Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Spălarea picioarelor
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Spălarea picioarelor
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2347. Postat la 02/03/2010 12:00 - 5541z11h31m
Aicia este o taina mare frate cu spalarea picioarelor si multi o cunosc dar putini o inteleg,intradevar Domnul ai zice lui Petru, Cine s-a scăldat n-are trebuință să-și spele decât picioarele, ca să fie curat de tot; și voi sunteți curați, dar nu toți.

Uneori nu ne dam seama de cea ce facem si ce promitem? Când un om va face o juruință Domnului sau un jurământ prin care se va lega printr-o făgăduință, să nu-și calce cuvântul, ci să facă potrivit cu tot ce i-a ieșit din gură,să nu pregeți s-o împlinești; căci Domnul Dumnezeul tău îți va cere socoteală, și te vei face vinovat de un păcat.

Aceasta juruinta care vreau so aduc in evidenta a fost facuta de fiecare dintre noi la APA CURGATOARE UNDE AM FACUT CU TOTI BOTEZUL, dar cu timpul omul uita cea facut si din nou ajunge sa calce stramb si sa uite de aceea frumoasa marturie care a facuto in fata Domnului si ajunge ca si iuda un vinzator, adica noi nu vindem pe nimeni ca nu avem pe cine dar nerespectarea si neinplinirea adevarului este ca si cum lai respinge pe Domnul si devi iara un pacatos,dar Domnul se indura si asi arata mila fata de noi si prin bunatatea sa si dragostea sa care o are fata de noi oameni face o lucrare minunata: S-a sculat de la masă, S-a dezbrăcat de hainele Lui, a luat un ștergar și S-a încins cu el. Apoi a turnat apă într-un lighean și a început să spele picioarele ucenicilor și să le șteargă cu ștergarul cu care era încins. Si apo intreaba pe ucenici Înțelegeți voi ce v-am făcut Eu?
Voi Mă numiți Învățătorul și Domnul și bine ziceți, căci sunt.
Deci dacă Eu, Domnul și Învățătorul vostru, v-am spălat picioarele, și voi sunteți datori să vă spălați picioarele unii altora.
Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca și voi să faceți cum am făcut Eu.

Si aceasta e cea mai mare lucrare care Domnul ne invata sa umblam smeriti uni cu alti, sa fim cu dragoste fata de ai nostri sa umblam in sfintenie si in adevar, sa inplinim cuvantul sau adica adevarul si adevarul sint( PORUNCILE, LEGILE SI RANDUIELILE) nimica sa nu scoatem sau sa adaugam din ele ci precum Domnul nostru si Mantuitorul nostru lea pazit si noi avem datoria sa le pazim. Deacea fratilor frumos este ca spalarea picioarelor nu numai de pasti sa fie aplicata ci si in casele noastre ca sa dovedim dragostea de fratele nostru,smerenia si umilinta fata de ai noistri, umblarea in sfintenie si ca niste fi ai lumini ce sintem sa dovedim ca sintem copi ai Domnului.

SHALOM si Adonai sa va Binecuvanteze pe toti in intelepciune si adevar...
Dani
2819. Postat la 10/04/2010 10:27 - 5502z14h5m
emanolake a scris: Deacea fratilor frumos este ca spalarea picioarelor nu numai de pasti sa fie aplicata ci si in casele noastre ca sa dovedim dragostea de fratele nostru,smerenia si umilinta fata de ai noistri, umblarea in sfintenie si ca niste fi ai lumini ce sintem sa dovedim ca sintem copi ai Domnului.

Sunt de acord ca daca cineva isi doreste sa-si arate dragostea sa spele picioarele fratilor si in alte imprejurari vad o fapta buna,dar raman la convingerea ca spalarea piciorelor la pasti are o semnificatie aparte care nu o putem compara cu alte imprejuri de pilda cele date de Emanolake.
fullban10
2855. Postat la 10/04/2010 22:28 - 5502z2h3m
Cina, e pastele nostru. La cina, avem serviciul de spalare al picioarelor, apoi azima si mustul. De 4 ori pe an.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
abdon
2857. Postat la 10/04/2010 22:37 - 5502z1h54m
bine ai zis valentina, pastele vostru, el este de 4 ori pe an, dar al Domnului doar odata

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
2864. Postat la 11/04/2010 11:23 - 5501z13h8m
valentina a scris:
Cina, e pastele nostru. La cina, avem serviciul de spalare al picioarelor, apoi azima si mustul. De 4 ori pe an.

Valentina nu vreau sa par ca ma arunc asupra fiecarui maesaj ce tu il scri dar nu pot sa tac si sa nu zic nimic la asemenea alterari ale scripturi.
Cina este Pastele?De 4 ori pe an? Nu putem pur si simplu sa amestecam si sa inventam altceva ce apostoli au primit si au crezut.
Pe ce baza scripturala se fac astfel de alterari la sarbatorile Lui?
Apostoli dupa inaltarea lui Mesia au continuat sa serbeze Pastile (cu noua semnificatie a noului legamant bineinteles)si nu au schimbat aceasta sarbatoare cu asa numita Cina in ziua de azi.La fel ii gasim adunati la Sarbatoarea Cinzecimi(Pentecost), iar pe Pavel il gasim deseori vorbind de sarbatori la care alerga :

Fapte 18
Trebuie numaidecat ca sarbatoarea care vine sa o fac in Ierusalim.Daca va voi YHWH ma voi intoarce iarasi la voi.

Fapte 18:21 Sarbatoarea Corturilor
Fapte 20:6 Sarbatoarea Azimilor(Pastile)
Fapte 20:16 Sarbatoarea Cinzecimi
Fapte 27:9 Sarbatoarea Ispasiri.
Imi aduce aminte de versetul din Marcu 7:9
Ati desfiintat frumos porunca lui YHWH , ca sa tineti datina voastra

Cam asa vad eu lucrurile cand uni fac astfel de afirmatii: Pastile noastre sunt Cina , exact cum alti spun Shabatul nostru este Duminica , etc.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban10
2865. Postat la 11/04/2010 12:55 - 5501z11h36m
Sunt singurele sarbatori pe care le-a lasat Isus : SABATUL, CINA si BOTEZUL.
Si nu ma supar. Cine se supara sa i se taie nasul.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelc
2867. Postat la 11/04/2010 14:02 - 5501z10h29m
Vă rog să nu mai scrieți pe lângă subiect că o să vi se șteargă postările... Aici se vorbește de SPĂLAREA PICIOARELOR - HELLO!

So, revenind...

Eu pe bune că nu-i pot înțelege pe unii care înainte să servească o masă obișnuită se spală pe mâini, (pentru că așa îi învață buna creștere) dar când e vorba să se atingă și să mănânce din Trupul și Sângele Domnului, nu-i mai intresează... O fi și ăsta un punct de vedere, ce să mai zicem? Poate nu degeaba spunea Domnul Isus în Luca 16:8
Căci fiii veacului acestuia, față de semenii lor, Sunt mai înțelepți decât fiii luminii.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Dani
2869. Postat la 11/04/2010 16:05 - 5501z8h26m
valentina a scris:
Sunt singurele sarbatori pe care le-a lasat Isus : SABATUL, CINA si BOTEZUL.
Si nu ma supar. Cine se supara sa i se taie nasul.

Total fals ce ai scris valentina citeste Levetic 23.si ve mai gasi citeva sarbatori ale lui Dumnezeu .ma opresc aici deoarece subiectul este spalarea picioarelor putem vorbi despre acest subiect la postarea cu sarbatori.
Lica
2873. Postat la 11/04/2010 17:35 - 5501z6h56m
Să ne axăm puțin asupra timpului la care trebuie făcută Spălarea picioarelor .

La Paște:

1. Înainte sau după apus?
2. Înainte sau după cina propriu zisă (azima și vinul)?

Probabil că ați observat că înrebarile sunt de fapt legate...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Lucia
5155. Postat la 02/12/2010 20:54 - 5266z2h37m
Am si eu o intrebare la acest subiect:stim cu totii ca o femeie sa fie trecuta in randul vaduvelor,printre altele.... trebuie sa fi spalat PICIOARELE SFINTILOR,nu?Citind postarile,la un moment dat cineva spunea ca SPALAREA PICIOARELOR face parte dintr-un CEREMONIAL,daca ar fi fost asa, ce cauta femeia in aceasta poveste?Apropo,este vorba despre spalarea din-naintea Cinei sau este vorba de o alta spalare?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
geana
5171. Postat la 03/12/2010 08:35 - 5265z14h56m
sambataru a scris:
si totusi cum e cu spalarea picioarelor?

Unii, sau unele Biserici pun accentul ca spalarea picioarelor sa se faca inainte de Cina, iar altii spun ca este bine a se face dupa Cina.

Pentru unii acest lucru este ceva sacru, tratat cu strictete, iar pentru altii este indiferent.

Salom frate,nu am inteles care cina cea de seara,sau care trebuie spalare,acum vreau sati pun o intrebare,unde se facea spalarea a picioarelor sau a miinilor in Israel finca suntem Noul Israel,In Sfinta,sau In Sfinta Sfintelor. de azi Noul Ierusalim face Spalarea in Biserica.
Aurelc a scris:
Fiecare in dreptul lui poate sa aprecieze textul biblic cum vrea. Cat despre mine, un verset ca cel din Ioan 13:14"...si voi sunteti datorisa va spalati picioarele unii altora" nu poate capata o interpretare facultativa...

SALOM te intreb Yesua a facut Spalarea in Templu,sau a dat vre-o porunca sa se faca in adunari sau biserici.
Aurelc a scris:
dar la Paste se aplica si al doilea aspect, acela al curatiei trupului, si de aceea cred ca lucratea aceasta apartine si de Pasti, in mod concret,
Citat:
VDC Evrei 10:22 sa ne apropiem cu o inima curata, cu credinta deplina, cu inimile stropite si curatite de un cuget rau, si cu trupul spalat cu o apa curata.

Frate ai gasit introdus in Legea Pastelui ca curatirea trupului se facea in Templu?
ciprus a scris:
Mesia a facut actul spalarii pe picioare ca o PILDA nu ca o CEREMONIE
DOMNUL SA NE LUMINEZE !!!

Yahwe sa te binecuvinteze,si sa nu facem din pilde ceremoni in Biserici
valentina a scris:

Sora valentina de paru ori pe an a murit Mesia pentru tine,Cina este o masa de seara si nu Pasti,La pasti vestim Moartea Lui Mesia pina va veni El Si moartea n-o pot vesti decit in ziua cind a murit 14 Nisan
Aurelc a scris:
Eu pe bune că nu-i pot înțelege pe unii care înainte să servească o masă obișnuită se spală pe mâini, (pentru că așa îi învață buna creștere) dar când e vorba să se atingă și să mănânce din Trupul și Sângele Domnului, nu-i mai intresează... O fi și ăsta un punct de vedere, ce să mai zicem? Poate nu degeaba spunea Domnul Isus în Luca 16:8
Căci fiii veacului acestuia, față de semenii lor, Sunt mai înțelepți decât fiii luminii.

Eu te inteleg si ai perfecta dreptate dar unde este locul de spalare in Biserica?

Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
geana
5566. Postat la 11/12/2010 15:35 - 5257z7h56m
frate Ovidiu astept raspuns

avodah
5577. Postat la 11/12/2010 17:55 - 5257z5h36m
1Tim 5:10
9. O văduvă, ca să fie înscrisă în lista văduvelor, trebuie să n-aibă mai puțin de șaizeci de ani, să nu fi avut decât un singur bărbat;
10. să fie cunoscută pentru faptele ei bune; să fi crescut copii, să fi fost primitoare de oaspeți, să fi spălat picioarele sfinților, să fi ajutat pe cei nenorociți, să fi dat ajutor la orice faptă bună
.

Gen18:4
3. Apoi a zis: "Doamne, dacă am căpătat trecere în ochii Tăi, nu trece, rogu-Te, pe lângă robul Tău.
4. Îngăduie să se aducă puțină apă, ca să vi se spele picioarele; și odihniți-vă sub copacul acesta.

Luca 7:38
37. Și iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa Fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor,
38. și stătea înapoi lângă picioarele lui Isus și plângea. Apoi a început să-I stropească picioarele cu lacrimile ei, și să le șteargă cu părul capului ei; le săruta mult, și le ungea cu mir.
39. Când a văzut lucrul acesta, Fariseul, care-L poftise, și-a zis: "Omul acesta, dacă ar fi un prooroc, ar ști cine și ce fel de femeie este cea care se atinge de el: că este o păcătoasă."

In iudaism spalarea picioarelor nu era un lucru neobisnuit.

geana
5586. Postat la 11/12/2010 18:59 - 5257z4h32m
frate avodah unde se facea spalarea in templu in sinagaga unde?

costy
5588. Postat la 11/12/2010 19:47 - 5257z3h44m
frate geana dar dvs unde faceti impartasia cu trupul si sangele Domnului?,,,nu de alta dar poate sunt multi care vor sa cunoasca cum afirmati ca detineti ADEVARUL spunetine si noua cine stie....

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
avodah
5612. Postat la 12/12/2010 10:23 - 5256z13h8m
Frate Geana gasim aceatsa lucrare prin casele oamenilor, si totusi o gasim si la templu,
In Exod 30 :18

18. "Să faci un lighean de aramă, cu piciorul lui de aramă, pentru spălat; să-l așezi între cortul întâlnirii și altar, și să torni apă în el,
19. ca să-și spele în el Aaron și fiii lui mâinile și picioarele.
20. Când vor intra în cortul întâlnirii, se vor spăla cu apa aceasta, ca să nu moară; și se vor spăla și când se vor apropia de altar, ca să facă slujba și ca să aducă Domnului jertfe arse de foc.
21. Își vor spăla mâinile și picioarele ca să nu moară. Aceasta va fi o lege necurmată pentru Aaron, pentru fiii lui și pentru urmașii lor."

Stim ca trupul Sau simboliza perdeaua care s-a rupt , care separa cortul intalnirii ,prin care avem acces direct la tatal fara intermediul preotilor, pentru ca mai Marele Nostru Preot a facut Ispasirea odata pentru totdeauna.
Acum intrebarea ramane noi cum intram in acest locas? Prin sangele Sau am fost spalati . dar totusi scriptura ne avertizeaza sa facem distingere cand ne apropiem de "Lucrarea de Pesah"
Poate tocmai din aceasta cauza Yahushua le-a facut spalarea picioarelor , inainte de actuala implinire a Noului Legamant in momentul cand El si-a dat viata pentru noi, pentru ca sa fie curati in sensul spiritual , in momentul cand El a fost jertfit pe acel altar din cer.
Din cate am auzit uni mesianici se intalnesc cu o sera inaite de Pesah si fac aceasta spalare a picioarelor simbolizand aceasta curatire care preotii trebuiau sa o faca inaite de a se apropia de o lucrare sfanta.
Apoc 1 :6
si a facut din noi o imparatie si preoti pentru YHWH , Tatal Sau

Este un subiect la care inca cer lumina de sus, si stiu ca El ne iubeste , si la momentul cand El considera ,imi va si da confirmatiile necesare la aceasta lucrare.
Duhul Sfant sa ne lumineze , Amin.

alin
5670. Postat la 12/12/2010 22:08 - 5256z1h24m
Vai de bisericile care au uitat prosopul si ligheanul !
costy
5671. Postat la 12/12/2010 22:11 - 5256z1h21m
Asa estesmiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Aurelc
5685. Postat la 13/12/2010 00:00 - 5255z23h31m
geana a scris:
frate Ovidiu astept raspuns

Ce răspuns să-ți dau frate Geana ? smiley Spălarea picioarelor o faci oriunde ai ocazia și vrei să te umilești în fața fratelui tău și vrei să aibă tot trupul curat dacă în rest s-a îmbăiat...

Nu prea înțeleg rostul întrebării, fi mai explicit te rog. Locul de adunare din ziua de azi este pentru tine Templul din Ierusalim ? Sau ai vrut să spui invers că numai acolo la templu exista obiceiul spălării picioarelor ? Sincer încă nu am chiar prins ideea ce anume crezi și ce anume vrei să întrebi.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
geana
5691. Postat la 13/12/2010 08:24 - 5255z15h7m
In momentul si locul unde isi faca prezenta Yhwh Elohim,putem sa ne spalam picioarele,eu stiu ca in cortul intilniri unde se intilneau Preoti cu stapinul lor nam vazut nici un lighean pentru spalare ci la usa cortului DA acum cind Yhwh Eloim inpreuna cu Yesua isi,sau cred casi face prezenta in adunare,se poate introdsuce ligheanul sau trebuie sa fie un loc anume numai pentru spalare asta am vrut sa te intreb,esti slujitor si cret ca stii.finca am vazut la Pasti ca uni introduc ligheanul in adunare sau locul de inchinare,sper cam fost inteles finca sunt nrdumerit tu ai si trebuie sa ai aceasta cunostinta finca esti slujitor in casa Lui Elohim.

Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164735 vizite unice Powered by PHP-Fusion