Deconectat |
RE: Bătăile în palme în adunare |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7404. Postat la 26/01/2011 03:35 - 5211z18h20m |
|
|
Shalom!
Fratelui Sword:
Ezec. 6:11: Bataie din maini (palme) si izbitura din picior (o data, sau de mai multe ori?) ca semn de bocet. Atentie: termenul "Vai!" arata vaietul, bocetul, ca specie lirica.
Ezec. 21.17: Bataia din palme a lui YHWH, semn de bucurie. O bataie din palme sau mai multe?... Antropomorfism, e o figura de stil, Dumnezeu nu are palme.
Ezec. 22.13: Bataia din palme a lui YHWH, ca semn de repros, de judecata. O bataie din palme, sau mai multe?... Antropomorfism, e o figura de stil, Dumnezeu nu are palme.
Is. 55.12: copacii din campie vor bate din palme, ca semn de bucurie. Atentie: personificarea naturii, despre care se spune ca participa la bucuria intoarcerii evreilor din exil.
Plangeri 2: 15: bataie din palme, ca semn de dispret.
Naum 3:19: bataie din palme, probabil ca semn de bucurie a razbunarii
Din aceste ocurentze avem, dupa cum urmeaza:
Dumnezeu bate din palme (antropomorfism, deci figura de stil):
1 data ca semn de bucurie.
1 data, k semn de repros.
Oamenii bat din palme:
1 data ca vaiet.
1 data ca dispret
1 data ca bucuria razbunarii.
Natura bate din palme (Personificare, deci figura de stil):
1 data, k semn de bucurie.
Concluzii:
Fiecare trage concluzii pentru sine insusi/insasi, eu nu am inca o convingere. Tema data mi-a deschis apetitul de studiu...
Eu plec spre dictionarele mele,
Si bat din palme spre voi de "La revedere!"
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|
Deconectat |
Lucia (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7422. Postat la 26/01/2011 19:47 - 5211z2h7m |
|
|
Frate Roman,pana la urma ai batut din palme...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7541. Postat la 29/01/2011 20:16 - 5208z1h38m |
|
|
Sora Lucia, ASTA ai priceput?...
Binecuvantari!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|
Deconectat |
Allexandra (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
9305. Postat la 12/03/2011 19:33 - 5166z2h21m |
|
|
eu sunt cu totul de acord cu batutul din palme prin asta eu Ii aduc cinte Lui Dumnezeu si doar Lui foarte bine a expus toate lucrurile Fr. Roman  |
|
Deconectat |
Hadassa (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13678. Postat la 09/09/2011 20:01 - 4985z2h53m |
|
|
Sunt de parere ca prin a bate din palme la (cantantari,etc) ne exprimam bucuria.Precum spune si psalmistul in Psalmul 47 1Bateți din palme toate popoarele! Înălțați lui Dumnezeu strigăte de bucurie! 2Căci Domnul, Cel Preaînalt, este înfricoșat: El este Împărat mare peste tot pământul.) nu vad ceva gresit prin asta.Daca ati gasit ceva dovezi impotriva va rog sa imi spuneti .
|
|
Deconectat |
13682. Postat la 09/09/2011 20:56 - 4985z1h58m |
|
|
Nu , nu sunt dovezi Hdassa, eu ma bucur astfel si sincer as striga chiar, dar ma abtin , pentru ca multi se poticnesc.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau. |
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13687. Postat la 10/09/2011 00:57 - 4984z21h57m |
|
|
Lumea are doua fete, sora Lucia, si ar trebui trasa una jos odata pentru totdeauna, daca canta Abdon, nu e voie sa se bata din palme ca el canta lumeste, dar daca canta Yash Moshe Roshe, e voie ca asta e evreu, dar ce canta nustim, dar se poate bate din palme, chiar daca canta psalmul cu textul: sa moara dusmanii. Cam asta e cu poticneala. Zicea Ap Pavel ca daca faci un lucru din incredintare nu e pacat, dar daca ..., asa ca daca simti nevoia sa canti Domnului din palme ... .
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13689. Postat la 10/09/2011 03:39 - 4984z19h16m |
|
|
Frate Abdon , eu nu cred ca am intalnit o persoana pe forum care sa fie impotriva. Chiar sunt asa de multi? Ma intreb de unde s-a mostenit si aceasta traditie?
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
13692. Postat la 10/09/2011 12:45 - 4984z10h10m |
|
|
Tu de acolo din America, intre Mesianici, nu stii ce se intampla in Romania intre Sambatari, ma intelegi? Si nu numai, si in Bisericile "Cult".
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13699. Postat la 10/09/2011 22:03 - 4984z0h51m |
|
|
Pace multă.
Dați-mi voie să comentez și eu despre "bătutul din palme".
Eu am mai zis de câteva ori, că am crescut într-o credință, unde se practica și bătutul din palme, în ce mă privește eu nu am bătut nici atunci și nici acum, la noi în adunare nu bate nimeni din palme, dar dacă merg în vre-o adunare unde frații și surorile bat din palme, eu mă opresc din cântat și savurez cu atâta plăcere bucuria celor ce bat din palme, încât mă simpțesc pe alt tărâm, acolo unde va fi numai bucurii de bucurii și iar bucurii.
Eu votez de fapt cu cei ce bat din palme, măcar că eu nu pot să bat, la mine culmea bucuriei este să plâng, eu plîng de bucurie, dar dacă eu am motiv de bucurie și frații bat din palme, vă spun drept, în numele Domnului, că a-ș zice așa:
Matei 17: 4. Petru a luat cuvântul, și a zis lui Isus: "Doamne, este bine să fim aici; dacă vrei, am să fac aici trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise și una pentru Ilie."
Frate Abdon, eu nu te cunosc decât de aici, dar cred că voi avea ocazia să te cunocsc și față în față, dar m-am hotărât să scriu la topicul acesta când am citit ce ai scris tu și dămi voie să redau un fragment: Lumea are doua fete, sora Lucia, si ar trebui trasa una jos odata pentru totdeauna, daca canta Abdon, nu e voie sa se bata din palme ca el canta lumeste, dar daca canta ....... . Frate scump, am auzit despre iscusința ta în ale muzicii, eu zic Domnul să te binecuvinteze că ai pus suflet și ai tocit nervi până ai ajuns aici, sigur melodia cântărilor pe care le cântăm noi, sunt pe melodii cam populare și dacă tu poți să faci ca atunci când ei acordeonul în brațe, ști să-l faci să plângă, îmi închipui ce iasă și eu cred că mai bine să cânte cine-va cum am spus mai sus, decât să mă asculte cine-va cum miaună acordeonul la mine.
Acuma și cântările noastre putem să le cântăm, așa cum zice țiganul: Cum vrei să-ți cânt, mai dă jale sau mai dă joc, ei bine și noi putem să le cântăm: Mai ca la Biserică sau mai ca la discotecă.
Noi cântările care se cântă mai ritmate, le cântăm mai rar și iasă super.
Cât despre bătutul în palme atunci când cânți tu, cu riscul că supăr pe cine-va, a-ș întreba pe cei ce nu le place ca atunci când cânți tu să se bată din palme, dacă Abdon ar cânta vai și amar, adică aiurea, ar fi voie să se bată din palme când cântă el? Și dacă cânți fain de ce nu?
Eu cred că dacă este motiv de bucurie și cei prezenți sunt de acord să face-ți un ansamblu complect, adică să cântați cu gura, cu acordeonul, cu alte instrumente pe care le aveți, iar cei ce nu pot cânta din instrumente, sau nu au instrumente și simpt nevoia să mai cânte în afară de cu gura și ei cu alt-ceva și au palmele cu ei, să cânte și cu ele, lăsații să aibă bucuria deplină.
Domnul să vă grăiască de bine.
Și Pacea să fie turnată cu dublă măsură.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
13701. Postat la 10/09/2011 22:24 - 4984z0h30m |
|
|
Eu il cunosc pe fratele Abdon si va spun eu ca el canta si cu acordeonul, si cu gura, si cu inima , si cu toata fiinta lui...eram la Gherta si la o nunta canta fratele Abdon , iar noi bateam din palme si altii priveau scena mai mult sau mai putin incantati...la masa era un copil cu bunica lui si copilului ii venea sa bata din palme, stiti cum fac cei mici, ei simt usor bucuria , dar bunica il oprea. Adoua zi ma intalnesc cu copilul si-mi zice(era fara bunica):,,Imi venea asa o bucurie aici(imi arata pieptul) dar bunica nu m-a lasat sa ma bucur".Am ramas impresionata...am meditat mereu la faptul ca noi desi simtim bucuria nu o lasam sa-si faca loc prin aceste manifestari, aici, batutul din palme, nu trebuie sa avem o bunica care sa ne opreasca ,ci noi singuri oprim bucuria.
|
Deconectat |
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13708. Postat la 11/09/2011 08:11 - 4983z14h43m |
|
|
Bună dimineața și multă Pace.
Soră Lucică, mi-ai mărit dorința de a mă întâlni cu fratele Abdon prin ce ai zis mai sus despre el:
Lucica a zis: Eu il cunosc pe fratele Abdon si va spun eu ca el canta si cu acordeonul, si cu gura, si cu inima , si cu toata fiinta lui...
Atunci oare de ce sunt unii care nu acceptă ca la așa o cântare să nu se poată bate din palme?
Fraților care pune-ți restricții, lăsați bucuria mântuirii să fie deplină în inimile celor ce vreau să se bucure bătând din palme în cinstea Domnului.
O zi bună și multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod! |
|
Deconectat |
Lavi (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13710. Postat la 11/09/2011 10:37 - 4983z12h17m |
|
|
Tare m-au uns la inimă cuvintele voastre , zic si eu ca bunul meu frate Nică ,demulte ori avem in noi un foc care arde spre slava Lui ,si de cate ori nu-l stingem fară sa ne dăm seama .....si cu ce.... cu maruntisuri ....of.....lasati focul mantuirii din voi sa ardă spre vesnicie ,că mare-i bucuria mantuirii,bateti din palme fratilor strigati Slava Lui ,dacă si niste pietre pot vorbii cu cat mai mult buzele noastre atinse de un carbune luat din foc,ridicati mainile .
Fiti binecuvantati ...si fratele Abdon să cante ca David ,cantă asa!!!! ....cand canti tu tot iadul sa fugă cu toata armata sa .....Fiti plini de Duhul Sfant ,putem fii si tristi si bucurosi in acelasi timp? Nu este adunarea noastră un prilej al strangerii noastre de bucurie?Si dacă este de bucurie atunci nu ar trebuii săavem fete incruntate......Dacă am dreptate să-mi dati dreptate iar dacă nu am dreptate să nu-mi dati dreptate.Eu vin la adunare să mă bucur si dacă am o tristete in inimă la adunare să găsesc o oaza de bucurie ,care sa-mi schimbe tristetea in bucurie.
Fiti binecuvantati!
|
|
Deconectat |
13734. Postat la 11/09/2011 21:40 - 4983z1h14m |
|
|
Parca ai scris un psalm sora Lavinia.
|
|
Deconectat |
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13736. Postat la 11/09/2011 22:51 - 4983z0h4m |
|
|
Ma bucur Lavinia ca esti plina de rafna si Domnul sa ne faca pe toti sa fim, sa cantam cu toti si sai dam slava Domnului... |
|
Deconectat |
costy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13749. Postat la 12/09/2011 18:59 - 4982z3h55m |
|
|
Asa de minunat ma simnt cand bat din palme la o cantare spre Slava Domnului parca Cercetarea inimii si a sufletului este mai mare . Multumesc Tatalui Ceresc care ma facut si mi-a dat maini sa pot sa Binecuvintez Numele Lui Cel Mare . AMIN
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! |
|
Deconectat |
fullban4 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13840. Postat la 14/09/2011 13:22 - 4980z9h33m |
|
|
Sfintenie , umilinta , teama deYHWH sau extaz spiritual ? Sa bati din palme(sau alte membre) si sa topai , sa dansezi , sa joci ca la hora in casa lui YHWH ? Groaznic , cum sa raspindit spiritul si influenta carismatica in crestinism ! Unde scrie ca modelul vostu Yahshua s-a comportat asa in timpul vieti SALE pe pamint ? sau apostoli ? Spiritul lumesc ascuns sub mantia credintei ! |
|
Deconectat |
fullban4 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13841. Postat la 14/09/2011 13:26 - 4980z9h29m |
|
|
Si mai e un lucru nu toti care spun ca sint condusi de Duhul Sfint nu sint constienti ca mai sint si alte duhuri !!! |
|
Deconectat |
13842. Postat la 14/09/2011 13:40 - 4980z9h15m |
|
|
hmmmm, acum ati vrea sa se fi scris in Biblie si meniurile de la masa apostolilor, sau cat aveau barba de lunga, sau ce gen de muzica cantau: populara, usoara, evreiasca, romana, aramaica ...? Bucuria este bucurie, si daca iti vine sa il lauzi pe Domnul cu ce ai, Il lauzi, nu trebuie neaparat sa vina Duh, sau duhuri peste tine, este manifestarea ta de bucurie la adresa lui Dumnezeu.
|
|
Deconectat |
fullban3 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
13843. Postat la 14/09/2011 13:41 - 4980z9h13m |
|
|
creanga adrian a scris:
Sfintenie , umilinta , teama deYHWH sau extaz spiritual ? Sa bati din palme(sau alte membre) si sa topai , sa dansezi , sa joci ca la hora in casa lui YHWH ? Groaznic , cum sa raspindit spiritul si influenta carismatica in crestinism ! Unde scrie ca modelul vostu Yahshua s-a comportat asa in timpul vieti SALE pe pamint ? sau apostoli ? Spiritul lumesc ascuns sub mantia credintei !
De ce vorbesti tu de casa lui YHWH.?
Nu toate locurile unde se aduna asa zisii crestini, este Casa Lui!
Biblia spune ca este si templul lui Dagon, al Dianei, Jubiter si fel de fel de zei.
Asa ca.........? |
|