Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 8
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Spălarea picioarelor
Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Spălarea picioarelor
magda_cluj
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
881. Postat la 28/10/2009 21:53 - 5666z1h37m
nu era vorba acolo ca trebuie sa ne sapalam picioarele uni altora pt ca era mult praf si acum avem papuci mai faini sau chiar masina si nu ne mai murdarim.....

e vorba de parte de dincolo de ce vede ochiul ...
spalarea picioarelor inseamna smerenie (ceea ce place Domnului) si sa-l privesti pe aproapele tau mai presus decat pe tine (si asta place Domnului)
eu asta am inteles din lucrarea asta .... daca nu stiu bine Dumnezeu sa aiba mila de mine si sa-mi descopere

pace sa aveti in inima.......

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
abdon
882. Postat la 28/10/2009 22:02 - 5666z1h29m
Daca am sti ca nu putem spala picioarele altui frate datorita urii, atunci nu ne mai apropiem de sangele si trupul Domnului, că mai rău facem...

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
883. Postat la 28/10/2009 22:02 - 5666z1h28m
Aurelc a scris:
Fiecare in dreptul lui poate sa aprecieze textul biblic cum vrea. Cat despre mine, un verset ca cel din Ioan 13:14"...si voi sunteti datorisa va spalati picioarele unii altora" nu poate capata o interpretare facultativa...

Intrebarea mea e urmatoarea: Daca credem caci Isus a facut cina in 13 si a spalat picioarele ucenicilor in 13 ca <<pilda>>
Iar noi ne impartasim in 14 dupa porunca<<nu adaugam la pasti ceva in plus? si sa cadem sub cuvintul a" nu a adauga nimic la acestea"
Daca ni s-a dat ca <<pilda>>-pildele pot fi luate si facultativ nu?
Sau daca chiar credem caci trebuie facuta la figurat , poate ar trebui facuta in orice alta zi dar nu adugata la pasti
e doar parerea mea personala

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban1
884. Postat la 28/10/2009 22:03 - 5666z1h28m
Iubitul meu frate , þi-am mai spus cã nu pe 13 a luat Mântuitorul Cina , cum greºit au înþeles partida ce susþine cã Paºtele trebuie luat la sfârºitul dupã amiezii de 14 Nisan ºi începutul serii lui 15 Nisan .

Partida din care fac eu parte , ia Cina pe 14 Nisan seara când începe aceastã zi , aproape imediat dupã apusul soarelui dupã partea luminoasã a zilei de 13 Nisan , când nu se mai poate spune cã este 13 Nisan .
avodah
885. Postat la 28/10/2009 22:03 - 5666z1h27m
Iedidia a scris:
Iubitul meu frate , þi-am mai spus cã nu pe 13 a luat Mântuitorul Cina , cum greºit au înþeles partida ce susþine cã Paºtele trebuie luat la sfârºitul dupã amiezii de 14 Nisan ºi începutul serii lui 15 Nisan .

Partida din care fac eu parte , ia Cina pe 14 Nisan seara când începe aceastã zi , aproape imediat dupã apusul soarelui dupã partea luminoasã a zilei de 13 Nisan , când nu se mai poate spune cã este 13 Nisan .
]

An inteles pozitia dumitale cu ziua 13 sau 14

Intrebarea era adresata celor care nu sintem intr-o partida sau alta ci cei care credem caci data nu s-a schimbat ramine cea din vechime sa-l tii pina in ZIUA 14 spre seara sa-l junghiati ci doar acum intelegem simbolul

Intrebarea este redata in mesajul de mai sus in referinta la spalarea piciorelor smileyt aceasta astept opinii

Aurelc
886. Postat la 28/10/2009 22:04 - 5666z1h26m
daniel78 a scris:
Aurelc a scris:
Fiecare in dreptul lui poate sa aprecieze textul biblic cum vrea. Cat despre mine, un verset ca cel din Ioan 13:14"...si voi sunteti datorisa va spalati picioarele unii altora" nu poate capata o interpretare facultativa...

Intrebarea mea e urmatoarea: Daca credem caci Isus a facut cina in 13 si a spalat picioarele ucenicilor in 13 ca <<pilda>>
Iar noi ne impartasim in 14 dupa porunca<<nu adaugam la pasti ceva in plus? si sa cadem sub cuvintul a" nu a adauga nimic la acestea"
Daca ni s-a dat ca <<pilda>>-pildele pot fi luate si facultativ nu?
Sau daca chiar credem caci trebuie facuta la figurat , poate ar trebui facuta in orice alta zi dar nu adugata la pasti
e doar parerea mea personala

Ca act de smerenie, spalarea picioarelor, poate fi facuta de fiecare data cand ai cui sa i-o faci, ca nu e gresit, ba chiar Domnul Isus, cand a intrat in casa lui Simon a accentuat acest aspect:
Citat:
VDC Luca 7:44 Apoi S-a intors spre femeie si i-a zis lui Simon: rVezi tu pe femeia aceasta? Am intrat in casa ta, si nu Mi-ai dat apa pentru spalat picioarele;

dar la Paste se aplica si al doilea aspect, acela al curatiei trupului, si de aceea cred ca lucratea aceasta apartine si de Pasti, in mod concret,
Citat:
VDC Evrei 10:22 sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatite de un cuget rau, si cu trupul spalat cu o apa curata.
mai ales ca avem si exemplul Mantuitorului care a facut lucrarea exact inaintea Pastelor Noului Legamant.
Citat:
VDC Ioan 13:1 Inainte de praznicul Pastelor, Isus, ca Cel care stia ca I-a sosit ceasul sa plece din lumea aceasta la Tatal si fiindca ii iubea pe ai Sai, care erau in lume, i-a iubit pana la capat.
2 In timpul cinei, dupa ce diavolul pusese in inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gandul sa-L vanda,
3 Isus, fiindca stia ca Tatal ii daduse toate lucrurile in mani, ca de la Dumnezeu a venit si la Dumnezeu Se duce,
4 S-a sculat de la masa, S-a desbracat de hainele Lui, a luat un stergar, si S-a incins cu el.
5 Apoi a turnat apa intr-un lighean si a inceput sa spele picioarele ucenicilor, si sa le stearga cu stergarul cu care era incins.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
887. Postat la 28/10/2009 22:06 - 5666z1h25m
oricum, ap pavel spune, ca legea este dreptarul cunostintei si al adevarului, asa ca sunt multe evenimente unice in scriptura pe care noi nu le facem, pentru ca nu trebuie, sau nu se poate.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

Pedro V
888. Postat la 28/10/2009 22:06 - 5666z1h24m
CITITI IOAN 13: 1-17!!! MAI ALES IOAN 13:14,15!!! SCRIPTURA NU POATE FII INTERPRETATA CUM VREA UN FRATE SAU ALTUL!!! DOMUL ISUS SA VA LUMINEZE!!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
fullban1
889. Postat la 28/10/2009 22:08 - 5666z1h22m
Aurelc a scris:
Cred ca spalarea picioarelor e un subiect bun pentru discutii.E o lucrare instituita de Domnul Isus intre apostoli si in biserica nou-testamentala.Radacinile acestei lucrari existau de mai mult timp in practicile poporului israel prin faptul ca in general legea curatirii cerea o spalare partiala sau totala a trupului pentru cei care deveneau murdari sau necurati in mod fizic sau spiritual (le era murdar trupul de ceva anume sau erau numiti necurati de lege). In biblie intalnim mai multe motive pentru care poporul lui Dumnezeu trebuia sa-si spele trupul ... De ce e asa importanta aceasta spalare a picioarelor? Sau poate ca nu mai e deloc importanta!... Ramane sa discutam impreuna :-)

Umbland in general desculti , oamenii tipului de atunci si de acum , au contact cu diferite lucruri si nu numai . Un alt motiv , este si acela , ca dupa o deplasare este nevoie de o inviorare . Si care este cea mai placuta inviorare , decat spalatul picioarelor cu apa rece . Dispare disconfortul , pune sangele in miscare , inlatura murdaria .
Cred ca este mai mult de cat am inteles noi ! Cred ca este o lectie , care ne face sa intelegem , ca si noi trebuie sa ne invioram unii pe altii , intrucat vine oboseala la orice om .
Aurelc
890. Postat la 28/10/2009 22:09 - 5666z1h22m
Da, asa e... baia de barfe si rele trebuie inlaturata, si inlocuita cu o spalare pe picioare in semn de smerenie, atat fireste cat si la modul figurat la care te-ai referit mai sus. Tocmai deaceea sunt de parere sa s-a procedat corect, si ca e mai indicat asa , decat sa aiba unii forumisti dureri de inima, si insomnii din cauza ca nu inteleg aproape nimic din sensul cuvintelor ce li se adreseaza. Stii, Mantuitorul a spus " e cu neputinta sa nu vina prilejul de pacatuire, dar e vai de acela prin care vine"... si pentru ca posturile de conducere implica raspundere... trebuie luate masuri de siguranta ca sa nu vina noi prilejuri de pacatuire.
Asta e... uneori ne spalam pe picioare pentru ca suntem murdari, alte ori pentru ca trebuie sa ne amintim ce inseamna smerenia, dar important e s-o facem, caci asa scrie Scriptura - care nu poate fi desfiintata-

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
ciprus
891. Postat la 28/10/2009 22:11 - 5666z1h19m
Mesia a facut actul spalarii pe picioare ca o PILDA nu ca o CEREMONIE
DOMNUL SA NE LUMINEZE !!!
avodah
892. Postat la 28/10/2009 22:12 - 5666z1h18m
Si eu sunt de acord ca spalarea piciorelor a fost data ca o pilda care se referea la Inaltarea unora peste altii.
13:
Citat:
15Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca și voi să faceți cum am făcut Eu.

16Adevărat, adevărat, vă spun, că robul nu este mai mare decât domnul său, nici apostolul mai mare decât cel ce l-a trimis.

Ioan 15 :20
Citat:
Aduceți-vă aminte de vorba, pe care v-am spus-o: "Robul nu este mai mare decât stăpânul său." Dacă m-au prigonit pe Mine, și pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, și pe al vostru îl vor păzi.

Dar nu sunt de acord a se introduce ca o ceremonie la cea a Pastilor.
Curios :-/
Nu am intalnit nici o grupare evreiasca mesianica care sa inteleaga caci aceasta lucrare trebuie adaugata la ceremonia de Pesah, si cand le spun ca in Ro se obisnuieste la frati nostri si la penti, sunt foarte uimiti cum de se face aceasta lucrare la Pasti.
E ca si cum am aduga ceva in plus la ce o poruncit D-zeu sa se faca la aceasta sarbatoare

ciprus
893. Postat la 28/10/2009 22:13 - 5666z1h17m
corect frate daniel . numa ca problema cu fratii nostri iy ca sunt foarte legati de ceremonii si de lucruri palpabile care in mod normal ar ptrebui sa fie spirituale . smerenia nu trebuie sa fie una pe dinafara asa cum spunea mesia despre farisei ca ei spalau doar partea de afara a vasului si pe dinlauntru erau plini de rautate si viclenie . la fel in zilele noastre . eu degeaba il spal pe un frate pe picioare si eu in sinea mea nu m-am smerit deloc si il vad pe fratele meu tot mai prejos de mine .degeaba l-am spalat pe picioare. smerenia noastra trebuie sa fie cea a omului dinlauntru
Aurelc
894. Postat la 28/10/2009 22:13 - 5666z1h17m
Trebuie sa recunosc ca in unele domenii, pur si simplu nu ma duce mintea asa de departe ca pe altii... Poate asa sunt eu, mai greu de cap... cine stie? Oricum, as vrea sa va intreb daca aveti vre-un Dictionar Explicativ al limbii romane - (DEX) la indemana, sau daca il folositi vreodata... Daca nu aveti, spuneti-mi si va trimit eu o varianta sau 2 , electronica, utila, si ajutatoare in chestii dinastea atat de importante. Cuvantul "pilda / pilde" are mai multe intelesuri, in functie de contextul in care e folosit sau de verbele pe care le formează"
- A vorbi in plide = a vorbi cu subintelesuri, a spune o invatatura in forma alegorica;
- A spune pilde = a rosti proverbe, vorbe intelepte, intamplari din diferite domenii ale vietii
- A da o pilda ( a se da pe sine pilda) = a da un exemplu, a face ceva ce poate servi drept invatatura, a fi model in ceva/ pentru ceva.
Acum , Domnul Iisus spune :
Citat:
VDC Ioan 13:13 Voi Ma numiti rInvatatorul si Domnulr1; si bine ziceti, caci Sunt.
14 Deci, dacă Eu, Domnul si Invatatorul vostru, v-am spalat picioarele, si voi Sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora.
15 Pentru ca Eu v-am dat o pilda, ca si voi sa faceti cum am facut Eu.

Uite, voi sunteti si mari cunoscatori de engleza, nu ca mine...
Citat:
KJV Ioan 13:13 Ye call me Master and Lord: and ye say well; for so I am.
14 If I then, your Lord and Master, have washed your feet; ye also ought to wash one another's feet.
15 For I have given you an example, that ye should do as I have done to you.

Deci aici intalnim expresia " a da o pilda" asta insemnand ca el s-a dat ca exemplu,iar noua ne ramane datoria de a face la fel !!

Iar ca aceasta lucrare este inclusa in ritualul ce trebuie practicat la Sarbatoarea Pastelor este foarte usor de dedus din faptul ca Domnul Iisus, nu o face la intrarea in odaia de sus, nici cu putin timp inainte de a incepe sa manance de cina, ci " in timp ce cinau ei, S-a ridicat de la masa, s-a dezbracat de hainele Lui, s-a incins cu un stergar, si a inceput sa spele picioarele ucenicilor." ceea ce denota clar (!) ca nu a fost vorba de un simplu act de smerenie, ci era inclusa pana si curatia trupului. Cu toate ca ei mancasera deja o mancare, Domnului i-a fost de fapt importanta starea de curatie a ucenicilor inainte sa se impartaseasca cu Mielul noului legamant, cu simbolurile Pastelui adevarat care reprezentau Trupul si Sangele lui Hristos Iisus. Restul explicatiilor le-am mai dat mai sus sau pe celelalte pagini de la acest subiect, dar mi se pare ca nu ati prea citit ce am scris ep acolo. Daca va fi nevoie, vom mai reveni asupra lor.

Si mai uitati-va la motto-ul forumului ( in gluma am spus-o :-) ) :
Citat:
VDC Tit 2:7 si da-te pe tine insuti pilda de fapte bune, in toate privintele. Iar in invăatatura, da dovada de curatie, de vrednicie,

Deci daca l-am vedea pe Tit printre noi, ajutand saracii, batranii, mergand in misiune, propovaduind evanghelia, etc... noi ce sa facem ca sa-i urmam pilda ce ne-o da ?? Sa luam lucrurile spiritual, sau cum ? ... ei, ei... nu v-am fost eu prof de romana , ca nu ajungeati voi pe la facultati din mana mea !!

Pedro V
895. Postat la 28/10/2009 22:14 - 5666z1h16m
Nici nu se pune problema sa nu se faca spalarea picoarelor la Cina Domnului!
Pai atunci Isus pentru ce ne-a dat exemplul sau? Doar asa ? Ma indoiesc ca noi suntem smeriti inauntru daca nu aratam in exteriror!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
896. Postat la 28/10/2009 22:14 - 5666z1h16m
La Cina da :-D , dar nu la Pesah.

pacatos iubit de Domnul
1537. Postat la 10/11/2009 22:39 - 5653z0h51m
Nimeni nu poate sa dovedeasca ca sa facut in seara pastelor.spalarea sa facut inainte de paste nicidecum cand a dat paharul noului legamant, si de unde porunca asta ca trebuie facuta inainte de a se lua trupul si sangele Domnului? Cercetati mai cu atentie Ioan 13 si nu faceti dis spalare ceremonie ca Domnul Isus a spus ca suntem datori sa o facem.dar cand sa o facem?in seara pastelor? Asta e porunca infintata de un om.domnul Isus a zis ca suntem datori sa ne aratam umilinta fata de fratele nostru si cam atata
Pedro V
1595. Postat la 18/11/2009 18:42 - 5645z4h48m
ioan 13: 2. In timpul cinei, dupa ce diavolul pusese in inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gandul sa-l vanda,

4. S-a sculat dela masa, S-a desbracat de hainele Lui, a luat un stergar, si S-a incins cu el.

5. Apoi a turnat apa intr'un lighean si a inceput sa spele picioarele ucenicilor, si sa le stearga cu stergarul cu care era incins.

11. Caci stia pe cel ce avea sa-l vanda; de aceea a zis: "Nu santeti toti curati."

12. Dupace le-a spalat picioarele, Si-a luat hainele, S-a asezat iaras la masa si le-a zis: "Intelegeti voi ce v'am facut Eu?

14. Deci, daca Eu, Domnul si Invatatorul vostru, v'am spalat picioarele, si voi santeti datori sa va spalati picioarele unii altora.

26: "Acela, caruia ii voi intinge bucatica, si i-o voi da." Si a intins o bucatica, si a dat-o lui Iuda, fiul lui Simon, Iscarioteanul.

1--Este foarte clar caci Isus a facut spalarea picioarelor ucenicilor inainte de a face Cina ,adica de-a bea din pahar si a manca din trupul Sau!(de la versetul 18- 30)!!!

2--Porunca ii clara,exemplu clar dar mai trebuie si implinit!

3--Daca nu faci spalarea picioarelor inainte de a te impartasi cu sangele si trupul Domnului ii zero daca o faci dupa aceea !
NU se poate pahar si trupul DOmnului fara splarea picioarelor care ii umilirea si repesctul fata de frati in Credinta!
Exemplu foarte foarte clar DOmnul Isus!

Biblia se citeste nu merge pe bancuri si idei omenesti spuse de oameni!

Michael Roman
1954. Postat la 05/01/2010 15:18 - 5597z8h13m
Shalom u-vracha! Intervin in discutie; nu am raspunsuri, si oricum, voi nu aveti nevoie de raspunsurile MELE, trebuie sa ajungeti la raspunsurile VOASTRE, cu conditia sa fie biblice...Eu aduc INTREBARI: cum identificam biblic ca un lucru este o rostire care tine de figurile de stil (pilda, metafora, alegorie) sau e o porunca ce trebuie transpusa intr-o lucrare?... Ce lucrari a instituit Domnul Isus/Mesia? Ce lucrari au instituit apostolii Sai? Ce lucrari se practicau in Biserica primara? Dar in Biserica de-a lungul veacurilor?... Daca exista lucrari care se fac in adunarea pe care o frecventezi, pe baza caror versete se fac?... Si ce sunt ele, lucrari, acte de cult, sacramente, taine?...smiley

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
avodah
2307. Postat la 28/02/2010 07:40 - 5543z15h50m
In Exod 30 :21
Preotii
Isi vor spala mainile si picioarele ca sa nu moara, inainte de a intra in cortul inalniri , si cand se vor apropia de altar

Frate michael acum ma gandesc la acest lucru si mi se pare o taina, asa cum ai spus.
Stim ca trupul Sau simboliza perdeaua care s-a rupt , care separa cortul intalnirii ,prin care avem acces direct la tatal fara intermediul preotilor, pentru ca mai Marele Nostru Preot a facut Ispasirea odata pentru totdeauna.
Acum intrebarea ramane noi cum intram in acest locas? Prin sangele Sau am fost spalati . dar totusi scriptura ne avertizeaza sa facem distingere cand ne apropiem de "Lucrarea de Pesah"
Poate tocmai din aceasta cauza Yahushua le-a facut spalarea picioarelor , inainte de actuala implinire a Noului Legamant in momentul cand El si-a dat viata pentru noi, pentru ca sa fie curati in sensul spiritual , in momentul cand El a fost jertfit pe acel altar din cer.
Din cate am auzit uni mesianici se intalnesc cu o sera inaite de Pesah si fac aceasta spalare a picioarelor simbolizand aceasta curatire care preotii trebuiau sa o faca inaite de a se apropia de o lucrare sfanta.
Apoc 1 :6
si a facut din noi o imparatie si preoti pentru YHWH , Tatal Sau

Ce crezi despre aceasta?

Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164728 vizite unice Powered by PHP-Fusion