Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri; ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul".
Romani 12:19

Cugetarea zilei
"Sângele martirilor este sămânța Bisericii."

Jeronim

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 6
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 5 din 13 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Deconectat RE: Diferența dintre Cină și Împărtășire
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
804. Postat la 27/10/2009 21:14 - 5674z4h39m
ce inseamna pentru voi"ori de cate ori"?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
805. Postat la 27/10/2009 21:14 - 5674z4h39m
Interesant caci , evreii mesianici se impartasesc,de fiecare data cind se aduna,la sabbath. Am gasit aici 2 biserici mesianice , si la amindoua se practica la fel.
Am intrebat pe rabin sa imi explice si mi-s spus caci apostolii ei staruiau tocmai in acesta , ori de cite ori se intilneau fringeau piinea (care reprezinta cina),si aminteau moartea Mintuitorului.

Apropo Am inceput sa iau lectii de ebraica,si zice caci in 6 luni o sa citesc si o sa si inteleg ce citesc in ebraica
..pace voua..

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Aurelc
806. Postat la 27/10/2009 21:27 - 5674z4h26m
Eu inteleg ca "frangerea painii" in care staruiau primii crestini, si nu ne-ar strica nici noua deloc acest lucru era un anume ritual, o masa de dragoste ( masa Agape cum mai este uneori numita) dar nu este definitiv impartasirea cu trupul si sangele Domnului. Motivul este ca frangerea painii se facea de catre evrei si in alte cercuri religioase, si aceasta nu simboliza trupul si sangele Domnului.
Ba mai mult, avem mult mai multe dovezi din care se poate intelege clar ca pana si Domnul Iisus a facut frangerea painii cu diferite ocazii si a impartit-o la tot felul de oameni pe care i-a hranit din ea, dar nu a reprezentat trupul si sangele Sau !... Uneori era consumata cu peste, alt e ori , cu altceva, dar acolo unde nu se specifica faptul ca painea era franta, si apoi era luat un pahar, si folosit cu scopul de a reprezenta trupul si sangele Domnului, eu vad clar ca se refera la o mancare obisnuita. Dupa parerea mea, acei evrei mesianici, sunt cam debusolati dim punct de vedere al scripturii, asa cum sunt si prin Romania... ca si pe la noi, sunt dinastia, si au tot felul de practici preluate de la penticostali, pt ca multi au fost convertiti pe acolo, dar cand li s-a spus ca ei de fapt... ar pute afi si mai altfel... repede au inceput sa formeze asemenea adunari, cu tot felul de invataturi controversate. Cunosc persoane care au discutat cu unii din ei asemenea subiecte, si mi-au spus ca nu prea cunosteau Scripturile, ci faceau cam cum stia fiecare... In fine nu vreau sa barfesc pe cineva, dar ce e scris, e scris. Ce nu... e mai greu de argumentat.
Ah, dap. Si felicitari pentru cursul de ebraica !! Vezi ca poate mai tarziu, vom avea nevoie de niste versete traduse din biblii ebraice, asa ca pune-te cu burtica pe carte ! :-P
sambataru a scris:
ce inseamna pentru voi"ori de cate ori"?

Ce inseamna ? Pai expresia aceasta se poate referi la mai multe lucruri. Iti dau un exemplu: Ori de cate ori se sarbatoreste ziua nationala a Romaniei, este vestita, sau pomenita unificarea definitiva a principatelor romanesti . Cand este ziua nationala a romaniei ? -la 1 Decembrie... de cate ori este asta intr-un an ? ODATA ! Ei bine, si moartea Domnului se sarbatoreste doar odata in an... si atunci ori de cate ori facem acel ritual, vestim, comemoram de fapt ceea ce s-a intamplat atunci cand a murit El.

Sigur ca acel verset putea fi interpretat si altfel, daca in loc de moartea Domnului , versetul ar fi spus așa:" Pentru ca oridecateori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, va intariti sufleteste, sau va hraniti cu hrana spirituala. " Dar intelesul de lucrare anuala i-l da tocmai evenimentul care este comemorat cu acea ocazie, cand se mananca "trupul Domnului si se bea sangele Lui"
Cam asta e explicatia mea la "ori de cate ori"

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
807. Postat la 27/10/2009 21:29 - 5674z4h24m
apocalipsa 22:1. Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului.

2. In mijlocul pietii cetatii, si pe cele doua maluri ale raului, era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod, si dand rod in fiecare luna; si frunzele pomului slujesc la vindecarea Neamurilor.
CE LUCRARE TREBUIE FACUTA IN FIECARE LUNA????? CE SUNT FRUNZELE CARE NE VINDECA PE NOI NEAMURILE????? NU ATINGEREA DE TRUPU SI SANGELE DOMNULUI?????NU CAND LUAM CINA?????

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Lica
808. Postat la 27/10/2009 21:30 - 5674z4h23m
Shalom!

Apocalipsa 21:1
1. Ne face sa intelgem ca ceea ce ne este descris are loc undeva in viitor....in Paradis
2. Avem 12 feluri de roade

Acum...noi:
1. Suntem inca pe pamant
2. Nu avem 12 feluri.....simboluri....cate una pentru fiecare luna la CINA
In consecinta dupa parerea mea nu avem nici un motiv sa legam acest pom cu CINA lunara. Textul nu are nici o legatura cu simbolul pe care il avem noi.... Gresesc?

Am scris 'cina' cu litere mari pentru ca am si eu o nelamurire......dumneata sarbatoresti Pesah-ul de 12 ori pe an?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
ciprus
809. Postat la 27/10/2009 21:32 - 5674z4h21m
pedro imi pare rau sa-ti spun dar nu esti atent de loc .Acolo spune '' 12 feluri de rod " iar la tine de fapt iy unul singur : cina . DECI DACA acolo spune 12 feluri inseamna ca sun 12 roade diferite pe care tu din pacate pe toate le asociezi cu cina.
Pedro V
810. Postat la 27/10/2009 21:33 - 5674z4h20m
pai unde este iertarea pcatelor noastre??? in cer??? pai in cer nu va intra nimik neucrat sau spurcat cum vom intra noi acolo cu pacate??? pai nu ai cum sa intri daca nu esti spalat de sangele Domnului Isus!! pai cand iei cina tu iei exact acelasi must, azima etc? exact aceasi o iei? ce inseamna vindecarea noastra in fiecare luna?? sa vi sa iei cina care iti da viata ! daca nu o iei nu ai viata in tine! esti mort spiritual! de ce zicem ca tinem credinta sfintilor din moment ce nu tinem ca ei? pai ei aveau in biserici proroci?? unde sunt proroci? de ce nu se crede in Duhul Sfant? ei luau cina de mai mult ori! de ce uni din noi nu o iau? nu are timp cumva pastorul??????

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Lica
811. Postat la 27/10/2009 21:34 - 5674z4h19m
Pace frate Petrisor! Te-as ruga ca sa ne oferi si niste argumente cu citate Biblice alaturi de intrebarile tale!

as vrea totusi sa dau raspuns la cateava intrebari:

Intr: "de ce zicem ca tinem credinta sfintilor din moment ce nu tinem ca ei?"
Rasp: eu personal consider ca nimeni nu poate sa tina ceva mai mult decat stie! Deci eu imi dau silinta sa tin ceea ce Dumnezeu mi-a descoperit...fara adaugiri sau omiteri

Intr :''pai ei aveau in biserici proroci?? "
Rasp: Printre darurile Duhului Sfant se gaseste si darul prorocei deci da..se gaseau prorci

Intr: "unde sunt prorocii?"
Rasp: Cred ca intrebarea ta este de ce nu mai sunt in bisericile noastre proroci...prorocia dupa cum am spus este un dar al Duhului Sfant astfel incat nu depinde de mine daca am darul sau nu...daca totusi depine asta este datorita credintei probabil...credinta...care este un rod al duhului Sfant

Intr: "de ce nu se crede in Duhul Sfant?"
Rasp: Eu personal nu cunosc pe nimeni din credinta noastra care sa nu careada inDuhul sfant

Pentru restul intrebarilor astept argumentele tale si versetele Biblice!

Pedro V
812. Postat la 27/10/2009 21:34 - 5674z4h19m
1 IOAN 1:7 sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat. !

IOAN 6:53.58 Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat, va spun, ca, daca nu mancati trupul Fiului omului, si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva! cine mananca panea aceasta, va trai in veac." !!!

FAPTE APOST 2:42. Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea panii, si in rugaciuni~ luau hrana, cu bucurie si curatie de inima!!!
1 COR 11:27. De aceea, oricine mananca panea aceasta sau bea paharul Domnului in chip nevrednic, va fi vinovat de trupul si sangele Domnului.

FAPTE APOST 20:7. In ziua dintai a saptamanii, eram adunati la olalta ca sa frangem panea!

1 COR 10:16. Paharul binecuvantat, pe care-l binecuvantam, nu este el impartasirea cu sangele lui Hristos? Panea, pe care o frangem, nu este ea impartasirea cu trupul lui Hristos?

1 COR 14:1 Umblati si dupa darurile duhovnicesti, dar mai ales sa proorociti.

1 COR 14:5 Cine prooroceste, este mai mare decat cine vorbeste in alte limbi; afara numai daca talmaceste aceste limbi, pentruca sa capete Biserica zidire sufleteasca!

Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, si cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului. (Efes.5:19)

Lica
813. Postat la 27/10/2009 21:35 - 5674z4h18m
Multumesc pentru citate! Domnul sa te binecuvinteze!

In intrebarile tale am observat cuvantul "must"....te rog sa imi argumentezi si aceasta.

Mai departe....mi-ai dat un cita din Faptele Apostolilor 2:42, 20:7....eu nu vad cina in acest verset

In rest....problema ramane...din textele date de tine reies unele din intrebarile tale....insa acestea nu afirma....nici nu infirma impartasierea de peste an sustinuta de tine.

Te rog sa ma lamuresti. Eu nu am afirmat ca nu este nevoie de cina!!! Insa sa fie facuta corect si la timpul poruncit.

Cat despre proroci...ti-am dat parerea mea

Pedro V
814. Postat la 27/10/2009 21:36 - 5674z4h17m
Adevarat va spun ca, de acum incolo, nu voi mai bea din rodul vitei, pana in ziua cand il voi bea nou in Imparatia lui Dumnezeu." (Marc.14:25

PAI DACA ERA VIN ISUS LE ZICEA DIRECT BETI VIN LA CINA, CUM A SI FOLOSIT TEMENUL DE VIN ORI DE CAT ORI IA TREBUIT!Nu va imbatati de vin, aceasta este destrabalare. Dimpotriva, fiti plini de Duh. (Efes.5:18)

FAPTE APOST 2:42,46 42. Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea panii, si in rugaciuni.si luau hrana, cu bucurie si curatie de inima.
FAPTE 20:7. In ziua dintai a saptamanii, eram adunati la olalta ca sa frangem panea.

AICI NU ESTE VORBA DE IMPARTASIRE , CINA SAU FRANGEREA PAINI (ESTE ACELASI LUCRU) ???? PAI ATUNCI INSEAMNA CA NOI NU SUPORTAM ADEVARUL SI AVEM NEVOIE DE CALAUZIRE DE SUS!

1.- CAND SUNTEM ADUNATI LAOLALTA NOI MANCAM PAINEA? CE TREABA ARE PAINEA CU RUGACIUNEA, INVATATURA IN ADUNARE? CE TREABA ARE ASTA? ACOLO II CLAR CA LUA IMPARTSIREA SAU CINA SAU CUM VREI SA II SPUI!

2.- CE TREABA ARE SA MANANC PAINEA IN BISERICA? PENTRU CE MA INTERESEAZA SA FIE CU CURATIE DE INIMA? EU MERG LA ADUNARE SA MANAC PAINE? 1 CORINTENI 11:28. Fiecare sa se cerceteze dar pe sine insus, si asa sa manance din panea aceasta si sa bea din paharul acesta

3.- DE CE AVEM TRIMITERE DIN CAP 2 LA CAPITOLUL 20 SI DE ACOLO EXACT LA VERSETUL ACESTA 1 CORINTENI 10:16 Paharul binecuvantat, pe care-l binecuvantam, nu este el impartasirea cu sangele lui Hristos? PAINEA PE CARE O FRANGEM nu este ea impartasirea cu trupul lui Hristos?

4.- DECI REZULTA CA UCENICI AU LUAT CINA SAU IMPARTASIREA DE MAI MULTE ORI! SLAVA DOMNULUI !

Cine este ispravnicul credincios si intelept, pe care-l va pune stapanul sau peste slugile sale, ca sa le dea partea lor de hrana la vremea potrivita? (Luc.12:42)

DECI DESPRE CE HRANA ESTE VORBA?
Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. (Ioan.6:55)

IAR LEGAT SA IEI CINA LA 1 AN NU AI NICI UNDE PORUNCA, PAVEL DOAR ITI AMITESTE CAND A LUATO ISUS, IAR MAI IN JOS SCRIE ORI DE CATE ORI FACETI LUCRUL ACESTA VESTITI MOARTEA DOMNULUI ISUS! NU MERITA VESTIT LA TOATA LUMEA CE FACUT EL PENTRU MINE? NU MERITA? DE CE NU IMPLNIM BIBLIA ASA CUM ESTE EA SI NE LUAM INVATATURA UNUI OM SAU ALTUL?

DAR DACA TOT NU CREDETI DESI AM DOVEDIT CLAR DE CE NU INTREBATI PE DOMNUL? DE CE NU VORBITI CU FRATI CARE AU LUAT LA AN SI DOMNUL LEA ARATAT CA NU II BINE SI CA CURVESC SPIRITUAL? DE CE NU INTREBATI PE DOMNUL DACA NU ACCEPTATI ADEVARUL?

IAR LEGAT DE MANIFESTAREA DUHULUI SFANT, DESPRE PROCOI PUTEM DESCHIDE SUBIECT(DOAR CU VERSETE BIBLICE SI VEDEM DACA SE MANIFESTA SI IN VREMEA NOASTRA CA IN VREMEA UCENICILOR!

Aurelc
815. Postat la 27/10/2009 21:46 - 5674z4h7m
Pedro V a scris:
apocalipsa 22:1. Si mi-a aratat un rau cu apa vietii, limpede ca cristalul, care iesea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului.

2. In mijlocul pietii cetatii, si pe cele doua maluri ale raului, era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod, si dand rod in fiecare luna; si frunzele pomului slujesc la vindecarea Neamurilor.
CE LUCRARE TREBUIE FACUTA IN FIECARE LUNA????? CE SUNT FRUNZELE CARE NE VINDECA PE NOI NEAMURILE????? NU ATINGEREA DE TRUPU SI SANGELE DOMNULUI?????NU CAND LUAM CINA?????

Petrica... te cam grabesti facand asemenea afirmatii si interpretari... Eu cred ca neamurile de care scrie in Apocalipsa sunt acele neamuri care vor trai in timpul miei de ani, si asta oricum demonstreaza ca in acel context este vorba de alte timpuri, si nu de cele in care traim noi acum... Nu te supara pe mine, dar ce ai scris tu aici e o interpretare fortata asupra acelui text din Apocalipsa... Uite de ce spun asta:
Citat:
VDC Efeseni 2:19 Asa dar, voi nu mai Sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci Sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu,
20 fiind ziditi pe temelia apostolilor si proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.

Nu este aceasta singura dovada a faptului ca noi prin Iisus Hristos am fost in infiati de Tatal, ca am devenit copii Lui, si ca noi nu mai suntem considerati " neamuri " sau " straini ". Noi doar provenim ca trup dintre neamuri, dar Domnul ne trateaza ca popor al Lui, deci nu noi suntem cei care in continu au nevoie de vindecarea de care faceai tu aluzie mai sus.

Pedro V a scris:
3.- DE CE AVEM TRIMITERE DIN CAP 2 LA CAPITOLUL 20 SI DE ACOLO EXACT LA VERSETUL ACESTA 1 CORINTENI 10:16 Paharul binecuvantat, pe care-l binecuvantam, nu este el impartasirea cu sangele lui Hristos? PAINEA PE CARE O FRANGEM nu este ea impartasirea cu trupul lui Hristos?

Petrica, Petrica... ma faci sa cred ca ai descoparit o noua metoda de a afla adevaruri in Biblie... aceea de a considera trimiterea versetului ca pe un suport la intelesul pe care vrei tu sa-l dai unui cuvant...

Eu ti-am mai spus ca trimiterile au fost facute pe baza relatiei morfologice dintre cuvinte, si nicidecum pe baza de inteles spiritual sau a contextului in care se afla. Ti-as putea aduce argumente din toata Biblia pentru ce spun, dar ma rezum doar la a-ti pune cateva intrebari si a-ti da o "tema de casa" ca sa te convingi singur: In citatul de mai sus, ai amintit de cel putin 4 versete... Daca ceea ce ai afirmat tu este adevarat, ar trebui sa se gaseasca la trimiterile acestor versete numai legaturi cu alte versete ce se refera strict la tema aceasta" Trupul si Sangele Domnului" Uite, eu iti scriu acum mai jos cele 4 versete pe care le-ai amintit si o sa te intreb de cateva trimiteri:
-Fapte 2:42- Trimiterile versetului:*Vers 46, Rom 12:12, Efes 6:18, Col 4:2, Evr 10:25 -In afara de v.46, vrei sa-mi spui ca si celelalte trimiteri se referă la exact aceeasi tema? Sau cum de poti sa crezi ca o trimitere( numai care vrei tu!) se refera la lucrarea de care spui tu ?
-Fapte 2:46- Trimiterile versetului:*cap 1:14, **Luc 24:53, cap 5:42, +cap 20:7. Tu zici ca in cap 20:7 scrie exact despre acelasi fel si timp de a frange painea.. dar ce facem cu celelalte trimiteri ? Si ele se refera tot la frangerea painii ( care zici tu ca ar simboliza Trupul si Sangele Domnului...) exact in acelasi mod si timp ca si in Fapte 2:46 ?
-Fapte 20:7 Trimiterile versetului:*1Cor 16:2, Apoc 1:10, ** Cap 2:42,46, 1Cor 10:16; 11:20, etc. Aici dintr-o data spui ca trimiterile corecte si importante sunt Fapte 2:42, 46 si 1Cor 10 :16. Dar cu celelalte ce facem ??
-1Cor 10:16 Trimiterile versetului: *Mat 26:26-28, **Fapte2:42,46. cap 11:23,24. Aici, la fel...Citatul din Fapte spuneai ca se refera la acea lucrare lunara sau ori de cate ori vrea fiecare... celelalte 2 trimiteri se refera exact la lucrarea pe care o cred si eu, aceea care se face odata in an, la timpul stabilit de Dumnezeu, la 14 Nisan, cand Fiul Sau si-a dat viata ca jertfa. Cum le descurcam acum ??

Si acum m-ai facut sa ajung si la textul din Apocalipsa...
Citat:
VDC Apocalipsa 22:2 In mijlocul pieții cetatii, și pe cele doua maluri ale raului, era pomul vietii, rodind douasprezece feluri de rod, și dind rod in fiecare luna; si frunzele pomului slujesc la vindecarea Neamurilor.

Daca zici ca ai asa descoperire exacta din Cuvant, permite-mi cateva intrebari referitor la textul acesta:
Citat:
1. Ce anume se inoieste in fiecare luna la acest Pom: frunzele sau rodul ??
2. In care zi anume din luna rodeste acest pom ca sa nu ne trezim in disconcordanta cu Cerul daca tot am vrea sa facem aceasta lucrare??
3. La care "Neamuri" se refera acolo ca trebuiesc vindecate?? ( eu ti-am scris parerea mea,cu dovezi biblice referitor la statutul nostru in Domnul)
4.Vremea in care Ioan a vazut aceste lucruri era vremea dinainte de prima inviere sau de dupa ea ?

Ar mai fi si alte intrebari referitoare la acest text, dar alea nu le pun pentru ca nu se refera direct la tema noastra si nu vreau sa deviem de la subiect...

Nu as vrea sa crezi ca vreau sa te supar, dar un adevar , ca sa fie numit adevar, trebuie sa nu poate fi combatut, si deaceea ca sa ma faci sa cred asa ceva , va trebui sa-mi raspunzi la aceste cateva intrebari. Asa, pe rand, cum si cand poti, ca nu e nici o graba. Scopul acestor discutii este de a aprofunda si mai mult Cuvantul Domnului si nu de a imi dovedi eu sau altcineva parerea ca fiind buna. Apostolul Pavel a spus la un moment dat in:
Citat: Filipeni 3:15 "Gandul acesta, deci, sa ne insufleteasca pe toti, care suntem desavarsiti; și daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta.
16 Dar in lucrurile in care am ajuns de aceeasi parere, sa umblam la fel."
si eu zic Domnul sa ne ajute !

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
816. Postat la 27/10/2009 21:47 - 5674z4h6m
Cine mananca trupul Meu, si bea sangele Meu, are viata vecinica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54)

Dupa cum Tatal, care este viu, M-a trimis pe Mine, si Eu traiesc prin Tatal, tot asa, cine Ma mananca pe Mine, va trai si el prin Mine. (Ioan.6:57)

si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat. (1Ioan.1:7)

Deci vezi cine ne da viata vesnica! Si daca tu nu intelegi ca Ioan ne vorbeste in apoc 22 spiritual atunci nu ii problema mea! Dar atunci sa astepti sa iese si fiarele si sa vina la noi, sa astepti sa vina si mielul cu 2 coarne si toate fiarele despre care ne vorbeste in apocalipsa!

Tu si Eu ne inoim cand luam Cina Domnului!!!
SI NUMAI CONFUNDATI CINA DOMNULUI CU PASTELE!!!!!!!!!!!

Nu ai nici o dovada sa iei Cina la an!!! Pavel doar a reamintit cand a luato Isus! Pai daca nu a mai luato altcandva iii normal sa scrie cand a luato!
Cina Domnului o iei cand este stabilita de biserica, de pastor! O poti lua de mai multe ori , cum si scrie , important ii sa stii ce faci, si sa te cercetezi!

Legat de trimiterea din acele versete:
1--- ne da trimitere la cina, frangere, impartasire ii tot una
2---celelate trimiteri sunt la rugaciune! Acesta doar se si intalneste cand esti la adunare sa iei Cina!
3--- ce ar cauta sa mananca paine la biserica?
4---ce ma intereseaza sa fie cu curatie de inima painea?sau eu stiu ca nu am voie sa iau Cina fara sa ma cerecetez
5--- de ce nu imi da trimitere si la minunea cu painile din celealte evanghelii? caci si atunci a frant painea doar!!!si acolo scrie de frant!!!

Deci totusi ce treaba are painea cu rugaciunea,cu invatatura adevarata, cu
cu adunarea si sa fie cu sfintire de inima?

Aurelc
817. Postat la 27/10/2009 21:49 - 5674z4h4m
Petrica, ba eu chiar ca cred ca toata cartea Apocalipsa lui Ioan este o carte profetica si simbolica, dar tocmai deaceea te-am intrebat cum de ai dedus o asemenea invatatura , ca ai ales numai ce-ti convine din acel verset, si restul nu vrei sa mai comentezi.. de ce nu-mi raspunzi la aceste intrebari, daca zici ca tu intelegi corect acest verset ? :
Aurelc a scris:

1. Ce anume se inoieste in fiecare luna la acest Pom: frunzele sau rodul ??
2. In care zi anume din luna rodeste acest pom ca sa nu ne trezim in disconcordanta cu Cerul daca tot am vrea sa facem aceasta lucrare??
3. La care "Neamuri" se refera acolo ca trebuiesc vindecate?? ( eu ti-am scris parerea mea,cu dovezi biblice referitor la statutul nostru in Domnul)
4.Vremea in care Ioan a vazut aceste lucruri era vremea dinainte de prima inviere sau de dupa ea ?

Apoi, cu trimiterile, nu m-ai inteles ce am vrut sa zic... In cadrul unui verset, se afla mai multe trimiteri, si fiercare trimitere se refera la un anume cuvant din acel verset, dar este foarte clar ca nu fiecare trimitere de duce numai la cuvinte care se refera exact la tema de plecare, și ti-am dat exemple in postarea de data trecuta. Iti postez aici un scurt citat din "Cuvant inainte" al concordantei biblice ca sa vezi cam cum au fost alcatuite trimiterile din biblie. pantru mai multe detalii, te poti documenta si singur ca exista destul material religios in aceasta directie:
Citat:
La baza acestei concordante a stat lucrarea realizata in peste trei decenii ( peste 30 de ani !) de catre preotul convertit Alexandru Panaitescu din Ploiesti (1899-1981)
Deci acest om a alcatuit trimiterile din biblia traducerea D. Cornilescu. Si ele( trimiterile) functioneaza pe baza de "cuvant titlu" adica daca in verset exista un cuvant titlu, si autorul trimiterilor considera ca si in alta parte este inca un cuant cu aceeasi forma literara, a pus o trimitere acolo. Acum nu e cred ca atarna de mine daca el a facut ca unele versete sa samene intre ele prin trimiterile ce le-a scris, ci el ne-a creat un instrument de studiu ca sa gasim alte versete in care se mai afla anumite cuvinte de aceeasi forma cu cel din versetul pe care-l citim, si nu neaparat cu tema de care este vorba in versetul ce-l citim. De exemplu spuneai ca frângerea pâinii din Fapte 20:6 ar reprezenta impartasirea cu "Trupul si Sangele Domnului Iisus" dar acest verset are o trimitere in Apocalipsa 1:10 ... vrei sa-mi spui ca si aici in Ap. e vorba de aceasta impartasire? ...sau e vorba de faptul ca si aici se afla cuvantul " ziua intai a saptamanii" !
petrisor a scris:
Tu si Eu ne inoim cand luam Cina Domnului!!!
SI NUMAI CONFUNDATI CINA DOMNULUI CU PASTELE!!!!!!!!!!!

Nu ai nici o dovada sa iei Cina la an!!! Pavel doar a reamintit cand a luato Isus! Pai daca nu a mai luato altcandva iii normal sa scrie cand a luato!
Cina Domnului o iei cand este stabilita de biserica, de pastor! O poti lua de mai multe ori , cum si scrie , important ii sa stii ce faci, si sa te cercetezi!

Eu nu ma indoiesc cand ma impartasesc cu simbolurile Trupului si Sangelui Domnului !... Lucrarea asta pe care tu o numesti "Cina Domnului" nu are nici o randuiala scrisa in Biblie, si eu nu cred ca Dumnezeu a lasat un lucru atat de sacru la discretia fiacaruia sa-l faca oricand ii taie capul... uni o fac la amiaza ( Cina!!!) altii noaptea, altii in fiecare zi, altii odata in luna la inceput, altii la sfarsit.. si toti zic ca au dreptate... hai sa nu mai judecam lucrurile cu o idee preconceputa, ci daca scrie Biblia ceva , sa facem, iar daca Biblia nu arata porunci concrete, sa nu ne trezim ca adaugam noi, ca vom avea probleme..

Pedro V
818. Postat la 27/10/2009 21:49 - 5674z4h4m
Stii cum a zis Pavel? Cine nu intelege nici sa nu mai inteleaga!!!

Aurelc
819. Postat la 27/10/2009 21:50 - 5674z4h3m
E ok Petrisor... sper ca nu te-am suparat... dar am vrut sa punem ceva dovezi cat mai palpabile la vedere, nu sa vorbim din incredintari personale, pentru ca pe baza de incredintari, s-au facut tot felul de religii . Ramane ca Domnul sa ne deschida inimile mai mult la Cuvantul Sau si sa ne cerceteze cu Duhul Sau.

Pedro V
820. Postat la 27/10/2009 21:51 - 5674z4h2m
De ce sa ma supar Ovidiu? Cum as putea sa ma supar pe frati? Ce crestin sunt aceia care se cearta sau tin manie pe unul sau altul? Pai mantuirea ii personala doar, nu tio da adunarea sau cultul!!!
Iar legat de intrebuintari eu nu am asa ceva!!! Pentru mine ii important sa fie scris in Biblie si sa tna biserica ucenicilor si Isus!!! Pe mina ma intereseaza sa ajung ca si cei din vremea aceea la o credinta asa ca ei, la o biserica vie ca a lor, la lucrarile care se faceau in vremea aceea, la invatatura din vremea aceea , ma intereseaza sa tin si sa ii urmeaz asa cum au tinut dar si facut , nu doar sa fiu cu vorba ca Biserica Ce a Fost Data Sfintilor o Data Pentru Totdeauna! Vreau sa si tin sa fiu asa, nu sa ma insel singur!

FAPTE APOST 2:42,46 42. Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea panii, si in rugaciuni.si luau hrana, cu bucurie si curatie de inima.

1.- CAND SUNTEM ADUNATI LAOLALTA NOI MANCAM PAINEA? CE TREABA ARE PAINEA CU RUGACIUNEA, INVATATURA IN ADUNARE? CE TREABA ARE ASTA? ACOLO II CLAR CA LUA IMPARTSIREA SAU CINA SAU CUM VREI SA II SPUI!

2.- CE TREABA ARE SA MANANC PAINEA IN BISERICA? PENTRU CE MA INTERESEAZA SA FIE CU CURATIE DE INIMA? EU MERG LA ADUNARE SA MANAC PAINE? 1 CORINTENI 11:28. Fiecare sa se cerceteze dar pe sine insus, si asa sa manance din panea aceasta si sa bea din paharul acesta

Asta ii intrebuintare???

avodah
821. Postat la 27/10/2009 21:51 - 5674z4h1m
Ivri a scris:
Te rog sa ma lamuresti. Eu nu am afirmat ca nu este nevoie de cina!!! Insa sa fie facuta corect si la timpul poruncit.

Sunt foarte curios cum intelegi tu
corect si la timpul poruncit
cand ai timp.... mersi

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Pedro V
822. Postat la 27/10/2009 21:52 - 5674z4h1m
"Cine este ispravnicul credincios si intelept, pe care-l va pune stapanul sau peste slugile sale, ca sa le dea partea lor de hrana la vremea potrivita? (Luc.12:42)

Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana, si sangele Meu este cu adevarat o bautura. (Ioan.6:55)

Lica
823. Postat la 27/10/2009 21:52 - 5674z4h1m
Din nefericire eu nu prea am timp... Dupa cum am mai spus eu sunt un frate mai tanar...de aceea nu care ca parerea mea este atat de importanta. Eu trebuie sa ascult fratii mai maturi (spiritual) si sa iau invatatura! Frate Daniel totusi am sa iti raspund: Eu cred ca timpul potrivit este la Pesah!

Am spus ca trebuie sa ascult...nu am avut onoarea de a asculta parerea dvs in legatura cu acest subiect...

Pagina 5 din 13 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19217685 vizite unice Powered by PHP-Fusion