Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Pacea să fie între zidurile tale, și liniștea în casele tale domnești!"
Psalmii 122:7

Cugetarea zilei
"În lumânare, esențialul nu este ceara care lasă urme, ci lumina."

Antoine de Saint-Exupery

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 9
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Bateți din palme! E corect în adunarea Domnului?
Pagina 2 din 8 < 1 2 3 4 5 > >>
Deconectat RE: Bătăile în palme în adunare
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1078. Postat la 29/10/2009 20:11 - 5665z1h55m
Oricum, cred ca mai important este sa aratam in timpul vietii respectul si afectiunea noastra fatsa de persoanele din jurul nostru indiferent de gradul de rudenie decat dupa moartea lor insa un comportament mai retinut pentru o perioada de timp nu cred ca ar fi rau pana si pentru cei pt care am putea fi o pricina de poticnire ca si in exemplul mai sus amintit. Gata cu off-topicul smiley

Haideti mai, ia ziceti unde sunt acele adunari cu frati plini de putere si bucurie in care sa ne bucuram si noi sa batem din palme si sa-L laudm pe Domnul ! ?

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
abdon
1079. Postat la 29/10/2009 20:12 - 5665z1h54m
Arareori gasesti la Hunedoara, in Biserica unde este Pastor Fratele Sandu, dar cel mai mult, din auzite, is bucurii la Biserica din Ineu, si in cea de la Arad, deocamdata pe aici am mai fost. Urmeaza sa ma duc si pe partea Lugojului, poate voi gasi si acolo asa ceva !?

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

ramonika
1080. Postat la 29/10/2009 20:13 - 5665z1h53m
Asa stiu si eu ca la Arad si la Ineu sunt cele mai mari bucurii..............acolo poti sa te simti in largul tau si daca iti vine sa bati din palme asta faci ca nime nu are nimic cu tine... Nici la noi la Câmpia nu sunt restricții smiley
laura
1081. Postat la 29/10/2009 20:14 - 5665z1h52m
Multe vorbe ptine fapte...avem retineri?...oare de ce?...nu suntem siguri de ce spune Biblia?....care este motivul?

de multe ori simteam nevoia sa bat din palme si pur si simplu aveam retineri simteam ca toata adunare se uita la mine si simteam ca nu sunt de acord cu asta...dar fratilor...cand dorinta vine din inima...si cand simti prezenta Domnului cand canti o cantare din inima si iti vine sa bati din palme ...bate...

imi amintesc in urma cu o luna...am avut invitati la noi in adunare pe fratii de la Arad si Ineu..era asa un har in adunare si simteam ritmul cantarii asa adanc in inima mea si am spus fie ce o fi....biblia spune "Bateti din palme", "Inaltati strigate de bucurie" si am inceput sa bat din palme dar mi-am lasat capul in jos sa nu vad expresia fetelor celorlati si sa ma opresc...dar ce credeti a inceput mai mult de jumate adunarea sa bata din palme, a fost minunat....
Aurelc
1082. Postat la 29/10/2009 20:14 - 5665z1h52m
Ma bucur de experienta pe care ai trait-o Laura ! Si mie mi s-a intamplat de atatea ori sa vreau sa bat din palme din toata inima si totusi de putine ori am si facut-o... smiley ( Am totusi si o mica scuza... : uneori cand voiam sa bat din palme, cantam la chitara... si deci amandoua deodata nu se poate .. 8) )

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
magda_cluj
1083. Postat la 29/10/2009 20:16 - 5665z1h50m
mie nu prea imi place intrebarea asta unde sunt bucuri deastea

serios e ca si cum asi zice .... mergeti toti acolo ca e asa de super
dc nu incercati mai bine sa faceti o astfel de admosfera in bisericile de unde sunteti voi?
cand a fost ultima data cand ati zic fratilor si surorilor ca ii iubiti? sau cand a fost ultima data cand ati cantat o cantare cu toata daruirea pt Domnul fara sa te intereseze ce gandesc cei de langa tine?

oricum asta e doar punctul meu de vedere
dar i-a incercati sa raspunde-ti in cuget la intrebarile alea....

pace sa aveti in inima.....

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
abdon
1084. Postat la 29/10/2009 20:16 - 5665z1h50m
da, la Hunedoara, se bate din palme, si eu cand le am libere, bat din palme.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

magda_cluj
1085. Postat la 29/10/2009 20:17 - 5665z1h49m
da si la cj in biserica de unde sunt eu .... se bate din palme nimeni nu se uita ciudat la tine....
daca tu asa simt in acel moment ... Slava Domnului....

vedeti deja am gasit inca doua biserici pe langa ineu si arad deci cred ca e buna teoria mea
nu-mi plac generalizarile astea .... dc sa nu facem din casa noastra un locusor al Domnului?

pace sa aveti in inima.....

Dumnezeu e veșnic pe primul loc .... Domnul e dragoste nu uitați asta niciodată
ady
1086. Postat la 29/10/2009 20:19 - 5665z1h47m
am fost in vara asta in jud galati la o bis penti de aprox 2500 de membri si acolo cand se canta toti bateau din palme era asa un har (credeam ca sunt in cer) acolo chiar nu puteam sta fara sa nu bat din palme parca ................nu stiu sa va explic poate o sa experimentati voi , am mai fost pt 3 zile de rugaciune pe muntele Ponoare "Rugul Aprins" si nu puteai sa nu bati din palmi de bucurie mai ales cand in timpul rugaciuni D-l vindeca pe loc
abdon
1088. Postat la 29/10/2009 20:21 - 5665z1h45m

pentru cei cunoscatori, ai adevarului, si ai poruncilor lui Dumnezeu, gasesc si psalmii a fi niste porunci. De exemplu acolo spune: Bateti din palme toate popoarele!

fullban1
1090. Postat la 29/10/2009 20:23 - 5665z1h43m
Și care ar fi momentele când se poate aplauda în adunare ?

Se pare cã Psalmul 47 : 1 ( psalm ce nu este scris de David ) , nu spune cã se bate din palme în adunare .
Dacã extindem studiul ( cãci dacã rãmânem la un singur text putem nãscoci aberaþii ) , vom mai gãsi scris despre acest lucru ceva în Isaia 55 : 12 " Da veþi ieºi cu bucurie ºi veþi fi cãlãuziþi în pace . Munþii ºi dealurile vor rãsuna de veselie înaintea voastrã ºi toþi copacii din câmpie vor bate din palme .

Aici se pare cã ecoul strigãtelor de bucurie ce va precede eliberarea de pe acest pãmânt va rãsuna pe toatã suprafaþa þãrii .
Copacii din câmpie , pare sã se refere la oamenii mântuiþi ºi salvaþi .
Nici o aluzie de a se bate din palme în adunare .
abdon
1091. Postat la 29/10/2009 20:25 - 5665z1h41m
una este a se aplauda, si una este a bate din palme ( din punctul meu). Adventistii bat din palme ca la spectacol, spre deosebire de noi sambatarii cu sarbatori, care batem din palme, nu dupa ce sa terminat o cantare, sau dupa ce a cantat cineva, sau dupa ce a predicat cineva, asta inseamna sa il aplaudam, sal laudam pe om, ci noi batem de bucurie incantare, odata cu contaxtul cantarii, nu vom bate niciodat la o cantare de jale, sau iertare ... . E pre lung ce am scirs

fullban1
1092. Postat la 29/10/2009 20:26 - 5665z1h40m
Cred cã îi confunzi pe adventiști cu martori .
În 18 ani de când îi cunosc , nu i-am vãzut sau auzit bãtând din palme la nici un serviciu Divin . Scuze .
Pe martori însã , permanent .

Aurelc
1093. Postat la 29/10/2009 20:26 - 5665z1h39m
Ia adu-ți aminte de evanghelizãrile acelea ce se transmit la ei prin satelit ( mi se pare cã an de an...) Ce se întamplã în salã dupã ce terminã cineva de cântat un cântec, solo sau cu grupul sau corul ??? Sau vrei sã zici cã nu ai fost niciodatã la asemenea "evanghelizãri " ? (aici vorbesc de adventiști nu de martori...cã la martori încã nu am fost niciodata )

abdon
1094. Postat la 29/10/2009 20:28 - 5665z1h38m
am zis-o si o mai zic inca odata fratilor, lucru pe care l-am invatat si eu de la un alt frate:

Fratilor daca bati din palme intimpul unei cantari, rugaciuni, Il lauzi pe Domnul, daca o faci dupa ce s-a gatat aceasta, il lauzi pe om.

Cand bati tu din palme?

fullban1
1095. Postat la 29/10/2009 20:30 - 5665z1h36m
Aurelc a scris:
Ia adu-ți aminte de evanghelizãrile acelea ce se transmit la ei prin satelit ( mi se pare cã an de an...) Ce se întamplã în salã dupã ce terminã cineva de cântat un cântec, solo sau cu grupul sau corul ??? Sau vrei sã zici cã nu ai fost niciodatã la asemenea "evanghelizãri " ? (aici vorbesc de adventiști nu de martori...cã la martori încã nu am fost niciodata )

La acele evanghelizări participau oameni din lume și nu erau instruiți că nu se face așa ceva , chiar dacă nu sunt în casa de rugăciune . Deci cum puteau să-i oprească din gestul lor ?
Pedro V
1096. Postat la 29/10/2009 20:31 - 5665z1h35m
CAND BATEM DIN PALME SUNTEM CERCETATI DE DOMNUL SI ASTA SE INTAMPLA FIE LA RUGACIUNE FIE PRIN CANTARILE CU HAR CARE SE CANTA IN BISERICILE CU DUHUL SFANT!!!!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
abdon
1097. Postat la 29/10/2009 20:31 - 5665z1h35m
Mă întreb: Oare de când nu s-a mai bătut din palme la Câmpia Turzii? Cu bucuria tinerilor, iată că s-a împlinit și aici Cuvântul. Bate-ți din palme toate popoarele!.

flower
1098. Postat la 29/10/2009 20:32 - 5665z1h33m
imi place foarte mult sa aud cum se canta in adunari psalmul ,,Bateti din palme,toate popoarele,, pentru ca in acel moment parca simti sa faci exact cum zice psalmul: sa bati din palme!

Dar dragii mei, trebuie sa fim sinceri cu Dumnezeu si cu noi insine,asa ca ,,batem din palme,, atunci cand simtim acest lucru si nu pentru ca fratele sau sora face asa...acest sentiment sa curga din inima....si atunci bucuria va fi deplina!!!!!
recunosc ca am obiceiul de a bate din palme,dar nu fac acest lucru tot timpul!de ce?pentru ca uneori nu sunt indemnata!dar sa stiti ca daca cineva nu bate din palme,asta nu inseamna ca nu are bucurie in inima!

te ai nascut sa fi original,nu sa mori o copie!
fullban1
1099. Postat la 29/10/2009 20:33 - 5665z1h33m
Am vazut biserici unde se bate din palme dupa fiecare program . A devenit o obisnuinta si nu stiu daca este atat de bine . Cred ca sunt momente si momente cand se poast manifesta si asa . De fapt , pana acum , in acesta Biserica , nu am participat la nici un program cand sa se bata si din palme .

Pagina 2 din 8 < 1 2 3 4 5 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19164158 vizite unice Powered by PHP-Fusion