Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Barba... principiu de credință?
Pagina 4 din 17 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Deconectat RE: Barba
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
958. Postat la 28/10/2009 23:24 - 5665z23h39m
Iedidia a scris: Întrebările mele erau de altă natură, iar dacă tu sau alții chiar cred că Ziditorul, are barbă, nu am ce comenta. Yahșuah însă, da a avut barbă, pentru că a venit în trupul omului căzut în păcat și nu în trupul lui Adam de dinainte de păcat . Batjocurile tale sunt inutile , pentru că ai postat din furie, neanalizând în prealabil întrebările . Măcar fă-o acum.

Ba da, eu am realizat prea bine întrebările tale...dar am impresia că tu nu mai trăiești în trup de carne, așa ca Mesia, când a venit pe pământ, de aia nici nu știam dacă mai are rost să te întreb... Oricum, văd că tu nu ai priceput ceea ce te-am întrebat..deci am știut eu ce zic ;-) De aceea am pus întrebarile în felul acela, ca să te determin să gândești, dar văd că din contră iar te-ai simțit batjocorit...Tu chiar nu înțelegi gluma numai când o faci tu pe seama altuia? Ce legătură vrei să faci tu între felul cum arată Dumnezeu, care este DUH și tu,care încă ești carne și oase ??? Adam, a fost luat din țărâna pământului și a fost creat după chipul Lui Dumnezeu ,dar asta nu înseamnă că din țărână a fost făcut un duh!... sau tu cum înțelegi că a fost făcut Adam ??

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
959. Postat la 28/10/2009 23:25 - 5665z23h37m
eu va rog nu-l mai tratati asa pe fratele iedidia, raspunde-tii clar si la obiect, totusi este mai in varsta ca noi, si daca omului de pe strada ii spui sa traiti, merita si el putin respect, ca este totusi mai sus, sau cu mult mai sus fata de cei de pe strada, si frate iedidia, mai lasa si dumneata de la tine. Cum e cu armonia, cu dragostea, vezi ca suntem mai tineri, traieste si dumneata intr-un spirit al tinerilor, nu fi ... .

Treaba vostra, dar nu-i frumos.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Avram_76
960. Postat la 28/10/2009 23:25 - 5665z23h37m
Sambatare, la inceput eu m-am adresat cu "dumneaoastra" si el mi-o facut morala ca de ce asa, argumentand ca Tatalui Ceresc ii spunem "Tu".Asa nu, asa nu.Atunci cum? Smile)

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
fullban1
961. Postat la 28/10/2009 23:29 - 5665z23h34m
Avram_76 a scris: Frate, Iedidia, pe mine chiar ma intereseaza daca porti barba si, daca ai spus ca acum un an ai fost botezat in aceasta credinta, spune-mi si mie, te rog, cine anume te-a botezat?Si in numele cui?

M-a botezat fratele prezbiter Luca din loc. Costița , jud. Suceava . Păi voi sunteți ca AZa33; . Dacă omul nu este deacord cu toată doctrina , nu-l botezați ? Faceți ucenici , botezații și învățații tot ce v-am poruncit . Am luat cunoștință de faptul că de regulă în această biserică se botează numai în Numele lui Isus , dar mai sunt și destule excepții . Cât despre barbă , aceasta o am de la naștere și încă o port , poate ai vrut să mă întrebi de părul de pe barbă !

Aurelc a scris: ...Poate dacă-l întrebai dacă are minte erai mai concret...Poftim teorii: !... Dar Domnul Isus când a fost pe pământ a avut Chipul Creatorului Iedidia (inclusiv a purtat barbă)... dă-i pace, las-o baltă mi-am zis!... )

Nu cred că atunci când vorbim de " Chipul Creatorului " , acesta include și barba . Ea este un veșmânt a acestui trup păcătos . Expresia simbolizează starea de neprihănire . Nu am găsit în Biblie scris că Ziditorul ar avea barbă. Omul actual nu mai este după chipul și asemănarea Ziditorului , ci trupului acestuia i se zice "trupul păcatului " . Ori acest trup va fi transformat .În Daniel 10 : 6 ......fața și strălucea ca fulgerul ...., iar în Matei 28 : 3 înfățișarea lui era ca fulgerul ..........Nici pomeneală de barbă . Ne întoarcem din nou în Daniel 7 : 9 .......Și un îmbătrânit de zile ..................și părul capului Lui era ca niște lână curată ;....... _ înțelegem cumva literal aceste afirmații ?

Eu ca unul fără minte după cum zici tu , sau mai bine zis îl îndemni pe Sâmbătaru să mă întrebe , cred după mintea pe care o am , sau nu o am .
Avram_76
962. Postat la 28/10/2009 23:30 - 5665z23h32m
Ai inteles tu f bine despre ceeea ce te intrebam si nu-mi plac aceste jocuri de cuvinte.Iti multumesc pentru raspunsurile la intrebarile mele.Mai astept unul.Esti sau nu barbos? Adica ai par pe barba? Ca asa, toti barbatii sunt barbosi, adica au barba dar fara par.Sunt niste pseudo barbati.Si as vrea sa stiu, tu de care esti? smileyCat despre luarea ta la cunostiinta in privinta botezului, afla ca la noi in biserica ( acolo unde sunt si eu membru) se boteaza in numele Tatalui, Fiului si Duhului Sfant.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
fullban1
963. Postat la 28/10/2009 23:31 - 5665z23h31m
1 Corinteni 11 : 14 " Nu va invata chiar si firea ca este rusine pentru un barbat sa poarte parul lung , ...........

Parul lung , se refera la parul capului . Barbia , pe care creste par si careia i se zice barba , face parte din cap . Mare parte a fratilor , poarta plete si barba cat creste de lunga .

In lumina a ceia ce spune Pavel , cum trebuie inteleasa afirmatia lui ?
Aurelc
964. Postat la 28/10/2009 23:31 - 5665z23h31m
Da-mi voie sa te contrazic Iedidia... Eu cunosc destul de multi frati de-ai nostri (chiar foarte multi) si in vre-un procentaj de 60-70 % barbatii poarta barba. dar eu nu cunosc decat vreo 2 persoane, poate 3 care sa aiba si parul pana la umeri, ceea ce nu stiu daca se numeste neaparat par lung.. poate mai degraba se numesc frizurile noastre " par tuns rotund " ;-) Poate tu cunosti vreo 3 frati de credinta noastra si doi dintre ei au parul pana la umeri daca iti permiti sa spui ca majoritatea au si "par lung"...

Plus ca nu mi-ai raspuns inca la intrebarea mea. Nu-i nimic, poate daca ti-o repet o sa-ti aduci aminte ce te-am intrebat: Mesia, Fiul lui Dumnezeu, a purtat barba in perioada in care a fost pe pamant ? Daca da... tu vrei sa te asemeni cu El si in acest aspect sau ba ?
Astept raspuns...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
965. Postat la 28/10/2009 23:33 - 5665z23h30m
Nu este vorba de contrazicere !
Si eu cunosc si de unii si de altii . Totusi studiind din VT. m-am convins de ce spune ; adica parul nu prea se tundea in acea perioada .
Aceasta se facea in anumite conditii si in anumite situatii ca : o juruinta respectiv la sf. nazireatului sau in situatii de post si jale in situatii de razboaie , dezastre si altele .
Deci nu voi incerca in nimic sa dictez cuiva norme . Aceasta cere o mare responsabilitate inaintea Atotputernicului .

Fii atent la citire si invatatura pe care o dai altora , zicea apostolul Pavel .

Mantuitorul , dupa afirmatia din Vt , a avut barba .

Fiecare are motivul lui daca poarta sau nu barba , sau incalca unul sau mai multe randuieli sau porunci . Sar putea sa am o infatisare smerita , sa port chiar sac , iar in rest sa fiu o catastrofa .
abdon
967. Postat la 28/10/2009 23:37 - 5665z23h26m
tu vrei sa lamuresti un om, care a fost in cadrul armatei, sa renunte asa usor, la unul din lucrurile firii, sa lepede tot ce are, si sa-L urmeze pe Hristos? :lol:

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban1
969. Postat la 28/10/2009 23:40 - 5665z23h23m
Dintre mine si Aurelc , nu se intelege cui te-ai adresat .
abdon
970. Postat la 28/10/2009 23:40 - 5665z23h22m
celui care a fost in armata

Aurelc
971. Postat la 28/10/2009 23:40 - 5665z23h22m
Eu ma gandesc ca mie mi-a fost adresat acest citat:
sambataru a scris:
tu vrei sa lamuresti un om, care a fost in cadrul armatei, sa renunte asa usor, la unul din lucrurile firii, sa lepede tot ce are, si sa-L urmeze pe Hristos? :lol:
Pentru ca eu inteleg ca un om care a fost in cadrul armatei multi ani de zile, ii este deja ceva firesc, intrat in instinct sa se barbiereasca zilnic sau cel tarziu tot la 2 zile, din moment ce Mantuitorul nu s-a barbierit. Daca am inteles gresit, sa ma corectezi sambatare...

Iar cand am zis despre porunca din Levitic 19:27 de exemplu:
Citat:
VDC 27 Sa nu va taiati rotund colturile parului, si sa nu-ti razi colturile barbii
nu este pomenita deloc legea nazireatului care era o cu totul alta lege, care nu tinea numai de parul de pe cap ci de tot parul de pe trupul, si era limitata la o anumita perioada de timp, pe cand barba nu se poarta numai cateva luni ci tot timpul ( bineinteles, asta e doar pt cei ce cred ca trebuie sa poarte barba.. pentru ceilalti, nu am nimic de spus, fiecare e direct raspunzator pt ceea ce face)

fullban1
972. Postat la 28/10/2009 23:42 - 5665z23h20m
Normal ca nu am detaliat fiecare situatie in parte cand se tundea parul de pe cap si barba !
Dar de unde ideia ca la "nazireat " se tundea parul de pe tot trupul ? Uite ca-mi scapa si as vrea de la cei tari un cuvant macar din Biblie .

Din mesajul lui Aurelc :
nu este pomenita deloc legea nazireatului care era o cu totul alta lege, care nu tinea numai de parul de pe cap ci de tot parul de pe trupul,

- Chiar tot trupul

Legea Nazireatului .

Numeri , cap. 6 : 18 " Naziretul sa-si rada , la usa cortului intalnirii , capul inchinat Domnului ;...........

Fapte 21 : 24 " Ia-i cu tine , curateste-te impreuna cu ei , si cheltuieste tu pentru ei , ca sa-si rada capul . ............

Scuza-mi batranetea ! dar nu am gasit scris ca trebuie sa se "epileze"sau tunda pe restul trupului , nici macar de barba nu zice

Avram_76 a scris:
.............Iti multumesc pentru raspunsurile la intrebarile mele.Mai astept unul.Esti sau nu barbos? Adica ai par pe barba? Ca asa, toti barbatii sunt barbosi, adica au barba dar fara par.Sunt niste pseudo barbati.Si as vrea sa stiu, tu de care esti? smiley.................

Dar de unde interesul asta al vostru ostentativ despre cum ma port eu ? M-ai mai intrebat si in alte mesaje despre acest lucru si nu numai tu !

Ma intreb daca fratele nostru Corneliu , sutasul roman s-o fi conformat in vreun fel in aceasta privinta ?

Si apoi de unde ati dedus ca nu am barba ? Asa din mesajele postate , sau va vorbit vreun duh ?

Si apropos ! Nu puteti termina cu aceste intrebari , asa ... cum mi-ati zis si voi mie , sa termin cu 13,14 si 15 Nisan ?
abdon
973. Postat la 28/10/2009 23:45 - 5665z23h17m
Deci:

Isus, suita Sa ( apostolii ), si sa incepepm de la Avraam, Isaac, Iacov, Moise, si mergem prin timp , David, Solomon, proorocii, si insusi Dumnezeu ( care l-a creat pe om, dupa chipul Sau )

toate cele aduse: transpiratie, imbacneala cu miasme, sa mai zic sau ma intelegi, sau chiar noi ... .

cat despre degeaba, cum ca noi purtam, sau surorile in dreptul lor, te lasam sa te judeci cu Apostolul Pavel, sau chiar cu Domnul Dumnezeu, care asa ne-a lasat.

fullban1
974. Postat la 28/10/2009 23:49 - 5665z23h14m
Intrucat nu prea stiu cum sa postez citatul pe idei , am afisat cele zise de sambataru in bold , iar comentariul meu in italice .

sambataru a scris:
Deci:[/b

[b]Isus, ( care a fost asemenea fratilor sai de dupa caderea in pacat )

suita Sa ( apostolii ), si sa incepepm de la Avraam, Isaac, Iacov, Moise, si mergem prin timp , David, Solomon, proorocii, ( care au trait dupa caderea in pacat )

si insusi Dumnezeu ( care l-a creat pe om, dupa chipul Sau ) ( vrei sa spui cumva ca Atotputernicul adr barba si ca pe om l-a facut tot cu barba ?)

toate cele aduse: transpiratie, imbacneala cu miasme, sa mai zic sau ma intelegi, sau chiar noi ... . ( vai scumpule ! acestea toate au aparut dupa pacat ) ( dupa tine& company , inseamna ca si Creatorul transpira :lol: )

cat despre degeaba, cum ca noi purtam, sau surorile in dreptul lor, te lasam sa te judeci cu Apostolul Pavel, sau chiar cu Domnul Dumnezeu, care asa ne-a lasat. ( iarasi repeti aceiasi afirmatie , cum ca am fi fost creati asa cum suntem acum , inclusiv cu barba ! Hm , ingerii or fi avand barba ) ( si nu pricepi ca degeaba inseamna nu ca nu este necesar , dar nu este suficient , penru ca pot pacatui ca om in lucruri mult mai grave , iar atunci barba mea nu ma ajuta cu nimic ) ----------------------------------------------------------------------------------- :-/ -------------------------------------

Domnul m-a creat dupa chipul Sau ... .

( Noi nu mai suntem dupa chipul Creatorului acum , ci suntem "trupul pacatului" ) Romani 6:6.
emanolake
975. Postat la 28/10/2009 23:52 - 5665z23h11m
Frtatilor in privinta barbi ca sa stiti, domnul a dato la barbat sa o aibe si e datoria noastra ca sa o purtam chiar daca la uni le rusine sau nu vor dar e o podoaba de la domnul, cum a lasat la femeie paru lung si la barbat barba sa o poarte ;-) Asa ca fiecare care cunoaste adevarul si se teme de domnul stie si cum sa se poarte.Dupa si cum vedeti toti din poporu lui Dumnezeu Israel poarta barba,asa si noi avem datoria sa o purtam :yes: :yes: :yes: :yes:
Lica
976. Postat la 28/10/2009 23:52 - 5665z23h11m
Vad ca nu este prea mare inghesuiala pe aici :-D .Barba....in Lege apare porunca privitoare la barba in Leviticul 19:27 ''Să nu vă tăiați rotund colțurile părului, și să nu-ți razi colțurile bărbii.''

Privitor la barba mai apar texte care indica partea negativa in cazul lipsei ei. Sa zicem deci ca este nevoie de barba.

Insa sa reveniim la porunca: ''Sa nu va taiati rotund colturile parului...'' ce vrea sa insemna acest lucru? sa ne lasam parul sa creasca aprox pana la umeri cum se obisnuia chiar si pana in vremea in care Unsul era pe pamant?

Mai departe: "...si sa nu-ti razi colturile barbii" Observam o diferenta: si anume 'a taia' si 'a rade'... altceva...care sunt colturile barbii? Daca vrem sa ne luam dupa evrei ei au Talmudul care ne arata 5 colturi ale barbii pe care nu le mai explic pt nu cred ca are rost...insa as vrea sa ma opresv asupra unuia....si anume perciunile Smile da cele lungi de la evrei imbracati in negru cu camesi albe si cu palarie ...ei bine acela este un colt...de aceea e nuisi taie perciunile pe ca considera ca fac parte din barba. Mai departe exista evri care...nu au barba sau o au scurta...de ce? Pentru ca spun ei...nu o radem....ci t tundem cu aparate moderne care tund chiar si la 0. Smile interesant nu.

Intrebare? care practica este corecta? Sincer

Toate cele bune!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
avodah
977. Postat la 28/10/2009 23:52 - 5665z23h10m
Imi place despre fratii nostri caci sunt zelosi pentru jumate din verset :-D ,

Tam Tam mare despre lasatul barbi , dar despre
Citat:
a nu taia rotund colturile parului
, pe prea putini ii intereseaza ,
Eu zic caci cei care poarta barba ,sa se roage pentru cei ce inca nu o poarta, dar sa nu facem ziduri intre noi , caci nimeni nu poate sa schimbe pe nimeni ci doar putem pune saminta dar Yahweh face sa creasca.
Citat:
Chiar daca asi vorbi in limbi omenesti si ingeresti si n-as avea dragoste , sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor

corect , cred ca ar fi simplu: barba ingrijita , si parul nelasat sa creasca in voie

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Aurelc
978. Postat la 28/10/2009 23:53 - 5665z23h10m
Doamne binecuvinteaza pe toti cei care vor citi acest subiect, si ajuta-le sa creada Cuvantul Tau asa cum este scris!! Ajuta-ne tuturor sa nu stricam nici una din poruncile Tale, pentru ca "Tu ai dat poruncile Tale ca sa fie pazite cu sfintenie. O... de-ar tinti caile mele la pazirea oranduielilor Tale!" Psalm 119:4,5. Dane, eu ma rog si pentru tine la fel ca si pentru toti!

emanolake
979. Postat la 28/10/2009 23:53 - 5665z23h10m
Interesant ca am vazut niste imagini vechi de anumite religi si in poze barbati erau cu barba,femeile toate cu batic legate babeste si chiar toti care purtau erau adventisti erau babtisti erau pendicostali si nazarinieni si aveau barba si in ziua de astazi oameni sau modernizat si se cred mai inteligenti poate ca de ce sa mai poarte barba pe cand ar fi urat si nu se mai uite nici o domnisoara la el,dar se insala amarnic caci pentru frumusetea sa va da socoteala caci se mandreste si se faleste cum arata.Eu cred ca deja sa ajuns prea departe in privinta barbi si de a o purta in zilele noastre,oameni nusi mai dau interesul de a se ingriji si sa arate frumos Domnului ci se ingrijesc si vreau sa arate bine Doamnelor,dar toti vom da socoteala pentru faptele care le facem si asta din cauza neascultari cuvantului a Domnului nostru.
Pagina 4 din 17 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164558 vizite unice Powered by PHP-Fusion