Deconectat |
RE: Barba |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
917. Postat la 28/10/2009 22:45 - 5666z0h26m |
|
|
Dragul meu Smerit...
Tu ai zis anterior ca trebuie sa Il ai ce Dumnezeu in inima.... perfect
si conteaza ceea ce faci... si mai perfect.
Eu nu-s nimeni sa arat cu degetul catre unul si altu, dar daca stii ca un lucru este pe placul lui Dumnezeu si tu nu vrei sa-l faci.... ce esti tu in momentul ala?
pace sa aveti in inima....
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
918. Postat la 28/10/2009 22:46 - 5666z0h25m |
|
|
Auzi Isaac ? Nu inteleg o treaba de ce tii tu mortis sa-ti aduca lumea dovezi ca Dumnezeu ar purta barba?... Domnu sa ma ierte daca fac putin haz de necaz...Odata un prooroc s-a adresat unui nevazator cu expresia "suflete cu ochelari" :-D Ai vazut tu vre-un duh cu barba ?? Dumnezeu, spune biblia este duh; deci...sa lasm suspiciunile. Daca Dumnezeu a vrut sa ne arate cum trebuie sa aratam si cum trebuie sa ne purtam in viata aceasta atunci a facut-o prin Domnul isus ! Comporta-te si tu la fel si iti garantez eu dar mai ales biblia ca nu vei fi acuzat de Dumnezeu cu nimic!
Si cine stie ? Poate noua barbatilor ni se spune asa tocmai de la "barba" ! 
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
919. Postat la 28/10/2009 22:46 - 5666z0h25m |
|
|
10+ Aurelc ... are dreptate
A da! si tare faza cu barbat de la barda... pana acum nu m-am gandit la asta asa...
pace sa aveti in inima.....
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
920. Postat la 28/10/2009 22:51 - 5666z0h20m |
|
|
Pai cu barda se pot ciopli lemne de aceea am folosit acea expresie si nu aveam de gand sa lovesc in cineva ci doar simpla intamplare ca se nimerise acolo sa fie pomenit cuvantul barda si atata tot. Mersi pentru intelegere.
isaac a scris:
Eu am intrebat clar: penticostalii sunt mantuiti sau nu?te intreb pt ca ei nu tin Legea lui Moise.Si cand spun Legea lui Moise vorbesc de acea lege care i-a fost data lui moise si despre care se vorbeste in Exod,Levetic,NumeriDeutrenom.Si este denumita astfel in:
1 Regi 2:3 /2 Cronici 23:18 /Ezra 7:6 /Daniel 9:13 /Maleahi 4:4 /Luca 2:22/Luca 24:44/Ioan 7:23 /Fapte 13:39 /Fapte 15:5 /1 Corinteni 9:9/Evrei 10:28 ,etc si exemplele pot continua...
Si gasesc ciudat ca i numesti frati pe penticostali din moment ce ei nu tin Legea lui moise.Mai ca as trage concluzia ca parerea ta este ca sunt mantuiti si asta doar prin cradinta in Domnul Isus fara a mai tine Legea lui Moise si fara a purta barba.Ciudat
Auzi Isaac draga? In imparatia lui Dumnezeu nu se intra dupa numele pe care il are denominatiunea din care face parte cineva, si nicidecum la gramada, numai asa pentru ca l-ar chema penticostal sau indiferent cum altcumva... O sa iti dau 2 exemple din care reiese ca oamenii mantuiti respecta poruncile si legea Domnului:
1. "Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus"- Apocalipsa 14:12
2. "Si daca judeci Legea, nu esti implinitor al Legii ci judecator." Iacov4:11b
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
921. Postat la 28/10/2009 22:51 - 5666z0h20m |
|
|
Aurelc a trecut ... stai linistit. Domnul sa te binecuvinteze. :-D
Fratii mei tin sa va anunt ceva.... apropo ca multi ati luat pozitita de defensiva cu isaac .... totusi asta e baiat bun , noi nu-l intelgem (nu asta era partea importanta).
Ce vrea sa zic este .... Domnul sa-L binecuvinteze pe isaac si sa-I poarte de grija toate zilele vieti lui. Cu mare bucurie in inima au ajuns la urechile mele vorbe ca isaac si-a lasat barba :-D :-D :-D .... deci si daca vi se pare voua ca baiatul asta nu a inteles care e treaba, a inteles-o dragilor si dragilor.
Oricum ma bucur ca ai inteles ca e ceva pe placul lui Dumnezeu.
|
Deconectat |
isaac (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
922. Postat la 28/10/2009 22:52 - 5666z0h20m |
|
|
Aurel,stiu ca in Imparatia Lui Dumnezeu nu se are in vedere denominatiunea ci doar o viata traita in credinta si ca nu o denominatiune anume va fi mantuita ci doar acei oameni care Il au pe Isus in viata lor ca Domn si mantuitor...dar intrtebarea ramane enticostalii sunt sau nu mantuiti tinand cont k ei nu tin Lega lui Moise.Ei respecta toate poruncile pe care lea dat Domnul Isus si cele scrise in epistole.
Ai putea sami dai un raspuns cu DA sau NU,apoi sa argumentezi?
Mersi |
|
Deconectat |
923. Postat la 28/10/2009 22:52 - 5666z0h19m |
|
|
scuze k am postat aici.Trebuia la Mantuire |
|
Deconectat |
924. Postat la 28/10/2009 22:53 - 5666z0h18m |
|
|
Eu personal nu am de gand sa ma cert cu nimeni pentru ca nu asa se procedeaza... Eu incerc intotdeauna sa spun ceva la subiect; cel putin in masura in care mi-a dat si mie Domnul cunostinta despre subiectul respectiv.
Cat despre barba, tin sa te felicit Isaac macar ca stiu ca nu te va tinea mult Nu vreu sa fiu categoric dar cu multi s-a intamplat asta... M-as bucura sa fii tu una din exceptii desi nu exteriorul e cel mai important.. Fii binecuvantat !
|
Deconectat |
925. Postat la 28/10/2009 22:54 - 5666z0h17m |
|
|
poate o sati trimit si o poza odata :-D |
|
Deconectat |
926. Postat la 28/10/2009 22:54 - 5666z0h17m |
|
|
Abia astept :-) Dar cum spuneam, mi-ar place sa dovedesti ca nu ti-ai lasat-o doar sa vezi cum iti sade sau sa dovedesti oarecui ca tu nu stai mult pe ganduri... Orice lucru pe care il facem pentru Dumnezeu trebuie facut prin credinta, si din incredintare. Altfel nu o sa te tine prea mult.
|
Deconectat |
927. Postat la 28/10/2009 22:55 - 5666z0h17m |
|
|
Are dreptate Aurelc... tot ce facem, sa facem cu sinceritate pt Dumnezeu ca altfel nu se pune...
Isaac chiar imi doresc ziua in care sa faci asta din toata dragostea pt Dumnezeu. Sa fie inca un mod de ai zice ca Il iubesti cu toata inima ta...
Referitor la intrebarea cu penti daca sunt sau nu mantuiti.... nu te mai astepta ca cineva sa-ti raspunda la intrebarea asta. Oricine dintre noi daca are minimul de dragoste de Dumnezeu nu iti va raspunde.... stii dc? Pt ca noua nu ne sta in putinta sa judecam pe penti, pe baptisti sau mai stiu eu ce confesiune. Fiecare sa se judece in dreptul lui.....
Tu dragul meu esti responsabil de actiunile tale.... nu de ale mele, nici de ale lui Aurelc... crede-ma. Si daca ai sta atat timp sa gsesti inca un mod de ai arata Domnului ca Il iubesti cat stai sa te macini cu intrebare asta.... bine ar fi.
pace sa aveti in inima......
|
Deconectat |
928. Postat la 28/10/2009 22:55 - 5666z0h16m |
|
|
isaac a scris:
Aurel,stiu ca in Imparatia Lui Dumnezeu nu se are in vedere denominatiunea ci doar o viata traita in credinta si ca nu o denominatiune anume va fi mantuita ci doar acei oameni care Il au pe Isus in viata lor ca Domn si mantuitor...dar intrtebarea ramane  enticostalii sunt sau nu mantuiti tinand cont k ei nu tin Lega lui Moise.Ei respecta toate poruncile pe care lea dat Domnul Isus si cele scrise in epistole.
Ai putea sami dai un raspuns cu DA sau NU,apoi sa argumentezi?
Mersi
O sa spun cateva lucruri pe topicul "Mantuire" daca tot asa de curios esti dar acum nu ami am timp suficient...
|
Deconectat |
929. Postat la 28/10/2009 22:56 - 5666z0h15m |
|
|
Cand ai timp,k nu e nici o graba.... :-) |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
930. Postat la 28/10/2009 22:57 - 5666z0h14m |
|
|
Isaac, pacat ca numele e numai de tine, ce zici Dumnezeu cand la facut pe Adam i-a dat si un brici sa se mai barbereasca din cand in cand? Ciudat, cand e vorba de voi va zugraviti chipul dupa veacul acesta, dar cand zugraviti sfintii din viitor, i pictati cu barba.
Mi te imaginez pe tine in Imparatie cum i-ai spune lui Avraam: Ba-i ciudatule, ce barba ai, m-ai tai-o si tu, ca tu esti ala cu credinta nu cu faptele!
Cat despre Penticostali, de a intra in Rai, nu toti vor intra, ca si de fapt, oricare alt Cult, sau denominatiune, m-ai ales filosofii, sau smecherii, vor intra doar cei care fac, nu care bat campii
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
931. Postat la 28/10/2009 22:57 - 5666z0h14m |
|
|
sambataru apreciez k miai dat raspuns la intrebarea despre mantuirea pentycostalilor.Cat despre ramasita sa vad si eu cati sunt cei care tin Legea lui Moise?Eu ink nam vazut pe nici un penticostal facand asta.Deci prin urmare toti merg in iad ,nu?
E si asta o parere...... :whistle: |
|
Deconectat |
932. Postat la 28/10/2009 23:00 - 5666z0h11m |
|
|
La ora actuala nu exista NIMENI care sa mai poata tine "Legea lui Moise" pentru ca nu mai exista nici templu la Ierusalim, nici preoti pusi in slijba, si nici Dumnezeu nu mai cere jertfe de animale pentru pacatele comise !
Aproppos Isaac, ori vorbeste omul cu tine ori cu peretele tot cam la aceeasi intelegere se ajunge. Deocamdata mintea ta e ca un calculator la care i s-a blocat programul si orice ai face tot acelasi enunt ti-l afiseaza...
Nu ma intelege gresit dar nu exista "Porunci ale noului testament " si porunci ale "vechiului testament". Eu ti-am mai spus daca mai e valabila pentru tine porunca "Sa nu iei in desert Numele Domnului Dumnezeului tau caci Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui" pentru ce e o porunca pe care de exemplu nu-mi amintesc sa o fi citit prin noul testament... Si acum daca nu e scrisa in noul testament vrei sa-mi spui ca nu e pacat daca o calcam?? (oricum aceasta despartire intre cartile bibliei noul si vechiul testament au facut-o oameni ca si tine care nu au vrut sa asculte de Cuvantul Domnului care era acelasi! Noul testament nu exista deloc si apostolul Pavel ii spunea lui Timotei de "scripturile care dau intelepciunea care duce la mantuire" si tu-mi vii cu teorii ca numai noul e valabil? Unde scrie asta? De unde le-ati ami scos si pe aste mai fratioare? Din evanghelia dupa Iuda poate! :lol: Doar n-ai fi vrut sa se mai scrie toate poruncile lui Dumnezeu inca odata in noul testament pentru tine special ca sa crezi ca Dumnezeu nu se schimba!... Dumnezeu nu se schimba dragule!
Vezi tocmai asta e diferenta intre copii reali ai lui Dumnezeu si ceilalti care sunt doar imitatie si anume ca ei au aceste porunci in inima si nu mai au nevoie sa le aiba scrise pe hartie. Nu uita, suntem inca in vremea harului in care se poate pocai fiecare din noi de pacatele lui, dar ziua de maine nu stim a cui va fi..dar a noastra cu siguranta nu ! Hai sa ne pocaim si sa lasam Cuvantul Lui Dumnezeu asa cum e ! Domnul sa ne ajute.[/u]
[b]Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
933. Postat la 28/10/2009 23:01 - 5666z0h10m |
|
|
Issac! aici e capitolul barba, nu mantuirea Penticostalilor, desi eu consider ca in Bisericile Penticostale din Hunedoara sunt frati si surori care sunt mantuiti, dar nu toti.
Asa, despre barba: Noi ne aflam in Noul Legamant, si Ap. Pavel spune sa calcam pe urmele sale intrucat si el ... .
Isus, ca pilda! Stim ca romanii, ca civilizatie, erau oameni care foloseau briciul. Poti argumenta ca si Isus l-a folosit?
Pavel, pilda! Dupa crucificarea Domnului, Legamantul vechi a cazut, argumneteaza ca Ap Pavel atunci cand le sfatuie pe surori sa-si acopere capul, le spune fratilor sa-si rada barba.
Multumesc!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
934. Postat la 28/10/2009 23:02 - 5666z0h9m |
|
|
Fratii mei e drept aici nu-i subiectul "mantuirea penticostalilor" dar nu este nici " cine poate sa loveasca mai tare pe penticostali". Va rog frumos pe amandoi sa va revizuiti discutiile pe forum. Nu se face ce faceti voi si va rug in Numele Domnului sa nu mai vb ne la subiect si cu atat mai putin sa vb asa cu care .... fie el penti sau dintre noi. Multumesc.... scuza-ti daca v-am jignit nu era intentia mea.
Cred ca acest subiect de apropie de sfarsit asa ca daca vreti sa aduceti fiecare cate o concluzie SOLIDA si BIBLICA e mai mult decat bine primit....
|
Deconectat |
935. Postat la 28/10/2009 23:04 - 5666z0h7m |
|
|
Draga Magda, eu nu am scris nici despre "mantuirea penticostalilor" si nici despre "cine loveste mai tare in penticostali".
1. Recunosc faptul ca am scris off-topic si-mi cer scuze desi am fost nevoi sa postez aici pt ca daca urmaresti sirul discutiilor vei vedea ca tocmai EU am incercat da deviez discutia off-topic de aici dar vazand ca nu am reusit, am fost nevoit sa raspund aici la provocare... Oricum, e si vina mea deci imi cer scuze.
2. Daca intre doi membri ai forumului s-a iscat vreo neintelegere, ceea ce aproape intotdeauna se intampla si e de asteptat sa fie asa...( nu putem fi toti de aceeasi parere doar daca suntem roboti ! ... ) trebuie mai intai sa fie dovedita acea problema pentru ca sa se poata vorbi despre ea..te rog nu crea probleme inutile daca ele nu sunt categorisite drept probleme de catre unul din cei in cauza. Si pentru ca a fost amintit si numele meu in mesajul anterior vreau sa spun ca orice discutie pe teme biblice trebuie sa aiba si argumente biblice.. daca am vorbit ceva contra bibliei te rog sa-mi spui si vom analiza situatia.
3. ...cat despre penticostali, eu nu imi adic aminte sa fi pomenit aceasta confesiune in acele doua postari de mai sus, deci daca piraton a facut-o, te rog sa nu ne bagi intr-o oala la orice lucru. Isi va rezolva el problemele in felul lui, cum il va lumina Domnul.
Iti multumesc pentru ca esti atenta la ce se intampla pe forum dar te sfatuiesc sa-i lasi totusi pe forumisti sa-ti solicite interventia in cazul unor neintelegeri . Domnul sa ne binecuvinteze pe toti care stim sa iubim cu adevarat !
|
Deconectat |
936. Postat la 28/10/2009 23:04 - 5666z0h7m |
|
|
Aurelc eu am drepturi ca oricare pe forumul asta.... dar am mai multe responsabilitate fiind moderator. Cand greseste cineva eu trebuie sa ii fac o mica observatie.... chiar daca ma doare mai tare pe mine decat pe voi crede-ma. Asa ca te rog frumos sa nu o iei personal.
Regula mare e forum..... si sper sa o intelega toti!!!!! Daca nu aveti pareri la fel in ceva.... nu e nici o problema.... scrieti la subiect propria parere ....... DAR NU AVETI VOIE SA VA LEGATI PERSONAL DE OMUL IN CAUZA..... sper sa fi fost acum clara pt toti.
Daca se va mai intampla ca se jigneste unul pe altul sau se arunca chesti nedemne de un pocait ..... oricine ar fi....... chiar si eu, va lua interdictie pe forum doua saptamani. Daca se mai repeta greseala cu jignirile si atacul la persoana dupa acele doua saptamani ORICINE AR FI PERSOANA va fi blocata sa mai intre pe forum.
Trebuie sa punem si niste reguli pt ca in felul asta oricine poate ataca si jigni si dupaia sa se scuze.
Imi pare nespus de rau, dar la asta s-a ajuns.
pace sa aveti in inima......
|