Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Baticul...principiu de credință?
Pagina 2 din 14 < 1 2 3 4 5 > >>
Deconectat RE: Baticul
magda_cluj
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1001. Postat la 29/10/2009 18:08 - 5665z5h37m
Eu ma gandesc ca tocmai aia e idea sa porti batic tot timpul....
Ori esti serios pt Dumnezeu ori nu.....

pace sa aveti in inima.....

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
abdon
1002. Postat la 29/10/2009 18:10 - 5665z5h35m
sa te ajute Domnul

ah! am uitat sa mai zic o varianta
M-am gandit ca daca surorile isi acopera capul cu o basma subtire, mi-am permis si eu sa imi subtiez barba

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

ami
1003. Postat la 29/10/2009 18:11 - 5665z5h34m
Ce ciudat...tu iti lasi barba doar daca surorile poarta batic?Oare vei putea sa spui in Fata Domnului k ti-ai subtiat barba k doar si surorile aveau basmale subtiri? ...nu cred k o sa tina "poanta" asta....ci cred k vei fi judecat doar dupa propriile tale actiuni...Dumnezeu ne cunoaste inima,si degeaba port eu 10 baticuri groase,dak nu o fac din dragoste pt El ci doar de ochii fratilor ...

Fi binecuvantat!

Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune!
magda_cluj
1004. Postat la 29/10/2009 18:11 - 5665z5h34m
Inca o data zic..... fiecare sa isi vada de patratica lui, dragilor.
Tu iti porti pacatele tie .... nu pe alte mele. Atata timp cat o sa stai sa te uiti la unul si la altul ce greseste fata de Dumnezeu, tu o sa te indepartezi de El pt ca deavolul te va ispiti si te va face sa iti cauti scuze pt ca nu faci datoriile tale.
Credeti-ma ca e adevarat.... doar ganditi-va putin la ce am zis acum.

pace sa aveti in inima..

abdon
1005. Postat la 29/10/2009 18:12 - 5665z5h34m

desi am cresut de mic in credinta asta, pot spune atat despre barba cat si despre batic, o spun cu adanca dezamagire, ca purtatul celor doua a ajuns o fatarnicie, si o pricina de scandal, o limita a trecerii inspre adevarata traire.

La varsta care o am, am avut ocazia sa vad o gramada de mascarici cu barba, si o gramada de oameni devotati Cuvantului si implinirii Lui, fara barba.

Si la fel surori, imbrobodite la maxim, care trateaza cu dispret pe celelalte, ca la urma urmei ele, sa devina victime judecatilor proprii.

Concluzia? Astfel de oameni nu te lasa sa traiesti mai departe alaturi de Domnul, pana nu te supui principilor (zis mai degraba ) al lor.

Intr-adevar fiecare raspunde in dreptul sau, atunci care e problema de se mai intreaba: daca mai trebuie, sau numai trebuie?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

magda_cluj
1006. Postat la 29/10/2009 18:13 - 5665z5h32m
Sambataru a scris: Concluzia? Astfel de oameni nu te lasa sa traiesti mai departe alaturi de Domnul, pana nu te supui principilor (zis mai degraba ) al lor.

vai de mine daca am ajuns sa depind de un om sa ma lase sa traiesc alaturi de Domnul.
sa zica toata tara de magda ca e nebuna si e rea si e mai stiu eu ce si sa ma barfeasca, sa ma faca in fel si chip .... nici unul nu ma va desparti de Domnul. nu ma intereseaza de astfel de lucruri si nu imi plec ureghea la cei care imi vor raul .... decat sa ma umplu de toate ideile lor tampite mai bine imi vad de treaba mea si imi traiesc viata zi de zi cu Dumnezeu.
piraton intotdeauna se va gasi oameni care sa te judece sa vree sa te puna la pamant..... dar asta nu ar trebui sa ne desparta de Dumnezeu. parerea mea....

pace sa aveti in inima.....

abdon
1010. Postat la 29/10/2009 18:20 - 5665z5h26m
asta si incerc sa fac, dar cand vreau safac binele, raul sta lipit de mine

No si cum ii cu baticul?

1.1) trebuie purtat?

1.2) trebuie purtat tot timpul?

1.3) trebuie purtat doar la Biserica?

1.4) trebuie purtat doar numai cand te rogi?

1.5) se poate lauda Numele Domnului si fara batic?

2.1) baticul trebuie sa fie gros?

2.2) trebuie legat numai in fata?

3.1) e musai sa fie batic, sau poate fi orice invelitoare ( o caciula, o palarie, o sapca, o peruca) ?

ami
1011. Postat la 29/10/2009 18:24 - 5665z5h21m
1.1) trebuie purtat? da

1.2) trebuie purtat tot timpul? da

1.3) trebuie purtat doar la Biserica? nu

1.4) trebuie purtat doar numai cand te rogi? nu

1.5) se poate lauda Numele Domnului si fara batic? :/

2.1) baticul trebuie sa fie gros? nu neaparat

2.2) trebuie legat numai in fata? nu-i obligatoriu "Obrazul tau e ca o jumatate de rodie,supt mahrama ta."....

3.1) e musai sa fie batic, sau poate fi orice invelitoare ( o caciula, o palarie, o sapca, o peruca) ? smiley peruca!.... ..da,cred k trebuie sa fie batic

magda_cluj
1012. Postat la 29/10/2009 18:26 - 5665z5h20m
10+ ami smiley smiley smiley

eu cred ca poti sa-L lauzi pe Dumnezeu in orice vreme.... ferice de cel care realizeaza cata lauda merita Dumnezeu.
si in ceea ce priveste daca se poate si caciula sau esarfa ... eu cred ca da atata timp cat ai capul acoperit.... poate gresesc, dar pe strada sau in fine in activitati care nu implica biserica poti purta si caciula..... sa nu fim absurzi ma refer iarna.

pace sa aveti in inimi

abdon
1013. Postat la 29/10/2009 18:27 - 5665z5h18m
sora, dar daca ti-ai lua un batic gros (iarna) asa ca moldovencele, nu ti-o fi cald?

Aurelc
1014. Postat la 29/10/2009 18:29 - 5665z5h17m
Totusi, parerea mea e ca deoarece baticul nu e ceva ce ne apartine in mod natural ( ma refer aici la surori nu la frati...se subintelege cred.. ) -deci nu se naste nimeni cu baticul pe cap- inseamna ca el face oarecum parte din anumite circumstante cum ar fi...acum imi vin in minte doar doua desi poate-s mai multe:

1. In cadrul slujbelor divine: Biserica, rugaciune si tot felul de astfel de slujbe si spun asta deoarece ma gandesc la imbracamintea preotilor din vechime; si ei aveau un anume fel de imbracaminte pe care o purtau obligatoriu dar sa retinem, in cadrul slijbei de la cort sau templu. In rest aceasta imbracaminte nu era obligatorie sau uneori era chiar interzisa folosirea ei in alte cadruri.

2. In cazul casatoriei: Pe langa obligatia de a-si acoperi capul in cadrul evenimentelor amintite mai sus gasim tot in biblie ca femeile (casatorite cred eu... 8) )trebuie sa aiba pe cap -si aici cred ca e vorba deja sa-l aiba tot timpul ( cel putin in public...) - un semn al stapanirii . Este un mic secret aici de care nu ma leg inca pentru ca nici mie nu mi-e chiar clar cum e treaba . Cert e ca despre aceasta scrie un mic amanunt in 1 Cor 11:10 .

Totusi, uitandu-ma in contextul din 1 Corinteni 11 la inceput, pana prin versetul 16 intr-o trducere destul de conservativa si corecta as spune eu ...intelesul contextului de acolo s-ar referi mai degraba la purtarea parului lung decat la "batic"... Nu vreau sa fiu inteles gresit acum... dar trebuie sa lasam biblia sa vorbeasca si nu inseamna ca traducerea DC ( Dumitru Cornilescu) e cea mai buna! De exemplu acest pasaj din 1 Cor 11 e foarte confuz in traducerea DC.

Pe de alta parte daca vom privi in vre-o enciclopedie biblica la portul celor din vremurile biblice vom vedea ca femei cu capul descoperit sunt cam de neconceput in cadrul celor ai lui Dumnezeu! Deci, judecati voi singuri si Domnul sa ne dea lumina Lui in continuare

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
ami
1015. Postat la 29/10/2009 18:30 - 5665z5h15m
Magda a scris:
.... poate gresesc, dar pe strada sau in fine in activitati care nu implica biserica poti purta si caciula..... sa nu fim absurzi ma refer iarna.

Da magda,dar eu cred k baticul (la surori) si barba (la frati),sunt ca si o "emblema" k suntem crestini,adevarati copii ai lui Dumnezeu.
De multe ori trec pe langa surori, din alte confesiuni,pe care nu le cunosc,dar pentru ca au "semnul" (baticul),ne salutam asa cum Isus ne-a invatat.Dar daca ea ar avea caciula,as mai recunoaste-o ca fiind o sora? :hmmm: ....

Bless u! :-)

abdon
1016. Postat la 29/10/2009 18:31 - 5665z5h15m
verstul 4, tot de aici 1 Cor. 11 spune

Orice bãrbat, care se roagã sau prooroceºte cu capul acoperit, îºi necinsteºte Capul sãu.

si chiar mai jos urmatoarele versete spune:

5 Dimpotrivã, orice femeie care se roagã sau prooroceºte cu capul desvãlit, îºi necinsteºte capul ei, pentru cã este ca una care ar fi rasã.
6 Dacã o femeie nu se învãleºte, sã se ºi tundã! Iar, dacã este ruºine pentru o femeie sã fie tunsã ori rasã, sã se învãleascã.
7 Bãrbatul nu este dator sã-ºi acopere capul, pentru cã el este chipul ºi slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bãrbatului.

Ma intreb, oare este vorba doar de par, sau de o invelitoare anume, cunoscand lucrurile de mai de sus, cu preotia, si nu numai, dar stim ca evreii cand intrau la slujba, in sinagoga, toti barbatii isi acopereau capul, cat despre femei nu avem asemenea argumente in Lege.

Atfel Pavel, cel despre care se spune ca arata cum ca Legea e anulata, intr-adevar aici, in privinta asta pune o Lege, o Lege noua, o "Lege a slobozeniei".

apropo de ce spune Amy. Astazi, ma aflam in oras, in masina, si culmea e ca asa cum cei lumesti intorc capul dupa femei ( cu un scop anume), mi-am intors si eu capul dupa o mama cu doua fetite. Credeti-ma am vazut trei flori, si trei din cele mai frumoase: Mama si fetitele, in jur de 10-11 ani, erau cu baticuri albe, legate sub barba, si paseau de parca ar fi vrut sa spuna lumii: suntem Logodnicele lui Isus.

Asa este Amy, cand vezi asemenea surori, esti sigur ca o tanara , de 11 ani, este o sora in Domnul, si poti sa o saluti sigur cu: Pace.

Chipul acestora nu este ca acelor din lume, nu este potrivit cu chipul veacului acesta.

Cat despre barbati, sau frati, am mai patit-o, ca nu au cei de credinta barbi, cat au cei din lume, si nu de multe ori m-am inselat, ma duceam la necunoscuti cu barba, si intrebam daca sunt pocaiti, la care imi raspundeau negativ ....

magda_cluj
1017. Postat la 29/10/2009 18:35 - 5665z5h10m
Da Admirez1 ai dreptate... asa se deosebesc putin crestini... dar nu cred ca in asta ar sta sa se vada ca noi suntem copii Domnului.
eu cel putin nu port batic sa ma vada lumea pe strada ca "vai asta e pocaita" sincer niciodata nu ma interesat ce crede lumea despre mine.
ma bucur mult cand ma intalnesc cu cate o sora si pot sa o salut ... dar de acolo la a dovedi prin batic ca esti pocait e o distanta destul de mare...

in ceea ce priveste cum e legat baticul in fata sau in spate .... are totusi importanta? importanta nu sta de ce faci acel lucru .... sta in cum il legi si daca e subtire sau gros? chiar sunt curioasa ce parere aveti

pace sa aveti in inima....

Aurelc
1018. Postat la 29/10/2009 18:36 - 5665z5h9m
Eu va las sa vorbiti pentru ca se pare ca la noi in tara nu prea intalniti alte nationlitati in afara de romani... Daca ati vedea cate femei sunt aici cu batic in cap v-ati schimba parerea despre "emblema" crestinilor ! Toata lumea musulmana ( cei care isi respecta buninteles religia...) si aici nu ma refer doar la arabi pt ca ei sunt mai inchisi la ten si-i deosebesti oricum ( de altfel, araboaicele se "imbrobodesc" oricum mai altfel decat cele de care vorbesc eu... ) ci ma refer la ceilalti de prin Albania, Serbia, Munte-Negru, din Kosovo, etc Acesti oameni arata ca si noi dupa culoarea pielii dar la majoritatea femeile poarta batic ! Deci sa nu va mai aud cu parerea despre "emblema" ca numai stricati inima celor care vor sa poarte baticul din adevarat respect pentru Dumnezeu sau pentru sotul lor ! smiley Daca vor auzi ca de fapt purtarea baticului nu ar fi o porunca -ceea ce totusi inca va mai trebui sa studiem daca este ori ba- ci este doar asa...un semn de-al pocaitilor....poate li se va muia inima! Domnu sa ne lumineze mintile tuturor si atunci vom putea pricepe mai bine cum stau lucrurile.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
magda_cluj
1019. Postat la 29/10/2009 18:38 - 5665z5h7m
imi raspunde si mie cineva la intrebare?
Multumesc smiley

pace sa aveti in inima...

Aurelc
1020. Postat la 29/10/2009 18:39 - 5665z5h6m
magda_cluj a scris:
da ami ai dreptate... asa se deosebesc putin crestini... dar nu cred ca in asta ar sta sa se vada ca noi suntem copii Domnului.
eu cel putin nu port batic sa ma vada lumea pe strada ca "vai asta e pocaita" sincer niciodata nu ma interesat ce crede lumea despre mine.
ma bucur mult cand ma intalnesc cu cate o sora si pot sa o salut ... dar de acolo la a dovedi prin batic ca esti pocait e o distanta destul de mare...

in ceea ce priveste cum e legat baticul in fata sau in spate .... are totusi importanta? importanta nu sta de ce faci acel lucru .... sta in cum il legi si daca e subtire sau gros? chiar sunt curioasa ce parere aveti

pace sa aveti in inima....

Aici deja filozofam Magda... Aratati-mi in biblie cuvantul batic si eu o sa va spun cum terbuie legat...in fatsa sau in spate ! smiley Deci in biblie scrie de invelitoare... si daca vedem felul in care se invaleau femeile in acea vreme, vom vedea ca de fapt bucata de material era cu mult mai mare le ala decat in ziua de azi astfel ca le ajungea in general sa-si invaleasca de mai multe ori capul in diferite directii ( cred ca asta tinea si de zona... daca trebuiau sa calatoreasca prin desert de exemplu, nu cred ca se mai vedea prea mult din fatsa cuiva..fie barbat sau femeie) dar la rugaciune scrie sa aiba capul "invalit" ; Deasemenea asa cum am mai spus, pentru cele casatorite capul "invalit" este un semn al stapanirii lor ( deci dovada ca ele au un sot- de aici deduc o chestie tare interesanta... poate ca pe acea vreme in locuri publice, in loc de verigheta, femeile maritate purtau o "invelitoare" iar fetele necasatorite si "prapaditele" nu aveau nimic pe cap ca semn ca sunt "disponibile " unei relatii cu un barbat smiley ) - Sper sa nu fiu inteles gresit, dar e foarte posibil sa am dreptate 8)

laura
1021. Postat la 29/10/2009 18:42 - 5665z5h3m
HA...HA...HA...ce tare Aurelc....uite parerea mea...femeie in biblie cred ca se refera la toate varstele...deoarece intalnim acest cuvant si cand se refera la o lege ce le privesc pe toate femeile...de exemplu femeia cand este la soroc este necurata mentioneaza biblia....poate fi casatorita sau nu....spune ca este necurata...aici care?...doar cele casatorite?....eu cred cand spune femeie se refera la sexul feminin in general...ceea ce ai spus tu e mai degraba valabil la noi si anume...femeile maritate le vezi cu parul impletit (sau prins) si acoperite...iar celelalte depinde de incredintare acoperite sau nu...corecteaza-ma daca gresesc :-)

cat despre legatul in fata sau in spate...biblia nu mentioneaza....vorbeste doar de invelitoare, mahrama...insa nu cred ca legatul in fata de sfinteste sau cel in spate te scoate din rai....inima e importanta....si la fel gros sau subtire...asta depinde de fiecare ce e important pt fiecare ca baticul sa fie gros sau capul sa fie acoperit...sau baticul sa fie subtire?...sau capul acoperit?

magda_cluj
1022. Postat la 29/10/2009 18:43 - 5665z5h2m
mai Aurelc eu cred ca iar nu ai inteles ce zic eu....
daca vi sa mai parut la careva ca filosofam imi cer scuze... sincer incerc sa evit chesti deastea.

vreau un raspuns despre invelitoarea (e bine aurelac? :-D ) in ceea ce priveste grosimea si daca conteaza cum o legat, de la cei care au batut asa un apropo subtil ..... chiar sunt curioasa sa stiu parerea voastra.

pace sa aveti in inima.......

Rabinul7
1023. Postat la 29/10/2009 18:55 - 5665z4h50m
AICI ITI DAU DREPTATE AURELEC K ACOLO ESTE VORBA DESPRE CUM SA FIE IN BISERICA ADICA INAINTEA LUI D-ZEU. DAR DESPRE MANECA SCURTA IN BISERICA CE PARERE AI ? CA UNI SUNT DEACORD IAR ALTI TIN SUS SI TARE K E PACAT. EU CRED CA INIMA CONTEAZA MAI INAITE DE TOATE K IN ZADAR ESTI ACOPERIT TOT SI AI O INIMA INGAMFATA SI TE UITI LA CEILALTI CUM SE IMBRACA. NU AM NIMIC CU NIMENI DAR DOMNUL NU CRED CA VREA SA FIM DE RUSINEA LUMII K DE ACEEA NEA A DAT INTELEPCIUNE. ALTII CRED CA DACA SE ACOPERA PESTE TOT SUNT MANTUITI?

Pagina 2 din 14 < 1 2 3 4 5 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164845 vizite unice Powered by PHP-Fusion