Soră Valentina a-și dori să da-ți dovadă de mai multă intelepciune și plină de râvnă pentru adevăr, nu cred că se cade să vorbim în batjocură, până la urmă pentru Domnul merită să fim plini de zel, până unde a ajuns rugăciunea o știe Domnul, iar cei ce cred că pot păcăli pe Dumnezeu se înșeală, semnul stăpâniri din pricina îngerilor trebuie să fie pe capul femei și punct.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Mda, corect, argumente fara experienta, fara Biblie, numai batjocura. Punctul este punct, omul , in general este tot contra lui Dumnezeu, daca El cere, omul spune ca numai trebuie, nu ar fi corect ca Domnul sa foloseasca "viclenia", pentru ca omul sa Ii faca pe plac, sa fi spus Domnul, ca nu trebuie, si atunci omul sigur pentru a face contra ar fi purtat batic, sau barba, sau cravata, etc ...
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
RE: Baticul pe capul părții feminine
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17529. Postat la 26/03/2012 08:33 - 4786z15h50m
Da, super frate Abdon, că dacă femeia trebuia să umble cu capul acoperit, Dumnezeu știa că femeia va face contra și putea să zică așa cum ai zis tu. Excelentă descoperire!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Dragii nostrii frați, vreau să vă spun că nu există interdicție pentru o femeie în permanent sa fie cu capul acoperit decât atunci când se roagă sau prorocește.
Ca să va convingeți ca este așa cum spun puteți citi în cartea 1 Corinteni la capitolul 11 și versetul 5 unde scrie astfel: "Dimpotrivă, orice femeie care se roagă sau prorocește cu capul dezvelit, își necinstește capul ei".
Dragii nostrii frati, am scris mult la acest subiect, si voi continua prin a-mi sustine punctul de vedere.
Acoperirea permanenta a capului unei femei crestine este impusa de principiul care il tranzmite acest gest.
In relatia erarhica dintre Tata si Fiu, Tatal este Capul lui Hristos, Hristos este Capul barbatului, iar barbatul este capul femeii.
De ne place, de nu ne place, asta este adevarul.
Iar versetul care l-ai adus in discutie si pe care il credeti ca ne motiveaza sa nu purtam invelitoarea, as spune ca de fapt gestul de a ne dezveli, este un gest VIZIBIL de a NECINSTI barbatii nostrii, de a rupe lantul erarhiei autoritatii create de Dumnezeu.
Pai, barbatul meu prin gestul meu de a ma dezveli il desconsider, ma pun in locul lui si bineinteles vreau sa-l comand.
Erarhia autoritatii Hristos-Mireasa este in perfecta asemanare cu relatia barbat-femeie, ea este o relatie inreversibila si fara nici o sansa de sustituire, femeia nu poate lua locul barbatului, nici invers...
Este necesar ca acest principiu sa fie vizibil, ca femeia sa-si cunoasca mereu locul, si sa marcam aceasta latura de constientizare a planului divin, in care barbatul si femeia isi au sfera lor de activitate.
Casatoria este indistructibila, este vesnica, deci gestul meu de a ma acoperi este un gest de a-mi cinsti si am dezvalui autoritatea barbatului meu asupra mea.
Pavel era in adunare , inseamna ca el a stiut ca in Corint UNELE femei nu purtau invelitoare deloc, si in consecinta acest principiu este explicat intr-un mod deosebit, ca ele sa inceapa de acolo, insa orice femeie crestina din trecut, nu a fost fara invelitoare, chiar si cele din lume se acopereau, mergeti la portul popular al femeilor si ve-ti constata ca in el exista si INVELITOAREA.
Apoi o femeie proroc nu proroceste numai la adunare, iar rugaciune o ridicam in tot locul!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19232. Postat la 13/07/2012 06:58 - 4677z17h24m
Scumpii moșului, Andreeia și David. 1. Vă rog să-mi spuneți ce înțelegeți voi prin "se roagă sau prorocește"? 2. Cum se face rugăciunea, numai pe genunchi? 3. Ce înțelegeți voi prin Proorocie (Profeție), este numai atunci când ești pe genunchi și după ce ai vb. în alte limbi?
Vă rog răspundeți-mi cu lux de amănunte, fără să faceți economie de cerneală, pentru că eu sunt bătrân și înțeleg mai greu și apoi dacă într-adevăr chiar vă interesează acest subiect, să îl discutăm așa ca și cum ar fi Domnul aici de față și El ar zice da sau nu în analiza noastră.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
A-mi aduc aminte acum cateva zile eram prin oras ,si la orele diminetii am vz o femeie tanara care era imbracata foarte cunvicios :batic pe cap ,deci in cuvinte asa cum trebuie sa se poarte cu adevarata o femeie Crestina ,ma uitam si a-mi spuneam in gandul meu uite o fica a Lui Dumnezeu care are frica si respect de Cel Preinalt , ce sa spun tie mai mare dragul sa vz asfel de femei imbracate cunvincios nu numai cand merg Sambata la adunare ci in tot timpul zilelor , cu toti stim ca lumea in ziua de azi este pe zii ce trece mai neascultatore de Dumnezeu dar sa nu uitam am fost chemati si rascumparati de Domnul din felul nostru de vietuire , cum putem sa traim in continuare in neascultare , Biblia este destul de clara in aceste privinte Femeia sa se imbrace cunvicios si sa aibe batic pe cap si Barbatul la fel sa se imbrace cunvincios si sa poarte Barbă . De ce cautam portite si locuri ca sa scapam de aceste lucruri cand de fapt ele sunt porunci date de la Domnul.
De asemenea am fost foarte placut impresionat cand la o strangere de tineret a tinerilor Sambatari postata de un saith , o persoana facea urmatoarea afirmatie :
Domnul sa va binecuvinteze imi place ca totusi mai sint tineri ce nu se poarta ca lumea si putem sa facem deosebire, Domnul saa279; va tina linga el pina la venirea lui si sa ne intilnim toti acolo sus ,,
Nu ca as dori sa fac reclama Biserici din care fac si eu parte , dar datoria noastra este sa ne dam toata silinta si sa luptam in fiecare zii a vieti noastre pe acest pamant trecator sa fim placuti inaintea Domnului .Apostolul Petru ne indeamna de asemenea 5. De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu fapta, cunoștința;
6. cu cunoștința, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
7. cu evlavia, dragostea de frați; cu dragostea de frați, iubirea de oameni.
8. Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiți nici leneși, nici neroditori în ce privește deplina cunoștință a Domnului nostru Isus Hristos.
Ma bucur pentru toti aceia care au ajuns sa implineasca aceste porunci Sfinte ale imbracamintei atat femeia cat si barbatul , pentru cei care inca nu Domnul sa lucre si la inimile lor , sa nu iubim lumea frati si surori ci sa cautam sa iubim pe Domnul si Cuvantul sau .Amin
Iacov 1 . 19 Știți bine lucrul acesta, preaiubiții mei frați! Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie;
Domnul sa va Binecuvinteze din Sion.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
Palarie?
Acest cuvant in Biblie nu l-am gasit, iata ce am gasit:
In 1.Corinteni 11:4-7 cuvantul "a se acoperi" este derivat din grecescul Katacalupto si inseamna "VAL".
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Da! Așa este... extraordinară semnătură: Pentru că ceea ce gândește omul în inima lui, aceea este el.!
Vara este prea cald și stăm cu CAPUL G O L, iarna este prea frig și trebuie să stăm la căldură ca să nu răcim la CAPUL G O L, iar primăvara și toamna, vedem cum este mai bine, ca să stăm TOT cu CAPUL GOL !
Curios este, ...că locuitorii, ținuturilor calde (la ecuator și tropice, cu 45-50 grade curent, nu ca la noi cu maxim 35-40), când ies afară în soare, se înfășoară ca ai noștrii pe timp de iarnă (cu mantouri din păr de animale), că numai ochii li se mai văd - pe când ai noștri, cum dă un pic de căldură, se dezvelesc, ...cât se poate, să se vadă..., ...că e așa de caalldd!
Aceasta este credința noastră fraților! ...o parte feminină cu CAPUL G O L, ...altă parte feminină, cu PĂLĂRII - să punem totuși și problema bărbaților care își rad barba !!!
Ezechiel 44.7 : Ați băgat în Locașul Meu cel Sfânt niște străini cu inima netăiată împrejur și cu carnea netăiată împrejur, ca să-Mi spurce Casa; ați adus pâinea Mea, grăsimea și sângele înaintea tuturor urâciunilor voastre și ați rupt astfel legământul Meu.
Mulți, care chiar dacă nu înțeleg se înseamnă o INIMĂ TĂIATĂ ÎMPREJUR, înțeleg și pricep ce înseamnă INIMA NETĂIATĂ ÎMPREJUR, dar... ce o fi însemnând CARNEA NETĂIATĂ ÎMPREJUR ??? ...ultimile doău ipostaze, spurcă Locașul Sfânt !!! ...o fi vorba despre carnea pentru jertfe? ...sau carnea pentru mâncare ? ...să fie tăiată în rondele, rotunduri ???
Pălărie-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i ???
Nu are împortanță ce zice YHVH - noi facem ce auzim la UNII din păstorii și mai marii noștrii, care ne iubesc - Ieremia 5.31: Prorocii prorocesc neadevăruri, preoții stăpânesc cu ajutorul lor, și poporului Meu îi plac aceste lucruri. Dar ce veți face la urmă?r1;
Cât despre mine, EU și cu MINE, voi sluji lui YHVH (Iosua 24.15: Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți lui YHVH, alegeți astăzi cui vreți să slujiți: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții voștri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriților în a căror țară locuiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji lui YHVH - tradus din ebraica postbabiloniană).
Am avut un șef, un om extraordinar care, din prima zi când a fost numit în funcție, la terminarea programului a trecut prin cele 3 birouri din subordine, să ne întrebe cum a fost astăzi, ce-am făcut, și ce n-am putut rezolva. Conform obișnuinței, către sfârșitul programului erau câțiva mai șmecherași, cu grade mai mari ca mine, care se grăbeau să iasă din birou cu 10-15 minute înainte, la o țigară; ...vara la umbră, ...iarna la aer!
Eu eram cel mai mic în grad, dar funcția mea era și șef de birou, care trebuia să las biroul în ordine (cu cei cu grade mai mici = 2), și să închid, și să sigilez biroul la plecare. Așa, șeful nostru a lăsat pe biroul celor (4) plecați... la umbră sau la aer, un bilețel, pe care scria: MULTĂ, MULTĂ CĂLDURĂ ! ...Semnătura!
A doua zi, după raportul de dimineață, șeful a trecut prin fiecare birou să ne salute pe fiecare în parte - când dădea mâna cu fiecare și ne întreba dacă cineva are ceva de transmis pentru ședința de lucru la comandant. Când trecea pe la cei care le lăsase bilețelele pe birou, întreba, când ați plecat ieri din birou ? ...fiecare a zis, la terminarea programului, la o țigară! ...și fiecare mulțumea pentru URAREA găsită pe birou. Unul din colegi (egal în grad cu șeful), aproape de pensie, ultimul întrebat, a muțumit, dar a întrebat... care este totuși motivul urării ? Șeful a zis: pentru că v-ați rezolvat problemele înainte de terminarea programului!
După câteva zile, obișnuința s-a oficializat, și cei care rămâneau mai pe urmă cu mine, chiar erau luați în râs, în fiecare dimineață, uneori chiar și în fața șefului care când primea mulțumirile pentru felicitarea cu ,,multă, multă căldură,, răspundea cu ,,Cu multă plăcere!,,
Când ne-a adus NOTĂRILE DE SERVICIU, la sfârșitul anului, ca să le semnăm, cei felicitați aproape în fiecare zi, au cam pălit, semn că aveau notările de serviciu mai slabe ca cei care nu fusesem felicitați - bătrânelul nostru colog, a fost foarte intrigat că deși a fost mereu felicitat, avea cea mai slabă notare de serviciu (MEDIOCRU) și l-a întrebat pe șeful: cum se poate așa ceva? Șeful i-a dat un alt bilet cu ,,MULTĂ, MULTĂ CĂLDURĂ !,,
Colegul nemulțumit a zis: vă bațeți joc de mine? Șeful a zis: nu! ...citiți și pe spate! Colegul s-a înroșit și a zis: ...am înțeles! ...și tot biroul am rămas muți! Încă 1 coleg a îndrăznit să întrebe, ce am făcut... tovarășe... ?, de am primit numai calificativul de BINE? Șeful a zis: pentru că... nu ați făcut... 1, 2, ...3 probleme! ...și atunci ??? ...felicitările cu ,,MULTĂ, MULTĂ CĂLDURĂ ??? ...ce au însemnat ? Șeful a zis: SĂ VĂ ARZĂ FOCUL !
Astfel, eu cred că este mai bine să ne judecăm acum noi între noi, să nu râdem de surorile cu baticul creștin (chiar dacă este doar o părticică din șalul care cred că ar fi normal), și nici de barba fraților care o poartă din inimă (nu din plăcerea minții), să nu avem cumva parte de sentința din Matei 25.12: Adevărat vă spun că nu vă cunosc!
Har și Pace sfântă!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
19243. Postat la 14/07/2012 11:29 - 4676z12h53m
Semnătura mea e la fel de adevărată ca a ta, prietene. Și dacă la tine e un mare?????? câteodată, așa e si la mine.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Moderator6 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
19247. Postat la 14/07/2012 18:37 - 4676z5h45m
Off topic, vă rugăm să discutați doar pe marginea subiectului,, Baticul pe capul părții feminine,, despre semnătură este deschis un astfel de subiect .
Daca vrea cineva sa stranga cureaua, sa o stranga cu el insusi pana nu mai poate, dar nu cu ceilalti de langa el ! Valabil nu doar la acest subiect, ci in toate lucrurile!
Dragul meu, a trai la standardele lui Dumnezeu trebuie singur sa-ti impui principii sfinte in viata, pentru ati crea un caracter dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Acoperirea femeii dezvaluie autoritatea barbatului asupra ei.
Daca nu-ti convine, nimeni nu poate sa-ti impuna, nici macar Dumnezeu, tu, alegi daca vrei credinta sa o unesti cu fapta.
Pe vremea lui Pavel era anormal o crestina sa stea dezvelita, acum a devenit normalitate.
"De aceea, femeia, din cauza ingerilor trebuie sa aiba pe cap un SEMN al stapanirii ei."
Principiul pe care il sustin este al lui Dumnezeu, nu al meu.
Dragul meu, pocainta adevarata zdrobeste pretentiile firii.Daca nu vedem pacatul din viata noastra tot atat de negru cum il vede Dumnezeu, daca mai consider ca am merite si ca sunt cineva, ca am o reputatie , atunci pocainta nu s-a dezvoltat in viata mea .
Niciodata nu voi invata taina evlaviei!
Mantuitorul , Imparatul Imparatilor s-a nascut intr-o iesle, a crescut intr-o familie simpla, a strabatut pamantul fara bani si fara traista, a mancat grau din spice si a stat cu vamesii si pacatosii, a petrecut noptile pe munte si in gradina, a spalat picioarele, dar cea mai mare si desavarsita lucrare a fost moartea Sa, a fost batut, scuipat, batjocorit, si I s-a dat otet cu fiere.
Ce fac eu ca sa dovedesc macar un graunte de umilinta, smerenie si evlavie daca nu-mi pot acoperi capul inainte Mirelui meu prea iubit?
Alin, vorbim mult de adevaruri biblice, insa cand este vorba sa le implinim in vietile noastre, ne suparam...
Pe undeva...spuneai ca sambatarii sunt manjiti, oare nu pentru ca principiile sfinte nu si le impun in viata lor, si tot asa cum spui tu, fiecare va da socoteala?
Lucia nu ma intelege gresit, nu sunt impotriva baticului, ci sunt de acord cu respectarea acestui principiu. Dar mai sunt alti care pe langa a purta batic,incep ei sa mai impuna ceva...de exemplu: Am intalnit un frate batran care, care multi il apreciaza, char prezbiter, care impunea femeilor ca nu trebuie sa li se vada parul, adika baticul trebuia sa acopere tot capul, fara nici un fir de par afara, altul zicea ca nu esti supusa daca nu il legi in fata, si ca esti lume goala, la felera cu fusta( nu intru in subiect) ca daca nu atingea pamantul, esti din lume...
Lucia aici am vrut sa ajung, dar nu mam explikat destul de bine, nu sunt imporiva principiului, ci impotriva celor care pe langa lucrurile astea mai impun si ei cate ceva. Daca vreau sa si le impuna, sa le faca pentru ei! Sper ca mai inteles acum!
Deconectat
19266. Postat la 16/07/2012 12:08 - 4674z12h15m
Ce fac eu ca sa dovedesc macar un graunte de umilinta, smerenie si evlavie daca nu-mi pot acoperi capul inainte Mirelui meu prea iubit?
Luci, vezi? Până la fraza acesta totul e OK.
Demonstrează-mi tu că , eu, sau tu , sau noi, trebuie să dovedim Mielului nostru cel iubit, ceva? Cum sunt faptele noastre în fața Lui?
Un alt principiu stă la baza principiului de-a purta batic: DRAGOSTEA pentru El.
Valentina mea draga, am sa-ti spun ceva, intre cei ce cred in Dumnezeu se disting doua grupe, sau mai bine zis doua extreme, unii spun ca daca au credinta le este de ajuns , indiferent ce fac, alti cred ca nu pot avea siguranta mantuirii.
Eu cred ca adevarul este pe la mijloc si psalmistul David a exprimat intr-un mod echlibrat acest lucru:"Slujiti Domnului cu frica, si bucurati-va tremurand."
Ai putea tu, sa-mi explici aceste cuvinte inspirate?
Nu te astepta sa te trezesti direct in cer numai pentru ca ai crezut, pentru ca si dracii cred si se infioara, dar nu-I fac voia.
Si care este voia Domnului?
"De ce-Mi ziceti Doamne, Doamne si nu faceti ce va zic Eu?"(Luca 6:46)
Si inchei astfel:"Credinta fara FAPTE este moarta!"