Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă



Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery


Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Baticul...principiu de credință?
Pagina 8 din 14 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
6037. Postat la 21/12/2010 08:15 - 5247z15h41m
Sunt deacord cu tine Dani nu trebuie sa impune cu forta, caci nu rezolvam nimic, putem sa cadem de multe ori in extrema fara sa ne dam seama.

Si eu am avut o experienta ca a ta si mi-am dat seama ca nu am facut bine, dar toata aceasta ravna o aveam si-o am si acuma, nu imi schimb incredintarea cu privire la acest subiect, sustin in continuare acest lucru deorece este scris, dar trebuie sa fim mai intelepti fara a impune acest lucru cu forta.


Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Nikky
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11651. Postat la 01/06/2011 10:10 - 5085z14h46m
ENCICLOPEDIA IUDAISMULUI

ACOPERIREA CAPULUI

Ebr.: kisui ros

Legea biblicã nu impune, în general, purtarea de acoperãminte pentru cap, totusi marele preot purta o mitrã sau un turban de pânzã (Ex. 28, 4; 29, 6; Lev. 8, 9 etc), iar preoþii obiºnuiþi purtau ºi ei o scufie ceremonialã (Ex. 28, 40; 29, 9; Lev. 8, 13).

Se pare cã, în vremea Templului, numai persoanele de rang înalt purtau capul acoperit dupã moda mesopotamianã. Talmudul cuprinde pãreri contradictorii în aceastã privinþã. Dupã unii autori, acoperirea capului la bãrbaþii evrei era un simplu obicei ºi avea deci un caracter facultativ (Nel. 30smiley.

Pe de altã parte, mulþi înþelepþi socoteau cã nu se cade ca oamenii învãþaþi sã umble cu capul descoperit ºi unii nu mergeau mai mult de patru coþi (sub doi metri) fãrã sã poarte ceva pe cap din cauza prezenþei divine (ªehina) care se întindea deasupra lor (Kid. 31a; ªab. 118smiley. Alþii considerau cã se cuvine sã-þi acoperi faþa în timpul slujbei (R. H. 17b; Taan. 20a). Alþii, în fine, n-ar fi condus niciodatã o rugãciune publicã fãrã sã-ºi acopere capul (Sof. 14, 15).

Întrebarea dacã bãrbaþii evrei puteau sã se roage cu capul descoperit a suscitat aprinse controverse secole de-a rândul. În schimb, toþi înþelepþii erau de acord cã o femeie mãritatã nu trebuia în nici un caz sã-ºi expunã vederii pletele r12; r0;coroana frumuseþiir1; ei.


Legiuitorii ºi înþelepþii rabinici ai Evului Mediu au continuat sã se contrazicã asupra acestei chestiuni. În Franþa ºi Spania, acoperirea capului în timpul rugãciunii sau al studiului Torei nu era obligatorie, deºi Isaac Alfasi ºi Maimonide optau pentru tradiþia babilonianã, mai severã. Pânã târziu, unele autoritãþi au considerat purtarea capului acoperit drept un obicei r0;demnr1;, dar facultativ, pãrere împãrtãºitã chiar ºi în sec. al XVIII-lea de personalitãþi ca Elia, gaonul din Vilnius (Beur ha-Gra la ª. Ar., O. H. 8, 2).

Totuºi, încã din Evul Mediu, majoritatea rabinilor aºchenazi ºi sefarzi au început sã asocieze capul acoperit cu evlavia, în timp ce a umbla cu capul gol li se pãrea un semn de frivolitate. În plus, evreii din Europa creºtinã condamnau din ce în ce mai aspru portul capului descoperit ca pe un obicei al neamurilor ºi, ca atare, reprobabil.

În scenele sinagogale ºi de seder, reprezentate în miniaturile manuscriselor evreieºti medievale, evreii erau invariabil zugrãviþi cu capul acoperit: sefarzii, cu glugi, iar aºchenazii, cu Judenhut, pãlãria ascuþitã, specificã evreilor germani. Curând dupã aceea, autoritãþile neevreieºti i-au obligat pe evrei sã poarte anumite pãlãrii ca semne distinctive: turbane ºi bonete în Orient; Judenhut, apoi r0;bareteler1; roºu cu negru în Europa centralã. În Polonia ºi Rusia, se purtau pãlãrii cu boruri largi în zilele lucrãtoare, precum ºi ºtraimelul ºi spodicul hasidic, cu boruri de blanã, în zilele de ªabat ºi de sãrbãtori. Bãrbaþii evrei purtau de acum cu toþii capul acoperit în timpul rugãciunii, la slujbele sinagogale, când studiau Tora ºi când rosteau binecuvântãrile înainte ºi dupã mese. Obiceiul a fost admis ºi de autoritãþile civile care le-au permis evreilor sã-ºi pãstreze pãlãria pe cap atunci când depuneau mãrturie la tribunal.

La începutul sec. al XVIII-lea, tichia rotundã (ebr., kipa; idiº, kapel sau iarmulka) devine portul curent la aºchenazi. În casã, kipa înlocuieºte orice alt fel de pãlãrie ºi este consideratã un semn de evlavie. Astfel, acoperirea capului, iniþial un simplu obicei, dobândea în cele din urmã autoritate halahicã.

Evoluând în sens contrar, iudaismul reformat va tinde sã aboleascã obiceiul chiar ºi în timpul rugãciunii. În sec. al XIX-lea, neo-ortodoxismul german hotãra cã bãrbaþii evrei nu trebuie neapãrat sã poarte capul acoperit în orice împrejurare. Iudaismul conservator a preluat aceastã normã, limitând obligaþia acoperirii capului la manifestãrile de cult acasã sau la sinagogã, la studiul Torei ºi la ocaziile rituale.

Totuºi mulþi evrei conservatori au continuat sã poarte kipa ºi la masã. Nici în sânul miºcãrii reformate nu a existat un consens în aceastã privinþã: radicalii, în special în Statele Unite, au eliminat pãlãriile ºi kipele din sinagogã sau le-au tolerat cu caracter facultativ; în Europa, în schimb, evreii liberali ºi ritul neolog unguresc au tins sã le pãstreze mãcar în timpul rugãciunii. Dupã cel de-al doilea rãzboi mondial, obiceiul a cunoscut o nouã înflorire ºi portul kipei croºetate a renãscut, adesea mai curând ca semn al identitãþii evreieºti decât din motive strict religioase.

Dacã pentru bãrbaþi, acoperirea capului a fost mult timp consideratã un simplu gest de evlavie, pentru femeile mãritate, obiceiul a constituit, încã din epoca biblicã, însãºi expresia cinstei lor (þeniut). A apãrea cu capul descoperit în public era culmea ruºinii (Isa. 3, 17) ºi putea fi cel mult admis în cazul unei sota în timpul procesului de adulter (Num. 5, 18).

Aceastã normã, pãstratã cu stricteþe în epoca talmudicã (B. K. 8, 6; Ned. 30smiley, s-a transmis ºi la primii creºtini (vezi 1 Cor. 11, 5). Interdicþia era atât de severã încât, dacã nevasta se arãta cu capul descoperit în public, bãrbatul ei putea s-o repudieze fãrã sã piardã partea care-i revenea din zestrea ei (Ket. 7, 6).

Dupã unele autoritãþi, nici o binecuvântare nu putea fi rostitã într-o casã în care se afla o femeie cu capul descoperit (Ber. 24a). Tinerele nemãritate erau însã scutite de aceastã obligaþie iar legea rabinicã le îngãduia chiar ºi femeilor mãritate sã-ºi poarte pãrul neacoperit acasã, deºi nu încuviinþa o astfel de purtare.

Începând din Evul Mediu, femeile, în special cele din Europa de Est ºi din þãrile musulmane, încep sã adopte un acoperãmânt de cap mai complicat. Este cazul aºa-numitului ºtern-tihel polonez, cu diadema sa de pietre preþioase sau de perle, existent în mai multe modele diferite pentru ªabat ºi pentru zilele lucrãtoare. Soþiile hasidimilor obiºnuiesc pânã în zilele noastre sã se radã în cap înaintea nunþii, purtând de atunci încolo un batic (tihel) care le acoperã tot pãrul.

Perucile, cunoscute încã din epoca talmudicã (ªab. 6, 5; Naz. 28smiley, au devenit o modã printre femeile aºchenaze în sec. al XVIII-lea. Confecþionatã din pãr natural sau artificial, peruca (ebr., pea nohrit; idiº, ºaitel) a fost aspru condamnatã de mulþi rabini ca Ionatan Eybeschutz ºi Moise Sofer, însã criticile lor înverºunate nu au gãsit aproape nici un ecou în societatea evreiascã occidentalã. În prezent, femeile ortodoxe nu îºi acoperã capul acasã, dar poartã uneori fulare sau peruci în societate. În schimb, iudaismul reformat ºi cel conservator au menþinut obiceiul numai la sinagogã.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
ioan olah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11706. Postat la 03/06/2011 14:53 - 5083z10h4m
Pace !

1 Corinteni 11

13 Judecați voi singuri: este cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu dezvălită?
14 Nu vă învață chiar și firea că este rușine pentru un bărbat să poarte părul lung,
15 pe când pentru o femeie este o podoabă să poarte părul lung? Pentru că părul i-a fost dat ca învălitoare a capului.

Parul ca invelitoare a capului este un raspuns la versetul 14,adica cum nu e frumos sau rusine pentru un barbat sa umble cu parul lung pe cind la o femeie parul lung este o podoaba data ca invelitoare.
In nici un caz nu anuleaza versetul 13,adica ca femeia sa se roage dezvelita.
Din cauza versetului 15 multe alte culte si au luat ca exemplu de purtare dar care este total gresit, deorece versetul 15 este un raspuns la versetul 14.
Iar modul de a acoperi femeile capul ,adica unele surori folosesc bandane sau baticul invartit si multe alte variante ,nu este corect, deorece tot asa este o copie a altor culte, care in loc ca femeia sa si acopere capul dupa cum scrie versetul 13,mai bine zis al poarta mai mult de moda lumii ,nu cum ne cere scriptura.


De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11878. Postat la 12/06/2011 19:03 - 5074z5h54m
Nikky. Deci totul e doar tradiție. Baticul nu-i învelitoare. Clar.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11882. Postat la 12/06/2011 19:12 - 5074z5h44m
Da valentina. Citatul este din Enciclopedia iudaică iar ea tratează iudaismul...religie care nu include Noul Testament. Deci în iudaism acoperământul capului a început ca o tradiție ca și multe alte lucruri de altfel. Nouă nu ne rămâne decât să vedem cum s-a raportat biserica primară la această tradiție smiley . Ceea ce am și discutat deja.


Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
11886. Postat la 12/06/2011 19:55 - 5074z5h2m
Eu sincer nu o consider ca o traditie, ci o frumoasa lectie a modestie, daca stim sa o invatam ,stim sa cinstim , sa respectam...stim intr-un cuvant unde ne este locul.


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
sorinsen
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12253. Postat la 26/06/2011 18:43 - 5060z6h14m
Este foarte interesant ca inca se pun anumite probleme fariseice in discutie.....ca BATICUL.
Ma mintuieste baticul?....costumul?, cravata? fusta lunga pina la pamint?


Sorinsen
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
lnedelea
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12255. Postat la 26/06/2011 19:17 - 5060z5h39m
Nu cred că este vorba de fariseism ci motivația pentru "problemele fariseice în discutie" este mai degrabă pentru a "nu fi pricină de păcătuire" (1 Corinteni 10:32).



"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12265. Postat la 26/06/2011 21:00 - 5060z3h57m
Nici vorba de fariseism, nici vorba de prcina de pacatuire...este o problema de caracter, de intelegere ,de dedicare trup si suflet lui Dumnezeu, Caracterul unui crestin se descopera in toate, iar imbracamintea te caracterizeaza, poti in ea sa descoperi o persoana fireasca ,atunci cand te confunzi cu lumea, si cand te confunzi in imbracaminte, te poti confunda si in fapte pentru ca nimic nu te da de gol...Apoi un alt aspect al vestimentatiei poate descoperi in tine o persoana simpla ,decenta si de ce nu, evlavioasa, un om care nu se poate rusina de Ochiul lui Dumnezeu care priveste din inaltimea cerului.Cunosc o tanara fata care a ajuns sa fie privita cu dispret din cauza felului crestin de imbracaminte, fusta si batic, o fata deosebit de frumoasa si pe dinauntru si pedinafara,de cine?De fete care purtau pantaloni mulati ,tricouri foarte decoltate, intr-un mod mai mult decat firesc...Poate ca ar fi necesar sa ne privim in inimi si apoi sa privim in sus la Domnul, sa ne punem aceasta intrebare: Doamne, iti plac jumatati de masura de sfintenie?Sinceritatea din voi si masura credintei voastre in Dumnezeu, va v-a ajuta sa gasiti raspunsul.



Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Nadide
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12270. Postat la 27/06/2011 06:50 - 5059z18h6m
miam pus si eu intrebarea cam cum ar trebui sa arate un cap acoperit de femeie? si cu ce anume sa isi poata acoperii capu?(sincer nu vreau sa jicnesc pe nimeni dar baticu din spuma e comic sa zici ca acopere capul, e mai transparent decat perdeaua) dar inca nu am o imagine clara
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12279. Postat la 27/06/2011 13:36 - 5059z11h21m
Batic din spumă? Super comparație.
Totuși cuvântul care noi l-am tradus, batic, nu e batic. Și cine îl poartă nu e conform cu originalul. Da, dacă am purta năframă, năframa aceia care acoperea capul și fața, poți zice că ești în regulă. Ce nu e conform cu originalul e o spumă.
Îți merge numele că trăiești, dar ești mort- zice Cel ce are cele șapte Duhuri ale lui Dumnezeu și cele șapte stele.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12288. Postat la 27/06/2011 19:03 - 5059z5h54m
Draga Nadide, de ce te-ai pus aceasta intrebare?Ce vezi tu in baticul transparent sau,,spuma"?Cum crezi ca ar trebui acoperit capul unei femei dupa parerea ta?


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Nadide
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12295. Postat la 28/06/2011 06:46 - 5058z18h10m
Pai repet baticul de spuma nu e o inelitoare a capului e foarte transparent in expersia sa fie acoperit capul eu inteleg sa nu se ada parul ce ar fi sa imi fac o camasuta din materialu din care e facut baticul de spuma si sa o iombrac asa fara sa iau ceva pe dedesupt inchipuitia cum as arata ca dezbracata si apoi sa nu uitam ca intrebuintarea baticului din spuma era folosit si mai este inca la vopsirea parului.deci nici un caz nu are legatura cu acoperirea parului ,de mica am realizat ca e o iluzie sa cred ca daca imi pun batic de spuma in cap mi acoperit capul .iar la ultima intrebare nu am un raspuns clar din punct de vedere a modului cum ar trebui acoperit si aici miar placea sa imi raspunda cineva insa a materialului de folosinta consider ca orice material care cu adevarat acopera
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12299. Postat la 28/06/2011 17:43 - 5058z7h13m
Draga Nadide,din punctul tau de vedere crezi ca baticul transparent nu acopera capul...eu sunt la o varsta in care nu port asa ceva, insa fetele fecioare si cele tinere din biserica noastra poarta, eu nu le judec...
1.Baticul nu este tot una cu vestimentatia corpului, baticul acopera, el este un ,,semn",daca ai parul lung, acesta nu este o rusine ,ci o podoaba, impreuna definesc femeia crestina.Cele doua se imbina perfect, sa nu uitam ca mahrama sau valul sunt tesaturi transparente ,prin ele femeile din vechime priveau.Prin mahrama se zareste chipul, dar nu este o imagine clara a fetei.
2.Vestimentatiea este pentru acoperirea trupului si dupa cum ai spus si tu este o rusine sa-ti arati ,,goliciunea",in consecinta se folosesc materiale netransparente.
Nu dau libertate, dar nici nu condamn pe cele cu batic transparent, cred ca este un gest ce tine de TAINA EVLAVIEI, o femeie cu un caracter mandru nu poate sa poarte asa ceva, dar eu v-as propune un test:
Ganditi-va ca inaintea voastra merge Hristos, Mirele vostru(pentru toate surorile, maritate , nemaritate)Daca i-I esti SUPUSA, unde-i ,,semnul "supunerii tale?


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12308. Postat la 28/06/2011 21:15 - 5058z3h42m
Printro urmare am sesizat un lucru uimitor,privind in niste poze mai vechi din multe confesiuni crestine am observat ca fie tinara,majora sau batrana persoanele parca aratau total diferite de cat in zilele acestea si parca erau intradevar cum este scris in cuvint o epistola citita si vazuta cu baticul pe cap sau in inbracaminte, cea ce am privit in zilele noastre la niste imagini de anumite religi am ramas surprins ca 20% aveau batic si acela transparent 50% pamblica care mai nou se inlocuie cu baticul si 30% capul descoperit care pare a fi la moda, sa nu mai zic de inbracaminte dar cum e subiectul de batic doar acest lucru al aduc la cunostinta, daca aceste lucruri se intampla in bisericile crestine ami pun intrebarea pe viitor oare cum va arata o femeie crestina ca o epistola vazuta si citita de alti daca in zilele de astazi le este rusine de batic si al transforma in felurite forme....

Mie rusine sa intreb personal o persoana crestina de ce nu poarta baticul si as vrea sami dati un raspuns surorilor este o greutate pe cap? este o povara? este un jug de nu se pune sau singura problema care mai este rusinea?
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
gershom
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12310. Postat la 28/06/2011 22:31 - 5058z2h26m
Interesant să urmărești aici pe portal și să vezi diferite păreri la acest subiect, despre purtarea baticului, mai ales exprimate de partea feminină.

De asemenea interesant să afli căci și pe alte forumuri, bloguri se dezbate acest subiect. Ieri am dat peste două bloguri , chiar de frați adventiști, și am rămas surprins de unele răspunsuri date de unele femei, care în pofida învățăturii tradiționale din bisericile lor, studiind referințele Bibliei, au ajuns la concluzia de a-și acoperi capul în biserică sau la rugăciune, considerând acesta ca semn al modestiei și supunerii.

Femeile care caută să-l slujeasca pe Dumnezeu din sinceritate, nu se uită la moda și cultura din zilele noastre, ci mai degrabă, la felul cum să fie cât mai modeste și credincioase. Laudă lor și Domnul Dumnezeu să le binecuvinteze.


Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Nadide
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12312. Postat la 29/06/2011 06:02 - 5057z18h54m
unul din raspunsurile pe care le veti primi frate emanolake e asa:sa nu fiu confundata cu o penticostala.si chiar daca va vine sa zambiti ca si eu am zambit prima data ,eu am probat lucru asta si asa e lumea te catalogheaza penticostal.asta ar fi unul din multe alte motive si sincera sa fiu nici mie nu imi place comparatia sau catalogarea cu penty deaia si intreb cum ar trebui sa ne acoperim capul ...mie cel mai mult imi place cum is araboaicele
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12318. Postat la 29/06/2011 13:33 - 5057z11h23m
Să fii numită, penticostală. ( pe când un topic: Să ne cunoaștem confrații)
Nu-mi dau seama de ce cineva i-ar fi rușine să fie numită penticostală. Sora mea penticostală e o paria, o uriciune, o lepădată? Cine face diferența și judecata?
Aici eu văd un mai mare păcat decât acela că nu port batic.
Nu port , nu port. Dar să nu port ca să nu fiu numită penticostală?
Mai bine m-aș gândi în felul în care pune problema , Lucia. Port batic: scopul, implicația, rezultatul. Ce doresc să transmit? Ce impact are în viața mea de creștin ? Îl port ca să fiu " văzută" bine de Dumnezeu?
Când Adam și Eva au păcătuit, Dumnezeu i-a acoperit.
Acum fiecare să mediteze: ce a însemnat această acoperire?
Extrapolând, la acoperirea capului. Dacă o fac, o fac ca jertfă ? E nevoie să-mi jertfesc eul, firea, mândria? Sau eu sunt OK cu dogma, cu cedința, cu umilința, cu dragostea. Le-am înțeles, le știu, le practic, fac parte din conduita, din ființa mea. Mă acopăr ca să arăt că sunt " o ființă atât de minunată" sau existența, trăirea mea transmite că Dumnezeu m-a făcut o ființă atât de minunată?
Am înțeles, personal, că nu trebuie să ARĂT, ci trebuie să FAC. Făcând arăt.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12367. Postat la 30/06/2011 20:49 - 5056z4h8m
Să fie multă pace, liniște și respect..... .

Mai întâi, a-ș vrea să clarific câte-va lucruri, de pe teren și de pe portal și să răspund la câte-va întrebări puse cred că la plesneală ...!!
Citind mai sus, am găsit o întrebare, cu permisiunea dumneavoastre voi reposta întrebarea, pentru o mai bună înțelegere.
Sora mea penticostală e o paria, o uriciune, o lepădată? Cine face diferența și judecata?
Când eram și eu Penticostal, lucram într-o echipă de Adventiști Reformiști și Adventiști de la Biserica mare (A.Z.Ș.) și, pentru că puneam baza doctrinară pe, Vorbirea în Limbi și pe Proorocie, eram considerat mai mult de cât paria și, eram văzut mult mai rău de-cât un Ortodox sau un Catolic !!! A-ș putea da mai multe informații dar de-o cam dată cred că ajunge.

Acuma să spun și părerea mea despre capul acoperit și, voi cita câte-va versete din Biblia tradusă de: VASILE RADU și GALA GALACTION, nu voi posta tot textul ci voi lua numa-i versetele care interesează.

1 Corinteni 11: 5. Iar orice femeie care se roagă sau proorocește cu capul dezvelit, capul și-l necinstește. Căci tot atât este ca și cum ar fi rasă.
6. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Dacă însă pentru o femeie e rușine să se tundă ori să se radă, să-și pună văl.
10. Pentru aceea, femeia trebuie - din pricina îngerilor, care sunt de față, - să aibă pe cap un semn de stăpânire.
15. Pe când femeia, dacă poartă părul lung, este de cinste? Căci cosița i-a fost dată dată ca zăbranic.

Sigur vor zice unii; numa-i la rugăciune să aibă capul acoperit, dar eu am găsit împreună cu voi, că din pricina îngerilor femeia tremuie să aibă capul acoperit.
Acuma eu întreb pe cei/cele care propovăduiesc capul descoperit, nu acoperit, să îmi spună când nu are nevoie de îngerul Domnului și nu vrea să aibă acest semn al stăpânire, supunere, respect .... .
Mai sunt comfesiuni religioase, care își pun părul pe cap, un coc de nici în parlament nu găsești așa ceva și, apostolul Pavel zice să își pue văl, nu păr pe cap !!!
Acum periteți-mi și una pe zi: Surorile care zic ,,, că nu poartă văl, le dau o sugestie , să trimită îngerii aceia în șomaj, că de, și așa nu au nici un respect față de ei.

Vă las pe brațul Domnului, dorindu-vă multă pace și binecuvântare.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
12373. Postat la 30/06/2011 21:32 - 5056z3h24m
Subscriu si eu la clarificarile aduse de fratele nostru Nica, sa nu trecem peste ce este scris, e adevarat ca fiecare interpreteaza cum este luminat un anume verset, dar respectam orice utilizator de pe acest forum sa-si spuna parerea asupra unor subiecte ce-le discutam pe acest portal.


Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Pagina 8 din 14 << < 5 6 7 8 9 10 11 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164930 vizite unice Powered by PHP-Fusion