Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Barba... principiu de credință?
Pagina 17 din 17 << < 14 15 16 17
Deconectat RE: Barba
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26966. Postat la 31/01/2015 18:25 - 3745z7h30m
Shalom.
In postarea 26947 m-am referit strict la barba care creste neuniform.
Dar, portul barbii, este ascultarea fata de dreptarul scris.
Cel care poarta barba, bine face.
Cel care nu este inzestrat cu o barba ( frumoasa si uniforma) nu are vre-o vina.
Fara sa vrem, mostenim niste imperfectiuni de la parintii nostri.
Uite cum gandeste un barbat:
E aiurea sa nu iti creasca barba.
Mie daca maine nu mi-ar mai creste uniform si ar creste
doar in 2-3 locuri de pe fata, m-ar termina moral.
Adica eu nu ma rad in fiecare zi, ma prinde si saptamana nebarbierit.
Arat chiar bine cu barba crescuta uniform (conform nevestii).
Daca mi-ar creste numai 3-4 smocuri as arata ca un arlechin.

In unele cazuri, barbatii sunt sfatuiti de neveste sa-si lase barba.
Altul... :
Si alta problema aiurea pe partea stanga
am mai multe fire de par decat pe partea dreapta
e aiurea de tot sa am pe o parte barba mai multa
si pe alta mai putina .

Altul sufera din cauza cresterii neuniforme.
In cazurile de mai sus - ce as mai putea comenta ?

fullban10
26972. Postat la 31/01/2015 18:53 - 3745z7h2m
Stii tu ce gandeste barbatul?smiley Vorba fratelui Nica : mai sa fie?

Noi femeile abia daca putem sa ne dam cu parerea asupra conceptului de barba.
Asupra ei, barbatul hotaraste, dar nu ca barba lui cinsteste pe Datatorul barbii.
Faptele noastre sunt ca o carpa murdara in fata Lui.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
26979. Postat la 31/01/2015 19:32 - 3745z6h23m
smiley Mai sa fie...?
Sa ne traiasca fratele Nica!

fullban10
26982. Postat la 31/01/2015 19:36 - 3745z6h20m
Amin!

emanolake
27042. Postat la 02/02/2015 18:44 - 3743z7h11m
Valentina și restul care se opun vreau un raspuns clar și după cuvînt nu idei și motivați care se impun....de ce de la inceputul patriahilor și în tot cursul anilor și toți slujitorii ai Domnului purtau barbă că doar exista si atuncea frizeri și persoane care se ocupau cu barberitul...nu băgăm în oală dacă se gasesc persoane care nu le crește dar o proportie de 90% la bărbați le crește...
fullban10
27049. Postat la 02/02/2015 19:47 - 3743z6h9m
Corect, pana in momentul cand din a purta barba s-a facut un pasaport pentru cer. Aceasta e singura greseala. Recunoasteti ca faptele ( barba) sunt o carpa murdara in Fata lui Dumnezeu.
Porti barba dar nu ca cinstesti pe Dumnezeu ca o porti. O porti din incredintare, nu ca sa scoti ochii celor ce nu au aceasta incredintare. O port deoarece Avraam o purta si vreau sa fiu ca Avraam, dar fara momentele cand a mintit, o port pentru ca Moisa o purta si vreau ca sa fiu ca Moisa dar fara sa lovesc stanca, o port pentru ca Tu, Iisuse purtai barba si vreau sa fac ceea ce Tu m-ai invatat sa fac.
Asa vad eu lucrurile.

Pedro V
27066. Postat la 03/02/2015 15:46 - 3742z10h10m
valentina a scris:
. Recunoasteti ca faptele ( barba) sunt o carpa murdara in Fata lui Dumnezeu.

NICIODATA faptele bune,faptele credintei,implinirea a ce sta scris, nu sunt carpe murdare sau mai bine zis cum scrie in Isaia 64:6 ,,haine manjite".
Sa citim intreg capitolul Isaia 64 si o sa intelegem.
Toata Scriptura ne indeamna sa facem fapte bune si ascultare de ce sta scris,mai ales noi cei credinciosi si mantuiti.

Numai Bine

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Ionica
27068. Postat la 03/02/2015 16:57 - 3742z8h58m
valentina a scris:
Corect, pana in momentul cand din a purta barba s-a facut un pasaport pentru cer. Aceasta e singura greseala. Recunoasteti ca faptele ( barba) sunt o carpa murdara in Fata lui Dumnezeu.
Porti barba dar nu ca cinstesti pe Dumnezeu ca o porti. O porti din incredintare, nu ca sa scoti ochii celor ce nu au aceasta incredintare. O port deoarece Avraam o purta si vreau sa fiu ca Avraam, dar fara momentele cand a mintit, o port pentru ca Moisa o purta si vreau ca sa fiu ca Moisa dar fara sa lovesc stanca, o port pentru ca Tu, Iisuse purtai barba si vreau sa fac ceea ce Tu m-ai invatat sa fac.
Asa vad eu lucrurile.

Draga sora,

Iarasi judeci gresit. De ce - daca omul asa spune - de ce nu il crezi (de ce asta nu ar fi o incredintare?), de ce crezi ca spusele lui ar fi nesincere, numai o masca dupa care el vrea sa fie mai deosebit? Dar cine esti tu? Vezi in inima omului? De ce nu ar putea un om sa dea cinste lui Dumnezeu, chiar purtand barba pe care El a creat-o? Da-mi voie ca nici aici sa nu fiu de acord cu tine. El asa simte si eu ii impartasesc simtamantul, ca este curat si frumos.

Purtarea barbii are multe avantaje si raderea barbii ca si epilarea la femei, are multe dezavantaje.

Apropo, ce ma mai soca acolo la acel grup de martori "adevarati", este ca ei spuneau "Isus nu a avut barba" smiley Literatura lor il prezenta fara barba. (Si Eva era prezentata cu sanii goli, iarasi un lucru ce ma deranja.)

Este gresit ce scrii, foarte gresit: Porti barba dar nu ca cinstesti pe Dumnezeu ca o porti.

Sunt de acord cu: "O port deoarece Avraam o purta si vreau sa fiu ca Avraam, dar fara momentele cand a mintit, o port pentru ca Moisa o purta si vreau ca sa fiu ca Moisa dar fara sa lovesc stanca, o port pentru ca Tu, Iisuse purtai barba si vreau sa fac ceea ce Tu m-ai invatat sa fac."

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
fullban10
27077. Postat la 03/02/2015 18:14 - 3742z7h41m
Asa vad eu lucrurile. Se vede ca nu vad bine in unele puncte. Cum am spus ce am avut de spus, ar fi bine sa ma opresc.

Nica Schirod
27086. Postat la 03/02/2015 19:49 - 3742z6h6m
Proorocie făcută de Valentina!!!

Recunoasteti ca faptele ( barba) sunt o carpa murdara in Fata lui Dumnezeu.

Cred că ar trebui să observi, că ai întrecut și tu orice bun simț, dar încă mai mult de atât, prin urât duh ai vorbit așa, dacă ăsta te călăuzește, atunci am înțeles totul de până acum.
TE COMPĂTIMESC.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
27089. Postat la 03/02/2015 22:38 - 3742z3h17m
E bine. Langa compatimire puneti, va rog, si o rugaciune de indreptare. E nevoie. O clipa de neveghere si gata, dusmanul a profitat.

Viorel Tiudic
27091. Postat la 04/02/2015 00:31 - 3742z1h24m
''Înfățișarea feței lor mărturisește împotriva lor, și, ca sodomiții, își dau pe față nelegiuirea, fără s-o ascundă. Vai de sufletul lor, căci își pregătesc rele!''

Daca femeia cu barba este un lucru inacceptabil la fel barbatul fara barba dupa parerea mea este un lucru cel putin la fel de inacceptabil.
Dar nici ras in cap si cu barba nu merge si cu atat mai putin ras pe tot capul ,sau- God forbid- pe tot corpul.
Dumnezeu a lasat o diferentiere clara intre barbat si femeie chiar in infatisarea fetei si asa trebuie sa ramana . Orice tendinta de ajustare intru pervertire a infatisarii este nelalocul ei daca nu chiar o inclinatie sau tendinta spre razvratire care in forma continuata poate duce intr-un final si la marire de sani si etcetera....
Sa revenim, barba trebuie purtata continuu ca nu e podoaba care o porti asa doar cateodata cand cere evenimentul dupa care o dai jos .

Ce nu stiu inca este care sunt colturile barbii, daca ma poate lamuri cineva as fi recunoscator.
Multumesc
Lavi
27112. Postat la 04/02/2015 22:09 - 3741z3h46m
Viorel Tiudic a scris:
Ce nu stiu inca este care sunt colturile barbii, daca ma poate lamuri cineva as fi recunoscator.
Multumesc

Eu cred ca perciunii sunt colturile barbii...ma gandesc si eu.

Ionica
27119. Postat la 05/02/2015 13:59 - 3740z11h56m
Shalom,

Si atunci Iosif a pacatuit? Stim ca legile au amendamente... nu stiu daca ma intelegeti... adica vreau sa spun ca intr-o societate idilica, in care toti poarta barba, dupa cum i-a placut si a lasat Dumnezeu, ar fi un pacat sa procedezi impotriva firii. Dar daca ai fi cum a fost Iosif? Si ti s-ar cere sa procedezi impotriva ordinii lasate de Dumnezeu in aceasta privinta?

Faraon a trimis să cheme pe Iosif. L-au scos în grabă din temniță. Iosif s-a ras, și-a schimbat hainele și s-a dus la faraon. (Geneza 41:14)

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
emanolake
27125. Postat la 05/02/2015 18:30 - 3740z7h25m
Frate Viorel dacă cercetați toate subiectele postate aicia ați putea ajunge la o înțelegere dar poate și cititul obosește trupul si nu veți avea timp de citit, așa ca o mică ideie voi da exemplu ca să fie înțeles ce e colțurile bărbi?
Unele persoane creștine înțeleg că colțurile bărbi provin din perciuni cum de exemplu ar fi ortodoxi evrei avînd barbă cu perciuni......scriptura ne relatează în multe părți cuvîntul Barbă și dupaia colțuri.....o barbă este formată toate laturile feței de la urechi în jos apoi ajunge sub bărbie și crescînd se formează o barbă, mă gîndesc că mă înțelegeți și poate ați observat la mulți....colțurile sînt cînd firul începe să iasă din piele și dacă ați observat dacă vă barberiti azi și ai fața fină atuncea și nevastă mîngîie bărbatul îi place cum arată dar după o zi sau două cînd pune mînă pe față o deranjează o înțeapa si nui place.... asta înseamnă că iară apar colțurile bărbi, adică barba incepe să crească cu cît o lași ea crește că nui mai tai colțurile adică cînd deja este mai mare apare ca un fir de păr și ea se formează în conformitate cu fața persoanei alți au barbă bogată alți doar pe alături un pic deci asta depinde si de trăsătura persoanei....acuma barba Domnul și toți creștini aveau și dacă observăm chiar în lege este scris despre ea....
david_cdd
27660. Postat la 15/12/2016 19:36 - 3061z6h19m
emanolake a scris:
Frate Viorel dacă cercetați toate subiectele postate aicia ați putea ajunge la o înțelegere dar poate și cititul obosește trupul si nu veți avea timp de citit, așa ca o mică ideie voi da exemplu ca să fie înțeles ce e colțurile bărbi?
Unele persoane creștine înțeleg că colțurile bărbi provin din perciuni cum de exemplu ar fi ortodoxi evrei avînd barbă cu perciuni......scriptura ne relatează în multe părți cuvîntul Barbă și dupaia colțuri.....o barbă este formată toate laturile feței de la urechi în jos apoi ajunge sub bărbie și crescînd se formează o barbă, mă gîndesc că mă înțelegeți și poate ați observat la mulți....colțurile sînt cînd firul începe să iasă din piele și dacă ați observat dacă vă barberiti azi și ai fața fină atuncea și nevastă mîngîie bărbatul îi place cum arată dar după o zi sau două cînd pune mînă pe față o deranjează o înțeapa si nui place.... asta înseamnă că iară apar colțurile bărbi, adică barba incepe să crească cu cît o lași ea crește că nui mai tai colțurile adică cînd deja este mai mare apare ca un fir de păr și ea se formează în conformitate cu fața persoanei alți au barbă bogată alți doar pe alături un pic deci asta depinde si de trăsătura persoanei....acuma barba Domnul și toți creștini aveau și dacă observăm chiar în lege este scris despre ea....

hai ca ai pus punctul pe "i"...best of...
vcherloaba
27678. Postat la 14/03/2017 12:05 - 2972z13h50m
Sunt doar un amator al acestui portal!! Urmaresc discutiile cu mare interes. Apropo de subiectul acesta, e ok ca barbatii sa porte barba, dar femeilor le este ingaduit sa se poarte cu parul scurt sau sa se penseze?
Aurelc
27686. Postat la 24/04/2017 14:26 - 2931z12h29m
Frate vcherloaba, eu personal am citit postarea ta de mai sus de mai multă vreme dar am sperat să văd părerea altora deoarece am traversat o perioadă mai aglomerată și încă nu pot spune că s-a încheiat, dar așa în scurte cuvinte o să încerc să spun ceva.

Deoarece noi la acest subiect dezbatem despre purtatul bărbii de către bărbați, nu o să intru în prea mari detalii în legătură cu activitățile de cosmetizare feminine, pentru că acestea ar trebui tratate într-un alt subiect că altfel nu am mai ști unde găsim fiecare discuție în parte.
Ceea ce vreau însă să spun, este că există un aspect care este foarte comun de ambele părți ( purtatul sau nu al bărbii pe de o parte și pe de alta cosmetizarea... cu multele ei fațete: rujat, fardat, pensat, vopsit pe lângă ochi, vopsit părul, anumite tunsori etc, etc și acestea sunt doar lucruri care țin de aspectul exterior al capului) și anume: motivul concret ( și eventual biblic) pentru care se fac sau nu toate aceste lucruri.
Încă din anii adolescenței și ai tinereții (pe unii încă din anii copilăriei îi învață chiar părinții sau cei apropiați să înceapă cu anumite practici) oamenii sunt tentați să aibă anumite modele, pe care să le imite, după care să se ghideze în anumite practici, comportament, aspect fizic, etc. Problema este că majoritatea încearcă să imite diferite staruri de televiziune, sportivi sau cântăreți și alți oameni lumești. îmi aduc aminte că pe vremea mea, dacă băieții nu se tundeau"rap" sau "depeche-mode", eram priviți ca înapoiați, cu care nu trebuie să se împrietenească nimeni, să fie marginalizați cu alte cuvinte. La fel era și cu purtarea unor anumite feluri de haine, și frecventarea unui anumit gen de localuri sau activități. Mă opresc aici cu exemplele pentru că nu am timp să mă extind, sper ca cei care citesc să prindă ideea.
Ceea ce vreau să spun este că aspectul nostru exterior, îmbrăcămintea, comportamentul și alte trăsături orice am face, transmit un mesaj despre noi, care este perceput de cei din jurul nostru fie pozitiv, fie negativ, respingător. Eu înțeleg că Biblia nu ne forțează neaparat să devenim cu orice chip, sau prin tot ce facem niște oameni marginalizați și respingători, dar trebuie să fim conștienți că respectând standardele Scripturii vom fi adesea diferiți de cei din lume. Așa a fost mulți ani cu purtatul bărbii la bărbați în lumea occidentală. Nu vreau nici să mă laud nici să mă plâng, dar am întâlnit atâtea din cauza că am purtat barbă, încât poate aș putea scrie o carte. La fel e și cu cosmetizările în special la femei. Cele care nu vor să se alinieze după "standardele lumii" vor avea mereu probleme într-o anumită măsură. Acum, pe scurt, câteva idei:
Despre părul scurt la femei, Biblia spune că este o rușine.
1 Corinteni 11:6 Dacă o femeie nu se învelește, să se și tundă! Iar, dacă este rușine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească.

Despre sprâncene unse, probabil aranjate, vopsite într-un anume fel scrie că a fost o metodă la care a recurs împărăteasa Izabela ( care, nu e un secret că... nu era o femeie temătoare de Dumnezeu)
2 Imparati 9:30 Iehu a intrat în Izreel. Izabela, auzind lucrul acesta, și-a uns sprâncenele, și-a împodobit capul, și se uita pe fereastră.

Despre sprâncene rase între ochi (pensate să zicem noi) scrie că era o metodă pe care neamurile o practicau datorită unui mort. Nu vreau să greșesc, dar cred și înțeleg aici că e vorba de bărbați, nu de femei.
Deuteronomul 14:1 Voi sunteți copiii Domnului, Dumnezeului vostru. Să nu vă faceți crestături și să nu vă radeți între ochi pentru un mort.

Acum ideea comună pe care o pomeneam la început este următoarea: dacă cuiva îi este rușine să asculte de DOMNUL și să poarte barbă, sau să nu se cosmetizeze atâta, pentru acea persoană valorile importante sunt cele exterioare. Oamenii sfinți din Scripturi, pe care ar trebui să-i luăm ca modele au procedat tocmai invers:
1Petru 3:3. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor,
4. ci să fie omul ascuns al inimii, în curăția nepieritoare a unui duh blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu.
5. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu, și erau supuse bărbaților lor;

Deasemenea, cine se ocupă prea mult de omul dinafară, se pare că nu își mai face timp pentru cel lăuntric și în felul acesta e ca și cum ar încerca să slujească la doi stăpâni cu opinii diferite, ceea ce după spusele Mântuitorului nu este posibil. Dimpotrivă, recomandarea Scripturii pentru noi este aceasta:
Romani 13:13. Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri și în beții; nu în curvii și în fapte de rușine; nu în certuri și în pizmă;
14. ci îmbrăcați-vă în Domnul Isus Hristos, și nu purtați grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziți poftele.

În rest, nu vreau să ne lungim prea mult cu discuții despre cosmetizare pentru că subiectul este foarte complex și ne-am abate de la tema pe care o dezbatem aici.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pagina 17 din 17 << < 14 15 16 17
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19165688 vizite unice Powered by PHP-Fusion