Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri; ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul".
Romani 12:19

Cugetarea zilei
"Sângele martirilor este sămânța Bisericii."

Jeronim

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 6 din 13 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Deconectat RE: Diferența dintre Cină și Împărtășire
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
824. Postat la 27/10/2009 21:53 - 5674z2h26m
Lica a scris:Din nefericire eu nu prea am timp... Dupa cum am mai spus eu sunt un frate mai tanar...de aceea nu care ca parerea mea este atat de importanta. Eu trebuie sa ascult fratii mai maturi (spiritual) si sa iau invatatura! Frate Daniel totusi am sa iti raspund: Eu cred ca timpul potrivit este la Pesah!

Pedro V a scris:"Cine este ispravnicul credincios si intelept, pe care-l va pune stapanul sau peste slugile sale, ca sa le dea partea lor de hrana la vremea potrivita? (Luc.12:42)

Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. (Ioan.6:55)

Lica și Pedro, ba chiar ca e importanta parerea fiecaruia, pentru ca numai asa dezvoltam ideile cat mai larg, si cuprindem cat mai multe argumente din Biblie. Eu as zice asa : Conform Scripturilor, nu exista un alt timp poruncit de Domnul in afara de Pastele Domnului cand sa poata fi luat din Trupul si Sangele lui Mesia. Sa nu uitam ca El insusi le-a numit " Paște" (!)

Citat:
VDC Luca 22:15 El le-a zis: rAm dorit mult sa mananc Pastele acestea cu voi inainte de patima Mea;
16 caci va spun, ca de acum incolo, nu le voi mai manca, pana la implinirea lor in Imparatia lui Dumnezeu.r1;

Faptul ca Domnul mentioneaza ca va mai manca din ele doar la implinirea lor in Imparatia Cerurilor argumenteaza ca era vorba de Pastele Noului Legamant ca altfel ucenicii ar fi trebuit sa le manance si pe cele ale Vechiului Legamant in continuare, " pana la implinirea lor , in Imparatia Cerurilor" .

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
ciprus
825. Postat la 27/10/2009 21:54 - 5674z2h25m
MESIA este PASTE nu "cina " 1Corinteni 5:7 ''caci Cristos PASTELE noastre a fost jertfit ''
flower
826. Postat la 27/10/2009 21:56 - 5674z2h23m
am observat că la acest subiect au apărut multe contraziceri! mulți dintre oameni folosesc ca argument pentru impărtășire cuvântul ,,oridecâteori,, dar dacă ar citi cu atentie, acolo spune că oridecateori vom face acest lucru vestim moartea LUi, iar eu consider că moartea Lui nu poate fi vestita decat atunci la momentul potrivit,adică la Paste! pt că dacă luam ca exemplu ziua de nastere a unui om...acesta nu implineste anii decat o data in an si nu de cate ori vrea el! cu atât mai mult când e vorba despre un lucru atât de important să luăm bine seama cum citim și cum intelegem cuvintele scripturii!
multă pace !
avodah
827. Postat la 27/10/2009 21:57 - 5674z2h22m
petrisor a scris:

FAPTE APOST 2:42,46 42. Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea panii, si in rugaciuni.si luau hrana, cu bucurie si curatie de inima.

1.- CAND SUNTEM ADUNATI LAOLALTA NOI MANCAM PAINEA? CE TREABA ARE PAINEA CU RUGACIUNEA, INVATATURA IN ADUNARE? CE TREABA ARE ASTA? ACOLO II CLAR CA LUA IMPARTSIREA SAU CINA SAU CUM VREI SA II SPUI!

2.- CE TREABA ARE SA MANANC PAINEA IN BISERICA? PENTRU CE MA INTERESEAZA SA FIE CU CURATIE DE INIMA? EU MERG LA ADUNARE SA MANAC PAINE? 1 CORINTENI 11:28. Fiecare sa se cerceteze dar pe sine insus, si asa sa manance din panea aceasta si sa bea din paharul acesta

Asta ii intrebuintare???

Fratilor vreau sa explic problema aceasta cu frangerea painii , si cuvantului oridecateori , cu cat D-l ma luminat si va rog sa luati aminte si sa va interesati , studiati si meditati, , si Duhul lui Adonai sa ne lumineze pe toti.
Deci trebuie sa mergem la radacina pentru a intelege unele lucruri care in scripura ne sunt relatate foarte pe scurt si cu prea putine detalii , pentru a avea o imagine clara pentru noi rominii care suntem ramuri altoite in butuc.
Pentru Evreii Mesianici lucrurile aceste sunt mult mai simple, si o sa vedeti si de ce.
Evreii inca din vechime dupa cucerirea Canaanului, practicau frangerea paiinii si consumarea a unui pahar de vin , de regula in sabat , si sarbatori. Aceasta a continuat si pe vremea lui Mesia si se practica pina in ziua de azi la evreii religiosi, (si cei ce cred in mesia si cei care nu cred, practica acest obicei)
Acest obicei este cunoscut sub numele de KIDUSH, care comemoreaza binecuvantarile D-lui peste casa lui Israel
Deci asa numita Cina sau Comuniune care provine de la Catolici, nu este biblica.
Yeshua se afla la o masa de Kidush cu ucenicii,cand El le-a cerut caci de acum incolo oridecateori veti frange painea si bea vinul (KIDUSH)sa o faceti spre pomenirea mea, nu a infiintat nimica nou .
In ziua de azi evreii religiosi care nu ced in Mesia ei continua a face Kidushul care il faceau parintii lor,
-pe cand evreii care cred in Mesia fac si ei in continuare Kidush , dar amintesc Moartea Mantuiitorului.
Deci Yeshua nu a infintat Cina , ci Catolici au facut-o, ci El a spus doar caci de acum incolo sa faceti (KIDUSHUL) spre pomenirea Mea
Evreii Mesianici de fiecare data cand se intalnesc la sabat sau sarbatori, au acest Kidush , care consta in frangerea unei paini dospite CHALA - (care este dulce) ,si consumarea unui pahar de vin , proces care tine cam 5 minute in care se aminteste moartea D-lui.

La Pasti se face imparatsirea cu trupul si sangele D-lui , iar in rest ramane Kidushul dar in care se aminteste acum Moartea Mantuitorului..
Asa sta treaba cu oridecateori , si cu frangerea painii, acum spre pomenirea D-lui

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Pedro V
828. Postat la 27/10/2009 21:58 - 5674z2h21m
Nu mai confundati Pastele Domnului cu Cina Domnului,Impartasirea sau Frangerea Paini.!!!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
829. Postat la 27/10/2009 22:03 - 5674z2h16m
petrisor a scris:
Nu mai confundati Pastele Domnului cu Cina Domnului,Impartasirea sau Frangerea Paini.!!!

Pastile au fost poruncite sa se ia odata pe an,
Cina a fost inventata de catre Biserica Catolica, si nu este biblica
Frangerea painii se obisnuia sa se faca la evrei , inca din vechime si Mesia Le-a spus '' de acum incolo sa o faceti spre pomenirea Mea''

ciprus
830. Postat la 27/10/2009 22:05 - 5674z2h14m
poi ma frate petrica ma tem ca chiar tu insuti le confunzi caci si la paste si la cina u iei aceleasi lucruiri. la voi cina nu difera cu nimic de paste afara de data poi yo daca in 14 nisan la trupul si sangele lui mesia iy spun paste iar apoi in alte zile tot la trupul si sangele lui mesia iy spun cina nu fac eu oare aberatii? asta-i problema la cei care iau cina caci se folosesc de acelasi material de la pasti insa ei spun ca iy cina nu iy paste si asa cum a spus fr daniel cina iy inventata de catolici
Pedro V
831. Postat la 27/10/2009 22:11 - 5674z2h8m
Eu nu am gasit niciunde sa scrie in Biblie ca Cina Domnului este inventata de biserica catolica!

1----Pastele se ia o singura data in an si ii Isus Hristos Pastele adica mielul care se aducea in vechime!

2----Daca eu iau Cina doar la Pasti inseamna ca eu tin inca legea jertfelor si o aduc doar la Pasti ca in vehime, atunci degeaba a murit Isus si mia dat eliberare!

3----Cina Domnului o iau cand ii hotarata de biserica, la timpul potrivit de pastor!

4----Eu in Biblie am gasit caci FRANGEREA PAINI ,IMPARTASIREA SAU CINA DOMNULUI II UNA SI ACELASI LUCRU!

5----Nu am gasit nici unde sa iei Cina Domnului ca jertfa de Pasti!

6----Nu am gasit nici unde caci catolici au inventat Cina Domnului, ci am vazut caci chiar ucenici o faceau ,,ori de cate ori"!!!

MESIA este PASTE nu cina 1Corinteni 5:7 ''caci Cristos PASTELE noastre a fost jertfit ''

Si Domnul a zis: "Cine este ispravnicul credincios si intelept, pe care-l va pune stapanul sau peste slugile sale, ca sa le dea partea lor de hrana la vremea potrivita? (Luc.12:42)

Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. (Ioan.6:55)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
832. Postat la 27/10/2009 22:15 - 5674z2h4m
Vorbea de legamantul cel nou
luca 22 :20 Tot astfel dupa ce au mancat a luat paharul, si li l-a dat , zicand:Acest pahar este legamantul cel nou , facut in sangele meu, care se varsa pentru voi

Pedro V
833. Postat la 27/10/2009 22:19 - 5674z2h0m
1----Nu exista tittluri? Exista in cer un Dumnezeu care lucreaza prin Duhul Sfant care a descoperit despre Cina, care a descoperit despre Sabat, care a descoperit despre Animale curate Necurate, care descopera la cei ce cer si cred in Duhul Sfant ,dar azi nu se prea crede in Duhul Sfant si de acii rezulta multe probleme in privinta Biblie ,caci daca nu exiti condus de Duhul Sfant atunci le iei hotarea cum sa ti de la tine nu de la Domnul!

2----Nu stiu ce cred catolici dar eu am gasit scris in Ioan ( si nu numai acolo):

Ioan 6:53-58 Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat, va spun, ca, daca nu mancati trupul Fiului omului, si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva. Cine mananca trupul Meu, si bea sangele Meu, are viata vecinica; si Eu il voi invia in ziua de apoi.Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. Cine mananca trupul Meu, si bea sangele Meu, ramane in Mine, si Eu raman in el. cine mananca panea aceasta, va trai in veac."

3-----Tiam mai spus Cina Cea de Taina sau Cina Domnului nu ii Paste sa o iei doar odata pe an! Cina nu o iei ca jertfa de Pasti numai,atunci tu ti jertfele are au fost defintate din Lege( in evrei 7:11,12)!
Isus iti da tot timpul intrare in Locul Preasfant (evrei 10:19) tot timpul prin sangele sau (bineteles nu beti , etc)! Nu intri sa doar la Pasti ,te atingi cand vrei si esti pregati de jertfa Domnului , nu doar la Pasti!

4----Cina nu ii biblica? Pai eu nu ma uit la numel de un capitol ci la ce scrie in el! Ce a facut Isus inainte sa fie rastignit?Despre ce scrie in iaon 6? Despre ce scrie in conrteni10,11?Despre ce scrie in evrei10? si altele locrui! despre ce?

5----Uite unde scrie de frangere, impartasiere :si mai scrie in fapt apost cap2! nu stiam ca in biblie scrie ce au mancat ei adica paine si vin! oare asta ii baza la biblie? sa ne spuna ce au mancat ucneici? sa ne spuna ca mergeau la biserica sa vorbeasca despre adevar, sa se roage,sa aiba partasire si sa mancae paine? ce rost are ca eu sa merg la biserica si pe langa lucrirle sfinte sa manca painea pe care zici tu ca ii frangerea paini? nu vezi ce scrie in vesetul pe care ti lam dat? sau Pavel nu era ucenic?sau el nu era ? deci tu mergi la biserica sa te rogi,sa inveti invatatura buna ,sa ai legatura cu frati si sa manci painea si vinul de care ziic tu ca ii obnicei (desi vezi si tu ce scri ein vs de mai de jos)?

Paharul binecuvantat, pe care-l binecuvantam, nu este el impartasirea cu sangele lui Hristos? Panea, pe care o frangem, nu este ea impartasirea cu trupul lui Hristos? (1Cor.10:16)

5----Tiam mai explicat pe mine nu ma intereseaza ce crede unul si altul ci ceea ce scrie in biblie si ce Domnul descopera prin Duhul Sfant! pai eu cred in Domnul Isus ! si ucenici credeau in Isus deci ei nu faceau ce la evrei era un obnicei cu vin si paine ci ei se impartseau cu trupul si sangele Domnului si faceau lucrarea sfanta asa cum si scrie in corinteni 11:16! Slava Domnului!

6----Am observat ca ai obiceiul sa jinesti pastori! cred ca tu nu ai citit despre cum trebuie sa respecti pe cei ce ne conduc si dun pusi de Domnul! tu cred ca vrei sa fi lovit de Domnul! vezi ce spui caci tu jignesti si lucrarile sfinte si Dumnezeu nu se lasa batjocorit!

7-----Ai dreptate tu inca traiesti in vechiul legamant aducand jertfe cand ii vremiile hotarate adica la sarbatori ssi ai lasat lucaraile NOULUI LEGAMANT CINA DOMNULUI SAU IMPARTASIREA CU TRUPUL SI SANGELE DOMNULUI SI LUCREA DUHULUI SFANT!

AI LASAT CELE MAI IMPORTANTE LUCRARI DINTRO BISERICA DUHUL SFANT SI CINA DOMNULUI!

avodah
834. Postat la 27/10/2009 22:21 - 5674z1h58m
Nu am jignit pe nimeni, sunt si ei oameni supusi acelor slabiciuni si Yeshua ne invata caci nimeni sa nu se considere mai sus ca altul.
In legatura cu Duhul Sfant cred ca te referi caci nu cred in vb. in limbi care se practica azi si la noi care e copiata de la frati Penti, >
Da nu cred ca e biblica caci sunt doar borboroseli de cuvinte.Si nu cladeste pe nimeni.
Eu starui si eu dupa darurile duhului sfant,ca sa nu ai dubii, dar ma feresc de cei care practica faradelegea ,si se mai si lauda cu ea.FALS frate.
Daca ar avea adevaratul duh le-ar descoperii macar lucrurile astea simple, de care ei nici nu vor sa auda.
Da ei auu Duhul Sfant, :innocent: care le-a descoperit vb . in limbi si CIna. Alteceva nu le mai lipseste :-/
In Legatura cu evreii , caci nu intelegi cum adica ei faceau frangerea painii, inainte de venirea Mantuitorului.
Afla ca da . .Si cei care nu cred in El , inca continua sa o faca .Ce fac ei ??CINA??
Si daca nu crezi -intereseazate
Dar se pare caci nu esti curios ,
Dar o tii sus si tare ca tu ai inteles subiectul

ciprus
835. Postat la 27/10/2009 22:22 - 5674z1h57m
FRATE DANIEL M-O STAMPARAT DE-A DREPTUL PRIMUL PARAGRAF SI NU POT SA SPUN DECAT UN AMEN!!! MARE CAT MINE . ELOAH SA TE CUVINTEZE DE BINE SI SA TE LUMINEZE IN CONTINUARE
Pedro V
836. Postat la 27/10/2009 22:26 - 5674z1h53m
1----Nu ai jignit pe nimeni? esti sigur?
Tu ai habar ca pastori sunt pusi in fruntea biserici prin rugaciune si instintare din partea Domnului?(cel putin la mine la adunare si la care mai stiu)
Tu stii ca un pastori sunt pusi sa invete si suntem obligati sa ii ascultam?
La mine la adunare nu se da mare deloc pastorul , din contra da intaietate la toti!
Mai citeste si ce spune Pavel in cartile sale despre pastori, diaconi si cum trebuie sa ii ascultam!

2----Eu nu am vazut nici o copie de la penti in vb in limbi! eu am vazut in biblie tot cum se manifestta Duhul Sfant la mine in biserica! ii exact asa ca in biblie! nu ii ca la penti! nu penti dau Duhul Sfant ci Domnul din cer si da fiecarui dupa cum vrea El si daca il cere! nu am vazut nici copie ci totul dupa biblie!

3--Duhul sfant nu ii de la penti ii din biblie! atunci tu esti adventist cu sarbatori!

4---Cum poti zice ca ai credinta sfintilor? pai avraam , moise, david, daniel, isaia,pavel, petruu, ioan au vorbit cu Domnul! au avut DUHUL Sfant , au stat de vorba cu Tata din cer, su stapanul Universului! ei nu au tinut doar Voia lui Dumnezeu ( Legea, Poruncile ce cere Domul pentru a tari in sfintire ca s arati ca esti mantuit0!
CE INSEAMNA INCHINATOR IN DUH SI ADEVAR?DOAR SA TI ADEVARUL(LEGILE SI PORUNCILE)? SAU SI DUHUL SFANT?

5----Ce borboloseli? dar ce a fost atunci cand au fost ucneici? atunci au fopst 120 de limbi deodata vorbite caci au fost 120 de persoane si vb fiecare cum le dadea Duhul sa vb! sau Ucenici nu au avut Duhul Sfant?
Tie ti se pare ciudat ca unul vb intro liba si apoi talmaceste? ce nu ii biblic? sau unul vb altul traduce? ce nu ii biblic? sau tu nu citesti in corinteni 14? sau citesti si intelegi ca nu ii bine sa ai Duhul Sfant? pai atunci tu ti Credinta Sfintilor?

6-----Sunt si lucratori mincinosi o multime din cauza ca nu au acceptat Adevarul! (2 tes 2:10,11)

7---Nu ai voie sa judeci persoana ! judecat ii a Domnului daca a vb de la el si nu Duhul Sfant ! Nu ai voie sa vb despre Duhul Sfant ca nu ii bun dintro anumita persoana sau alta!Daca ii bun? Nu toti penti sutn mincinosi! Domnul lea descoperit la o multime Sabatul , carnea, sarbatorile etc!

8----Ce ma interseaza pe mine ce mananca ortodocsi la pomana? pai ce cauta in biblie ce manca uni sau alti? asta trebuie sa scrie in biblie de Frangerea Paini evreilor? ca ii obicei al evreilor deaia la bagat inn biblie? sau tu nu ai citit in corinteni 10:16 ce inseamna Frangerea Paini? deaia il faceau ucneiici? sau tu ai uitat ca ei nu tineau datinile ?

9----Ce treaba au cei ce cred in Isus cu cei ce nu cred?
pentru cine au dat Noul Testament si Isus? pentru a nui lua exemmlul a Lui si al ucenicilor?tu vezi ce inseamna Frangerea Paini in corinteni! vezi clar ca nu inseamana ce fac evrei sau au facut!

10---In biblie ai toate detalile dar sa le iei asa cum sunt ele nu sa le intorci sa iti cada tie bine sau mie! pe mine ma intere sa scrie in biblie nu sa vina unu cu filosofia sa le intoarca ca la ploiesti!
Avem mai mult dup ce sa ne ghidam in legatura cu Cina sau Duhul Sfant: dupa ucenici,dupa biblie, dupa Duhul Sfant -- toti au avut Duhul Sfant si au luat Cina sau impartasirea sau FrNGEREA Paini de mai mule ori!

Domnul sa ne ajute sa tinem asa cum cere El! AMIN

avodah
837. Postat la 27/10/2009 22:27 - 5674z1h52m
Frate , inca 2 subiecte la care nu vedem la fel lucrurile, dar sa mergem inainte cu cele la care suntem de comun acord, daca avem?? :-)

Pedro V
838. Postat la 27/10/2009 22:27 - 5674z1h52m
1---Nu trebuie sa fi de acord cu cineva,ci trebuie sa fi deacord cu Biblia, cu Credinta Sfintilor!

2---Daca nu esti deacord cu ce am zis eu nu am ce sa fac! Eu am vorbit cu tine doar din Biblie si cu versete concrete nu cu incredintari legate de diferite subiecte pe care le interpretam cum vrem noi sa ne iasa bine ce tin eu sau tu! Si astfel daca tinem sa ne scoatem ce crede eu sau tu lasam la o parte ce scrie in Biblie, lasam Credinta Sfintilor care nu este doar Lege si Porunci!

3---Ii cam greu pentru tine sa accepti cu Duhul Sfant din moment nu esti imlicat in asa ceva, nu traiesti tuh cum ii cand te cerceteaza Domnul, nu mergi tu la staruninta ca sa-l primesti, nu iti vorbeste tie Domnul!
Si cu Cina la fel! Daca nu traiesti tu sau eu ii greu sa ne dam cu parerea!
Dar ia Biblia si accepto asa cum este ea si nu te lua dupa ce zic eu sau un frate ci dupa cum ii scris in ea, dupa Adevar!
Ai lamurit in legatura cu manifestarile Duhului Sfant , cum se primeste, etc la fel si despre Cina Domnului!

4---Ii normal sa fie multe pareri diferite dar stiu un singur lucru:Biblia nu minte, Credinta Sfintilor a fost Buna, Sfanta si este lasata ca sa incercam sa o implinim si noi cu fapta nu doar cu vorba! Domnul sa ne ajute!

avodah
839. Postat la 27/10/2009 22:29 - 5674z1h50m
Tocmai accea spuneam eu:
Cand Biblia nu ne da destule amanunte intr-un anumit subiect , atunci:
Sa mergem la radacina la care li s-a dat Legile , sa aflam Credinta Sfiintilor, si nu la radacina din care ne-am rupt noi , care nu e sanatoasa.

La radacina buna gasim ca inainte de vremea lor se faptuia frangerea paiinii, care era dospita de data aceasta si nu simboliza Pastele,ci binecuvantarile .
Yeshua a spus cand vor face lucrul acesta sa il faca spre pomenirea Lui(ORI DE CATE ORI)
.
Iar in Legatura cu VB. in Limbi, gasim ca prima data cand si-a facut aparitia acest dar , erau acolo mai mullti oameni din mai multe tari.
Asiatici,greci, arabi, etc si acestia auzeau pe apostoli vb. in limbile lor lucrurile minunate a lui D-zeu.
Acestea fac sens la mine ,dar Ceremonia de Paste la asa numita Cina , si bolboroselile de cuvinte fara nici o zidire celorlalti, nu face sens.

Frate si eu si tu urmarim Credinta Sfintilor. Ramane de vazut care va ramane in picioare, cand toate aceste sisteme false vor cadea.
Pana atunci sa ne ferim de lupii imbracati in haine de oi.

Pedro V
840. Postat la 27/10/2009 22:30 - 5674z1h49m
1-----Biblia iti da totul! Iti ajunge ce iis cris in ea daca implinesti! Dar sa o iei cum trebuie, nu sa iei doar ce doresti tu din ea! ai Duhul Sfant daca doresti ceva , doar el ne invata Adevarul!

2----Eu nu mam rupt de la nici o invatura ci eu caut sa implinesc cum scrie in Biblie si cum au tinut ucenici si Isus , cum ii adevarata Credinta a Sfintilor!
Eu nu am fost penti sau altceva! eu cum cred si tin iiii in Biblie !

3---Tiam mai zis in Biblie nu scrie ce mancau ucneiici la masa! Ai vazut destul de clar ce inseamna Frangerea Paini pe care o faceau ucenici nu evrei! Uceniici nu tineau obiceiurile evreilor!

4---De unde o mai scoti si pe asta cu frangerea paini din corinteni ca insemna obiceiul pe care il tineau evrei? asta ii invataura si adugat de tine si de la cine ai invatat ! Nu ai vazut ce inseamna Frangerea Paini???

5----De unde ii cu Cina Domnului la an? de cand? de cati ani? de la cine? cum inainte cei care lua Cina de mai multe ori o iau la an? de la cine a plecat cu Cina la an? Sigur de la nisete frati plini de Duhul Sfant care sigur le placeu lucrarile sfinte enorm de putin sau deloc!

6----Iar cu vorbirea in limbi iii clara treaba ! eu vorbesc de credrinta noastra! Nu am auzit p nimeni sa se bolboroseasca, am vazut ca ii vorbire in limbi si talmacire prin el sau prin altul ii totul dupa Biblie!

7---Deci pentru tine Cina Domnului si Duhul Sfant nu are nici o zidire!
Cam semeni pe adventisti cu sarbatori! nu rpea iti palc lucrarile sfinte din cate vad! NU UITA CREDINTA SFANTA II BAZATA PE DUHUL SFANT, ASA A FOST DATA, PROROCI, UCENICI TOTI SFINTI VORBEAU CU CERUL, VORBEAU CU CREATORUL, TRANSITEAU CE LE ZICEA TATAL CERESC! noi cum tinem Credinta Sfanta daca nu vb cu El? cum tinem Credinta Sfanta daca nu ne place Duhul Sfant si Viata Vescnica care tio da Cina Domnului?

avodah
841. Postat la 27/10/2009 22:30 - 5674z1h49m
Frate io ti-am spus caca painea si vinul se obisnuia demult sa se franga , respectiv consume la sarbatori si sabate,de catre poporul evreu.
Tu vrei sa spui ca nu e asa, fara sa cunosti daca ce spun eu ii adevarat sau nu.
gasesti despre kidush oriunde pe internet.
uite aici de exemplu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kidush
Gen 14 :18
Citat:
Melhisedec ,imparatul Salemului, a adus paine si vin:el era preot al D-zeului Celui Prea Inalt

Despre Duhul Sfant tu diminuezi duhul sfant la darul bv. in limbi si prorociei.
-Vezi caci sunt si alte daruri , dar care sunt date de acelasi Duh Sfant.
Si ti-am mai spus sa ai grija caci multi Cred ca Duhul ii duce pe drumul care trebuie ,dar ei nu sunt nici in car nici pe jos.
Si ii vedem si pe ei prorocind si vb. in limbi

Pedro V
842. Postat la 27/10/2009 22:31 - 5674z1h48m
Deci ucenici cand mergeau la biserica ei studiau Biblia, se rugau, aveau partasie si mancau painea si beau vin! De unde ai scoso pe asta? deci mergeau l biserica sa bea vin si sa mance painea! Atunci de ce faceau painea acasa si o luau cu curatie de inima? Ce ma intere p mine sa fie paine si vinul cu curatie de inima? sau ii durea inima cumjva?

Nu are nici o treaba versetul ce mi lai scris tu, iii total pe dinafara ! nu scrie nici unde ca frangeea paini ii vin si paine! UITE CE SCRIE CA II FRANGEREA PAINI:

Paharul binecuvantat, pe care-l binecuvantam, nu este el impartasirea cu sangele lui Hristos? Panea, pe care o frangem, nu este ea impartasirea cu trupul lui Hristos? (1Cor.10:16)

Duhul SFANT NU II doar vb in limbi!!! DAR VB IN LIMBI II SEMNUL!!!

Dar cum de nu sunt in biserica nici macar un vb in limbi/? un proroc? unu cu darul cunostintei? unul care vindeca?unul care canta in limbi?unul cu darul deosebiri Duhului? unu care sa zica pe fata pacatul?

NiCI macar un vas de lucru sa nu fie intro biserica? cum esti tuh Biserica Sfintilor daca nu esti cat de cat la un anumit nivel de spiritual cu Dumnezeu?

DUMNEZEU DA LA FIECARE DUPA CUM VREA,DAR SI DUPA CUM CERE SA PRIMEASCA DARURILE SALE!

O BISERICA FARA DUHUL SFANT II MOARTA!!!!(ma refer la duhul sfant cu proroci adevarati in fapta si cuvant)

O BISERICA FARA DUHUL SFANT II CA O INSTALATIE LA O CASA SI SA NU FIE LEGATA LA PANOU! TOTUL ESTE FRUMOS DIN EXTERIOR, CANTARI, PREDICI SPUSE DE FRATELE PETRISOR NU DE DOMNUL PRIN GURA LUI,RUGACIUNE DE 3,4, MINUTE FACUTA DE MINE SI AIA IIMULT ETC ! CAND PREDIC EU DACA NU VB DOMNUL PRIN MINE ATUNCI NU INTRA NICI LA CEI CE MA ASCULTA CE SPUN EU, TRECE CA GLONTUL PE LA URECHE!

FARA DUHUL SFANT ESTI MORT SPIRITUAL!

avodah
843. Postat la 27/10/2009 22:32 - 5674z1h47m
Petrisor a scris:
Citat:
Deci ucenici cand mergeau la biserica ei studiau Biblia, se rugau, aveau partasie si mancau painea si beau vin! De unde ai scoso pe asta? deci mergeau l biserica sa bea vin si sa mance painea!

Eu nu inventez nimica mai frate.Tu nu vrei sa intelegi.Nu ma mir, pentru caci pana sa intalnesc evrei mesianici , si sa vad cum ei procedeaza si sa ii intreb cum exact vad ei lucrul acesta , nici eu nu stiam mai mult decat sti tu . Dar lumina iese la iveala si acei care ne-au inselat, si minciuna vor fi date la oparte sa iasa adevarul .
Trebuie sa mergem inapoi la radacinile apostolilor care au fost evrei, si sa ne deparatm de radacina catolica , din care sau infiintat mult mai multe ramuri din care ne-am rupt si noi mai pe urma.Uite si tu ce scrie:
1 cor.11:17
Citat:
17Vă dau aceste învățături, dar nu vă laud pentru că vă adunați laolaltă nu ca să vă faceți mai buni, ci ca să vă faceți mai răi.

18Mai întâi de toate, aud că atunci când veniți la adunare, între voi sunt dezbinări. Și în parte o cred,

19căci trebuie să fie și partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiți buni.

20Când vă adunați dar în același loc, nu este cu putință să mâncați cina Domnului.

21Fiindcă atunci când stați la masă, fiecare se grăbește să-și ia cina adusă de el, înaintea altuia; așa că unul este flămând, iar altul este beat.

22Ce? N-aveți case pentru ca să mâncați și să beți acolo? Sau disprețuiți Biserica lui Dumnezeu, și vreți să faceți de rușine pe cei ce n-au nimic? Ce să vă zic? Să vă laud? În privința aceasta nu vă laud.

23Căci am primit de la Domnul ce v-am învățat; și anume că, Domnul Isus, în noaptea în care a fost vândut, a luat o pâine.

24Și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt-o, și a zis: "Luați, mâncați; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea."

25Tot astfel, după cină, a luat paharul, și a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veți bea din el."

26Pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului, până va veni El.

27De aceea, oricine mănâncă pâinea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul și sângele Domnului.

28Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuși, și așa să mănânce din pâinea aceasta și să bea din paharul acesta.

29Căci cine mănâncă și bea, își mănâncă și bea osânda lui însuși, dacă nu deosebește trupul Domnului.

30Din pricina aceasta sunt între voi mulți neputincioși și bolnavi, și nu puțini dorm.

31Dacă ne-am judeca singuri, n-am fi judecați.

32Dar când suntem judecați, suntem pedepsiți de Domnul, ca să nu fim osândiți odată cu lumea.

33Astfel, frații mei, când vă adunați să mâncați, așteptați-vă unii pe alții.
34Dacă-i este foame cuiva, să mănânce acasă, pentru ca să nu vă adunați spre osândă. Celelalte lucruri le voi rândui când voi veni.

Vedem caci nici Corinteni nu intelesera inca pe deplin cum sa faca lucrarea aceasta, si era dezorganizare.
Raspunsul la intrebarea ta :
Dar reiese clar din context caci DA cand se adunau faceau frangerea paini si si beau paharul
Citat:
Căci cine mănâncă și bea, își mănâncă și bea osânda lui însuși, dacă nu deosebește trupul Domnului.

Deci din acel moment Kidushul a capatat o noua valoare,si trebuia facuta deosebirea caci acum simboliza trupul lui Mesia
Apostoli staruiau in frangerea painii(Kidushul), caci a capatat o noua menire,acum si o mai mare valoare.
In Romania nu au avut cum sa se stie aceste lucruri, cand credinta noastra a luat fiinta, dar in zilele noastre se poate afla .
Nu fi asa inpotrivitor la ceva ce nu sti. Cerceteaza pana sa iti dai cu parerea caci cea ce sti tu e adevarul absolut,si ce spunalti e fals, caci s-ar putea sa fi indus in eroare.
Acelasi Duh ne conduce si pe noi ca si pe voi dar deocamdata scriptura ne invata caci cunoastem in parte.Asa ca inseamna ca inca tot invatam
.........................................................................................................
Nu cred ca vb. in limbi e semnul caci esti sau nu botezat cu Duhul Sfant.
Mai jos ni se explica:1 corint. 12
Citat:
În ce privește darurile duhovnicești, fraților, nu voiesc să fiți în necunoștință.

2Când erați păgâni, știți că vă duceați la idolii cei muți, după cum erați călăuziți.

3De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbește prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: "Isus să fie anatema!" Și nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul", decât prin Duhul Sfânt.

4Sunt felurite daruri, dar este același Duh;

5sunt felurite slujbe, dar este același Domn;

6sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți.

7Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.

8De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;

9altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;

10altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.

11Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește.

Deci unuia e dat un dar si altuia altul, prin urmare poti sa ai darul prorociei si sa nu ai darul vb. in limbi.
de aici rezulta caci nu darul vb. in limbi e semnul ca esti botezat cu duhul sfant
Citat:
29Oare toți sunt apostoli? Toți sunt prooroci? Toți sunt învățători? Toți sunt făcători de minuni?

30Toți au darul tămăduirilor? Toți vorbesc în alte limbi? Toți tălmăcesc?

deci:
Nu toti vb. in limbi, dar au Duhul Sfant
Frate aceasta
nu e parerea mea ci cea ce ne invata scriptura, dupa cum vezi in textul de mai sus.
Invatatura ce vrei tu sa o aduci nu e biblica, ci este de la radacinile penticostale , care se falesc caci au acest dar,
\Daca ii intrebi la ce sarbatoare erau adunati ucenici cand au primit botezul, nici nu stiu cu ce se mananca

Pagina 6 din 13 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19217327 vizite unice Powered by PHP-Fusion