Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 7 din 13 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Deconectat Cină sau Împărtășire
Pedro V
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
844. Postat la 27/10/2009 22:34 - 5670z23h28m
1-- aratami unde scrie in Biblie ca frangerea paini inseaman vin si paine? caci eu tiam arataat ce inseamna frangerea paini si nu degeaba a scris pavel ce inseamna!

2--deci noi cand ne adunam la o strangere de tineret o sa bem vin si mancam paine si du[aia ne punem si cantam, stundiem biblia si ne rugam! ce plini de duh sa fim!

3---ii clar in cor 11: nu daca mergi la aduanre faci cina. nu poti lua cina daca esti beat, numergi beat la cina.nu mergi sa iei cina oricum, daca o iei si nue sti pregatit atunci suporti consecintele!DAR EU TE INTREB DACA NU TREBUIE SA IEI CINA DE MAI MULTE ORI DE CE DOMNUL NU NE LOVESTE CI DIN CONTRA LA CINA DOMNULUI SE VINDECAA O MULTIME DE PRESOANE, LA CINA DOMNULUI SE REPRIMESTE DUHUL SFANT , SE SIMTE PREZENTA DOMNULUI ,ESTE HAR! DE CE NU II INVERSUL ? CACI DACA O LUAM SI NU TREBUIE DOMNUL NE VA LOVI ,D AR SE INTAMPLA TOCMAI INVERSUL!

4-- TU CUM DE UN CREZI IN VB IN LIMBI SAU DUHUL SFANT? CACI EVREI MESIANICI CRED?

5--- VB IN LIMBI NU ESTE SIMNUL DUHULUI SFANT/? Prin urmare, limbile sunt un semn nu pentru cei credinciosi, ci pentru cei necredinciosi. Proorocia, dimpotriva, este un semn nu pentru cei necredinciosi, ci pentru cei credinciosi. (1Cor.14:22)

6---EU NU AM INVATATURA BIBLICA? SAU TU NU VREI SA ACEPTI ;LUCRARILE SFINTE? DAMI CE NU TIAM SPUS CU BIBLIA?

7---dUHUL SFANT II DIN BIBLIE NUD E LA PENTI ! TU ATUNI ESTI ADVENTIST CU SARBATORI!

8--SUNTSI PROROI MINCINOSI LASATI DE DUMNEZEU DIN PRICINA A NU AU ACCEPTAT ADEVARUL! 2 STE 2:10,11

cum scrie in Biblia de la blaj 1795 despre fapte 2:42

fapte 2:42 si petrecea intru invatatura apostolilor , si intru impartasirea si intru frangerea paini si in rugaciuni!

Paharul binecuvantarii, pe care-l binecuvantam, nu este, oare, impartasirea cu sangele lui Hristos? Painea pe care o frangem nu este, oare, impartasirea cu trupul lui Hristos? (Cor1.10:16)

difera fata de cornilescu ,caci scrie impartasire !1!

la fel cum scrie in biblia de la blaj scrie si in biblia ortodoxa sau bogata!

Si staruiau in invatatura apostolilor si in impartasire, in frangerea painii si in rugaciuni. (Fapte.2:42)

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat Cină sau Împărtășire
ady
845. Postat la 27/10/2009 22:46 - 5670z23h16m
uni frati inteleg versetul din Fapte 2 42...despre frangerea paini ca este vorba despre impartasire...alti fr spun...ca se facea doar un obicei sa se cum ar fi mesele de dragoste....,parerea mea....e ca nu cred ca ucenici au pus aceaste mese de dragoste intre niste lucrari asa mari cum ar fi ...imvatatura apostolilor,legatura frateasca si rugacuni...,si pt cei care inca sustin ideea aceasta...de ce bisericile care nu iau impartasirea nu staruiesc in mese de dragoste? pt ca asta inseamna sa scoti o lucrare mare dintre cele patru...!!!.,in versetul acesta spune frangerea paini(singular) daca ar fi painilor sar intelege ca e vorba de vreo masa de dragoste...un ex:nu pot sa merg sa spal farfuriile si sa spun la cineva ca ma duc sa spal farfuria, eu cred ca e vorba de painea aceea din Matei 26 :26 "Isus a luat o paine si dupa ce a binecuvantat,a franto si a dato ucenicilor zicand :Luati mancati acesta este trupul meu"......
Deconectat RE: Cină sau Împărtășire
Lica
2271. Postat la 24/02/2010 18:59 - 5551z3h3m
Ady cu toții avem dreptul la o părere...dă-mi voie să îti spun părerea mea:

În contextul istoric și cultural al scrierii Noului Testament exista un act care se poate traduce prin "frângerea pâinii" numit kidush. Dacă mergem să să cercetăm ce este frangerea pâinii vom vedea că există diferențe între ea și Noile Paște. Cât despre cât de importantă este ea încât a fost trecută între celelalte...nu mi se pare ceva neobișnuit...mesele de dragoste erau si sunt importante...Dacă citim întreg contextul vom vedea la ce nivel era părtășia între oamenii aceia și cred că asta spune multe despre mesele de dragoste (înaintea sau după care se facea frangerea pâinii...toți făcând parte din aceeași pâine...simbolizând unitatea) deci era în adevar vorba de o singură pîine...altfel frângerea pâinii își pierdea din semnificație.

Cât despre subiectul Cinei...nu cred că mai am nimic de spus...s-a dezbătut foarte în amănunt deja...cred că merită recitit.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
avodah
2306. Postat la 28/02/2010 07:17 - 5547z14h45m
Vreau doar sa specific despre painea folosita la "kidush " : este paine dospita .

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Lica
2308. Postat la 28/02/2010 09:14 - 5547z12h48m
Foarte bine precizat frate Daniel!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Dani
2983. Postat la 24/04/2010 17:38 - 5492z5h24m
avodah a scris:
La ce credeti ca se refera textul:"" ei staruiau in fringerea panii""

Daniel frângerea pâini din câte am cercetat reiese că ei aveau acest obicei, înainte de orice masă frângeau pâinea, chiar și pe domnul ISUS îl găsim în unele situați când frângea pâine:

Luca 24:30
Pe când ședea la masă cu ei, a luat pâinea; și, după ce a rostit binecuvântarea, a frânt-o, și le-a dat-o.

Matei 14:19
Apoi a poruncit noroadelor să șadă pe iarbă, a luat cele cinci pâini și cei doi pești, Și-a ridicat ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile și le-a dat ucenicilor, iar ei le-au împărțit noroadelor.
Matei 15:36
A luat cele șapte pâini și peștișorii, și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt, și a dat ucenicilor, iar ucenicii au împărțit norodului.

Iar despre versetul din faptele apostolilor care l-ai citat se referă strict asupra acestui obicei care ei îl aveau ei. Desigur că acest verset aduce multe controverse că ar fi vorba de cina cea de taină dar nu văd decât pâinea dar nu și paharul? dar fiecare cum este călăuzit este liber să-și exprime părerea și credința asupra acestui subiect..

Pedro V a scris:

7---Deci pentru tine Cina Domnului si Duhul Sfant nu are nici o zidire!
Cam semeni pe adventisti cu sarbatori!

Mai Petrică ai ajuns să cunoști și adventiști cu sărbători să-mi dai și mie câteva adrese cu bisericile din țara să aflu și eu care sunt acei adventiști cu sărbători, deoarece am întâlnit doar adventiști care nu cred în sărbători, sunt surprins că tu ai cunoști și eu nu.
smiley

Fiti binecuvantati!
avodah
2985. Postat la 24/04/2010 20:58 - 5492z2h4m
Aseara care a fost o zi de Vineri , am fost invitati la o familie de Evrei care nu cred in Mesia la masa de intrare in Shabat.Impreuna am fost aprox. 15 persoane.
Un barbat s-a ridicat de la masa la care eram asezati , a luat un pahar , a turnat vin in el si a inceput sa ceara binecuvantarea peste el .
Dupa ce a terminat a luat mai multe pahare si a turnat din paharul lui in celelate pahare, care le-a impartit printre noi. Toti am baut din vinul peste care s-a cerut binecuvantarea.
Pe urma a luat o panie facuta de casa (dospita) a ridicat-o in maini, a cerut binecuvantarea peste ea, dupa care a luat o farfurie in care a frant painea, si a dat farfuria prin fata la fiecare prezent.
Fiecare a luat o bucatica , dupa care s-a cantat un cantec.
Judecati voi singuri.

fullban10
2990. Postat la 25/04/2010 12:08 - 5491z10h54m
Daca nu cred in Mesia, ceea ce a facut nu era o imitatie a ceea ce a facut Mesia ?. Nimeni nu mai facuse, si nu s-a mai pomenit ca cineva sa mai fi facut mai inainte ceea ce Mesia a facut atunci.
Sa nu crezi in Mesia, si sa faci ce a facut Mesia, mi se pare ca te contrazici.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
avodah
3000. Postat la 25/04/2010 19:28 - 5491z3h34m
smiley Este trist cand vad cum unii oameni sunt asa pe dinafara de cultura evreiasca si vorbesc lucruri fara sens.
Aici este problema ca multe denominatiuni au crescut ramuri pe langa butuc, in loc sa fie altuite in butuc.

Dani
3001. Postat la 25/04/2010 21:04 - 5491z1h58m
Cultura noastră dani stă în scriptură și nu în cea a evreilor, admir faptul că le cunoști cultura lor, dar nu toți au ocazia să le cunoască depinde de împrejurările în care ne aflăm putem s-ai cunoaștem, dar din postarea despre acei evrei la care ai fost invitat nu reiese decât o datină a lor și atât nu ne zidește pe noi ceia ce fac ei, dacă nu cred în Hristos. Pavel vorbește despre ei că au râvnă dar fără pricepere:

Cartea Romani, Capitolul 10

1. Fraților, dorința inimii mele și rugăciunea mea către Dumnezeu pentru Israeliți, este să fie mântuiți.
2. Le mărturisesc că ei au râvnă pentru Dumnezeu, dar fără pricepere:

Eu consider că prin afirmația pe care ai făcut-o că suntem pe dinafară jignești biserica, nu am găsit o poruncă din scriptură că trebuie să cunoaștem cultura lor ci dimpotrivă găsim scris ca să cercetăm scripturile care ne arată adevărata cultura care ne asigură un loc în împărăția lui Dumnezeu.

Fiți binecuvântați!
Aurelc
3004. Postat la 25/04/2010 22:31 - 5491z0h31m
avodah a scris:
smiley Este trist cand vad cum unii oameni sunt asa pe dinafara de cultura evreiasca si vorbesc lucruri fara sens.
Aici este problema ca multe denominatiuni au crescut ramuri pe langa butuc, in loc sa fie altuite in butuc.
Dane, ( avodah) nu cred că era cazul să acuzi pe cineva așa de sec. Până la urmă e un forum de discuții, iar dacă cineva nu știe, și spune ceva greșit, e indicat să i se arate ce anume nu știa decât să i se spună că "e pe dinafară de cultura evreiască și că face parte dintr-o denominațiune ca o ramură crescută pe lângă butuc" Avertismentul ăsta e valabil pentru fiecare. Trebuie să ne educăm să fim mai politicoși. Iar dacă are cineva motive să se plângă, să scrie plângerea printr-un mesaj privat unui Administrator ca să se ia măsuri. Nu e permis nici de regulament nici de etică să ne luăm de cineva în public pe forum.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
3005. Postat la 26/04/2010 00:13 - 5490z22h49m
Fratilor aici vorbim de " cina " si eu am dat un exemplu cum ca Cina in felul care multe denominatiuni o efectueaza de fapt este o traditie evreiasca fara ca ei macar sa stie acest lucru.
Din cauza ca cresc pe langa butuc , ba uni s-au pus in locul butucului nu au cum sa inteleaga aceste lucruri si ei nu stiu exact ce fac: Pasti , Cina , Comuniune,etc.. Atunci uni s-au decis sa fac acest lucru odata la saptamana, de 3 ori pe an , si tot asa.
Scriptura spune clar cand Pastile trebuie luate (odata pe an in 14 Nisan intre cele 2 seri)
Cina este o traditie evreiasca preluata de crestini si denaturata de la menirea ei , facand din ea un lucru care nu este scriptural, din cauza ca nu cunosc originea ei.
Daca am jignit pe cineva , imi pare rau .

Aurelc
3011. Postat la 26/04/2010 15:59 - 5490z7h3m
Ei, dacă ai fi explicat de la început așa era o cu totul altă chestiune. Dar ca moderator, încerc să diminuez riscul de a se ajunge la ceartă pe baza atacului la persoană (cel puțin acolo unde reușesc să observ...). O învățătură poate fi oricând discutată, că deaceea avem forum dar pe cât se poate tre să lăsăm persoanele ce o susțin libere să își exprime și apere părerea. E altceva când suntem 2 care ne permitem mai multe între noi, că ne cunoaștem de ani de zile, dar gândindu-mă că pe "valentina" ai puține șanse s-o cunoști am considerat că era nevoie de o intervențea moderatoare.

În legătură cu ceea ce spuneai în schimb, că frângerea pâinii e confundată foarte ușor cu "Cina cea de taină" sunt și eu deacord cu tine și chiar am mai spus-o undeva mai la începutul discuției sau la "Paște" . Oricum, un argument că trimiterea biblică de la 1Cor cap.11 e direct la Fapte cap.2 nu are pentru mine nici o greutate. Trimiterile au fost implementate de către un călgăr în urmă cu aprox 100 de ani. E clar că influența doctrinei lui s-a răsfrânt și asupra trimiterilor. Și la fel de clar e că Epistola lui Pavel către Corinteni nu a fost scrisă în original pe capitole și versete, și în nici un caz nu a făcut Pavel în ea trimiteri către cartea Faptele Apostolilor.. smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban10
3014. Postat la 26/04/2010 18:15 - 5490z4h47m
Eu eram ramura de pe langa butuc ? Mai sa fie. Fereste-te de-a da hotarari. Postul e ocupat. Domnul Isus e Judecatorul, nu-i loc de altcineva.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelc
3016. Postat la 26/04/2010 21:50 - 5490z1h12m
valentina, să ne înțelegem... e vorba de învățătură aici nu de persoane. Iar pentru învățătură va trebui să demonstrezi ( cu Sola Scriptura cum îți place ție să subliniezi) că ai dreptatesmiley Eu mă temeam că s-a legat de tine, dar a menționat de fapt care era ideea.

Pedro V
3017. Postat la 26/04/2010 22:42 - 5490z0h20m
Cum sa dai ca exemplu o familie care nu crede in Isus fara a avea vreo legatura cu impartasirea cu sangele lui Hristos si frangerea paini asa dupa Mesia?

Care este taina ascunsa despre care vorbeste Pavel din Coloseni 1:26,27 ? ??
Cum il ai pe Hristos in tine daca nu te atingi de El?

Paharul binecuvantat, pe care-l binecuvantam, nu este el impartasirea cu sangele lui Hristos? Painea pe care o frangem, nu este ea impartasirea cu trupul lui Hristos? (1Cor.10:16)

Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54)

Ioan 6 si cine nu va intege nici nu o sa mai intelega.

sa aveti Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Aurelc
3021. Postat la 26/04/2010 23:28 - 5489z23h34m
Stai puțin să ne înțelegem o treabă Pedro... Cine a dat vre-un exemplu o familie aici, sau ce familie nu crede aici în Isus că nu tocmai înțeleg o asemenea reacție? Pe forum se discută idei nu persoane.

Sau poate nu mai știu eu pe ce forum mă aflu... Aici sunt reguli pe care ar trebui să le cunoașteți că sunteți forumiști vechi deja.

Pedro V
3022. Postat la 26/04/2010 23:39 - 5489z23h23m
Era vorba Fr.Ovidiu caci ne-a adus exemplu cum fac evei frangerea paini care NU ARE NICI O LEGATURA CUm si CE FACEAU UCENICI pe baza a CE SPUNE IN CORINTENI.

Cum sa aduci exemplu de impartasirea cu trupul lui Hristos a lu niste oameni care nici macar NU cunosc si NU cred in Isus adevarata hrana si paine din Cer.

Pai sa nu confundam Masa Domnului cu masa oamenilor.

Cine mananca are viata ,cine bea are inviere in ziua de apoi.

Ioan 6 Ioan 6 Ioan 6 !

sa ai Pace

Michael Roman
3031. Postat la 27/04/2010 19:26 - 5489z3h36m
Shalom! Ma bucur sa constat framantarile vostre cu textele sacre, cu semnificatia lor, in vederea intelegerii lor si a unui trai cat mai curat. Chestiunile sunt spinoase, ne izbim de sens concret si metaforic, de continuitate si desfiintare, de VT si NT, de obiceiuri culturale, instructive si invataturi normative... Si nu avem toate raspunsurile...Deci, e bine, ne ajuta sa ne pastram smeriti.
Intrebare: evanghelistii sinoptici zic k Yeshua a mancat Pashtele cu ucenicii, Ioan zice k Yeshua a murit pe knd se jertfeau mieii. Nu putem rezolva qestiunea temporala. Dar Yeshua kiar a mancat miel? Si toti evreii au mancat mielul pascal in 14 Nisan? Daca in Ierusalim se sacrificau de Pesach 250.000 de miei, avem o problema: se incepea sacrificiul in 14 si se termina prin 20...Dak se sacrificau de 10 ori mai putin, tot nu e bine... Ce zi a tinut El, k fariseii,saducheii si esenienii tineau in zile diferite, pt k se urau in mod salbatic?...
Ca obicei cultural, frate Avodah: existau rabini care de Pesach organizau o "ceremonie de absolvire" a facultatii lor (Yeshivah), de-acolo incolo se terminau "cursurile", check it outsmiley sa fi fost Cina luata in odaia de sus SI o asemenea ceremonie de absolvire?
Tot ca obicei cultural, fr. Avodah? Sugerezi sa facem saptamanal kidush cu challoth, deci cozonacul impletit special de Shabbat, presarat cu sare (macar un fir-doua) si vin la intrarea in Shabbat, sau sa mancam numai anual azima si sa bem rodul vitzei?... Intreb sa ma dumiresc.

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
avodah
3038. Postat la 28/04/2010 10:33 - 5488z12h29m
Frate Michael eu nu sugerez la nimeni nimic. Personal i-au Pastile (azima si vinul)odata pe an , iar la intrarea in Shabat efectuez Kidushul in familie .
Daca altcineva ma invita la intrarea in Shabat la ei acasa si nu obisnuiesc sa faca Kidush nu este nici o problema.
Sunt curios cum vezi tu zilele sarbatoarilor sarbatoarite de saduchei , respectiv legatura dintre ei si Karaiti din ziua de azi.

Pagina 7 din 13 << < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19195905 vizite unice Powered by PHP-Fusion