Deconectat |
RE: Cină sau Împărtășire |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9761. Postat la 25/03/2011 20:46 - 5157z2h2m |
|
|
Frate, eu nu merg nici la penticostali , nici la adventisti, asa ca puteti sa-mi explicati va rog despre cina lor si despre MATERIA simbolica de la Pasti?
Va rog sa fiti explicit pentru a intelege, multumesc.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
izreelpop (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9858. Postat la 28/03/2011 20:51 - 5154z2h57m |
|
|
tot ce inchina neamurile inchina dracilor si nu lui ADONAI
|
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9862. Postat la 28/03/2011 21:30 - 5154z2h18m |
|
|
Domnul Isus a zis: sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.
Si in Biblie nu scrie doar odata ci de mai multe ori despre aceasta.
Deci luarea Cinei se face spre pomenirea lui Isus.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9863. Postat la 28/03/2011 21:33 - 5154z2h15m |
|
|
Foarte bine ați punctat soră Valentina, numai că vă contrazice acest verset, pomenirea lui nu poate fi oridecâte ori, el a murit odată, adică la 14 Nisan, deci oridecâte ori poate fi și an de an.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7 |
|
Deconectat |
9875. Postat la 29/03/2011 17:16 - 5153z6h32m |
|
|
Ucenici frângeau pâinea zilnic.
|
Deconectat |
RE: cina sau inpartasane |
fullban5 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9876. Postat la 29/03/2011 18:31 - 5153z5h17m |
|
|
SORA VALENTINA eu in fiecare seara frâng pâinea o binecuvintez in familie si mâncam si luam cina. Eu in dictionarul roman am gasit: cina înseamna mincare de seara si in limba italiana tot asa înseamna.
DAR TRUPUL SI SINGELE LUI MESIA ESTE PASTI
MESIA SA NE LUMENEZE PE TOTI !
Mesia sa fie in inimile noastre |
|
Deconectat |
geana (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9879. Postat la 29/03/2011 19:21 - 5153z4h27m |
|
|
valentina a scris:
Ucenici frângeau pâinea zilnic.
Unde fringeau ucenici piinea care in romaneste inteleg piine dospita
In greaca a luat o {artos}piine dospita.,nu sa scris {azumus} adica piine nedospita.
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat |
|
Deconectat |
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9882. Postat la 29/03/2011 19:43 - 5153z4h5m |
|
|
Faptele apostolilor 2:46
Toți împreună erau nelipsiți de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă și luau hrana cu bucurie și curăție de inimă.
Haideti sa citim tot versetul ca sa-l putem întelege mai bine. Daca citim cu atentie, putem întelege ca ucenicii, frângeau pâinea pentru a lua hrana zilnica, si nu pentru împartasire sau altceva genul acesta.
De obicei, la evrei painea se frangea (se rupea cu mâna) la masa, nu se taia cu cutitul.
Chiar si în zilele noastre in Israel, pâinea pentru sabat este o paine care are o forma mai speciala, în forma de bagheta, tocmai pentru a se putea frânge mai usor.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața" |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9908. Postat la 30/03/2011 18:39 - 5152z5h9m |
|
|
Interesant, cu painea sub forma de bagheta!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
geana (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9929. Postat la 31/03/2011 12:28 - 5151z11h20m |
|
|
Frate Corneliu ce pine sa fringea.Azima sau Pine dospita.
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat |
|
Deconectat |
izreelpop (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
10016. Postat la 02/04/2011 15:16 - 5149z8h32m |
|
|
MASIA a frint piinea in mai multe situatii cu scopul de a minca o mincare zilnica caci in IUDAISM se obisnuieste ca la fiecare masa sa se rosteasca BINECUVINTAREA PAINII
Tot la IUDEI se obisnuieste sase cosume VIN sigur dupa ce sa rostit BINECUVINTAREA dar nu este PASTE SAU SEDER
ATENTIE;;MASIA in data de 14 nisan a rostit BINECUVINTAREA PAINII SI A VINULUI cu scopu SARBATORII PASTELUI ulterior poporul si Rabinii care au acceptat schimbarea au functionat inpreuna Iudeii necovertiti dar cu privire la jerfa de pasti erau controverse pina la demolarea TEMPLULUI apoi indiferent de idei intreg IUDAISMUL FUNCTIONEAZA CU AZIMA SI VIN |
|
Deconectat |
26482. Postat la 02/01/2015 14:51 - 3778z7h57m |
|
|
Atenția la detaliile legate de viața spirituală ar putea fi privită ca o corvoadă religioasă continuă, secătuită de orice bucurie împlinitoare. Însă acest mod de gândire trădează un credincios care abordează viața spirituală ca pe <ceva ce e bine să ai> și nu ca pe <ceva fără de care să nu poți trăi>.
Să luăm de exemplu în discuție rezumativă, detaliile legate de Paștele creștin, sau Cina Domnului, detalii care nu mai par importante multor creștini.
Deși Isus, la Cina cea de taină a lăsat ca în testament modul cum va trebui sa se serbeze Paștele creștin, astăzi foarte puține denominațiuni creștine mai respectă cele cerute de Isus. Pe motivul că detaliile nu sunt importante și pe baza unei interpretări eronate, majoritatea creștinilor iau spre osândă Cina Domnului sau euharistia.
Și care sunt detaliile paștelui creștin?
Le putem clasifica în două categorii, cea fizică și cea spirituală. Din punct de vedere fizic, la Cina Domnului se cer câteva elemete: azima (nu pâine dospită), mustul (nu vinul fermentat) și spălarea picioarelor unii altora. Observați că spre deosebire de obiceiul pascal iudaic, Isus scoate ierburile amare dar introduce spălarea picioarelor unii altora, un act al umilinței ce trebuie repetat ori de câte ori ne împărtășim (Ioan 13).
De ce azimă și must, nu pâine dospită și vin? Pentru că pâinea nedospită reprezintă trupul lui Isus (Luca 22,19) care a fost lipsit de orice întinăciune a păcatului, iar mustul este simbolul sângelului lui Hristos care reprezintă viața neprihănită trăită pe acest pământ. Dospeala din aluat și fermentul din vin reprezintă păcatul și întinăciunea, stări pe care Isus nu le-a avut. Prin urmare este un sacrilegiu ca la Cina Domnului sau euharistie să fie consumate pâinea dospită și vinul.
În același timp, Cina Domnului fără actul umilinței sau spălarea picioarelor este o faptă nulă, devreme ce Isus ne-a spus să facem și noi la fel ca El: < Deci dacă Eu, Domnul și Învățătorul vostru, v-am spălat picioarele, și voi sunteți datori să vă spălați picioarele unii altora. Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca și voi să faceți cum am făcut Eu> (Ioan 13,14.15)
Cina Domnului poate fi luată spre blestem dacă aceste detalii sunt nesocotite precum și aspectele legate de pregătirea față de acest eveniment deosebit care constă și în repararea tuturor litigiilor care au apărut între tine și semenii tăi.
Având în vedere că Cina Domnului este un eveniment specific în creștinism care ține de comemorarea Jerfei Lui Isus cât și de speranța și așteptarea revenirii Lui a doua oară, se recomandă practicarea ei nici prea des, pentru a nu deveni o banalitate, dar nici foarte rar pentru a părea lipsită de importanță.
Detaliile la care Dumnezeu ne cere să fim atenți nu țin de datorie sau obligației, ci de relație. Vom putea împlini poruncile divine și vom putea fi atenți la detalii doar dacă ne vom îndrăgosti de Dumnezeu. Sentimentul frustrant general al credincioșilor de a nu fi făcut suficient pentru a primi iertarea și mântuirea dispare atunci când, îndrăgostiți de Dumnezeu, vom înțelege că Isus a făcut totul pentru a fi iertați și mântuiți.
Detaliile teoretice ale vieții de credință aduc noi dimensiuni ale frumosului Aceluia care este de necuprins. Dumnezeul infinit ni se descrie prin imagini și simboluri care Îl conțin și prin care poate fi înțeles de ființa noastră limitată și prea jos coborâtă în profan. A ignora sau a considera neimportante aceste detalii descriptive ale imensității și sfințeniei Sale înseamnă a obnubila (definitie Dex. : a întuneca, a slăbi, a umbri) revelația primită. Cel mai adesea plăcerea de a fi ca și Hristos este eutanasiată de critica infatuată a celor ce cred că au ajuns la un apogeu al cunoașterii divine. Ei sunt acei -înțelepți- de care Dumnezeu, aparent, a ascuns cunoașterea în timp ce a revelat-o -pruncilor- . Perpetua îndrăgostire de Dumnezeu se obține și prin dispoziția zilnică de primire a noului descoperit prin cercetare.
Înțelegerea acestor detalii teoretice are ca rezultat o practică în ritm de sărbătoare deoarece cu cât Îl cunoști mai bine, cu atât Îl iubești mai mult și cu cât Îl iubești mai mult cu atât îl asculți și-L urmezi mai cu plăcere.
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
27498. Postat la 12/11/2015 22:29 - 3464z0h19m |
|
|
alin a scris:
25. Tot astfel, după cină, a luat paharul, și a zis: "Acest pahar este legământul cel nou în sângele Meu; să faceți lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veți bea din el."
26. Pentru că, ori de câte ori mâncați din pâinea aceasta și beți din paharul acesta, vestiți moartea Domnului, până va veni El.
Cea ce pot sa inteleg eu din versetele astea e ca impartasirea cu trupul si sangele Domnului nu are o data precisa( in afara de Pastele Domnului, care are dta exacta), ORI DE CATE ORI, nu inseamna odata la luna, odata la an, odata la doi ani..Ci in fiecare zi daca este posibil..
Priviti la bierica primara:
Ei stăruiau în învățătura apostolilor, în legătura frățească, în frângerea pâinii, și în rugăciuni.
Zi de zi ei nu erau lipsiti dela templu, frangeau painea si staruiau in rugaciune si in legatura frateasca.
Eu sunt Pâinea vie, care s-a pogorât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta, va trăi în veac; și pâinea, pe care o voi da Eu, este trupul Meu, pe care îl voi da pentru viața lumii."
Isus le-a zis: "Adevărat, adevărat, vă spun, că, dacă nu mâncați trupul Fiului omului, și dacă nu beți sângele Lui, n-aveți viața în voi înșivă.
Cine mănâncă trupul Meu, și bea sângele Meu, are viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
Cine mănâncă trupul Meu, și bea sângele Meu, rămâne în Mine, și Eu rămân în el.
Multi din ziua de azi nu pot sa sufere aceasta invatatura, exact cum seintampla si pe vremea domnului Isus
Mulți din ucenicii Lui, după ce au auzit aceste cuvinte, au zis: "Vorbirea aceasta este prea de tot: cine poate s-o sufere?"
Aline, am o întrebare.
De ce, Rabi Yeshua, nu a mai oficializat o masă de Pesah în perioada celor 40 de zile cât sa mai arătat ucenicilor?
Dacă tu ai ajuns la concluzia că ori de câte ori înseamnă și în fiecare zi,dacă este posibil.
Mulțumesc.
|
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
27499. Postat la 13/11/2015 09:49 - 3463z12h59m |
|
|
Shalom, îmi cer scuze pentru greșelile gramaticale.
|
|