Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"El va face ca domnia Lui să crească, și o pace fără sfârșit va da scaunului de domnie al lui David și împărăției lui, o va întări și o va sprijini prin judecată și neprihănire, de acum și-n veci de veci: iată ce va face râvna Domnului oștirilor"
Isaia 9:7

Cugetarea zilei
"Cel ce nu mai are ce pierde și-a regăsit, în mod paradoxal, libertatea."

Alexander Solzenitin

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 12 din 13 << < 9 10 11 12 13 >
Deconectat RE: Cină sau Împărtășire
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8833. Postat la 01/03/2011 13:12 - 5181z8h41m
Shalom.

Frate Avram mulțumesc pentru felul finuț de a împărtăși acest punct mai ales cu mine, să zic că este secretul celor șapte ani ......, sau călăuzirea Duhului Sfânt?
Acuma să îmi spun părerea despre acel loc, care și eu cred că nu este gol si, nu am zis nici odată asta, așa cum spuneai și tu, Yeșua (Isus) a stat pe cruce în tot timpul în care se putea aduce jertfe și, de aceia sunt convins că toate jetrtfele au fost deființate și, a pus în loc, ce ne spune Pavel în Evrei 10:5, și 10.
. De aceea, când intră în lume, El zice: "Tu n-ai voit nici jertfă, nici prinos; ci Mi-ai pregătit un trup;
. Prin această "voie" am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, odată pentru totdeauna.

Locul nu este gol, este Jertfa veșnică acel trup pregătit, Yeșua ha-Mașiah!.

Șalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Pedro V
8835. Postat la 01/03/2011 13:28 - 5181z8h25m
sa aveti Pace

Asa cam zicea si fratele Avram in versetul din evrei 10:9. apoi zice: "Iată-Mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule." El desființează astfel pe cele dintâi, ca să pună în loc pe a doua.
10. Prin această "voie" am fost sfințiți noi, și anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, odată pentru totdeauna.

Deci ii clar caci in locul jertfelor sa pus jertfa Domnului Isus Hristos.
Este imposibil ca trupul si sangele lui Mesia sa fie doar la Paste.
Daca este pusa jertfa Sa in locul celorlate jertfe,cine ne opreste sa ne impartasim cu El in fiecare Sabat cand noi aducem trupurile noastre ca jertfa vie ,sfant si placuta?Fiindca sangele de la jertfele care se aduceau la taote sarbatorile DOmnului,nu le putem inlocui altcumva decat prin Isus Hristos.
Si stim caci fara jerfta NU exista sarbatoare.

Frate Nica ai mai zis in postare:
El moare după ceasul al noulea, odată cu/in timpul când erau sacrificați mieii care simboliza Pesahul, (Paștele).

In exod 12 spune asa:Sa-l pastrati pana in ziua a paisprezecea a lunii acesteia; si toata adunarea lui Israel sa-l injunghie seara. (Exod.12:6)

Deci mielul de Paste nu este in ziua a 14 la ora 3,ci era seara,, adica in 15 cand a fost scoaterea din robie,sangele pentru salvarea de la moarte,si restu pe care le cunoasteti.

Si mai este ceva,fiindca Isus Hristos zice asa: El le-a zis: "Am dorit mult sa mananc pastile acestea cu voi inainte de patima Mea; (Luc.22:15)

Cred ca Mesia nu zicea Pastele daca ele inca nu erau.
Si atunci;?
Cand a fost moartea Lui? Cumva in Ziua 1 a Azimilor?
Caci asa au fost cuprinse toate jertfele in trupul Sau?
Sa implinit asa cuvantul ,,intre cele 2 seri''?Pentru ca stim caci se aduceau jertele la 9 si 15,fiindca astfel cuprinse in El toate.
Mare ii Dumnezeu.!.

Fratele Nica a mai zis asa:
nu cred că sunt două adevăruri ci numai unu.

Frate Nica sunt 3 adevaruri: al meu, a lu dumneatale si Scriptura care este Adevarul.
Si a noastre vor fi adevarate numai daca umblam dupa Toata Scriptura.

Numai Bine

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Deconectat RE: cina sau inpartasane
fullban5
8974. Postat la 05/03/2011 17:11 - 5177z4h42m
Fratilor am si eu o intrebare
UNDE ati gasit scris ca HRISTIS E CINA? vreau sa invat sa nu intristez pe DUHUL SFINT sa fiu si eu supus sa implinesc cuvintul lui.
TITLURILE IN BIBLIE SINT PUSE DE PREOT ELIUS
Si omul e om poate gresi

MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTI

Mesia sa fie in inimile noastre
geana
9628. Postat la 22/03/2011 09:08 - 5160z12h46m
lnedelea a scris:
Mesia a luat paștele cu ucenicii săi așa cum rezultă din Luca 22:15 "Am dorit mult să mănânc Paștele acestea cu voi..."
Se pare că unii confundă frângerea pâinii cu paștele ...

Te-as intreba frate cum a putut Yahushua sa maninca Pastele in 13 cu ucenici cind in 14 Yahushua moare pe cruce Mesia pastele nostru a fost jertfit.

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Avram_76
9629. Postat la 22/03/2011 09:57 - 5160z11h57m
A mancat Pastele in 13, adica cu o zi inainte, pentru simplul motiv ca in 14, pe cruce fiind, nu mai putea sa-l manance.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
geana
9654. Postat la 23/03/2011 07:11 - 5159z14h42m
Frate Avram, cites,un vers,din Deut.4-2 unde spune sa nu adaugi nimic si sa nu scazi nimic din cele ce va poruncesc Eu.daca Yahushua ar fi mutat pastele in 13 te intreb era calcator ,sau inplinitor.
Si daca era calcator Duhul Lui Yhwh nu lar fi inviat din morti.asta e crezul meu si mai cred ca el nu a mutat data sarbatori sa faca pastele in 13 cu ucenicii

Avram_76
9658. Postat la 23/03/2011 10:01 - 5159z11h53m
El nu a mutat pastele in 13, Doamne fereste, departe de mine sa cred asa ceva.Pastele este in 14 nisan si Maintuitorul, la acea data, era prezent pe cruce, prezent acolo ca jertfa deoarece EL era Pastele.Deci el IMPLINESTE PASTELE, nu-l desfiinteaza.
Numai ca trupul Lui trebuia reprezentat, simbolistic, prin ceva si anume prin azima si rodul vitei (legamantul cel nou).In legamantul cel vechi era simbolizat de intreg sistemul de jertfe.
Acea simbolistica a instituit-o in 13 (nu ca sa facem si noi asa)..noi trebuie sa facem simbolistica in 14.Domnul Isus nu a facut-o in 14, repet motivul.Pe cruce fiind, nu avea posibilitatea fizica sa intinda mana spre simboluri deoarece era tintuit acolo ca jertfa suprema.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
geana
9670. Postat la 23/03/2011 17:56 - 5159z3h58m
Fratele meu eu nu pot sa cred ca Yahushua a mincat pastele cu ucenici lui nici sibolistic nici alt cunva finca la mincat in 13 dupa toate Evangelile ori atunci nu putea sal manince finca calca Legea Pastelui
Ce cred Eu dupa toate cite le-am studiat in 13 a fost o cina de seara cu piine si vin la masa respectiva si Yahushua stia ca trupul Lui trebuie sa fie in 14 pe cruce ia invatat cum sa ptractice Pastele de dupa moarte Lui in continuare.

Avram_76
9671. Postat la 23/03/2011 18:14 - 5159z3h39m
Frate geana, faptul ca studiati este un lucru f. bun dar sunt convins ca nu ati ajuns cu studiul in Luca 22 incepand vu versetul 8 unde este scris:

8. Și Isus a trimis pe Petru și pe Ioan, și le-a zis: "Duceți-vă de pregătiți-ne Paștele, ca să mâncăm."
9. "Unde voiești să pregătim?" L-au întrebat ei.
10. El le-a răspuns: "Iată, când veți intra în cetate, vă va ieși înainte un om, ducând un ulcior cu apă; mergeți după el în casa în care va intra,
11. și spuneți stăpânului casei: ,Învățătorul îți zice: Unde este odaia pentru oaspeți, în care să mănânc Paștele cu ucenicii Mei?'
12. Și are să vă arate o odaie mare de sus, așternută gata: acolo să pregătiți Paștele."
13. Ei au plecat, și au găsit așa cum le spusese El. Și au pregătit Paștele.
14. Când a sosit ceasul, Isus a șezut la masă cu cei doisprezece apostoli.
15. El le-a zis: "Am dorit mult să mănânc Paștele acestea cu voi înainte de patima Mea;
16. căci vă spun, că de acum încolo, nu le voi mai mânca, până la împlinirea lor în Împărăția lui Dumnezeu."
17. Și a luat un pahar, a mulțumit lui Dumnezeu, și a zis: "Luați paharul acesta, și împărțiți-l între voi;
18. pentru că vă spun că nu voi mai bea de acum încolo din rodul viței, până când va veni Împărăția lui Dumnezeu."
19. Apoi a luat pâine; și, după ce a mulțumit lui Dumnezeu, a frânt-o, și le-a dat-o zicând: "Acesta este trupul Meu, care se dă pentru voi; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea."

geana
9685. Postat la 24/03/2011 08:15 - 5158z13h38m
Frate avrame am 25 de ani ce cind am studiat si studiez problema din luca.
Eu unul nu pot sa cred ca Yahushua a calcat Legea Pastelui astai tot finca in rugaciunea Sa Ioan 17 spune vers.7,8 Acum au cunoscut ca tot ce Mi-ai dat Tu vine de la Tine. Caci le-am dat cuvintele pe care Mi le-ai dat Tu.
Vedem ca Yahudhua a ascultat in tocmai de Tatal si na facut nimic de la El.

Lucia
9704. Postat la 24/03/2011 17:17 - 5158z4h37m
Frate Geana, poti sa ne spui in ce zi Isus a fost rastignit(ma refer la data calendaristica biblica)?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
geana
9707. Postat la 24/03/2011 18:54 - 5158z2h59m
14 nisan

ivan panas
9716. Postat la 25/03/2011 07:53 - 5157z14h0m
pace fratilor Isus nu a luat pastele in 13 stim biblic ca ziua incepe de la apus la apus deci la apusul sorelui pe 13 incepe ziua a 14 a ei au luat in 14 cand ucenici lau intrebat unde voiesti sati pregatim pastele ? STIM ISTORIA CU ODAIA DE SUS Isus iar fi spus ca nu e vremea pastelor dar Isus nu a spus asa Isus lua paste de fiecare an in 14 nisan si nu in 15 adica cand multi iau paste pe 14 nisan seara atunce deja intram in sarbatoarea azimilor pastele este o sarbatoare si azimile este o alta sarbatoare deci eu nu cred ca Isus a luat pastele in sarbatoarea azimilor

IVAN
geana
9719. Postat la 25/03/2011 09:16 - 5157z12h38m
Frate eu stiu ca Pastele trebuiau mincate cu Azime si Verdeturi amare,ori de unde ei Azima in 13 sau14 finca azima trebuia mincata in sau din seara lui 15-21.poti adauga o zi la azime sau scadea o zi.

ivan panas
9734. Postat la 25/03/2011 16:12 - 5157z5h41m
5. În luna întâia, în a patrusprezecea zi a lunii, între cele două seri, vor fi Paștele Domnului.
6. Și în a cinsprezecea zi a lunii acesteia, va fi sărbătoarea azimilor în cinstea Domnului; șapte zile să mâncați azimi. LEVETIC 23-5,6 aicea vedem ca pastele il avem pe 14 si sarbatoarea azimilor incepe pe 15 si timp de sapte zile se mananca azimile salom

IVAN
geana
9741. Postat la 25/03/2011 16:47 - 5157z5h6m
Frate draga te intreb Israelul minca postele in 14 sau 15 una este sarbatoarea jertfiri si alta este mincatul Pastelui.

Moderator5
9742. Postat la 25/03/2011 17:03 - 5157z4h50m
Aici discutia este Cină sau Împărtășire,vă rog fiți mai atenți la discuțiile unde le scrieți,avem deschis pe forum la sectiunea:
Când consumăm Paștele - la intrarea sau ieșirea din 14 Nisan?
Aici putețí discuta pe această tema http://www.melhisedec.ro/forum/viewthread.php?forum_id=24&thread_id=14.

Moderator
izreelpop
9750. Postat la 25/03/2011 18:16 - 5157z3h37m
SUPER FAIN ,,,,,,,,,,,,,,cu respect fratilor ma bucur de atitudinea voastra de a readuce calea adevarului in prim plan si sa uitam pt. todeauna falsul ......care nea buimacit atita vreme
cred ca marea majritate di cei care discuta de acest subiect au renuntat de mult la cina crestina ca de fapt MASIA ca MARE RABIN PREOT SI PROFET in sistemul IUDAIC NU A SEBAT CINA NICIODATA ci PASTELE IUDAICE asa ca fratii care spun ca il iubesc pe MASIA sasi scota din minte si inima pt. todeauna cum ca cina azi ar mai fi un evedniment religios IUDAIC CI O lucrare falsa de a ne deruta de la ADEVAR
Asa conform profetiei cu valea oaselor care se refera la refacerea statului ISRAEL sa inplinit tot asa si profetia din DANIEL cu privire la piatra, se va inplinii cind sistemul IUDAIC va distruge toate sistemele ,,,,,,,
adio cina,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Lucia
9751. Postat la 25/03/2011 18:29 - 5157z3h24m
Frate drag, poti sa ne spui si noua cum a serbat Domnul Isus inainte de moartea Sa Pastele iudaic?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
izreelpop
9752. Postat la 25/03/2011 18:40 - 5157z3h14m
fratilor cind frecventam biserica penticostala luam cina cind am ajuns la adventisti am gast cina etc
conform TOREI si LEGI NOULUI LEGAMINT a fost PASTELE SI RAMINE PASTELE DIFERENTA ESTE MATERIA
MATERIA este simbolica atit la primul cit si la al doilea
cina si inpartasia sint in afara scripturilor ca sarbatori si slujba cosider o blasfemie la adresa DIVINITATI a schimba rinduiala si a sarbatorii cina si inpartasia egal ca o inchinare la idolatrie
asa ca reveniti la cararile cle vechi care au viata si lasati interpretarile firesti
caci in lege este dreptarul ,,,,,,,,,,,,la lege si la marturie,,,,,,,,,,,,,
Pagina 12 din 13 << < 9 10 11 12 13 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19195871 vizite unice Powered by PHP-Fusion