Deconectat |
Barba |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
79. Postat la 13/09/2009 00:53 - 5711z22h43m |
|
|
Găsim mai multe versete in Scriptură referitoare la acest capitol "barba" :
"Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia.....
"Iată vin zile zice Domnul când voi pedepsi ....pe toți cei ce-și rad colțurile bărbii.....Ier 9:26
".......tuturor celor ce-și rad colțurile bărbii....Ier 25:23
Mai trebuie oare să purtăm chipul lui Dumnezeu,mai este oare valabil acest capitol și în zilele noastre?
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
RE: Barba |
898. Postat la 28/10/2009 22:29 - 5666z0h7m |
|
|
Danny a scris:
Dar femeia de ce nu are barba?...Asa o creato Dumnazeu!
Barbatul de ce are barba?...Ptc Dumnezeu ne o creat dupa chipul si asemanarea lui...Parerea mea este sa uramam exemplul lui Isus...
Ce minunat e sa sti ca porti chipul lui...
|
Deconectat |
laura (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
899. Postat la 28/10/2009 22:32 - 5666z0h4m |
|
|
Precum spunea Daniel, intrebarea despre barba are un raspuns foarte concis si simplu, sa privim la Dumnezeu, el a facut pe barbat dupa chipul si asemanare Lui, daca barbatului ii creste par pe barba atunci sa lase parul sa creasca, femeii (un vas mai slab ne spune biblia), nu ii creste par pe barba, si te intrebi atunci, de ce barbatului ii creste par si femeii nu? doar ca sa piarda timp barbierindu-se sau cheltuind bani pe aparate?...nici gand, Barbatului ii creste par pentru ca asa a lasat Dumnezeu..."Dupa chipul si asemanarea Mea" |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
900. Postat la 28/10/2009 22:33 - 5666z0h4m |
|
|
Trebuie sa recunoastem cu Bibliile deschise ca pe Domnul Isus nu faptul ca purta barba l-a facut asa deosebit fatsa de toti ceilalti ci modul Lui de traire! Totusi daca vrem sa ne asemanam Lui in toate vom putea incepe cu lucrurile cele mai simple,ca de exemplu sa purtam barba ! :smile: In 1 Ioan 2:5,6 citim :
5: " Dar cine pazeste Cuvantul Lui,in el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desavarsita; prin aceasta stim ca suntem in El.
6: Cine zice ca ramane in El, trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus. "
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
ramonika (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
901. Postat la 28/10/2009 22:34 - 5666z0h2m |
|
|
Deci haideti sa fim seriosi si sa incepem sa citim Biblia asa cum trebuie ca sa putem intelege adica sa nu citim printre randuri.In biblie scrie clar negru pe alb ca toti cei ce isi rad colturile barbii vor fi aspru pedepsiti.Asa ca mai bine sa luam bine seama acum decat mai tarziu........si aici ma refer la fratii nostri......Domnul sa ii binecuvinteze pe cei care au inteles ce spune Biblia despre barba si in acelasi timp sa ii calauzeasca pe cei care inca nu inteleg clar ce inseamna asta si sa le deschida atat ochii mintii cat si ochii inimii ca sa inteleaga cuvantul asa cum este.DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE !
|
|
Deconectat |
isaac (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
902. Postat la 28/10/2009 22:35 - 5666z0h1m |
|
|
Se spunea in acest topic k omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu.Corect.Dar unde in biblie se mentioneaza ca Dumnezeu ar avea barba?Se vorbeste despre El,facandui-se o anumita descriere(Daniel7:9/Ap.2:3)dar nici unde nu se mentioneaza ca ar avea barba.Oare cand se spune ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu se refera la partea fizica sau la insusirile spirituale si sufletesti?
Se mai spunea in acest topic sa ne lasam asa cum nea creat Dumnezeu,adica cu barba.Dar daca vrem sa luam lucrurile asa atunci de ce surorile se epileaza p picioare si se rad sub brat(poate si unii frati :-D )?
Daca sunteti dornici sa tineti astfel de lucruri,atunci tinetile pana la capat dak nu atunci lasatio mai moale |
|
Deconectat |
903. Postat la 28/10/2009 22:36 - 5666z0h0m |
|
|
Isaac...unde scrie in Biblie : "Vai de cei ce se epileaza pe picioare,sau sub brat"?
Eu am gasit despre cei ce-si rad colturile barbii scris in Levetic 19:27 ( " Sa nu va taiati rotund colturile parului,si sa nu-ti razi colturile barbii" )
Ai intrebat k unde scrie in Biblie k Dumnezeu are barba k tu nu ai gasit asa ceva...
Uite in 2 Cor 4:4 ne arata ca Hristos este Chipul lui DUMNEZEU, iar in Isaia 50:6 " Mi-am dat spatele inaintea celor ce Ma loveau,si obrajii inaintea celor ce imi smulgeau BARBA......)...Deci daca Hristos este Chipul lui Dumnezeu...ce zici,are Dumnezeu barba? 
Fiti calauziti de Dumnezeu!
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
904. Postat la 28/10/2009 22:37 - 5666z0h0m |
|
|
Bravo Amy ! Imi place felul in care ai pus problema . Consider ca ai raspuns corect la intrebareare
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
905. Postat la 28/10/2009 22:38 - 5665z23h59m |
|
|
Laura a spus:"Precum spunea Daniel, intrebarea despre barba are un raspuns foarte concis si simplu, sa privim la Dumnezeu, el a facut pe barbat dupa chipul si asemanare Lui, daca barbatului ii creste par pe barba atunci sa lase parul sa creasca, femeii (un vas mai slab ne spune biblia), nu ii creste par pe barba, si te intrebi atunci, de ce barbatului ii creste par si femeii nu? doar ca sa piarda timp barbierindu-se sau cheltuind bani pe aparate?...nicigand, Barbatului ii creste par pentru ca asa a lasat Dumnezeu..."Dupa chipul si asemanarea Mea" "
Raspunsul meu de mai sus era la afirmatia Laurei.Dak barbatului ii creste par k asa la lasat Dumnezeu si pentru asta trebuie sasi lase barba atunci si femeia trebuie sa faca la fel:sa nu se mai epileze :-D E o concluzie buna din ceea ce a postat laura si cu care toti ati fost de acord findca n-ati contrazis-o. :-D
Ami vrei sa zici k Isus a aratat fizik exact ca si Dumnezeu?Crezi ca acolo se refera la chipul fizic al lui Dumnezeu?In 1 Ioan 4:12 Nimeni n-a vãzut vreodatã pe Dumnezeu; dacã ne iubim unii pe alþii, Dumnezeu rãmâne în noi, ºi dragostea Lui a ajuns desãvârºitã în noi.-Deci nimeni nu La vazut pe Dumnezeu.Oamenii lau vazut doar pe Fiul Sau.Si nicaieri nu se afirma ca Isus ar fi aratat fizic ca si Tatal.Do0ar clonele ararta la fel. :-D Domnul Isus avea intradevar barba.Dar acolo uinde se spune k El era chipul lui Dumnezeu este ca si in geneza und se spune k suntem dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.2cor.4:4 spune k este chipul nu ca are chipul.E clar k se refera la aceleasi insusiri dumnezeiesti pe care le are si Tatal nu la aspectul fizic.
In plus de ce nu se mentioneaza ca Dumnezeu are barba in locurile unde este descris cat de cat.A spune ca Dumnezeu are barba este speculatie pura. |
|
Deconectat |
906. Postat la 28/10/2009 22:38 - 5665z23h58m |
|
|
Vezi Ioan 14:7-9 .
Da s-a referit si la partea fizica.Daca Isus ar fi fost facut numai parte duhovniceasca,numai Duh,noi nu l-am mai fi cunoscut ca persoana.Asa si cu noi ...suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui atat parte duhovniceasca cat si fizica.
Ce zici...ce-i place Domnului mai mult?Ascultarea sau jertfele.Daca esti de acord cu mine k ii place mai mult ASCULTAREA ,atunci sa sti ca barba,face parte dintr-o porunca privitoare la jertfa de multumire.(Lev 19:5,27 si citeste titlul de la versetul 5)
" Va indemn fratilor pentru indurarea lui Dumnezeu,sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie,sfanta,placuta lui Dumnezeu:aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca" (Rom 12:1)
Deci tu cand duci trupul tau ca jertfa inaintea lui Dumnezeu,oare duci o jertfa placuta sau una cu cusur,tinand cont ca respingi barba.Eu nu am nimik de pierdut pentru ca eu ca parte femeiasca cand imi duc jertfa inaintea lui Dumnezeu sunt asa cum m-a creat,dar tu pierzi ca nu te cercetezi in lumina Cuvantului lui Dumnezeu si nu mai esti asa cum te-a creat El.
GBU
|
Deconectat |
907. Postat la 28/10/2009 22:39 - 5665z23h58m |
|
|
Legea spune corect sa nuti tai barba dar dak sa terminat cu Legea lui Moise?Unde mai e obligativitatea barbii?Romani 10:4 Cãci Hristos este sfârºitul Legii, pentru ca oricine crede în El, sã poatã cãpãta neprihãnirea.
Daca Isus e sfarsitul legii atunci noi mai trebuie sa traim sub lege sau sub Harul primit prin Isus? |
|
Deconectat |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
908. Postat la 28/10/2009 22:39 - 5665z23h57m |
|
|
dragul meu isaac... din cate ai scris aici se vede clar ca tu nu esti de aceesi credinta cu noi... sa ma gandesc... probabil penticostal asai?
asta oricum nu are nici o importanta... cel putin pentru mine
apropo de ce ai zis tu ca Isus e sfarsitul legi... e adevarat din moment ce e scris in Biblie trebuie sa fie adevarat.... dar daca tu realemnte ai fi preocupat de a studia Biblia atunci ai fi inteles pana acum ce vrea sa zica acolo.
Mai mult decat atat... a facut legaminte cu ei... a facut legamint cu Noe si semnul este curcubeul.... a facut legamant cu Avram si semn a fost circumciziunea.... si cu multi alti... a facut legamant si prin Isus prin care inlocuieste legea jerfelor... daca ai citi cu atentie Evrei 10 ai vedea acest lucru.
Arata-mi tu dragul meu unde scrie in Noul Testament sau in Vechiul Testament, sa nu pazesti poruncile... daca tu gasesti acel loc... esti cineva.
Isus nu a avut nici un pacat asai? Atunci de ce Isus tinea legea lui Dumnezeu? Si sa vezi ca nu sunt povesti ce iti zic aici, citeste din Evrei 10:16-17 acolo scrie exact de legamantul facut prin Isus. Acum cred sau cel putin sper ca ti-am atras un semn de exclamare. Prin impietrirea inimi tale ca vrei sa te impotrivesti Legi lui Dumnezeu iti adumi numai pacate.... citeste tot din Evrei10:26-27,29.
Hai sa iti mai spun ceva apropo de barba. Faci cum crezi.... e alegerea ta. Dar daca il iubesti pe Dumnezeu si vrei sa faci voia Lui... nu te va deranja sa poti barba sau sa faci orce pentru El.
Sunt perfect deacord cu tine femeile nu trebuie sa se rada nici pe picioare nici in alte locuri. Domnul zice sa nu samanam chipului veacului acestuia .... si totusi o facem... fiecare sa se judece pe sine.
Daca pana acum nu ai inteles dragul meu isaac ca pocainta inseamna supunere.... ti-o zic eu acum... daca vrei sa te pocaiesti cu adevarat trebuie sa inveti sa fi ultimul, sa fi cel mai mic, sa fi cel mai lovit, si sa suferi totul precum Isus.... si bineinteles totul tinand Legea Domnului.
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
909. Postat la 28/10/2009 22:40 - 5665z23h56m |
|
|
Draga Magda,sa te intreb ceva: penticostalii sunt mantuiti sau nu din moment ce nu tin Legea lui Moise? ;-) |
|
Deconectat |
910. Postat la 28/10/2009 22:40 - 5665z23h56m |
|
|
Draga Isaac,
Este Legea lui Dumnezeu data prin Moise .... cine iubeste cu adevarat pe Dumnezeu ar trebui sa o pazeasca "... voi pune legile Mele in inimile lor, si le voi scrie in mintea lor." Evrei 10:16
Cat despre mantuire ..... scrie ca Dumnezeu nu tine seama vremi de nestinta .... dar cand stii? Fa tu legatura, draga isaac....
Eu nu-s nimeni sa judec pe cineva... eu ii iubesc mult pe frati mei penticostali.... si am lucrat mult in colaborare cu ei.... cine are inima pentru Dumnezeu isi va deschide ochi si urechile sa inteleaga adevarul.
Nu uita ca slujesti la un Dumnezeu drept si deplin in bunatate.... eu cred ca judecata va fi cu dreptate.... nu sta la puterea unui om.
pana la urmatoarea .... pace sa aveti in inima
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
911. Postat la 28/10/2009 22:42 - 5665z23h55m |
|
|
Ai spus ca Hristos este sfarsitul Legii. A carei Legi?
As vrea sa-ti spun ceva din Matei 7:21.
Casa zidita pe stanca!
Dumnezeu si-a zidit o casa pe stanca- temelia apostolilor,piatra din capul unghiului fiind Hristos Domnul.In aceasta casa sunt toti cei ce il asculta pe Dumnezeu.Nici macar unul din ei nu a facut ce a vrut,ci toti au ascultat de Domnul,au pazit si implinit poruncile Lui,legile Lui,si randuielile Lui,pentru ca trebuie sa sti ca in Casa lui Dumnezeu este o randuiala desavarsita.In casa lui Dumnezeu ii gasim pe Avraam,Isaac si Iacov,toti patriarhi,Moise ca o sluga credincioasa in toata casa lui Dumnezeu,prorocii,apostolii,si Hristos ca Fiu in casa lui Dumnezeu.
Nici unul nu a calcat Legea Casei lui Dumnezeu.
Acum spune-mi tu Isaac,toti acestia sunt sub Lege sau sunt in Har?
Comparativ cu aceasta casa...si nebunul si-a zidit o casa, dar pe nisip.Si in casa lui este faradelege (adica n-au nevoie de lege),adica il da afara pe Cel ce a dat Legea;n-au nevoie de Moise,de Avraam,de Isaac,Iacov,Daniel,Isaia,Ezechiel,Ieremia,David,dar vor sa stea la masa in imparatie cu Avraam,Isaac si Iacov,adica cu cei ce au pazit Legea.
Si acum spune-mi te rog...tu din care casa faci parte?
|
Deconectat |
912. Postat la 28/10/2009 22:42 - 5665z23h54m |
|
|
Eu am intrebat clar enticostalii sunt mantuiti sau nu?te intreb pt ca ei nu tin Legea lui Moise.Si cand spun Legea lui Moise vorbesc de acea lege care i-a fost data lui moise si despre care se vorbeste in Exod,Levetic,NumeriDeutrenom.Si este denumita astfel in:
1 Regi 2:3 /2 Cronici 23:18 /Ezra 7:6 /Daniel 9:13 /Maleahi 4:4 /Luca 2:22/Luca 24:44/Ioan 7:23 /Fapte 13:39 /Fapte 15:5 /1 Corinteni 9:9/Evrei 10:28 ,etc si exemplele pot continua...
Si gasesc ciudat ca i numesti frati pe penticostali din moment ce ei nu tin Legea lui moise.Mai ca as trage concluzia ca parerea ta este ca sunt mantuiti si asta doar prin cradinta in Domnul Isus fara a mai tine Legea lui Moise si fara a purta barba.Ciudat :-D |
|
Deconectat |
913. Postat la 28/10/2009 22:43 - 5665z23h54m |
|
|
Sa intelege-ti asta o data pentru totdeauna....
Nu o sa spun asta decat o data.... cine are ochi de vazut si inima de inteles ... va intelege.... cine nu mai are de lucrat la legatura lui cu Dumnezeu.
Legea si Harul merg in paralel dragilor.... niciodata nu se vor desparti.
De unde stii ca a fura este pacat... nu din lege? Dar sa minti nu tot in lege scrie?
Bun ai pacatuit.... nu este om fara pacat.... si asa sa infintat legea ispasiti sau legea jerfelor.... care avea doar putere de a acoperi, nu de a ierta pacatele oamenilor.
Si asa a venit Isus, Domnul nostru si sa dat pe sine ca jerfa a pacatelor noastre ca ele sa fie iertate si uitate de catre Dumnezeu. Acolo a intervenit HARUL.
Harul acesta nu te indeamna sa mai pacatuiesti.... ci dinpotriva sa o rupi cu paganatatea si sa te intorci, in sac si cenusa cu smerenie la Dumnezeu.
Asta este dragi mei.... Lege... Har... Lege.
Mai clar.... cum am scris la o alta rubrica.... Un om pacatuieste.... ii pare rau isi marturiseste greseala si nu mai face acea greseala. A calcat legea, i-a parut rau si a primit harul ... adica iertarea.... si se tine tot de lege mai departe.
Daca omul este plin de indoieli si de rautate nu se va tine de lege mai departe si atunci harul nu va mai fi aratat fata de un astfel de om.
Sper ca am fost destul de clara...
pana la urmatoarea.... pace sa aveti in inima
|
Deconectat |
914. Postat la 28/10/2009 22:43 - 5665z23h53m |
|
|
Si tot nai raspuns la intrebare................ :innocent: |
|
Deconectat |
915. Postat la 28/10/2009 22:43 - 5665z23h53m |
|
|
Draga isaac,
departe de mine gadul sa fiu prefacuta sau sa-ti curat tie oua
nu-s genul ala de om
eu daca am zis frati e pentru ca asa ii consider... eu am avut partasi, lucrari bine facute cu ei ,si bineinteles si loviturei si ispite.
Mantuirea din punctul meu de vedere nu se face prin credinta.... da trebuie sa ai credinta dar fara de fapta la ce iti foloseste? si draci cred ... dar nu le foloseste la nimic.
Domnul ne pregateste fapte sa umblam in ele.... asta e la latitudinea noastra daca vrem sa facem asta sau nu...
Acum ai inteles?
Eu cred .... si acum ti-o spun pe fata.... cred ca cel mai bine e sa iti lasi barba si sa ti legea.... daca inima ta nu vrea si nu vrea... e problema ta.
pana la urmatoarea ..... pace sa aveti in inima
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
|
Deconectat |
SMERITUL (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
916. Postat la 28/10/2009 22:44 - 5665z23h52m |
|
|
nu cred ca conteaza prea mult daca noi barbatii este obligatoriu sau nu sa purtam barba.Este obligatoriu sa il avem pe EL in inima si ceea ce facem.
|
|