Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Barba... principiu de credință?
Pagina 3 din 17 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Deconectat RE: Barba
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
937. Postat la 28/10/2009 23:05 - 5666z0h10m
Deci Magda,eu din cate stiu moderatorul trebuie sa intervina daca in primul rand se spun cuvinte vulgare si chestii dinastea pe forum..Atunci da ! dar daca nu ti se plange nimeni de atac la persoana de ce vii la mine cu banuieli ??? Fiecare are caracterul lui, unul mai sensibil, altul mai putin sensibil si daca vor fi doi cere se cunosc ,ei isi permit mai multe decat doi care nici nu se cunosc si unul dintre ei e si mai sensibil la asemenea discutii mai aspre. Deci daca cineva s-a simtit jugnit in mod direct (deci m-am adresat lui direct si l-am atacat pe el), nu trebuie decat sa-mi spuna sau sa te avertizeze pe tine si atunci vei putea sa iei masurile care-ti permite regulamentul si o sa-mi cer scuze si o sa ma comport pe cat se poate de frumos cu el / ea de acolo inainte dar, sa vii tu din start si sa-mi zici care e atacul la persoana si care nu ...nu inteleg rostul ! Pe bune.
Am tot respectul pentru munca pe care vrei s-o faci dar lasa draga te rog putin ragaz sa vezi daca este nevoie de atata tam-tam si de discutii off-topic sau nu. Mersi, Domnul sa ne dea tuturor o inima plina de bunatate!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
magda_cluj
938. Postat la 28/10/2009 23:05 - 5666z0h10m
Cred ca ar trebui sa fac obervatiile si micile corectari inainte ca cineva sa ajunga sa se planga.... parerea mea.
Imi pare f rau Aurelc daca te-ai simti jignit.... nu asta a fost intentia mea, ci in dragoste sa ne indemnam unui pe alti la fapte vrednice de un pocait. Imi pare sincer rau ca trebuit sa fac aceste observati si sper ca pe viitor sa nu mai fie necesar.
Eu cred ca sa vb destul offtopic aici asa ca va rug sa incetati cu comentariile. Daca mai are cineva ceva impotriva regulilor noi instituite sau are ceva de comentat la adresa mea sa o faca pe mess, nu pe forum pt ca este suficient cat sa scris. Tam-tamul sa facut... dar sincer nu cred ca de catre mine.... eu doar am facut ce trebuia sa fac. Fiecare sa se judece singur.

Acum va rog frumos scrieti concluziile la acest subiect.... asi aprecia.

pace sa aveti in inima.....

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
abdon
939. Postat la 28/10/2009 23:05 - 5666z0h10m
puteam si eu sa profit de acest post "moderator" fiind al doilea intrat pe forum, dar prefer sa fiu omul din umbra, asta spunandu-i si lui Amy.

Cat despre penticostalii daca sunt mantuiti sau nu este un subiect deschis pe acest topic (topic in topic), de catre prea curiosul isaac Trimis: 13/06/2007 19:47 , si intrebarea era adresata chiar tie magda, si zice in proverbe-pildele raspunde nebunului dupa nebunia lui, el te-a intrebat da ori ba, la care trebuia sa raspunzi, da sunt, dar daca ... . In fine subiectul a fost discutat, si numai repet.

Tu, magda, esti de parere ca partea barbatilor este obligatoriu sa poarte barba?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

magda_cluj
940. Postat la 28/10/2009 23:06 - 5666z0h9m

Da eu cred ca barbati trebuie sa poarte barba. Eu asta cred personal..... dar sa nu uite nici unul din voi, fratii mei, PE DUMNEZEU NU-L MINTE NIMENI. Decat sa porti barba din obligatie mai bine las-o barta si gata. Daca facem ceva pt Dumnezeu sa o facem cu toate dragostea ..... nu de ochi lumi.
Stiu ca isaac m-a intrebat pe mine personal daca penti sunt mantuiti sau nu..... si poate tu nu ai citit ca am scris ca orice om care are minimul de respect si dragoste pt Dumnezeu nu va indrazni sa zica ca penti sunt sau nu mantuiti. Ma mirat mult ca tu ai raspuns asa.... sincer... pt ca mantuirea o da Dumnezeu cui ii place Lui..... nu la cine iti place tie.
sper ca am fost super clara acum....

pace sa aveti in inima......

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
abdon
941. Postat la 28/10/2009 23:08 - 5666z0h7m
In fine!

Deci sa inteleg ca barba trebuie tinuta.

Exista undeva anume scris, ca se cere a fi lasata in voie, sau ca trebuie taitata, sau chiar rasa ( din gand in gand) ?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

ady
942. Postat la 28/10/2009 23:10 - 5666z0h5m
eu consider ca sunt pocaiti adevarati si fara barba poate mult mai sinceri ...................nu barba mantuie ci Domnul Isus

fullban1
944. Postat la 28/10/2009 23:15 - 5666z0h0m
Se poate ca pânã la urmã cineva sã propunã necesitatea de a utiliza și vaca roșie !
avodah
945. Postat la 28/10/2009 23:16 - 5665z23h59m
Intrebare
care ar fi colturile barbii, si daca nu trebuie rase <<sau>> tunse

Ieremia 49:32 ..........voi risipi in toate vinturile pe cei ce-si << rad>> colturile barbii, si le voi aduce pierirea din toate partile,-zice D-l.
Ieremia 49:32 In traducerea ortodoxa :.....pe acestia <<care-si "tund" parul de pe "timple">>....

Ieremia 25:23 .........celor ce isi <<rad colturile barbi>>
Ieremia 25:23 In trad. ortodoxa.....si tuturor care-si <<rad timplele>>

In engleza <<colturile parului>> trad.dupa ebraica

........scatter to all the winds those who cut the <<corners of their hair>>

Ma intreb de ce evreii religiosi--isi lasa pe linga barba si perciunii sa le creasca foarte lungi
oare au inteles ei mai corect ca si noi,
opinii???

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
abdon
946. Postat la 28/10/2009 23:17 - 5665z23h58m
Si evreii, din prea mult zel, exagereaza lasand lungii perciuni.

Constat din vorbirea lui Pavel, ca ne este indicat sa ne tundem frumos tot capul ( inclusiv barba, care face parte din cap), dar nu sa o radem. Totusi, parerea mea este ca decat un cioc, sau o mustat, din doua una, oric cu barba, ori deloc (fara, asa cum ii sa facut lui Iosif, cand a fost scos din temnita, si totusi asta nu era in Israel ci in Egipt )

Avram_76
947. Postat la 28/10/2009 23:17 - 5665z23h58m
Daragii mei, ati auzit cumva zicala " Barbatul fara un pic de burtica este ca si Mertzanul fara emblema"? Cam asa sta traba si cu barba. Dumnezeu a dat o credinta odata pentru totdeauna. Adam, Abel, Avraam, Isac, Iacov, patriarhii, toti proorocii au fost purtatori de barba.Apoi Domnul Isus, purtator de barba si el, apostolii deasemenea, biserica primara, nici nu mai vorbesc.
Un semn " nesemnificativ" de distinctie intre poporul lui Dumnezeu si neamurile pagane, era tocmai barba, subiectul atat de controversat pe acest topic. Era atat de "nesemnificativ" incat, atunci cand trimisii Imparatului David au fost batjocoriti de Amoniti, prin raderea a jumatate din barba, David le-a trimis porunca sa ramana la Ierihon si sa nu se intoarca cu barbile "ciuntite" sau "rase".Nu stiu cat de spirituali au fost trimisii lui David, dar putem vedea foarte clar ca un lucru atat de "marunt", cum cred unii, din punct de vedere al aspectului exterior, i-au impiedicat sa se intoarca la Imparatul David. 2 Samuel 10; 4 si 5.Sa nu uitam ca, Domnul, este Marele Imparat.Si sa nu uitam ca Roma pagana a fost impotriva Marelui Imparat si ca una din caracteristicile sale este aceea de a-si "rascheta" fetele barbatilor.Credeti cumva ca Roma Papala este pentru El?Nicidecum.Studiati si istoria cu privire la dogmatica Bisericii Primare si nu va limitati doar la ceea ce vi se spune de la amvoanele unor Biserici, oricare ar fi acelea.
Prin urmare, daca Domnul are aceasta mila fata de noi, sa ne descopere CREDINTA CARE A FOST DATA ODATA PENTRU TOTDEUNA,haideti fratilor sa purtam si acest semn " nesemnificativ " de demarcatie intre noi si alte Biserici.De ce sa fim posesorii Mertzanului si sa-i frangem intr-un mod deliberat EMBLEMA?[/b]

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
abdon
948. Postat la 28/10/2009 23:18 - 5665z23h57m
tatal meu intreba:

Cand Dumnezeu l-a creat pe Adam de ce nu i-a dat si un brici?

avodah
949. Postat la 28/10/2009 23:19 - 5665z23h56m
sambataru a scris: tatal meu intreba:

Tot Dzeu a facut sa creasca parul lung la barbat, ..........

Eu intreb:
Cind Dzeu l-a creat pe Adam de ce nu i-a dat si o unghiera?

Aurelc
950. Postat la 28/10/2009 23:19 - 5665z23h56m
Mda, deci nu a33;ntotdeauna a33;ntreba33;rile simpliste sau cu tenta33; comparativa33; aduc o mai buna33; lumina33; pentru ca33; lucrurile mai complexe nu se lasa33; a33;ntotdeauna reduse la un exemplu simplu ...

Mai degraba33;, arunca33;nd o privire prin Biblie a33;i peste posta33;rile anterioare vom putea observa ca33; faptul de a-a33;i rade barba (probabiil a33;n felul a33;n care a33;i-o ra33;deau egiptenii, faraonii, etc...cine a33;tie ?? ) nu era va33;zut bine deloc de Domnul Cel Prea a33;nalt. Plus ca33; avem ata33;tea exemple de oameni, inclusiv Domnul Isus, care a purtat barba33;.
Citat:
VDC Isaia 50:6 a33;Mi-am dat spatele a33;naintea celor ce Ma33; loveau, a33;i obrajii a33;naintea celor ce-Mi smulgeau barba; nu Mi-am ascuns faa33;a de oca33;ri a33;i de scuipa33;ri.

dany crestinul a scris:
ady a scris:
eu consider ca sunt pocaiti adevarati si fara barba poate mult mai sinceri ...................nu barba mantuie ci Domnul Isus

___ACEIA SUNT POCAITI CARE AU SI BARBA SI TOT ODATA SUNT SI SINCERI,cit despre nu barba mintuie pe om nu este o dovada biblica,asta ar insemna ca nu trebuie ,ce ce este total neadevarat pt. ca ca avem destule dovezi si sau adus tot odata pe forum asa ca numai inteleg dece atita valva aupra acestui subiect ,in geneza 1.26cu27 specifica acest lucru,tot odata a mai ofost o intrebare daca avem voie sa ne taiem din barba cititi ezecheli44.20._____ ______multa pace sa aveti

Oricum a33;i purtatul ba33;rbii, ca a33;i toate celelalte principii biblice, a33;i pa33;na33; la urma33; chiar ma33;ntuirea e opa33;ionala33; a33;i nu obligatorie... Dumnezeu nu obliga33; pe nimeni cu nimic ;-)

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
951. Postat la 28/10/2009 23:20 - 5665z23h55m
sambataru a scris:
tatal meu intreba:

Eu aș întreba , dacă Adam înainte de păcat avea sau nu barbă , ba mai mult dacă avea trupul din carne ?
avodah
952. Postat la 28/10/2009 23:21 - 5665z23h54m
daca i s-a explicat din ce pomi sa manince, cred caci era din carne trupul, si vedem caci o luat o coasta din el-care este os nu?, si mai zice ca a inchis carnea la locul ei dupa aceea
Cred caci io fi crescut si barba intre timp, si parul lung , si unghiile, ........(ma refer chiar si inainte de a cadea in pacat), caci era un corp pamintesc, la fel ca si animalele create inaite de el

fullban1
953. Postat la 28/10/2009 23:21 - 5665z23h54m
Înseamnă că Ziditorul nu l-a făcut după chipul și asemănarea Sa ?

Și de ce spune Pavel că : " ce vom fi nu s-a arătat încă , dar vom fi ca îngerii lui Dumnezeu " .

Și iar : acea transformare îl va face pe om mai deosebit decât la creațiune ?

Și ultima : cum se înțelege că : " sângele și carnea nu vor moșteni împărăția cerurilor " ? " trupuri cerești și trupuri pământești " .
Avram_76
954. Postat la 28/10/2009 23:22 - 5665z23h53m
Frate, vizitator1, tu porti barba?

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Aurelc
955. Postat la 28/10/2009 23:22 - 5665z23h53m
...Poate dacă-l întrebai dacă are minte erai mai concret...Poftim teorii: !...
Iedidia a scris:
Eu aș întreba , dacă Adam înainte de păcat avea sau nu barbă , ba mai mult dacă avea trupul din carne ?
Înseamnă că Ziditorul nu l-a făcut după chipul și asemănarea Sa ?

Și de ce spune Pavel că : " ce vom fi nu s-a arătat încă , dar vom fi ca îngerii lui Dumnezeu " .

Și iarăși : acea transformare îl va face pe om mai deosebit decât la creațiune ?

Și ultima : cum se înțelege că : " sângele și carnea nu vor moșteni împărăția cerurilor " ? " trupuri cerești și trupuri pământești " .
Dar Domnul Isus când a fost pe pământ a avut Chipul Creatorului Iedidia (inclusiv a purtat barbă)?? Nu e nevoie să răspunzi, că de fapt e o întrebare retorică... ( Mă întrebam "cum ar fi să te întreb" dar întrebându-mă mi-am pus întrebarea "oare înterbându-te te vei simți înterbat de întrebarea întrebătoare care întreabă:... dă-i pace, las-o baltă mi-am zis!... )

fullban1
956. Postat la 28/10/2009 23:23 - 5665z23h52m
Să iubești pe aproapele tău, ca pe tine însuți.

Întrebările mele erau de altă natură, iar dacă tu sau alții chiar cred că Ziditorul, are barbă, nu am ce comenta. Yahșuah însă , da a avut barbă, pentru că a venit în trupul omului căzut în păcat și nu în trupul lui Adam de dinainte de păcat. Batjocurile tale sunt inutile, pentru că ai postat din furie, neanalizând în prealabil întrebările. Măcar fă-o acum.
Avram_76
957. Postat la 28/10/2009 23:23 - 5665z23h52m
Frate, Iedidia, pe mine chiar ma intereseaza daca porti barba si, daca ai spus ca acum un an ai fost botezat in aceasta credinta, spune-mi si mie, te rog, cine anume te-a botezat?Si in numele cui?

Pagina 3 din 17 < 1 2 3 4 5 6 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164630 vizite unice Powered by PHP-Fusion