Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri; ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul".
Romani 12:19

Cugetarea zilei
"Sângele martirilor este sămânța Bisericii."

Jeronim

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 4 din 13 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Deconectat RE: Diferența dintre Cină și Împărtășire
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
784. Postat la 27/10/2009 20:09 - 5674z6h13m
Eu am a33;na33;eles "aritmetica" ta, dar cred ca33; ea33;ti deacord cu mine, ca33; daca33; ar fi aa33;a cum zici, ca33; anume cu ca33;t iei de mai multe ori a33;n an cu ata33;t te sfina33;ea33;ti mai tare, atunci cei care iau odata33; la sa33;pta33;ma33;na33; o iau extrem de rar!...

Sa33; nu creada33; cineva ca33; iau a33;n dera33;dere lucrarea asta, ca33; nu am nici pe departe asemenea intena33;ii, dar vreau sa33; fim realia33;ti, a33;i sa33; privim problema nepa33;rtinitor. Dar o lucrare ata33;t de sfa33;nta33; nu poate fi fa33;ra33; reguli clar a33;i precis stabilite!...
Sambataru a scris: În fine, nustiu de ce m-am implicat in subiectul acesta asa de adanc, deoarece eu, pana acum, tot odata pe an am luat. Dar faceam calcule "aritmetice".

Scuze, am vorbit eu prea personalizat cu tine, pentru ca33; tu ridicasei problema a33;i deaia cred ca33; aa33; fi fa33;cut sa33; se a33;na33;eleaga33; ca33; a33;i tu iei de mai multe ori a33;n an cu toate ca33; a33;tiam ca33; tu iei doar la Paa33;te ...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
785. Postat la 27/10/2009 20:11 - 5674z6h11m
Mă apropii de trupul Domnului, odata33; a33;n an, dar sunt ca33;t pe ce de a face acest gest de mai multe ori. Lucrul care ma33; a33;mpiedica33; sa33; o fac, este comportamentul fraa33;ilor, sunt tot negativi, asta apropo de ceea ce ai zis aurelc. Tot ra33;i sunt. vorba englezului "i'm sorry"!

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
786. Postat la 27/10/2009 20:12 - 5674z6h10m
Fiecare e liber sa33; faca33; aa33;a cum crede. Pe mine nu comportamentul cuiva , influena33;at de aceasta33; lucrare ma33; face sa33; o practic odata33; a33;n an ci faptul ca33; nu am ga33;sit o explicaa33;ie biblica33; a33;n dreptul ei. Nu se ajunge a33;n cer pe baza sfina33;eniei altora , ci a33;n urma asculta33;rii a33;i a33;mplinirii Cuva33;ntului Domnului. Domnul sa33; ne ajute tuturor !

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
787. Postat la 27/10/2009 20:13 - 5674z6h9m
Sunt cona33;tient de lucrul acesta, ca33; Scriptura este ... , numai ca33; exista33; un dar.

De exemplu, eu cred ca33; jertfa Domnului a a33;nlocuit toate jertfele, a33;i ca33; ne putem atinge de El, de fiecare data33; ca33;nd trebuia aduse jertfele, a33;i acum intervine acest DAR: nu am va33;zut nici o Biserica33; a33;n a33;ara33; care sa33; ia, sau sa33; dea trupul Domnului, atunci ca33;nd trebuiau aduse jertfele.

a33;i daca33; "sa33;mba33;tarii" sunt acei care se bat cu pumnul a33;n piept ca33; ei sunt cei care a33;in Legea, ce fac la capitolul acesta?

Deci eu nu pot sa33; a33;mplinesc lucrul acesta, deoarece, nu exista33; care sa33; a33;mplineasca33; ... .

Eu sunt dependent de cel care da33;, nu a33;mi permit sa33; fac de unul singur, cum mai sunt pe la noi dina33;tia ... .

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
788. Postat la 27/10/2009 20:14 - 5674z6h8m
De crezut poa33;i a33;i tu a33;i oricine sa33; creada33; ce vrea ( inclusiv eu, ca33; nu ma33; scot nici pe mine din ecuaa33;ie, pentru ca33; aici dezbatem o problema33; nu scoatem ochii cuiva) ;-) Eu am spus ca33; vreau versete care sa33; argmenteze ca33; jertfele au fost a33;nlocuite... eu am ga33;sit ca33; jertfele au fost desfiina33;ate, a33;i am postat acele versete ( de exemplu Evr 10:9 )... Daca33; ai ga33;sit a33;i tu ceva versete clare ca a33;i acelea care le-am pus eu, citeaza33;-le a33;i le compara33;m ;-) a33;i daca33; vrei sa33; ma33;na33;nci, te-am a33;ntrebat ce anume ma33;na33;nci ? Arderi de tot ? Din alea nu se ma33;na33;nca33;... Jertfe de ispa33;ire? a33;i aici sunt 2 probleme:
1. Jertfa suprema33; de ispa33;ire ( cea de la sa33;rba33;toarea Ispa33;irii) era o ardere de tot, ca33; i se ducea sa33;ngele a33;n Cort ( Templu)
2. La celelalte jertfe de ispa33;ire...a33;n ce calitate crezi ca33; le ma33;na33;nci ? De vinovat ? Deci sa33; ca33;uta33;m de fiecare data33; ca33;nd am pa33;ca33;tuit a33;i vrem iaartare sa33; ne a33;mpa33;rta33;im cu Trupul a33;i Sa33;ngele Domnului ? .. Nu cred ca33; este o idee biblica33;, a33;i nici buna33;... De aceasta33; lucrare trebuie sa33; ne apropiem cu sfina33;enie nu cu cele mai grave pa33;cate. Oricum iertarea se capa33;ta33; prin credina33;a33; nu a33;n urma oficierii unui ritual. Daca33; nu tu ea33;ti "vinovatul care aduce jertfa pentru ispa33;ire" ci preotul care are dreptul sa33; ma33;na33;nce din ea, atunci cine o aduce de fapt ? Ca33; daca33; preotul avea din ce sa33; ma33;na33;nce, atunci era din jertfele aduse de oameni...Dar cum ar putea aduce pa33;ca33;toa33;ii pentru iertarea lor "Jertfa Domnului Isus" a33;i sfina33;ii ( preoa33;ii) sa33; ma33;na33;nce din ea ?? Sa33; nu ne a33;ncurca33;m prea mult a33;n detalii ca33; nu ies calculele nici cum.. nu exista33; susa33;inere biblica33; la aa33;a ceva..
Sau ce alte jertfe vrei sa33; ma33;na33;nci ? De a33;mplinirea unei juruina33;e ? De lauda33; ? De mula33;umire ? Unde scrie ca ar fi fost reprezentate prin Jertfa Ma33;ntuitorului ? Jertfe de lauda33; aducem orica33;nd prin credina33;a33; ca33;nd a33;l la33;uda33;m pe Domnul prin ruga33;ciune, ca33;ntare, prin cuvintele sau viaa33;a noastra33;.. Nu te prea a33;na33;eleg...

geta
789. Postat la 27/10/2009 20:17 - 5674z6h5m
Avram_76 a scris:
Fara a avea pretentia de a fi ajuns la deplina cunostiinta a Adevarului, doresc sa exprim si eu, o "varianta", crezand din tot sufletul ca, intr-adevar, doar "pe scari de ipoteze ajungi la adevar".
In Vechiul Legamant, "Impartasirea" avea doua coordonate:
1- Substanta
2- Timpul
SUBSTANTA-isi are si ea trei dimensiuni: - jertfele de animale
- jertfele de bautura
- jertfele de mancare
Substanta nu era unica.Una era jertfa de animal, altceva era jertfa de mancare, si altceva era jertfa de bautura.Chiar si in dimensiunea jertfelor de animale avem substante diferite.Una este substanta mielului si alta este substanta vitelului.Alta este substanta tapului si alta este substanta turturelelor.Tocmai diversitatea "substantelor" ne vorbeste despre complexitatea Slujbei Dumnezeiesti.Bineinteles ca aceasta complexitate ne vorbeste si de importanta fiecarei "substante" IN PARTE.

TIMPUL- o dimensiune deloc de neglijat.

Indiferent de substanta lucrurilor aduse in fata lui Dumnezeu, toate aceste simboluri trebuiau aduse la TIMPUL LOR.Dimensiunea Timp, arata si ea, importanta si, in acelasi timp, DIFERENTA dintre "substantele" aduse, arata ROLUL DISTINCT al acestei pretentii divine.
In fiecare zi se aduceau doi miei, unul dimineata si unul seara, jertfa necurmata.Oricare alta jertfa se aducea in intervalul cuprins intre aceste doua jertfe.Vezi Numeri 28 pentru aprofundare.
O singura jertfa, jertfa de Paste, se aducea DUPA asfintitul soarelui, in data de 14 nisan.

In Noul Legamant- Cina, Impartasirea, au doua coordonate:
1- Substanta
2- Timpul

SUBSTANTA
Toata Legea Jertfelor din Vechiul Legamant, arata, era un indrumator spre Mesia, adevarata SUBSTANTA.Substanta in doua dimensiuni: sange si trup.
TIMPUL

Substanta fiind aceeasi, coordonata principala care face diferenta in Noul Legamant este, evident, TIMPUL.Timpul la care mancam din Substanta Prea Sfanta.
Fratilor, pe mine, o singura intrebare capitala ma framanta si anume.In Legea Jertfelor din Vechiul Legamant, care este un indrumator, o umbra a realitatii, de ce nu a instituit Dumnezeu doar o singura jertfa ( cea de Paste)? Evident, jertfa de Paste, are o importanta covarsitoare, un rol extrem de important ( reprezentand pretul de rascumparare) insa aceasta jertfa, asa a considerat Dumnezeu, ne este suficienta, poruncind o intreaga lista de ALTE jertfe. Pentru ca, oricat de mareata este jertfa de Paste, niciodata nu o sa poata substitui jertfele din zilele de Sabat etc.
Multumesc pentru rabdare.

Draga frate...toate jertfele Vechiului Legamant au fost o Umbra a ceea ce avea sa fie Desavarsit, adica Unica Jertfa Suprema a Domnului nostru Yeshua Mesia...care este permanenta, suficienta, definitiva...si toate celelalte nu mai au valoare pentru cei ce sunt ai lui Mesia, mantuiti, nascuti din nou, in care a avut loc acea intoarcere adevarata cu credinta si pocainta...Nu a celor care doar stiu ce a facut Mesia dar nu asculta de El. Aceia sunt cei din Matei 7:21-23...Sa nu fim si noi inre ei...Aceia nu cred in Jertfa Lui Suprema...cu faptele dovedesc asta...cu viata il tagaduiesc... Aceia calca Poruncile inclusiv cateva din Decalog, cel putin porunca a 4-a pe care au inlocuit-o ei cu ceea ce au poruncit oamenii dupa ritualurile zeului soarelui...Nu exista nici o porunca data de Dumnezeu sa schimbe ei Legea Lui...si nu au mustrari de constiinta...Dar spun ca cred in Mesia si "in Numele Lui" fac minuni, scot draci...etc...Dar lucreaza si faradelegea. Si Mesia nu ii recunoaste ca fiind vreodata copii ai Lui...Oricine calca Legea, cade sub incidenta ei...nu este in Har. Cei care sunt in Har, implinesc Legea, nu o calca. Harul este mai presus de Lege...si numai cei Nascuti din nou sunt in Har. Dar, Harul are mai multe slujbe pana cad ajunge omul " Dupa Chopul lui Mesia"...si aici se incurca oamenii, ca nu mai stiu care sunt treptele spre desavarsire. Greu de inteles cu mintea astfel de lucruri... Pastele sau Pesahul inca de la instituirea lui a avut o dubla semnificatie: 1. Iesirea din Egipt, care ramane valabila numai pentru israeliti, este a lor personala. 2> Singele de pe usiorii usii,a fost salvarea vietii lor de atunci, de la moarte cand a avut loc moartea intailor nascuti...dar Singele Lui Yesua este permanenta noastra rascumparare...numai a celor care cred in Jertfa lui.Aceasta Jertfa Suprema este Unica (explica f. bine la ep. catre Evrei)...valabila pentru toata lumea: Ioan 3:16. Dar nu cum cred cei din Iacov 2:19. Ci pentru cei de care zice Mesia in Ioan 17:9 si 20.
abdon
790. Postat la 27/10/2009 20:17 - 5674z6h4m
sora geta sa consider ca , Jertfa Domnului Isus, implinirea umbrelor, a jertfelor, oridecate ori trebuia aduse jertfele, dupa cum cerea Legea, de atatea ori trebuie sa iei din EL.

fullban1
791. Postat la 27/10/2009 20:20 - 5674z6h2m
Ca si celalte subiecte , acesta nu este scutit de controverse . Biserica din Burdujeni , Suceava , ia "cina" numai si numai la Paste .
monica
792. Postat la 27/10/2009 20:24 - 5674z5h58m
Frate Iedidia vreau sa-ti spun ca si la noi la biserica se ia cina doar la sarbatoarea Pastelor si sa stii ca asa si trebuie.
"El le-a zis"Am dorit mult sa mananc Pastele acestea cu voi inainte de patima mea" Luca 22:15
"Apoi a luat paine ; si dupa ce a multumit lui Dumnezeu , a frant-o si le-a dat-o zicand: Acesta este trupul meu,care se da pentru voi,sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea." Deci doar de Paste nu mai repede nici mai tarziu s-au de mai multe ori pe an
Textul acesta explica fffffff bine!
abdon
793. Postat la 27/10/2009 20:26 - 5674z5h55m
si in finalul acestei rubrici (cred eu), cam asta este:

cine ia Pastile, nu este gresit, ca acesta se lua, sau se ia, doar de doua ori pe an.

cine ia impartasirea, in timpul anului, iar nu este gresit, deoarece, preotii cat si poporul se impartaseau la altar, din jertfe, iar acum nu a mai ramas decat una care le-a inlocuit pe toate.

cine ia cina, in timpul anului, nu este gresit, deoarece cine o face, o face spre pomenirea Domnului.

Acesta este mesajul: traiti in pace cu toti oamenii!

Aurelc
794. Postat la 27/10/2009 20:28 - 5674z5h53m
Aici nu e vorba de a trai in pace cu cineva, ca nu a facut nimeni razboi... Ci e vorba sa dezbatem- in masura in care ne pricepem- autenticitatea unei doctrine . Daca ar fi asa cum zici tu, frate sambatare, atunci am avea si noi voie sa comitem adulter, ca si David (imparatul) l-a comis si nu a fost omorat; sau altceva... am avea si in zilele noastre voie sa avem mai multe sotii, ca si pe vremea jertfelor era voie... dar nu e chiar asa. Eu v-am pus o intrebare si vad ca inca nu mi-a raspuns nimeni, ci sariti peste ea... La mine in biblie scrie ca Domnul Iisus a desfiintat celelalte jertfe ca sa puna in locul tuturor jertfa Sa. De unde e scoasa ideea ca jertfele au fost inlocuite ??

Si mai repet odata: faptul ca nu inteleg Biblia exact ca alti frati , nu inseamna ca nu mi-ar fi frati, sau ca mi-ar fi dusmani... "Traiti in pace cu toti oamenii " se refera la altceva, nu la a ne lua dreptul de a mai dezbate un subiect pe care nu-l intelegem toti la fel

Dani
795. Postat la 27/10/2009 20:35 - 5674z5h47m
Abdon, eu te credeam că cunoști scripturile, nu ai citit în Corintieni 11.24,25. Prin urmare Hristos a murit în fiecare lună după cum tu afirmi, dar în Corintieni 11.24 și 25 spune altceva, nu pușcă REIESE ALTCEVA, NU Abdone versiune ta,. Hristos a murit odată și nu în fiecare lună sau trimestru, cât despre jertfele ce se aduceau în vechime este mult de discutat.

FI BINECUVÂNTAT!
abdon
796. Postat la 27/10/2009 20:38 - 5674z5h44m
vouă vă este frică să vă apropiați de Hristos de mai multe ori pe an?

Dani
797. Postat la 27/10/2009 20:38 - 5674z5h43m
Frica de Domnul este inceputul Înțelepciuni!
Aurelc
798. Postat la 27/10/2009 20:43 - 5674z5h39m
Citat: Romani 8:15"Si voi n-ati primit un duh de robie ca sa mai aveti frica; ci ati primit un duh de înfiere, care ne face să strigam "Ava adică: Tată!" "

Cred ca nu elementul "frica" este cel decisiv atunci cand facem o lucrare, ci certitudinea unui adevar... Deci dupa cum inteleg eu Biblia, "Trupul și Sangele Domnului " nu este nimic altceva decat jertfa de Paste si jertfa de Ispasire ( al carei sange ajunge in Sfanta Sfintelor). In rest cu parere de rau, dar nu am versete care sa spuna clar ca ar fi vorba si despre alte jertfe... Inca nu mi-ai dat nici unul ...

Nadide
799. Postat la 27/10/2009 20:47 - 5674z5h35m
daca prin versete biblice tot raman pe pozitie cei cu cina de pese an io mam gandit ca poate o chestie logica sa i puna un pic pe ganduri dar nu am prea mari sperante pt ca cea mai tare putere o are cuvantul lui dumnezeu totusi vresu sa spun ca mi as dori sa reazlizam ca intre DUMNEZEU si Ball nu este NICI O ASEMANARE deci hai sa luam un pic asa :biserica catolica "mama tuturo curvelor"face cina peste an binenteles pt ca vrea sal "omoare" pe D-L CRISOS sal rastignasca de cate ori poate apoi celelalte culte care calca legea lui Dumnezeu in piciaore care aduc hula prin contra argumentele lor LEGII si acestea dau cina !acuma ma intreb cum se poate ca DUMNEZEUL nostru sa aiba vreo asemanare cu ei nici un caz asa cum o spus NAMAN catre imparat"In toate tinuturile imparatie tale este risipit un POPOR DEOSEBIT intre popoare , care are LEGI DEOSEBITE de ale tuturor poparelor SI NU TINE LEGILE IMPARATULUI (ESTERA 3:8)O MICA CONCLUZIE DUMNEZEU ESTE DOSEBIT DE TOTI DUMNEZEII CELORLALTE POPOARE CU SIGURANTA LEGILELUI ,SARBATORILE LUI ,ORANDULEILE LUI NU SE INTRESECTEAZA CU A PAGANILOR SUNT CA DOUA DREPTE PARALELE
abdon
800. Postat la 27/10/2009 20:48 - 5674z5h33m
nustiu daca a manca din trupul Domnului, si a bea din snagele Sau este un fel pagan, de exemplu: batranii, inaintașii nostrii, vrei sa zici ca au avut o comportare pagana? Esti tu oare mai drept (a ), in cunostintele Biblice, ca si mine, de altfel, care stam pe net, mai mult decat cu nasu in Biblie?

Aurelc
801. Postat la 27/10/2009 20:49 - 5674z5h33m
Eu cred ca asemanarea cu paganismul nu este facuta atunci cand mancam si bem din "Trupul si Sangele Domnului" la o data poruncita de Domnul... ci atunci cand incepem sa asemanam "Trupul si Sangele Domnului" cu tot felul de lucrari din vechiul legamant, sau imprumutate de la alte popoare sau culturi fara sa avem argumente biblice clare...

avodah
802. Postat la 27/10/2009 20:55 - 5674z5h27m
La ce credeti ca se refera textul:"" ei staruiau in fringerea panii""

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Nadide
803. Postat la 27/10/2009 21:11 - 5674z5h11m
ovi multumesc pt raspunul dat la faza cu paganismu exact la aia mam referit si io cat despre batrani si etc ,daca tot avem calculator internet si mult mai multe surse de informatii decat ei ,am putea sa ne documentam sa vedem ce fapte avea biserica catolica (care este o biserica criminala )asta o atesta istoria .am putea sa ne documentam putin de pe internet ; saracii fratii mai in varsta unii dintre ei daca ar fi fost in locul nostru ar fi cautat, dar ei pentru ca nu aveau posibilitatea acesta cautau in biblie ceea ce este de apreciat .si apropo de cina daca este un lucru care tine de mantuire cum de este lasat la indemana omului data "acestei sarbatori "plus ca nu este o data fixa fiecare cum i pica bine o ia ;in al doilea rand nu seminifica nimic (chiar daca unii fac o legatura intre jertfe si ea )putin mai multa atentie ar dovedi exact contraru .
Pagina 4 din 13 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19217803 vizite unice Powered by PHP-Fusion