Deconectat |
RE: Bătăile în palme în adunare |
Hadassa (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
14304. Postat la 27/09/2011 20:10 - 4967z2h23m |
|
|
Eu cred ca dragostea s-a racit si se va racii.Pentru ca nu mai sunt acele persoana care sa intretina acest foc al dragostei.Acum fiecare este ca sa isi atinga scopurile si pe cel de langa el ...Domnul sa aiba mila .....Poate sa nu m dreptate.
Multa pace 
|
|
Deconectat |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
14326. Postat la 28/09/2011 12:37 - 4966z9h55m |
|
|
Lui Sebesan Stefan, reply la postarea 13876, din 14/09/2011:
Shalom!
Ai scris despre nimbul de pe capul reprezentarilor ortodoxe si catolice ale lui Iisus. Acum traduc o carte clasica, intitulata Cele doua Babiloane, si sunt chiar la chestiunea cu nimbul sau haloul de lumina... Cartea izbeste puternic in idolatrie si va face furori in Romania... Daca ma contactezi, pe cand voi termina, iti voi darui un exemplar...
Shana tova!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|
Deconectat |
Hadassa (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
14416. Postat la 01/10/2011 14:37 - 4963z7h56m |
|
|
Numai lui frt.Sebesan Stefan ...? |
|
Deconectat |
Remus (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16481. Postat la 21/01/2012 23:32 - 4850z22h0m |
|
|
Depinde cum bati din palme sa o faci din inima pentru Dumnezeu nu pentru spectacol oricum omul exagereaza mereu ,de la batutul palmelor la un leganat apoi danseaza ,face spectacol si nu face pentru Dumnezeu |
|
Deconectat |
marcella (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16549. Postat la 26/01/2012 20:00 - 4846z1h33m |
|
|
Eu vreau sa inteleg un lucru...ce este pacat, sa bati din palme inaintea Domnului sau sa-i judeci pe acestia?
Cine sunt eu !? |
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16550. Postat la 26/01/2012 20:23 - 4846z1h10m |
|
|
Mă încumet să îmi dau cu părerea la întrebările tale.
- Prima parte a întrebării:
Bateți din palme, toate popoarele! Înălțați lui Dumnezeu strigăte de bucurie! Psalmii 47:1.
- A doua parte a întrebării:
Nu vă vorbiți de rău unii pe alții, fraților! Cine vorbește de rău pe un frate, sau judecă pe fratele său, vorbește de rău Legea sau judecă Legea. Și dacă judeci Legea, nu ești împlinitor al Legii, ci judecător. Iacov 4:11.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
marcella (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
16571. Postat la 27/01/2012 16:13 - 4845z5h20m |
|
|
Deci, cine judeca pe cei ce bat din palme...judeca Legea? 
Cine sunt eu !? |
|
Deconectat |
misionar (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17332. Postat la 11/03/2012 06:31 - 4801z15h2m |
|
|
1. Toate își au vremea lor, și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui.
Nu este nimic rău în instrumentul cu care cîntăm,fie toba,s-au formă care folosim , doar dacă căutăm cearta de vorbe fără folos ,a juca rolul de dictator nu e greu ,dar o așa de lucrare nu vine din Duhul slobozeniei din Ieșua Mesia. Dar dacă încrecam să căutăm interesul aproapelui care zidește și duce la unitate,ajungem la cncluzie, să ne bucurăm cu cel ce se bucură și să plîngem cu cel ce plîng . La înceere ar fi bine să ne ferm de ce este pșcat ,dar lucrurile de ocazie să le punem la locul lor și vremia lor și va fi bine.vă sălut cu un mare ȘHALOM.
|
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17396. Postat la 16/03/2012 16:44 - 4796z4h49m |
|
|
Daca inima tie plina
De-o bucurie divina,
Canta frate si tu sora,
Sa auda azi tot cerul!
Si din palme de-o sa bati
Slava Domnului dati!
Sper ca administratia nu se supara de rima mea.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17400. Postat la 17/03/2012 17:58 - 4795z3h34m |
|
|
Cand inima mi-e plina de Duhul Lui Cel Sfant
Cand gura mea da slava spre Cel ce m-a creat
Cand trupul meu in capul oaselor sta inchegat
Cu gura mea Ii cant!
Cuvinte El imi da !
Sa-l Proslavesc e Sfant!.
El a facut urechea
El a facut si gura
El a facut si ochiul
El a facut si palma
El a facut tot trupul
Făptura-mi minunată ....
Să nu-i dau Slava oare ?
Olarului ceresc ?
Să mă tot mir ?
Să tot privesc ?
Să bat din palme ?
Sau să nu ?
In Casa Tatalui meu Sfant?
Cand mă prostern si vin din departare?
Sora Lucia am facut doar o complectare la ce ai scris tu .....sper si eu sa nu se supere administratia ....dar am scris ce simt atunci cand sunt in adunare si mai vad si alti frati din alta parte ,pai mi se umple inima de bucurie ! Si cand vad si batrînii bucurosi si batand din palme ,cum sa nu ma bucur?
Ma bucur fratilor ,ma bucur cu credinciosii Tatalui meu!
|
|
Deconectat |
sanda (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17433. Postat la 19/03/2012 18:55 - 4793z2h38m |
|
|
eu nu sunt impotriva batutului din palma !
dar ma intreb cat din batutul in palma este duhovnicesc si cat izvorat din fire, din dorinta de a crea atmosfera in adunare ! sunt martor la multe astfe de adunari cu batutul in palme. dar ce ma uimeste este cum se face ca o cantare te face sa bati din palme cu atata valva si apoi imediat dupa ea, la o rugaciune ( dupa ce am fost umpluti de duhul sfant, de bucurie, si am batut din palmi ), aceeasi oameni sunt piperniciti, fara vlaga, nu se roaga, se plictisesc la cuvant, etc ? unde s-a dus bucuria atat de repede daca ea a venit din duhul sfant ?
nu cumva devenim ca si alte biserici ( nu pot sa dau nume ) ? ca doar si ei se bucura la fel: bat din palme, muzica la maximum, ritmuri de muzica care iti starneste firea, si duhul sfant depaaaarte....! noi avem o altfel de muzica care tare ne starneste: ceva de stil lautaresc.
duhovnicescul trebuie sa fie in toate si toate trebuie facute cu chibzuinta, sub calauzire, sub ungere, caci altfel e doar un foc de paie ! |
|
Deconectat |
17440. Postat la 20/03/2012 14:12 - 4792z7h20m |
|
|
Sanda, ma bucur ca nu esti impotriva "batutului din palme"...
Dar iti pui o intrebare apoi:
"...care batut din palme este duhovnicesc si care este din fire?"
Draga mea, sunt sigura ca nu ai putut face diferenta...si iti voi spune de ce, in primul rand...aceste simtaminte sunt interioare si personale, cel de langa nu le poate distinge, nici nu le poate simtii, doar in cazul in care are darul Duhului Sfant de deosebire...
Apoi stii ce face o cantare?Alunga duhurile, da le alunga!
David canta si Saul se inviora, se linistea ca apoi revenea la starea de dinainte, ma gandesc ca asta se intampla uneori in adunarea la care faci referinta.
Voi aduce aici in discutie doua personaje biblice care desi amandoi au fost imparati alesi de Domnul, au experimentat Putere divina in moduri diferite, Saul a primit-o cand a fost uns, deci, intr-un mod vizibil s-a manifestat.
Lui David... a fost ca o curgere in timp, ea venea din copilarie si a crescut in dimensiune dupa ungere, acest lucru este vazut in Psalmii.
Cand Saul a fost uns, Samuel i-a spus ca va intalni o ceata de proroci cu laute, timpane, fluiere si cobze si sa se alature acestora, prin cantari Domnul i-a dat o inima noua.Schimbarea launtrica a lui Saul a venit prin cantare si Duhul Sfant l-a schimbat astfel.
Maria sora lui Aron sub influienta Duhului Sfant a folosit o timpana in timp ce conducea femeile la inchinare...Ce ar fi draga mea, sa iau si eu acea timpana si pe ritmurile ei sa va conduc de pe strada in adunare la ora de rugaciune?
Avand in vedere ca muzica evreiasca are ritm, cum ii spui tu, ar insemna ca ma veti cataloga ca iesita din minti, nu?
David a apreciat atat de mult forma aceasta de inchinare prin cantare incat i-a consacrat pe leviti pentru aceasta slujba si s-au folosit cat mai multe instrumente(1Cronici 25 .1-7.)
Ma bucur sincer ca Domnul nu m-a lasat sa gust fructul amar al lumii acesteia, L-am ales pe Domnul la mai putin de 14 ani...
CANTAREA
pe mine ma inflacareaza in duhul, ma invioreaza, ma inalta...
Imi pare foarte rau ca tie iti starneste firea pentru ca versurile muzicii crestine lauda si slaveste pe Dumnezeu, probabil tu asculti doar muzica instrumentala, cat de stil lautaresc, probabil il cunosti.
Iata focul de paie draga mea, atunci cand se urmareste in adunare, cum canta, cum se roaga, tare, mai incet, cum e muzica, cum e fratele si sora?
Sa-mi fie cu iertare, daca fiecare dintre noi ne-am axa pe persoana propie si nu cea de langa...am simti mai intai cerul si nu ne-ar face sa ne judecam si sa fim un foc de paie!
Batutul din palme nu este pacat, chiar daca este din fire...sa-mi arate cineva scris ca este pacat, nu dam slava oamenilor, ci lui Dumnezeu.
Pavel spune: ...voi canta cu mintea , da voi canta si cu duhul, sunt cantari de lauda , pe care noi le-am creat pentru slavirea Imparatului, sunt si cantari duhovnicesti, pe care le canti prin Duhul, spuneti-mi in ce mod gresesc?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
17441. Postat la 20/03/2012 19:18 - 4792z2h15m |
|
|
draga lucia,
o partasie frateasca in duhul te leaga de cel de langa tine si simti impreuna cu el, te bucuri impreuna cu el. cine are acelasi duh simte impreuna pentru ca sunt madulare. partasia crestina nu trebuie confundata cu cea omeneasca in care cel de langa tine nu are nici o legatura si nu poate patrunde inlauntrul tau ! dar ma rog, aceasta este un lucru pe care doar cei duhovnicesti il pot intelege si nu pot sa il aduc ca argument sa-ti spun cand e in duhul batutul din palme si cand e din fire ! acestea nu se explica omeneste ! cine le-a trait stie despre ce vorbesc !
eu am dat un exemplu cat se poate de real si biblic: daca acea cantare te-a umplut de duhul ata de mult si ai batut din palme ( vorbesc in general nu direct la tine ) inseamna ca l-ai simtit pe domnul, ai intrat in legatura cu domnul, nu ? cum se face ca acelasi Duh Sfant care lucreaza in continuare in adunare ( daca s-a coborat deja la partasie ) prin predica, prin rugaciune, NU IL MAI MISCA pe cel ce bate din palme cu atata valva ? DUHUL e de vina sau ce a fost a fost doar un lucru firesc ( batutul din palme care trebuie sa exprime bucuria ) ? si bucuria este roada duhului , sa nu uitam !
eu nu pot sa inteleg un predicator ca predica inspirat de domnul si la rugaciune e zero ! predica inspirata se capata printr-o viata de rugaciune, deci cine predica stie si sa se roage ! nu poate sa-i placa sau sa-l miste numai una si cealalta nu !
in fapte vedem cele patru lucruri care nu lipseau bisericii : Ei stăruiau în învățătura apostolilor, în legătura frățească, în frîngerea pînii, și în rugăciuni. astea sunt un tot unitar, nu se pot lua separate
asa e si cu partasia aceasta cantari, rugaciuni, predici. nu se poate ca una sa te miste si alta sa te lase mort. nu pot sa iubesc doar cantarea si predica sa ma plictiseasca daca sunt un om duhovnicesc.
ori pilda cu saul nu se potriveste. sau poate da ! e nevoie de cantare sa ne miste ca pacatul stapaneste ( si prin el duhurile necurate ) si ne amaraste. dar unde e oare David ca sa cante asa ca sa fuga duhurile ? multi se cred iscusiti ca david in cantarile lor ( asa spune biblia )
daca e asa cum spui, atunci sa nu-i condamnam pe cei ce nu sunt ca noi si bat din palme ca noi dar mai au si muzica rock ( a noastra a devenit evreiasca sau mai bine zis orientala) , ba chiar danseaza ( ca David din vechime ) se bucura si isi exprima bucuria pentru domnul ! ca doar cine poate sa spuna daca e prin duhul sau prin fire, nu ?! e o chestiune personala doar, nu ? |
|
Deconectat |
17447. Postat la 20/03/2012 21:06 - 4792z0h27m |
|
|
Draga Sanda, ma bucur ca am cu cine sa vorbesc, insa eu am sa ma limitez la "batutul din palme, bine?
Te rog sa-mi raspunzi sincer si cat mai simplu la urmatoarea intrebare:
Este pacat sa bati din palme la o cantare, indiferent ca esti plin de Duhul Sfant sau nu?
|
Deconectat |
17496. Postat la 24/03/2012 18:58 - 4788z2h34m |
|
|
nu este pacat ! dar nici duhovnicesc sa nu fie prin Duhul ! ori noi cautam sa ne zidim sufleteste in DUHUL si nu in fire !
intrebarea e una capcana !
toate imi sunt ingaduite dar nu toate zidesc ! toate imi sunt ingaduite dar nu toate sunt de folos ! toate imi sunt ingaduite dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine !
si as mai adauga:
toate imi sunt ingaduite dar nimic nu trebuie facut fara Duhul !
toate imi sunt ingaduite dar sa nu ajung formal !
imi amintesc mereu de cuvantul din scriptura care mi-l pune intotdeauna un frate in fata : " nu se cade imparatilor, Lamuele, sa bea vin ! " de ce oare, nu sunt si ei oameni, nu au ei mai multe drepturi decat un om de rand ? dar NU SE CADE !
la fel si noua: nu se cade crestinilor sa se manifeste astfel ! nu facem din adunare nici galerie, nici club, nici casa de cultura, nici discoteca, nici petrecere ! adunarea este sfanta ! un loc unde te bucuri tremurand ! bucurie cu cinste, respect, adorare a domnului in curatie cu toata sfintenia si teama ! cand Duhul sfant vine peste adunare, fa-o cu toata bucuria ! dar nu-i uita limitele ( nu omenesti ci cele de buna randuiala sfanta ) |
|
Deconectat |
17502. Postat la 24/03/2012 21:14 - 4788z0h18m |
|
|
Draga mea, imi pare rau ca pui problema astfel.
Intrebarea mea a fost una de intelegere corecta a situatiei, nu de a prinde pe cineva in capcana.
Voi incepe expunerea mea cu un indemn din Cuvantul Domnului:
"Bateti din palme, toate popoarele! Inaltati lui Dumnezeu STRIGATE de bucurie!"(Psalmul 47:1)
Consider ca nu trebuie neaparat sa fii plin de Duhul Sfant ca sa faci acest lucru.
Bucuria este simtita nu numai cand esti plin de Duhul Sfant, ci cand cineva drag se intoarce acasa, cand ai ce manca sau ai de lucru...bucuria vine cand te intalnesti cu fratii, cand mergi la sarbatorile Domnului.
Dar ca sa ma fac inteleasa am sa explic in termenii cei mai simpli posibili o bucurie pamanteasca...
Cand mergem la nepoti si ne vad, ne ies inainte si plini de zambete curate incep sa bata din palmute de bucurie, acest lucru il fac involuntar, instinctiv fac acest gest, deci, draga mea, in sine a bate din palme nu este pacat.
Imagineaza-ti pe Domnul Isus in trup in adunare, da?
Acolo sunt adunati si vecinii si strainii... si fratele pastor ne spune:
Bateti din palme toti, dati cinste Domnului Isus!
Astepti Duhul Sfant sa coboare, sa te umple mai intai? Ce fac vecinii, ce fac strainii? Pentru ca ei vazandu-L acolo pe Isus cred in El si incep sa se bucure impreuna cu noi, incep sa bata din palme si sa strige de bucurie!
Acum intreb: Cu ce se greseste cand batem din palme?
Pentru ca asta se face cand se canta, se lauda, se cinsteste Dumnezeu!
Daca suntem plini de Duhul Sfant este si mai bine, insa eu am vrut sa scot in evidenta faptul ca pe Domnul poti sa-L lauzi si cand nu esti plin de Duhul Sfant, secretul este sa crezi in Mantuitorul!
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
17505. Postat la 25/03/2012 09:22 - 4787z13h10m |
|
|
Sincer scumpele mele cat despre mine eu ma bucur si acasa cu micutii mei ,ei bat din palmele lor micute instictiv ,asa cum spune si sora Lucia ...este o bucurie care vine din interior si se manifesta ca atare ,nu putem noi niste adultii sa stingem bucuria unor copilasi spre exemplu ,daca ei bat din palme exprimandu-si bucuria lor curata de altfel si pura, sa bata din palmutele lor si sa-si exprime bucuria lor inocenta, ei ne sunt un exemplu pe care multi l-au uitat.
In adunare la mine fratii nu bat din palme ,dar nici nu se impotrivesc batutului din palme .
Sincer la sarbatoarea Tranbitei ne-am adunat mai multi din alte parti ca deabea am avut loc in casa de rugaciune ,printre ei era un batranel care de bucuria tineretului isi impreuna palmele lui tremurande ,dar avea o bucurie care se vedea pe fata lui si era sincera ,acolo nu era vorba de fire ci de exprimarea unei bucurii ...ca eram cu totii stransi la o lalta si ne bucuram in cantari in sunetul chitarilor si a altor intrumente .
Suntem creatia mainilor Lui ne-a facut cu auz care este o binecuvantare , este vorba de sunet ,pe care surzii nu-l cunosc si totusi ei bat din palme fara sa cunoasca sunetul cu cat mai mult noi care-l cunoastem sa nu batem din palme in bucuria sunetului?
|
|
Deconectat |
17563. Postat la 27/03/2012 21:01 - 4785z1h32m |
|
|
nu va pot contarzice in problema pusa in fata cu bucuria copiilor ! dar asta nu inseamna ca acei copii au o relatie la nivel spiritual cu cel pentru care isi exprima bucuria ?
asa stau lucrurile si in problema inchinarii noastre ! nici eu nu sunt impotriva batutului in palme ! singura problema este ca a degenerat aceasta devenind un obicei in forma de inchinare printre frati, nemaiavnad nimic in comun cu bucuria sincera !
mai intai vine mamica sau bunica ( in exemplul pe care l-ati dat ) si cand o vede copilasul incepe sa se bucure !
deci mai intai sa vina domnul si prezenta lui si apoi sa bata fiecare din palme ca eu personal nu ma poticnesc ! dar am fost de curand martor la o astfel de manifestare in care cei cu pricina au fost la urma intrebati: de ce bateti din palme ? la care raspunsul a fost : pai nu asa se face ? eu asa am inteles ! altul a dat raspunsul si a zis; pai l-am vazut pe celalalt si m-am luat dupa el !
vedeti cat de neinteleasa este lucrarea aceasta printre farti si cat de deformata a ajuns ?
versetele aminitite nu sunt un temei puternic ! asa au ajuns unii sa poarte steagul lui israel prin adunari si sa-l fluture pe motivul versetului care spune acelasi lucru: sa fluturati steagul peste neamuri ( daca nu gresesc si nu mai stau sa-l caut acum, cu singuranta stiti despre ce vb )
altii danseaza pe aceleasi cantari ca si David care dansa in fata chivotului !
ori au fost cazuri cand din adunare la astfel de manifestari, musafirii au iesit afara facandu-si cruce zicand: doamne fereste ! da ce-i la pocaitii astia ? discoteca ?
deci se cuvine sa ne controlam manifestarile ! ca nu se cada asa tam nesam sa ne dam drumul fara limite si buna randuiala ! |
|
Deconectat |
17581. Postat la 28/03/2012 14:01 - 4784z8h32m |
|
|
Draga Sanda, sfatul meu, daca nu esti impotriva batutului din palme, canta, bate din palme, da glorie si slava Dumnezeului nostru si nu te mai amara atata de ce vezi in jur , roagate pentru sinceritate, iubeste pe cei firesti, da din dragostea ta si celor din jur si da o farama din bucuria ta celor ce nu o au.
Astfel vom ajunge la desavarsire impreuna, Imparatiea este facuta pentru toti, iar pocainta este personala, nu putem avea pretentie de la cei din jur, mai intai noi, iar Dumnezeu sa corecteze ce mai este de corectat, nu?Aleluia!
|
Deconectat |
17617. Postat la 29/03/2012 17:52 - 4783z4h41m |
|
|
draga lucia,
nu putem sta cu mainile in san lasandu-l pe domnul sa rezolve el toate ! sunt lucruri care ne apartin si responsabilitati daca vedem ca vrajmasul castiga teren sa sun din trambita semnalul de lupta !
sti ce spunea pavel: cum se poate cineva sa cada si el sa nu arda din pricina asta ? pe langa problemele de afar il ardea grija pentru biserici in fiecare zi !
asta da atitudine de dragoste fata de domnul, caci dragostea nu se bucura de rau ci de adevar si neprihanire !
prea au patruns lucruri care imita harul si lucrarea duhului si prea sunt imbratisate si ridicate in slavi de unii fara sa fie macar constienti ! problema e ca nici nu le place sa fie invatati ci sa arate ce stiu ei ! pocainta este intr-adevar personala dar partasie este comuna ! luam toti o parte din aceeasi paine franta ! suntem madulare unele altora si daca unul e bolnav si celalalt simte durerea si problema e ca sunt unele boli periculoase si contagioase care se extind la madularele din imediata apropiere ! hai sa oprim boala si microbul din timp sa nu se agraveze situatia !
feriti-va de orice se pare rau ! sa aparam ce este bine dar sa nu aparam peste masura ceva ce poate degenera intr-o boala de falsitate spirituala !
multa pace ! |
|