Dragul meu, vasele de curățire folosite la templul din Ierusalim sau la Cortul întâlnirii făceau parte din ritualul de curățire legat de slujba preoțească a lui Aaron. Dacă vrei să-mi spui că încă nu știai, îți spun eu acum: această slujbă s-a desființat odată cu jertfa Mântuitorului. De atunci încoace Casa lui Dumnezeu este formată din oameni, care sunt " pietre vii".
Citat VDC:Evrei 3:6 Dar Hristos este credincios ca Fiu, peste casa lui Dumnezeu. Și casa Lui Suntem noi, dacă păstrăm până la sfârșit încrederea nezguduită și nădejdea cu care ne lăudăm.
Deci locul unde se prezintă acum DOMNUL este inima, nu o clădire propriu zisă. Clădirea nu mai prea văd să aibă mare importanță căci și primii creștini se adunau pe unde puteau ( în odaia de sus, acasă la Ioan Marcu, în școala lui Tiran, etc) Acele locuri nu aveau nimic comun cu Templul, și totuși prezența Domnului era acolo. Avem dovezi Biblice în sensul acesta și cred că le cunoști și tu.
Deci ce se făcea la Templu e una, și aceea s-a sfârșit. Iar ce se face azi prin adunări e altceva. Nu că ar fi rău să se facă în altă încăpere, ( Oricum, în adunările mai mari există aceste posibilități) dar cum spuneam, noi nu facem ritualuri preoțești ci îl copiem pe Domnul nostru Isus, care a făcut acest lucru în odaia de sus, unde mai apoi s-a făcut adunare și la Sărbătoarea Cincizecimii s-a pogorât Duhul Sfânt peste apostoli.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
atunci fratele meu lasa sa intre si femeile in timpul necuratiei in adunari caci aceasta curatire se facea tot la Templu cin se aducea jertfa,finca jertfa de la templu sa desfiintat lasa sa intre necuratirea sau curatirea fiecarui persoane in adunare,iti multunesc mam asteptat la mai mult din partea ta frate ovidiu.Duhul Lui Elohim sa te lumineze Amen
Femeia când este la necurăție nu are voie să participe la slujbă în adunare, nu să nici nu intre în clădirea adunării atunci când nu se face slujbă. Altfel ar cam trebui ca fiecare bărbat care are soție tânără să aibă 2 case sau apartamente și foarte probabil o slujitoare care să-i înlocuiască soția la treburile casei în perioada necurăției.
Mulțumesc pentru încurajare, așa sunt eu mai tânăr și mai necunoscător. Mai am de învățat foarte multe frate. Domnul să îmi dea înțelepciune, și dacă crezi că îți trebuie și ție, atunci să ne dea la amândoi.
Totuși, să încercăm să nu deviem de la subiectul de aici "Spălarea picioarelor ".
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
RE: Spălarea picioarelor
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5738. Postat la 14/12/2010 10:29 - 5254z12h48m
Ce bine e ca inte noi sta ecranul calculatorului, ca altfel......................cine stie?
Ma bucur ca am alta perspectiva a intelegerii Bibliei, ca de-as fi fost in aceiasi "barca" cu voi se scufunda de mult. Va iubesc mult si de aceia va doresc sa va iubiti si voi cu aceiasi dragoste cu care ne iubeste Isus. Pace.
Citeam o carte si era o familie sot si sotie care erau la credinta undeva in america si printre randuri spuneau ei ca au ajuns la un adevar care acei care asculta as niste oameni intelepti , si in mod special facea referire la aceia care se bat cu pumnul in piept ca detin ADEVARUL absolut citatul era in felul urmator -Debarasativa tot timpul de a avea Dreptate,pentru ca aceasta este o arma a celui rau-.""Stiti voi ce se intampla cand se lovesc doua pietre tari iasa scantei
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5747. Postat la 14/12/2010 18:35 - 5254z4h42m
valentina a scris:
Ce bine e ca inte noi sta ecranul calculatorului, ca altfel......................cine stie?
Ma bucur ca am alta perspectiva a intelegerii Bibliei, ca de-as fi fost in aceiasi "barca" cu voi se scufunda de mult. Va iubesc mult si de aceia va doresc sa va iubiti si voi cu aceiasi dragoste cu care ne iubeste Isus. Pace.
paçe ! sora eu çred ça nu barça se urça la çer,çi fieçare çu faptele lui.:,iar subieçtul este Spălarea picioarelor
1 Corinteni 11
19 căci trebuie să fie și partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiți buni.
Deconectat
5750. Postat la 14/12/2010 19:07 - 5254z4h10m
OK. Dar nu m-am putut abtine sa nu va felicit. Spalati-va picioarele. Dar nu uitati de inima.
valentina a scris:
Ma bucur ca am alta perspectiva a intelegerii Bibliei, ca de-as fi fost in aceiasi "barca" cu voi se scufunda de mult.
Sora Valentina, nu știu care ar fi înțelesul acestor cuvinte scrise de d-voastră, dar ele cam seamană și sună la fel cu cele din pilda din Luca 18:11
11. Fariseul sta în picioare, și a început să se roage în sine astfel: ,Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni,...sau chiar ca vameșul acesta
V-ați referit la subiectul Spălarea picioarelor sau în general la crezul majorității fraților de pe acest forum?
De multe ori ''barca''de care a-ți amintit , mai trece și prin ape mai tulburi, că nu întotdeauna marea este calmă. Important este căci trebuie condusă și mânuită cu chibzuință în acele clipe critice. Din păcate, pe acest forum, de fapt ca și pe altele (să-l numim ''marea'' pentru acest exemplu) în timp ce unii se luptă să cârmuie ''barca'' cât mai bine, sunt și din acei care în loc să dea o mână de ajutor pentru ca se se prinda cât mai mulți ''pesti'' (suflete) sau să construiască la ceva, mai degrabă încearcă să pună cât mai multe piedici, să tulbure apa, să fugarească peștii sau chiar dacă se poate, să scufunde barca. Nu numai că ei nu prind pești, dar nu lasă nici pe alții să prindă. Și aici mă refer la cei extremiști și cei care cauta mai mult dezbinarea decât pacea, construirea și unirea.
...Și pentru că nu prea sunt bun în a explica in pilde , (am probleme să ma explic in mod normal, dar apoi in pilde), să revin la spălarea picioarelor.
Spălarea picioarelor semnifică un semn al smereniei , dragostei și îngăduinței între frați.
Dacă spălarea picioarelor a fost făcută însuși de Domul Isus Hristos și El spune căci suntem datori și noi să o facem unii altora, atunci ce atâta învârtelă, împotriviri și filozofii? Isus a mai spus în Ioan 14:15 ''Dacă mă Iubiți, veți păzi poruncile mele''. Cred că și spălarea picioarelor s-ar cuprinde aici deoarece El a instituit-o și spune căci suntem datori și noi să o facem unii altora. Asta nu e o porunca?
Este destul de clar scris. Numai așa vom fi împlinitori al cuvântului Lui, dacă-l vom împlini.
Dumnezeu să ne binecuvinteze și să ne călăuzească în căutarea adevărului.
Soră Valentina și ceilalți... nu e cazul să vă impacientați când nu e vorba de persoana voastră Eu mă cunosc bine cu fratele geana și chiar dacă vedem unele lucruri diferit, ne iubim dar le dezbatem și rămânem prieteni și frați. ( Asta e cel puțin opinia mea, și cred că nici a lui nu este alta) Îmi pare rău dacă postarea ce am scris-o mai sus a lăsat să se înțeleagă că mă cert cu el, dar nu am avut nici cea mai mică intenție. Eu chiar recunosc că am nevoie de înțelepciune de sus în toate privințele, chiar și dacă nu ar fi scris fratele geana asta. Și de aceea am și zis că dacă vrea să primească și el, atunci e și mai bine că mă gândesc că nici el nu le știe pe toate...
Soră Valentina, dacă vă bucurați așa tare că sunteți în altă barcă. ține-ți-vă bine de ea. Și să dea Domnul să ne întâlnim în cer dacă nu o să avem ocazia să ne întâlnim aici pe pământ. Oricum ținta noastră e cerul, și dacă luptăm pentru el după "rânduială" Domnul în bunătatea Sa ne-a promis că ni-l va da. Slavă lui! O să ne spălăm și picioarele, și trupul, și inimile și tot ce se poate murdări.
Cam atât cu off-topic-ul. rămânem la subiect.
Deci eu spuneam că atunci când Mântuitorul a mâncat cu ucenicii Lui Paștele Noului Legământ nu se aflau în Templu ci în " odaia de sus" dar totuși prezența lui Dumnezeu era acolo, și dacă cineva nu vrea să creadă asta, să creadă măcar că prezența Fiului Său a fost acolo și cred că se subînțelege că la acea lucrare a fost prezent și Tatăl. Voi posta textul din care se poate desprinde că se aflau în ultima seară înainte de patimi și că erau la masă. Interesant că atunci când le-a spălat picioarele ucenicilor m-am uitat în tare multe traduceri, dar nici una nu scrie că i-a scos afară să-i spele, ci că a turnat apă într-un vas de curățire ( Cornilescu spune "lighean", se subânțelege că nu era neaparat lighean, dar nici ceva ce nu putea fi mișcat de la loc, cum era " marea de aramă" de la templu și dimpotrivă, Isus s-a dus cu vasul de spălat pe la fiecare iar apoi s-a îmbrăcat la loc și s-a reașezat la masă.
Citat VDC Ioan 13:1 Înainte de praznicul Paștelor, Isus, ca Cel care știa că I-a sosit ceasul să plece din lumea aceasta la Tatăl și fiindcă îi iubea pe ai Săi, care erau în lume, i-a iubit până la capăt.
2 În timpul cinei, după ce diavolul pusese în inima lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, gândul să-L vândă,
3 Isus, fiindcă știa că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mâni, că de la Dumnezeu a venit și la Dumnezeu Se duce,
4 S-a sculat de la masă, S-a desbrăcat de hainele Lui, a luat un ștergar, și S-a încins cu el.
5 Apoi a turnat apă într-un lighean și a început să spele picioarele ucenicilor, și să le șteargă cu ștergarul cu care era încins.
6 A venit, deci, la Simon Petru. Și Petru I-a zis: "Doamne, Tu să-mi speli mie picioarele?"
Atunci când discuta Domnul Isus cu femeia samariteancă, aceasta era interesată de un locaș dinăsta sfințit cum spui tu frate geana că trebuie să fie. Și uite spre mirarea femeii ce răspuns îi dă Mesia:
Citat VDC: Ioan 4:21 "Femeie" i-a zis Isus "crede-Mă că vine ceasul când nu vă veți închina Tatălui, nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim.
22 Voi vă închinați la ce nu cunoașteți; noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci mântuirea vine de la Iudei.
23 Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl.
24 Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh și în adevăr."
Eu sunt dispus să învăț oricând, dar asta nu înseamnă că primesc și accept orice!... Ne punem pe studiu frați și surori și Domnul ne va deschide mintea.
frate draga eu nu sunt suparacios finca cine va spune ca cunoaste tot na cunoscut inca nimic.dar ca sa sustin ca spalarea picioarelor sa facut in timpul cind Yesua minca pastele nu am nici un suport biblic caci ar trebui sa am 2sau3 martori si eu nu am voi daca aveti aratatim si mie caci vreau sa invat
urmariti pilda lui Dumnezeu ca niste Copii preaiubiti(efes 5 v1 )
Eu v-am dat o pilda (ioan 13 v15) Pilda = exemplu(nu un fel de avorbi) in mare majoritate a traducerilor englezesti cuvintul este Exemple(i HAVE GIVEN YOU AN EXEMPLE,SO THAT YOU COPY WHAT I HAVE DONE TO YOU)VERSIUNIA THE NEw JERUSALIM spalarea picioarelor se practica nu numai la Cina ;ci si la primirea de oaspeti( 1tim 5 v 10 ) ect deci trebue facuta; pe linga asta este o porunca
,,Dupa ce le-a spalat picioarele, Si-a luat hainele, Sa asezat iarasi la masa si le-a zis: ,,Intelegeti voi ce v-am facut Eu?" Ioan 13:12
R:
,,Ucenicul nu este mai pe sus de invatatorul sau, nici robul mei pre sus de domnul sau" Matei: 10:24
,,Oricare va vrea sa fie cel dintai intre voi, sa fie robul tuturor! " Marcu 10:44
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
sword of god a scris:
urmariti pilda lui Dumnezeu ca niste Copii preaiubiti(efes 5 v1 )
Eu v-am dat o pilda (ioan 13 v15) Pilda = exemplu(nu un fel de avorbi) in mare majoritate a traducerilor englezesti cuvintul este Exemple(i HAVE GIVEN YOU AN EXEMPLE,SO THAT YOU COPY WHAT I HAVE DONE TO YOU)VERSIUNIA THE NEw JERUSALIM spalarea picioarelor se practica nu numai la Cina ;ci si la primirea de oaspeti( 1tim 5 v 10 ) ect deci trebue facuta; pe linga asta este o porunca
Frate ai specificat ca spalarea trebuie facuta finca este o porunca.
Eu nu gasesc O Porunca ca ar fi incilcita,oPorunca trebuie sa fie clara cind si unde sa se faca.
Sarbatoarea pastelui are porunci si legea Sarbatori vezi cunva acolo Spalarea, sau vine Yahusuha sa schimbe Legea si Poruncile cu privire la Sarbatoare.Ai vorbit ce Cina care este o mincare de seara poti sa face Spalarea picioarelor in fiecare seara inainte de cina ca nu te opreste nimeni dar la Sarbatoare avem Lege.
Shalom Tuturor celor care tin ADEVARUL curat
Deconectat
vasinepos (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14037. Postat la 18/09/2011 19:45 - 4976z4h32m
Spălarea picioarelor înainte de Cină conform Sfintelor Scripturi numai pentru cei care doresc să cadă în această fericire de a semăna cu Fratele Nostru Mai Mare care a făcut acest act de umilință și dragoste după cum citim în Ioan 13:16-17 care spune "Adevărat, adevărat, vă spun, că robul nu este mai mare decât domnul său, nici apostolul mai mare decât cel ce l-a trimis. Dacă știți aceste lucruri, ferice de voi, dacă le faceți".
Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14214. Postat la 25/09/2011 08:38 - 4969z15h39m
Pace.
Spălarea picioarelor, nu numai că face parte din a fi fericit, dar este și un șablon lăsat de Mielul Lui Dumnezeu care a ridicat păcatul lumii, prin care fie-care dacă este serios, poate să vadă cât de sincer este el.
Eu a-ș vrea sâ scot în evidență, o latură a însemnătății spălării picioarelor, iată unul din semnificații:
Marcu 10:44. și oricare va vrea să fie cel dintâi între voi, să fie robul tuturor.
Când eu spăl picioarele fratelui meu, demonstrez că eu nu sunt mai mare decât el, ci că eu sunt mai mic, robul lui.
Și dacă, după ce am practicat spălarea picioarelor, încep din nou să mă uit de sus, să consider pe fratele meu mai neînsemnat, asta dovedește că trăesc în minciună, nu sunt ce afișam când spălam picioarele fratelui meu.
Dațimi voie să complectez ce spunea Mântuitorul: Dacă știți aceste lucruri, ferice va fi de voi dacă le faceți, adică să fiu robul tuturor, nu numai când sunt în fața ligianului, ci orișiunde și orșicând. Domnul să-mi ajute. Amen.
Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
14221. Postat la 25/09/2011 13:59 - 4969z10h19m
Și pentru că recent, serviciul acesta s-a înfăptuit în biserica mea, aș vrea să vă împărtășesc emoția când s-a amintit numele fraților care nu mai pot participa la actul umiliței, trecuți fiind la odihnă. ( Ioan și Verginia, frați de corp. Mama și unchiul meu.)
Ne-am amintit cum Isus a trimis pe ucenici să meargă după un bărbat care duce un ulcior. Dacă luăm în seamă că nu bărbații aduceau apa cu ulciorul, acest lucru îl făceau doar femeile, ne putem imagina rușinea celui care trecea pe uliță cu ulciorul pe umăr. Cred că se ferea să nu-l vadă prea multă lume. Și când colo după el se iau niște bărbați. Ce repede a mărit pasul ca să scape de ei!. Apoi imaginea aceia a ucenicilor la masă într-o așteptare frenetică și zadarnică că va veni cineva să le spele picioarele. Erau în derută și nimeni nu ia inițiativa. Isus se ridică, Își dă haina jos și Se încinge cu un prosop, Se apleacă și spală picioarele lui Iuda. Atunci era momentul, timpul de har al lui Iuda să-și ceară iertare.
Interesantă reacția omului când cineva dorește să ia " taurul de coarne": NU. Asta e reacția. NU. Nu! cum să faci Tu ceeace ar fi trebuit să fac eu!
( Oh! de ce n-am fost mai deștept cu o secundă, să vadă ceilalți cine sunt eu!)
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14248. Postat la 26/09/2011 03:02 - 4968z21h15m
Mai este valabila cea ce Apostolu Pavel scrie in epistola catre Timotei: O văduvă, ca să fie înscrisă în lista văduvelor, trebuie să n-aibă mai puțin de șaizeci de ani, să nu fi avut decât un singur bărbat, să fie cunoscută pentru faptele ei bune, să fi crescut copii, să fi fost primitoare de oaspeți, să fi spălat picioarele sfinților, să fi ajutat pe cei nenorociți, să fi dat ajutor la orice faptă bună.?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
vasinepos (detalii numai pentru membrii conectaţi)
16888. Postat la 12/02/2012 17:17 - 4829z6h0m
Văduvele erau cele ce primea mergeau prima data sfinții ca și în cazul lui Ilie amintit în Luca 4:25 "Ba încă, adevărat vă spun că, pe vremea lui Ilie, când a fost încuiat cerul să nu dea ploaie trei ani și șase luni, și când a venit o foamete mare peste toată țara, erau multe văduve în Israel; și totuși Ilie n-a fost trimis la nici una din ele, afară de o văduvă din Sarepta Sidonului".
Probabil că aceasta era singura care îndeplinea toate contițiile scrise în epistola către Timotei 5:9 iar cerința de a spăla picioarele sființilor rămâne valabilă!
Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
emanolake a scris: Deacea fratilor frumos este ca spalarea picioarelor nu numai de pasti sa fie aplicata ci si in casele noastre ca sa dovedim dragostea de fratele nostru,smerenia si umilinta fata de ai noistri, umblarea in sfintenie si ca niste fi ai lumini ce sintem sa dovedim ca sintem copi ai Domnului.
Sunt de acord ca daca cineva isi doreste sa-si arate dragostea sa spele picioarele fratilor si in alte imprejurari vad o fapta buna,dar raman la convingerea ca spalarea piciorelor la pasti are o semnificatie aparte care nu o putem compara cu alte imprejuri de pilda cele date de Emanolake.
Dacă ati sti ce taină mare ati vorbit aici amândoi.