Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Baticul...principiu de credință?
Pagina 4 din 14 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Deconectat RE: Baticul
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1046. Postat la 29/10/2009 19:29 - 5665z4h4m
Da cunosc persoane ce poarta baticu la adunare la serviciu,acasa,si chiar cand doarme il poarta si apreciez asta pentru ca da dovada de a respecta cererea domnului ca femeia sa poarta baticu si dupa cum mai nou tinerele in zilele noastra au in ceput sa poarta de la batic o fasie de pinza sau ceo insemna pentru ele se insala ca au capul acoperit ;-) Normal trebuie sa iau exemplu surorile tinere de la ai mari cum se poarta un batic caci din ce in ce ia se schimba moda de a purta baticu si o sa se ajunga sa poarte cordelute.daca in cuvantul Domnului scrie ca e datoria femei sa poarte din pricina ingerilor batic ele trebuie sa o poarte si fara rusine ori unde sant ;-) ;-) ;-)
Lica
1047. Postat la 29/10/2009 19:30 - 5665z4h3m
Fratilor discutia aceastami s-a parut putin amuzamta smiley.

Spuneati ca femeile trebuie sa poarte batic si in afara bisericii pentru a se putea ruga...pai...sa nu uitam de barbati....ne dam noi repede jos caciula iarna cand rostim o mica rugaciune?

As vrea sa va dau explicatia mesianicilor care isi acopera capul insa din pacate accesulmeu la internet este limitat deocamdata si nu pot. Insa daca voi avea timp cu o alta ocazie am sa ma revansez. Insa pe scurt este vorba de traducere!!

Apropo de batic....in Biblie apare invelitoare...stiti ce intelegeau evreii prin invelitoare? Acoperirea toatala a parului... smiley
In legatura cu interpretarea potrivit careia paruleste invelitoarea...

1 Corinteni 11:6 "Dacă o femeie nu se învălește, să se ȘI tundă! Iar, dacă este rușine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învălească."

Daca aceeptam faptul ca parul este invelitoarea....acest verset isi pierde logica.

Rog fratii(cei care sustin ca parul este invelitorea) care au studiat mai mult ca si mine sa imi explice ce imi scapa..

SHALOM

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Pedro V
1048. Postat la 29/10/2009 19:32 - 5665z4h1m
lovedbyjesus a scris: Daca vrei sa poti acel batic in biserica sau in afara ei... sau in cazul barbatilor barba... decat sa o faci numai pentru ca ti frica de Dumnezeu sau ti rusine de parinti tai sa nu-i asculti mai bine nu o face.
Daca tu nu simti din inima ca vrei sa ii placi Domnului si daca nu o faci in dragoste pentru El mai bine las-o balta. Pe Dumnezeu nu-L poate minti nimeni dragi mei...
Asa ca ai grija cu ce gand pui acel batic dimineata pe cap.GBU

Ce a facut rebeca atunci cand l-a vazut pe isac? si-a pus valul pe cap! pai daca ea il respecat atat de mult pe isac pe langa ca nu il cunoastea atunci noi cum putem veni cum vrem inaintea Domnului? asa il respecti tu pe El?? iti este greu sa iti pui si un batic? in Biblie scrie rugativa neincetat! deci cred ca ar fi bine ca femeile sa poarte baticul tot timpul deoarece inaintea lui Dumnezeu nu poti veni oricum sa te rogi , sa ii ceri ceva etc...!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Pedro V
1049. Postat la 29/10/2009 19:33 - 5665z4h0m
lovedbyjesus a scris: in primul rand din ceea ce ai scris mai sus reiese ca rebeca de obicei nu purta valul..aap..ar trebui sa mentionez faptul ca citatul pe care l am postat a fost scris de magda de ceva mai de mult timp si i am dat perfecta dreptate.luand in calcul versetele din 1 corinteni 13.1-7ne putem da seama ca are o mare importanta dragostea,deci este important cata dragoste pui in realizarea unui lucru.cu alte cuvinte poti fi un nimeni chiar daca porti batic...as vrea sa compar 2 cazuri rereale:eram intr un mijloc de transport in drum spre scoala si era o tanara care purta batic si fusta si alte 2 pers care nu purtau batic si erau in pantaloni.cele 2 cantau o melodie crestina si vorbeau intre ele despre Dumezeu fara rusine si cu voce tare,insa cea in fusta si batic privea situatia din exterior fara a se implica(se cunosteau destul de bn,ba erau chiar ruda)ba oarecum dezaproba,sau nu stiu,ceea ce faceau cele 2.intrebarea mea este pe care din cele 2 cazuri a apreciat mai mult Dumnezeusmileye !
cea care purta batic(si care din modul cum privea situatia reiese ca nu facea parte din categoria dragoste)sau celelalte care prin cantari si vorbe reuseau oarecum sa faco o evanghelizare si o marturie verbala a existentei Divine?
fiecare va da socoteala pentru El in fata lui Dumnezeu!!! pe om il poti insela dar pe Dumnezeu nu! el stie ce ai in inima SI GANDIRE! El stie daca noi avem in minte si inima legile si poruncile lui cum scrie in evrei ca acesta este legamantul cel nou pe cae il face cu biserica Sa! tu si eu nu suntem obligati sa implinim cerintele , cerintele, poruncile, legile sale dar nici sa nu ne astepta la mantuire! ECL 12:13 TEME-TE DE DUMNEZEU SI PAZESTE PORUNCILE LUI ACEASTA ESTE DATORIA FIECARUI OM!!! AMIN ! IAR IN 1 IOAN CAP 2 ZICE CA CINE ZICE IL CUNOSC SI NU PAZESTE PORUNCILE SALE ESTE UN MINCINOS SI ADEVARUL NU EESTE IN EL ! NU ESTE VB DOAR DE CELE 10 PORUNCI CI TOATE DIN VECHIUL SI NOUL TESTAMNET! ORIC ZICE LEGE ORI PORUNCA TOT AIA ESTE! sti diavolul vine cu un lucru mic si te face sa cazi incet in toate pana ramai gol spiritual! daca suntem pocaiti sa si dam dovada ca suntem la lume , sa se vada diferenta intre lume si biserica lui Dumnezeu ! sa nu ne conformam cu lumea caci intram in dusamanie cu Dumnezeu, care este drept in judecati, judecand pe fiecare dupa faptele sale ! stii cum scrie in biblie? CINE ESTE CREDINCIOS IN MICI LUCRURI ESTE CREDINCIOS SI IN CELE MARI , SI CINE NU ESTE CREDINCIOS IN LUCRURILE MICI NU ESTE CREDINCIOS NICI IN CELE MARI!!!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
avodah
1050. Postat la 29/10/2009 19:36 - 5665z3h57m
Ivri a scris:
Fratilor discutia aceastami s-a parut putin amuzamta smiley.

Spuneati ca femeile trebuie sa poarte batic si in afara bisericii pentru a se putea ruga...pai...sa nu uitam de barbati....ne dam noi repede jos caciula iarna cand rostim o mica rugaciune?

As vrea sa va dau explicatia mesianicilor care isi acopera capul insa din pacate accesulmeu la internet este limitat deocamdata si nu pot. Insa daca voi avea timp cu o alta ocazie am sa ma revansez. Insa pe scurt este vorba de traducere!!

Apropo de batic....in Biblie apare invelitoare...stiti ce intelegeau evreii prin invelitoare? Acoperirea toatala a parului... smiley

Shalom!

Am gasitreferitor la acoperirea capului la barbati in Levetic 8:9
Moise cand a sfintit pe Aron si pe fii sai
Citat:
I-a pus mitra pe cap........

iar mai tarziu cand 2 fii a lui Aron au murit
10:vs 6
Citat:
Sa nu va descoperiti capetele.....

iar cand un om avea lepra 13 :45
Citat:
...Sa umble cu capul gol, si sa-si acopere barba...

Am intrebat pe un evreu despre aceasta;
Mi-a raspuns caci la ei traditia de a purta mitra pe cap este de pe vremea lui Moise ,si a continuat deacursul anilor pina in prezent, si care reprezinta autoritatea lui D-zeu peste barbat, si femeia poarta valul ca autoritate a barbatului peste ea.
Nu a stiut sa imi explice de ce in scrierea lui Pavel apare ca barbatul sa se roage cu capul descoperit,pentru ca el era evreu si 100% nu s-a rugat cu capul descoperit-care ar insemna o nerecunostere a autoritati divine asupra barbatului.
Mi-a zis caci mai mult ca sigur traducerea lasa de dorit,
Vedem caci si Catolici, cea mai veche religie crestina dupa apostoli, (papii )poarta mitra....probabil ca au copiat traditia de la evrei....
Astept in continuare sa vad parea ta....in referire la aceasta

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
ciprus
1051. Postat la 29/10/2009 19:37 - 5665z3h56m
Parerea mea este ca papii poarta acele mitre de fudulie de mandrie si lista poate continua iar a te ruga cu capul acoperit nush dac apostolii le-au cerut asa ceva neamurilor ex: grecii din corint atena sau romanii din roma sau macedonieni sau altii
Lica
1052. Postat la 29/10/2009 19:38 - 5665z3h55m
Imi cer scuze pentru intarziere! Frate Daniel imi cer scuze pentru ca v-am pus sa asteptati....nu am avut acces la internet de pe un calculator.

Parerea mea este ca apostolul vorbeste despre mai multe invelitori...anume doua. Adica cea in versetul 6 si cea di versetul 15. Daca aveti aces la Biblia KJV cu dictionar sau aveti programul ESword puteti sa observati ce nu se foloseste acelasi cuvant! ..... Din cate am inteles eu mesianicii evrei care isi acopera capul interpretaeza acest text astfel incat Pavel nu spune ca barbatul nu ar trebui sa isi acopere capul! ci ca nu trebuie sa isi acopere capul in intregime...fapt care se obisnuia si se obisnuieste inca la unii evrei cu ajutorul talit-ului. In schimb se foloseste kipa care nu acopera in intregime capul.

In legatura cu versetul 14 tot mesianicii au o traducere mai exacta, spun ei, anume ca textul nu spune ca pentru barbat ar fi o rusine sa poarte parul lung(pentru ca in acea vreme se purta parul mai lung decat azi...plus nazireatul) ci traducerea ar spune ca este o rusine pentru un barbat sa isi ingrijeasca parul(cu podoabe etc)....

Eu sunt un frate mai tanar in credinta si am mult de invatat....ma bucur ca am privilegiul de a ne spune fiecare felul in care intelegem Scripturile astfel incat sa crestem si sa iese lasuprafata adevarul!

Aurelc
1053. Postat la 29/10/2009 19:38 - 5665z3h55m
Intradevar traducerea D.Cornilescu ( D.C ) este ceva mai greoaie in intelesul acestei teme prezentata in 1 Corint. cap 11 prima parte a capitolului.. dar haideti sa privim 2 traduceri mai vechi si mai exacte din punctul meu de vedere: mai intai traducerea sinodala (BOR) :
Citat:
1 Corinteni 11:6 Caci daca o femeie nu-si pune val pe cap, atunci sa se si tunda. Iar daca este lucru de rusine pentru femeie ca sa se tunda ori sa se rada, sa-si puna val.
10 De aceea si femeia este datoare sa aiba (semn de) supunere asupra capului ei, pentru ingeri.
16 Iar daca se pare cuiva ca aici poate sa ne gaseasca pricina, un astfel de obicei (ca femeile sa se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu.
Sau traducerea Gala Galaction , un preot ortodox dar de nationalitate ebraica: (G.G )
Citat:
1 Corinteni 11:6. Caci daca o femeie nu-si pune val pe cap, atunci sa se si tunda. Daca insa pentru o femeie e rusine sa se tunda ori sa se rada, sa-si puna val.
10. Pentru aceea, femeia trebue - din pricina ingerilor care sunt de fata- sa aiba pe cap un semn de stapanire.
15. Pe cand femeia daca poarta par lung, este de cinste ? Caci cosita i-a fost data ca zabranic.
16. Iar daca se pare cuiva ca aici poate sa ne gaseasca pricina, un astfel de obicei, ca femeile sa se roage cu capul gol, noi nu avem, si nici Bisericile lui Dumnezeu.
Consider ca e destul de limpede ca femeile din bisericile din acea vreme, aveau obiceiul sa poarte parul lung si sa-si acopere capul (cel putin cand se rugau sau cand faceau o lucrare duhovniceasca- proorocie sau altceva)

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Pedro V
1054. Postat la 29/10/2009 19:39 - 5665z3h54m
Domnul sa te binecuvanteze Ovidiu pentru ce ai scris mai sus!

Aurelc
1055. Postat la 29/10/2009 19:39 - 5665z3h54m
Mersi pentru apreciere, Petrica. Oricum, este Cuvantul Domnului, si deaia trebuie sa-i dam importanta , nu pentru ca ar fi scris cineva :-) De data asta e vorba de surorile noastre in Domnul. In alta parte, suntem noi chemati sa-l implinim in mod separat de ele

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
emanolake
1057. Postat la 29/10/2009 19:42 - 5665z3h51m
Faptul ca femeile musulmane care ele nu au citit biblia dar au coranul le invata totusi sa asi acopere capul si dau dovada de ascultare si implinire a cuvantului pentru ca la ele capul acoperit specifica tot capul si nu decum doar deasupra capului cum se poarta la noi crestini ca de la batic deja sa ajunz la pamblica :no: si totusi este interesant ca ele nici nu cauta sa dezbata o astfel de problema in privinta baticului pe cap de ce al poarta sau daca e obligatoriu,pe cand la noi tinerele cauta dezlusit ca daca sar putea sa nu fie de loc batic ci capul gol :slap: Iar in privinta barbatilor sa se roage cu capul acoperit,nu stiu ce sa zic dar sant si eu :-( si as vrea sa ami raspundeti in privinta ce spun ca de un timp cand ma rog si incep in vorbiri ami pun palmele pe cap deci ami acopar deasupra capului cu mainile cand cant incep sa bat din palme si iar cand vorbesc le pun din nou pe cap,sant neclar in asta deci nu e ceva sa fie sa vreau eu sau sami fi facut eu un obicei sa le pun,deci pur si simplu le pun fara sa gandesc fara sa vreau si doar cand ma rog in Duh,si ma intreb oare vi sa intamplat si voua asa ceva sau e ceva normal de le pun si sami acopar capul.Sper ca nu am deranjat pe nimenea cu intrebarea mea ami cer scuze dar sant anumite lucruri care uneori nu se gasesc in Biblie si e bine sa ne inparatsim gandurile si ideile noastre pentru a putea merge pe calea cea dreapta ce nea fost pusa de Domnul..SHALOM,si Domnul sa va binecuvanteze pe toti.. :group:
avodah
1058. Postat la 29/10/2009 19:42 - 5665z3h51m
eman a scris:
:hmmm: Faptul ca femeile musulmane care ele nu au citit biblia dar au coranul le invata totusi sa asi acopere capul si dau dovada de ascultare si implinire a cuvantului pentru ca la ele capul acoperit specifica tot capul si nu decum doar deasupra capului cum se poarta la noi crestini ca de la batic deja sa ajunz la pamblica :no: si totusi este interesant ca ele nici nu cauta sa dezbata o astfel de problema in privinta baticului pe cap de ce al poarta sau daca e obligatoriu,pe cand la noi tinerele cauta dezlusit ca daca sar putea sa nu fie de loc batic ci capul gol :slap: Iar in privinta barbatilor sa se roage cu capul acoperit,nu stiu ce sa zic dar sant si eu :-( si as vrea sa ami raspundeti in privinta ce spun ca de un timp cand ma rog si incep in vorbiri ami pun palmele pe cap deci ami acopar deasupra capului cu mainile cand cant incep sa bat din palme si iar cand vorbesc le pun din nou pe cap,sant neclar in asta deci nu e ceva sa fie sa vreau eu sau sami fi facut eu un obicei sa le pun,deci pur si simplu le pun fara sa gandesc fara sa vreau si doar cand ma rog in Duh,si ma intreb oare vi sa intamplat si voua asa ceva sau e ceva normal de le pun si sami acopar capul.Sper ca nu am deranjat pe nimenea cu intrebarea mea ami cer scuze dar sant anumite lucruri care uneori nu se gasesc in Biblie si e bine sa ne inparatsim gandurile si ideile noastre pentru a putea merge pe calea cea dreapta ce nea fost pusa de Domnul..SHALOM,si Domnul sa va binecuvanteze pe toti.. :group:

In legatura cu capul acoperit la barbati, ma framanta si pe mine subiectul de ceva vreme.
In vechiul nu prea gasim multe informatii, nici despre acoperirea capului la barbati nici la femei.
Putem sa ne uitam doar la poporul evreu la care le-au fost date toate aceste randuieli , iar la ei vom afla caci femeile religioase isi acopera tot capul cu un val, iar barbati religiosi , ii gasim si pe ei acoperindusi capul cu chipa , desi in vechime ei aveau turbane, ceva de genul unui prosop, asemanator cum poarta arbi inca in ziua de azi.
Deci la ei barbatii sau modernizat , pe cand la noi femeile :-D .
Ma gandesc iar de unde ne-am rupt noi sambatarii, majoritatea de la culturile deja existente , care la randul lor sau rupt din Catolici, care sau format in urma anihilarii totale a bisericilor infiintate de ucenici lui Mesia.
Firul catolic este lung,si in toata durata lui au fost doar influente antievreiesti, si in noul testament gasim cea ce spune Pavel despre acoperirea capului la barbati, care ar parea foarte contrar la cea ce mostenesc evreii, din tata in fiu.
Inclinarea mea este tot mai mult spre radacina adica spre felul cum evreii mostenesc, decat spre radacina din care noi ne-am rupt care a fost si este foarte impotrivita felului de inchinare evreiesc, in toate aspectele.
Gasim in Levetic 10:6 doar o mica aluzie la acoperirea capului de catre preoti.
Se pare caci a fost destul de serioasa treaba cu acoperirea capului, cand Moise le cere sa nu-si descopere capul in prezenta D-lui ca sa nu moara.
Citat:
Moise a zis lui Aaron, lui Eleazar și lui Itamar, fiii lui Aaron: "Să nu vă descoperiți capetele, și să nu vă rupeți hainele, ca nu cumva să muriți, și să Se mânie Domnul împotriva întregii adunări.

De aici eu inteleg caci in prezenta D-lui preotii trebuiau sa aiba capul acoperit .
Nu vreau sa creez nici o vilva , e doar starea mea sufleteasca care imi dicteaza aceste sentimente, si nu vreau sa impun la nimeni nimic.
E doar cea ce simt eu inlauntrul meu si nu condamn pe nimeni.
Duhul Sfant sa ne lumineze pe toti,

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
symy
1117. Postat la 29/10/2009 21:13 - 5665z2h20m
FRUMOS SUBIECT!MAI FRUMOS ESTE SA-L PUTEM PUNE IN PRACTICA.(VB.DIN PUNCT DE VEDERE A UNEI SURORI)DE FAPT TINE DE ASCULTAREA DE D-L,CUVANTUL NE INDEAMNA,IAR INIMA NOASTRA ALEGE."CE ESTE BATICUL?"-ESTE UN SEMN AL SUPUNERI,E CEL MAI FRUMOS LUCRU SA FIM EVLAVIOASE SI FAPTUL CA O PUTEM DOVEDI PRIN PURTARE ESTE DE ASEMENEA SMNIFICATIV PT NOI TOTI.NU LA VOIA INTAMPLARII SUNTEM ALESE SA PURTAM BATICUL,FIREA TINDE SA FIE ORGOLIOASA SI CAT MAI APROAPE DE LUME,IN SCHIMB DUHUL SFANT NE INDEAMNA SA IMBRACAM HAINELE CERULUI SI CAND TE GANDESTI CAT DE FRUMOASA ESTE HAINA ACEASTA.ASCULTAREA DE D-L NE FACE PLACUTI SI NE MOTIVEAZA SA MERGEM PE CALEA LUI HRISTOS.TOTUSI NU FORTATI DE IMPREJURARI TREBUIE SA PURTAM BATICUL,CI DIN DRAGOSTE SINCERA CARE DORESTE SA NE APROPIE DE D-ZEU!
CRED IN PRINCIPIU CA A PURTA BATICUL ARATA DE FAPT CAT DE PROFUND A LUAT ISUS CHIP IN NOI,DACA POTI FARA REZERVE SA PASTREZI ACEST SEMN TE INOBILEAZA.DE FAPT PT A INTELEGE ACEST LUCRU TREBUIE SA DESCOPERI IN TINE TAINA EVLAVIEI. NIMENI SI NIMIC NU TE POATE FACE SA TE RUSINEZI DE ACEST LUCRU."CINE SE VA RUSINA DE MINE SI EU MA VOI RUSINA ...."
NU NUMAI LA ADUNARE SUNTEM IN PREZENTA D-LUI,TINAND CONT CA ESTE OMNIPREZENT,DECI,"CUGETA ZI SI NOAPTE LA LEGEA D-LUI!" smileysmileysmiley

Ma voi lasa influentata numai de Dumnezeu si . . .voi invata numai de la Hristos!
alin
1709. Postat la 08/12/2009 19:08 - 5625z4h25m
Baticul...principiu de credință?

Iacov 1:22 Fiți împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înșelându-vă singuri.
Iacov 1:23 Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, și nu-l împlinește cu fapta, seamănă cu un om, care își privește fața firească într-o oglindă;
Iacov 1:24 și, după ce s-a privit, pleacă și uită îndată cum era.
Iacov 1:25 Dar cine își va adânci privirile în legea desăvârșită, care este legea slobozeniei, și va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.

Luca 11:28 Și El a răspuns: Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, și-L păzesc!

flower
1711. Postat la 09/12/2009 18:33 - 5624z5h0m
shalom! nu comentez prea mult,dar ceea ce vreau să spun este să renunțăm să jucăm rolul mai multor personaje,pentru că lucru astă nu va duce la nimic bun; adică: dacă în adunare te prezinți,ca soră, având batic, nu văd de ce în afara adunarii îl dai jos? cine ești de fapt: cea din adunare sau cea din afara adunarii? întrebarea e valabilă și in sens spiritual și poate fi luată in calcul si de băieți.
Adonai să vă binecuvinteze!
emanolake
1715. Postat la 10/12/2009 18:14 - 5623z5h19m
Stiti ca in alte tari o femeie care nu poarta voalu sau capul acoperit este de rusine cat pentru persoanele din jur cat pentru credinta ei si la urma urmei sa gasesc acest citat despre o persoana care ma surprinde ca in religia ei purta val si cand a dat de crestinism nu mai purta ce incident ca tocmai o omorase pe respectiva ca nu mai purta valu pe cap smiley

Potrivit unui raport din 27 octombrie al Compass Direct, Amina Muse Ali (45 ani) a fost ucisa in seara zilei de 19 octombrie in locuinta ei din Galkayo, regiunea Puntland, Somalia de catre trei membrii mascati ai grupului de militieni islamici Suna Waljameca. Ali a fost amenintata de mai multe ori de catre militieni deoarcece nu purta voal pentru a demonstra apartenenta ei la Islamism. Se pare ca militienii o monitorizau de o perioada de timp, deoarece suspectau ca este crestina. Ali, credincioasa de mult timp, era implicata in mod activ in lucrarea bisericii subterane si la Organizatia Somali Christian`s Brothers, organizatie care a fost tinta militienilor musulmani in repetate randuri.
Michael Roman
1924. Postat la 01/01/2010 18:04 - 5601z5h29m
Shalom! Aceste discutii sunt prea frumoase pt k sa incerc sa dau un raspuns exhaustiv, si ma indoiesc k as putea. Cu toate acestea, sesizez k numele topicului este nebiblic...si, deci, nu avem cum sa raspundem biblic la o intrebare nebiblica. Vorbesc de "batic", pe care Scriptura nu-l aminteste. dak nu-l aminteste, haideti sa nu-l dezbatem noi k si knd ar fi in Carte. E vorba de invelitoare, si fr. Lica a spus, f corect, k e acoperitoare totala (katakalupto, in greaca din I Cor. 11). Deci, nu cordelutza, nu funditze. Din pdv lingvistic, am clarificat. Raman alte categorii, cum ar fi cea culturala. Nu va zic noutati, femeile neacoperite exercitau o anume profesie...si neacoperirea parului era o carte de vizita, le identificai usor, iar pe cele cuminti, le identificai altfelsmiley Dar framantarea aceasta a acoperitorii nu incepe la I Cor. 11, acolo rabbi Shaul, ap. Pavel, il mentioneaza in treacat si superficial TOCMAI PT K IN BISERICI SE PRACTICA ACOPERIREA CAPULUI LA SURORI. de-aceea el nu insista, pt k nu era cazul. Acoperirea capului unei fete sau femei e un simbol vizibil si exterior al unei realitati launtrice si nnevazute: adik, fata/femeia are asupra ei o autoritate, barbatul. (Zic autoritate, nu tiran, atentie fratilor!) Knd e mica, tatal e autoritate peste ea, cititi Numeri 30:3-5. Knd e maritata, sotul e autoritate, Num. 30:6-8, 10-15. O divortata sau o vaduva PARE sa nu aiba autoritate asupra ei (Num. 30:9), dar pavel reglementeaza asta in Epistolele pastorale: autoritatea spirituala asupra ei sunt slujitorii bisericesti, presbiterii.
Vizavi de acoperirea capului la evrei, as vrea sa va intreb: cum ne extragem invataturile solide, din 3-4 sau mai multe pasaje solide, care spun deslusit un adevar, sau dintr-un pasaj, UNIC, si relativ obscur?... Altfel intrebat: Cum se face exegeza textelor controversate?...Intreb pt k spusa lui Pavel din I Cor. 11:4,7, cu pv la acoperirea capului unui credincios e absolut unica nu numai in operele pauline, ci in tot canonul NT...deci nu stiu sigur dak putem face o doctrina solida din ea... Momentan, cam atat, iar dak vreti sa vedeti opinia mea (si doar opinie, nu studiu) despre topicul geaman acestuia, adik, barba, il puteti gasi...Sper k nu v-am dat raspunsuri, ci am ajutat la o formulare mai corecta a intrebarilor...Shalom!

Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.

Romani 11:36
abdon
1931. Postat la 01/01/2010 19:53 - 5601z3h40m
Cred ca marturia trebuie sa fie bazata pe cea a 2-3 martori, tu cam ridici, peste neputinta unora ( a mea ), la 3-4, si totusi nu este vorba de un singur text, cred ca sunt peste 2, dar doua texte tot sunt.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
2427. Postat la 11/03/2010 18:26 - 5532z5h7m
Ti s-a aratat, omule, ce este bine, si ce alta cere Domnul dela tine, decat sa faci dreptate, sa iubesti mila, si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau ?. (Mica 6;8)

Vedeti, noi oamenii, avem impresia ca daca ne imbrobodim, daca suntem atat de acoperite incat nu ni se vad decat varful degetelor, gura si nasul , Dumnezeu ne v-a primi in cer cu usa deschisa. Nu ne lasam pana nu facem fapte, am adunat de-a lungul veacurilor N" indreptatiri. Ce usor ar fii, dac-ar fi doar baticul !. Dar sub batic ?.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lica
2429. Postat la 11/03/2010 19:11 - 5532z4h22m
Valentina nimieni nu a spus că sub batic nu mai e nevoie de nimic smiley . Cred ca toti sunt de acord cu tine că mântuirea nu stă în batic...ci în ascultare! Dragoste față de Dumnezeu. smiley

Pagina 4 din 14 < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164752 vizite unice Powered by PHP-Fusion