Deconectat |
RE: Baticul pe capul părții feminine |
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13653. Postat la 08/09/2011 21:15 - 4986z3h21m |
|
|
Potrivit Evangheliei, noi ca și creștini, suntem chemați să fim diferiți din punct de vedere moral și spiritual, față de chipul veacului acesta. Nu diferiți doar de dragul de a fi diferiți, ci să fim oameni care în ascultare de Dumnezeu să fim sare și lumină pentru lumea în care trăim.
Mai bun este cel care intelege putin cu frica, decat cel care prisoseste cu mintea si calca Legea. |
|
Deconectat |
Hadassa (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13675. Postat la 09/09/2011 19:22 - 4985z5h14m |
|
|
Amin.Domnul sa ne ajute sa fim un model bun . |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13702. Postat la 10/09/2011 23:14 - 4984z1h22m |
|
|
Domnul cu voi - zicea Boaz lucrătorilor.
Scumpele moșului, periteți-mi să mă amestec și eu printre baticurile voastre , bine?
Mai întâi a-ș vrea să vă spun încă o întâmplare petrecută la mine în curte acum patru sau cinci ani în urmă, merită îmărtășită cu voi.
Eram în curte, ușa la garaj era deschisă și mașina era în garaj. La mine a venit un neampț de neampț, nu știa românește, era căsătorit cu cineva de la mine din sat și a venit cu nevastă-sa ca să îi lucrez ceva la o combină de ceriale, vorbeam cu el, translator era era nevastă-sa și cum vorbeam noi, odată el a lăst vorba pe jumătate și s-a repezit la mașină în garaj și eu și nevasta lui ne-am speriat, ce s-a întâmplat.
Pe haion, ușa din spate de la portbagaj, era un apțibild lung de vre-o 25 de centimetri și lat cam de 4 centimetri, era scris nempțește și cum eu nu știu nici o limbă în afară de românește, nu l-am băgat în semă și nici nu l-am păstrat să nu se strice, neampțul meu s-a repezit la acel apțibild, întâi l-a șters cu mâna apoi a scos din buzunar pachețelul da batiste de unică folosință și l-a șters cu atâta restect dar s-a mirat cu gas tare sufla pe el și-l șerga cu atâta respect de am rămas blocat, am întrebat-o pe ea să-mi zică ce zice el, se miră mia zis, eu i-am zis să îl întrebe cei cu atâta respect pentru un apțibild vechi? ea l-a întrebat ce scrie acolo de atâta respect, ea nu știia încă bine, bine nempțește și el i-a spus lămurind-o, aici scrie: Să nu mâi mașina mai tare decât poate să meargă îngerul care te păzește.
Acuma eu întreb pe surori: Ce face-ți voi cu versetul din Sfânta Scriptură unde zice că: Femeia din pricina Îngerilor trebuie să aibă capul acoperit, îl respectați macar ca neampțul meu pe acel apțibild vechi?
A doua întrebare ar fi: Când nu aveți nevoie de protecția îngerului?
Cred că întrebările mele, nu a luat Pacea din inima voastră nu? Totu-și Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13717. Postat la 11/09/2011 14:42 - 4983z9h54m |
|
|
Înseamnă că nu mai sunt îngeri pe pământ.
Oare?
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
13722. Postat la 11/09/2011 18:52 - 4983z5h44m |
|
|
Pace.
Soră Valentina, ați scris prin vis? De unde ați născocit că a zis cineva că nu mai sunt îngeri pe pământ? Ce este cu acest răspuns? L-ați citit înainte de al posta?
Ați citit ce am scris eu? Uitați-vă că mai scriu încă odată:
Acuma eu întreb pe surori: Ce face-ți voi cu versetul din Sfânta Scriptură unde zice că: Femeia din pricina Îngerilor trebuie să aibă capul acoperit, îl respectați macar ca neampțul meu pe acel apțibild vechi?
Eu asta am întrebat, iar dumneavoastră uitați-va ce ați răspuns.
Mai citiți odată ce ați scris și dați-vă răspuns, sunt curios să văd ce ați putea răspunde.
Domnul să toarne peste noi măsură îndoită de Pace și Înțelepciune.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
13725. Postat la 11/09/2011 19:10 - 4983z5h26m |
|
|
La întrebarea aceasta am răspuns eu: Când nu aveți nevoie de protecția îngerilor?
Păi frate Nica pentru marea majoritate a femeilor care nu poartă batic, îngerii nu mai sunt pe pământ. Nepurtând batic, refuzăm protecția îngerilor, deci ei pleacă.
Oare, îngerii vor fi cu noi femeile numai dacă suntem acoperite?
|
Deconectat |
13726. Postat la 11/09/2011 19:19 - 4983z5h18m |
|
|
Pace.
În sfârșit, soră Valentina, un răspun pe care pot să garantez că l-ați dat având capul pe umeri.
Și Pace.
|
Deconectat |
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13735. Postat la 11/09/2011 21:55 - 4983z2h41m |
|
|
Aicia este o pagina cum ar avea o femeie capul acoperit,poate o fi vreo sora dornica sa stie cum arata capul acoperit si nu o ceafa doar? Si dupa cate vad eu nu arata rau capul acoperit ci e o frumusete sa sti cum sa til acoperi 
http://www.google.com/search?q=hijab&hl=ro&biw=1024&bih=513&prmd=imvnsl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=cx5tTqLkGsSbOv-z6coF&sqi=2&ved=0CDkQsAQ |
|
Deconectat |
13740. Postat la 12/09/2011 13:01 - 4982z11h35m |
|
|
Și din acoperirea capului s-a făcut o modă: moda acoperiri capului.
O fi având și inima smerită pe măsura frumuseții acoperământului?
O! , de-ar sta Împărăția Cerurilor în felul de acoperire al capului?
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13745. Postat la 12/09/2011 14:06 - 4982z10h30m |
|
|
Eu m-am tot uitat prin Biblie, dar nu am găsit pe cineva de parte femeiască să se roage cu capul descoperit și să fie lăudată de Domnul sau de oamenii Săi.
Cu siguranță că sunt multe persoane care ar vrea să fie el excepția care întărește regula, dar problema e că mântuirea nu o dau eu sau alt om ci o dă Dumnezeu. Iar El lucrează după dreptate atunci când ne judecă. Mântuirea aproape că nu stă în nimic dacă am lua-o cum spui dumneata soră Valentina, dar în principiu ea depinde de aproape orice amănunt dacă ne vom uita mai atent...
Soția lui Lot doar s-a întors și a privit cetatea... ce, chiar așa rău mare a făcut de a trebuit să moară ?
Dar oare eu am datoria să stabilesc importanța poruncilor sau Stăpânul Cerurilor?
...Mă gândeam și eu așa... cu degetele pe tastatură...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
13762. Postat la 13/09/2011 03:06 - 4981z21h30m |
|
|
Bună dimineața și multă Pace.
Frate Ovidiu. nu scrie în Biblie că: Voi sunteți epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută și citită de toți oamenii? 2 Corinteni 3:2.
Fă bine și mai uite și prin Biserici și vei găsi epistole femenine, care se roagă, cântă și predcă la amvon/amvoane.
Asemenea exemplare, vor susține și cu dinții, că nu contează baticul, că baticul nu mântuiește, că dacă ar recunoaște că ce îi scris în Scriptură îi literă de Evanghelie, ș-ar da cu stângul în dreptul, ș-ar da singure sentința, așa că ...... .
Deci fă bine și nu căuta numai prin Biblie, că n-ai să găsești, caută unde se găsește.
Și tot, multă Pace.
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13769. Postat la 13/09/2011 08:24 - 4981z16h12m |
|
|
Poate pentru cei firesti nu ar trebui sa ne ducem prea departe in Biblie, ori nu inteleg, ori se fac ca nu inteleg...Eu as vrea sa mergem la portul popular al femeilor si macar o singura persoana sa-mi spuna daca un costum popular, cum se zice azi, ii lipseste basmaua, naframa sau baticul, in Maramures si prin imprejurimi vom vedea inca purtand acest strai stramosesc, si daca femeile din lume mai poarta basma, noi crestinele, de ce ne rusinam?O femeie frumoasa ramane tot atat de frumoasa chiar daca poarta capul acoperit, iar una urata se face si mai urata fara el .Cred ca frumusetea noastra depinde in mare masura de caracterul nostru, poate ca ati vazut femei care se imbraca dupa ultimile nautati in domeniu, dar care nu poate adauga nimic la caracterul lor.Lupul isi schimba parul dar naravul,ba!
Hai, sa ne purtam demne de o asa mantuire de mare, cu modestie, curate ,stralucind de razele ,,Soarelui divin"!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
fullban3 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13878. Postat la 14/09/2011 22:03 - 4980z2h33m |
|
|
Daca veniti pe Iza si pe Mara, toate fetele va pun la pamint, prin vigoarea trupului, roseata din obraji si frumusetea straiului, inclusiv cel de pe cap. |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13885. Postat la 14/09/2011 23:19 - 4980z1h17m |
|
|
Eu optez din nou , pentru palarie!
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
Hadassa (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13911. Postat la 15/09/2011 20:51 - 4979z3h45m |
|
|
Buna idee Abdon . |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13930. Postat la 16/09/2011 14:01 - 4978z10h35m |
|
|
Nu indemn, dar Cuvantul spune acoperitoare, ce este adevarat, totul este si in funcite de zona, iti dai seama cum este sa mergi in Londra cu batic in cap, scot pusca la tine, londonezii, zice ca esti terorist ( a ), dar nu e placut nici intre noi , romanii , sa apara cu palarie, e ca si cum ai baga Maybach intre Logane, deci numai este modestie, nici smerenie, cum era acum 20 e ani in urma cand veneau evnghlisti americani in straie ieftine, si mai toti romanii se poticneau, de ceea ce acum imbraca ei astazi.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
13952. Postat la 17/09/2011 12:51 - 4977z11h45m |
|
|
Nu, nu scot pusca, frate Abdon, cunosc surori penticostale care sunt respectate pentru onestitatea lor in Anglia, si sunt acceptate cu portul lor-capul acoperit, batic.
Consider ca in orice loc si situatie trebuie sa ne purtam la standardele pocaintei!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
13958. Postat la 17/09/2011 15:52 - 4977z8h44m |
|
|
Invelitoarea pe care o poarta surorile penti. este numai o iluzie de invelitoare.
Daca ar purta asa ca "monahiile", da!  |
|
Deconectat |
13968. Postat la 17/09/2011 17:06 - 4977z7h30m |
|
|
Ai putea sa explici?
|
Deconectat |
13985. Postat la 17/09/2011 20:59 - 4977z3h38m |
|
|
Ce? Ce inseamna "monahiile"? |
|