Deconectat |
RE: Bătăile în palme în adunare |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1056. Postat la 29/10/2009 19:42 - 5665z1h24m |
|
|
Eu cred ca nu numai psalmul asta e valabil ci si intreaga biblie ! ;-) Bineinteles ca noi oamenii avem temperamente diferite si ceea ce pentru unii este normal sau cel putin acceptabil,pentru altii poate deveni ridicol. Sincer sa fiu si mie imi vine uneori sa bat din palme de bucurie la cate o cantare sau la cate o rugaciune dar de cele mai multe ori ma abtin ...uneori sa nu creada altii ca fac exces de zel, alte ori stiu ca sunt persoane de alta parere cu mine si nu as vrea sa le fac sa se poticneasca din asta. Ceea ce as mai zice e ca sunt totusi multi pe care ii apuca Batutul din palme numai prin adunari... oare aceasta bucurie nu ar trebui sa-i insoteasca in orice loc ? Hai mai bine sa batem din palme si sa strigam " Osana lui Dumnezeu" decat sa ne certam unii cu altii sau sa barfim pe nu stiu cine! Sa nu intelegeti cumva ca vorbesc despre sora respectiva,pt ca eu nu cunosc deloc acel caz ! Eu zic de altele pe care le stiu eu, si care cred ca le stiti si voi. Domnul sa ne ajute sa ne apropiem tot ai mult de El !
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
ramonika (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1059. Postat la 29/10/2009 19:50 - 5665z1h15m |
|
|
Si eu sunt de parere ca inca mai este valabil nu numai Psalmul ci si intreaga Biblie.De multe ori mi se intampla si mie sa bat din palme de bucurie la vreo cantare sau chiar in timpul unei rugaciuni dar ma abtin ca nu cumva sa fiu pricina de poticnire pt altii.In unele biserici din tara noastra se practica cest lucru adica bataia din palme si am avut si eu ocazia sa particip la o astfel de adunare si in acel moment te simti atat de bine cand nu iti mai pasa de cei din jurul tau ci te gandesti doar la legatura ta cu Domnul.Ce frumos ar fi sa putem face asta si in bisericile noastre dar Domnul sa lucreze in continuare si sa ne arate calea cea buna si dreapta.
|
|
Deconectat |
1060. Postat la 29/10/2009 19:51 - 5665z1h15m |
|
|
Mie imi plac adunarile unde se bate si din palme la cantari si uneori si la rugaciuni dar acolo unde este sinceritate !... nu unde se bate din palme de dragul show-ului...ca asa vad ei pe la televizor...
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
magda_cluj (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1061. Postat la 29/10/2009 19:53 - 5665z1h12m |
|
|
Siti-ti dragi meu... unul dintre motivele pentru care il iubesc pe Dumnezeu este asta.... nu are nimeni nici o putere... nu are cum sa-l minta pe Dumnezeu.
Domnul ne cunoaste inima.... si oricine orice ar zice despre mine (sa nu dau alt exemplu) Dumnezeu stie realitatea.... ma cunoste pe mine in inima.
Eu cred tot ce scrie in Biblie... totul este scris dupa voia Domnului... deci si Psalmul 47.
Amintiti-va cum a dansat si a laudat David pe Dumnezeu cand a venit inaintea chivotului.... si totusi nevasta lui sa potihnit.... dar el era plin de DRAGOSTE pentru Domnul..... pe el la preocupat sa-I dea Slava Lui Dumnezeu nu sa ii placa la unul si la altu.
Daca tu ai in inima asa o bucurie si asa o dragoste pentru Domnul ... Lauda-L, bate din palme, canta-I cu toata inima.... da-I slava pentru tot ce e....
pana la urmatoarea.... pace sa aveti in inima.
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
SMERITUL (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1062. Postat la 29/10/2009 19:54 - 5665z1h11m |
|
|
despre aceasta tema nu sint in masura sa dau explicatii.Totul ramine la cum vrem sa ne manifestam fata de Domnul.Totul este sa simtim ca Domnul este cu noi si sa nu facem un spectacol.Sa tinem in seama si de aproapele nostru care sta linga noi.Sa nu fim pricina de poticnire sau mai rau sa nu mai vina deloc la biserica. |
|
Deconectat |
1063. Postat la 29/10/2009 19:55 - 5665z1h11m |
|
|
Biblia zice ca vai de cel prin care vine ispita.... cred ca stim toti acel verset.
Uite cum vad eu aceasta problema cu potihnirea:
1. Sunt oameni care merg in biserica si bat din palme numai sa iasa in evidenta... e vai de acestia... sunt fatarnici.
2. Sunt oameni care merg in biserica si bat din palme ca sa ii "testeze limitele" la unul si la altu... e vai de astia.
3. Sunt oameni in biserica care merg numai ca sa vaneze greselile unora si a altora.... e si mai vai de astia.
4. Sunt si frati plini de dragoste pentru Domnul. Care pe zi ce trece se apropie tot mai mult de El, astfel de oameni canta din toata inima, lauda pe Dumnezeu cu toata fiinta lor.... intr-un astfel de om nu se poate potihni numai cel care este vanator de greseli...
Sper ca am fost suficient de clara
pace sa aveti in inima...
Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată |
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1064. Postat la 29/10/2009 19:56 - 5665z1h10m |
|
|
Ai fost foarte clara Magda, .....GOD bless you !!
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
ramonika (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1065. Postat la 29/10/2009 19:56 - 5665z1h9m |
|
|
AI dat un raspuns foarte bun Magda la tema asta pentru ca sincer daca mergem la biserica numai sa ne uitam unul la greselile altuia atunci mai bine stam acasa asa ca fiecare sa se cerceteze............
|
|
Deconectat |
1066. Postat la 29/10/2009 19:57 - 5665z1h9m |
|
|
Zicea un frate "Dumnezeu e mare gazdoi" ... adica la El sunt toate bogatiile, toata intelepciunea, toata priceperea......
Cautati pe Dumnezeu!!!! E langa voi ......... de ce nu vreti sa-L vedeti?
Aveti grija ca in toata purtarea voastra sa fiti vrednici de a fi numiti copii a lui Dumnezeu.
pace sa aveti in inima....
|
Deconectat |
1067. Postat la 29/10/2009 19:57 - 5665z1h8m |
|
|
Iacov 4:11 : "Nu va vorbiti de rau unii pe altii, fratilor ! Cine vorbeste de rau pe un frate,sau judeca pe fratele sau, vorbeste de rau Legea sau judeca Legea. Si daca judeci Legea, nu mai esti implinitor al Legii ci judecator. " Mie nu-mi plac bisericile care isi fac o neprihanire a lor...unde nu ai voie sa bati din palme orice s-ar intampla.... Eu cred ca asta e o decizie putin deplasata...
|
Deconectat |
1068. Postat la 29/10/2009 19:59 - 5665z1h7m |
|
|
Starea aceasta de neprihanire nu mi-o dau eu mie si cu atat mai putin eu la cineva.
Starea de neprihanire o da numai Dumnezeu.... si Dumnezeu are mila de cine Ii place.
Eu cred ca totusi ar trebui sa tinem ce scrie in Biblie.... e foarte clara aceasta problema si cine vrea sa faca mare taraboi o face degeaba.
La cj in bise de unde sunt eu , in manastur, se bate si din palme.... nu ca sa te auda si vecinu de la doua strazi.... si daca tu ai in inima sa bati din palme nu iti zice nimeni nimic.
Si nu mi se pare normal sa judeci pe cineva.
pace sa aveti in inima....
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1069. Postat la 29/10/2009 20:01 - 5665z1h5m |
|
|
Daca privim la Batranii Frati sambatari, si la relatarile lor, ne povestesc caci ei cand se pogora puterea Duhului Sfant, nu se mai puteau opri din a bate din palme. Aici e problema, ca ei astepta o Putere, pe cand in ziua de azi, in Bisericile noastre nu prea am vazut tineri sa bata din palme, dar intr-alte Biserici da ... .
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1070. Postat la 29/10/2009 20:02 - 5665z1h4m |
|
|
Intradevar stiu ca fratii adventisti condamna bataile din palme cat si cantarile cantate altfel decat cele de cor pe motiv ca ar starni firea pamanteasca la dans. Trebuie sa recunoastem ca se face mult formalism in zilele noastre in toate credintele si multi bat din palme doar asa..sa se afle in treaba sau pentru ca le place ritmul cantarii dar faptul ca exista o lucrare falsificata nu adevereste deloc inexistenta celei autentice...dimpotriva ! Daca nu exista un original, nu ar exista imitatii dupa original si nici nu ar avea valoare!
|
Deconectat |
1071. Postat la 29/10/2009 20:03 - 5665z1h3m |
|
|
Stiti... oricat de bine ati crede ca cunosteti pe cineva.... nu e asa.
Daca acel om are pe inima sa bate din palme..... fie ca vrea numai sa iasa in evidenta, fie ca din dragoste pt Domnul o face .... e exact problema lui. Dumnezeu il va rasplati pt ceea ce face el..... nu pt cat de bine il judeca alti.
Atunci hai sa-i condamnam si pe cei care la o cantare plang....... ca doar na si aia iasa in evidenta. Hai atunci sa-i condamanm pe toti care fac ceva din dragoste pt Dumnezeu..... sau poate din fatarnicie.
Ce credeti e bine asa?
Haideti dragilor sa veghem mai mult. Fiecare sa se judece si sa se cereceteze singur si daca vede la el ceva gresit sa schimbe..... daca vede la un frate sa il mustre si sa-l lase in pace.
Eu cred ca am dreptate.... daca gresesc Dumnezeu sa-mi deschida ochi.
pace sa aveti in inima.....
|
Deconectat |
1072. Postat la 29/10/2009 20:05 - 5665z1h0m |
|
|
Si eu sunt de acord cu tine Magda ! Eu am amintit doar unele situatii de care trebuie sa ne ferim. Si daca ar continua exemplele eu cred ca am avea inca de invatat din ele.
|
Deconectat |
1073. Postat la 29/10/2009 20:06 - 5665z1h0m |
|
|
Am o intrebare pt voi....
De exemplu.... ieri un om si-a ingropat nevasta si azi ii in biserica si apauda si "canta din toti plamani". Cum vedeti voi asta?
Nu atat ca sa apucat si a batut din palme si a cantat .... ci mai mult, nu e pacat sa mergi in casa Domnului fiind necurat? Totusi Biblia zice ca daca te-ai atind de un mort (sau ai fost in aceeasi incapere) esti necurat 7 zile si daca ai fost la inmormantare (ne intrand in contact direct cu mortul) esti necurat pana apune soarele. Totusi se mai tine acesta porunca la noi? Va intreb doar....
Stiu ca e putin offtopic dar asi aprecia sa-mi raspune-ti.
pace sa aveti in inima.....
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1074. Postat la 29/10/2009 20:08 - 5665z0h58m |
|
|
Magda, partea discuției cu "necurăția " o păstrăm pentru subiectul aferent ei, iar aici vom discuta doar despre faptul că respectiva persoană bătea din palme si era veselă chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat Nu te superi pe mine, nu ? 
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
1075. Postat la 29/10/2009 20:08 - 5665z0h57m |
|
|
Un pic s-a amestecat, dar sa scoatem ideea din cele spuse de magda:
tratand batutul din palme, depinde cat de credincios e fratele (dupa cum ai mentionat, mai putin), dar faptul ca a murit cineva drag din familie, si pe urma sa bati din palme si sa canti, a facut-o si David, si o fac si doua natiuni la ora actuala: negrii si tiganii, fapt la care ar trebui sa faca si crestinii. De ce? daca decedatul, a murit in Domnul, atunci este ferice,problema de intristat, si a nu bate din palme, este daca cel ce ti-a murit, apropiat, nu a murit in Domnul.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1076. Postat la 29/10/2009 20:10 - 5665z0h56m |
|
|
Bine...zici tu ceva acolo sambatare, dar trebuie să ai in vedere in primul rand ce fel de relatie si afectiune era intre persoana ramasa in viata si cea decedata... ( aici imi vin in minte niste versuri de pe "pocaitii" : "cand iti moare fratelee / nu gasesti nimic de ras !" Deci trebuie sa tii cont de o treaba, oricat de "la Domnul ar pleca...totusi este vorba aici de o despartire, pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp si daca acea persoana a insemnat ceva pentru tine..nu-ti chiar vine sa tzopai si sa bati din palme...
Parerea mea e ca o asemenea persoana fie are ceva dereglari de comportament, fie...s-a intamplat doar un eveniment prin exceptie. Oricum sunt multi factori de luat in calcul aici..Nu cred ca e prea grozav faptul ca mi-am dat si eu cu parerea, pt ca sunt atatea exceptii si nu se poate face in treaba asta o regula, pt ca insasi bibia nu delimiteaza asemenea granite.
|
Deconectat |
1077. Postat la 29/10/2009 20:10 - 5665z0h55m |
|
|
nustiu cum sa zic cu persoanele dragi, decedate, dar la decesul tatalui meu, nu am dat o lacrima, intr-adevar nici nu am batut din palme, dar in Sabatul urmator ( dupa perioda de ... ), m-am bucurat cu fratii de Cuvant, normal, asa ca in fiecare Sabat.
|
|