Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Baticul...principiu de credință?
Pagina 6 din 14 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
pop jeniffer
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
4448. Postat la 18/11/2010 20:12 - 5280z3h6m
Totusi cum inafara de ascultare Ii aratam iubirea, facand ceea ce ne place ? Fara sa ne straduim sa implinim cat mai bine poruncile Lui si sa "nu ne necinstim capul" Hai sa fim seriosi putem noi sa-I tot spunem Lui Dumnezeu ca Il iubim si adoram dar daca nu facem voia Lui cred ca in zadar.

Repet nu cred ca mantuirea sta in batic si nici nu judec pe cei care nu il poarta, dar Ii multumesc Domnului ca am avut exemple bune in familie ,biserica si un pastor care a stiut sa ma indrume si in ceea ce priveste purtatul baticului.
Domnul sa-I binecuvinteze pe toti!

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
fullban10
4470. Postat la 19/11/2010 08:30 - 5279z14h48m
Fapte. fapte si iar fapte. Faptele voastre sunt ca o carpa murdara in fata Mea.
Ce trebuie sa ne caracterizeze pe noi, copiii lui Isus, ne este spus in Romani 14. Si printre randuri, scrie si despre batic. Numai ca trebuie sa ne straduim sa vedem lucrul acesta.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelc
4472. Postat la 19/11/2010 09:34 - 5279z13h45m
Soră valentina, faptele bune sunt ca o haină mânjită înaintea Domnului numai dacă am încerca să ne lăudăm înaintea Lui cu ele, așa cum nici Avraam nu se putea lăuda cu așa ceva. Dar când e vorba să dovedim credincioșie, fără fapte toate vorbele despre credință sunt zero. Și nu restrâng aici baticul care oricum e ceva mai ușor de făcut, dar despre el vorbim acum... despre acoperirea capului.

În Romani 14 am încercat să citesc printre rânduri, dar de acolo reiese clar că e vorba de păreri îndoielnice nu despre lucruri clare scrise în Biblie. De la teama de a nu mânca mâncare închinată idolilor ca să nu se închine la idoli, până la dorința de a argumenta că nu mai e obligatoriu să-ți acoperi capul la rugăciune, când asta e scris clar în Biblie. Dar, fiecare e liber să aprecieze cum vreasmiley

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
4477. Postat la 19/11/2010 14:31 - 5279z8h47m
Credinta, credinciosia, fara fapte , este moarta. Daca crezi ca Isus este capul tau, atunci demonstreaza.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
4482. Postat la 19/11/2010 15:13 - 5279z8h6m
Lui Dumnezeu nu trebuie sa-I demonstrezi nimic, deoarece El toate le stie si le vede. Noi doar trebuie sa facem ce-a facut El cat a fost pe pamant. Ti s-a aratat omule ceea ce ai de facut, decat sa crezi ca Hristos este Dumnezeu, sa faci ce-a facut El si sa-L urmezi. Restul e filozofie, cearta de vorbe si goana dupa vant. Baticul? Baticul e un semn al supunerii. Sa vada lumea ca tu esti supusa. Foarte bine. Dar te intreb ? Gaboritele ( tigancile in general), care nu-si pun batic pe cap decat cand se marita, sunt ele indepartate de la masa Domnului?. Si daca-s maritate si prin traditie isi pun batic, acum de ce-l au pe cap, pentru Domnul sau pentru ca asa le cere etnia?

pop jeniffer
4488. Postat la 19/11/2010 16:25 - 5279z6h54m
Acuma hai sa fim seriosi! daca incepem sa insiram femeile din lumea aceasta cu culturi diferite care poarta capul acoperit, indiencele si ele-si acopera capul orecum sau musulmancele , dar aceasta face parte din traditia lor ce legatura are asta cu ceea ce ne cere noua biblia.
Eu cunosc o biserica ortodoxa unde preotul nu le da voie la femei sa intre cu capul descoperit in biserica ,si acum zic eu daca chiar si unii din lume accepta sa-si acopere capul (chiar daca doar in biserica) atunci noi poporul lui Dumnezeu sa tot discutam pe tema asta, cu cat mai mult noi ar trebui sa fim un indicator spre adevarul Lui Dumnezeu , prin comportament , vorbire , intelepciune si nu in ultimul rand prin imbracaminte.

Sora Valentina dumneavoastra a-ti fost foarte incantata de o predica al carei linc a fost postat la discutia despre imbracamintea femeii crestine (daca nu ma insel) pe care ati zis ca il veti recomanda pastorului dumneavoastra , acum eu chiar nu va inteleg punctul din care abordati subiectul baticului pentru ca din ceea ce eu am reusit sa inteleg din cele scrise de dumneavoastra pana acum ar fi ca nu este neaparat nevoie de el ( de batic).
Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va pazeasca oriunde a-ti fi!

,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."

psalmul 32,8
fullban10
4491. Postat la 19/11/2010 19:10 - 5279z4h8m
Ai inteles bine. Stii ce-i pacat?"................... Tot ce nu vine din incredintare, e pacat ". Romani 14;23 u.p
Si acel link, a fost de folos. Dar acuzele se duceau spre o imbracaminte muuuuuuuuuuuuuuult mai agresiva. Ce batic? Baticul acolo era mizilic pe langa celelalte.

Amalia Ioana
4494. Postat la 19/11/2010 20:05 - 5279z3h13m
As dori sa imi exprim si eu parerea despre acest subiect:
citind postarile la acest topic...[desi nu port decat la biserica batic...dar sper ca Domnul sa ma ierte si sa ma ajute ...] consider ca baticul are o semnificatie speciala...de cate ori in drumul nostru zicem : <<Doamne ajuta`ma>>...sau <<Doamne fereste`ma>>...aceastea nu sunt oare niste rugaciuni??...iar daca eu sunt cu capul descoperit...oare cum ma astept eu sa imi asculte Domnul Dumnezeu rugaciunea?? ...

p.s: imi cer scuze daca am gresit in ceea ce am zis ...si va rog sa ma corectati daca am gresit in ceea ce am zis
pop jeniffer
4495. Postat la 19/11/2010 20:24 - 5279z2h55m
Nici nu am mentionat ca s-ar fi vorbit de batic in acea predica doar ca ati fost foarte incantata (sau mi sa parut) si totus nu inteleg de ce la imbracaminte da si la batic nu .
intradevar este o mare diferenta dar si baticul face parte din vestimentatie.
smiley

psalmul 32,8
abdon
4502. Postat la 20/11/2010 08:32 - 5278z14h46m
Eu sunt de parere sa o lasa-ti pe sora Valentina, se simte ca nu vrea, si nu vrea, nu o pute-ti forta, asta e principiul inimii ei, lasa-ti Duhul Sfant sa lucreze ... !

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

beniamin
4513. Postat la 20/11/2010 17:03 - 5278z6h16m
nush de ce atata neintelegere in acest subiect ,hai sa meditam la scriptura sa vedem trebuie batic,dar nicaieri in viata mea nu am vazut ca nu trebuie batic la femei,este strict obligatoriu sa nici nu intre femeia fara batic in adunare.Dumnezeu sa ne deschida mintea si ochi si sufletul sa dorim cuvantul Sau minunat.AMIN

Cine zice ca ramane in El,trebuie sa traiasca cum a trait Isus-1 Ioan1:6
pop jeniffer
4521. Postat la 20/11/2010 18:39 - 5278z4h40m
Amin ! frate Sambataru , sa lasam Duhul Lui Dumnezeu sa lucreze!
Ceea ce la om este cu neputinta la Dumnezeu este posibil .

psalmul 32,8
lnedelea
4559. Postat la 21/11/2010 10:11 - 5277z13h8m
Ca să nu greșim, ar trebui să privim strict la text: 1 Corinteni 11:10 "...femeia ... trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei". Deci din cuvântul trebuie se naște obligativitatea care nu se discută nici nu se negociază, ci se execută.
Ar trebui amintit faptul că "a trebui" înseamnă "a fi dator, a avea obligația, a se impune".

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
fullban10
4568. Postat la 21/11/2010 12:51 - 5277z10h27m
Biblia este un indreptar pentru toti care vor sa fie copiii lui Dumnezeu?
Daca raspunsul este ,da, atunci toti copiii lui Dumnezeu, dar absolut toti " trebuie sa ..................." Si bine stiti ca nu se intampla lucrul acesta, deoarece intervine,: regulile etnice, traditiile, mediul, obiceiurile. De aceia , baticul, nu e un principiu al mantuirii si de aceia sa nu facem din el un talisman, un buletin, un pasaport, care ne-ar favoriza intrarea in Imparatia cerurilor. Ne-am dat seama de acest lucru din epistola lui Pavel catre Galateni cand zice ca :"nici taiera imprejur, nici netaierea imprejur, nu sunt nimic, ci a fi o faptura noua" ( Galateni 6;15). Cu atat mai mult un batic? Si trebuie sa recunoasteti ca taierea imprejur era ceva in poporul Israel!. Am inteles ca dintre voi, sunt frati care locuiesc peste mari si tari, aveti mai multe cunostinte decat multi dintre noi. Poate aveti cunostinta de crestini veniti din randul musulmanilor. Ei cand intra in locasul sfant, isi laca incaltamintea la usa, si stau intr-un fel deosebit jos pe podea iar femeile nu stau cu ei , au un spatiu separat. Acu ce ziceti , ei ar trebui acum sa se lase de obiceiurile care le aveau inainte? Sa mai spun de bosimanii pe care fratii nostrii i-au gasit cu trupurile dezgolite?. Au acceptat sa se imbrace, dar lauda lor catre Cel Prea Inalt, este facuta intr-un mod in care noua ni se pare nesfant. De aceia cand Domnul zice sa ramanem in starea in care am primit credinta lui Isus, se refera si la batic. Cand am primit credinta, nu purtam batic.

pop jeniffer
4571. Postat la 21/11/2010 15:26 - 5277z7h53m
Asta deja mi se pre rastalmacirea cuvintelor apostolului Pavel , eu cred ca acel verset se refera doar la taierea imprejur , nu si la imbracaminte.

psalmul 32,8
fullban10
4576. Postat la 21/11/2010 18:01 - 5277z5h18m
Textul nu-i rastalmacit, ci el ne arata ce inseamna faptele. Daca taierea sau netaierea imprejur nu reprezinta nimic, cu atat mai mult un batic ar reprezenta ceva.

Lica
4577. Postat la 21/11/2010 18:03 - 5277z5h15m
Totusi Pavel a fost de alta parere....

Daca citim spune taierea nu e necesara...dar baticul trebuie....de ce sa ne chinuim sa interpretam fortat?

Putea sa zica el direct "cu sau fara batic e tot una" dar a spus cu totul diferit!

Pe de alta parte o asemenea comparatie este nejustificata...Pavel isusi avea pareri diferite fata una si cealalta ..si le-a tratat diferit si separat ceea ce noi nu putem schimba.

Deci acel "cu atat mai putin" nu pot sa il pozitionez nici cum intre aceste doua subiecte tratate de Pavel

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
emanolake
4582. Postat la 21/11/2010 18:30 - 5277z4h48m
Textul nu-i rastalmacit, ci el ne arata ce inseamna faptele. Daca taierea sau netaierea imprejur nu reprezinta nimic, cu atat mai mult un batic ar reprezenta ceva.

Soră valentina să nu încurcăm lucrurile cum e laptele de capră si cum e cel de vacă, e unul si acelas dar nu si la gust așai si cu tăierea ori cum apostolu pavel zice in romani 3/2: Oricum, sunt mari. să rămânem la batic...
fullban10
4583. Postat la 21/11/2010 18:36 - 5277z4h43m
Asta, da, comparatie ! Numai ca laptele caprei e rece, cum rece e si fara batic pe cap!

abdon
4586. Postat la 21/11/2010 18:51 - 5277z4h28m
Cand ai venit la credinta, nu stiai de Sabat, si totusi il ti.

Pagina 6 din 14 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164651 vizite unice Powered by PHP-Fusion