Portal melhisedec.ro
- Vineri - Ziua a VI-a - 6 Iunie 2025 - 10 Sivan 5785 - Londra 17:16:52CB - Ierusalim 19:16:52CB -

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii ştiri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu şi om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banaţi: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică şi Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 9 din 13 << < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Deconectat RE: Cină sau Împărtăşire
Pedro V
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
3116. Postat la 03/05/2010 19:47 - 5513z4h28m
DANY CRESTINUL a scris:
Pedro V a scris:

Scrie foarte clar ca IN NOAPTEA ACEEA de Paste HRISTOS a facut lucrarea sfanta si atat.
DACA NU A FACUTo DECAT ATUNCI la Paste CAND SA ZICA CA A FACUT-O???

Dar scrie dupaia clar: sa o faceti ''ori de cate ori '' SI NU II ERA GREU SA REPETE DOAR LA PASTE.
(cum a primit Pavel de la Hristos TAINA ACEASTA din moment ce El nu a fost atunci?
ASTAZI DACA INTREBI PE DUMNEZEU ITI ZICE SA O FACI DE MAI MULTE ORI IN AN SA FI CONVINS 200%)

Dar Pavel a facut lucrarea sfanta de mai multe ori in an

Frate petrica doar scrie clar in corinteni ca in noaptea in care a fost vandut a luat o paine ,cum poti argumenta ca nu este vorba de pasti ,citeste acest verset carespune clar:
Pentrucă, ori de câte ori mâncaţi pâinea
aceasta şi beţi paharul, vestiţi
moartea Domnului, până* vine El.
Deci cum poti vesti moartea lui in fiecare zi sau luna?intrebarea mea este tu mai crezi in pastele din 14 nisan?spun acest lucru din cite stiu cei care iau cina seara de mai multe ori pe an mi-au zis ca pt. ei pastele nu mai exista,sincer nu ma deranjeaza cum iei si cum crezi dar consider ca este nevoie de cunostinta si adevar care ne asigura dreptul la mantuire,cit despre Pavel ca ar fi luat de mai multe ori pe an nu am gasit scris acest lucru ,chiar as fi interesat sa-mi dai dovezi ca pavel a facut acest lucru de mai multe ori .

fiti binecuvantati!

Mai inteles gresit ce am scris.

Pavel NU zice ca la doar la PASTI sa mananci Cina Domnului ci zice clar dupa ,,ori de cate ori ".!
(EL DOAR ZICE CA IN NOAPTE ACEEA A FACUT CINA, NU ca doar atunci se face, si numai atunci a facut-o doar)

Cum pot vesti moartea?
Ce zice Pavel?

dar noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei este o pricina de poticnire, si pentru Neamuri, o nebunie; (1Cor.1:23)

carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei. (Col.1:27)

In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume! (Gal.6:14)

De fapt, Hristos m-a trimis nu sa botez, ci sa propovaduiesc Evanghelia: nu cu intelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos sa fie facuta zadarnica. (1Cor.1:17)

Deci cum este?

Sarbatorile Domnului raman asa cum Sta Scris, dar JERTA LUI Hristos TOT TIMPUL.

Ce crezi ca faceau ucenici in la frangerea paini? SCRIE CLAR CA LUAU ,,CU CURATIE DE INIMA''.
Sa nu zic in Corinteni scrie clar: ca impartasirea si frangerea paini este Cina Domnului.
(Ucenici NU tineau ca evrei kidush ,vinul panie etc,ei luau trupul Domnului )

sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Aurelc
3124. Postat la 04/05/2010 22:56 - 5512z1h20m
A vesti = a vorbi despre ceva ( asta dacă mai cunosc eu bine limba română...)
A sărbători = a comemora un eveniment care de regulă s-a produs în trecut.

De vestit poţi să vesteşti de câte ori vrei. De comemorat doar când îi vine vremea. Cam aste e matematica mea la acest capitol.
Pedro V a scris:dar noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei este o pricina de poticnire, si pentru Neamuri, o nebunie; (1Cor.1:23)

carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre Neamuri, si anume: Hristos in voi, nadejdea slavei. (Col.1:27)

In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume! (Gal.6:14)

De fapt, Hristos m-a trimis nu sa botez, ci sa propovaduiesc Evanghelia: nu cu intelepciunea vorbirii, ca nu cumva crucea lui Hristos sa fie facuta zadarnica. (1Cor.1:17)

Apostolul Pavel în toate aceste versete a vorbit despre cruce, nu a dat oamenilor să consume "Trupul şi Sângele Domnului" simbolizat prin azimă şi vin.

Am învăţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni şi a-ţi susţine părerile. - O.P.
Pedro V
3126. Postat la 05/05/2010 20:11 - 5511z4h5m
De acord cu tine ca Pavel unde vorbeste de ,,crucea Domnului'' NU vorbeste de azima si must.
Eu am postat versetele acelea fiindca fratele Daniel zicea CACI NUMAI LA PASTI vestim moartea Lui,dara vedem caci Pavel NUMAI CU HRISTOS RASTIGNIT se lauda.

Dar de taina ascunsa de veacuri adica: Hristos in voi nadejdea slavei ce zici???
Cand ii Hristos in noi ?(nu am refer la Cuvant,caci si daca am lua Cuvantul atunci ne-am impartasi de multe ori)
Ce nadejde avem cand ne apropiem de Cina? Viata si invierea in ziua de apoi? Asta nadajduim noi? Si vedem slava atunci?
Ajuta-ne Doamne pe toti.

De acord cu tine fratele meu in legatura cu comemoratul si sarbatoritul.

Insa in corinteni NU am vazut scris nici cuvintele sarbatoare(scrie Paste,dar NU zice ca atunci sa o facem neparat,doar aminteste cand sa facut) si nici comemorat.
Am gasit scris POMENIREA MEA SI VESIREA MORTI.

Oare numai la Pasti il pomenesc si vestesc?

sa ai Pace

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Dani
3148. Postat la 07/05/2010 20:46 - 5509z3h30m
Pedro V a scris:

Insa in corinteni NU am vazut scris nici cuvintele sarbatoare(scrie Paste,dar NU zice ca atunci sa o facem neparat,doar aminteste cand sa facut) si nici comemorat.
Am gasit scris POMENIREA MEA SI VESIREA MORTI.

Oare numai la Pasti il pomenesc si vestesc?

Frate Petrică văd că te învârti în cerc şi nimic concret nu aduci ca argumentaţie cu privire la cina Domnului, cu siguranţă că numai odată poţi comemora moartea lui atunci când să împlinit fapta şi anume la paşti. Naşterea şi moartea odată se petrec în viaţa noastră, deci cum putem vesti în fiecare zi sau lună, trimestru moartea lui, biblia ne arată în; Matei 24; 45;

Care este deci robul credincios şi înţelept, pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrană la vremea hotărâtă?

Deci dacă Dumnezeu ne-a dat ca să sărbătorim toate sărbătorile la vremea hotărâtă tot aşa stau şi în privinţa împărtăşiri cu trupul Domnului. Dumnezeu este un Dumnezeu al orânduieli pe când oameni sunt doar oameni şi fac de câte ori vreau ei fără să întrebe pe Dumnezeu dacă fac bine ceia ce fac, cât despre că nu scrie clar poate aşa vezi tu Petrică dar spune că moartea lui trebuie vestită atunci când sa petrecut evenimentul, mai clar de atât nu scrie.

A propovădui pe Hristos este normal că trebuie să-l propovăduim dar nu are legătură cu cina Petrica să nu le amestecăm, fiecare lucru îşi are rolul lui, să cercetăm scripturile căci ele ne asigură viaţa veşnică, ascultarea face mai mult ca toate jertfele, aşa că mai bine să ascultăm ce ne vorbeşte Dumnezeu şi să respectăm orânduiala pe care ne-a lăsat în tot ce ţine de viaţa veşnică.
Pedro V
3176. Postat la 09/05/2010 15:15 - 5507z9h1m
Eu vorbesc cu ce ii scris ,doar asa stiu.

Am zis si lui Ovidu sa imi aratati unde scrie sa comemorezi si la sarbatoarea Pastelor numai?
SAU NU SE INTELEGE ,,ori de cate ori''?

Deci NU putem sa vestim moartea Domnului in fiecare zi? OIOIOIIIIIII nebiblic 100% !
Ti-am dat versetele cu ce se lauda Pavel cand propovaduia Evanghelia dar se pare ca in ziua de azi nu se calca pe urmele sfintilor BIbliei.

Dar de luca ce zici?Mie imi place toata Biblia asa cum sunt oameni lui Dumnezeu.

Si Domnul a zis: "Cine este ispravnicul credincios si intelept pe care-l va pune stapanul sau peste slugile sale ca sa le dea partea lor de hrana la vremea potrivita? (Luc.12:42)

Unde scrie ca moartea Domnului se vesteste doar atunci cand sa petrecut?

Eu o vestesc si marturiesc in fiecare zi,fiindca este viata si inviere .

Cine opreste sa nu se apropie de trupul si sangele Domnului pe oameni?
( sa isi raspunda fiecare,fiindca la Masa Domnului altfel nu stam sa fi-ti siguri)

Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54)

Cand nu te apropi de Domnul vieti esti ca un om uscat ,care supravietuieste pana va fi taiat.

Lica
3178. Postat la 09/05/2010 16:06 - 5507z8h9m
Frate Pedro...nici acum nu mi-ai raspuns la subiect la intrebarile mele... smiley ...ce sa inteleg?

Luc.12:42
Si Domnul a zis: "Cine este ispravnicul credincios si intelept pe care-l va pune stapanul sau peste slugile sale ca sa le dea partea lor de hrana la vremea potrivita?

Insisti mult pe acest verset...hrana la vremea potrivita...cei care sustin ca cina este doar la Pesah...spun ca aceasta hrana se da la Pesah. Dar tu? care este vremea potrivita? ...pentru ca nu ai dat nici o vreme hotarata pana acum...

Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54)

Cand nu te apropi de Domnul vieti esti ca un om uscat ,care supravietuieste pana va fi taiat.

Nu stiu pentru cine ai postat asta...cei care participa la discutie...din cate stiu eu...toti mananca si beau trupul si sangele Mantuitorului...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Pedro V
3182. Postat la 09/05/2010 16:46 - 5507z7h30m
Frate Lica nu am fost pe internet de joi,vineri .

Este prima data cand postez versetul din Luca ,acuma de cand am reinceput discutile deci NU merge faza cu insistatul.

Deci ar veni caci Isus Mesia ne iarta doar la Paste si in cursul anului jerta Sa nu are nici o valoare.
Numai la Paste avem nevoie El,in rest nein.

Sti cand ii vremea potrivita? Cand cer oile hrana ,cand suspina dupa vindecare, cand striga dupa Domnul vieti sa il manance in trupul lor slab , atunci cand ai nevoie de Hristos in tine te impartasesti cu El.

Si care ar fi problema totusi? Eu cred Biblia.
Pot vesti doar un verset,daca atata stiu asta e nu?
Cum noi stim sa vorbim cu alti frati in Hristos numai despre porc,sarbatori,sambata asa putem vorbi si despre Duhul Sfant,Cina Domnului, taierea imprejur a inimi etc.

o sa iti raspund si la ce ai scris tu.

sa ai Pace

Lica
3183. Postat la 09/05/2010 17:01 - 5507z7h15m
Frate Lica nu am fost pe internet de joi,vineri .

Ai mai postat după ce ţi-am pus întrebările....ele sunt mai vechi puţin smiley

Este prima data cand postez versetul din Luca ,acuma de cand am reinceput discutile deci NU merge faza cu insistatul.

Citeşte la pegina 5 postarea numărul 822. Postat la 27/10/2009 21:52. smiley Nu mă lasă memoria câteodată....nush dacă e un lucru pozitiv sau negativ... smiley

Deci ar veni caci Isus Mesia ne iarta doar la Paste si in cursul anului jerta Sa nu are nici o valoare.
Numai la Paste avem nevoie El,in rest nein.

Eu nu primesc iertare la Paşte! ...Jertfa sa Sa are valoare în tot cursul anului...dar vrem sau nu... Paşte e doar la Paşte smiley ...

Sti cand ii vremea potrivita? Cand cer oile hrana ,cand suspina dupa vindecare, cand striga dupa Domnul vieti sa il manance in trupul lor slab , atunci cand ai nevoie de Hristos in tine te impartasesti cu El.

Hmmm...consideri că Domnul trebuia să pună mai multe Paşte pe an? Eu consider totuşi că ajunge cât a dat...

Si care ar fi problema totusi? Eu cred Biblia.
Pot vesti doar un verset,daca atata stiu asta e nu?
Cum noi stim sa vorbim cu alti frati in Hristos numai despre porc,sarbatori,sambata asa putem vorbi si despre Duhul Sfant,Cina Domnului, taierea imprejur a inimi etc.

Nu este nici o problemă (cel puţin din partea mea) ...eu postez cum înţeleg eu Scriptura în legătură cu acest subiect...şi alţii la fel iar personal citim...cercetăm şi luăm ce credem bun după lumina primită....aşa încât şi eu şi tu avem dreptul la o opinie....

sa ai Pace

Shalom frate! smiley

Pedro V
3185. Postat la 09/05/2010 20:56 - 5507z3h20m
Aaaa sigur ca am postat eu am zis ca nu am intrat acuma vineri,sambata,ci doar azi.

Pai eu ti-am zis ca nu am postat acuma si nu am cu ce sa insist , am postat in octombrie 2009 si parca nici nu era site asta gata atunci,deci vreo 7 luni de atunci.

Eu cand a murit El am primit iertarea de pacate,impacarea cu Tata si alte lucrari minunate.

Si atuncea cum ramane cu jertfa? Tot anul sau nu?
Si cu impartasirea cu Hristos doar odatamdesi jertfa ii tot anul?
Interesant si nebiblic.

Pastele ii odata in an cand a zis Dumnezeu si atunci il mancam cu azime si cu anumite mancaruri din care se face masa de Paste.

Important este ca ceea ce vorbim sa fie in Biblie caci daca intoarcem ceva sau adaugam aveam de a face cu Dumnezeu care are putere mare si astazi sa lucreze in cei care se inchina in Duh si Adevar.

Numai bine

Pedro V
3186. Postat la 09/05/2010 21:20 - 5507z2h56m
Lica a scris:

Insa daca ceea ce a instituit Mesia ca noile Paste se aplica si peste an....ne aducem aminte de moartea Lui in fiecare zi, shabat sau Sarbatoare anuala? de exemplu se considera ca Sarbatoarea Sukot (Corturilor) este cea mai aproape de data nasterii lui Mesia...dar este si o sarbatoare a bucuriei etc....deci ne vom bucura in aceasta sarbatoare....ne vom aduce aminte ca sarbatorim nasterea lui Mesia insa daca facem in acea sarbatoare si Cina....vom avea un comflict a comemorarii....comemoram nasterea sau moartea? Planul de mantuire din sarbatori este ca si o scara....daca am urcat deja treapta rascumpararii nu putem calca pe acea treapta in si pe urmatoarele in acelasi timp.....ci vom urca mai sus

Daca Mielul pascal arata inainte spre Mesia care avea sa vina iar noi privim acum la El inapoi la Cina Pascala prin azima si vin... care sunt lucrurile la care trebuie sa privim noi inapo cand facem Cina peste an? si care sunt lucrurile care aratau poporului Israel care urma sa fie implinite in Mesia (precum este evident in cazul mielului pascal)?

Referitor la "ori de cate ori" este adevarat ca nu defineste un timp precis....poate fi de mai multe/putine ori pe an, insa daca acest verset nu spune cand....poate ca nu era nevoie sa ne spuna...poate este doar o continuare a ceva ce exista deja...de fapt nu este doar un "poate" pentru ca stim ca Mesia a venit ca sa implineasca Legea care invata unele lucruri uneori chiar prea precis am spune noi...

Oare numai la Paste ne aducem aminte de jertfa Sa?
Doar atunci ii valabila?

Dar Hristos NU este doar mielul de jertfa adus la Paste.Cum facem atunci?
Cum ai jertfa la Sarbatori daca Hristos nu ii ,fiindca ziceti ca doar la Paste se ia jertfa Sa lucru care nu ii scris in BIblie ?

NU are nici o treaba Sarbatoarea Corturilor cu nasterea Domnului oricat le-ar intoarce uni si alti NU scrie NU vorbim.

Hristos a desfintat toate jertfele care se aduceau in timpul anului si NU doar cu mielul pascal din vechime.
Astfel din moment ce El este ca jertfa pe altarul de Sus si isi face slujba in cort CUM SA NU MA IMPARTASESC CU EL ?

..Ori de cate ori " este DOAR de mai multe ori in nici un caz de mai putine ori.
Cum sa iti zica sa te apropi de Isus de mai putin ori? IMPOSIBIL

Degeaba bagam cu Legea fiindca NU este sustinere cu Cina doar odata la an ,deaorece cum spuneam jertfa Domnului cuprinde toate ritualurile jertfelor si se aduceau multe jertfe in cursul anului,si NU exista infatisare inaintea Domnului fara jertfa.

Cum sa mergi inaintea Celui Preainalt si nu ai jertfa pe altar?Cum sa faci sarbatoare fara jertfa ?

Sa vina dupa 2000 de ani alte invataturi despre Cina Domnului fara a fi prin Duhul Sfant nu este bine.

sa ai Pace

Aurelc
3187. Postat la 09/05/2010 23:29 - 5507z0h47m
Eu nu înţeleg ce vrei să spui cu atâtea explicaţii dar fără nici un verset clar că jertfa lui Mesia reprezintă fertfe din care se mânca în afară de Paşte.

Sau vrei să spui că atunci când eşti păcătos mai tare mănânci Trupul şi bei Sângele Său sfânt ca să te curăţeşti de păcate ?? Hm... interesantă logică.
Jertfa Sa e valabilă în fiecare zi din an ca să mă ierte, dar pentru iertare nu trebuie să mănânc din El ci să îmi plâng păcatul, să-I cer iertare şi să cred că Tatăl prin Jertfa Domnului Isus mă iartă. În felul acesta este pomenită din punct de vedere biblic Jertfa Sa în timpul anului. Dar de mîncat din El, nu găsesc versete numai la Paşte, oricât aş întoarce Biblia pe toate laturile. Deocamdată atât am găsit scris. Poate ştiu alţii mai mult.

Am învăţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni şi a-ţi susţine părerile. - O.P.
Lica
3191. Postat la 10/05/2010 15:11 - 5506z9h5m
Frate Pedro ca să încercăm să vorbim pe aceeaşi limbă....întrebările mele (şi nu numai) se pare că le laşi fără răspuns....deci ca să încercăm, să ne dumirim te rog să răspunzi la subiect...am înţeles că tu crezi că e nevoie de împăprtăşire peste an...dar spune-ne mai departe...ce suport găseşti în Lege?

Ca să pun şi eu întrebarile mai direct:

Mănânci din trupul şi sângele lui Mesia în locul jertfelor de bunăvoie, mulţumire sau ispăşire? (nu mai întreb de miel de paşte pentru că este clar deja pentru ambii) ....aştept un DA sau NU urmat de justificarea Biblică!

Pedro V
3192. Postat la 11/05/2010 10:58 - 5505z13h17m
Frate Ovidiu si Samuel va rog un singur lucru sa NU rastalmaciti ce scriu si sa NU ziceti ce eu nu am scris.

Frate Ovi dupa meritul nostru NICIODATA NU AM PUTEA SA NE APROPIEM DE TRUPUL SI SANGELE Domnului.
NU am gasit scris ca trupul si sangele Domnului se ia numai la Paste.

Si se fac si multe confunzi mari mari legat de Cina si Paste.
DE CE MAI MANCAM ATUNCI PASTELE DUPA VECHIUL LEGAMANT daca zicem ca luam numai Cina odata la Pasti(oricum ii nebiblic)??
De ce mai aducem mancarurile respective de Paste?

Tot anul se aduceau jertfe si TOATE SE REGASESC IN MESIA,alfel puteti sa continuati sa le aduceti si nu o sa foloseasca la nimic.

Ioan 6 citeste si acolo NU scrie nici de Paste nici de luna,an,saptamana!
(mananci ai viata nu mananci nu ai viata si invere ,foarte clar)

Fratele meu Samuel eu ti-m raspuns la intrebarile tale si am si ingorsat cuvinte din intrebarea la care am raspuns in ordine.

In Lege sa gasesc suport pentru impartasirea peste an?
Dar ai vazut tu in Lege sa mananci trupul si sangele Domnului,sa fie scris?? nu ca luam din Noul si ducem in vechiul pe Mielul fara cusur ?

Legat de intrebare: ce jertfe sau implinit in jertfa lui Isus Hristos?
( doar cea cu mielul sau toate?)

Bine scria in Ioan 6:
64. Dar sunt unii din voi care nu cred."

63. Duhul este acela care da viata, carnea nu foloseste la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh si viata.

(De 2000 de ani sfintii Bibliei se impartasesc cu Hristos de mai multe ori,si acuma apar alte invaturi,ajungem sa zicem ca azs ca dupa 1900 de ani Biserica Domnului are nevoie de scrierile Ellenei White)

Sa aveti Pace

Lica
3193. Postat la 11/05/2010 14:56 - 5505z9h20m
Frate Pedro eu nu vreau sa te supar...incerc doar sa port o discutie pe marginea unui subiect cu tine si cu toti ceilalti forumisit smiley

Mănânci din trupul şi sângele lui Mesia în locul jertfelor de bunăvoie, mulţumire sau ispăşire? (nu mai întreb de miel de paşte pentru că este clar deja pentru ambii) ....aştept un DA sau NU urmat de justificarea Biblică!

Deci dupa parerea ta impartasirea de peste an nu are un premergator in VT...precum pastele....dar..tot dupa parerea ta...nici nu trebue sa aibe. Am inteles corect?

Legat de intrebare: ce jertfe sau implinit in jertfa lui Isus Hristos?
( doar cea cu mielul sau toate?)

In Mesia s-au implinit toate...dar nu putem sa mancam din El decat ca Pasti....pentru ca asa se gaseste scris...si mai se gaseste ca este si jertfa de ispasire...dar ca si jertfa de ispasire nu putem sa mancam dupa Lege... in rest...se aduce jertfa buzelor...dar nu pot sa mananc de ex din Mesia ca jertfa de bunavoie....nu este Biblic

Noi incercam sa face ce au facut si primii ucenici...nu ce au facut oamenii timp de 2000 de ani...pentru ca si tu stii ca au facut cam multe....

Pedro V
3201. Postat la 11/05/2010 23:19 - 5505z0h57m
Stai linistit ca NU este nici o problema ca discutam,mie imi face placere sa vorbesc oricand din Cuvant.

Sunt o multime de lucruri care NU sau facut in vechiul testament si sunt din noul testament dar noi stim caci Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu.
Asa ca Nu conteaza timpul cand a fost dat ,din moment ce ii dat de Dumnezeu.

Fratele meu sau implinit sau nu toate jertfele? Pai ori da ori ba.

Am mai zis: unde scrie sa mananci din Hristos doar la Paste?
Atunci spune-mi un lucru: cum mananci si din Hristos si din mancarea de Paste?
Si Pavel in corinteni zice foarte foarte clar ca ,,ori de cate ori'' si Ioan 6 ii lamurit si NU vorbeste despre Paste acolo.

Se mancau sau nu din jertfe?
A inlocuit Hristos sau nu jertfele?

Sa sti ca eu nu m-am bagat sa vorbesc despre jertfe ca si Cina Domnului,ci voi ati zis ca este ca jertfa de Paste,dar Biblia spune ca TOATE JERTFELE le-a inlocuit,atunci TOT ESTE TOT,nu doar ce vrem.

Ucenici ii clar ca FRANGEAU PAINEA ,nu painile, si o luau de mai multe ori.
Lui Pavel ia fost descoperita taina ascunsa,ia fost descoperita puterea apropieri de Hristos prin impartasirea si frangerea paini.

Asa este au facut multe si bune si rele,(eu nu sunt judecator) dar eu NU sa ma pot pune niciodata cu un batran care a vazut lucrarile Duhului Sfant,care a trait Credinta Sfintilor ,care a vazut lucrari mari facute in Sion, care a vazut cum se pogoara Duhul Sfant la lucru,care a inteles si ia fost descoperita Credinta Sfintilor prin Duhul Sfant,care a trait o viata aproape de Dumnezeu.

Cine va opreste sa va apropiati de Hristos? Dumnezeu NICIODATA.

sa ai Pace

Lica
3204. Postat la 12/05/2010 16:59 - 5504z7h17m
Asa ca Nu conteaza timpul cand a fost dat ,din moment ce ii dat de Dumnezeu.

Deci impartasirea peste an nu are un timp anume. OK...am inteles

Am mai zis: unde scrie sa mananci din Hristos doar la Paste?
Atunci spune-mi un lucru: cum mananci si din Hristos si din mancarea de Paste?
Si Pavel in corinteni zice foarte foarte clar ca ,,ori de cate ori'' si Ioan 6 ii lamurit si NU vorbeste despre Paste acolo.

Cum mananc din Hristos si din Paste? Pai...eu consider ca Hristos este mielul meu de Paste....(asa citesc)

[

In Ioan 6 Isus spune ca El este painea pogorata din Cer in pustie. Tu crezi lucrul acesta literal? Sau Isus doar vroia sa le scoata in evidenta ca prin El poporul poate avea viata vesnica? Acolo in adevar nu vorbeste despre Paste...de fapt nu vorbeste nici despre impartasire dupa parerea mea...ca mai tarziu a instituit pastele e altceva....dar strict actuinea de acolo nu o putem lua nici ca baza pentru Paste si nici pentru Impartasire peste an.

Sa sti ca eu nu m-am bagat sa vorbesc despre jertfe ca si Cina Domnului,ci voi ati zis ca este ca jertfa de Paste,dar Biblia spune ca TOATE JERTFELE le-a inlocuit,atunci TOT ESTE TOT,nu doar ce vrem.

A inlocuit toate jertfele cu trupul sau...si mancam trupul sau il locul jertfelor? Eu nu gasesc scris asa...

Daca e asa...la ultima impartasire....ce jertfa ai dus? ...sa nu imi spui ca le-ai dus pe toate...ca nu ai cum...plus ca asta ar insemna ca ai mancat si pastele....care le mananci...doar la Paste

Asa este au facut multe si bune si rele,(eu nu sunt judecator) dar eu NU sa ma pot pune niciodata cu un batran care a vazut lucrarile Duhului Sfant,care a trait Credinta Sfintilor ,care a vazut lucrari mari facute in Sion, care a vazut cum se pogoara Duhul Sfant la lucru,care a inteles si ia fost descoperita Credinta Sfintilor prin Duhul Sfant,care a trait o viata aproape de Dumnezeu.

Daca au facut bune si rele....inseamna ca ei nu sunt un etalon....ramane deci sa ne gasim un etalon si sa ne punem bine pe langa el......etalonul nostru este Biblia!

Cred ca am postat destul incat sa ne dam seama fiecare de ce parere are celalalt. eu o sa fac o pauza in a mai posta la acest subiect pentru a nu ne invarti in cerc.... iti recomand cu caldura sa mai studiezi ceea ce s-a discutat nu pentru un spirit critic ci pentru a lua ce este bun....asa cum voi face si eu!

Shalom! smiley

Pedro V
3206. Postat la 12/05/2010 23:00 - 5504z1h15m
Hristos TOTDEAUNA STA LA USA SI BATE daca deschide cineva usa sa stea si sa CINEZE CU EL.

Daca Hristos este mielul de Paste atunci ce mai cauta si mancaurile celelalte?
NU am gasit scris caci Hristos este DOAR mielul de Paste.
Si NU scrie Hristos mielul de Paste,scrie caci Mielul fara pacate dat pentru iertarea pacatelor.

Cum iti ziceam ORI TOATE JERTFELE ori niciuna!( in evrei ii clar cu mancarurile si jertfele care se aduceau si NU aveau putere )

Sti ce jertfe se aduc cand mergi in Casa Domnului si cand te impartasesti?
Il am pe El ca jertfa pe altar si PRIN EL(evrei 13 :15) aduc rodul buzelor prin cantari,rugaciuni, predici,cantari prin Duhul Sfant,poezi,bucuri in Duhul Sfant si cate se mai fac.

Tu ce faci daca Hristos este doar jertfa de PASTE(oricum NU scrie asa clar) ?
Atunci trebuie sa aduci restul jertfelor .

Cum iti spuneam vezi diferenta intre Paste si Cina Domnului, vezi de ce mananci si Cina Domnului si mancarurile care se cer la Paste la Sarbatoare.?

Legat de Ioan 6:
Am citit Ioan 6 si NU am gasit unde scrie ca Isus a fost painea pogorata din Cer in pustie.(in pustie sa dat mana,si de ea au murit,si Isus NU era mana)

Isus spune clar : Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu [/b]are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54)

Deci El spune clar caci mancand din El iti da viata si inviere,lucru spus de Mesia nu de orice om.

Fratele meu Cina Domnului ESTE TOTUNA CU IMPARTASIREA SI FRANGEREA PAINI.
TOATE se fac cand manaci pe Isus Mesia.

[b]Paharul binecuvantat,
pe care-l binecuvantam, nu este el impartasirea cu sangele lui Hristos? Painea pe care o frangem, nu este ea impartasirea cu trupul lui Hristos? (1Cor.10:16)

Scrie clar : paharul binecuvantat= impartasirea cu sangele lui Hristos.
painea care se frange= impartasirea cu trupul lui Hristos

Si sau facut prima data in noaptea de Paste,dar Pavel zice clar ,,ori de cate ori'', NU doar la Paste.
Si Pave NU a asistat la Pastele acela.!
De unde stia atunci? Dumnezeu ia deslusit taina ascunsa!
De ce ceilalti ucenici nu vorbesc despre asta?
Pavel a primit direct din Cer prin Duhul Sfant ,si astazi intrebati pe Dumnezeu sa vedeti ce zice CA TREBUIE LUAT DE MAI MULTE ORI,sa fiti convinsi 100%.

Cititi Ioan 6 si cine vrea intelege dar si puna in aplicare.

Legat de frati batrani din Credinta:
NU sunt un vanator de pacate, NU sunt cos de gunoi sa imi bg in cap toate prostiile facute de oameni ma intelegi.
DAARRR ma intereseaza cei care au tinut, au fost,sunt si pazesc Adevarul si lucrarile sfinte.

Cand prin mana noastra: se va primi Duhul Sfant, se va face vindecari, ologi vor umbla, surdo-muti sunt vindecati,cand la ungerea noastra se capata vindecarea, cand la botezul in apa si cu persoana in maini se primeste Duhul Sfant, cand la punerea mainilor se coboara putere mare in SIon ATUNCI PUTEM SA VORBIM SI SA II INTREBAM CE AU FACUT,CE AU PATIT,CUM ESTE,DE CE ESTE.

Pana atunci sa ne pocaim sa Dumnezeu sa lase lucrarile sfinte in Sion.

Numai Bine si sa ai Pace

avodah
3207. Postat la 13/05/2010 06:05 - 5503z18h11m
Pedro V a scris:
Si sau facut prima data in noaptea de Paste,dar Pavel zice clar ,,ori de cate ori'', NU doar la Paste.
Si Pave NU a asistat la Pastele acela.!
De unde stia atunci? Dumnezeu ia deslusit taina ascunsa!
De ce ceilalti ucenici nu vorbesc despre asta? 21
Pavel a primit direct din Cer prin Duhul Sfant ,si astazi intrebati pe Dumnezeu sa vedeti ce zice CA TREBUIE LUAT DE MAI MULTE ORI,sa fiti convinsi 100%.

Frate Petrica se vede ca esti convins 100% , dar la fel cum tu esti convins, asa sunt alti frati convinsi 100% ca ar trebui luat aceste simbolisme ale noului legamant daor la Pasti cand in locul lor se lua mielul pascal.
Eu asi propune sa ne ingaduim uni pe alti si sa respectam convingerea fiecaruia.
Cred din toata inima ca si uni si ceilalti din sinceritate de a-L sluji aleg aceste convingeri , si atunci nu putem sa judecam .
In referire la ce-ai zis de Pavel am vrut sa amintesc un aspect.

Ai amintit ca Pavel, prin revelatie directa a inteles aceste Taine , si spuneai ca ceilati ucenici nu amintesc despre aceasta.
Deci inteleg ca ceilati ucenici nu au practicat asa numita cina , pana ce Pavel a inteles Taina.
Pavel a devenit ucenic mult mai tarziu , cea ce inseamna ca ceilati ucenici nu au inteles unele lucruri si nu au practicat asa numita " cina".
Parerea mea este daca Mesia ar fi instituit "cina" in afara de timpul Pastilor ar fi lasat acest aspect clar pentru toti ucenici , si am fi avut exemple si prin scrierile lor.
Mie unul imi este frica sa nu adaug la Cuvant , si aceasta ma face sa tin Pastile doar odata pe an asa cum gasim in Cuvant la vremea bine stabilita, iar in loc de Miel luam simbolurile Noului Legamant care imi amintesc de timpul exact cand El a trebuit sa moara.
Faptul ca uni i-au cina trimestrial , altii saptamanal, odata pe luna, etc imi exprima o neranduiala , cea ce nu este Caracterul Sau.
Faptul ca consumi aceste simboluri cat mai des nu te apropie mai mult de El.
Daca ar fi asa , atunci ucenici ne-ar fi instiintat de aceasta mare comoara si ne-am impartasi in fiecare zi daca nu ora.
Ne apropiem de El daca suntem umili pazind poruncile traind viata in sfintire .
Asi putea sa iti dau multe exemple de alte grupari cari i-au "cina" de mai multe ori pe an , dar care ramn departe de a umbla in poruncile Sale , deci acest lucru nu ii aduce mai aproape de El.
Cine zice ca ma iubeste si nu pazeste poruncile este un mincinos si adevarul nu este in el.

Deci faptul ca te impartasesti de mai multe ori pe an nu cred ca ajuta , ci mai degraba o vad ca o neranduiala adugata la Cuvant .
Sa ne ajute Tatal sa fim fara prihana si curati, copii a lui Elohim , fara vina, in mijlocul unui neam ticalos si stricat, in care sa stralucim ca niste lumini in lume .
Daca am inteles gresit ma rog Tatalui care-i slujesc sa ma ierte caci din frica de El am ajuns la aceasta convingere, iar daca nu am gresit ma rog pentru fratii mei ca sa faca la fel si cu ei.
Pedro sa fi binecuvantat cu ce Tatal stie ca ai tu nevoie cel mai mult in acest timp.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Aurelc
3208. Postat la 13/05/2010 23:20 - 5503z0h56m
Pedro V a scris:Daca Hristos este mielul de Paste atunci ce mai cauta si mancaurile celelalte?
NU am gasit scris caci Hristos este DOAR mielul de Paste.
Si NU scrie Hristos mielul de Paste,scrie caci Mielul fara pacate dat pentru iertarea pacatelor.

1. Nu înţeleg deloc la care " mâncărurile celelalte" te tot referi.

2. Dacă tot aminteşti ideea că nu scrie că Hristos e "DOAR MIELUL DE PAŞTE" atunci te invit prieteneşte să-mi arăţi scris ce altceva este Hristos. Că doar asta ţi-am cerut de tare multă vreme. Eu am arătat că Hristos e jertfă de Paşte ( din care mâncăm după poruncă ori de câte ori sărbătorim aceasta) şi că e jertfa de ispăşire al cărei sânge este stropit în Sfânta Sfintelor.

Deci despre celelalte jertfe trebuie să le argumentezi tu, sau altcineva, că eu nu le găsesc.
Pedro V a scris:Isus spune clar : Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu [/b]are viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54)
Şi eu îţi spun la fel de clar că nu scrie că trebuie să iei odată pe an sau de o sută de ori pe an ca să ai viaţă. Asta se deduce din altă parte din Cuvânt. Şi Cuvântul trebuie cercetat cu sinceritate şi fără idei preconcepute.
Cuvântul îmi spune clar că Trupul şi Sângele Domnuluui sunt Paşte şi din ele trebuie să mănânc la vremea stabilită de Creatorul tuturor lucrurilor, inclusiv al orânduielii sfinte. Asta-i cel mai clar... Restul sunt interpretări şi pe marginea lor putem umple pagini întregi de internet că tot degeaba e. Dacă omul studiază Biblia nu ca să afle ce îi spune Dumnezeu din ea ci să-şi găsească argumente la ceea ce a auzit sau a primit de la alţii, atunci pe sistemul ăsta sunt construite toate credinţele aşa zise creştine actuale. Şi sunt peste 6000 (mă refer la cele mai principale)...

Hai să lăsăm Cuvântul să ne înveţe ce jertfe din care se mănâncă reprezintă jertfa lui Hristos:
Citat VDC: Evrei 10:8  După ce a zis întâi: "Tu n-ai voit şi n-ai primit nici jertfe, nici prinoase, nici arderi de tot, nici jertfe pentru păcat" (lucruri aduse toate după Lege),
9  apoi zice: "Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule." El desfiinţează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua.
10  Prin această "voie" am fost sfinţiţi noi, şi anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, odată pentru totdeauna.
"A desfiinţa" nu e nici pe departe " a înlocui"... asta dacă pretindem că suntem români... că dacă suntem altă naţie atunci tratăm altfel lucrurile...
"A desfiinţa" = a scoate din fiinţă, a anula definitiv. Când anulez zece lucruri pentru că nu au nici o valabilitate şi instituiesc un singur lucru cu o poruncă clară şi cu mai multe versete din Biblie, de ce să mă apuc eu să inventez înlocuirea celor zece când ele oricum nu se identifică cu Trupul şi Sângele lui Mesia?

Am citit mai sus o explicaţie că sub pretextul că cu cât mai des, cu atâta oamenii se sfinţesc mai des ( să poată mânca din ele) şi au obligaţia de a se ierta... Doamne iartă-ne dacă până acolo am ajuns... Scumpilor, dacă asta e pocăinţa, să mă împac cu fratele meu doar pt că vreau să mă împărtăşesc, atunci cred că ne putem lăsa de pocăinţă că ne pierdem timpul pe la biserici şi suntem plini de fariseism. Dumnezeu nu a creat roboţi ci oameni, plini de sentimente, pe care trebuie să-i doară atunci când ştiu că cel de lângă el e rănit din cauza lui. Asta e natura Divină la care suntem chemaţi să luăm parte, nu să ne înfrânăm până trece " cina" că... " îi spunem noi după aceea ce avem de spus!"... Ne tot certăm, şi când urmează "cina" iar ne punem bine pe lângă celălalt la care i-am greşit, şi azi ne abţinem de la nu ştiu ce păcat că diseară e "cina" dar trece ea... şi iar o luăm de la capăt. Vai de ea gândire firească! La asemenea lucruri le spunea proorocul Ilie " şchiopătat de amândouă picioarele". Dar astea nu-s argumente să mănânci din Hristos de mai multe ori în an şi să fi mai sfânt pentru asta. Sfinţi trebuie să fim în fiecare clipă, pentru că nu ştim când vine moartea sau Domnul.
Poate numai eu văd astfel lucrurile, dar tare mă tem că lucrurile se îndreaptă tot mai mult spre o vanitate cumplită ("o deşertăciune a deşertăciunilor"- vorba unui om înţelept). Zic Dumnezeu să ne atragă tot mai mult lângă El, că altfel ne vom pierde prin tumultul acestei lumi.

Pedro V
3212. Postat la 14/05/2010 10:11 - 5502z14h5m
Sa ai Pace frate Avodah.

Am zis si la fratele Ovidiu si Samuel,te rog NU zii ce NU am scris eu,si sa NU te pui si sa comentezi ce NU am zis.(caci asa discutam orice doresti,dar sa nu mergem pe anticipari,caci nu ii bine)

Fratele meu NU sunt simbolisme, sunt trupul si sangele Domnului Isus Mesia .

Dar noi nu ne-am judecat,doar am vorbit si dezbatut .
Eu zic ca atunci cand vorbim un subiect nu ne judecam si vrem sa aflam Adevarul.

NU am zis ca nu au practicat Cina Domnului restul ucenicilor,ci NU au dezvoltat ce inseamna aceasta , asa de profund ca Pavel,care a primit direct de Sus.

Ioan in cap 6 a explicat foarte clar ce inseamna trupul si sangele DOmnului,dara putini luam aminte,din cauza necredintei a Cuvantului.!

Si mie imi este foarte mare frica sa zic ca nu scrie in Cuvant,dara inca NU am gasit expresia Cina Domnului se ia la Pastele Domnului la data hotarata.

Cum de NU scrie in corinteni de azime daca se ia doar la Paste?
(sa luam aminte la CUVANT ,sa nu facem talmos-balmos)

NU este caracterul Sau sa ne apropiem de El? Adica Dumnezeu iti pune restrictii cand sa te apropi de El?
(IOAN 6 53-56)
Doar nu vrei sa zici acuma caci daca merg in cursul saptamani la adunare si nu doar sambata este gresit?

NU te apropie mai mult de El? oiiiiiiiiiiiiiiii
(ioan 6:53,63, 58,)
Atunci la ce il mananci de Paste?Doar de forma. pfoaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii atunci sa numai zicem nimic despre cei care iau cu cola si biscuiti daca NU are importanta.
Bine zici pentru omul firesc dinauntru nostru nu are.

Eu NU vorbesc despre alte grupari ,fiindca NU este treaba mea.
DAR TU STI CATE VINDECARI SAU FACUT LA ACESTE GRUPARI CAND SAU ATINS DE TRUPUL DOMNULUI?
DAR LA NOI STI CATE VINDECARI SAU FACUT?
Hristos este UNUL SINGUR pentru orice om,SI UNDE ESTE CHEMAT SE PREZINTA ,si IUBESTE PE TOTI OAMENI LA FEL,insa uraste pacatul.

NU ne ajuta sa ne impartasim cu Hristos peste an? NICI LA PASTE NU ARE NICI O IMPORTANTA ATUNCI SA FI SIGUR SIGUR SIGUR.

Hristos are aceasi putere si valoare in fiecare zi.

sa ai Pace si numai bine

Pagina 9 din 13 << < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19404237 vizite unice Powered by PHP-Fusion