Frațiolor am o mare problemă. Un frate m-a întrebat unde scrie că am voie să respir. Știți vreun text? ...Sebesan Stefan crezi că pentru tot ce ai voie ai nevoie de verset care să spună...ai voie să.....?
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Frate Lica, comparatia facuta de tine chiar nu se potriveste.
Sa stii ca eu intreb in mod serios tot ce intreb, dar vad ca nici intrebarile nu va plac.
Chiar nu vrei sa fii "lumina lumii"?
Uite, eu sunt din lume, pentru ca am recunoscut ca ma rad.
De ce nu vrei sa ma luminezi!
Sau esti egoist si nu vrei sa fiu si eu mintuit?
Hadasa, pentru ca te vad ca esti on-line, te rog sa-l rogi din partea mea pe prezbiterul Daniel pentru un raspuns.
Frate Stefan, poti sa-mi spui unde scrie ca nu ai voie sa-ti tunzi barba?
Care este diferenta dintre tuns si barbierit?
Cum te gasesti tu, acum in ascultare sau neascultare,in acest sens?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Barba
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13973. Postat la 17/09/2011 18:31 - 4977z5h32m
Cred că încă avem mare nevoie de Pace.
Soră Lucic-o, dămi voie să răspund eu în locul lui Ștefan.
Mai întâi, căutăm alte diferențe, adică; oameni care cred că Dumnezeu a creeat omul fără păr pe obraz și el din cauza păcatului a evoluat - și altă categorie de oameni, care cred că Dumneueu nu a greșit cu nimic, l-a făcut pe om așa cum îl vedem noi astăzi și a dat Lege pentru barba noastră, (Pentru părul de pe obraz).
Acuma dați-mi voie să mă comfesez puțin înaintea voastră cu privire la barbă.
Să știți că eu nu mă duc la frizer, am învățat-o pe soția mea să mă tundă pe degete și mă tunde cam la două trei luni, poate și mai bine, atunci când mă tunde pe cap, la aceia-și lungime, tunde și barba, deci teoria cu rotunjirea colțurilor bărbii cade.
Eu nu îmi permit să îl judec pe Ștefan, ce face el, face pe sufletul lui, dacă el crede că eu calc Legea cu privire la barbă, asta este tot problema lui.
Acuma cu permisiunea ta Ștefane, am să te întreb ceva și răspunsul nu trebuie să mil dai mie, dăți-l ție: Tu chiar nu ai mustrări de conșiință, că după ce te bărberești, vii și ne spui nouă că călcăm Legea, cu ce gânduri faci lucrul asta, cu gînd să zidești sau să tulburi, să dărâmi?
Frate Ștefane, schimbăți vocabularul, că dacă ai să faci lucrul acesta, vei avea și tu de câștigat, poate și noi. Te rog conspectează atent versetul acesta:
1 Timotei 4:12. Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.
Cred că nu am luat Pacea.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
you_rubio (detalii numai pentru membrii conectaţi)
13976. Postat la 17/09/2011 18:54 - 4977z5h8m
La noi la ortodoxi cei din conducere (patriarhu, inaltii prelati) au barba. Si calugarii au barba pentru ca toti au gasit in Sfanta Scriptura ca barba a fost data omului de Dumnezeu. Si preotii care sunt seriosi cu Dumnezeu poarta barba. Eu nu inteleg de ce cei care au iesit din biserica ortodoxa (pocaitii) nu poarta barba?
Ar trebui sa invete de la conducerea cultului ortodox care este majoritar in tara noastra, nu?
Nick
Deconectat
13978. Postat la 17/09/2011 20:28 - 4977z3h34m
you_rubio Îți doresc multă Pace și fericire de la marele Dumnezeu.
Nu știu cum să zic, scumpa moșului, sau scumpul moșului, că după poză .... .
Dar zic: Dumnezeu să te binecuvinteze, eu cred că Dumnezeu te-a folosit ca să se astupe multe guri prin postarea de mai sus.
O noapte bună plină de Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Acuma cu permisiunea ta Ștefane, am să te întreb ceva și răspunsul nu trebuie să mil dai mie, dăți-l ție: Tu chiar nu ai mustrări de conșiință, că după ce te bărberești, vii și ne spui nouă că călcăm Legea, cu ce gânduri faci lucrul asta, cu gînd să zidești sau să tulburi, să dărâmi?
Frate Ștefane, schimbăți vocabularul, că dacă ai să faci lucrul acesta, vei avea și tu de câștigat, poate și noi. Te rog conspectează atent versetul acesta:
1 Timotei 4:12. Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.
Cred că nu am luat Pacea.
Frate Nica!
Te-as ruga sa nu te pripesti, pentru ca eu numai am intrebat despre tuns.
Te rog nu pune in gura mea cuvinte pe care nu le-am scris.
Eu cunosc un numar limitat de cuvinte din lexicul romanesc si pe acestea le utilizez in formularea propozitiilor.
Pe linga faptul ca sunt pagin, recunosc ca sunt si incult din acest punct de vedere al numarului de cuvinte cunoscute.
Eu sunt sigur ca voi fi iertat, pentru ca recunosc ca sunt pacatos, ca daca as fi fost sfint, Yahushuah nu ar fi mai murit. Asa ca singele Lui ma va curata si pe mine de pacate.
Deconectat
vasinepos (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14025. Postat la 18/09/2011 18:50 - 4976z5h12m
Dacă Creatorul ne-ar fi creat fără barbă nu ar mai aminti în Scriptură despre barbă și cei care vreau să semene cu Mântuitorul ar trebui să-și lase barbă ca și ei să fie trași de barbă ca El. Dar eu personal nu mă poticnesc în cei fără barbă dacă au un motiv întemeiat unde Tatăl Ceresc îl cunoaște bine.
Este mult mai ușor să vorbești de Dumnezeu într-o biserică dornică după cuvânt unde toți bărbații sunt fără barbă dacă și tu semeni lor (ești fără barbă), așa cum Pavel zicea în 1 Corinteni 9:21 "cu cei ce sunt fără Lege, m-am făcut ca și cum aș fi fost fără lege ... ca să câștig pe cei fără lege".
Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
Fratele Stefan cerea un verset din Biblie, care sa arate cum ca cineva isi taia barba sau o ingrijea.
Am gasit in 2 Samuel 19:
24. Mefiboșet, fiul lui Saul, s-a pogorât și el înaintea împăratului. Nu-și îngrijise nici picioarele, nici barba, nici nu-și spălase hainele, din ziua când plecase împăratul până în ziua când se întorcea în pace.
De aici ar reiseii, ca totusi ei isi ingrijeau barba.
Nu vreau sa fac dintr-un verset o regula.
Daca fratele Stefan, nu poarta barba, doar Duhul sfant il va putea convinge de contrariu. Asa a fost si in cazul meu. Putea oricine sa-mi spuna , sau sa ma convinga ca nu acceptam.
Cat despre barba , eu consider ca reprzinta masculinitatea, si ma gandesc la simplitatea poruncilor lui Elohim.
Evreii pe vremea lui Mesia au facut garduri si garduri, in jurul unei simple porunci , cum ar fi sa nu fierbi mielul in laptele mamei lui, au ajuns sa aiba doua chiuvete, doua frigideruri, doua seturi de vase, pe vremea noastra.
Pe cand porunca era una simpla .
La fel cand e vorba de barba.
Avem o porunca simpla sa nu ne-o radem.
Mie nu-mi creste pe restul obrazului, iar pe alocuri imi creste , repede iar pe alocuri nu.
Daca nu mi-asi ingrijio , nu stiu daca chiar asi reprezenta o imagine a celui ce ma creat, sau mai degraba a unui nepasator neingrijit.
Dar nu vreau sa judec, pentru ca nu demult si eu eram impotriva barbii.
Sa ne ingaduim , iar Duhul sau cel Sfant isi va face lucrarea cu fiecare in parte , la timpul Lui.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
14097. Postat la 21/09/2011 06:00 - 4973z18h3m
Cred că zic bine, Vasile - din nepos, nu?
Mai cam băgat în ceță cu barba asta și poate că ai dreptate, dar să zic despre ce îi vorba:
Fr. Vasile a scris: Este mult mai ușor să vorbești de Dumnezeu într-o biserică dornică după cuvânt unde toți bărbații sunt fără barbă dacă și tu semeni lor (ești fără barbă), așa cum Pavel zicea în 1 Corinteni 9:21 "cu cei ce sunt fără Lege, m-am făcut ca și cum aș fi fost fără lege ... ca să câștig pe cei fără lege".
Dar dacă "ajutorului potrivit" (soției) nu îi place ca să porți barbă, adică să o lași să crească, că oricum toți au barbă și ori-cât s-ar chinui, rădăcina tot rămâne.
Ei bine ce ai zis tu ar fi un argument cam așa și așa, dar ce am zis eu?
Pace.
,,Ajutorul potrivit"... trebuie sa fie supusa si sa dea libertate sotului sa implineasca Cuvantul chiar si in purtatul barbii, nu unei femei credicioase ii da bataie de cap barba ,ci uneia (sa-mi fie cu iertare)fireasca, care zice ca este sensibila si o deranjeaza.
Sotii nostrii trebuie sa se asemene la chip ,caracter si spirit cu Domnul, dar se pare ca s-a schimbat lucrurile, femeia vrea ca barbatul sa-i fie supus!
Ce ziceti de asta?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
14104. Postat la 21/09/2011 08:27 - 4973z15h35m
Ziua bună și multă Pace.
Ce să zic eu soră Lucic-o, cred că vor mai zice și alții, dar acuma este rândul meu și zic o mică întâmplare mai întâi.
Stăteau doi miri, o mireasă și un mire, pe saunul de fală în adunare, ascultînd predica și îvățăturile pe care le dădea fratele prezbiter, care zicea cam așa:
Frate mire, să ști că femeea nu este luată din călcâi.
Miresa zicea în gând; doamne ferește.
Prezbiterul: Soră miteasă, să ști că femeea nu este luată din cap, nu este cap.
Miresa gândea; Doamne ferește, nu am pretenția să fiu cap și nici nu vreau, dar ajută-mă să fiu gât, asta vreau, să sucesc capul unde vreau eu.
Acuma, dacă ajutorul potrivit este gât și poartă capul unde și cum vrea ea și dacă poate să impue lucruri mai importante, de ce nu ar impune și briciul pe barba capului.
Și dacă bărbatul, nu vrea să se asemene cu Răscumpărătorul lui la obraz, alege să se asemene cu ajutorul potrivit la obraz.
Eu nu mă împiedic in asta, tu te împiedici? Eu mă amuz. Tu?
Chiar și după postarea asta, mă gândesc că rămâne tot Pace.
Deconectat
ioan usciuc (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14168. Postat la 23/09/2011 12:09 - 4971z11h53m
Pacea și dragostea Lui Mesia să fie peste toți!
Poate va fi util sau nu însa simt nevoia sa spun câteva lucruri în legătura cu barbă care le-am trăit și care m-au "marcat". Prima dată am pus 'briciul "pe față la 19 ani înainte de a merge să fac fotografiile pentru terminare de liceu. A fost cea mai "apăsătoare" zi din suflet, am simțit ca ceva nu e în regulă cu mine, am simțit că am greșit cu ceva față de cineva și Cineva mi se împotrivea. După casatorie am lăsat barba însa vorba sotiei o barbuță ca o '"banderolă" la surori adică mai scurtă cu întreținere săptămânală cu mașina de tuns și asa mai departe cu discuții despre barba ca ar trebui sa fie mai lungă (exceptia regulii generale: sotiei ii place barba).Si așa am ajuns într-un moment când trebuia să ne sfințim mai mult decât de obicei și în una din nopti era spre sabat am avut un vis în care o mână cu o foarfecă imi arăta ca trebuie sa las barba mai lunga si :să tai mai jos! am auzit de 2 ori. Nu am mai putut dormi in noaptea respectivă! Concluziile le-am tras si rog pe Cel Sfant sa aiba mila de mine si de toti, sa fim demni de purtat barba caci asa este cel mai bine. Cand vom fi placuti Domnului atunci vom fi placuti si oamenilor asa cum ne-a lasat Creatorul:cu barba!
Sabat plin de bucurii și pace sfântă la cei ce slujesc Domnului!!!
14200. Postat la 24/09/2011 17:29 - 4970z6h34m
Domnul cu voi.
Soră Hadassa, m-am gândit la întrebarea pe care ai pus-o: Dacă serviciul nu permite purtarea bărbii? Da, o întrebare scurtă și complicată, că-i scurtă se vede, de ce îi complicată, pentru că la întrebarea asta, trebuie să răspundă cel în cauză, nu tu, nici eu, nici noi.
Va veni vremea, dacă cineva nu va avea un semn pe frunte sau pe mână, nu va putea nici cumpăra nici vinde, dacă decât să moară de foame se poate face o excepție dezlegândul că poate să poarte semnul?
Sau fratele care nu poate să ocupe acel serviciu, din cauză că poartă barbă, este ultimul serviciu care iar salva viața? Dacă nu ocupă acel serviciu moare?
Vezi, aici se poate ca fie-catre să își măsoare sinceritatea, nu crezi că o simplă barbă ....... .
Fiți plini de Pace sfântă.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14247. Postat la 26/09/2011 02:55 - 4968z21h7m
Frate nica nu trebuie sa vina vremea acea ca ia traim in ea in care ma aflu eu in situatia de fata si cind merg sa caut de lucru din start ami zic ca nu din cauza barbi, ce as putea face eu, sa o tai si sa o las doar de 2mm ca o umbra sa arate ca e o forma a barbi, nicidecum ar insemna ca sint un fariseu care cunosc legea dar nu o practic doar asa de vazu lumi, daca ai slujim Domnului pai sa si aratam ca El cum El ne cere sa fim....
Ca sa lucrez ca colaborator familiar mi s-a propus din start sa dau baticul jos, nu am acceptat, insa in perioada de proba , sefii mei au inteles ca de fapt nu asta conteaza , ci caracterul unui om...asa ca am fost angajata, am lucrat 4 ani si jumatate, cand am plecat au plas dupa mine.Asa si cu barba, nu trebuie data jos, daca locul de munca este pentru tine, frate draga ,te vor accepta asa cum esti, insa multi s-au compromis si au acceptat ei regulile lumii...pentru un lucru trecator.Suntem pusi la incercare in multe feluri, insa noi trebuie sa trecem cu succes prin ele !
Deconectat
14268. Postat la 26/09/2011 18:25 - 4968z5h37m
Vă doresc o seară frumoasă și multă Pace.
Frate Emanolake, mi-a trecut fiori reci când am citit ce ai scris, că din cauza bărbii, nu te angajează.
Eu ști ce pot să îți spun, prin asta demonstrează că nu ești din lume, nu ești de-a lumii, pentru că lumea iubește ce este a ei, iar ce nu face parte din ea, urăște, nu se poate omogeniza cu ce nu este a ei.
Eu cred că Marele Dumnezeu nu se schimbă și aduc argumente:
Iacov 1: 16. Nu vă înșelați preaiubiții mei frați:
17. orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.
Daniel 3:28. Nebucadnețar a luat cuvântul, și a zis: "Binecuvântat să fie Dumnezeul lui Șadrac, Meșac și Abed-Nego, care a trimis pe îngerul Său și a izbăvit pe slujitorii Săi care s-au încrezut în El, au călcat porunca împăratului și și-au dat mai degrabă trupurile lor decât să slujească și să se închine altui dumnezeu decât Dumnezeului lor!
Eu cred că statornicia ta, va aduce laude pentru Dumnezeul lui Israel și binecuvântări pentru tine, pentru că Dumnezeu nu rămâne nici odată nepăsător și nici dator. Îți doresc multe binecuvântări de La Cel ce le poate da.
Multă Pace.
emanolake a scris:
Frate nica nu trebuie sa vina vremea acea ca ia traim in ea in care ma aflu eu in situatia de fata si cind merg sa caut de lucru din start ami zic ca nu din cauza barbi, ce as putea face eu, sa o tai si sa o las doar de 2mm ca o umbra sa arate ca e o forma a barbi, nicidecum ar insemna ca sint un fariseu care cunosc legea dar nu o practic doar asa de vazu lumi, daca ai slujim Domnului pai sa si aratam ca El cum El ne cere sa fim....
Conform Scriputurii, barbatul care nu poarta barba se afla in doliu (Leviticul 21:5 ... pentru un mort, să nu-și radă colțurile bărbii). Astfel deducem ca numai preotului era interzis sa nu-si rada barba pentru morti, inschimb la ceilalti era permis si chiar o faceau. Cu acest principiu tu poti sa te aperi in fata necrediciosilor prin faptul ca îi poti intreba politicos: După cine sunteti voi în doliu de v-ati barberit?