Frate Iedidia,acele biserici unde se bate din palme la sfarsitul programul sunt de fapt biserici unde se aplauda si nu se bate din palme pentru a proslavi numele lui Dumnezeu,ci doar asa de forma!!
Domnul sa ne dea intelepciune ca sa nu facem anumite lukruri doar din obisnuinta,ci sa le facem din dragoste pentru El!
Domnul sa ne binecuvinteze!
Asa am inteles si eu soro , ca prea avea iz de teatru . Si nu-mi placea de fel , ba chiar plecam dupa prima manifestare de acest fel , ca de fapt era aplaudat omul care vorbea , sau programul , cantarea , poezia . Am vazut din filmuletele postate pe forum si asa mai merge , dar si in aceste postari mai sunt scapari , pentru ca sunt luate si din alte biserici .
Auzi teatru, si filmulete pe forum, nu inteleg, voi v-ati nascut "spiritual" in eprubeta?
Va rog sa ma scuza-ti dar in afara de internet ce biserica frecventati?
Daca ati simtit bucurie fara a bate din palme, aveti idee cu cat la % este mai mare bucuria cand iti vine sa bati din palme, si vorbesc de momentul cand se canta o cantare, sau in timpul de rugaciune?
Ce sa zic, sunte-ti noi in biserica, nu ati apucat bucuriile care erau intre fratii batrani, eu am apucat sfarsitul lor, cu parere de rau, ca s-au stins mai toti, iar acum vin niste oameni plini de eu, cultura lumeasca, sa dea lectii celor ce au mai ramas in slabul foc.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
RE: Bătăile în palme în adunare
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1103. Postat la 29/10/2009 20:36 - 5665z1h33m
Asa am inteles si eu soro , ca prea avea iz de teatru . Si nu-mi placea de fel , ba chiar plecam dupa prima manifestare de acest fel , ca de fapt era aplaudat omul care vorbea , sau programul , cantarea , poezia . Am vazut din filmuletele postate pe forum si asa mai merge , dar si in aceste postari mai sunt scapari , pentru ca sunt luate si din alte biserici .
Da, asa e fratilor. uneori si eu cand se canta cate o cantare din inima lui Dumnezeu, simt cercetarea Duhului Sfant si-mi vine nu numai sa bat din palme, ci si sa sar in sus :-) ... dar ma mai controlez, ca in toate lucrurile e bine sa avem masura . Oricum, "Bateti din palme" ramane o recomandare Biblica, daca nu chiar o porunca :-)
Domnul sa ne dea inimi bune si indrazneala sa batem din palme spre slava Lui , ca o marita imtotdeauna! Aleluia !
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1106. Postat la 29/10/2009 20:38 - 5665z1h31m
In momentul acela parca te simti cel mai fericit cand bati din palme ca simti cu adevarat pe Domnul si intradevar frate ovi uneori apare si o energie incat ati vine sa sari in sus de bucurie dar de rusinea altora te abti si asta :no: nui prea bine caci Duhul se manifesta iar trupul se impotriveste.Am vazut pe youtube niste manifestari ale Duhului Sfant bine ca si voi leati vazut e imposibil sa nu vedeti,si pare interesant cum bat din palme,danseaza si striga cat ai tine puterea,insa in manifestarile care le fac se vede clar ca sant si Duhuri ale raului. De aia e bine sa ne si controlam si sa ne abtinem in unele cazuri pentru alti frati.
- că cei care bat din palme, trebuie să o lase moale, că se ispitesc frații, care nu bat, se supără,
- oare de ce, cei care nu bat din palme, nu se gândesc: pentru ca frații să nu se supere, să nu dea înapoi, să batem și noi?
Întotdeauna majoritatea condamnă minoritatea, de pildă: cei care țin Duminica, ca zi de odihnă se văd superiori, față de ..., cei care mănâncă carne de porc, se văd puternici față de ... .
Cam așa e și cu ideea aceasta, cei care nu bat deși nu au un suport bine definit, biblic, dar au îndrazneala de a critica, că sunt duhuri străine, introducandu-l și pe obișnuitul "PARCĂ", adică: "parcă am fii", sau: "parcă suntem", sau "parcă și dacă nu era ... ."
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
frate Abdon pai daca nu vine Duhul Sfant ca peste David nu avem cum sa canti ,bati din palmi,starui in rugaciune,plangi,postesti,ramane in invatatura apostolilor,in lucrarile Duhului Sfant,strigi la Domnul!!!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Pazeste-ma ca lumina ochiului ,ocroteste-ma la umbra aripilor Tale..!
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1927. Postat la 01/01/2010 19:20 - 5601z2h50m
Shalom! Sunt nou pe-aici, dar indraznesc sa emit cateva consideratii amestecate, adik, de ordin biblic, teologic, personal, relational sau comunitar. 1: Scriptura indemna intr-un singur pasaj Bateti din palme, Ps. 47:1. Amintesc o intrebare pe care am ridicat-o si in alte topicuri: de unde ne extragem doctrinele, din 2-3-4 pasaje solide, clare cu privire la un subiect, sau dintr-un indemn rostit O SINGURA DATA, si in Psalmi, care e literatura poetica, cu multe figuri de stil (metafore, hiperbole), si nu literatura istorica si narativa?...Cum facem interpretarea textelor controversate, frati scumpi? Iar isaia 56 e metafora, si aici sunt de-acord cu fr. Iedidia. 2: Noul testament: Au batut Mesia si apostolii din palme?...sau biserica primara? Scrie in Epistole, pe undeva?...sau Biserica, in istoria ei, asa pervertita cum a fost?...Deci, din punctul de vedere invatzatoresc, nu este biblica, dar nu zic k este anti-biblica.... 4: Din pdv pastoral si comunitar, care difera de pdv invatzatoresc: vin oameni in adunare, obisnuiti k in adunarea sau in biserica lor nu se bate din palme...Vrem sa-i shocam, sau sa le lasam impresia de efuziune (knd, de fapt, e vorba de multe ori de manifestari firesti si superficiale)? Zicea cineva k nu-i pasa de ce zic cei de langa el/ea (nu spun ce gen are, sa nu-l/n-o fac de rusine) atunci knd bate din palme...Foarte rau! Comportamentul crestin trebuie NEAPARAT sa tina cont si de ce zic altii, nu sa se intrebe, ks i Cain: sunt eu pazitorul fratelui meu?...Da, sunt...Va reamintesc faptul k, de exemplu, I Tim. 3:7 spune k un presbiter trebuie sa aiba o buna marturie kiar si din partea celor de-afara...adik, nici outsider-ii, necredinciosii, sa nu gaseasca in el o pricina de poticnire! Si inchei: personal, nu ma deranjeaza nici sa aud batai din palme, nici sa vad adunari care nu practica aceasta. E vorba de ingaduinat crestina: fiecare are o anumita lumina, si rugaciunile noastre trebuie sa fie sa crestem impreuna, sa ne maturizam impreuna. dar, repet, kiar dak nu-s impotriva batailor din palme, nu pot nici sa afirm k ar fi biblic si k nu s-ar poticni unii in asta.
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
"outssider-ii", de pe la Hunedoara, zic ca de ar fi pocaitii ca negrii aia de la televizor, atunci ar mere si ei la biserica, ca asa le plac.
de obicei se potic-impietresc cei din 'launtru.
Daca oamenii , sau fratii nu vor dori sa bata din palme de bucurie ca au fost rascumparati, inaintea Domnului, de la moarte la viata, atunci vor bate din palme raurile si copacii din campie ( Psalmi 98:8; Isaia 55:12), sau poate ca aici nu este vorba de rauri, de copaci!?
Oare cine ii va opri sa se bucure inaintea Domnului si sa bata din palme, se vor deranja ei ca unora nu le convine de bataia lor din palme?
Sunt curios, de acesti frati care s-au poticnit si de mine, cum, ce vor face, ce reactie vor avea, cand se vor afla in mijlocul evreilor, a mesianicilor? Ca dupa cate am inteles eu, bucuriile lor sunt incomparabile pe langa ale noastre, ei chiar si danseaza, sau se leagana, ce vor spune acesti frati lor?
- Evreilor, numai dansati, nu va mai leganati, numai bateti din palme, ca noi ne poticnim, la noi asa ceva nu a existat in Biserica, Domnul nu a facut asa ceva!
Si evreii cand vor auzi, se vor mira, si vor spune :
- Deoarece neamurile se poticnesc, vom canta usor si subtire, ca asa a venit Duhul Domnului la Ilie ( de parca toti ar fi Ilie ).
Ne ne ne, nu cred, ori ti pasul cu ei, ori it vezi de treaba, sau ma pomen, ca mi s-ar spune: - Da frate Abdon, dar ei sunt evrei! oi oi oi As spune atunci ca si Legea, si Poruncile, si Sarbatorile, si Dumnezeu , si Mantuirea, sunt tot a lor. Adica cum astea sunt si a lor, dar si ale omului, la fel si ... .Cred ca numai are rost.
Doamne,cat de mult te iubesc,cant cu mintea,dar cat si in Duhul Sfant,iar atunci simt puterea Ta in adancul sufletului meu,Bat din palme si ma bucur in Tine Dumnezeul meu,nimeni nu ma va convinge sa sting DUHUL,doar El mi-a ramas pana la venirea Ta,El ma mangaie in suferinta si ma calauzeste pe calea Ta.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5548. Postat la 10/12/2010 20:40 - 5258z1h30m
paçe fratilor !
ar fi mai bine sa bata din palme deçit sa doarma in adunare
1 Corinteni 14
26Ce este de făcut atunci, fraților? Când vă adunați laolaltă, dacă unul din voi are o cântare, altul o învățătură, altul o descoperire, altul o vorbă în altă limbă, altul o tălmăcire, toate să se facă spre zidirea sufletească.
Simbatarul spunea ca ; batrini povesteau ,,cind se pogora Duhul sfint ... nu se puteau opri. noi in sac.batem din palme chiar si cind nu se pogoara Duhul Sfint ci si cind sintem bucurosi de o cintare sau o rugaciune facuta cu toata inima- e drept nu aplaudam ; dar cind cuvintul lui Dumnezeu e la lucru prin slujitori lui se mai intimpla ca cineva sa bata din palme chiar si la predica ;fara sa aplaude
Pentru un mesianic chiar aplaudatul e ceva normal; pentru un penty-co e o fardelege- eu nu aplaud dar citeodata bat din palme
Sunt de acord cu batutul din palme cand ne bucuram in Duhul Sfant
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Da, asa e fratilor. uneori si eu cand se canta cate o cantare din inima lui Dumnezeu, simt cercetarea Duhului Sfant si-mi vine nu numai sa bat din palme, ci si sa sar in sus :-) ... dar ma mai controlez, ca in toate lucrurile e bine sa avem masura . Oricum, "Bateti din palme" ramane o recomandare Biblica, daca nu chiar o porunca :-)
Subscriu l-a ce ai scris Ovidiu,este adevărat că uneori simtim acea stare de bucurie in suflet,că suntem cercetati de duhul sfănt,dar nu putem face o poruncă in acest sens,dar nici nu mă poticnesc in acest obicei de-a bate din palme.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
MR.e drept noi nu putem extrage o doctrina doar din un singur pasaj- orice trebue sa aiba marturia a doi ori trei martori nu ? acum despre batutul din palme ; scripturile vorbesc in mai multe locuri despre aceasta nu numai in psalm 47 v 1 aici e o mica lista cu citiva martori( nu ma lua in unghii) dupa cum urmeaza ; ezek,6 v11
ezek , 21 v 17
Citind de la început postările la acest subiect, am văzut păreri Pro si Contra la bătăile din palme în adunare, cu majoritatea pentru bătaia din palme. Mă alătur și eu lor dar celor care sunt mai subiectivi în folositul ei. Adică... toate î-și au timpul lor.
Într-o postare, cineva a amintit de o situație unde a fost bucurie/cercetare în adunare și a simțit nevoia să bată din palme, dar s-a reținut gândindu-se la ce vor zice frații din jur pentrucă nimeni nu mai batea din palme. Eu am fost într-o situație asemănătoare într-o biserică ,dar la celălat pol - toți băteau din palme(la toate cântările), dar eu nu am simtit să bat din palme, totuși să nu fiu o pricină de poticnire pentru ceilalți din jur, am bătut și eu din palme. (dacă ar fi fost ceva nebiblic, aș fi procedat altfel).
Ce vreau să zic aici, e să nu facem lucrul acesta doar din obișnuință, că atunci seamănă mai mult a spectacol. Una e să participi într-o atmosfera de bucurie, când ești cercetat de Duhul sfânt, și simți nevoia să bați din palme, și alta e să bați din palme din obișnuință sau pentru că toți din jur fac așa.(exemplul meu). Atunci bătaia din palme poate nici nu mai e cauzată de bucurie.
Asta zic, nu să judec pe cei care folosesc bătaia din palme mai tot timpul, î-mi dau doar părerea.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6