Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Barba... principiu de credință?
Pagina 15 din 17 << < 12 13 14 15 16 17 >
Deconectat RE: Barba
you_rubio
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19169. Postat la 08/07/2012 14:06 - 4682z10h17m
Doamna Lucia, cred ca majoritatea dintre cei care au iesit dintre ortodoxi si sunt rasi au facut-o din caza banilor, lacomei etc si pacatele ii impiedica sa ajunga la cunostinat ca trebuie purtata barba. Practic se prefec in sfinti. Puteau si la noi sa cresca in sfintenie, sa poate barba, sa se calugareasca etc, dar au preferat si prefera luxul. Si daca esti luxos cum sa apari cu barba intre oamenii care sunt plini de toate pacatele ca te rad sau nu colaboreaza cu tine?
Nici eu nu vreau sa ponunt sentinte impotriva celro ce nu poarta barba, ci sa trag semnale de alarma ca sa se trezesca din morti!
Ce precent dintre voi poarta barba?

Nick
alin
19175. Postat la 08/07/2012 15:03 - 4682z9h20m
Vreau sa te vad peste cativa ani pe tine Nick akolo pe la vreo 21-22 ani sa vad cat de mare o sa ai barba!smiley
Lucia
19180. Postat la 08/07/2012 16:42 - 4682z7h41m
Cred ca cei care au iesit dintre voi, nu au avut barbi si practic nu au ajuns la cunostinta ca trebuie tinuta nici cand erau la ortodoxi, Pavel avea barba si nu a crezut pana Isus i-a iesit pe drumul Damascului, vezi, nu tine de lux si pacate, ci de cum ai ajuns sa intelegi.
Cati actori si bogatasi , nu au barba?
In Italia este la moda barba, nu tine de lux, pacate, lacomie sau necredinta.
Sunt oameni necredinceosi care poarta barba si sunt oameni credinciosi si sinceri care nu au ajuns la cunostinta ca trebuie barba.
Asa ca cei care sunt sinceri vor descoperi ca trebuie sa aiba chipul lui Dumnezeu.
Chipul unui om ajunge sa emane sfintenia, atunci cand credinta este unita cu fapta.
Iata ca a iesit o maxima...smiley
In termeni mai restransi am vrut sa spun ca daca vrem sa ajungem la desavarsire ne trebuie credinta si fapte, un comportament si o tinuta(aici includem si barba) dupa standardele lui Dumnezeu, toate la un loc ne da chipul.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Dani
19185. Postat la 08/07/2012 19:13 - 4682z5h10m
Haideți fraților nu fiți răutăcioși cu Nick, nu vedeți cât de sincer este și plin de zel, apreciez râvna lui, îl respect pentru că așa tânăr cum este și în lumina care este luminat până acum promite că este un candidat pentru Împărăția lui Dumnezeu, cu siguranță așa cum l-a luminat Domnul în privința bărbi așa îl va lumina în toate lucrurile.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
abdon
19191. Postat la 08/07/2012 23:08 - 4682z1h15m
Nica Schirod a scris:

1. Vă îndemn dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.
2. Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
Romani 2.

Pentru a descurca, sau poate pentru a încurca, ca să avem ce descurca, ca să nu uităm, aduc spre vedere și analiză, un fragment două din DEX ul explicativ al limbii române și vă rog să aduceți cine poate comentarii, dacă nu cumva așa stau lucrurile cu chipul veacului acestuia?!

CHIP, chipuri, s. n., adv. 1. S. n. 1. Față, obraz, Expresie a feței;
CHIP1 ~uri n. 1) Partea de dinainte a capului la om; față; obraz. Frumos la ~.

Permite-mi sa te contrazic frate Nica, deoarece textul oferit de dumneavoastra ( Rom.12:2 ) nu face aluzie la barba ( păr), mai ales ca am comparat cu alte traduceri, aproape ca singurul Cornielescu traduce in felul acesta, in rest nu fac copy-paste ( ca Ponta ), dar aveti si aici pe portal diferite traduceri ale Bibliei. Referirea este la felul nostru de gandire, innoirea mintii, nu a fetei. Scuzati-mi indrazneala!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Nica Schirod
19192. Postat la 09/07/2012 06:53 - 4681z17h30m
Scumpul meu frate Abdon, primesc cu respect și cu plăcere contrazicerea ta, acuma să primești și tu cu plăcere tot ca mine contrazicerea mea și anume; că avem amândoi dreptate, la asta nu te ai gândit?
Eu îți mulțumesc pentru că m-ai contrazis, pentru că ai adus discuția exact unde trebuia, acum voi copia ultimul rând din postarea ta și după aceia să-l analizăm amândoi și nu numai și acum rândul cu pricina: Referirea este la felul nostru de gandire, innoirea mintii, nu a fetei. Scuzati-mi indrazneala!

Nu crezi că pentru a lăsa să crească barba (părul pe obraz), decizia trebuie să treacă prin (dacă a avut loc) înnoirea minții și prin felul nostru de gândire?
Eu de pildă când am început să fac voia Tatălui care este în ceruri, să sfințesc Sabatul și Sărbătorile în inima mea, mergeam la adunare, majoritatea fraților aveau barbă, mai întâi mi se părea ceva curios, apoi mi se părea că au dreptate și că așa trebuie un credincios să aibă barbă și mai apoi mi se părea curios că și eu aveam de fapt barbă, numai că mă necăjeam să nu o las să crească.

În inima mea de la un timp am luat hotărâre ca să las barba să crească, numai că soția și cei de la noi, mai ales o soră pe care eu o respectam foarte mult, mia zis așa: Frate Nică, te rog să nu îți lași barbă, că tare urât ai arăta și îi zicea lui nevastă-mea; soră Ana, să nu-l lași pe fratele Nică să-și lase barbă și eu când ziceam că trebuie să am și eu barbă, nevastă-mea făcea ca locomotiva Malaxa.

Odată m-or supărat și eu ca să le pedepsesc, mi-am lăsat barbă și uite așa am reușit.
Acuma ce te rog să-mi zici, nu cumva la decizia de purtare a bărbii trebuie și înnoirea minții și o gândire nouă? Apoi nu crezi că are dreptate și Lucica Staicu când a scris: Sunt oameni necredinceosi care poarta barba si sunt oameni credinciosi si sinceri care nu au ajuns la cunostinta ca trebuie barba.
Asa ca cei care sunt sinceri vor descoperi ca trebuie sa aiba chipul lui Dumnezeu.
Chipul unui om ajunge sa emane sfintenia, atunci cand credinta este unita cu fapta.

Mă mai contrazici?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
emanolake
19199. Postat la 09/07/2012 19:06 - 4681z5h18m
Iosua 1:7-8
7 Întărește-te numai și îmbărbătează-te, lucrând cu credincioșie după toată Legea pe care ți-a dat-o robul Meu Moise; nu te abate de la ea nici la dreapta, nici la stânga, ca să izbutești în tot ce vei face.
8 Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi și noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale și atunci vei lucra cu înțelepciune.

Am postat aceste doua versuri din Iosua pentru ca am observat ca mai nou se intrepeteaza sub alt inteles aceste verseturi sub alte forme: in loc ca omul lui YAHWE sa se intareasca si sa se inbarbateze face altceva ( nu mai trebuie si asta a fost )sau sub alt subinteles ( stai asa ca stai bine cum esti, dar ce ma mintuie pe mine asta, eu am lumina eu stiu ce fac sau etc...de feluri de intrepetari da omul care zice ca e crestin ), dupa cind zice sa lucri cu credinciosie dupa toata LEGEA LUI DUMNEZEU crestinul a ajuns sa cauta noi indemnuri sau invataturi de a nu mai lucra cu credinciosie ci a lucra cu faradelege si se aseamana cu saminta acea care a cazut intre spini sau intre stinci sau pe drum ca sa abatut de la adevar sa clatinat si in stinga si in dreapta dupa filozofii si nu dupa invatatura care este adevarata si data pentru todeauna de Domnul si rascumparatorul Mesia. Atuncea ce ramine sa rupem pagina din sfinta scriptura din levetic 19:27 ca asta a fost si nu mai e valabila..... eu unu nu am nimica cu nimenea daca e rusine sa poarte barba de nevastasa sau cai impune sau de colegi de lucru sau de prieteni sau neamuri sau eu stiu pentru ca nu pentru mine poarta barba ci pentru Domnul o poarte daca intradevar e un credincios al Domnului apoi sa nui fie rusine ca o poarta ca Domnul na pus un duh de rusine si nici de frica in omul sau ci un duh al adevarului si al calauziri, iar daca persoana na ajuns la un principiu de a purta barba,sa-si puna o intrebare in sine? cine e el? si cu ce scop e el pe pamint? oare ne-am facut noi insine sau ne-a facut facatorul care este al intregului univers? oare cind Domnul si-a rascumparat un popor sfint la rascumparat ca sa fie fara barba si cu cravata si mari filozovi sau femeile fara baticuri si cu fuste scurte si strimte si cirtesc impotriva cuvintului ? Dacă sunt Tată, unde este cinstea care Mi se cuvine? Dacă sunt Stăpân, unde este teama de Mine? Ma-i fratilor eu unul sa va spun cum as vedea lucrurile,am observat prin postari ca multi accentuiaza mai mult faptele dar ramine un semn de intrebare care fapte? cele interioare sau exterioare?, si dupa cate am observat multi doresc sa vada la fratele sau sora faptele interioare...e cam greu sa vezi asa ceva pentru ca cei in inima omului numai el stie si Domnul o cunoaste nimenea din jur nu poate cunoaste cea ce se afla in mintea omului si in inima sa singurul ce poate vedea cel din jur poate vedea exteriorul cum esti cum arati cum umbli etc..din moment ce nu dai dovada de un credincios in exterios nu vei putea da dovada cit nici in interior, faptul de a purta barba sau a femei de a umbla cum se cuvine ca o crestina face parte din faptele exterioare si asta e doar un inceput ca ele sint mai multe de a face si de a da dovada a fi un credincios al Domnului..cei care aduc argumente si cauta sa se inpotriveasca cuvintului sau sa critice pe alti fie cum or fi ei crestini sau necrestini, din start au cazut si nu mai dau dovada de a face fapte bune ci fapte de osinda ca se osindesc ei singuri la moarte si pentru judecata finala...Barba nu numai crestini trebuie sa o poarte ci toti care sint barbati si sint dupa chipul si asemanarea Domnlui, si cel mai mare descuraj care este in adunari este ca daca poporul vede pe mari invatatori sau prezbiteri sau pastori etc. fara barba nici ei nu mai poarta ca asa o vad la cei mari asta cu parere de rau se intampla, si dupa cum umbla al mare asa umbla si cel mic ca copiaza de la cel mare.
De acea sa luam cu toti aminte la indemnul care i la dat Domnul lui Iosua si sa facem cea ce trebuie de facut ca e valabil si pentru noi ca sintem o preotie sfinta, un popor ales care si la curatit prin propiul singe ca sa fie plin de rifna si pentru fapte....
fullban10
19219. Postat la 11/07/2012 06:26 - 4679z17h57m
WOW!
Se-aud pașii Tăi, Isuse! În vremurile acestea văd atât de clar adevărul spus de Isus:........Fiul omului n-are unde-și odihni capul.
Biserica e ocupată, enoriașii nu au loc, inima tuturor e prea plină de ,eu.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Avram_76
19221. Postat la 11/07/2012 12:45 - 4679z11h38m
Sora mea draga Valentina, am sa-mi dau cu parerea strict la barba....in speranta ca sunteti sincera sa fiti pregatita cand Domnul Isus vine.
Isus le spunea fariseilor ca spalau partea dinafara a paharului iar partea dinauntru este plina de murdarie.
Sfatul era"" spalati mai INTAI partea dinaundru apoi spalati SI partea dinafara"".
Orice spalare unilaterala este nerecomandata si chiar hilara.
Daca va dau apa dintr-o cana curata la exterior si f. murdara inauntru....ce ziceti?Urat, nu?Iar daca tu imi dai sa beau dintr-o cana curata inauntru dar jegoasa in afara de-mi este si scarba sa pun gura pe ea... nu e la fel de urat?Poate ca nu..... prima varianta este, totusi, parca mai nelalocul ei.
Ei bine.... o cana bine spalata atat in interior cat si in exterior ma face sa ma bucur de apa (vietii).
Eu sunt ceva mai pragmatic:
Creste si la barbat si la femeie par sub brat? CRESTE. Are un rol ca altfel n-ar creste...stie D-zeu de ce a facut asa.oamenii se rad si se dau cu antiprespirant.... treaba lor...faca bine sau nu, nu stiu..... nu-i porunca.
Creste la barbat si la femeie par in zona pubiana? CRESTE.Are un rol ca altfel n-ar creste..... ca , mai nou, (sau mai vechi) oamenii se epileaza si pe acolo...treaba lor.... nu stiu, nu-i porunca.
Creste la barbati si la femei par pe cap? CRESTE.Are si acesta un rol .
Creste la femeie par pe barba ( inafara exceptiilor)? Hopa, NU CRESTE. Daca nu creste...stie Domnul d ece nu creste.
La barbati creste? CRESTE.Si daca creste...stie tot Domnul de ce creste la barbat parul pe barba.... si uite pt. ca El stie de ce creste a dat si PORUNCA ca acest par de pe barba sa nu fie ras.
Fiecare decide ce face cu porunca Tatalui.
Multa pace.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
CorneliuS
19222. Postat la 11/07/2012 20:12 - 4679z4h11m
Frate Avram imi place explicatia tasmiley , nici nu se putea mai clara , si cred ca e pe intelesul tuturor smiley .

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
davidandreea2000
19227. Postat la 12/07/2012 18:08 - 4678z6h16m
Noi credem că barba se poate rade dar colțurile ei nu. Ca să vedeți că se poate acest lucru citiți cu atenție Lev. 19:27 unde stă scris: să nu-ți razi colțurile bărbii!

Bruma
Avram_76
19230. Postat la 12/07/2012 20:42 - 4678z3h41m
Ma bucur ca esti un cautator sincer al adevarului.
Sa cugetam putin.
Daca-ti razi toata barba...e clar ca razi tot...INCLUSIV COLTURILE BARBII.
Trebuie stabilit care-s colturile barbii!
Frate draga, trebuie sa vezi exact cum au inteles aceasta porunca cei care au primit-o...cei carora le-a fost incredinta in mod direct.
Daca te uiti la poporul Domnului (Israel) ai sa vezi ca ei isi lasau barba pe toata suprafata fetei...adica peste tot unde crestea...asa cum a facut si Domnul Isus...vezi in Isaia.
Ce vad eu pe teren.... este vorba de anumiti frati care din anumite considerente ( de extetica) isi rad partea de sus a barbii ( aceeea dintre limita barbii si ochi) deoarece le creste par pana sus pe pometi si, zic ei ( in firea) ca le sta rau si, fac un compromis...cu barba, dar isi rad acea parte ( acel COLT al barbii).
Altii, mai smecheri, isi lasa numai mustata si "cioc" razand "colturile barbii" adica partea dintre cioc si perciune...deci...iata...un alt colt ras.
Nici nu se punea problema de a fi rasa sau nu barba deoarece intelesul acestei porunci era f. clar : TOTI BARBATII CU BARBA! Numai ca se gaseau unii "smecheri" care-si radeau anumite parti a barbii ( ca si azi) din considerente extetice....... ceea ce nu-i place Domnului.
Din cate am inteles eu barba se poate doar tunde pe toata suprafata unde creste dar este interzis a rade oricare parte a ei.
In speranta ca ale mele explicati iti vor fi de folos...te salut cu pace de la Domnul care a purtat barba.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
alin
19245. Postat la 14/07/2012 16:26 - 4676z7h57m
Cu privire la barba, as vrea un raspuns la versetul asta!

Faraon a trimis să cheme pe Iosif. L-au scos în grabă din temniță. Iosif s-a ras, și-a schimbat hainele și s-a dus la faraon. Genesa 41:14
emil_nedelea
19249. Postat la 14/07/2012 20:35 - 4676z3h48m
O să încerc eu un răspuns la întrebare: Versetul din Geneza 41:14 îl arată pe Iosif ca un om în temniță la Faraon care a fost eliberat pentru a fi dus înaintea lui Faraon iar slujitorii lui l-au ras și i-au dat haine, bărberirea având loc ca sa fie la chip asemenea Faraonului. Nu a fost voința lui Iosif de a se rade, care păzea cu strictețe poruncile lui Dumnezeu: să ne amintim că refuzul de a încălca porunca a șaptea l-a făcut să ajungă în temniță.

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
Deconectat RE: barba
fullban8
19250. Postat la 14/07/2012 21:38 - 4676z2h46m
Frate Emil_nedelea! Iartă-mă, dar răspunsul este TOTAL NECORESPUNZĂTOR!
În primul rând versetul arată că IOSIF a fost SCOS DIN TEMNIȚĂ, de către temnicerii care nu-i erau slujitori cum zici că slujitorii l-au RAS și i-au dat haine, ...și așa mai departe. Versetul zice clar, că IOSIF S-A RAS (singur), ȘI-A SCHIMBAT HAINELE (singur) ȘI S-A DUS LA FARAON (SINGUR).
În al doilea rând BIBLIILE CREȘTINE nu arată ABSOLUT NIMIC referitor la păzirea poruncilor de către Iosif și la întemnițarea lui Iosif pentru că a refuzat să calce porunca a 7-a (cred că ești în confuzie între Iosif și Daniel)- dacă poți da un verset care să confirme aceste afirmații, ți-aș mulțumi dar... eu nu știu să existe așa ceva!

Dragă frate Alin! Zici că vrei un răspuns la Genesa 41.14: Faraon a trimis să cheme pe Iosif. L-au scos în grabă din temniță. Iosif s-a ras, și-a schimbat hainele și s-a dus la faraon.
Sincer, eu îți intuiesc gândul, și am un răspuns destul de interesant în acest sens, arumentat și cuprinzător (la subiect) dar, nu mă pot hazarda la un răspuns după intuiția unei intrebări neenunțate.
Genesa 41.14 nu reprezintă o întrebare, ci o narațiune (relatarea unui fapt) apoi, în conjunctura versetului (41.14).
Iosif nu are nici o legătură cu PORUNCA în privința portului BĂRBII.

Pune o întrebare curată, și poți primi un răspuns pe măsură.
Har și Pace!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
abdon
19251. Postat la 14/07/2012 21:49 - 4676z2h35m
Biblia Ortodoxa scrie: "Atunci a trimis Faraon să cheme pe Iosif. Și scoțându-l îndată din temniță, l-au tuns, i-au primenit hainele și a venit la Faraon."

Cat despre Iosif, cred ca cunostea poruncile, ele erau transmise verbal din tata in fiu

Gen. 26:5 "pentru că Avraam a ascultat de porunca Mea și a păzit ce i-am cerut, a păzit poruncile Mele, orânduirile Mele și legile Mele.r1;

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

alin
19252. Postat la 14/07/2012 21:49 - 4676z2h34m
Ok.Am inteles. Abdon a postat versetul din Biblia ortodoxa ce explica mai clarsmiley
fullban8
19256. Postat la 15/07/2012 14:22 - 4675z10h1m
Frații mei! ...problema BĂRBII este că, până la primirea Legii de către Moise, BARBA a fost ceva firesc-normal, care odată cu apariția normelor CONVENȚIONALE (de modă), Barba a devenit UN SEMN primit și acceptat de OAMENII DE CREDINȚĂ, de oamenii care căutau să APARĂ DREPT CREDINCIOȘI (în fața credulilor), și de oamenii de modă (pentru a părea mai moderni, mai interesanți - ca astăzi).
Astfel, fiecare este liber să creadă ce vrea, NUMAI și NUMAI YHVH este Cel care conoaște inima fiecăruia, ...care alege și hotărăște asupra fiecăruia!

Da! ...frate Abdon! ...ai dreptate - așa scrie în toate Bibliile varianta septuaginta ortodoxă: Facerea 41.14 Atunci a trimis Faraon să cheme pe Iosif. Și scoțându-l îndată din temniță, l-au tuns, i-au primenit hainele și a venit la Faraon. (Blaj 1795 - Și, trimițind Faraon, au chemat pre Iosif, și-l scoasără pre dânsul din temniță și-l rasără și schimbară îmbrăcămintea lui, și au venit la Faraon).

Din motive de proprie alegere, eu am ales (de această dată) varianta Cornilescu care spune: Genesa 41.14 Faraon a trimis să cheme pe Iosif. L-au scos în grabă din temniță. Iosif S-A RAS, ȘI-A SCHIMBAT hainele și S-A DUS la faraon (și GBV, care spune: Atunci Faraon a trimis și a chemat* pe Iosif. Și l-au scos** în grabă din groapă. și EL S-A BĂRBIERIT și ȘI-A SCHIMBAT hainele și A INTRAT la Faraon) - această variantă eu o cred (de data aceasta) ca fiind mai corectă decât celelalte (spre mântuirea sau spre osânda mea).

Ca om obișnuit cu cercetarea-prin studiu liber (nu școlit), și fără interese de grup, eu am ales așa:
- în primul rând, pentru că... Biblia Vulgata (latină) zice: Protinus ad regis imperium eductum de carcere Joseph totonderunt: ac veste mutata obtulerunt ei. Tradus pe cuvinte, înseamnă cam așa: Imediat/ anunț, către, la / (autoritate, poruncă, ordin) / totus = tot, halat, salopetă ... , și rochia (îmbrăcămintea) și-a schimbat-o / Iosif educ = Iosif urma... / obte = a cere, a implora / ei = nu.
Astfel, ...eu înțeleg: Imediat ce a fost dată porunca de eliberare din temniță (carceră, arest), Iosif și-a schimbat îmbrăcămintea, fără a i se cere să-și schimbe înfățișarea (și / acoperișul exterior /I S-A CERUT / NU)
- în al doilea rând, pentru că... din Tanah - Torah, în ebraica postbabiloniană, eu înțeleg altfel: Bereșit 41.14: ... Ua_IăGaLaH = HU_IGaLaH Ua_IăHaLaH = Hu_IăHaLaH ȘiMăLoTaI_U = ShiMăLoTaI_Hu ... eL_FaR_O. Ceea ce înseamnă: ...el s-a ras (bărbierit), el s-a schimbat de îmbrăcămintea lui (evident cea din temniță), ...el a mers la Faraon (el a sosit, el l-a abordat pe Faraon) - adică: Ua_IăGaLaH = HU_IGaLaH = El s-a ras (bărbierit) - (engleză - is shaving); Ua_IăHaLaH = Hu_IăHaLaH = El s-a schimbat - și-a schimbat - (engleză - is changing); ȘiMăLoTaI_U = ShiMăLoTaI_Hu = îmbrăcămintea lui (costumul lui) - (engleză - is coming = rochie, costum); El_FaR_O = la Faraon.

Da! Avraham și Itzach au cunoscut și au respectat Cuvântul lui YHVH, dar... Rahela a fost o idolatră (i-a furat idolii lui Laban), care nu-l putea educa pe Iacov în lumina lui Avraham, care tocmai din acest motiv a fost scos din neamul lui de IDOLATRI (din care era Rahela) - și Avraham a crescut în idolatrie, dar avea INIMA CURATĂ - fără interese meschine (cum a fost și David, cum mă lupt și eu să fiu) - ticălos, nenorocit, și orb, și gol, dar curat la inimă și în gând. Curățirea de idolatrie și interese a fost motivul lui YHVH de a duce pe Iosif în Egipt (și apoi pe toată familia lui în frunte cu Iacov - care în tinerețe nu avea păr de loc - Genesa 27.11) - pentru a-i aduce la ADEVĂR, trecându-i peste AMESTECUL de Adevăr și Fals, printr-un FALS ABSOLUT (idolatria egipteană), pentru ca pe drumul PUSTIEI = 40 ani, să le reformeze mintea și să le scrie Legea în INIMĂ (unora = EXACT CA ȘI ASTĂZI CU FALSURILE RELIGIILOR FALSE - de toate culorile... iudaice postbabiloniene, creștine, islamice, budiste, și altele.
Apoi, Iosif era ROB în Egipt, dinainte de a împlini 18 ani (Genesa 37.2) - cînd a fost chemat la Faraon, Iosif avea în jur de 21 de ani, cum eram și eu ROB la oaste, trebuia să mă bărbieresc chiar și de 2 ori pe zi, în fața faraonilor mei.
Apoi, cum se zice, la mintea cocoșului (care nu gândește), nici un egiptean nu s-ar fi plecat, să spele, să bierbărească, și să îmbrace UN ROB al unui oricare alt egiptean.
Cine va judeca, va putea găsi și mai multă lumină - cine privește în lumina devenită întuneric, nu poate să vadă Adevărul acoperit de falsuri.

Har și multă Pace!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
emanolake
19287. Postat la 18/07/2012 10:01 - 4672z14h22m
Frații mei! ...problema BĂRBII este că, până la primirea Legii de către Moise, BARBA a fost ceva firesc-normal, care odată cu apariția normelor CONVENȚIONALE (de modă), Barba a devenit UN SEMN primit și acceptat de OAMENII DE CREDINȚĂ, de oamenii care căutau să APARĂ DREPT CREDINCIOȘI (în fața credulilor), și de oamenii de modă (pentru a părea mai moderni, mai interesanți - ca astăzi).

Frate Eliahu777, pe ce baza mergeti asa convins ca pina la darea Legii a fost ceva firesc si dupaia ceva normal, ami bat capul prin cuvintul Domnului sa vad cum erau patriahi si parinti nostri cum umblau cu YAHWE si nu gasesc altceva doar ca ei erau ascultatori si inplinitori a Legii Domnului....Iar daca Domnul avea barba sper ca doar nu la purtat ca sa apere drept credinciosi in fata credulilor cum ati specificat...barba are un rol si acela numai Domnul îl stie, cum multi crestini se poticnesc si nu doresc sa o poarte e din pricina ca nu vreau si se inpotrivesc unui lucru care ei pun mai de pret frumusetea si aratarea trupului ca persoanele din jur sa-i priveasca si sa zica ia ce bine arata si ăsta si ce frumos e.....Domnul a venit pe pamint dar ai lui nu lau primit, sau poticnit in Domnul ca le spunea adevarul si pe multi invatatori îi durea adevarul ca sa-l inplineasca, au facut ce vor ei si au umblat dupa slava lor desarta...ce-a fost va mai fi si cum se face ca in ziua de astazi multi se poticnesc ma refer in special la toti crestini sau culte care zic ca au pe Domnul, au ajuns sa umble dupa invataturile care si le dau ei singuri si nu dupa Legea lui YAHWE...Ori ce lucru n-i sa dat vine de sus din ceruri si ce vine de sus e de la TATAL, si daca ne rugam cu toti facase voia ta si nu a noastra precum sus in cer asa si pe pamint avem datoria cu toti sa facem voia sa si sa nu punem la îndoiala ce ni se da sau sa se judece ci sa fim cum zice Ieremia:

Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care-L caută.
Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului.
Este bine pentru om să poarte un jug în tinerețea lui.
Să stea singur și să tacă, pentru că Domnul i l-a pus pe grumaz; să-și umple gura cu țărână, și să nu-și piardă nădejdea; să dea obrazul celui ce-l lovește, și să se sature de ocări.
Căci Domnul nu leapădă pentru totdeauna.
fullban8
19291. Postat la 19/07/2012 08:06 - 4671z16h18m
Dragă și iubite frate Emanolache! Nu te contrazic, poți să crezi cum te călăuzește duhul tău!
Te rog să mă ierți (personal) pentru că în fața Prea Înaltului Suveran, Stăpân Răscumpărător și Atotputernic Mântuitor, știu că nu greșesc în acestă privință!

A văzut cineva pa YHVH Unicul Creatorul al Totului Tot și Mântuitor al lumii acesteia ??? i-a văzut cineva BARA ? ...în afară de viziunile patriarhilor și profeților ??? ...Moise l-a văzut ??? Nici O CREATURĂ nu-L poate vede, fără să moară - Puterea Sa este prea mare, iar Slava Sa este prea mare ca O CREATURĂ să poată rezista în Fața Sa - pentru că nu ni se arată, El ne protejează, pentru că în neștiința noastră, privindu-L, noi am muri pe loc. Acesata este semnificația RUGĂCIUNII ACOPERIT - Moise a fost acoperit de YHVH în crăpătura Stâncii când i s-a arătat YHVH (și l-a privit din spate, când se îndepărta) - pentru aceasta Heruvimii (creaturi) își acoperă fața cu 2 aripi, trupul cu 2 și zboară cu 2 în fața Tronului Celui Prea Înalt. Adam, patriarhi, profeți, ...toți toți care au umblat cu YHVH, au umblat CU BARBĂ în mod FIRESC (nu mă refer la firea pământească, ci la fiea din natura omului) - mărul face mere, din natura lui, creat ca măr, nu ca stejar - omul trebuie poarte barba, din natura în care el a fost creat să-i crească BARBA, ca și unghiile - de ce nu ne radem unghiile ca să nu se mai vadă ???
Frate Emanolache - cum zici, tot secretul este în a face VOIA SA dar, ...a face VOIA SA din minte (gândindu-te) este una, și a face VOIA SA din fire, pentru că este SCRISĂ ÎN INMA TA, este alta - mărul nu se gândeștr cun să facă merele pentru Ion, pentru Costică, sau pentru Vasile (cum fac oamenii firești), ci orice măr, face merele după cum a fost făcut să le facă - din natura sa, iar omul face totul, din firea sa (după roaade îl cunoști pe om).

Tu zici: YHVH este BUN, pentru că AȘA ESTE NATURA SA - El NU POATE FI RĂU, CUM NU POATE MINȚI) - El nici nu folosește cuvântul rău - Ezechiel 20.25: Ba încă le-am dat și legi care nu erau bune și porunci prin care nu puteau să trăiască. Dacă nu înțelegi aceasta, în acet spațiu, eu nu te pot ajuta mai mult, dar știu că dacă ai reacționat la spusele mele (nu pentru că sunt eu cineva), ai făcut-o pentru că ești cercetat de SUS, și... de acum încolo, depinde numai de tine! Ești în situația lui Moise, când s-a întors ca să privească rugul aprins (să înțeleagă minunea aparentă). Roagă-te, cercetează, și ți se va da, sau nu, după firea ta - dacă vei primi sau nu, Legea r11;Natura Sa, în inima ta!

Orice lucru care ni s-a dat este de sus r11; Da! ...TOTUL TOTULUI TOT vine de la Tatăl veșniciilor! ...și cele bune, și cele rele!. De Sus sunt și Cele 7 Duhuri ale Suveranului Creator, de Sus sunt și Spiritele (duhurile îngerilor fără trup - foștii îngeri fără trup, slujitori ai lui Lucifer). De Sus sunt și Îngerii cu trup (dumnezeii) care s-au împreunat cu fetele oamenilor (Genesa 6.2 - eu nu am putut să cred aceasta până când am citit Cartea lui Enoh). De sus sunt și îngerii (o treime) care l-au urmat pe Lucifer (Apocalipsa 12.4).

Cu jugul din tinerețe, cu gura plina de țărână, cu tăcerea, cu obrazul lovit, este învățătura CLERICĂ-PREOȚEASCĂ, valabilă numai pentru LAICI (goimea înrobită de conducătorii religioși), învățătură după NATURA lui YHVH, din care trebuie să înțelegem, că trebuie să PRIMIM TOTUL CU MULȚUMIRE, și binele și răul, spre SLAVA lui YHVH, convinși că și răul este folosit spre binele celor ce-L iubesc pe YHVH! A ni se da un RĂU, nu este O LEPĂDARE, ci o BINECUVÂNTARE - vezi IOV.

BARBA este UN SEMN al FIRII-NATURII OMULUI ! Eu mulțumesc Cerului, că s-a îndurat de mine, să înțeleg ȘI EU aceasta (fără să mă judecealtul, fără sămă oblige cineva) - nici eu nu judec pe nimeni - eu judec CU ooricine, nu PE oricine - noi trebuie să ne judecăm între noi (dialog, fără sentințe), nu unii pe alții - sunt nuanțe diferite!
Binecuvântări din belșug!

Pagina 15 din 17 << < 12 13 14 15 16 17 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164684 vizite unice Powered by PHP-Fusion