Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 8 din 13 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Deconectat RE: Cină sau Împărtășire
Michael Roman
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3040. Postat la 28/04/2010 13:34 - 5488z10h24m
Dragii mei, cu certitudine stiu cel mai putin dintre voi, care va framantati cu qestiunile astea de ani de zile, si unii kiar de generatii. As sta la picioarele unora dintre voi, sa ma invatati. Din octombrie anul trecut, de knd am dat peste adunarile voastre, o parte din teologia mea e in plina reconstructie...Mai ales problematica Pesach-Cina...Nu am gasit raspunsuri plenare, complete, pt k ink nu am formulat intrebarile corecte. Am ajuns sa-mi punctez niste opinii, dar ele sunt supuse schimbarii. Adik, Pesach-ul e anual, cu azimă si vin.
Vizavi de Cina, sunt complet bulversat: pe vremuri mi se paruse destul de clar, dar asta numai pt k eram eu miop si nu sesizam framantarile care se pot naste. Adica, sa-mi fie cu iertare, nu cred k Scriptura ofera o teologie completa si coerenta, ci cred k mai lasa sa ia decizii si simtul practic al adunarii calauzite de Duhul Sfant, care conlucreaza cu slujitorii adunarii respective.
Va voi impartasi din framantarile mele, pe plan invatatoresc, pastoral si familial
1: Pe planul exegetarii Epistolei I Corinteni: exista o problema temporala, adica apostolul zice "Ori de cate ori". Unii spun k asta inseamna anual, si am auzit explicatii ilare, de genul "ori de cate ori infloresc pomii", de ma bufneste risul...desi in Marcu 11:19, de pilda, Yeshua iesea afara din cetate ori de cate ori se insera...Clar k nu se insera anual... Intrebare: knd fusese Pavel in Corint? Si de kt timp era plecat, atunci knd le scrie Epistola? De 18-36 luni? Deci, corintenii apucasera sa ia Pastele de 1-2, maxim 3 ori. Si Pavel le zice "Ori de cate ori", adik nu "de data aia sau cele doua-trei dati knd ati luat Cina Domnului de Pashte"... Deci, Cina se sarbatorise de mult mai multe ori, si in chip nevrednic, nu se imbatasera aia O DATA PE AN, de Pesach...Iar agapa, masa comuna, se consuma doar o data pe an?...NU cred, se pare k problema era repetata, recurenta
2: Pe planul pastoral, ramane o problema pastorala foarte sensibila: te duci sa te impaci cu fratele certat numai de Pesach si de Ispasire? Te cercetezi numai anual? Chestia k te cercetezi zilnic, imi pare rau, e o teorie, un ideal emis de cei care nu cunosc parsivitatea firii pamintesti, care se leapada de pacate numai obligata si impinsa de la spate...(sau imbunata de Dumnezeu, ceea ce e mai degraba exceptia, nu regula interventiei divine).
3: Pe planul familial: dak as vrea sa tin kidushul saptamanal (care nu este o doctrina biblica, ci rabinica, si ar fi bine sa nu le incurcam), de erev Shabbat sotia mea ar aprinde candelele, ar rosti rugaciunea de binecuvantare, eu as rosti rugaciunea speciala de separare a sacrului de profan, sau de mundan, adica de separare a Shabbatului de zilele obisnuite, apoi m-as aseza la masa, as binecuvanta challoth-urile si vinul si ne-am bucura de partasie cu Adonai si noi intreolalta...Insa, familia mea ink n-a ajuns la iluminarea care mi-a fost data mie, nici vizavi de Shabbat, nici de aspectele mai delicate ale credintei noastre.
Asa k, frate Avodah, dak poti face kiddush saptamanal si Pesach anual, ferice de tine.
Fiti binecuvantati cu baruch ha-ba!...

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
Aurelc
3058. Postat la 29/04/2010 19:51 - 5487z4h7m
Frate Michael, plecând de la premisa că ai citit părerea mea exprimată destul de des în paginile anterioare, nu o să mă mai repet ci o să încerc să-ți dau un răspuns personal la ceea ce ai scris mai sus:
1. Spuneai că îți place să studiezi problema exegetic. Ok. Atunci va trebui să ții cont de 2 aspecte: Studiul inductiv bazat pe contextul pasajelor din 1 Cor cap.10 și 11. dar inclus în tot contextul Noului Testament și al întregii Biblii apoi. Astfel, nu e corect exegetic să pleci de la o idee premeditată ( ăsta e studiu deductiv , dacă mai țin eu bine minte de la școală ). Studiind întreaga idee a Noului Testament și a Bibliei, vei găsi că Mesia a venit în lume să rezolve problema păcatului. Legea care se ocupa până atunci de problematica păcatului era legea jertfelor. Deci înseamnă că El a venit să ofere ceva mai bun decât jertfele de animale. A și făcut-o -Slavă LUI! E plină Biblia de explicații în acest sens. Majoritatea jertfelor au fost desființate ( adică anulate)
Evrei 10:9  apoi zice: "Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule." El desființează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua.
10  Prin această "voie" am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, odată pentru totdeauna.
Am spus "majoritatea" pentru că versetul menționează că le-a anulat pe toate primele și în locul lor a rămas "Trupul lui Isus Hristos" Acum găsim în toată Biblia 2 argumente cu versete clare la ce anume reprezintă El: Jertfa de Paște:
Citat VDC:1 Corinteni 5:7  Măturați aluatul cel vechi, ca să fiți o plămădeală nouă, cum și Sunteți, fără aluat; căci b] Hristos, Paștele noastre[/b], a fost jertfit.
Și mai este și o jertfă de ispășire al cărei sânge era dus în Sfânta Sfintelor, deci e o ardere de tot. Din ea nu se mănâncă.
Citat VDC:1 Ioan 2:1  Copilașilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiți. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor (Sau Advocat. Grecește: Paraclet, adică apărător, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihănit.
2  El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre; și nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregii lumi.
Deci eu deocamdată Biblie clară, cu versete am găsit doar ce ți-am scris mai sus. De aceea eu cred că Trupul și Sângele Domnului se mănâncă numai la Paște. Dacă mai găsești și tu astfel de argumente să le postezi te rog. Asta ca să analizăm problema în întregul context al Bibliei. Acum, revenind la ce ai spus că înseamnă pentru tine expresia " ori de câte ori", eu consider că nu ai judecat corect situația pentru că YHWH este un Dumnezeu al păcii și al orânduielii. În acest sens " ori de câte ori" dacă nu este reglementat de El poate însemna și de 100 de ori pe zi. Ai spus că ei luau masa " Agape" mai des decât o dată pe an. Sunt foarte deacord, încă aș vrea să menționez ceva:
Citat VDC:Fapte 2:44  Toți cei ce credeau, erau împreună la un loc, și aveau toate de obște.
Deci era o perioadă în care biserica locuia ( probabil numai unii sau numai o perioadă de timp) împreună, sau se întâlneau foarte des. Acest argument îmi dă voie să cred că ei luau masa Agape împreună chiar de mai multe ori în zi. Vrei să spui că mâncau "Trupul și beau Sângele Domnului " de atâtea ori de câte ori serveau o masă " Agape " ? Orânduiala nu e a mea și nici a unui om. E a Domnului și El a stabilit când trebuie făcută. Tocmai tu ai predicat odată despre " timpul liniar și timpul ciclic". Ei bine ori de câte ori îi vine rândul acestei sărbători, ea este sărbătorită așa cum ne spune Domnul în Biblie.
Michael Roman a scris:2: Pe planul pastoral, ramane o problema pastorala foarte sensibila: te duci sa te impaci cu fratele certat numai de Pesach si de Ispasire? Te cercetezi numai anual? Chestia k te cercetezi zilnic, imi pare rau, e o teorie, un ideal emis de cei care nu cunosc parsivitatea firii pamintesti, care se leapada de pacate numai obligata si impinsa de la spate...(sau imbunata de Dumnezeu, ceea ce e mai degraba exceptia, nu regula interventiei divine).
Părerea mea e că pe plan pastoral e greșit expusă problema. Și de ce spun asta? Pentru că Biblia arată acolo felul în care nu ai voie să fi atunci când te apropii de această lucrare și nu că atunci numai trebuie făcută. Dacă ești certat cu cineva și noapte următoare mori, nu mai trebuie să vină așa zis-a " Cină a Domnului " de la începutul lunii sau cât de des o fi ea serbată, că ai plecat din lume cu păcatul după tine. Noi trebuie să fim gata să-L întâmpinăm pe Domnul în orice clipă nu numai înainte de "Cina Domnului" fie ea sărbătorită și săptămânal. Deci cred că îmi dai dreptate că nu așa se pune problema...

Iar referitor la ce ai scris la punctul 3 sunt și eu deacord că sunt tot felul de obiceiuri evreiești, iar frângerea pâinii ( probabil kiduș-ul) e unul dintre ele. Dacă aceasta trebuie făcută la intrarea în Sabat sau fiecare o face așa cum a făcut-o Domnul Isus, și în timpul săptămânii, și cu păcătoși și cu farisei... Nu mă pronunț prea tare pentru că Biblia nu spune ce anume trebuie să fie și ce să nu fie în cadrul ei. ( Erau și pâini dospite, și nedospite, și pește, și altele...)

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lica
3060. Postat la 29/04/2010 19:59 - 5487z3h58m
Michael Roman a scris:

3: Pe planul familial: dak as vrea sa tin kidushul saptamanal (care nu este o doctrina biblica, ci rabinica, si ar fi bine sa nu le incurcam), de erev Shabbat sotia mea ar aprinde candelele, ar rosti rugaciunea de binecuvantare, eu as rosti rugaciunea speciala de separare a sacrului de profan, sau de mundan, adica de separare a Shabbatului de zilele obisnuite, apoi m-as aseza la masa, as binecuvanta challoth-urile si vinul si ne-am bucura de partasie cu Adonai si noi intreolalta...

Deși aș vrea să discut mai multe aspecte din postare momentan sunt limitat datorită insuficienței din punct de vedere al timpului...

Deocamdată aș vrea să știu la ce binecuvântare te referi - poți posta, te rog, în limba română această binecuvântare? Și ca să nu ne încurcăm mai rău îți spun unde vreau să ajung. Mie îmi este cunoscută o binecuvîntare de genu (o știu doar cu aporximație..) " Binecuvântat fi Tu Adonai care ne-ai dat porunca de a aprinde lumânările" ...aici pentru mine apar unele probleme ca:

- când a dat Tatăl această poruncă - Raspuns: Pe muntele Sinai prin Tora orală

- Credincioșii în Yeshua ca Mesia în general nu acceptă Tora orală ca fiind de inspiarație Divină precum Tora scrisă (nu intru în detalii despre ce înseamnă una și ce înseamnă cealaltă pentru că se cunoaște) ...dar totuși sunt, nu puțini cei, care folosesc acea binecuvântare...care cuprinde o poruncă inexistentă din partea Tatălui din punct de vedere al Torei scrise

Mă mulțumește un răspuns scurt pentru a nu creea off-topic

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Pedro V
3063. Postat la 29/04/2010 21:47 - 5487z2h11m
Frate Ovidiu jertfe se aduceau in cursul anului?
Dar din ele mancau?

Sti doar coloseni 2:16,17 si intreb de: dar trupul este a lui Hristos .

NU exista Sarbatoare sau altar inaintea Domnului fara jertfe.
Si cum esti in partasie cu altarul cand stim caci Trupul este a lui Isus Mesia?
Cum esti in partasie cu Hristos daca nu cand mancam din El?

Ii clar caci Pavel si sfinti BIbliei se impartaseau in cursul anului,iar in Corinteni NU zice ca la Pasti mananci,ci zice ca in noaptea Pastelor a luat o paine....SI PAVEL NU ERA ACOLO ATUNCI,dar DUmnezeu ia descoperit TAINA ASCUNSA.

Oricum ar intoarce oameni,,ori de cate ori" se refera la cat mai mult ,IMPOSIBIL LA MAI PUTIN.

Citit Ioan 6 si pentru cine vrea ii clar.

sa aveti Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Aurelc
3065. Postat la 29/04/2010 22:57 - 5487z1h1m
Pedro, nu generaliza întrebarea, ci dă-mi exemple concrete de jertfe pe care le-a lăsat în vigoare Domnul Isus, pentru că la mine în Biblie scrie că le-a DESFIINȚAT. Deci dacă în vechime se aduceau în cursul anului jertfe, în mod literal și acum se aduc jertfe spirituale: Lauda buzelor noastre ca jertfă de mulțumire, trupurile noastre ca o jertfă vie, pe noi înșine ne dăm Lui Dumnezeu ca o jertfă necurmată și exemplele pot continua. Astfel suntem în împărtășire cu Altarul. Plus la Paște. Deci împărtășire cu Christos nu e numai atunci când mănânci Azima și bei Paharul. Uite aici exemple de jertfe spirituale frate:
Filipeni 2:17  Și chiar dacă va trebui să fiu turnat ca o jertfă de băutură peste jertfa și slujba credinței voastre, eu mă bucur și mă bucur cu voi toți
Și aceste jertfe aveau treabă tot cu altarul ceresc și spiritual, și nu erau mâncare și băutură.

În Ioan cap 6:35 scrie că cine va mânca din Domnul Isus nu va mai flămânzi niciodată. La fel și cu setea. De ce dar vrei să spui că tendința e să o faci din ce în ce mai mult, dacă Biblia spune exact invers ?? Viața nu ți se înmulțește dacă iei din El de 12 ori în an sau o singură dată. Asta e o absurditate pe care am mai contrazis-o la început. Am spus acolo că dacă aș crede așa ceva, nu știu când aș mai mânca și altfel de mâncare, obișnuită, că în rest aș lua numai "Viață " cum îți place ție să susții. Dar de fapt "viața" îți e păstrată atunci când împlinești Cuvântul lui Dumnezeu, și-l trăiești nu când mănânci cât mai des "Trupul și Sângele Lui".

Oricum, și Cuvântul este tot hrană spirituală nu numai " Trupul și Sângele Domnului". Deci când citești Cuvântul și Duhul lui Dumnezeu te cercetează și te prelucrează și te învață, e tot o hrănire spirituală. N-am ce face dar asta susține Biblia dragule.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
3073. Postat la 30/04/2010 18:27 - 5486z5h31m
Frate Ovidiu Cuvantul nu se generalizeaza.

NU mam referit NICI O CLIPA la jertfele din trecut,NU avem ce vorbi de ele CI VORBIM DE JERTFELE DIN ZIUA DE AZI,cum ziceai si tu.!

Cum esti in partasie cu Hristos daca te impartasesti ?
Cuvantul este Cuvant si impartasirea este impartasire, facand una nu o faci si pe cealalta neaparat ,DESI CUVANTUL DE CONDUCE LA ACEASTA.

Cum sa iti interzica Biblia sa te apropi de Hristos si trupul Sau? NICIODATA din contra.

ESTE CHIAR VIATA si inviere din morti frate Ovidiu in impartasire.!

Cine la sculat pe Hristos din morti? SANGELE LEGAMANTULUI.
Cine ne va scula pe noi? SANGELE LEGAMaNTULUI

Cand iei viata si invierea? Cand te impartasesti cu trupul si sangele Mielului.

NU neg nici vorba caci Cuvantul nu este hrana,dar sa il implinim pe TOT asa cum cere,si atunci ne vom si impartasi cu Hristos de mai multe ori.

Cand te impartasesti cu Hristos toti demoni sunt pusi pe fuga,toate legaturile celui rau cad, fiindca te atingi de Sfantul lui Israel care are putere mare si lucreaza minunat si astazi in SIon.

Cine ne opreste sa ne apropiem de trupul si sangele lui Hristos?
(eu nu stiu ,dar trebuie sa ne gandim bine fiindca numai cel rau ar pune spite in roata sa nu ne atingem de Hristos)

sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Dani
3074. Postat la 30/04/2010 22:12 - 5486z1h46m
Pedro V a scris:

Ii clar caci Pavel si sfinti BIbliei se impartaseau in cursul anului,iar in Corinteni NU zice ca la Pasti mananci,ci zice ca in noaptea Pastelor a luat o paine....SI PAVEL NU ERA ACOLO ATUNCI,dar DUmnezeu ia descoperit TAINA ASCUNSA.

Oricum ar intoarce oameni,,ori de cate ori" se refera la cat mai mult ,IMPOSIBIL LA MAI PUTIN.

Citit Ioan 6 si pentru cine vrea ii clar.

Frate Petrica singur te contrazici cu privire la Corinteni 11, spune clar si răspicat ca este vorba de PaȘtele din 14 nisan;

23. Căci am primit de la Domnul ce v-am învățat; și anume că, Domnul Isus, în noaptea în care a fost vândut, a luat o pâine.
24. Și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt-o, și a zis: "Luați, mâncați; acesta este trupul Meu, care se frânge pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea."
25. Tot astfel, după cină, a luat paharul, și a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veți bea din el."
26. Pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului, până va veni El.
27. De aceea, oricine mănâncă pâinea aceasta sau bea paharul Domnului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul și sângele Domnului.
28. Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuși, și așa să mănânce din pâinea aceasta și să bea din paharul acesta.

El a murit odată și nu de mai multe ori pe an după cum se obișnuiește de unii frați să ia cina Domnului, ba chiar unIi susțin că de cât ori iau Cina pt ei este paști, chiar nu mai înțeleg cum poate fi posibil să prăznuiești paștele de mai multe ori pe an,.de multe ori noi oameni credem că dacă luăm mai des suntem mai apropiați de Dumnezeu dar de multe ori gândurile noastre nu sunt tocmai pe placul lui Dumnezeu,eu cred căascultarea face mai mult ca toate jertfele pe care le aducem noi înaintea lui Dumnezeu și Saul a zis că pentru Domnul a oprit din animalele care le-a cruțat, dar răspunsul nu a fost pe măsură pe care Saul se aștepta să-l primească, așa suntem noi oameni zicem că facem pentru Domnul și că nu este rău nimic din ce facem dar ne înșelăm de cele mai multe ori.
Dumnezeu să ne lumineze pe toți și să ne dea înțelepciune de a înțelege și tot odată de a împlini cuvântul lui după voia lui și nu a noastră.
Cât din Ioan 6, da este foarte clar la fel după cum ai precizatsmiley

Fiți binecuvântați!
Aurelc
3082. Postat la 01/05/2010 08:24 - 5485z15h34m
Pedro V a scris:Frate Ovidiu jertfe se aduceau in cursul anului?
Dar din ele mancau?

Sti doar coloseni 2:16,17 si intreb de: dar trupul este a lui Hristos .

NU exista Sarbatoare sau altar inaintea Domnului fara jertfe.
Si cum esti in partasie cu altarul cand stim caci Trupul este a lui Isus Mesia?
Cum esti in partasie cu Hristos daca nu cand mancam din El?
E cam greu să înțeleg ce vrei să spui când pun aceste 2 citate unul lângă altul. Acum urmează al 2-lea
Pedro V a scris:Frate Ovidiu Cuvantul nu se generalizeaza.

NU mam referit NICI O CLIPA la jertfele din trecut,NU avem ce vorbi de ele CI VORBIM DE JERTFELE DIN ZIUA DE AZI,cum ziceai si tu.!

Cum esti in partasie cu Hristos daca te impartasesti ?
Cuvantul este Cuvant si impartasirea este impartasire, facand una nu o faci si pe cealalta neaparat ,DESI CUVANTUL DE CONDUCE LA ACEASTA.
Și eu sunt deacord că atunci când mă hrănesc din Cuvânt e una, și când mănânc "Trupul și Sângele Domnului" e alt fel de "hrană spirituală". Dar pentru că ai pomenit de jertfele de peste an, și de împărtășirea cu altarul te-am rugat să-mi dai versete biblice în care Trupul Domnului și Sângele Lui să simbolizeze alte jertfe decât cea de Paște din care se mănâncă și cea de sărbătoarea ispășirii din care nu se poate mânca. Eu cred că ce ți-am scris aici e după Cuvânt și nu invenții de-ale mele... Deci fi și tu te rog la fel de documentat sau și mai bine dacă se poate. Vreau versete biblice clare nu interpretări.

Expresia "ori de câte ori" din 1 Corinteni este sinonimă cu " de fiecare dată". Aceasta nu stabilește nici dacă trebuie luată dimineața, nici seara, nici la amiază, nici o dată pe an, nici de 4 ori, nici de 12 ori, nici de 53 de ori în an dacă vrei s-o iei săptămânal... Ea vorbește clar că de fiecare dată când faceți mâncați Trupul Domnului și beți Sângele Lui comemorați moartea Domnului până va veni El. Am spus "comemorați" sau "amintiți" moartea Lui pentru că e vorba de un eveniment trecut și nu de unul în viitor care să poată fi vestit. Oricum, ceea ce ți-am spus despre "ori de câte ori" poți s-o iei ca pe o interpretare a mea, în coralere cu ideea generală a Bibliei. Dar tu va trebui să îți susții părerea aducând dovezi din restul Bibliei că Jertfa Domnului Isus reprezintă și alte jertfe din care se mânca în timpul anului.

fullban10
3086. Postat la 01/05/2010 20:46 - 5485z3h12m
Faptele Apostolilor 2; 42 si 46, nu sunt versete care ne arata ca primii crestini luau cina in fiecare zi ?.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pedro V
3087. Postat la 01/05/2010 20:52 - 5485z3h6m
Frate Daniel NU cred ca ma contrazic fiindca NU am gasit scris in Corinteni caci Cina trebuie sa o faci DOAR la Paste.!(este interpretarea sa zici asa ceva)

Scrie foarte clar ca IN NOAPTEA ACEEA de Paste HRISTOS a facut lucrarea sfanta si atat.
DACA NU A FACUTo DECAT ATUNCI la Paste CAND SA ZICA CA A FACUT-O???

Dar scrie dupaia clar: sa o faceti ''ori de cate ori '' SI NU II ERA GREU SA REPETE DOAR LA PASTE.

(cum a primit Pavel de la Hristos TAINA ACEASTA din moment ce El nu a fost atunci?
ASTAZI DACA INTREBI PE DUMNEZEU ITI ZICE SA O FACI DE MAI MULTE ORI IN AN SA FI CONVINS 200%)

Dar Pavel a facut lucrarea sfanta de mai multe ori in an , fiindca ACEASTA ERA: taina ascunsa, viata si invierea din morti, in trupul lui Hristos este totul si NUMAI mancand din El esti in partasie cu altarul.

Ioan 6 ii clar ,insa nu este bagat in seama aproape deloc.!

sa ai Pace

Pedro V
3088. Postat la 01/05/2010 21:09 - 5485z2h49m
Frate Ovidiu eu ca jertfe din trecut am intrebat daca se aduceau in cursul anului?

NU CE SE ADUCEAU,eu la asta mam referit fiindca NU ma intereseaza deloc ritualurile,eu ca ritualuri am zis ca NU sunt interesat,DEACEEA AM ZIS DIN COLOSENI 2: trupul este a lui Hristos?

Ce jertfe se aduceau:
Pentru pacate se aduceau?
La Sarbatorile Domnului se aduceau?
Pentru vina?

Sa luam cateva CARE SUNT STRICT LEGATE SE TRUPUL DOMNULUI SI SANGELE SAU.!

In Trupul DOmnului avem ispasirea pacatelor, avem sfintirea, avem iertarea, aveam implinite multe din cerintele care erau la Sarbatorile Domnului>!

DECI in partasie cu altarul suntem cand mancam din EL.

Si stii clar ce scrie in Evrei 7:11,12 .

Sunt total de acord cu tine ca ''ori de cate ori nu este ''1 singura data in an,luna, sapatamana.

Te intreb ai de ce sa iti amintesti moartea Domnului?

Sti ce zicea Pavel: dar noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei este o pricina de poticnire, si pentru Neamuri, o nebunie; (1Cor.1:23)

carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei. (Col.1:27)

( si sa dau un exemplu pamantesc : daca o persoana iti lasa un testament cu bogatii pamantesti DE CATE ORI ITI AMINTESTI DE PERSOANA ACEEA?)

Putem compara jertfa din Golgota atunci doar 1 data in an?

sa ai Pace

Lica
3089. Postat la 01/05/2010 21:19 - 5485z2h39m
Sarbatoarea Pesah este cea in care ne aducem aminte de Mesia, mai precis de rastignirea Lui iar mai apoi de inviere...toate acestea pentru rascumpararea noastra. Ca atare avem Cina pascala, trupul si sangele lui Yeshua, noile noastre paste...de cate ori mancam pastele (azima si vinul) ne aducem aminte de moartea lui Mesia.

Insa daca ceea ce a instituit Mesia ca noile Paste se aplica si peste an....ne aducem aminte de moartea Lui in fiecare zi, shabat sau Sarbatoare anuala? de exemplu se considera ca Sarbatoarea Sukot (Corturilor) este cea mai aproape de data nasterii lui Mesia...dar este si o sarbatoare a bucuriei etc....deci ne vom bucura in aceasta sarbatoare....ne vom aduce aminte ca sarbatorim nasterea lui Mesia insa daca facem in acea sarbatoare si Cina....vom avea un comflict a comemorarii....comemoram nasterea sau moartea? Planul de mantuire din sarbatori este ca si o scara....daca am urcat deja treapta rascumpararii nu putem calca pe acea treapta in si pe urmatoarele in acelasi timp.....ci vom urca mai sus

Daca Mielul pascal arata inainte spre Mesia care avea sa vina iar noi privim acum la El inapoi la Cina Pascala prin azima si vin... care sunt lucrurile la care trebuie sa privim noi inapoi cand facem Cina peste an? si care sunt lucrurile care aratau poporului Israel ca urma sa fie implinite in Mesia (precum este evident in cazul mielului pascal)?

Referitor la "ori de cate ori" este adevarat ca nu defineste un timp precis....poate fi de mai multe/putine ori pe an, insa daca acest verset nu spune cand....poate ca nu era nevoie sa ne spuna...poate este doar o continuare a ceva ce exista deja...de fapt nu este doar un "poate" pentru ca stim ca Mesia a venit ca sa implineasca Legea care invata unele lucruri uneori chiar prea precis am spune noi...

Pedro V
3091. Postat la 01/05/2010 21:33 - 5485z2h25m
Frate Lica cand mananci si bei din ''Trupul si Sangele lui Hristos '' il iei pentru ce a fost in trecutul tau sau pentru ce este in prezent si viitor?

Cand ai nevoie de viata si inviere?

Sangele lui Hristos si astazi este viu si are putere mare in cei ce se incred in Mesia din toata inima.

Oare moartea lui Hristos are putere in fiecare zi si trebuia amintita?

Bine zici ca ,, doar se considera'' Sarbatoarea Corturilor cea mai aproape de nasterea Domnului,lucru pe care cei care cunosc lucrarile prin Duhul Sfant stiu ca nu este asa.

Daca am citi Ioan 6 si am implini ferice de noi va fi!

sa ai Pace

Lica
3093. Postat la 01/05/2010 21:45 - 5485z2h13m
Frate Pedro nu vreau sa fiu rau dar am tras concluzia ca mi-ai raspuns fara sa te gandesti nici macar un minut asupra a ceea ce am scris ci m-ai contrazis direct (dovata si timpul scurt dintre postari )

Astept din partea ta raspunsuri la problemele ridicate de mine dupa care putem sa continuuam...altfel...putem pune ambii intrebari la infinit!

Bine zici ca ,, doar se considera'' Sarbatoarea Corturilor cea mai aproape de nasterea Domnului,lucru pe care cei care cunosc lucrarile prin Duhul Sfant stiu ca nu este asa.
Da...cunosc persoane care considera ca nasterea a avut lao la craciun (persoane care sustin desigur ca cunosc lucrarile prin Duhul Sfant) si....pentru ca observ ca esti foarte dur in vorbire cu cele mai bune intentii de refresh iti spun ca chiar si tu ai avut un text despre nasterea lui Isus in preajma Craciunului (in mod sigur nu era o coincidenta smiley )

Shalom! smiley

Pedro V
3094. Postat la 01/05/2010 22:01 - 5485z1h57m
Am stat mai mult de 1 minut sa fi sigur.!

De ce sa te contrazic? Eu NU contrazic Biblia.

NU imi amintesc ca eu sa scriu despre nasterea Domnului,si unde am scris de la inceput am zis ca NU ma bag unde Biblia tace.
Si sa zic ca este in perioada craciunului,nu stiu, nu imi amintesc, DAR ITI ZIC CA NU MA INTERESEAZA ziua nasteri atat si nici sa vorbesc despre.

Dur in vorbire? sa fim seriosi doar nu umblam cu Biblia doar luand versetele despre dragoste si iubire.
Il vezi pe Hristos sau ucenici vorbind pe ocolite?

Este bine ca El sa fie viu in inima noastra si legat de lucrarile prin DUhul Sfant este departe de a se fi nascut la craciun sa Corturi.
(nu avem treaba cu lumea si ce zic ei)

sa ai Pace

Lica
3096. Postat la 01/05/2010 22:26 - 5485z1h32m
OK smiley sa nu discutam pe langa subiect fara nici un sens....

Inca astept raspunsuri clare la postarea mea (postarea 3089)

Dani
3102. Postat la 02/05/2010 13:34 - 5484z10h24m
Pedro V a scris:

Scrie foarte clar ca IN NOAPTEA ACEEA de Paste HRISTOS a facut lucrarea sfanta si atat.
DACA NU A FACUTo DECAT ATUNCI la Paste CAND SA ZICA CA A FACUT-O???

Dar scrie dupaia clar: sa o faceti ''ori de cate ori '' SI NU II ERA GREU SA REPETE DOAR LA PASTE.
(cum a primit Pavel de la Hristos TAINA ACEASTA din moment ce El nu a fost atunci?
ASTAZI DACA INTREBI PE DUMNEZEU ITI ZICE SA O FACI DE MAI MULTE ORI IN AN SA FI CONVINS 200%)

Dar Pavel a facut lucrarea sfanta de mai multe ori in an

Frate petrică doar scrie clar în Corinteni că în noaptea în care a fost vândut a luat o pâine, cum poți argumenta că nu este vorba de paști, citește acest verset care spune clar:

Pentru că, ori de câte ori mâncați pâinea
Aceasta și beți paharul, vestiți
Moartea Domnului, până* vine El.

Deci cum poți vesti moartea lui în fiecare zi sau lună? Întrebarea mea este tu mai crezi în paștele din 14 Nisan? spun acest lucru din câte știu cei care iau cina seara de mai multe ori pe an mi-au zis că pt. ei paștele nu mai există, sincer nu mă deranjează cum iei și cum crezi dar consider că este nevoie de cunoștință și adevăr care ne asigură dreptul la mântuire, cât despre Pavel că ar fi luat de mai multe ori pe an nu am găsit scris acest lucru, chiar aș fi interesat să-mi dai dovezi că pavel a făcut acest lucru de mai multe ori.

Fiți binecuvântați!
fullban10
3105. Postat la 02/05/2010 14:53 - 5484z9h4m
Faceti un popas, si, dati-mi si mie un raspuns.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lica
3107. Postat la 02/05/2010 15:27 - 5484z8h31m
valentina a scris:
Faptele Apostolilor 2; 42 si 46, nu sunt versete care ne arata ca primii crestini luau cina in fiecare zi ?.

Citește postările de la început...acest aspect s-a discutat deja. Acolo apare frangerea painii sau Kidush...care este un obicei la evrei...se face la mesele de dragoste...acasa sau unde se strangeau si foloseau paine (o paine din care toti mananca simbolozand unitatea) dospita si vin (un pahar cu vin care este umplut pana cuge peste simbolizand binecuvatarea)....

Aurelc
3111. Postat la 03/05/2010 00:41 - 5483z23h16m
valentina a scris:
Faceti un popas, si, dati-mi si mie un raspuns.

Îți recomand să citești pe la paginile 3, 4, 5 ale subiectului, și de exemplu la Pag 5 , postarea nr 815 am făcut câteva referiri la întrebarea ta.

Pagina 8 din 13 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19196125 vizite unice Powered by PHP-Fusion