru simplu si anume ca nu trebuie sa-ti tai/tunzi barba.
Deconectat
13844. Postat la 14/09/2011 13:57 - 4980z10h37m
Pace.
Frate Ștefane. eu am zis ca tu să vii cu argumente Biblice, nu vorbe, eu nu am zis că tu ai sau nu ai dreptate, eu am zis că dacă tu aduci argumente, atunci bărboșii la frizer cu ei, tu nu trebuie deocamdată să sari la scurtatul părului de pe barbă,
tu adă argumente pentru ce ai zis, că Dumnezeu nu a creat omul ca să-i crească păr pe obraz și punct.
Și tot Pacea și sinceritatea să ne copleșească.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Daca tu scump frate imi aduci argumente din Biblie unde scrie ca este voie ca barbatul sa-si tunda scurt barba, iti voi aduce si eu ceia ce doresti.
Salom.
În 1 Corinteni cap 15 sunt făcute tare multe paralele între Adam ( fiind numit "întâiul Adam" și Domnul Isus Cristos ca fiind " al doilea Adam".
Acum dacă și Sebesan Stefan consideră că am spus un adevăr mai sus și că "al doilea Adam" a trebuit să arate ca și primul la făptură eu aș vrea să-l întreb cum de "al doilea Adam" a avut barbă și primul nu ?
Citat VDC 1 Cor. 15:22. Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Hristos;
45. De aceea este scris: "Omul dintâi Adam a fost făcut un suflet viu." Al doilea Adam a fost făcut un duh dătător de viață.
Sau cine știe, poate crede că nici Mesia nu și-a lăsat barba să crească...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Frate Ovidiu, nici vorba sa contest ceia ce spune Biblia.
Nu zic decit amen.
Dar eu cred ca Yahushueh, a fost asemenea fratilor Sai, deci in trupul omului afectat de atitea mii de ani de pacat, a trait in acest trup, dar fara sa pacatuiasca in nici un fel, ci a luat asupra Lui pacatele noastre ale tuturora, pedeapsa care ne da noua pacea a cazut peste El si prin ranile Lui suntem tamaduiti.
Eu vorbeam despre Adam cel care nu pacatuise inca.
Aici cred ca nu avea barba, pentru ca nu cred nici ca arata asa cum aratam noi barbatii de astazi.
Si nu ma refer la statura.
Si daca vom fi ca El si ca ingerii Lui, ingerii au barba?
Daca El a murit in trup, dar a inviat in Duh, la inviere mai avea barba.
In viziunile unor sfinti, Yahushua nu apare cu barba, ci numai cu par pe cap.
Salom.
Sora Luci, nu savura asa repede, ca s-ar putea sa-ti pui si tu aceasta intrebare.
Eu stiu ca trupul nostru arata asa in urma pacatului.
Eu nu savurez nimic, sa nu ai impresia ca am ceva pe tine, nici pe departe, ci l-am apreciat pe Ovidiu, ce, nu sunt bune nici aprecierile?
Sa nu mi-o ei in nume de rau:
Daca barbatilor le-a crescut barba dupa pacat, noi femeile cum eram inainte?Cum ne-am modificat?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
13866. Postat la 14/09/2011 19:32 - 4980z5h2m
O noapte liniștită plină de Pace sfântă.
Soră Lucic-o, de ce mi-ai luat întrebarea și ai postat-o tu, sincer dacă nu intram din nou să văd dacă s-a mai scris ceva găseai aproape indentice două întrebări.
Acum reformulez și întreb și eu: Scumpul moșului "Ștefan" știm că femeea a fost prima care a păcătuit, da Eva a întins mâna și ea a gustat prima dată din fructul pomului oprit, sigur știm ce consecințe a avut atunci, dar ce trebuia să se schimbe pentru viitor, Creatorul a spus pe loc și vedem că până astăzi ce i s-a prezis s-a întâmplat și se va întâmpla până când se va face ceruri noi și un pământ nou.
După părerea mea Eva trebuia pedepsită înzecit, acum dacă omului i s-a schimbat fizionomia, cum s-a schimbat fizionomia femeii, vorbesc foarte serios, chiar mă interesează și chiar urmăresc orice senzație tare.
Scumpul moșului, ia gândește bine, încetișor ce îți zice moșu: Dacă te-ai băgat pe un teren cam periculos?
Și uite ce am citit eu în biblia Bogată la 1 Petru 4: 11. Dacă vorbește cineva, cuvintele lui să fie ca ale lui Dumnezeu; dacă slujește cineva, slujba lui să fie ca din puterea pe care o dă Dumnezeu. pentru ca întru toate Dumnezeu să se slăvească prin Isus Hristos.
Acuma întrebările mele sunt: Dumnezeu zice așa cum zici tu despre om?
Și dacă Dumnezeu te-a pus în slujba asta, ca să pui la punct această discuție.
Să ști că nu vorbesc cu răutate, sunt trecut prin sită și prin ciur, dar acum chiar mă interesează sincer să văd ce iasă de aici.
Doresc multă Pace, dar nu de-a lumii.
Vad ca suntem la pagin a 10-a, cred ca argumentele Biblice, au fost aratate in decursul paginilor, ca se poate indrepta barba, un indiciu despre Mefiboset, care nu-si mai ingrijise barba, si alt indiciu, Ap Pavel, zice sa nu isi lase, barbatul, parul sa ii creasca in voie.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Sora Lucia, atit Iș, cit si Ișa, aveau un chip la superlativ, exact dupa chipul si asemanarea Celui ce i-a facut/creat.
Daca tu crezi ca Cel ce ne-a facut, arata ca noi, nu ai decit.
Daca trupurile mintuitilor nu vor suferi nici o transformare la inviere, iaras crede ce vrei.
Eu stiu ca Cel ce ne-a facut, ne va transforma intr-o clipa, intr-o clipeala de ochi, asa cum a fost omul la inceput.
Atunci, la inceput, omul a fost creat pentru a trai vesnic, iar in trup de carne nu se traieste vesnic.
Scumpul meu frate Nica, eu nu am citit biblia bogata.
O fi pacatuit ea prima, femeia, dar barbatul a fost intrebat "ce ai facut"!
Pentru ca femeia nu era atunci cind i s-a poruncit omului sa nu manince din pom. Adam trebuia sa aiba grija de ea, dar se pare ca a cam lasat-o sa cocheteze cu dusmanul despre care Tatal sigur ii spusese.
Fizionomia omului si a femeii, s-a schimbat asa cum vezi, dar nu deodata, ca pitici nu am fost de la inceput, ci progresiv, viata ni s-a scurtat tot progresiv, iat trupul a devenit carne dupa pacat.
Vreti sa fiti in cer, dar stiti ce spune Biblia despre cei ce locuiesc in cer.
Acoko nu este aer, deci plaminii si sistemul circulator , nu-si au rostul.
Daca vom fi ca ingerii, despre ei se spune ca sunt "duhuri", iar despre Tatal se spune ca este Stapinul oricarui duh.
Lasa senzatiile, ca nu sunt de noi, poate ai vrut sa zici "o invatatura tare" si nu numai "lapte".
De ce teren periculos?
Daca meditez la felul cum a fost omul inainte de rasvratirea impotriva propriului lui Creator, este acesta un teren periculos?
Si cam ce leat esti "mos Nica", ca mai mult de vreo 65-70 de anisori, nu ai.
Acum:
Yahuah zice ca l-a facut pe om, dupa chipul si asemanarea Sa, iar eu cred ca in ciuda a tot ce intelegem noi oamenii, El are si un trup vizibil (vezi 1Ezechel)
Aici pe forum discutam s-a spus de catre cineva, orice subiect sau ideie. Si nu stiu cine ne-a pus sa discutam si sa ne spunem felul cum am inteles fiecare. Cercetati tot si retineti ce este bun, zice chiar El in Cuvintul scris.
Pai implicate fratine si vom vedea ce va iesi. Dar pentru ca ai un statut serios intre simbatarii din Romania, cerele prin p.m-uri sa se implice.
De altfel, de vreun an de zile de cind studiez acest forum, am constatat ca orice ideie care este in afara sablonului de gindire colectiva, este dur atacata si blocata.
Ca nu am postat pina acum nimic, este ca a trebuit sa ma dumiresc nitel.
Din punct de vedere arheologic, savantii arata contrar afirmatia ca omul la inceput nu avea par, ei il arata ca fiind un om paros, pe tot corpul, dar in fine, astia sunt atei, desi ti-ar cotrazice "savantic" ideea.
Ridic intrebarea, de ce Domnul prin proorocul Ieremia, declara ca pedepseste pe cei care isi rad barba, adica colturile barbii?
O alta intrebare, daca ceea ce este pe noi, parul, barba, este semnul relei purtari al lui Adam, de ce Domnul, cand a fost pe pamant, nu a decurs la metodele romane, de a se barberii, deoarece era o eroare umana, pacatul Adamic?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Abdon!
Nici nu au cum sa gaseasca altceva arheologii, decit ceia ce ai spus tu.
Stii cumva ca ar fi murit vreun om inainte de a pacatui Adam si Eva?
Sa nu consideri afirmatia mea ca fiind ironie, dar daca gindeai nitel, era mai bine. Am vazur si eu om cu par pe tot corpul, mai rar, dar sunt si in ziua de astazi.
Apoi, tocmai de aceia am zis si eu: de ce va tundeti scurt barbile, ca dupa poza sa tot ai vreo 40 de anisori. Numai atit ti-a crescut barba?
Si nu o lua nici pe aceasta ca ironie, frate. Cei ce-si taie coltul barbii, sunt cei ce tundeau/taiau parul de la ureche, pina undeva mai jos, spre barbie, parca!
Pentru ca a venit in trup de carne, afectat de cam 4000 de ani de pacat.
Acum nu sariti toti la mine pentru ca am spus ca ma rad.
Sau voi aveti ca standard obligatoriu al dialogului, purtatul barbii, fie ea si tunsa!
Deconectat
13887. Postat la 14/09/2011 23:49 - 4980z0h45m
Deci sa revenim de la inceput si sa clarificam lucrurile exact dupa scriptura si nu dupa ideile omenesti si firesti?
LEVETIC 19/27 in cornelescu
Să nu vă tăiați rotund colțurile părului și să nu-ți razi colțurile bărbii.
LEVETIC 19/27 biblia bogata
Să nu vă tundeți rotund părul capului vostru, nici să vă stricați fața bărbii voastre.
Nu am timp acuma sa iau toate bibliile din toate limbile ca sa traduc versetul din levetic 19/27 dar trebuie sa intelegem un singur lucru ca Domnul accentueaza mult pe barba si e pusa in legea sa, ca omul sa o aibe,inseamna ca ce a creat si a dat omului nimica nu se poate schimba sau scoate?
Fraților, nu vă mai chinuiți să explicați că văd că și fratele Stefan e deacord că Mesia a purtat barba pe pamant si deci in concluzie ma gandesc ca daca nu o poarta acum, in curand Domnul va lucra la inima lui si va asculta si de acest cuvând scris în Scripturi
Sebesan Stefan a scris:Dar eu cred ca Yahushueh, a fost asemenea fratilor Sai, deci in trupul omului afectat de atitea mii de ani de pacat, a trait in acest trup
Sebesan Stefan a scris:
Si daca vom fi ca El si ca ingerii Lui, ingerii au barba?
Daca El a murit in trup, dar a inviat in Duh, la inviere mai avea barba.
In viziunile unor sfinti, Yahushua nu apare cu barba, ci numai cu par pe cap.
Frate, stai numai puțin să ne înțelegem... Dacă unii sfinți în viziune au scos în evidență perii capului Său înseamnă că El nu mai avea nas, și urechi și mâini și picioare, etc ?? Sau de fiecare dată când este descris trebuie să scrie o listă întreagă cu tot ce are, este, conține ceva? Oricum, noi aici și acum nu discutăm cum vor arăta oamenii după înviere ci cum trebuie să arătăm acum ca să fim numiți copii ascultători și să avem șanse la acea înviere.
1 Ioan 3:2 Preaiubiților, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Și ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentru că Îl vom vedea așa cum este.
Deci nu prea are sens să discutăm cum vom arăta după înviere cu toate că această idee dusă până la nebunie, nu mi-aș putea închipui că Mesia a stat pe cruce și a fost pus în mormânt având o imagine în care avea barbă și după înviere când li s-a arătat ucenicilor li s-a arătat fără barbă. Mă tem că ucenicii l-ar fi anatemizat dacă l-ar fi văzut fără barbă. Sau poate nu... cine știe ? Noi rămânem la ale noastre de acum și aici pe acest pământ.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Frate Ovidiu si ceilalti.
Nu trebuie sa va suparati pe mine pentru ca am postat o intrebare de mai multe ori.
Pot insista cu aceasta intrebare la infinit, ca tot nu voi primi raspuns, intrucit va priveste pe voi toti cei cu barba.
Ma uit la pozele existente pe forum pe la diferite rubrici si vad aproape inexistenta barba aia lungam asa de vreo citiva zeci de centimetri.
Acum intrebarea mea este aceias; care este diferenta dintre mine care folosesc lama la scurtatul barbii prin expresia "radere" si voi care v-o tundeti, unii mai rar, iar altii destul de des.
Vrei sa dau si exemple?
Pacea sa fie cu tine si cu noi toti.
Deconectat
13909. Postat la 15/09/2011 20:27 - 4979z4h6m
Acum intrebarea mea este aceias; care este diferenta dintre mine care folosesc lama la scurtatul barbii prin expresia "radere" si voi care v-o tundeti, unii mai rar, iar altii destul de des.
Vrei sa vezi care este diferenta stefan aicia o gasesti in 1 Samuel 15/20-23
Saul a răspuns lui Samuel: Am ascultat glasul Domnului și m-am dus în calea pe care mă trimitea Domnul. Am adus pe Agag, împăratul lui Amalec, și am nimicit cu desăvârșire pe amaleciți; dar poporul a luat din pradă oi și boi, ca pârgă din ceea ce trebuia nimicit cu desăvârșire, ca să le jertfească Domnului Dumnezeului tău la Ghilgal. Samuel a zis: Îi plac Domnului mai mult arderile de tot și jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele, și păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor. Căci neascultarea este tot atât de vinovată ca ghicirea, și împotrivirea nu este mai puțin vinovată decât închinarea la idoli și terafimi. Fiindcă ai lepădat cuvântul Domnului, te leapădă și El ca împărat.
Aicia ai raspunsul stefane fie ca e mica sau mare dar acela asculta de porunca Domnului si nu se inpotriveste voi Domnului, si nu cauta motive de a desfinta porunca Domnului? Asa sint multi zic ca sint crestini dar cu fapta nu dau dovada, zic ca stiu multe dar nu stie nimica...
Voi însă sunteți o seminție aleasă, o preoție împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Și l-a câștigat ca să fie al Lui, ca să vestiți puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată;