"Deci, vouă tuturor, care sunteţi preaiubiţi ai lui Dumnezeu ..., chemaţi să fiţi sfinţi: Har şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Isus Hristos!" Romani 1:7
Cugetarea zilei
"Ce este un predicator? Omul ajuns, fără îndoială, în stăpânirea unui adevăr, dar nu întotdeauna şi stăpânit de acest adevăr."
Shalom Frate Emanolake. Nu trebuie sa te stresezi, sau sa te denadejduiesti. El descopere voia Sa celor de care El se indura ,cand El considera.-Nu cand am dori noi
Un exeplu potrivit ar fi acesta: acum un an aprox. cineva s-a rugat pentru mine,si a durat ceva vreme pana cand sa i se implineasca dorinta, dar a fost Tatal care a produs miscarea necesara in inima mea.
Daca El nu cerceteaza pe om in anumite aspecte , poti sa ii tot spui la om :ca trebuie tinut Shabatul ,Sarbatorile, Carne curata, Barba , Sa rosteasca Numele LUi adevarat Yhaweh, caci nu va primi.
Poti sa sameni seminta, dar El e cel care face sa Creasca
Aurelc a scris:
Doamne binecuvinteaza pe toti cei care vor citi acest subiect, si ajuta-le sa creada Cuvantul Tau asa cum este scris!! Ajuta-ne tuturor sa nu stricam nici una din poruncile Tale, pentru ca "Tu ai dat poruncile Tale ca sa fie pazite cu sfintenie. O... de-ar tinti caile mele la pazirea oranduielilor Tale!" Psalm 119:4,5. Dane, eu ma rog si pentru tine la fel ca si pentru toti!
Acel Dane eram eu, si acum de 6 luni port si eu barba
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Barba
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1718. Postat la 10/12/2009 18:52 - 5658z22h1m
Asai frate Avodah degeaba ne strofocam sa invatam pe alti cum sa se poarte si cum sa fie inaintea Domnului daca omul nu este cercetat de Dumnezeu. Dar cred ca cine cauta pe Domnul cu toata inima lui si cu tot sufletul lui si are o dragoste de Domnul si cauta adevarul Domnul al cerceteaza si ai va descoperi tainele sale dar daca omul cauta texte in biblie ca daca poarta sau nu barba sau alte lucruri acela nu este un credincios adevarat ci un cercetator care cauta neadevaruri si merge in ratacire...De acea lasativa calauzit de Duhul Adevarului ca el sa va invete cum sa va purtati cum sa va comportati in societate cat si in familie si in adunari si el va va invata multe lucruri care inca nus gasite in Bilie..Domnul sa va intareasca fratilor si poate la 50 de ani ne vom intalni toti cu barba ca numai atuncea omul o poarta in tinerete ai rusine sa o poarte
Magda doua elemete a caror traiectorie reprezinta drepte paralele inseamna ca ele nu au nimic in comun. Dar de fapt Legea vorbeste de Domnul Isus si pregateste poporul pentru venirea Lui. Isus nu inlatura Legea ci o implineste prin faptul ca ceea ce lipseste din ea e completat in Isus.Sa nu uitam faptul ca Legea legifera pacatul si pastreaza sfintenia poporului prin moartea pacatosului.Magda ce crezi cit de corect mai este acest fapt azi,si daca nu e hai sa vedem de fapt inaltarea Fiu,Domnul nostru Isus, ce efect are asupra legii.
Fratilor Fratilor Legea ii mult mai slaba ca Harul in pedepse!
Daca cineva curvea si erau prins amandoi trebuiau omorati!
Vine Domnul Isus si zice: Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui. (Mat.5:28)
Spune clar ca daca un madular te face sa cazi in pacat mai bine fara el!(nu vorbeste fizic aia ii clar,dar stapanirea pleaca de la fizic,sfintirea pleaca de la fizic ,adica Templu Duhului Sfant ii trupul nostru)
Nu te indrepti cat esti in viata dupa Cuvant oricum esti mort spiritual si la judecata vei merge la osanda!
Caci, daca pacatuim cu voia, dupa ce am primit cunostinta adevarului, nu mai ramane nicio jertfa pentru pacate, (Evr.10:26
Sa nu vorbim de mantuire,Isus,Har ,iertare cand calcam in Mod Voit de Dumnezeu a numit pacat,spurcat,necurata,intinaciune!
Sa nu ne jucam cu Dumnezeu caci ii viu si lucrator!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1922. Postat la 01/01/2010 17:09 - 5636z23h45m
Shalom! Am citit doar 2 pag din topic, deci poate voi repeta lucruri deja enuntate. Dak da, iertaciune. Knd abordam un topic, e bine sa-l analizam d la inceputurile sale. Avem Levitic 13:29: zaqan, in ebraica, inseamna barbie sau barba: textul clarifica faptul ca e vorba de barbie, deci il excludem. Levitic 13:45: in ebraica e safam, adica musteatza, nu barba. Apoi Levitic 19: cititi intregul capitol, nu scoateti versetele din context. Din lipsa de spatiu, ma focalizez pe v. 27: aici e vorba de 27 e o porunca prohibitiva, o interdictie. Atentie: citit si analizat la nivelul 1 de interpretare, e o interdictie simpla, dar citit in ansamblul revelatiei de pana la acel verset, conchidem: exista un principiu (evreii il denumesc shaatnez) care spune: NU AMESTECATI LUCRURILE, CATEGORIILE, REGNURILE, CREATORUL URASTE HIBRIZII!!! Adica, regnul mineral sa nu treaca in regnul vegetal, regnul vegetal sa nu treaca in regnul animal, regnul animal sa nu treaca in cel uman, regnul uman sa nu treaca in cel angelic, sa nu se impreuneze acestea. Creatorul e atat de atent la detalii inkt zice: sa nu impreuni animale diferite, sa nu semeni 2 feluri de seminte, sa nu porti haina din 2 feluri de fire (v. 19). Sa nu transgresezi dintr-o categorie in alta. sa nu se impreune omul cu animalul, nici barbatul cu barbatul sau femeia cu femeia (interdictia zoofiliei si a homosexualitatii) tine tot de acest principiu. Barbatul sa ramana barbat, purtand semnele masculinitatii lui (si barba era un insemn specific), iar femeia sa ramana femeie, purtand insemnele feminitatii ei: iar parul lung si acoperit (katakalupto, gr.) este unul din aceste insemne. O femeie cu par scurt e barbatoasa in aparenta: ea poate ajunge la operatie de shimbare de sex si chiar la practici sexuale lesbiene, iar un barbat cu parul lung si fara barba e efeminat si poate ajunge la operatie si la sodomie. Deci, scumpii mei, cred ca de-aceea Creatorul si Stapanul (baruch ha-Shem!) a dat aceste porunci: ca sa nu existe transgresari, iesiri din categorii, care duc la uraciuni si la dezorinduiala, lo-alenu! Fiti binecuvantati
Din El, prin El, şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1923. Postat la 01/01/2010 17:16 - 5636z23h37m
Scuze, dupa ce am expus convingerile mele (despre care cred k sunt fundamentate lingvistic, biblic si teologic) si am prezentat consecintele finale (fereasca-ne Stapanul de ele!) era sa uit o parte din concluzii si rugaminti: dragi frati, ca sa evitati trecerea in alta categorie, in care Creatorul nu v-a pus, evitati efeminarea, imbracamintea feminina si barbia rasa. Dragi surori, tot k sa evitati masculinizarea si trecerea in alta categorie, evitati parul scurt, capul neacoperit si imbracamintea masculina. Iar dak cineva crede k am dreptate, il rog sa dea si surorilor sa citeasca acest comentariu scurt, k sa vada k nu e vorba de misoginism si suprematia barbatilor, ci de principii ale Celui Preasfant. Respectarea lor are consecinte pozitive (binecuvantari), nerespectarea lor are consecinte negative (blesteme). Cine vrea sa fie binecuvantat?...
Din El, prin El, şi pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Chiar imi aduc aminte de o intamplare a mea: eram intr-o masina, a unui frate penticostal, era pastor, el conducea, si nevasta lui era pe scaunul din dreapta, eu in spate, si discutam problema barbii, la care i-am spus frate, un barbat fara barba e femeie, el s-a uitat lung la nevasta-sa, ea s-a uitat lung la el, si au amutit.
Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Chiar mai inanite am avut o discutie cu Dina ( nevasta mea), si spunea ca aceasta nu e o intrebare, sau un titlu corect, barba, principiu de credinta, si vreau sa vin in intarirea "titlului" credinta in ce fel, sau principiu? Nu este principiu al faptului ca ea ma mantuit de pacate, ci un principiu al faptului, ca ma face sa cred ca El, Dumnezeu mi-a dat-o (creat cu ea) ca sa o port.
Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
lavy_carino (detalii numai pentru membrii conectaţi)
2223. Postat la 21/02/2010 13:47 - 5586z3h7m
El ne-a mantuit nu pentru faptele facute de noi in neprihanire,ci pentru indurarea Lui ,prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant,pe care L-a varsat din belsug peste noi,prin Isus Hristos Mantuitorul nostru;pentru ca odata socotiti neprihanit prin harul Lui sa facem in nadjde,mostenitori ai vietii vesnice.Tit 3:5-7
Eu zic ca nu religia te mantuieste...noi trebuie sa fim sfinti in purtare,in vorbire si in toate lucrurile,si sa traim in dragoste unuii cu altii.
Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau Isus Hristos si sa ne iubim unii pe altii asa cum ne-a poruncit El.
Domnul Isus nu a venit pe pamant numa pentru cei de ziua a VII-a ci pentru toti oamenii,ca S-ai mantuiasca
Dumnezeu si-a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.Ioan 3:16
Căci sfatul este o candelă, învăţătura este o lumină, iar îndemnul şi mustrarea sunt calea vieţii.
lavy_carino a scris: Eu zic ca nu religia te mantuieste...noi trebuie sa fim sfinti in purtare,in vorbire si in toate lucrurile,si sa traim in dragoste unuii cu altii.
Da, deci un lucru e clar... Numai credinţa în Fiul lui Dumnezeu mântuieşte pe oricine ( care încă nu era mântuit) dar aş vrea să-ţi spun o maximă interesantă: " Religia, oricât ar fi de autentică nu mântuieşte pe nimeni; ea doar te ajută să păstrezi mântuirea pe care deja ai primit-o în dar "
Dumnezeu a spus să fim sfinţi căci El este sfânt-1 Petru 1:16. Ei bine, după ce am fost sfinţiţi odată prin jertfa lui Mesia, nu mai avem voie să păcătium, adică să încălcăm legea lui Dumnezeu. Altminteri vom avea nevoie iar de iertare ca să redobândim starea de sfinţenie. Şi dacă nici măcar nu considerăm că am păcătuit în anumite privinţe, nu ne vom cere nici iertare. Iar dacă nu ne cerem iertare, nu ne va ierta nimeni şi niciodată din oficiu. Asta cred că-i e clar fiecăruia. Dacă ar fi iertat vreunul din oficiu de păcate, atunci nu ar mai fi nevoie nici de pocăinţă, şi nici să ne ferim de păcate. Am putea să umblăm fiecare după poftele firii noastre pământeşti. Dar nu cred că e chiar aşa...
Am învăţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni şi a-ţi susţine părerile. - O.P.
Duhul Sfant, oare nu indeamna pe cei care Il au , sa poarte barba?
E ceva foarte interesant, Apostolii si Proorocii, care erau insotiti de puterea Duhului, nu imi imaginez, sa fi folosit "Gillete"
Chiar cred ca vor rade multi de ceea ce am scris, dar totusi, unde scrie ca poti sa te razi ( in Bilbie ) ?
Cine a dat dezlegare ca barbatul sa umble barberit, de unde provine obiceiul acesta, de unde e imprumutat?
Imi pare foarte rau ,dar nu pot sa nu intervin cand vad ce scrii sambatare despre barba.
de unde ai scos-o ca Duhul Sfant te indeamna sa porti barba ?
Asta o fi una dintre roadele Duhului Sfant? sa porti barba?
Aberatie mai mare n-am intalnit
Unde aminteste macar o singura data Domnul Isus in Noul Testament ca una din indatoririle unui crestin care l-a primit pe Domnul Isus in viata lui este sa poarte barba?
Daca era o conditie necesara mantuirii, atunci 100% se se amintea si obligativitatea purtarii de barba.
Sunt foarte de-acord ca toti evreii contemporani cu Domnul purtau barba pt ca asa era portul la evrei,dar cand au intrat neamurile in biserica (neevrei)acestora nu li s-au impus purtarea barbii-vezi epistolele lui Pavel catre Romani, etc.
Singurul lucru care va ajuta in faptul ca purtati barba este ca sa va deosebiti de celelalte culte.
Deci mi se pare caraghios sa facidin purtarea barbii un principiu de credinta.
Domnul n-o sa se uite niciodata la barba ta ,dar la inima ta se uita
Si eu sunt de acord cu barba daca femeia poarta baticul ca drept stapanire ca este la Credinta noi barbati cu ce iesim in evindenta? In Biblie stitti cine asi radea barba si sa nu uitam era un lucru foarte rusinos cine nu purta barba ,/////2 Samuel 10:5 David, înştiinţat de lucrul acesta, a trimis nişte oameni înaintea lor, căci oamenii aceia erau foarte batjocoriţi; şi împăratul a spus să le spună: "Rămâneţi la Ierihon până vă va creşte barba, şi pe urmă să vă întoarceţi." //// Fiecare face cum doreste sau cum intelege
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.
Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7272. Postat la 23/01/2011 20:06 - 5249z20h48m
Shalom, şi Adonai să fie cu noi
Scumpii moşului, vă rog, ajutaţimă şi nu mă lăsaţi să mor ..... .
Chiar nu înţeleg, ascultând părerile voastre diferite, vă rog daţi-vă cu părerea, că eu voi fi numai ochi şi urechi, şi acum întrebarea.
De ce Elohim, (Dumnezeu) a făcut ca omului să îi crească Barbă, iar femeii nu.
Răspunsul îl vreau prin prisma ,. Eclesiast. 3 , 14, vă rog citiţi-l, şi răspunsul să fie cu referire la întrebarea care mă interesează, dar şi citând din Eclesiast.
Cu mult respect şi ineres, aştept răspunsul a cât mai mulţi. Mulţumesc anticipat.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoşi.- Nica Schirod!
Cu ce sa iesim noi in evidenta?
Asta-i scopul de fapt sa iesim in evidenta?
citeste roadele Duhului Sfant-incearca sa iesi in evidenta prin existenta acelor roade in viata ta si sigur vei reusi sa iesi in evidenta.
Pacea Domnului Isus
Si Dumnezeu a zis:,, Sa facem om dupa chipul Nostru,dupa asemanarea Noastra..."
1.Cum va imaginati ca ar fi chipul lui Dumnezeu?
2.In evidenta trebuie sa iesim prin: faptele noastre,dar si tinuta,comportament...este adevarat ca Duhul Sfant ne indeamna sa ne purtam cum s-a purtat Avram,Isac si Iacov,parintii nostrii,va imaginati acesti sfinti fara barba?
3.Apoi,nu se vorbeste de barba, pentru ca rusine era sa nu o porti,deci barbatii o purtau si cred ca daca vrem sa prinda Dumnezeu chip in voi,trebuie sa va purtati la standardul Lui.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
nicaschirod a scris: Shalom, şi Adonai să fie cu noi
Scumpii moşului, vă rog, ajutaţimă şi nu mă lăsaţi să mor ..... .
Chiar nu înţeleg, ascultând părerile voastre diferite, vă rog daţi-vă cu părerea, că eu voi fi numai ochi şi urechi, şi acum întrebarea.
De ce Elohim, (Dumnezeu) a făcut ca omului să îi crească Barbă, iar femeii nu.
Răspunsul îl vreau prin prisma ,. Eclesiast. 3 , 14, vă rog citiţi-l, şi răspunsul să fie cu referire la întrebarea care mă interesează, dar şi citând din Eclesiast.
Cu mult respect şi ineres, aştept răspunsul a cât mai mulţi. Mulţumesc anticipat.
Cu tot respectul pt dumneavoastra frate(daca imi permiteti sa ma adresez asa)Sincer nu stiu de ce l-a lasat pe barbat ca sa-i creasca barba-asta numai Dumnezeu stie ,iar femeia sa nu aiba barba,desi unora dintre femei le cresc barba.
Si sper ca sunteti de-acord cu mine.
Asta nu inseamna ca aceste femei vor si purta barba.Ele sigur se vor rade. Tot asa si barbatii, daca le cresc barba ,asta nu inseamna ca ii gresit sa se barbiereasca,numai pt faptul ca Dumnezeu este neschimbator ca in eclesiastul 3;14
La fel si cu parul sau unghiile- nu inseamna ca daca Dumnezeu le-a facut sa creasca ii interzis sa le tai
vioshony a scris:
citeste roadele Duhului Sfant-incearca sa iesi in evidenta prin existenta acelor roade in viata ta si sigur vei reusi sa iesi in evidenta.
Pacea Domnului Isus
Poi draga vad ca te-ai aprins putin , a fost doar o parere ce spui tu cu roadele Duhului sunt in interior , binenteles ca asteas cele mai importante dar daca femeia poarta batic , barbatul cum al cunosti de la 100 m ca-i Crestin? ca sa ma intelegi mai bine ca prima oara ma-i inteles gresit . Multa Pace si Domnul ISUS sa te binecuvinteze
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.
Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lucia a scris:
Si Dumnezeu a zis:,, Sa facem om dupa chipul Nostru,dupa asemanarea Noastra..."
1.Cum va imaginati ca ar fi chipul lui Dumnezeu?
2.In evidenta trebuie sa iesim prin: faptele noastre,dar si tinuta,comportament...este adevarat ca Duhul Sfant ne indeamna sa ne purtam cum s-a purtat Avram,Isac si Iacov,parintii nostrii,va imaginati acesti sfinti fara barba?
3.Apoi,nu se vorbeste de barba, pentru ca rusine era sa nu o porti,deci barbatii o purtau si cred ca daca vrem sa prinda Dumnezeu chip in voi,trebuie sa va purtati la standardul Lui.
Duhul Sfant ne indeamna sa ne purtam ca Avram ,Isaac si Iacov?
Eu cred ca Duhul Sfant ne indeamna sa urmam invatatura Domnului Isus Hristos.Asta nu se refera la barba Lui , hainele Lui.Apropo-atunci ar trebui sa umblam imbracati ca Avraam Isaac si Iacov.Nu asta cere Dumnezeu de la noi.Dumnezeu ne cere sa credem in Fiul Lui pe care l-a dat ca jertfa de rascumparare pt pacatele noastre .Si nu prin faptul ca purtam sau nu barba ne aratam credinta.Domnul Isus cat a fost pe pamant intre oameni niciodata nu le-a pomenit de barba .Daca era important acest lucru , poti fi sigura ca amintea si de barba
Pacea Domnului
vioshony a scris:
Pacea Domnului Isus
Poi draga vad ca te-ai aprins putin , a fost doar o parere ce spui tu cu roadele Duhului sunt in interior , binenteles ca asteas cele mai importante dar daca femeia poarta batic , barbatul cum al cunosti de la 100 m ca-i Crestin? ca sa ma intelegi mai bine ca prima oara ma-i inteles gresit . Multa Pace si Domnul ISUS sa te binecuvinteze
Vezi?de batic aminteste apostolul Pavel cand vorbeste de tinuta femeii in adunari ca este un semn al supunerii fata de barbat Iar barbatul sa fie cu capul descoperit,dar despre barba nu se pomeneste nicaeri.