Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Barba... principiu de credință?
Pagina 12 din 17 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Deconectat RE: Barba
russtefan78
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
14442. Postat la 02/10/2011 09:57 - 4962z14h10m
Intr-adevăr in privinta bărbii lumea în ziua de astăzi este invers [toti care se barbieresc]

Aduți aminte de ziua a șaptea ca să o sfințești ...
fullban3
14472. Postat la 02/10/2011 21:33 - 4962z2h34m
avodah a scris:
Daca fratele Stefan, nu poarta barba, doar Duhul sfant il va putea convinge de contrariu.

Frate Avodah!
Eu nu am spus niciodata ca nu trebuie purtata barba de catre barbati.
In schimb, am pus o intrebare, care a deranjat pe foarte multi fratiori.
Puteau sa-mi dea si ei cite un verset din Biblie, asa cum ai facut tu si sa fi comentat ceva pe marginea lui.
Iarasi nu am zis nicaieri ca nu ar trebui ingrijita barba, sau capul, pentru ca insusi rabi Shaul ne invata in Corinteni 11, ca si firea ne spune ca trebuie sa avem parul scurt (deci il vom tunde) si probabil ca nu numai parul de pe scafirlie, ci si barba.
Si cu aceas verset, i-am scos din culpa pe cei care-si ingrijesc barba prin tundere.
Numai ca eu pusesem intrebarea, inainte de a analiza ceia ce a spus rabi Shaul, daca nu am scrintit-o si cu aceasta analiza.
Dar probabil m-au iertat fratii si surorile, pentru ca vine "Sarbatoarea Iertarii".
Aici, voi reda eu citeva versete despre barba:

Lev 13:45
VDC Leprosul, atins de această rană, să-și poarte hainele sfîșiate, și să umble cu capul gol; să-și acopere barba, și să strige: «Necurat! Necurat!»

Lev 14:9
VDC În ziua a șaptea, să-și radă tot părul, capul, barba și sprîncenele: tot părul să și-l radă; să-și spele hainele și să-și scalde trupul în apă, și va fi curat.

2Sam 10:4
VDC Atunci Hanun a luat pe slujitorii lui David, le-a ras barba pe jumătate, și le-a tăiat hainele pe jumătate pînă la coapse. Apoi le-a dat drumul.

2Sam 10:5
VDC David, înștiințat de lucrul acesta, a trimes niște oameni înaintea lor, căci oamenii aceia erau foarte batjocoriți; și împăratul a spus să le spună: "Rămîneți la Ierihon pînă vă va crește barba, și pe urmă să vă întoarceți."

2Sam 19:24
VDC Mefiboșet, fiul lui Saul, sr17;a pogorît și el înaintea împăratului. Nu-și îngrijise nici picioarele, nici barba, nici nu-și spălase hainele, din ziua cînd plecase împăratul pînă în ziua cînd se întorcea în pace.

1Cron 19:5
VDC David, căruia au venit și i-au dat de știre despre cele întîmplate cu oamenii aceștia, a trimes niște oameni înaintea lor, căci li se făcuse mare rușine; și împăratul a trimes să le spună: "Rămîneți la Ierihon pînă vă va crește barba, și apoi să vă întoarceți."

Ps 133:2
VDC Este ca untdelemnul de preț, care, turnat pe capul lui,
se pogoară pe barbă,
pe barba lui Aaron,
se pogoară pe marginea veșmintelor lui.

Isa 7:20
VDC În ziua aceea, Domnul va rade, cu un brici luat cu chirie de dincolo de Rîu, și anume cu împăratul Asiriei, capul și părul de pe picioare; ba va rade chiar și barba.

Isa 50:6
VDC Mi-am dat spatele înaintea celor ce Mă loveau, și obrajii înaintea celor ce-Mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns fața de ocări și de scuipări.

Ier 41:5
VDC au venit din Sihem, din Silo și din Samaria, optzeci de oameni, cu barba rasă și cu haine sfîșiate, cari își făcuseră tăieturi în piele; aveau daruri de mîncare și tămîie, ca să le aducă la Casa Domnului.

Ezec 24:17
VDC Suspină în tăcere, dar nu plînge ca la morți! Leagă-ți turbanul, pune-ți încălțămintea în picioare, nu-ți acoperi barba, și nu mînca pînea de jale!"

Ezec 24:22
VDC Și atunci veți face cum am făcut și eu. Nu vă veți acoperi barba și nu veți mînca pînea de jale,

Mica 3:7
VDC Văzătorii vor fi dați de rușine, ghicitorii vor roși, toți își vor acoperi barba; căci Dumnezeu nu va răspunde.
lnedelea
14502. Postat la 03/10/2011 13:52 - 4961z10h15m
Ce mai poți spune într-o lume în care majoritatea nu poartă barbă împotriva Cuvântului. Am auzit comentariile unui pastor barberit care spunea la un post de televizune creștin că cei care poartă barbă sunt mândri și ca acesta ar fi motivul pentru care o poartă.
Ce ziceți de asta?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Nica Schirod
14514. Postat la 03/10/2011 19:27 - 4961z4h40m
Pace.

Frate Liviu, în legătură cu pastorul fără barbă, aș vrea să comentez și eu, dar am o rugăminte la tine, pe bune, nu glumesc; Cam ce ar trebui să înțeleg eu, când el zice că cei ce poartă barbă sunt mândri? Cum vede el mândria asta?
Mulumesc anticipat și tentru înțelegere și pentru răspuns.

Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
costy
14519. Postat la 03/10/2011 19:45 - 4961z4h22m
Mandri nu prea cred smiley, uitati-va la fratii care au barba ce patesc : nu a-si gasesc de lucru , alti spun ce te-ai calugarit?smiley, dupa altii striga domn parinte si exemplele pot continua dar nu va fie teama ce oamenilor nu le place ,aceia place Domnului , Slava LUI . AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Dani
14543. Postat la 04/10/2011 15:53 - 4960z8h14m
Ai punctat foarte bine frate Costy, cam așa stau lucrurile, nu cred că ați lăsa barbă ar fi o mândrie firească ci mai degrabă una duhovnicească, da sunt mândru cum a creat Dumnezeu pe om, ca atare trebuie să fie pentru noi o mândrie să purtăm chipul lui Dumnezeu: Geneza 1:26,27.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
nicodana82
14953. Postat la 10/11/2011 19:42 - 4923z3h25m
nicaschirod a scris:
Prin asta să înțeleg, că și tu ai fi de-acord ca bărbatul să poarte barbă?

Toti cei care cauta cu tot dinadinsul pe Dumnezeu trebuie sa poarte barba ca sa se asemena cu El.
Pentru ceilati trebuie sa ne rugam ca sa caute calea cea dreapta.

Dana
emylas
15095. Postat la 18/11/2011 17:43 - 4915z5h24m
Domnul Isus spunea odata,sa spalam partea interioara a paharului,si apoi partea exteriora va fi si ea curata.Unde mai gasim in Noul,ca Dumnezeu doreste ca cei credinciosi,in special barbatii sa poarte barba?Am inteles ca evreii,poarta un fel de ceva pe cap,cand intra in sinagoga,vi se pare normal,ca noi azi sa facem la fel,cand intram in adunare?

Crede,roaga-te si lucreaza!
Dani
15097. Postat la 18/11/2011 17:59 - 4915z5h8m
Frate emylas, în primul rând nu există noul și vechiul testament, poți să aduci argumente că existe două biblii, din câte știu există o singură scriptură după care ne ghidăm cu toți, dar să revenim la subiect, barba este ceva ce ne-a lăsat Dumnezeu încă de la creația omului, orice am face ea tot va crește, deci dacă Dumnezeu a făcut pe om după chipul și asemănarea să ce avem noi să comentăm, cât despre acoperitul capului la evrei este o poruncă dată chiar de ei și nu de Domnul, pe când barba este încă de la creație și va rămâne până va veni Domnul, rasul bărbi era un obicei păgân, împrumutat de la egipteni, pe când poporul lui Dumnezeu purta cu mândrie acest chip, chiar și Domnul ISUS a purtat chipul lui Dumnezeu, sper că am fost destul de înțeles, dar dacă vei citi și alte postări vei remarca că sunt destule dovezi pe marginea acestui subiect.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Nica Schirod
15100. Postat la 18/11/2011 18:34 - 4915z4h33m
Văd că trebuie multă Pace.

Dragul meu "Emil", Văd că ești cam supărat, și cam știu de ce, dar să lăsăm asta și să dezbatem ce ai scris mai sus; spălatul lăuntric. Tu și ceilalți trebuie să știți că exteriorul este oglinda interiorului, să nu îmi zici că cineva smerit , și din cauza smereniei își cumpără haine cât costă o casă, așa cum zice Iacov că credința fără fapte este moartă, sau invers, tot așa.

Dragul moșului, îți întorc întrebarea; unde ai găsit în Noul, că Dumnezeu a zis ca oamenii să se bărberască, deasupra postării tale, ai văzut ce scrie o fătuță pot să spun foarte credincioasă, care vede ce tu nu poți vedea?

Oricum și tu porți barbă, doar numai că te chinui să îi tai vârful, dar ce îi mai interesant, adică rădăcina, tot rămâne, că de, așa a făcut Dumnezeu, dacă te împotrivești creațiunii, să te chinui toată viața și rezultatul să fie, zerooooo.

Tu mai întrebi dacă îi corect ca Evreii să aibă un fel ce ceva pe cap, dar te întreb și eu, dacă femeile îi voie să între în adunare, să se roage, să cânte și mai nou să predice, fără sa aibe acel ceva pe cap, în afară de căpița de păr, care din cauza smereniei, o înfoaie, de o face mai odată cât capul.

Când îmi răspunzi la aceste întrebări, îmi eau angajamentul solemn, că îți răspund și eu cu lux de amănunte, până atunci ne trbuie - - -.

Multă, multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

emylas
15149. Postat la 20/11/2011 18:55 - 4913z4h12m
Imi puteti aduce un argument,ca Adam inainte de caderea in pacat,ai crestea par pe fata?Si daca barba la barbati,nu a inceput sa creasca de cand omul a cazut in pacat?Fara aceasta rezolvare a acestei dileme,toata treaba cu purtarea barbii,ramane inca neelucidata.Si inca ceva Mosu Nica,oare cineva cand posteaza,vorbeste de vreun subiect,inseamna ca o face fiindaca e suparat?Cand al saluti pe vecinul dumitale,o faci pentru ca esti suparat pe el?De ce as fi suparat pe acest subiect,si asa sa ma motiveze ca sa scriu?Dumneata cand postezi in vreun topic,o faci de suparare? Cu mult respect,acelasi eu!

Dani
15150. Postat la 20/11/2011 19:25 - 4913z3h42m
Frate emylas, am rămas uimit când am văzut cum pui problema în legătură cu barbă, chiar că această versiune nu am mai auzit că barba a crescut la bărbat în momentul când a căzut Adam în păcat, ce știu că este scris că Dumnezeu a făcut pe om după chipul și asemănarea sa Geneza 1:27, deci eu nu am nici o dovadă că barba a crescut la om după ce a păcătuit, dar am dovada că l-a făcut pe om după asemănarea sa, pe Domnul Isus îl știm că a purtat barbă să ținem cont că el era fără păcat, deci această teorie frate cade din start, poate vi cu o altă teorie să-o dezbatem pe marginea acestui subiect.

emanolake
15159. Postat la 21/11/2011 15:13 - 4912z7h54m
smiley Hmm....a cadea in pacat si apoi sati creasca barba asta bas ca nici prin minte nu mia trecut sa ma gindesc la asa ceva ce are pacatul cu barba? apoi barba este un component sau zis ca un fel de madular al corpului care asi are si el valoarea sa si intrebuintarea sa, chiar daca multi nui dau importanta barbi si se poticnesc in ea, ias ruga pe persoanele care nui dau importanta sa-si imagineze ei insasi cum ar arata sau cum sar simnti fara maini sau picioare care fac parte din corpul omenesc. Problema e in felu urmator si asa pare a fi si in bisericile de zi oameni nu dau importanta lucrurilor mici ,ei privesc doar cele mari si care se vad pe cind cele mai mici sint mai mari inaintea Domnului si de valoare.
emylas
15183. Postat la 22/11/2011 19:34 - 4911z3h33m
Eu ma intreb,oare cate lucruri defectuoase a putut observa Adam,ivinduse in viata sa dupa pacat?E adevarat,ca e foarte greu sa va ganditi la aceasta varianta,dar e mult prea posibil sa fie exact asa.Spuneati ca Domnul Isus a avut barba,da dar aceasta sa facut doar pentru ca El a luat trupul pacatului,asa cum e era el atunci,dar El find fara pacat.Si as vrea sa va intreb,daca Domnul Isus,ar fi venit in timpul nostru,printre noi cei de azi,credeti ca ar fi stat nebarbierit,intro lume in care nu e o traditie sa se poarte barba?La evrei era o traditie sa se poarte barba,si Domnul Isus,daca nu siar fi lasato oameni,lar fi judecat ca nu tine traditia,ca e pagan,si bineinteles ca se face vinovat,de o porunca a Domnului,ca ei evrei sa nu se rada.Dar daca ar fi venit printre noi azi nebarbierit,oare cum ar fi aratat,cand lumea noastra nu poarta barba?Cear fi zis oamenii cand lar fi vazut la poarta lor?Asa ca vedeti,Domnul a purtat barba,pentru ca asa era portul,traditia,obiceiul,si porunca pentru ei evreii.

Dani
15185. Postat la 22/11/2011 19:48 - 4911z3h19m
Frate dragă poți să aduci argumente că barba este o tradiție, obicei și poruncă pentru Evrei?
Dacă te uiți puțin prin scriptură vei vedea că Domnul Isus condamna tradițiile și obiceiurile poporului Evreu, deci el nu a fost forțat de împrejurarea aceasta la care te referi, El a fost o pildă atât pentru ei cât și pentru noi, toate argumentele ce le expui nu au nici o acoperire biblică frate dragă, oamenii firești vor reacționa întotdeauna după cum ai expus punctul tău de vedere, lumea noastră nu poartă barbă că le este rușine să poarte chipul lui Dumnezeu, dar un om a lui Dumnezeu niciodată nu se va rușina, cu siguranță că dacă ar veni Domnu Isus tot așa ar veni cum a fost acum 2000 de ani deoarece El nu se uită la fața omului și un ultim aspect noi nu avem nimic cu tradiția și nici Domnul Isus nu are o legătură cu tradiția el a combătut tradiția frate emylas.

Nica Schirod
15188. Postat la 22/11/2011 20:16 - 4911z2h51m
Domnul cu voi.

Ajutor, sunt în ceață!!!! Oare așa să fie? Domnul Isus s-ar fi bărberit dacă ar fi venit în secolul al- XXI- lea? Oare când are să vie a doua oară și orice ochi îl va vedea, se va bărberi oare?

Pavel, care spune chiar el; că el calcă pe urmele lui Isus, să călcăm și noi pe acelea-și urme, când a fost dus la Roma, Între păgâni s-a bărberit oare?

? Pace ?

lnedelea
15195. Postat la 23/11/2011 00:01 - 4910z23h6m
Nu există nici o referință biblică că apostolul Pavel s-ar fi barberit când a umbat printre neamuri.
Mai mult, el mărturisește în Faptele 24:14 "cred tot ce este scris în Lege și în Prooroci" ceea ce atestă că respecta prunca din Lege cu privire la purtarea bărbii (Lev. 19:27).

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
emylas
15393. Postat la 01/12/2011 18:39 - 4902z4h28m
Daca barba e asa de importanta,vas intreba,de ce Ioan,care il vede pe Isus in Apocalipsa,nu aminteste si de barba Sa,atunci cand Il descrie asa cum IL vede el?Pavel,cu siguranta sar fi barbierit daca asa ar fi cerut situatia.Dar cum nu a intalnit asa circumstanta in viata lui,nu a fost nevoie sa o faca.Pavel spune,"...Cu ceice sunt fara Lege,m'am facut ca si cum as fi fost fara lege,ca sa castig pe cei fara lege"1cor 9:19-23.Garantat Pavel sar fi ras,daca prin asta ar fi cistigat pe cineva.Barba,nu este un principiu de credinta,nu este un punct de mantuire.Daca ar fi sa o iau altfel,eu care nu port barba,prin asta imi arat smerenia,si pocainta,si parerea de rau fata de pacat.Un bun exemplu pentru mine este Iosif,cand iese din inchisoare.Inainte sa mearga inaintea imparatului,sa spalat,sa barbierit,sia schimbat hainele si apoi sa dus inaintea imparatului.Daca era un lucru rau,inaintea Domnului,sa te barbieresti,atunci Iosif nu sar fi barbierit.Domnul a fost cu Iosif si inainte si dupa ce sa barbierit,dovada faptului ca Iosif talcuie visul imparatului,iar Domnul ramane cu el.

Lucia
15394. Postat la 01/12/2011 19:17 - 4902z3h50m
Frate emylas, am o intrebare pt tine si te rog sa-mi raspunzi sincer.
Ce te face sa-ti sustii punctul de vedere anti-barba, nu cumva sub atitudinea ta se ascunde de fapt nelinisti si framantari?
Daca barba nu este un principiu sau un punct de mantuire pentru tine, nu crezi ca dragostea accepta si barba ,avand in vedere ca Dumnezeu a facut-o sa creasca pe fata voastra? Daca nu trebuia s-o purtati, cu siguranta nici nu crestea , ca la noi femeile, nu?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
emylas
15418. Postat la 03/12/2011 12:49 - 4900z10h18m
Nu am nici o neliniste si framintare,in privinta acestui subiect.Ci doar imi place sa postez.Am intrebat mai sus si voi pune problema astfel mereu.De unde stiti daca barba nu este un defect al neascultarii?Aveti asigurarea ca Adam avea barba inainte de caderea in pacat,ca sa ne putem permite sa afirmam ca abia atunci cand vom lasa barba sa creasca,purtam chipul lui Dumnezeu?

Pagina 12 din 17 << < 9 10 11 12 13 14 15 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164585 vizite unice Powered by PHP-Fusion