Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Spălarea picioarelor
Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Deconectat Spălarea picioarelor
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
92. Postat la 13/09/2009 02:53 - 5711z20h57m
Cred că spălarea picioarelor e un subiect bun pentru discuții.E o lucrare instituită de Domnul Isus între apostoli și în biserica Nou-Testamentală. Rădăcinile acestei lucrări existau de mai mult timp în practicile poporului israel prin faptul că în general legea curățirii cerea o spalare parțială sau totală a trupului pentru cei care deveneau murdari sau necurați în mod fizic sau spiritual (le era murdar trupul de ceva anume sau erau numiți necurați de lege). In Biblie întâlnim mai multe motive pentru care poporul lui Dumnezeu trebuia să-și spele trupul ... De ce e asa importantă această spălare a picioarelor? Sau poate că nu mai e deloc importantă!... Rămâne să discutăm împreună smiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Spălarea picioarelor
magda_cluj
859. Postat la 28/10/2009 21:10 - 5666z1h40m
Asi vrea sa-mi explici ce vreai sa zici prin "biserica nou-testamentara".... nu am inteles... si sunt un om care vreau sa pricep...
Din punctul meu de vedere lucrarea lui Dumnezeu cere o seriositate si o sinceritata maxima..... nu uitati .... nimeni nu poate sa-L minta pe Dumnezeu!!!!
Cand vezi un om mandru, plin de el, egoist, arogant.... iti place de el? Cred ca nu.... sincer.
Dar gandeste-te un om smerit, un om plapand, plind de bunatatea, plin de dragoste, care da intaietate la toti frati, care poarta poverile fratilor chiar daca ei profita uneori(ca sa nu zic intotdeauna)... de un astfel de om ti-ar place asai? Da! si mie mi-ar place.
Eu cred ca e vorba despre picioare tocmai pentru a intelege inca o data ca trebuie sa fim smeriti, blanzi, iubitori..... e vorba de parte cea mai joasa a corpului nostru....
Domnul ne invata sa vedem pe alti mai presus de noi.... cand te apleci sa-i speli picioarele atunci vezi ca tu trebuie sa fi mai mic decat toti...
Sa ne ajute Dumnezeu sa fim pe placul Lui...

pana la urmatoarea.....pace sa aveti in inima

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
SMERITUL
860. Postat la 28/10/2009 21:13 - 5666z1h38m
Și Domnul Isus a făcut spălarea picioarelor
Aurelc
862. Postat la 28/10/2009 21:14 - 5666z1h36m
"Biserica nou-testamentala" este din punctul meu de vedere institutia ce s-a format la memorabila zi a cinzecimii de dupa inaltarea Domnului Isus la cer si din care fac parte toti cei care cred ca pentru iertarea pacatelor nu mai e nevoie de jertfe de animale ci de credinta in jertfa lui Mesia, si care poarta legamantul cel nou prin scrierea poruncilor in inima si nu pe piatra conform Evrei cap 8.

Deasemenea as spunde despre spalarea picioarelor inainte de sarbatorirea Pastelor Domnului ca este un act cu o dubla semnificatie si asta e foarte vizibila din doua afirmatii ale Domnului Isus :

1. Curatire- o dovada clara ca pe Domnul il intereseaza si curatia trupului nostru o gasim in versetul urmator: " Cine s-a scaldat n-are trebuinta sa-si spele decat picioarele ca sa fie curat de tot; " Ioan 13:10

2. Smerenie- Domnul Isus a spus: "Deci, daca eu Domnul si Invatatorul vostru v-am spalat picioarele, si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora" Ioan 13:14.

Aceasta lucrare are o insemnatate deosebita chiar daca in unele biserici este tratata cu destula indiferenta sau comoditate ca si cum ar fi ceva facultativ... Sa nu uitam spalarea picioarelor inainte de Paste constituie o datorie inaintea Domnului ! Si..din cate cred eu, datoriile fata de Dumnezeu ar cam trebui respectate!... Asa cum scrie si Eclesiastul "Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui caci aceasta este datoria oricarui om ! " Datoria, e datorie si trebuie luata in serios ! Domnul sa ne ajute !

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
magda_cluj
863. Postat la 28/10/2009 21:15 - 5666z1h36m
AMIN! AMIN! Domnul sa te binecuvinteze Aurelc
Cine are ochi de vazut, urechi de auzit si minte pentru Domnul va intelege.

De ce te-am intrebat despre "biserica nou-testamentara" este pentru ca eu am lucrat mult cu fratii penticostali si ei se declarau astfel mai ales cand imi aruncau ca nu mai trebuie tinuta legea.
Poate gresesc, dar nu cred ca noi suntem doar nou-testamentara. Da, suntem sub legamantul facut de Isus. Da, nu mai este legea jerfiri aminalelor.... si chiar eu am tratat putin acest lucru la o rubrica.... dar sa nu uitam de legea Domnului.
Si aia din cate imi amintesc... este scrisa in Vechiul Testament(ma refer cea mai multa).
Deci... eu sunt mai mult decat sigura ca tu ai vrut sa zici ceva bine.... dar poate inteleg eu gresit (sa ma lumineze Dumnezeu daca e asa)..... totusi nu cred ca biserica Domnului e nou-testamentara.
O sa ma informez mai bine si daca gresesac o sa iti ofer scuzele mele.

pace sa aveti in inima.....

Aurelc
865. Postat la 28/10/2009 21:17 - 5666z1h34m
Dupa parerea mea expresia "nou-testamental" e una formata in urma impartirii Bibliei in cele 2 segmante: Nou si Vechi Testament. Nu cred ca e o expresie biblica; mai degraba poate ar fi corect "biserica noului legamant" dar nu m-a deranjat neaparat cealalta expresie. Mersi oricum pentru atentia atrasa

magda_cluj
866. Postat la 28/10/2009 21:22 - 5666z1h28m
Aurelc imi pare rau daca ai inteles ca iti fac observatie..... nu asta faceam. Nu am inteles ce vrei sa zici cu asta si deasta am intrebat.
Se pare ca nici tu nu ma intelegi prea bine.... eu ziceam ca nu se poate sa fie o biserica noul-testamentara (astea au fost cuvintele tale initial). Nu poti sa desparti pe cele doua.... cum poti sa zici ca esti sub noul legamant dar nu mai ti ce scrie in Vechiul Testament? Cred ca in bisericile noastre nu se pomeneste asa ceva (sau cel putin sper).
Dumnezeu sa ne dea intelepciune.... eu raman la parerea mea .... noi suntem biserica lui Dumnezeu ... neamuri care au fost rascumarate si acum au drept de cetatenie ... formand Noul Israel.

pace sa aveti in inima....

Aurelc
867. Postat la 28/10/2009 21:29 - 5666z1h21m
Bine..dar "noul Israel " si biserica noului Legamant e cam acelasi lucru... cel putin din punctul de vedere al bibliei... ca daca unii isi iau ei insisi acest titlu fara sa aiba habar de ce spun in realitate e cu totul altceva...Oricine ar putea de exemplu minti ca e cetatean evreu...dar nu stiu daca ar putea si dovedi smiley Cam asa e si cu noul Israel

magda_cluj
868. Postat la 28/10/2009 21:29 - 5666z1h21m
Esti de aceiasi parere cu mine ca poporul evreu este poporul Domnului, nu?
Te-asi ruga sa-ti asumi ce zici si sa nu vb in ceea ce priveste biserica.... pt ca parerile sunt impartite. Eu pt ce am zis am documentatie si suport Biblic, altfel nu asi fi scris nimic.
Citeste dragule Efeseni 2.... din moment ce poporul Israel e poporul Domnului si noi nu mai suntem straini, nici macar oaspeti Aurelc! atunci trebuie sa fim ceva..... oare ce suntem atunci? Eu cred ca suntem cetateni impreuna cu poporul evrei .... deci daca suntem cetateni atunci suntem parca si evrei, asai? :-)
Noi formam Noul Israel si si asta este tot din Biblie.... ca tu ai alta parare eu ti-o respect.
In ceea ce ma priveste eu asta cred despre mine ca acum sunt cu deplinde drepturi inaintea lui Dumnezeu si bineinteles cu indatoririle care se cuvin ca un evreu.

pace sa aveti in inima....

abdon
870. Postat la 28/10/2009 21:33 - 5666z1h18m
si totusi cum e cu spalarea picioarelor?

Unii, sau unele Biserici pun accentul ca spalarea picioarelor sa se faca inainte de Cina, iar altii spun ca este bine a se face dupa Cina.

Pentru unii acest lucru este ceva sacru, tratat cu strictete, iar pentru altii este indiferent.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Aurelc
871. Postat la 28/10/2009 21:41 - 5666z1h9m
Sambatare, chiar daca e considerata ca o slujba sacra de catre toti..in timp ce scriam un mesaj mi-a venit in minte o idee: daca este cineva care crede ca spalarea picioarelor trebuie facuta, dar sustine ca din motive mai mult sa mai putin sustinute biblic ea poate fi facuta si dupa "Impartasire" atunci il intreb: De ce nu se ia prima data "Paharul" si apoi "Painea" ??? Daca e tot una ordinea lucrarilor ?

abdon
872. Postat la 28/10/2009 21:42 - 5666z1h8m
Nu am studiat atat de intens problema ordinii, dar suntem la capitolul studiu.

In Noul Testament, nustiu daca ne este relatata o ordine, dar hai sa cercetam.

Totusi, daca am lua-o pe plan pamanteasc, ma gandesc ca atunci cand mananc, prima data ma spal, nicidecum sa manac intaia data, dupa care sa ma spal.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

ami
873. Postat la 28/10/2009 21:44 - 5666z1h6m
Aveti dreptate amandoi smiley si cred k conteaza foarte mult ordinea in care se face Lucrarea Domnului.
Mai nou,unii "credinciosi" (nu din credinta noastra) iau Impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului in biserica,dupa care merg la o sora acasa sa faca spalarea picioarelor ...am ramas uimita cand am auzit....
Oricum pe noi nu ne intereseaza ce fac ceilalti din alte confesiuni,ci noi vrem sa facem intru-totul dupa Cuvantul Lui Dumnezeu;si anume:mai intai spalarea picioarelor,iar apoi Trupul si Sangele Domnului.
Eu personal cred k asa a facut si Domnul Isus:mai intai le-a spalat ucenicilor picioarele pt a fi curati de tot,iar apoi Le-a dat sa manace din Trupul si Sangele Lui.

Fitiu binecuvantati!

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
abdon
874. Postat la 28/10/2009 21:45 - 5666z1h5m
Cred ca Domnului ( parerea mea ) ar trebui sa Ii placa si chiar daca ar face-o unii dupa Impartasire, deoarece, sunt multi care spun ca Isus nu a dat ca o porunca lucrul acesta. Ci a zis: daca le face-ti, accentueaza pe daca, si astfel nu mai fac spalarea picioarelor deloc, este doar o pilda, nu e musai.

totusi, nustiu cum pot fi intelese cuvintele citate din Cuvant, de catre Aurelc.

Isus a zis: 1) sunte-ti datori
2) sa face-ti
3) ferice de voi

Aurelc
875. Postat la 28/10/2009 21:46 - 5666z1h4m
Intalnim cateva exemple in biblie in care cineva urma sa il intalneasca pe Dumnezeu intr-un mod mai personal sau mai direct (daca pot spune "direct" ) De exemplu atunci cand urma ca poporul Israel sa se infatiseze inaintea Domnului pentru darea legii pe Sinai, poporului i s-a cerut o curatire speciala; mai sunt cazuri asemanatoare intalnite prin Biblie si se poate observa ca Dumnezeu pretindea o stare de curatie de la cei care voiau sa se apropie de El. Bineinteles ca in zilele noastre trebuie sa punem mai mare accent pe curatia interioara dar pana si Domnul Isus cand vorbea cu fariseii cei fatarnici a spus ca vasul pentru a fi curat trebuie curatit mai intai inauntru si apoi inafara. Iar lui Petru tot Domnul Isus i-a amintit ca e nevoie de acea curatie totala atat a inimii cat si a trupului in Ioan 13:10. O sa mai citez un verset din NT Clv-1993 (asta il am acum la indemana si nu-mi pare deloc rau ;-) ) Evrei 10:22 : "sa ne apropiem cu o inima plina de adevar, intr-o deplina siguranta a credintei, in ce priveste inimile noastre curatite de o constiinta rea, si in ce priveste trupul spalat cu apa curata" Domnul sa ne binecuvinteze pe toti.

tbenny2000
876. Postat la 28/10/2009 21:49 - 5666z1h1m
se facea spalarea picioarelor pentru k pe vremuri oameni mergeau pe jos, aveau sandale si erea mult praf pe jos din cauza aia trebuia sa se spele pe picioare.
ami
877. Postat la 28/10/2009 21:50 - 5666z1h1m
si acum nu mai trebuie practicata spalarea picioarelor? ....asa dupa parerea ta....

tbenny2000
878. Postat la 28/10/2009 21:51 - 5666z1h0m
acuma nu zic k spalarea piciorelor nu mai trebuie da care e folosu :-|? pe vremuri mai zic dar acum ne facem baie inainte de cina.
Aurelc
879. Postat la 28/10/2009 21:51 - 5666z0h59m
Fiecare in dreptul lui poate sa aprecieze textul biblic cum vrea. Cat despre mine, un verset ca cel din Ioan 13:14"...si voi sunteti datorisa va spalati picioarele unii altora" nu poate capata o interpretare facultativa...

ami
880. Postat la 28/10/2009 21:52 - 5666z0h59m
Fi binecuvantat Aurelc !

Pagina 1 din 5 1 2 3 4 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164476 vizite unice Powered by PHP-Fusion